Tagliafico gaat voor transfer: 'Tijd voor een sprong'

BartVeenstra, 30-03-2020 om 11:35, 26403 views, Ole |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Nicolás Tagliafico wil in de aankomende zomer graag een transfer maken. Dat laat de Argentijnse linksback blijken in een interview met het Argentijnse medium Olé. 'Ik word in augustus 28 jaar. Het is een prachtig moment om een sprong in Europa te maken.'

De linksback voegt eraan toe dat het een doel kan zijn voor de korte termijn. Bij Ajax heeft Tagliafico een contract tot medio 2022, waardoor de Amsterdammers deze zomer een flinke transfersom kunnen overhouden als de Argentijn wordt verkocht.

'Ook op de lange termijn wil ik in Europa blijven. Daarna kijk ik wel of ik terugkeer naar Argentinië. Ik heb nu nog de tijd', aldus Tagliafico, die met goede gevoelens terugblikt op vorig jaar. 'Ik had het gevoel dat we altijd zouden winnen, maakt niet uit op welk veld we speelden. Ik dacht op een gegeven moment zelfs: dit is een droom, ik geloof dit niet. Nu ben ik terug in de realiteit en besef ik dat het normaal is dat je kan verliezen.'

Tagliafico heeft het enorm naar zijn zin bij Ajax en hij is dan ook blij dat hij in de winter van 2018 bij de Amsterdamse club kwam te spelen. 'Bij Ajax heb ik de mogelijkheid gehad om tegen grote en lastige tegenstanders te spelen, zoals Real Madrid', aldus Tagliafico, die als speler enorm gegroeid is bij Ajax. 'Niet alleen als professional, maar ook op de manier hoe ik voetbal zie. Zowel technisch als tactisch.'

Ajax Showtime is bezig met een onderzoek om haar content beter af te stemmen op uw wensen en behoeftes. Wilt u deelnemen? Zo helpt u ons als website vooruit. Het invullen van de vragenlijst duurt niet langer dan 2 minuten!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Geweldige back, geweldige mentaliteit, veel voor dit Ajax betekent... Een mooie transfer is m meer dan gegund.
1 0
Jan Doedel
28 idd een mooie leeftijd om nog een stapje hoger te proberen. Ajax een zak, Nico zijn transfer iedereen blij.
1 0
Sterspeler
Tja. Dat willen ze allemaal. Maar met de huidige crisis gaat de knip er gewoon op.
0 0
OuweDibbes
Ik gun Nico het aller beste maar zie niemand 30 miljoen op tafel leggen in de zomer. Dus die blijft nog.
0 0
ST
Perez van Sevilla schijnen ze interesse in te hebben. Interessante optie.
0 0
DT10
Wie zou volgens jullie de opvolger van Nico moeten worden? Hier een aantal opties: Van Aanholt, Amavi, Dalbert, Grimaldo, Angeliño, Reguilon...
0 0
MankeNelis
Dijksie
0 0
Stamhoofd
Mensen gaan nu haten, maar zou Cucurella niet een goede vervanger zijn?
3 -3
Simon1
Wauw...
0 0
Ajacied33
Die gast moet je afschieten!
1 -3
Illegaal
Jij hebt het verdient..... wel jammer natuurlijk want voor mij is hij een van de beste linksbacks van de Ajax geschiedenis.

Eigenlijk was alleen Ruud Krol beter toen hij met zijn rechtspoot op linksback stond. Niemand kwam voorbij Ruud Krol
1 0
Stamhoofd
Maxwell inderdaad
1 0
Freddy
Maxwell vond ik persoonlijk een klasse beter. Voetballend zelden zo'n goeie back gezien. Ook Bogarde was een zeer goede back. Nico begon aardig maar is dit seizoen aardig weggezakt.
1 -1
DrD3k
Bedankt voor bewezen diensten kerel, ik ga je nooit vergeten. Ik hoop dat Marc, Cucurella van Getafe kan losweken bij Barca.
2 -1
Amsterdam1900
Ondanks dat Cucurella het voetballend aardig deed tegen ons moeten wij nooit zo een duikende nicht in ons team willen.
4 -2
DrD3k
Dat is opgelegd door die nicht van een Bordalas en zal hij snel afleren. Ik beoordeel iemand op voetballende kwaliteiten. Hij gaat tot het naadje, is snel en heeft veel loopvermogen met een goede techniek, een verrassende voorzet (hoog, laag, scherp of teruggetrokken) en steekpass.
1 -1
Hagmag
Held.
0 0
Simon1
Ik gun hem een hele mooie transfer. Is op de linksback ontzettend belangrijk geweest voor ons. Stond aanvallend en verdedigend altijd zijn mannetje. Barcelona zou een mooie club voor hem zijn. Enige nadeel is Jordi Albi, maar die is wel al 31.

Vervanging van hem lijkt mij kwalitatief ontzettend moeilijk. Martínez mag dan wel een LB zijn, maar is op het middenveld nog hard nodig en ik betwijfel of hij de snelheid heeft om zowel in aanvallend als verdedigend opzicht het verschil kan maken.
2 0
Babayaka
Er wordt voorlopig niet gevoetbald, en sterker nog ik vermoed dat dat nog wel een jaar gaat duren.
1 -1
ajaxdordtt
Nooit meer!!
0 -2
JordanAFCA
Ik hoop dat Angelino haalbaar is
4 -2
ajaxdordtt
Natuurlijk niet.
5 -2
Sterspeler
Waarom niet? Clubs moeten rustig aan doen financieel. Chelsea speelt hij niet. Huren met optie tot koop zou echt wel moeten kunnen
0 0
mallerd
Proberen Alex Telles als vervanger te halen. De backposities zijn in het hedendaags voetbal zo belangrijk, dus dan mag het ook wel wat kosten.
2 -3
Ajaxamsterdam0485
Hahah en nu wakker worden uit je droom
1 -1
ajaxdordtt
Ook lekker haalbaar
1 -1
Kingoffdatoilet
Dat zou best een stunt zijn
1 0
TheTruth
Wat een aankoop dit van Overmars... niet normaal.
10 0
Kingoffdatoilet
Bizar goed gezien
1 0
Van Reenen
Ik gun Nico een mooie transfer na corona, anders kan hij beter in Nederland blijven en één jaar bijtekenen. Volgens mij is Martinez al gehaald als zijn vervanger, maar ik kan mij vergissen.
0 0
Bky
Tagliafico heeft al een halfjaar geen knikker geraakt.
4 -9
Web
Dat heeft te maken dat Frenkie niet meer naast hem staat
Frenkie liep vorig jaar zo vaak de gaten dicht van Tagliafigo
Hij is ( was ) altijd weg,
Maakte daardoor wel belangrijke goals
2 0
ajaxdordtt
Het halve team functioneerde inderdaad beter door Frenkie.
1 0
Simon1
De verbindende factor die Frenkie had en zijn capaciteiten om onder druk uit te voetballen waren zo gigantisch onmisbaar. Nu we hem niet meer hebben zie je dat het team in tweeën valt bij balbezit. De aanvallende middenvelder blijft maar tussen de aanvallers wachten en als er druk op ons wordt gezet zijn de rapen gaar.

Kortom Overmars zal op zoek moeten naar een Frenkie 2.0
2 0
Web
Een nieuwe Frenkie zal dan uit je eigen jeugd moeten komen
Anders nooit haalbaar
1 0
Simon1
Als we die in de eigen jeugd hebben lopen zullen we die zo snel mogelijk naar het eerste moeten halen. Indien zo'n speler niet in de jeugd rondloopt zullen we een speler met vergelijkbare competenties, maar van minder niveau, moeten halen die zich bij ons verder kan ontwikkelen.
1 0
ajaxdordtt
Daar is elke club elk moment naar opzoek. Als die er waren had Frenkie geen 90 miljoen gekost.
1 0
Simon1
Een Frenkie de Jong 2.0 moet over de competenties betreffende competenties beschikken. Dat het van minder niveau zal uiteraard in de lijn van verwachting liggen.

Wij zouden Ajax niet zijn als wij spelers niet de kansen geven om zich te ontwikkelen. Desalniettemin missen we die betreffende competenties.
1 -1
ajaxdordtt
Competenties is het sleutelwoord, begrijp ik?
3 0
Simon1
Het kan maar beter duidelijk zijn toch. xD
1 -1
arigold
Eens, echt helemaal weggezakt.
1 -3
mvdk
Offcieel is Martinez een linksback, daar is hij ook voor gehaald. Hij bleek echter al meteen van grote waarde en multifunctioneel. Ergens hoop ik dat hij toch naar linksback gaat en dat we een creatieve middenvelder halen om doorstromende jeugd op het middenveld te ondersteunen.
3 0
vanlingen
Dat hoop ik ook. Al verwacht ik dat ten hag dat niet gaat doen. Hij lijkt wat moeite te hebben om iedereen direct op zn natuurlijke positie te zetten.
0 0
Daneman
Dat is het meest ideaal gecommuniceerd. Alle tijd om op te anticiperen
1 0
Bobbaasje
Ik ga deze jongen echt missen. Hij leek verdomd veel op Maxwell in het verleden. Alleen is Tagliafico veler en agressiever in zijn spel. Daarnaast maakte hij aardig wat goals voor een linksback (zie AEK Athene) en assists.
11 -1
PeterVKV
Maar Maxwell was wel een veel betere voetballer.
12 -1
Illegaal
Als ik moet kiezen uit die 2 dan koos ik voor Nico, Nico kan echt verdedigen en tegenstanders afstoppen.

Maxwell was in het verdedigende werk duidelijk minder dan Nico, Maxwell had iets meer techniek dan Nico maar echt beter als nico was hij in aanvallend opzicht ook niet
0 -1
Lazell
Zeker, Tagliafico is veel soberder, maar heeft toch al aardig wat assisten op zijn naam staan. Vind Tagliafico verdedigend dan weer van wereldklasse in tegenstelling to Maxwell.
0 0
VoorOnzePloeg
het is hem gegund. alvast bedankt nico!
1 0
Jojo49
die van leipzig kopen, die links back
0 -3
Joseph
Heeft zich waanzinnig ingezet voor Ajax en behoort gewoon bij de top van de wereld op zijn positie. Overmars kan aan de bak voor een mooi bod, ik denk dat je voor hem rond de 40 miljoen moet kunnen krijgen.

Schuif je Martinez door naar linksback, haal je Ihattaren op (red je gelijk PSV van de financiële afgrond) en dan staat er gewoon een geweldig team. Al zou ik centraal achterin nog wel even op zoek gaan, maar daar heb je genoeg geld voor..
1 0
DeMeervanweleer
Zie op transfergebied helemaal niets tot weinig gebeuren, deze crisis wordt naast een medisch-humanitaire vooral ook een diepe economische crisis, waar juist de voetballerij zich niet aan zal onttrekken. Daarbij Ajax hoeft niet te verkopen, dus de kans dat Tagliafico blijft zitten waar hij zit is heel groot.
7 0
Joseph
Er zal minder gebeuren, maar de grote clubs hebben meer dan genoeg vlees op de botten, Nico hoort bij de spelers die daar een basisplek kan afdwingen.

Ik denk dat het op gebied van talent heel rustig zal zijn, hopelijk kan Ajax daarvan profiteren..
0 0
jo1
Dan maar voor minder geld weg, hij verdient het en heeft de leeftijd.
1 -2
RSM
Lekker gaan. Je hebt jezelf zeker wel bewezen. Succes en anders zien we je graag nog een seizoen!
2 -1
FerdiZ
Hij heeft het verdiend. Kan bij alle Spaanse topclubs in de basis. Zal wel mogen vertrekken tussen de 20 en 25 miljoen denk ik. Zou ook Wijndal halen als vervanger.
2 0
markk
Dortmund maakte in de winter al een bod van 60 miljoen, ik denk niet dat hij voor minder dan 35 vertrekt.
1 0
brullie
Wat een ramp...op weg naar Barca....
0 0
Lazell
Barca? Die hebben daar Alba rondrennen. Vind hem echt een Atletico speler, of Juventus maar die hebben al een goede linksback.
0 0
KingJames23
Alba is wel altijd geblesseerd dus hij zou wedstrijden zat spelen
0 0
markk
Een van mijn favoriete spelers. Heeft zich altijd voorbeeldig gedraagd en wat mij betreft een mooie transfer verdiend. Als je hem toch moet verkopen dan kan je dat het beste deze zomer doen nu hij nog 2 jaar op zijn contract heeft en mits je een adequate vervanger kan vinden. Hij zal flink wat geld opleveren en ik denk dat een speler als Wijndal hem goed op zou kunnen volgen. Ik denk sowieso dat hij prima te vervangen is ook al zie ik hem liever nog een jaar blijven.
5 0
Redrum
Tja, prima. Hij is voor een relatief laag bedrag gekomen en heeft hier een paar jaar gespeeld. Waarschijnlijk maken we er nog winst op ook.
0 -1
Ron403
Nou waarschijnlijk? Als dat niet het geval is gaat er iets goed mis haha...
4 0
Saanchez
Ik denk dat hij zelfs in de corona-crisis wel zn transfer zal maken. Was vorige zomer al verrast dat hij nog een jaar bij ons bleef en ik vermoed dat Ajax zich coulant zal opstellen voor hem in de aankomende onderhandelingen. Hij zal heus niet voor een prikkie vertrekken maar we moeten ook geen bizarre bedragen gaan verwachten. Ik schat een prijs in a la Ziyech. 40 miljoen max
1 -1
preme
40 miljoen voor een back van bijna 28 is m.i. al een bizar bedrag.
2 0
iammike
Is hem gegund. Als ik een Europese topclub ben zou ik hem direct nemen!
3 0
SpursAjax
Logisch en gun hem ook wel een mooie stap. Is nu bijna 28 en als hij nog een keer een stap wilt maken zal die het nu moeten doen. Verder alleen benieuwd of er nu in deze tijd een club rond de 30 Miljoen gaat betalen voor deze topper? Met minder zou ik als Ajax eigenlijk geen genoegen nemen...
2 0
BokkieBokstra
Ben ook bang dat het over me de pret is kwa transfersommen. Het zal over zijn met de waanzin bedragen.
0 0
DrFootball
Dat is natuurlijk weinig verrassend, zeker als je kijkt naar zijn leeftijd. Nico gaan we echt missen.
4 0
Ismael Urzaiz
Jammer. Het is hem gegund.
5 0