UEFA beboet Ajax; geen uitduel zonder fans

JesseTH, 27-03-2020 om 20:45, 6997 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft een boete opgelegd gekregen van de UEFA, zo brengt de club via de officiële kanalen naar buiten. Het betreft enkel een geldboete en daarmee ontsnappen de Amsterdammers aan het spelen van een Europese uitwedstrijd zonder publiek.

Het totale geldbedrag dat Ajax aan de UEFA moet betalen, bedraagt 53.250 euro. Deze boete kreeg de club opgelegd vanwege het wangedrag van de supporters. Vorige maand, tijdens de wedstrijd tegen Getafe, hebben Ajax-fans stoeltjes vernield en andere voorwerpen gegooid. De daders zijn geïdentificeerd en de schade wordt op hen verhaald.

De Amsterdamse club moet dus enkel een fors geldbedrag betalen en daarmee ontkomt het aan verdere sancties. Er stond nog een voorwaardelijke straf van één wedstrijd zonder bezoekende supporters. Deze wordt niet omgezet in een onvoorwaardelijke straf, maar blijft wel staan voor eventuele volgende overtredingen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jariiii
Verhalen op die geblondeerde naaier.

Verder valt het me alleszins mee.
0 0
ddavidd99021
Afgezien dat de daders moeten worden vervolgd, is er ergens informatie over hoe de hoogte van zo'n boete tot stand komt? Voelt altijd alsof het een willekeurig getal is..
0 0
f*ck010
Zou je iemand die een aansteker heeft gegooid juridisch gezien echt kunnen vragen om een halve ton aan boete te betalen?
0 0
Murtagh
Dat wordt een duur reisje voor sommige
0 0
ajax4perez
Terecht dat die lui aangepakt worden! Er vliegt altijd wel iets op het veld maar o.a. aanstekers, vernielingen van stoeltjes (ongeacht de staat) moet bestraft worden!

Laat die lui maar de komende 5 jaar alles afbetalen en een stadion verbod krijgen
3 -1
jaribombari
Logisch. EK gaat niet door. Kost de EUFA 350 miljoen ofzo. Ze moeten het ergens vandaan halen. 30.000 per gegooide aansteker, 4.250 per gesloopt stoeltje. Niet duur hoor.
2 -3
NelsonAFCA
Chel$ea en Getafe krijgen niets ofzo.
8 0
pieke
Schandalige straf. Waarom gaat Ajax hier niet tegen in beroep? Want er is niets gebeurd toch?
En die stoeltjes zaten hartstikke los. De fout dus van die Spanjolen.
6 -8
ddavidd99021
lol wat een redenatie. Het stoeltje zit los, dus als ik dit losse stoeltje pak en op het veld gooi (?) dan is het de schuld van iemand anders.

Dus als jij je auto vergeet op slot te doen en iemand jat hem en pleegt een ramkraak dan is het ook jouw schuld? Zoiets?
0 0
KingJames23
Om heel eerlijk te zijn waren het ook echt kut stoeltjes. Een jongen naast mij zat op een stoeltje en leunde naar achteren om een foto te maken van iemand en toen brak het stoeltje al af. Dus het is niet zo dat iedereen bewust een stoeltje afbrak. Maar het is altijd makkelijk roepen als je er niet bij bent geweest.
2 0
Lane 8
There we go
0 0
Oliveira
Heel goed dat de hufters die dit hebben veroorzaakt zijn getraceerd. Echt belachelijk dat die mensen niet eens de verantwoordelijk tonen door zich vrijwillig te melden zodat ze dit op hun rekening kunnen nemen.
5 -6
Pauw
De daders gaan de schuldsanering in.
3 -6
Bjorn
Ik verwachtte op zeker een wedstrijd zonder uitfans. Grote meevaller.
0 -1
Hans Kraay Jr.
Valt mee dit.
0 -1
GrandMasterFlex
Belachelijke geld schepperij ... € 53 250
4 -8
kevinski94
Voorlopig speelt er niemand met publiek dus wat maakt het uit..
0 0
Mikee
Niet verwacht.
0 0
AFCA020!
Nee idd, met die maffiosi weet je het nooit.


Maar denk dat ze zelf ook zoiets hebben van: joh we hebben die gasten al zo genadeloos genaaid, daar naast ook nog eens ten onrechte zonder publiek laten spelen EN hoogstpersoonlijk voor de uitschakeling nog gezorgd. Die Amsterdammers zijn wel genoeg gestraft.


Ik vraag me vooral af welke straf ze Getafe nog gegeven hebben. Mag toch aannemen dat Van de Sanden nog vervolgd is voor zijn wanstaltige en aanstootgevende gedrag?! Evenals een aantal teamgenoten.

Je mag bijvoorbeeld nooit publiek opnaaien...
5 -5
Sterspeler
Je denkt daadwerkelijk dat er mensen met een geweten en empathie bij de UEFA werken?
0 0