Van de Beek over Nouri: 'Een fantastisch mens'

FinnDekker, 26-03-2020 om 20:25, 7360 views, DWDD |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Steven Bergwijn hebben donderdag bij De Wereld Draait Door verteld over hun sterke band met Abdelhak Nouri. De talkshow stond donderdagavond volledig in het teken van de 22-jarige, die als vriend en teamgenoot een grote indruk maakte op de drie. 

'Appie had iets speciaals. Een fantastische voetballer en een fantastisch mens. Hij dacht altijd een stapje vooruit. Vaak dacht ik: hoe kom je daarbij? Het was genieten en lachen in het veld. We hadden plezier samen. We waren hele goede vrienden', aldus Van de Beek, die zag dat Nouri goed was met iedereen. 'Iedereen aan deze tafel had een bijzondere klik met hem, net als ik had. Het was dus ook een zware periode voor iedereen.'

Van de Beek twijfelt er ook niet over of Nouri de top had gehaald. 'In mijn ogen absoluut wel. Hij had de kwaliteiten om de top te halen', aldus de middenvelder. Nouri debuteerde in 2016 in Ajax 1, maar veroverde geen basisplaats. 'Hoe wij nu spelen bij Ajax... Ik denk dat hij daar niet had misstaan. Hij had een hele belangrijke rol gehad. Helaas komen we er nu niet meer achter.'

'Appie was altijd een vrolijke jongen', vertelt Bergwijn. De aanvaller speelde in de jongste jeugd samen met Nouri bij Ajax. Bergwijn koos later voor de jeugdopleiding van PSV, iets wat Nouri in eerste instantie niet leuk vond. 'Die dag dat ik wegging... Appie gaf me een knuffel en zei: ik ga je missen, maar als dit is wat je wilt, dan so be it. We zeiden altijd tegen elkaar dat we ooit nog samen op het hoogste niveau weer samen zouden spelen.'

Keuzes van De Jong

Nouri overtuigde De Jong om naar Ajax te komen toen hij nog bij Willem II speelde. 'Het was PSV of Ajax op dat moment. Appie zei tegen mij: kom gewoon naar Ajax. Hij heeft veel op mij ingepraat die zomer, zeker weten.' In 2015 tekende De Jong uiteindelijk bij Ajax, waar hij in Jong Ajax en het eerste zou samenspelen met Nouri.  

Vorig jaar herhaalde het tafereel zich eigenlijk in de winter. De Jong moest kiezen tussen een aantal clubs. Voor 'advies' ging hij langs bij Appie. 'Zijn moeder vroeg aan Abdelhak: waar moet Frenkie heen? Toen gaf Appie bij FC Barcelona een signaal, dat hij instemde. Dat was voor mij een heel mooi moment.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chino
Jammer genoeg geen beelden van deze wedstrijd. 4 assists van Nouri in 1 wedstrijd met zoveel gevoel: https://www.youtube.com/watch?v=kaVqQwkwtjM
0 0
Jack Reynolds
worden = wording
0 0
Jack Reynolds
Ik heb de gehele uitzending met gemengde gevoelens zitten kijken. Ben niet zo'n fan van Bergwijn. Dit enkel en alleen om zijn overstap naar een club waarvan ik de naam niet kan en wil uitspreken. Maar nu was enkel en alleen Appie belangrijk. Hulde voor de makers en familie van dit programma. Toen het stil viel vanwege de emotie, liepen bij mij ook de tranen over mijn wang. Als je al die beelden terug ziet, dan bekruipt mij het gevoel dat we in een heel kort tijdsbestek op dat veld, een Cruijff in worden hebben verloren. Wat een verlies voor, op de eerste plaats zijn familie en vrienden en daarnaast voor het voetbal en ons aller Ajax.
0 0
louis60
Off topic: Frankie de Jong gaat 70% naar beneden in salaris. Barcelona voert dat door voor al het personeel inclusief spelers.
0 0
Mokum87
hele mooie uitzending en wel top om te zien dat frenkie, steven en donny aanwezig waren. Blijft pijnlijk om te zien maar de mooie herinneringen die nemen ze ons niet af. Wat hadden we Nouri nog langer bij Ajax willen zien voetballen. Was echt een speciaal mannetje.
0 0
SouthAjax9
Zou het niet geweldig zijn als Ajax in deze corona tijd de beste en mooiste wedstrijd van Appie in Jong of A1 binnenkort op youtube zet? (vast wel iemand hier weet welke wedstrijd geweldig was)
7 0
EKS
Die keer dat Ziyech hem op het veld die prijs voor beste speler van de JL kwam
uitreiken, toen speelde hij ook mooi. Die memorabele tijd dat De Toekomst sowieso elke thuiswedstrijd uitverkocht was, en er talloze ohhh’s en wowww’s van de tribunes klonken.
1 0
KlasseLasse
en die schijnbeweging dat zn tegenstander omviel die was ook geweldig
1 0
VoorOnzePloeg
Ajax spartak in de 019
1 0
willieovertoom
Gemakkelijk zijn beste wedstrijd ooit. Niet alleen door de schijntrap maar in de tweede helft resulteerde elk balcontact in iets magisch. Zou er geld voor over hebben om die wedstrijd terug te zien.
0 0
SouthAjax9
Wat een geweldige uitzending!
2 0