VI: 'Verwachte leegloop Ajax lijkt uit te blijven'

BartVeenstra, 25-03-2020 om 07:30, 38129 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Een verwachte leegloop bij Ajax zal deze zomer waarschijnlijk toch uitblijven, zo schrijft Voetbal International woensdag. Dat de transfermarkt door de coronacrisis instort, is een inschatting die veel deskundigen al hebben gemaakt, aldus het weekblad.

Voetbal International schrijft dat selecties nu enorm in waarde devalueren en clubs hebben - zeker als de competities niet worden uitgespeeld - straks veel minder geld te besteden. Het blad schrijft: 'Als er niet wordt gevoetbald, worden er in veel landen televisiegelden niet uitbetaald. Dat betekent voor clubs in Duitsland, Engeland, Spanje, Italië en Frankrijk een miljoenenstrop. Per competitie gaat het om honderden miljoenen die wellicht niet worden uitgekeerd. Dat zal op alles effect hebben.'

En dus ook op de transfers bij Ajax. In Amsterdam gaat men er wel vanuit dat André Onana zal vertrekken. Bruno Varela, Kjell Scherpen en Dominik Kotarski worden niet rijp geacht voor het grote werk en zodoende zal Ajax een nieuwe eerste keeper aantrekken, zo schrijft Voetbal International.

Hoe zit het voor de andere posities? Wie vertrekken er nu plots niet? 'Waar een vertrek van Sergiño Dest naar Bayern München een zekerheidje leek, is dat nu niet langer het geval. Binnen Ajax houden ze er inmiddels serieus rekening mee dat de talentvolle rechtsback blijft', aldus het medium, dat ook schrijft dat Donny van de Beek waarschijnlijk blijft. 'Waar het vertrek van Donny van de Beek al een jaar lang luid wordt aangekondigd, gaan ze er bij Ajax op dit moment vanuit dat de middenvelder ook komend seizoen in Amsterdam speelt. (...) De kans dat Ajax op dit moment de hoofdprijs krijgt voor Van de Beek is klein.'

Een speler die ineens ook lijkt te blijven, is David Neres, zo schrijft Voetbal International. 'Hoewel David Neres een vertrekwens had en er een groeiend aantal geïnteresseerde clubs voor hem was, is de kans dat de aanvaller bij Ajax blijft nu groot. De Braziliaan revalideert namelijk al sinds begin november van een simpele meniscusoperatie.' Over trainer Erik ten Hag schrijft men dat de 'voorzichtige verwachting' is dat hij ook blijft.

Wie vertrekken er wel?

Voetbal International schrijft dat Joël Veltman een vertrek wordt gegund en dat een vertrek van Nicolás Tagliafico vast lijkt te staan. Als de Argentijn vertrekt, is AZ-speler Owen Wijndal een kandidaat voor diens opvolging. Verder worden namen als Edson Álvarez, Razvan Marin en Carel Eiting gelinkt aan een (tijdelijk) vertrek in de zomer. Álvarez is ontevreden over zijn reserverol en zal willen vertrekken als zijn situatie niet verandert. Een huurtransfer lijkt dan zeer realistisch, omdat Ajax niet de vijftien miljoen euro terugkrijgt die ze voor hem hebben betaald. Datzelfde geldt voor Marin, terwijl de kans groot zou zijn dat Eiting Ajax wil verlaten 'als hij opnieuw met weinig speeltijd wordt geconfronteerd'.

Tot slot zal Ryan Babel terugkeren naar Galatasaray en het is nog maar de vraag wat er met Klaas-Jan Huntelaar gebeurt. 'Daarover worden nu gesprekken gevoerd. Het moment van stoppen, komt ook voor hem steeds dichterbij.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeMeervanweleer
Het kaartenhuis van veel z.g. grote clubs stort in; Barcelona verlaagt de spelerssalarissen met 70 %.
Het economische dal waarin veel landen en-dus-ook-clubs zullen vallen zal peilloos zijn, ik denk dat je geen al-te grote transfers meer hoeft te verwachten, clubs die goed op de winkel hebben gepast, zoals Ajax zullen waarschijnlijk wel profiteren..
0 0
AlexIbarra
Het kan ook zijn dat veel spelers nog steeds graag weg willen en we gewoon 30% minder voor ze krijgen dan de absurde bedragen van de afgelopen jaren.
40 miljoen voor Ziyech was ook geen 'niet-te-weigeren' bedrag maar we hebben hem toch een transfer gegund / moeten gunnen.

Beetje onzinnige speculatie allemaal.
1 0
ajaxxcied4life
Al langer schrijven een aantal mensen hier dat het belang van een gezonde financiële huishouding voor een BVO een must is omdat er een moment komt dat de mart instort. Mogelijk is dat moment nu gekomen en is het prettig te weten dat Ajax er niet verkeerd voorstaat.
1 0
eros
Zou voor ajax mooi zijn.
Voorin zit het wel goed met Antohny, Tadic, Promes, Traore, Lang en eventueel Neres dus.

Achterin zit deze transferperiode de prio.
Onana, Dest, Mazroui, Veltman, Tagliafico,... blijven ze?
Alvarez, Botman, Schuurs en Pierie,... voldoen ze?
En dan de nummer 6 positie nog.

Voor de positie van keeper, de achterste linie en 6 zijn denk ik 4 a 5 aankopen nodig.
1 0
Kingoffdatoilet
4 of 5 aankopen is veel te veel. Ik verwacht hoogstens 2 voor de basis. Voor de rest moeten we het hebben van doorstroming. Wij hebben een goede jeugdopleiding en moeten alleen goede spelers kopen.
0 0
FerdiZ
Ik denk dat ze een ervaren keeper halen en misschien wel gokken op Scherpen.
0 0
Daneman
mee eens 4 a 5 aankopen en aub ook af van spelers die aangetoond (of op zijn minst de schijn hebben) het gewenste ajax niveau niet te gaan halen. Alvarez, Botman, Schuurs en Pierie. Het heeft echt alle schijn van dat ze het gewenste niveau niet gaan halen.
0 0
Kingoffdatoilet
Schuurs, Botman en Alvarez kunnen het volgend jaar zomaar eens gaan maken. Jong en allemaal talentvol. Al verwacht ik zelf dat Blind en Veltman beide een jaar blijven.
1 0
CDS
Alleen in Nederland wordt een talentvolle CV met zoveel specifieke kwaliteiten op zijn 20e afgeschreven. Schuurs is ambitieus en leergierig. Hij hoeft pas over 3-4 op topniveau te zijn. Dan is hij nog steeds heel jong als cv. Niet iedereen is een De Ligt.
0 0
Lazell
Eens. Maar zoals het nu gaat is niet goed voor zijn ontwikkeling. Af en toe een potje spelen, grote fout maken wegens gebrek aan ritme en ervaring en dan weer een periode op de bank. Zo breek je een speler.

Achteraf gezien had hij nog een jaartje of 2 bij Fortuna moeten spelen op huurbasis. Daar is het nog niet te laat voor.
0 0
Sampaoli
Precies. Hij beschikt eigenschappen die bij Ajax passen en verdient de kans om zich verder te ontwikkelen bij ons.
0 0
Cruijffthebest
Zou fantastisch zijn als Van de Beek, Dest en Neres in ieder geval zouden blijven en dan met versterkingen erbij als Roberto Alvarado ( voor Ziyech ), Wijndal of een ander ( voor Tagliafico ), extra buitenspeler als Carrascal, vervanger voor Onana ( wie? ) en een hele goede CV type Alderweireld/Sanchez, kunnen we ons dan weer opmaken voor een mooi seizoen straks!
1 -1
Kingoffdatoilet
Gewoon scherpen neerzetten, cv's genoeg dus daar moet je geen nieuwe voor halen. Misschien wel een vervanger van Tagliafico. Ligt er ook aan waar je Martinez volgend jaar neerzet. Voor ziyech alleen iemand van buitencategorie halen en anders Marin volgend jaar op 10. Dat is zijn beste positie. Eiting en Ekkelenkamp moet je kwijt zien te raken.

Persoonlijk ben ik voorstander van een andere trainer of een goede assistent. Er wordt te weinig gecombineerd nu
0 0
FerdiZ
Scherpen maakt enorme stappen. Zullen ze het aandurven en een ervaren 2de keeper halen?
0 0
DeMeervanweleer
Dit gaat clubs die weinig eigen vermogen hebben de kop kosten, ik denk dat er sowieso weinig transfers meer gaan plaatsvinden. Vraag me ook af wat deze stilstand voor carrieres van spelers gaat betekenen en voor de doorstroming van de jeugd.
1 0
OuweDibbes
Italie en Spanje zijn faliet. Engelse clubs hangt een gigantische dwangsom van media inzake voetbaluitzend rechten als de competitie niet voor 1 Juni is uitgespeeld. Wordt voor Ajax interessante tijden, samen met Bayern ligt de weg open om alles op te kopen/
3 -1
Daneman
oh, nuttige info! Moeten vele clubs uit die landen straks gewoonweg flink gaan verkopen voor de financien? Het corona virus doet veel goeds. Allerlei zeepbellen die imploderen. Verrekte zonde voor de slachtoffers en voor mijn bedrijf. Maar een hoop oneerlijke dingen worden eerlijker.
1 0
Knalpot
Zo is het... nu alleen die beurspeculanten nog, die blijven helaas maar over de rug van alle ellende hun winsten pakken.
0 0
Lazell
Tsja, die zijn gewoon slim met geld. Onmogelijk om een wereld zonder aandelen te hebben en dan nog vinden ze wel een nieuwe manier om geld te verdienen.
0 0
Rdk1983
Hoezo Neres ineens niet weg? Wie zegt dat ie zeker gaat? Als Ziyech weg is staat hij basis, en hij is nu al lang geblesseerd. Vind t helemaal niet zo zeker dat ie gaat.
1 0
Ajaxbrl
Alleen maar speculatief gelul, mja je moet wat he..
0 0
Cupmetgroteoren
In de VS heeft een viroloog zojuist aangegeven dat binnenkort alleen de ouderen geïsoleerd kunnen worden, zodat de rest van het land gewoon aan de slag kan. Een mening die ik hier vanochtend deelde, maar toen viel iedereen over me heen. Maar dan zul je zien dat heel AS morgen zegt: we moeten alleen ouderen isoleren, want zelf logisch denken zit er niet bij bij de meeste . Het moet altijd gevoed worden door de media en pas dan gaat men de mening bijdraaien.
2 -11
Kingoffdatoilet
Ik vind al vanaf het begin dat alleen ouderen en zwakken geïsoleerd moeten worden. Beetje afstand houd kan geen kwaad verder en handen wassen is altijd wel verstandig. Al moet je ook weer niet te veel handen wassen want daar gaat je weerstand van kapot
0 0
PetrosQ
Jij geeft af op de media, maar ik zou ook niet zomaar een willekeurige viroloog geloven. En al helemaal niet één uit Amerika. Tegenwoordig kan iedereen zich voordoen als wetenschapper, expert of specialist. En ik Amerika nemen ze het niet zo nauw met de gezondheid van de medemens. Het zou mij niet verbazen als deze ‘viroloog’ een leuke zakcentje overhoudt aan het verkondigen van dit soort meningen.
2 0
RuffRhythim
Is (zoals altijd bij jou) weer allemaal veel te lang dit....moet korter...
0 -1
talent020
In de VS ja, het land waar de Economie belangrijker is dan een mensenleven en Trump president is, koek koek doe niet zo naief
3 -1
michaellaudrup
Hoezo naïef, en jij dan, mak schaapje, jij gelooft ook alles wat ze zeggen.
2 -5
talent020
Haha mak schaapje, en jij bent een rebel zeker? Ik geloof zeker niet alles in de media omtrent Corona maar deze uitspraak van deze Viroloog trek ik wel in twijfel ja,
2 -1
ajaxdordtt
Hij denkt dat we iedereen kunnen redden. Schattig toch.
2 -3
talent020
Zeg ik dat we iedereen kunnen redden? Leg andere geen woorden in de mond, wel kunnen we door deze simpele maatregelen hopelijk meer levens behouden maar iedereen redden zal niet gaan nee,
1 0
ajaxdordtt
Volgens mij kunnen we door deze "simpele" maatregelen de schade alleen beperken. Ik heb nog geen verantwoordelijke uit Nederland gehoord over een oplossing.
1 0
Lazell
Schade beperken is niet belangrijk? Sommige praten hier over mensenlevens alsof het eieren uit de supermarkt zijn.
0 0
PetrosQ
De enige structurele oplossing is een vaccin en het opbouwen van immuniteit. Op korte termijn moet de zorgcapaciteit niet overbelast geraken en dat dreigt al bijna te gebeuren. Maar denk maar niet dat het opbouwen van immuniteit voor iedereen leuk is. Er zijn zat gezonde mensen die flink geraakt kunnen worden door Corona.
0 0
ajaxdordtt
Met 150.000 besmettingen per maand hebben we in 5.5 jaat immuniteit. Die oplossing is een fabeltje.
0 0
31xAjax
Als de deskundigen en politici op TV het over mensen hebben zonder verantwoordelijkheidsgevoel of over naïeve, domme of asociale mensen, dan hebben ze het dus o.a. over jou....
1 -2
31xAjax
Er zijn in Nederland t/m 23 maart al 78 dodelijke slachtoffers gevallen die jonger dan 89 waren maar jij blijft doodleuk beweren dat alleen mensen van boven de 80 aan het virus sterven.
0 0
Kingoffdatoilet
Nog geen enkele dode onder de 60 in Nederland. Meeste doden zijn boven de 80. Bijna allemaal waren ze al ziek of hadden ze al gezondheidsklachten.
0 0
ajaxdordtt
Jonger dan 89 kan nog steeds boven de 80 zijn.
0 -1
31xAjax
Klopt! Typo, de 9 zit te dicht bij de 0
0 0
DT10
Vooral de VS volgen!
8 -2
ajaxdordtt
Vooral jezelf 4 jaar opsluiten!
2 -10
Arie Vink
Ja joh, lekker overdrijven om je punt nog duidelijker naar voren te laten komen. 4 jaar...4 maanden*
0 0
ajaxdordtt
Die 4 jaar baseer ik op de visie van de deskundigen op AS. En deels op het feit dat de regering met geen enkel plan komt.
0 -2
Web
Wat een opgave om solidair te zijn
Om een maandje of 4 ons aan te passen, op een leven
Gelukkig is de werkelijkheid voor 99 procent van de mensen anders
6 -1
Cupmetgroteoren
Je snapt er niks van met je naïviteit. Vier maanden lockdown gaat veel meer mensenlevens kosten. Een krimp van de economie van nauwelijks 0.5 in 2008 en 2009 leidde al tot oorlog en verderf, isis, politieke onrust etc. Laat staan de economische ramp die ons nu te wachten staat. Veel meer mensenlevens zal het kosten. Economie IS mensenlevens. Dat heeft niks met gebrek aan empathie te maken maar dingen vooruit kunnen zien.
3 -2
Kingoffdatoilet
Economie staat niet gelijk aan Nederlandse mensenlevens. Zal zich ook weer heel hard kunnen herstellen na een crisis. Voor de huidige vastgelopen economie is een echt grote crisis alleen maar goed. Dat geeft weer ruimte voor ontwikkeling
1 0
ajaxdordtt
Dit inderdaad. En dan rekenen we de weinige beweging die mensen nu hebben en het ongetwijfelde groeiende drank en drugs gebruik niet eens mee. Daar kun je ook depressiviteit etc nog bij optellen.
1 0
Web
4 jaar nog wel
3 0
ajaxdordtt
Schreeuwen allemaal maar wat inderdaad. Het normale leven moet asap weer opgepakt worden. Zullen wel weer afwachten tot de Amerikanen ons komen redden.
1 -11
Knalpot
Het normale leven als in jij zo snel mogelijk terug naar school zou voor de gehele samenleving wellicht het beste zijn. Maar blijf nog maar even binnen wellicht leer je daar ook nog iets waardevols van.
3 0
ajaxdordtt
Genoeg geleerd van binnen zitten!
0 -3
Knalpot
Prima ga dr dan maar op uit en ga vrijwillig de maatschappij ondersteunen, wellicht dat je je eq dan ook nog eens een beetje opkrikt.
2 0
BokkieBokstra
Dat klinkt leuk aardig maar dat betekent dus dat je tegen de rest zegt ga je gang maar. Ook dat kunnen ziekenhuizen niet aan, zeker in de VS niet. Waar je ook eerst mag laten zien dat je geld hebt. Een beetje president had visie getoond. Maar het interesseert ze allemaal geen ruk, behalve geld. Dat is waar het om gaat. Ik zou begin eens om de rijken belasting te belaten en zorg voor een fatsoenlijke zorg. Dat had die man moeten zeggen.
0 0
Jojo49
dan is de virus nog ergens goed voor geweest. maar heb me twijfels
0 0
MarLuuk76
Als je er alleen voetbaltechnisch naar kijkt wellicht wel. Maar dat is dan ook brood en spelen voor het volk. Je gaat verschrikkelijk schrikken van de rest van de uitwerking.
0 0
preme
Behoorlijk wat aannames terwijl we nog in maart zitten.
0 0
Henkjanklaas
Eerst maar eens zien en dan geloven. Hoe corona zich verder ontwikkelt of niet is nog uitermate onzeker. Speculeren heeft in deze fase geen enkele zin.
0 0
MH1988
Deze hele crisis kan voor Ajax weleens goed uitpakken. De TV inkomsten in NL zijn immers minimaal, we hebben vet op de botten en ons Europees geld is al binnen. Veel grote clubs zullen weinig doen deze transferzomer waardoor onze toppers kunnen blijven! Als Overmars een goeie rechtsbenige CV weet te vinden staat er volgend jaar weer een geweldige selectie.
1 0
vincent_DV
Nog een goede CVM, Wijndal ipv Nico en eigenlijk of een extra spits of een extra 10 en je hebt inderdaad een geweldig elftal
0 0
DT10
Promes ——— Tadic ——— Neres
—— Martinez - Donny - Blind ——
Nico - Vertonghen - Schuurs - Dest
——————- Onana ——————

Scherpen, Alvarez, Nous, Eiting, Gravenberch, Antony, Traoré
1 -1
pieke
Onana blijft echt niet en Nico ook niet.
0 0
OuweDibbes
Wie gaat die dan kopen? Barcelona en Madrid zijn failliet. Alle geld is uitgegeven en er komen geen inkomsten voor terug. De cijfers waren al schandalig slecht met een omzet boven de miljard met een winst van 7 miljoen. Dat is al technisch failliet.
0 -1
Joseph
Middenveld mist creativiteit, ik vind dat er gekeken moet worden naar een vervanger van Ziyech. Promes is ook geen fluit waard zonder goede aanvoer. Ik weet dat het heel lastig zal worden, maar ik hoop echt dat ze voor Ihattaren gaan. Op een middenveld wil je maar 1 controlerende speler, nu heb je er 2.

Verder denk ik dat Tagliafico, Onana en Donny eigenlijk niet te behouden zijn, te veel geruchten..
1 0
DT10
Martinez, Blind en Donny beschikken wat mij betreft over een behoorlijke dosis creativiteit, de een weliswaar meer dan de ander. Als je met 1 controlerende speler op het middenveld wil spelen, moet die speler wel over heel veel kwaliteit beschikken.

Ik vind Ihattaren overigens wel een zeer interessante speler voor Ajax (zeker wanneer Dinny vertrekt), maar het gaat natuurlijk heel lastig worden om die naar Ajax te halen.
0 -1
JordanAFCA
Maignan (Lille) - Onana
Angelino - Nico
0 0
Sampaoli
Beide onhaalbaar.
1 0
DT10
Varela, Van Leer, Van Bladeren, Veltman, Magallan, Marin, Labyad, Johnsen, Bandé, Thethani, Babel en Huntelaar mogen ze wat mij betreft laten gaan.

Van de rest hoop ik dat er zoveel mogelijk blijven, al zal het lastig worden om Onana, Nico, Donny en Neres te behouden
1 0
Lazell
Daar moet je toch nog wel een miljoen of 20-30 voor kunnen vangen. Labyad vind ik toch wel een technisch fijn spelertje voor de bank, maar gaat denk ik jeugd in de weg staan.
0 0
BokkieBokstra
Ik moet het allemaal nog zien, zou me niet verbazen als er nog heel wat spelers gaan blijven. Ook de voetbalwereld zal er heel anders gaan uitzien. Ook daar zal veel geld verdwijnen.
0 0
DT10
Ze zullen niet allemaal vertrekken, maar waarschijnlijk wel 1 of 2 en dan zal je daar vervangers voor moeten halen..

Onana -> Cillessen
Nico -> Wijndal
Donny -> Ihattaren
Neres -> Stengs
0 0
BrandjeXL
Oh nee he, lekker scouten met bordje op schoot.
0 0
Kingoffdatoilet
Hij heeft inderdaad niet veel verassend genoemd. Cillessen en Stengs hoef ik niet bij Ajax te zien. Zijn betere keepers die haalbaar zijn dan Cillessen. Stengs is niet goed genoeg.
0 0
Hagmag
Is de waarde van trainers nu wel gestegen of ook gedaald ??
0 0
TheTruth
We hebben een nieuwe lichting nodig met gedreven jongens, dat is gewoon wat ons het verste brengt. Je merkte het vorig seizoen en in het Europa League seizoen dat Ajax by far de meeste inspanning leverde. Ajax heeft denk ik even een frisse start nodig met jongens die nog willen vechten voor hun basisplaats.
0 0
Sterspeler
Naja ik denk dat ze na het hele corona gebeuren meer gedreven zijn dan ooit. Die jongens willen gewoon voetballen en ze kunnen nu even tot rust komen.
0 0
TheTruth
Zou wel erg lekker zijn maar we gaan hier natuurlijk geen gemotiveerde spelers van krijgen. Ajax heeft hier denk ik niet veel aan uiteindelijk.

Ze moeten gewoon accepteren dat het gaat gebeuren en een nieuw strijdplan voor het komende seizoen bedenken.
0 0
Raoul14
Ajaxshowtime is het mogelijk voor de maatschappij gevaarlijke figuren als Cupmetgroteoren voor altijd hier te bannen?
2 -4
Sterspeler
Hoe idioot zijn posts ook zijn, wat je nu verkondigt is het ultieme linkse gedachtegoed. Vrijheid van meningsuiting, maar alleen als het dezelfde mening is als de jouwe.

Dat is minstens zo gevaarlijk als het geraaskal van Cup. Ook al is dit "slechts" een Ajaxplatform.
7 0
BokkieBokstra
Nee toch, mensen moeten hun mening kunnen geven. Het is een opinie die opgang doet en dat zal de komende tijd wel meer gaan gebeuren.
1 -1
niquedegraaff
De samenleving zal op gegeven moment wel een grens moeten trekken. We doen deze 'lockdown' vooral voor de zwakkeren in de samenleving (zoals ouderen en mensen met een onderliggende ziekte). Maar je kan natuurlijk niet een jaar lang een land platleggen om deze groep te redden. Want op termijn mol je daarmee niet meer alleen die groep, maar stort je de hele wereld in ellende. Met andere woorden, de bijwerkingen van het medicijn worden dusdanig dat het onverantwoord is om er mee door te gaan.
14 -18
Joseph
Lijkt me zo heerlijk als je zo beperkt in staat bent om na te denken, is de wereld een stuk eenvoudiger..
2 -3
AFCA14JC
Ook al zou je hier voor kiezen, wat nogal egoïstisch is tegenover iedereen die zwak is, dan is het nog een giga nadeel voor de 'sterkere.' Als jij op dat moment onder een bus terecht komt of whatever je overkomt, wordt er simpelweg geschoven. Laat je dit virus in de vrije loop dan moeten ze niet met enkele schuiven maar met honderden en misschien wel duizenden. Het probleem ligt bij de overvolle ziekenhuizen/IC bedden...
5 -1
Sterspeler
Je hebt wel enorm makkelijk praten zeg. Een vrouwelijke kennis van mij heeft kanker en 2 kinderen. Moeten we die maar over enkele maanden dood laten gaan terwijl die met hormonale behandeling en Chemo nog 8 jaar prima kan leven?
9 0
Robbie en de Kock
We kunnen anders ook net zoals het in de landbouw moest, de risicogroepen preventief ruimen.
3 0
BokkieBokstra
Prima, dit is de opinie die ik ook hoor van Trump en die nu opgang doet. Moet je de hele economie platleggen vanwege dit virus? Als je dat niet doet en je gaat gewoon door op deze manier dan moet je je ook afvragen als samenleving of je het accepteert dat mensen gewoon doodgaan op straat. Want dat is de situatie, ziekenhuizen over de hele wereld kunnen het amper aan. Als de reactie is, laat maar gaan, dan is dat de consequentie.

Dat is een heel cynisch uitgangspunt en ik vraag me af wat mensen die op dit moment hun kloten eraf werken in ziekenhuizen en andere plekken, met gevaar voor eigen leven, hiervan denken. Het gaat ook over beschaving ook al leven we in een samenleving waar de economie en de beurs boven alles gaat.
4 0
Cupmetgroteoren
Niet als je ouderen verbiedt naar buiten te gaan en bezoek aan hen verplicht beschermde kleding aan te doen. Is het nou zo moeilijk om praktisch en realistisch te denken?
2 -2
Knalpot
Het gaat dan toch niet meer om alleen oudjes simpele. Ga nu eerst eens een keertje nadenken dan dat domme getetter van jou altijd. Ook mensen van jouw leeftijd raken besmet en nog jonger ook, daarvan zullen er ook velen het niet redden als ze geen of niet de juiste behandeling krijgen.
0 -1
BokkieBokstra
De grens ligt niet alleen bij ouderen, mensen van alle leeftijden hebben behandeling nodig om te overleven. Het zal lastig te zijn de grens te trekkken. Op dit moment is er een tekort aan alles, waaronder ook beschermende kleding en dan is Nederland nog een land waar het allemaal goed geregeld is. Kijk wat er nu Engeland en de VS gebeurt, het is nog maar net begonnen.
1 0
Sterspeler
Want beschermende kleding ligt voor het grijpen? Als we niet eens genoeg mondkapjes kunnen krijgen, hoe zie je dat dan voor je?
3 0
SammyR
ok tokkie
4 -1
Cupmetgroteoren
Uitstekende opmerking. Waarom verbiedt de overheid niet om 80 plussers naar buiten te laten gaan? Wat er nu gebeurt is zoveel schadelijker dan deze griep.
2 -11
jaripettersson
Als ik even wil weten hoe dom eigenwijs tokkie-volk erover denkt wordt ik op AS nooit teleurgesteld.
11 -9
Robbie en de Kock
Ha ha, precies!
0 0
Cupmetgroteoren
Het is te gek voor woorden dat we ons laten misleiden door massahysterie. Ik hoop dat de mensen gewoon naar buiten gaan en doorgaan met hun dagelijkse leven en overheidsadviezen in de wind slaan. Inmiddels is de schade veel en veel groter dan dit griepje. Stop deze waanzin ajb.
3 -29
chloorbestendig
Ben je nou zo’n ontzettend vervelende, stompzinnige paardenlul of doe je je zo voor op internet zodat je aandacht krijgt?
0 0
Knalpot
Waanzin tot je morgen ineens zelf opgenomen moet worden vanwege corona verschijnselen?
0 0
Joseph
Dan ga ik voor je duimen dat jij in die wereld om wat voor reden dan ook een IC bed nodig hebt en je die niet krijgt omdat de bedden vol liggen. Mooi einde van een kansloos figuur..
1 0
Jaridebeste
Wat een kansloze reactie. En nogmaals het is GEEN griep. Het heeft NIETS met het influenza virus te maken.
4 -1
Sterspeler
Je hebt bij deze 100% bij mij afgedaan, als je dat al niet had bij heel AS. Waar ik me eerst nog wel eens in je posts kon vinden, sla je echt de plank mis.

Ik werk zelf in de zorg (24-uurs en ambulante zorg) en daar is het werk al bijna niet vol te houden. Laat staan ziekenhuizen.

Echt. Ga een dagje vrijwilligerswerk in Brabant doen of ga je heel diep schamen.
3 -1
Deepblue
Ik stel voor dat je eerst een weekje mee gaat lopen als vrijwilliger op een IC bij een ziekenhuis. Pas dan heb ik respect voor je mening, nu is het niks meer dan groot-praat.

Succes, hoor graag je ervaringen.
5 0
SammyR
Goed om te zien dat ook als het gaat over niet-voetbal gerelateerde zaken je ook te dom om te poepen bent.
6 -1
JOHANisGOD
Ben jij ontstaan uit een neef-nicht relatie?
6 0
PJK54
Ik neem aan dat je een soort arts bent of zit je ergens onder een steen en sta je ver van de realiteit? Als je een wereldwijde uitbraak van een ziekte massahysterie noemt is er volgens mij een schroefje los in je bovenkamertje maar een ieder zijn/haar mening ik, mijn mening, vind je opmerking belachelijk en neem wel waar nodig de voorzorgmaatregelen.
4 0
Cupmetgroteoren
Feit: percentage doden voor mensen onder de 80 is nul of bijna nul.
Feit: lockdowns kunnen niet hele jaar voortgezet worden, dan ontstaat er anarchie.

Verbied dan mensen die ouder zijn naar buiten te gaan en zorg dat de rest van de mensen aan het werk gaat.

Maar gezond verstand en een praktische oplossing zijn teveel gevraagd voor je. Je bent echt totaal gehersenspoeld. Zonde. Zo creëer je massahysterie.
2 -9
PJK54
Het gaat toch niet alleen om de doden? het gaat erom wie of wat die virus overbrengt en dat kunnen dus geen jongeren zijn?

Als er wereldwijd honderden artsen zijn die zeggen dat er een pandemie is uitgebroken wie ben jij dan om dat in twijfel te trekken een bijzondere arts of helderziende?
Natuurlijk kan je naar je werk of naar buiten alleen heb je daar te maken met verschrikkelijke egoïsten die denken het virus niet te kunnen krijgen en zich daarom niets van de regeltjes hoeven aan te trekken met het gevolg verdere uitbreiding maar dat zal jij vast niet geloven.

"Gehersenspoeld" nee dat ben ik niet ik ben, als chronisch zieke (COPD en 2x longkanker) maar dat zal ook mijn eigen schuld wel zijn, alleen maar voorzichtig en neem de maatregelen die ik, ja nu denk ik alleen aan mezelf, nodig vind.
0 0
Sterspeler
De helft op de IC is jonger volk. Als je jouw route inzet en we besmetten in no time iedereen, dan zijn 9000 IC plekken nog niet genoeg om de klap op te vangen. Dan ontstaat er anarchie, want dan moet er gekozen worden wie er doodgaat en wie er blijft leven.
1 -2
stefanwillem
gast.....wat is er met jou gebeurd toen je klein was wat er voor heeft gezorgd dat je nu zo ziek in je bovenkamer bent?
6 0
Cupmetgroteoren
Nee, je moet praktisch denken. Het percentage doden voor gezonde mensen onder de 80 is praktisch nul. Met andere woorden, we hebben met een griepje te maken, dat zijn gewoon feiten. Om daarvoor de hele wereld lam leggen is gewoon krankzinnig. De overheid dient 80 plussers te verbieden naar buiten te gaan en mensen die hen bezoeken te verplichten beschermende kleding te dragen, dan is het probleem opgelost. De rest van het land kan dan gewoon door met hun leven. Inmiddels wordt deze mening gedeeld door Trump en de Braziliaanse president. Binnen enkele weken ook hier, want het virus gaat niet weg.
3 -5
stefanwillem
"inmiddels wordt deze mening gedeeld door Trump en de Braziliaanse president" Hiermee bevestig je zelf dat je een serieuze afwijking hebt.
Trump heeft volgens mij wel bewezen knettergek te zijn en de Braziliaanse president vond het prima dat het halve regenwoud in de fik stond.
8 -2
Cupmetgroteoren
Trump is een realist en heeft een miljardenimperium opgebouwd. We weten inmiddels dat het virus niet weggaat, dus deze lockdowns kunnen niet voortgezet worden. Binnenkort is het: ouderen verplichten binnenblijven en hup, iedereen weer aan het werk. Het gezonde verstand komt over 2 weken ook bij jou terug, nu ben je nog even gehersenspoeld.
3 -9
Sterspeler
Ja en wat is Bolsonaro volgens jou? Want als je op beiden een DSM-5 loslaat zie je dat het ongelofelijke narcisten zijn die ver van de realiteit staan. Er zijn overigens rondom Trump best wat dingen waarmee ik het wel mee eens ben, maar het probleem met dit soort wereldleiders is dat ze menen alles te weten.
2 0
stefanwillem
Dat jij de term "gezond verstand" gebruikt zou eigenlijk strafbaar moeten zijn. Je kunt jezelf ook vrijwillig bij een inrichting aanmelden trouwens.
4 -1
Cupmetgroteoren
Luister, vorige week stond men hier massaal te roepen: waar maakt men zich druk om, het is maar een griepje. En nu is men 180 graden gedraaid. Dus kom niet met dit soort onzin.
0 -1
Ron403
Dat zijn ook de twee grootste idioten als presidenten. Als je daar je inspiratie vandaan haalt weet ik al genoeg. Lekker je oogkleppen ophouden pik. Er mist wat empatisch vermogen bij jou volgens mij.
6 0
Saanchez
Je bent een egoistische idioot
5 -1
afcasven1995
Jij hebt dus geen ouderen of chronisch zieken in de familie.
5 0
Cupmetgroteoren
Kijk om je heen en zie wat een enorme schade dit heeft gebracht. Ik zeg niet dat het niet erg is voor sommige ouderen, maar de meeste doden zijn boven de 80 of hadden al iets onder de leden. De mentale en economische schade die deze lockdowns en de daarbij gepaarde massahysterie hebben veroorzaakt is echter veel en veel groter. Ga naar het strand, ga de bossen in, ga door met werken. Ik ben het volledig met Trump eens: op paaszondag gaat alles open. Stop deze massawaanzin, het is echt te gek voor woorden.
1 -9
Sterspeler
Er zijn ook gewoon kanker patiënten die onder de 50 zijn en behandelingen nodig hebben. Laten we vooral de ICs en ziekenhuizen met corona overbelasten of die mensen doodgaan zonder behandeling. Want geef ze een paracetamolletje en de griep gaat zo over toch?
2 0
Ron403
Dat je op voetbalgebied regelmatig achterlijke posts plaatst hier had iedereen al door, maar blijkbaar ben je in het algemeen niet zo snugger. Wat een figuur zeg...
3 0
VoorOnzePloeg
Wat een mafkees ben jij
3 -1
Beachboy
Volslagen idioot, ik lig al 8 dagen behoorlijk ziek in mijn bed door dit virus. Opgelopen in Oostenrijk. Je hebt echt geen idee wat je zegt. Ik kan echt oprecht kwaad worden van domme teksten zoals deze.
6 -2
Cupmetgroteoren
Ja, maar toch lekker hier reageren en boos zijn. Je hebt een griepje en komt er weer bovenop.
2 -8
eenamsterdammer
Ik hoop dat je vrijgezel bent en zonder familie, anders heb ik zwaar medelijden met je vrouw, kinderen, en andere familie mochten die ziek worden. Het lijkt mij dat die niet zitten te wachten om geruimd te worden omdat jij dat verstandig acht.
1 -1
Beachboy
Ik heb Corona en de klachten nemen af. Ik heb dus het geluk dat ik een milde vorm te pakken had. Voor jou zie ik het minder positief in, jij moet de rest van je leven door met een zieke geest. Ik heb oprecht medelijden met je.
5 -1
Cupmetgroteoren
90 procent heeft een milde vorm te pakken hoor, een groot deel daarvan is hooguit verkouden of voelt zelfs bijna niks.
2 -1
Knalpot
Je was toch zo van feitjes en cijfertjes waarom klopt er dan geen reet van deze vergelijking?
1 0
Saanchez
Diezelfde Trump die het virus enkele weken geleden nog een hoax van de democraten noemde? Als we nu ineens allemaal weer naar buiten gaan en lekker gaan werken zal het virus zich dusdanig snel verspreiden dat de ziekenhuizen dat bij lange na niet aankunnen waardoor we in een grote chaos komen waarbij een hoop mensen onnodig kunnen overlijden. Heb je daar wel eens over nagedacht of denk je iedere seconde van je leven alleen aan jezelf?
3 0
afcasven1995
De crisis dat de ziekenhuizen vol komen te zitten en daardoor mensen overlijden bij een onschuldig ongeluk zoals nu in Italie en Spanje is veel groter dan een economische crisis.
2 0
The
Egoïst!!!
4 0
De Nees
Leip
4 0
DrFootball
Really?
1 0
Cupmetgroteoren
100 procent. Dit is geen Ebola hoor, waar hebben we het over. Een dodenpercentage van bijna nul voor mensen onder de 80, nog lager dan griep. Wat er moet gebeuren is mensen boven de 80 beschermen, dus geen bezoek en thuisblijven. Maar de lockdown en de daarmee gepaard gaande massahysterie is 10 x zo erg als dit griepje. En ja, het is voor 90 procent van de bevolking een griepje
2 -7
Knalpot
Ga even in een ziekenhuis kijken, zoek iemand van je eigen leeftijd (die zijn er best wel, al zul je veel meer 65 tegenkomen) en vraag diegene even hoe het met zn griepje gaat en hoe hij het er vanaf had gebracht als die (mechanische) hulp er niet was geweest.
1 0
Sterspeler
Ja want wat is een half % op de Nederlandse bevolking. Laten we voor het gemak een half % nemen. oh dat zijn maar 85000 sterfgevallen in een park weken omdat we de boel op z'n beloop laten gaan. Valt wel mee toch? *Facepalm*
2 0
Robertloa
Plank voor de kop. Schaam mij voor dit soort gedrag. Dan weet je dus totaal niet waar het over hebt.
3 0
jaripettersson
Hij heeft een stoornis. Vermoedelijk bipolair of borderline. Dit is wat hij steevast doet om reacties uit te lokken. Zijn manier om sociaal contact te 'ervaren'. Ziekelijk, maar hij kan vermoedelijk niet anders. Laat lekker gaan.
7 0
Mikee
Ook al is het nu allemaal speculeren, ik zou Onana en Nico enorm gaan missen. Ziyech is helaas al een feit, daarmee onderga je al een gigantische aderlating. Veltman zal stiekem ook pijn doen bij veel mensen, ookal wordt hij door veel afgezeken.

Hopelijk weet Marc hiervoor nu wel de juiste spelers aan te trekken. Gaat hoe dan ook weer een behoorlijke klus worden.
1 0
afcasven1995
Neres blijft sowieso, geen enkele club gaat hem halen als hij straks in juli al 9 maanden geen wedstrijd heeft gespeeld, zeker in deze crisistijd niet.

Volgend jaar genieten met Neres en Antony op de flanken.
4 0
louis60
En dan eindelijk een echte, goed koppende, grote CV? Haal ook nog een slimme, snelle spits. Wordt misschien toch nog leuk nieuw seizoen. Al zal ik Zyech enorm missen. Zijn heerlijke balletjes over 50 meter op de stropdas van de aanvallers. Goud waard.
4 0
Sterspeler
Jan Vertonghen is beschikbaar. Moet je alleen wel Blind verplaatsen en die houd ik liever daar. RCV zou ik niet zo snel een optie weten. Alderweireld moet je nu niet doen na z'n contract verlenging.
0 0