'KNVB vergadert dinsdag over restant voetbalseizoen'

ArthurV, 23-03-2020 om 20:15, 8909 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Matthijs Manders, algemeen directeur van de Eredivisie, heeft laten weten dat de KNVB dinsdag vergadert met de koepelorganisaties van de eredivisie (ECV) en eerste divisie (CED) over het huidige seizoen van het betaalde voetbal. Maandagavond liet het kabinet namelijk weten dat er tot 1 juni geen bijeenkomsten meer mogen plaatsvinden. 

Door de maatregel van de regering lijkt het een onmogelijke opgave om het huidige Eredivisieseizoen af te ronden. De maatregelen golden eerst tot en met 6 april, maar zijn nu dus met twee maanden verlengd. 

De KNVB doet zelf nog geen uitspraken wat betreft het vervolg van de competitie, maar geeft de hoop nog niet helemaal op. Een woordvoerder liet eerder weten dat de voetbalbond zich gaat laten informeren over mogelijke wedstrijden zonder publiek. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RuffRhythim
Hoezo "informeren over wedstrijden zonder publiek" ??

Hoe zien ze het precies voor hun om een voetbalwedstrijd te spelen met 22 spelers plus een scheids en twee grensrechters in het veld, die allemaal niet binnen 1,5 meter van elkaar mogen komen?
0 0
Amsteraaij
Aandeel ajax schoot met 13% omhoog. Lijkt erop of ze er daar vanuit gaan dat ajax CL plek krijgt
0 0
Libero
Da's wel apart, want ook al krijgt Ajax het ticket is het nog afwachten of het voorronde wordt of directe deelname. Hoogstwaarschijnlijk wel, maar niet gegarandeerd.
0 0
Ajaxbrl
Valentijn denkt geen schaal wel CL en dus alsnog de jackpot..
0 0
BrandjeXL
Daar gaat de UEFA ook over. Laten die de coëfficiënten tellen om beginnen we opnieuw en spelen we alsnog voorronde.
0 0
Spectre
Dat denk ik wel
0 0
Web
Ik hoop op rechtstreeks plaatsen van de CL
En daar reken ik ook op
Ajax heeft ook de punten gepakt voor de plaatsing
En dat Ajax niet het hele bedrag op mag strijken ( misschien de helft? ) kan ik begrijpen
1 -2
Ansjo
Heel Nederland loopt helemaal niets in Amsterdam te scanderen als we geen landskampioen worden en er zijn hordes rood aangelopen schuimbekkende Ajax haters die het liefst zien dat Ajax elke wedstrijd met 8 spelers begint en dat ook dan eerlijk vinden.

Ajax is al decennia lang het uithangbord in de wereld voor voetballend Nederland. Hangt attractief aanvallend voetbal aan en zijn vol zelfvertrouwen. En dan zouden wij daarvoor een soort excuses aan moeten bieden aan al dat plebs, tokkies en sjappies? Dacht het niet. En geld gewoon in eigen zak houden.

Wij hoeven echt geen goodwill te kweken hoor. De rest moet gewoon eens leren normaal te doen en zich niet mee laten voeren door domme seniele haat.
6 -1
louis60
We hebben dit seizoen supercup gewonnen. Dus alleen Ajax heeft dit seizoen iets gewonnen.
1 0
Web
Geen Calimero gedrag toch?
Als je de beste en de grootste bent van het land, gaat het nu eenmaal zo
Ajax is geen kampioen, dus een verdeling krijg je toch.
0 -2
BrandjeXL
Heeft niks met calimero te maken. Ajax is al 6% kwijt van de Europese inkomsten. Nu wil jij dat ze helft gewoon maar weg geven?
0 0
jollie18
Vind het een beetje raar als ze beslissen om met 20 clubs te gaan spelen. Dat betekent een langere competitie en je weet nu nog niet wanneer je weer kunt gaan voetballen.
0 0
ddkoning
Waarom promoveren er wel 2, maar degraderen er geen clubs?
0 0
ghouleseddik
Play-offs voor Europees voetbal schrappen, promotie/degradatie play-offs vereenvoudigen. Dan maak je zo weer ruimte voor vier extra speelronden.
0 0
Gerard36
Ajax oet helemaal geen c.l geld aan andere clubs geven, als ze b.v bij a.z komen voor een speler moeten ze wel de hoofdprijs betalen omdat ze ajax zijn
5 -1
Web
Dat heeft daar niets mee te maken toch?
0 -2
Bjorn
Als je als Ajax zijnde een heel grote club bent, stel je 10 tot 20% van het CL geld van komend jaar ter beschikking aan de noodlijdende clubs die het zwaar hebben met deze crisis. Uiteraard pas als wij zekerheid hebben v.w.b. deelname en de exacte bedragen, maar daarmee steek je wel je hand uit naar het Nederlandse voetbal.
2 -8
BrandjeXL
De KNVB bepaalt niet of Ajax direct geplaatst zal zijn dat bepaald de UEFA. Wat nu als AZ ook de poulefase haalt? Geldt daar dan hetzelfde voor??
0 0
Web
Björn is een Gentleman.
Ga er maar vanuit dat jij er het dicht bij zit
En niet de rest hier
2 -3
JariJari
Fuck dat. Sorry hoor maar prakrisch alle andere clubs in NL gunnen aan Ajax niets. Juichende stadions als Ajax het niet haalt, beter hun best doen tegen Ajax dan andere titelkandidaten, scheidsrechters die er alles aan doen Ajax minder kans te krijgen.

Geef ze allemaal aub geen stuiver. 10, 20 % me reet.
14 -3
Web
Daar moet je trots op zijn
Geeft alleen maar aan dat Ajax de grooste en beste is
3 -2
Ajaxbrl
Dus dat..
1 0
Freddy
Daarom zijn we o.a. juist de club geworden zoals Ajax nu is!
2 0
ajaxdordtt
Boehoeee
2 -6
tMuurtje
Psst...je kreeg een duimpje omhoog van me.
0 0
ajaxdordtt
Flex, dankje.
0 0
Bjorn
Gezien de nieuwe maatregelen kun je het seizoen afschrijven. We worden of kampioen of er wordt geen kampioen aangewezen. Maar dat we de CL in gaan (al dan niet play-offs of direct groepsfase) lijkt zo klaar als een klontje. Eredivisie met 20 clubs (Graafschap en Cambuur erbij) volgend jaar.
4 0
ajaxop1
Ik vind dat we als Ajax zijnde ook een geste aan alle betaald voetbalclubs mogen doen. Pak die CL-plaats maar bied bij de knvb aan om het prijzengeld dat je volgend seizoen in Europa bij elkaar speelt, en dat kan zo richting de 80 miljoen gaan, te verdelen onder alle bvo's. Voor de andere ploegen die Europees gaan spelen gaat dit natuurlijk ook op.
1 -8
JariJari
Jij bent gek. Geen cent.
1 -1
PJSM
Ben ik het niet mee eens om het gehele bedrag cadeau te doen. Je kunt hier een deel voor gebruiken bv 10 / 20 procent. Je moet er ook voor werken dus meer kracht en een CL waardig team kost ook knaken. Als je het zo maar gaat verdelen kun je net zo goed ADO CL laten spelen.
1 -1
AjaxDaniel
Alleen als Ajax ook dan als kampioen wordt uitgeroepen. Voor wat hoort wat.
0 0
Ajaxbrl
UEFA beslist gewoon voor heel Europa straks, ranglijst aanhouden en klaar. KNVB heeft niks te willen..
5 -2
JariJari
UEFA zegt dat bonden beslissen ...
0 0
AjaciedRK
Stand van na 17 potjes hanteren. Heeft iedereen een keer tegen elkaar gespeeld. Zullen ze alleen in rotterdam wss niet accepteren :)
12 0
Arie Vink
Lijkt me een goed idee. En ook hilarisch.
4 0
ghouleseddik
Psv vierde áchter Willem II en Feyenoord veertiende _O-
7 0
Jojo49
ik zou ajax en ook az in champ L doen , dan maar paar meer in de champ L . ajax wel het meeste geld geven. en eindstand zo als ie nu is .
1 -1
Van Reenen
Zijn zij, de KNVB, nou zo stom en achterlijk of ben ik nou zo slim. Dit heeft niets te maken met "slim" maar met je verstand gebruiken. Als je leest dat de internationale roeibond alle internationale wedstrijden uitstelt, het paardesport gebeuren in Rotterdam wordt afgelast en nu dus ook de Olympische spelen worden uitgesteld, hoe kan je dan als Van Praag, lid van de UEFA zeggen dat het voetbal weer in mei begint. Ik dacht al gelijk dat het gelul was van een dronken aardbei want er is nu besloten dat groepsvorming verboden is tot tenminste 1 juni. Van Praag bied je ontslag aan en verdwijn.
11 0
Leprechaun
Van Praag is een gigantische paardenlul.
3 0
Hollister
Is een echte rat van de UEFA bobo geworden.. mannetje is ver afgegleden... het behoren tot het pluche van de UEFA en daarmee konten likken was belangrijker dan het behartigen van de belangen van de kleiner clubs en landen.. bah
2 0
Giotto
Heel goed voorbeeld als ze de competitie willen laten uitspelen. KNVB vergeet dan dat voetballers een voorbeeld functie hebben. Hoe hou je in hemelsblauw minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Je geeft een fout signaal naar de samenleving om maatregelen niet serieus te nemen. Het gaat om gezondheid van de samenleving niet om clubbelang
5 0
Lewis Hamilton
Uitspelen gaat niet meer gebeuren, je vergeet ook nog dat je bijna een hele voorbereiding moet doen, dan ben je ook drie weken verder.
1 0
Mark03
Je kan het als KNVB toch ook niet maken om uitspelen te overwegen? Stel je gaat verder en enkele voetballers raken besmet. Kans bestaat dat ze blijvende longschade oplopen (of erger). Einde carrière. En dat alleen omdat die laatste wedstrijden gespeeld moeten worden.
5 0
Sterspeler
De oplossing is simpel: gewoon de hele lijst hanteren zoals die nu is. Geen kampioen uitroepen. Geen wedstrijden meer dit seizoen en hopen dat volgend seizoen eind augustus kan beginnen zonder publiek.

De KNVB kennende gaat zich in allerlei rare constructies wringen om de snuifduiven uit Rotterdam tegemoet te komen zodat zij een CL plek kunnen krijgen en AZ km 1e te kunnen eindigen.
5 0
Van Reenen
1 juni is gewoon een datum net als 6 april gewoon een datum is. Het is zo volgens een van de kenners!!! die hier op AS zijn mening gaf, dat de spelers eerst moeten worden opgetraind gedurende 3 weken, dan zit je al bijna op eind juni. Als ze al beginnen, want hoe graag ik mijn club ook zie spelen, gezondheid van de mensen in Nederland gaat voor het voetbal. Een uitzondering daargelaten voor die mensen die zichop het strand begaven en als Nijmeegse vierdaagse door de bossen struinden. Om gek van te worden. En ik kan mij goed verplaatsen in de afschuw van doktoren, verplegend personeel die zich het apenlazerus werken.
1 0
MarLuuk76
Knvb is gewoon bang voor de mening van de rest van Nederland. Opzouten en gewoon het besluit van de regering en Uefa overnemen. Ook al ben ik tegen die instantie. Maar volgens mij wilden ze huidige stand als eindstand.
16 0
afcasven1995
Inderdaad, de KNVB kan niks anders dan Ajax de CL in sturen en is bang voor reacties uit Rotterdam, Alkmaar en Eindhoven.
14 0
Suarez16_
En hoe hebben ze dit dan in gedachten? Voetballers zijn ook gewoon mensen en zijn niet imuum voor corona. Ga je nog voetballen dan heb je gewoon elk weekend bijeenkomsten van minimaal 100 personen verdeeld over 20 locaties (Eredivisie + kkd) die in het veld sowieso niet 1,5 meter afstand kunnen houden. Ohja en ze moeten elke dag trainen, waarschijnlijk met 30 man op het veld (selectie + trainers), want anders kan je fysiek geen topsport uitoefenen.
3 0
Mitch021
En daarbij is voetbal er ook gewoon voor de supporters. Misschien heel cliché, maar zonder ons was de sport nooit zo groot.
0 0
Arek Milik
Met je zonder publiek. En die “social distancy” dan? Dat kan niet he op een voetbalveld. Voetballers hebben een voorbeeld functie!
3 0