Ajax O19 gelijk tegen PSV, ook O17 en O16 delen punten

BartVeenstra, 07-03-2020 om 17:30, 18531 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax Onder 19 heeft de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van PSV niet in winst om weten te zetten. De Amsterdammers kwamen nog wel op voorsprong, maar speelden uiteindelijk met 1-1 gelijk. Eerder op de dag wisten ook Ajax O17 en O16 niet verder te komen dan 1-1. O17 speelde tegen PSV, O16 nam het op tegen De Graafschap. 

FT | Ajax O16 - De Graafschap O16 (1-1)

Ajax O16 heeft op Sportpark de Toekomst niet weten te winnen van de leeftijdsgenoten van De Graafschap. De koploper speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen de nummer drie van de kampioenscompetitie.

De bezoekers kregen in de eerste helft de meeste kansen. De Graafschap speelde stevig en was vooral in de omschakeling gevaarlijk. Zo kopte Anis Yadir op de lat en schoot Jesper van Riel namens De Superboeren rakelings naast. Aan de andere kant creëerde Ajax nauwelijks grote kansen.

In de tweede helft kwam Ajax iets beter voor de dag. Zo ging een schot van Jaydon Banel net over de lat en werd een schot van Timo Jansen geblokt. Even later was Ajax opnieuw dichtbij de 1-0. Tristan Gooijer kreeg een schietkans van dichtbij, maar hij schoot ongelukkig op de hakken van Gabriël Misehouy.

Aan de andere kant bleef De Graafschap ook gevaarlijk. Zo wist Charlie Setford knap te redden nadat Devin Haen één-op-één kwam met de Ajax-keeper. Uiteindelijk wist De Graafschap de openingstreffer te maken. De geheel vrijstaande Basar Onal kon scoren. In de slotfase werd het toch nog 1-1. Invaller Mohamed Hamouchi werd gevloerd in de zestien en nam vervolgens zelf de penalty. Hij miste, maar Misehouy was alert in de rebound.

Opstelling Ajax O16:

Setford; Doest (Camara 51'), Viereck, Gooijer, Chahid (Brussee 65'); Hlynsson, Jansen (Speksnijder 58'), Misehouy; Banel, Gesser (Hamouchi 41'), Bobson.

Wissels Ajax O16:

Steur, Camara, Brussee, Speksnijder, Hamouchi.

Doelpunten:

0-1 Basar Onal (65')
1-1 Gabriël Misehouy (72')

FT | PSV O17 - Ajax O17 (1-1)

Ajax O17 heeft zaterdagmiddag niet weten te winnen op bezoek bij PSV O17. De Amsterdammers hadden het betere van het spel, maar kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het elftal van trainer Dave Vos staat daardoor op zeven punten uit zes wedstrijden in de kampioenscompetitie.

Nadat PSV in de beginfase twee kansen had gemist, nam Ajax daarna het heft in handen. Kian Fitz-Jim toonde zijn klasse met een bal achter de verdediging, maar Diyae-Eddine Jermoumi schoot in de stuit over. Even later was diezelfde Jermoumi opnieuw dichtbij de 0-1. Na een goede loopactie kwam hij één-op-één met de PSV-goalie, maar de bal kreeg hij er niet in. De grootste kans voor rust voor Ajax was wellicht voor Eja Dakriet. De verdediger nam een afvallende bal op de pantoffel, maar raakte de lat. Ook PSV kreeg voor rust nog een prima kans, maar Ajax-keeper Dani van den Heuvel kon knap redden.

Net als in de eerste helft begon PSV ook na rust sterk met twee snelle kansen. Trainer Vos moest vanaf de zijkant het nodige bijsturen, want zijn ploeg was in de passing erg slordig. Ajax kreeg in de fase daarna kansen via Jermoumi en Christian Rasmussen, maar uiteindelijk was het Fitz-Jim die de score opende. Via Dakriet, Rasmussen en Loed Klaassen was het de middenvelder die scoorde.

Na het doelpunt van Ajax kregen de Amsterdammers kansen om de score uit te breiden, terwijl PSV een gevaarlijke kans - de bal ging voorlangs - op de gelijkmaker miste. Juist in een fase waarin Ajax de controle leek te hebben, scoorde PSV uit het niets. Fitz-Jim, de maker van de Ajax-goal, leed balverlies, waar PSV middels de gelijkmaker van profiteerde.

Opstelling Ajax O17:

Van den Heuvel; Dakriet, Aertssen, Hillen, Van Bohemen; Yah (Baas 65'), Fitz-Jim, Klaasen (Oughcha 78'); Jermoumi (Aning 73') Rasmussen, Sarfo (Oostwoud 78').

Wissels Ajax O17:

De Graaff, Oostwoud, Aning, Baas en Oughcha.

Doelpunten:

0-1 Kian Fitz-Jim (70')
1-1 PSV O17 (82')

FT | Ajax O19 - PSV O19 (1-1)

Ajax Onder 19 heeft de wedstrijd tegen PSV niet weten te winnen. Op Sportpark De Toekomst eindigde de topper in 1-1. Hiermee blijft de ploeg van trainer John Heitinga in de middenmoot van de kampioenscompetitie hangen.

De wedstrijd begon rustig, maar na ruim tien minuten begon Ajax wat nadrukkelijker op de deur te kloppen. Dat resulteerde al vrij snel in een doelpunt. Nadat Jaymillio Pinas eerst Damjan Dostanic op zijn aangeven over zag schieten, was hij enkele minuten later zelf wel trefzeker. Hij kwam enigszins gelukkig aan de bal, maar zette zijn actie vervolgens goed door en werkte de bal tegen de Eindhovense touwen.

De openingstreffer was het startschot voor PSV om wat meer uit de schulp te kruipen. Het resulteerde in een aantal kansen op rij, waarbij Daan Reiziger – die na zijn heldenrol in de Youth League sowieso al een topweek beleeft – zich onderscheidde met enkele goede reddingen. Reiziger kon echter niet voorkomen dat Bakayoko uit een voorzet toch voor de gelijkmaker zorgde. Daarmee was de ruststand 1-1.

Pinas was ruim tien minuten na rust opnieuw dichtbij een assist, maar zijn voorzet werd door invaller Tunahan Tasci niet lekker verwerkt. De tweede helft kenmerkte zich in het vervolg grotendeels door stroef spel en weinig kansen.

Ruim tien minuten voor tijd was het PSV dat als eerste aanzette om een winnende treffer af te dwingen. Reiziger wist zich hierbij opnieuw te onderscheiden door knap redding te brengen op een schot van Pigmans. Kort daarna kopte Matthijs Tielemans namens PSV over en wist Dirksen Bakayoko van zijn tweede treffer af te houden, nadat laatstgenoemde de bal in de zestien niet op tijd onder controle wist te krijgen. Dirksen moest dit bekopen met een blessure, waarop hij vervangen werd door Warmerdam.

Ajax wist hier weinig tegenover te stellen. De meeste aanvallen strandden op het middenveld en als de bal wat dieper op de helft van PSV kwam, werd er onzorgvuldig mee omgesprongen. Het dichtstbij kwam Ajax nog via Martha, wiens schot vanaf de rand van de zestien het PSV-doelman De Lange nog lastig maakte, maar ook dat bleek niet genoeg voor de overwinning. Zo eindigde de wedstrijd in 1-1.


Opstelling Ajax O19:

Reiziger; Van der Sloot, Rensch, Dirksen (Warmerdam 84'), Douglas; Llansana, De Waal, Martha; Frei, Dostanic (Tasci 57'), Pinas (Rasmussen 76').

Wissels Ajax O19:

Dieker, Hillen, Warmerdam, Tasci, Dakriet, Rasmussen.

Doelpunten:

1-0 Jaymillio Pinas (16')
1-1 Bakayoko (35')

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TontoKarnaggel
Sjezus, als ik toch elke keer een euro zou krijgen als Ajax een voorsprong verspeeld....
1 0
MPAjax
je merkt dat door het doorschuiven van aanvallend talent dat je daardoor te kort komt in de aanval en dat kan je zien bij de A1 want alle aanvallend goede spelers zijn al doorgeschoven
2 -1
de_pitbull
wel knap; 3 keer met 1-1 gelijk spelen
2 -1
Mbaku
Het niveau is werkelijk schrijnend.

Dit heeft niks meer met doorschuiven te maken want talent en techniek zijn niet leeftijdsgerelateerd.

Het positiespel is matig, spelhervattingen van Ajax eindigen steevast bij de eigen! doelman en passen over korte afstand of de 1e aannames zijn Ajax onwaardig. Er staan er 8 in die werkelijk niets bij Ajax te zoeken hebben. Het doet me pijn aan de ogen.
6 -1
Knalpot
Je ziet 2 ploegen die alles in een te hoog tempo willen uitvoeren terwijl ze dat nog helemaal niet kunnen, dan krijg je idd zo'n wedstrijd waar fout op fout gestapeld worden. Je hebt dan een paar spelers nodig die rust aan de bal bewaren en wachten tot het team weer in positie staat van daaruit kun je dan weer positiespel spelen. Maar helaas is het denk nog teveel gevraagd om voor dit soort jonge spelers om dat te snappen.
1 0
geDaante
Als zovelen dat in de bovenbouw nog steeds niet snappen, dan ben je als opleiding totaal verkeerd bezig. Die jongens spelen in Onder 19, het elftal waar vanuit doorgaans je beste talenten doorbreken in Ajax 1. Ook de wat mindere talenten moeten het spelletje dan wel allang snappen natuurlijk.
Maar daarom is het ook zo kansloos dat een passant (Ten Hag) nu zoveel invloed heeft op de bovenbouw, met als gevolg heel ander spel dan de talenten gewend zijn. Ook heel kansloos spel, laatst alleen maar balletjes breed en lange ballen naar voren, omdat ze voorin met 4-5 man op lijn stonden, al in de opbouwfase(!).

En de ene keer wordt er gespeeld met een matig voetballende hele diepe loper op 10 (nu weer Regeer), en een andere keer weer zonder. Er wordt maar wat gedaan, zit geen enkele eenduidige visie meer achter. Dat kan ook niet, met een passant die de visie bepaalt.
7 0
Knalpot
Dat is jouw mening, dat mag. Ook als de visie Cruijff volledig doorgevoerd zou worden zouden we met dezelfde problemen te maken krijgen ben ik van overtuigd. Je vergeet vaak dat je met een tegenstander te maken hebt en het feit dat je met jouw spelletje een paar wereldklasse middenvelders nodig hebt die optimaal moeten kunnen functioneren in zeer beperkte ruimtes. Volledige composure moeten hebben over de bal en de ruimtes moeten zien die de tegenstander laat. Die utopie heb ik niet dat we die a structureel op kunnen leiden en b aan kunnen schaffen. Frenkie, Donny en Appie hadden zo'n middenveld kunnen worden maar hoe vaak heb je zo'n talentvol clubje bijelkaar door zien stromen door de jaren heen? En zoals ik al vaker tegen je gezegd hebt natuurlijk kun je wel iets opleiden/kopen wat nationaal de boel moet kunnen domineren, maar om ook europees prijzen te gaan pakken heb je wel iets anders nodig. Dat zie je nu al bij Barca de laatste jaren terwijl die veel en veel meer mogelijkheden hebben dan ons.
1 0
Mbaku
Het middenveld Schone, Klaassen en Ziyech kon het ook ( Cruijff systeem ). Dat zijn toch verre van spelers van wereldklasse. Het heeft allemaal met onderlinge afstanden en afstemming te maken en dan is het systeem van Cruijff bewezen trainbaar en de enige filosofie die Ajax op de lange termijn succes brengt.

Het systeem can ten Hag werkt juist in de hand dat je spelers van extreme kwaliteit moet hebben omdat je in een vierkant op moet bouwen wat jouw creatieve spelers altijd beperkt. Frenkie heeft dit vorig jaar in zijn eentje verbloemd.

Dit heeft niks meer met de Cruijff filosofie te maken en is idd een systeem afgestemd op een passant.
1 0
Knalpot
Schone, Klaassen en Ziyech wonnen van een paar middenmoters uit de Franse en Duitse competitie (ook nog eens met veel fortuin) en ook nog eens van een Ajax waar nauwelijks rekening mee werd gehouden lijkt me dus niet echt vergelijkbaar in deze. Nu na een redelijk succesvol jaartje kruipen spaanse en engelse subtoppers al net zover terug als die lokale clubjes die we hier tegenkomen.
1 -1
MPAjax
soms spelen ze snel over terwijl ze in schiet positie zijn of doen een diepte pass terwijl de medespeler gedekt is aan de binnenkant, wat je zegt komt allemaal door haast en het overdrijven als het gaat om in teamverband denken
1 -1
ajaxrulesz
Wat heeft psv toch veel donkere spelers rondlopen, past helemaal niet bij die club.
4 -6
de_pitbull
Eindhoven ligt ook een stuk zuidelijker he.
1 0
MPAjax
tegenwoordig dus rond de evenaar
1 -1
MPAjax
algemeen bekend dat afrikaanse mensen dat doen omdat ze daarmee uit de armoede komen, gebeurt daar, gebeurt nu hier ook, terwijl eigen mensen liever een opleiding doen of normaal werk najagen
0 -5
Middenweg401
Man, man.. Wat dacht je van de universele droom om je talent te kunnen verzilveren?
1 -1
MPAjax
het ligt ook aan het jeugdselectie beleid van de club en welke spelertjes er het meeste op stagedagen te vinden zijn
0 -1
geDaante
Zijn veelal gewoon nederlandse jongens, die school volgen, maar ook goed kunnen voetballen, dus naast school voetballen, omdat vrijwel iedere jongen dat wil, ongeacht afkomst. Lukt het niet door te breken in het voetbal, vervolgen ze gewoon hun opleiding. In opleidingen door het hele land zijn donkere spelers in de minderheid, en marokkaans spelers nog minder vertegenwoordigd. Gewoon een afspiegeling van de maatschappij/plaatselijke voetbalclub. Je ziet meer donkere jongens in de hoofdsteden, omdat ze daar rmeer vertegenwoordigd zijn, en nog meer buiten spelen en voetballen, waar de autochtone nederlandse kinderen liever achter de PlayStation zitten.

Mensen van Afrikaanse afkomst zijn niet altijd arm ;), er zijn er zat die westerse onderdrukking, discriminatie en racisme te boven komen en zich niet klein laten houden, en het eigen zelfbeeld niet naar beneden laten praten en schreeuwen.

Het enige onderscheid wat je zou kunnen maken, is dat mensen met Afrikaanse roots, over het algemeen fysiek sneller rijpen, en vaak wat sterker en sneller, en geregeld ook wat behendiger zijn. Dat zien ze in voetbalopleidingen vaak wel zitten, zeker zo'n PSV dus, dat op snelheid en fysiek wil spelen.
3 -2
TontoKarnaggel
Die 2e alinea van je, wow...insinueer je nou gewoon dat sommige succesvol zijn ondanks de blanke overheerser en degene die dat niet zijn eigenlijk vooral slachtoffer zijn van de westerse overheersing en klein worden gehouden dmv racisme en discriminatie? Echt?? Serieus???
1 0
geDaante
Met name in de Verenigde Staten is dat zeker het geval, door de decennia heen, in het verleden zelfs drugs in de zwarte wijken gestimuleerd om ze 'klein' te houden, winstgevend gevangeniswezen die meer gevangenen wilden dan minder, etc. Sinds het koloniseren en slavendrijven, is er veel veranderd, maar het sluimert nog steeds, en er is nog steeds grote ongelijkheid.

Als je dat niet inziet, heb je een aardige plaat voor je hoofd.
0 -2
TontoKarnaggel
Ooh, gaat het nou opeens over de VS, daar is de situatie idd iets anders dan hier. Maar dan nog, cultiveer die slachtofferrol nou eens niet zo, heeft ook geen enkele connectie met de rest van je, trouwens correcte, verhaal.
1 0
DUDE92
Oké, ik heb moeite om hier geen racisme in te zien.
3 -1
MPAjax
ik noem jou nederlander dan ben ik ook racist
0 -1
geDaante
Nee, want een nederlander wordt slechts gekenmerkt door het hebben van de nederlandse nationaliteit, en dat kunnen mensen betreffen van alle mogelijke afkomsten.

Waar je altijd voor moet waken is mensen over één kam scheren doordat een relatief grote groep binnen die groep mensen, iets doet of laat.

Dat heeft ook nooit met ras te maken, maar met sociaal-maatschappelijke zaken.

Het relatief vele straathangen van Marokkaanse jongeren waar men het in nederland vaak over heeft, is niet iets typisch Marokkaans bijvoorbeeld, dat is sociaal-maatschappelijk zo gegroeid. Veel Marokkaanse jongens willen ook niet per se straathangen en ook niet lastig doen, maar willen er alleen maar bijhoren, en dan gaan ze datzelfde gedrag vertonen. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. Laat een Marokkaans jongetje opgroeien in een plattelandsdorp, met alleen autochtone kindjes en geen discriminatie, wordt het een braaf, heel Hollands persoon, met een sterk accent ;). Daar heb ik zelf meerdere van meegemaakt, en is ook logisch.

Is maar een voorbeeld. We zijn allemaal hetzelfde, willen allemaal bij een groep horen, en doen alles om erbij te horen, niet alleen te komen staan. En het is menseigen naar een groep mensen te trekken die het meest op je lijken (zoektocht naar identiteit), en zeker niet naar een groep die je bij voorbaat uit lijkt te kotsen. Ja, ook die kleine marokkaanse kindertjes krijgen 'Kutmarokkaan dit, kutmarokkaan dat' regelmatig te horen, en zien hun oudere broers relatief heel erg vaak afgewezen worden op de arbeidsmarkt, op basis van het Marokkaan zijn.
0 0
geDaante
Hij zal het niet zo negatief bedoelen, gewoon wat onwetendheid.

Maar ja, dat is racisme ook ;), pure onwetendheid en vanuit angst geboren.
3 -1
FreddyAX
Geheel en al eens met je laatste drie posts!
0 0
jaripettersson
Wat is je punt?
2 -1
Marcao
Die opmerking slaat echt nergens op. Wat is je punt...?
2 -2
ajaxrulesz
afrikaanse spelers renderen over het algemeen niet bij psv, zie Bruma bijv.
0 0
MPAjax
dat is dus juist beter voor ajax
0 0
Cello
Een aantal lijken te vergeten, dat bijna alle teams bij Ajax speelt met spelers die zijn doorgeschoven, sommigen zelfs meer dan 1 lichting!. Dan speel je dus tegen tegenstanders, met heel veel meer weerstand, omdat die dus vaak een aantal jaren ouder zijn. En dat is juist de bedoeling!. Daarvan leren ze meer en gaat, normaal gesproken, de ontwikkeling verder en harder.
Dat je dan niet telkens afgetekend wint is logisch. Dat je dan ook wel verliest is dat ook. Maar voor de ontwikkeling van spelers, daar waar het boven alles om draait in de jeugd, is dit gewoon goed gebleken.
0 -1
Vlieske
Dus het doorschuiven heeft te maken met lopers op 10. Je beste middenvelders aan de zijkant. Geen druk op de bal. Veel lange ballen. Slecht tot geen positie spel en idd geen geweldige resultaten. Het doorschuiven is ook iets van dit jaar? Werd vroeger nooit gedaan? Eiting speelde op zijn 15 e ook al in o19 in de youth league. We kunnen allemaal wel onze koppen in het stand steken maar het is een feit dat na het vetrek van jonk het alleen maar bergafwaarts is gegaan.
4 0
Dennis129
We zeggen dat het bergafwaarts is gegaan, en ik snap je verhaal. Ben het eigenlijk ook met je eens wat spelsysteem en posities eens.
Maar aan de andere kant komt er nu een lichting aan met echt zoveel talenten in 1 team als er ook Zelfs in het topteam va Nouri etc. uit de tijd van Jonk niet waren. Dan moet er toch ook een heleboel goed gaan.
1 -1
Knalpot
Precies zo is het, en veel mensen doen ook veel te moeilijk over spelers op andere posities laten spelen. in de jeugd is het prima om een verdediger als middenvelder te laten spelen om andere vaardigheden te ontwikkelen, net zoals het voor een creatieve '10' goed is om vaardigheden bij te werken die worden gevraagd van een moderne buitenspeler. Zodra ze in jong ajax komen mogen ze wat mij betreft wel zoveel mogelijk op hun meest logische positie gepositioneerd worden en dat gebeurt in mijn ogen nu nog wat te weinig. Komt ook wel vaak natuurlijk door de vele wisselingen in de selectie waardoor je maar wat moet bereiden door de aanwezige smaakjes die je hebt.
0 -1
jaripettersson
Lange termijn denken is niet interessant voor veel beleidsmakers en fans.
2 0
Vlieske
Jonk
6 -2
dianaajax
jeugd kan niet eens meer van graafschap winnen
2 -2
wolterx
De Graafschap was najaarsreeks de kampioen in hun reeks, Ajax in de andere. Staan momenteel ook 2e in deze reeks, achter Ajax die eerste staan. Al kan PSV nog erbij komen, hebben 2 wedstrijden minder gespeeld.
2 -2
Hollister
Ik zag de onder 16 onlangs spelen bij en tegen Vitesse.. waren heer en meester en spelen erg leuk voetbal. Wel lag het regelmatig erg open achterin, balans was weg waardoor uit counters een 0-2 voorsprong in nog geen 15 minuten in een 3-2 achterstand resulteerde... met het nodige geluk toen nog in de laatste minuut uit een spelhervatting de 3-3 weten te maken. Mag wel iets meer balans komen in dit team.. accent ligt wel heel erg op het aanvallen.
Ik ben hier regelmatig kritisch geweest op juist ontbreken van een bepaalde wedstrijdmentaliteit. Niet voor niets krijgen vrijwel ALLE teams relatief teveel tegengoals. Ja men maakt ook vaak de meeste goals, maar voetbal kent ook andere aspecten.
En dan maar klagen dat wij geen goede verdedigers opleiden. Onzin, complete onzin, alleen moeten deze jongens het onmogelijke presteren, nl vaak tegen een overtal een half speelveld verdedigen, omdat het drukzetten en of omschakeling balbezit naar balverlies niet goed is.
Vaak wordt dan de term restverdediging erin gegooid, maar de oorzaak ligt vaak bij aanvallers en middenvelders.
Absurd ook om te zien dat een Dest met een 2-3 voorsprong in de blessuretijd op de achterlijk van de tegenstander een verkeerde voorzet geeft....... nota bene de speler met de meeste snelheid achterin gaat gewoon Europees mee naar voren. Dat soort dingen stoort mij enorm.
Maar ach, ik ben gestopt met mijn opmerkingen over bepaalde aspecten die ik nog te onderbelicht vind. Bij mijn eigen amateur club kan ik gelukkig iets meer invloed uitoefenen.
Zeker nu onze KNVB helemaal de weg kwijt is met hun nieuwe inzichten mbt de opleiding van de jeugd in Nederland
2 0
ajax4altijdamsterdam
Helemaal mee eens !
0 0
Westerpark1982
Beste lichting in jaren van de graafschap... Binnenkort gaat Doelman Kramer op proef bij Ajax.

https://www.gelderlander.nl/de-graafschap/gouden-jeugdlichting-de-graafschap-in-trek-bij-oranje-en-zaakwaarnemers~ad358bb2/
0 -1
wolterx
Is een leuke groep inderdaad, scoren veel, meen zelfs meeste doelpunten dit seizoen van de o16 ploegen op hoogste niveau. Die lichtingen zitten er soms tussen, met 2 uitschieters en dienende spelers kan je al heel ver komen. Haen schiet ze aan lopende band binnen dit seizoen, achterin hebben ze het goed staan met dan de doelman die opvalt. Dat is als je geen blessures krijgt en ze ingespeeld raken genoeg om mee te doen met de grote jongens.
1 -2
ajax4altijdamsterdam
De graafschap speelt als Atlético Madrid. Zeker wel een aantal mooie aanvallen gezien, maar dit kon ook omdat Ajax met drie aanvallende middenvelders speelden.
1 -1
sdjt01
Je volgt de jeugd verder niet merk ik..
2 -1
dianaajax
het draait allemaal als een tierelier
0 -2