Branie: 'Oerdom dat we Schöne hebben laten gaan'

FinnDekker, 01-03-2020 om 09:25, 15440 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Lang sippen over de uitschakeling in Europa is niet mogelijk met AZ-thuis voor de deur. In een nieuwe aflevering van de podcast Branie van Ajax Showtime en Het Parool zoeken Sam Planting, Josien Wolthuizen, Bram van der Ploeg en Ronald Ockhuysen naar houvast.

Er wordt kort stilgestaan bij de uitschakeling tegen Getafe, maar bovenal wordt er gediscussieerd over de blessures en keuzes van Erik ten Hag na de winterstop. Zijn Hakim Ziyech, David Neres en Quincy Promes een geldig excuus of niet? Natuurlijk komt ook de wedstrijd tegen AZ uitgebreid aan bod. Is er sprake van branie of moeten de Ajax-fans bang zijn voor een nieuwe dreun?

Verder is er aandacht voor de jeugd van Ajax, die nog wél actief is in Europa. Kan de Onder 19 doen wat de hoofdmacht naliet, namelijk winnen van Atlético Madrid in de Youth League. 

De podcast is ook te beluisteren via iTunes en Soundcloud!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Snellejapie
Het lijkt werkelijk waar helemaal nergens op.
0 0
Snellejapie
In één maand alles weggegeven...wtf?
0 0
Simon1
Schöne is meer dan goed vervanger door Martínez. Probleem zit in het vertrek van De Ligt en De Jong. Waar je bij De Ligt al wist dat je kwaliteit moest inboeken is De Jong nooit opgevangen. Marin moest dan doen, maar heeft het tot op heden niet laten zien.
0 0
Cupmetgroteoren
Ja, ach, schöne kwam al vaak tekort in grotere wedstrijden. Was te traag en liet verdedigend steken vallen. Fout was meer dat er geen adequate vervanger is gehaald.
0 0
Mung
Laten we eerlijk zijn we missen gewoon het Ajax dat Schone destijds heeft verlaten.
1 0
ajaxfanmarcel
Schöne wordt zeker erg gemist. Het is niet de snelheid wat klopt dat schöne te kort aan komt. Maar de slimheid zijn vrijetrap en de rust wat schöne brengt dat mis je wel.
1 0
jtsmit
Ajax maakt wel mer blunders v.w.b. transfers, de verkeerde spelers aan trekken en de verkeerde laten gaan. Tuurlijk waren er ook goede aankopen.
0 0
SjakieWolfs
Natuurlijk missen we Lasse. Al was het maar om de vrije trappen die we nu vaak krijgen maar geen rendement opleveren. Eiting heeft de potentie om die rol over te nemen maar dan moeten we hem wel opstellen. Ik vond 'm tegen Getafe in de Arena prima spelen.
0 0
Cello
Hier op AS was vorig seizoen de algemene tendens dat Schone eigenlijk niet meer kon. Tuurlijk de man barstte van de techniek, maar kon het volgens velen allemaal niet meer belopen. Had bij vlagen geniale dingen, echter al met al gaf men er de voorkeur aan om hem maar niet op te stellen en een transfer te gunnen.
Het is derhalve een beetje slap, vind ik, om nu dan over Schone te beginnen.
1 0
vincent_DV
Het gemis van Schone komt alleen maar voort uit slecht aankoopbeleid en een bepaalde gemakzucht bij Ajax. Ajax heeft dus gewoon Schone, De Jong en Sinkgraven laten gaan en vervolgens maar 1 middenvelder gehaald, omdat ze dachten; dat kan wel joh!

In augustus was al te zien dat dat niet kon maar er is het hele jaar gewoon niks aan gedaan. Dat is geen gemis van Schone, want dat was een van de zwakkere schakels vorig jaar. Het gaat om het niet vervangen van Schone. Dolberg idem dito, was misschien niet goed genoeg, maar nu heb je geen eens een echte spits die voldoet. Had je nu een goede 6 of 8 gehad, praatte er niemand over Schone.
1 -3
ajaxdordtt
Dolberg was goed zat. Alleen compleet van vertrouwen beroofd. Net als Erik nu weer doet met veel spelers.
1 -1
Woodenshoe1
Deels eens, maar dat Schöne een zwakke schakel was.... Hoe krijg je het uit he toetsenbord...
0 0
ajaxdordtt
Zwakke schakel is een te sterk woord, maar als je er 1tje uit zou moeten halen zou iedereen denk ik bij Schone of Nous uitkomen.
0 0
vincent_DV
Precies dit. Als je de zwakste eruit moest pikken zouden dat inderdaad Schone en Nous zijn. Vraag dat aan 100.000 supporters en 95.000 zouden 1 van die 2 spelers zeggen, ben ik van overtuigd.
0 0
Bazenvan95
Als Ajax zou luisteren naar de supporters, zou heel jong Ajax of de A1 in de basis moeten staan naast Ziyech, Nicoi, Blind en Promes. Vervolgens zouden we alles verliezen en moeten we weer ervaring halen. Ajax supporters zijn de meest ontevreden supporters die er bestaan
0 0
Flipper33
Net of Shöne Ajax beter zou laten voetballen
2 -1
Gonzalez75
Inderdaad. De vraag zou ik ook hebben gesteld. Lasse heeft ons veel plezier gegeven, echter is het ook tijd om door te selecteren. En ik gunde hem zeker een mooie transfer in zijn nadagen.
3 -1
MankeNelis
De beste stuurlui staan weer eens aan wal...
1 -1
Schip
Schone was niet onvervangbaar, dat zag je zelfs al onder Bosz. Met Donny op 6 in de 2e helft ging het vaak beter lopen. Je zou hetzelfde zien onder TH, als hij normaal zou hebben gewisseld. Maar wisselen kan deze trainer niet.

Je had alleen wel een voetballende 6 moeten terughalen. En dan halen ze Marin. Case closed.
3 -4
Wereld
Aangezien Marin op 6 geen succes was, had Erik ook een keer kunnen proberen om met Martinez en Donny als halven te spelen, met Marin als 10 ervoor. Met alle blessuregevallen was dit zeker een goede optie om uit te proberen. Marin was op die positie een van de beste middenvelders in België.. Donny kan overal goed uit de voeten en loopt op die positie niet voortdurend bij de spits.
0 -1
7172AFCA7395
Ongehoord hoe er met Marin wordt omgesprongen.
Ben zeer benieuwd of hij voor Roemenië geselecteerd gaat worden
en of ie daar wel uit de voeten kan. Als je hem als 2de back-up ziet
verhuur hem dan een half jaar. En bovendien loopt er behalve hem
niemand rond met een fatsoenlijke vrije trap. Alleen daarom wordt Schone
gemist,anders niet.
1 -1
Joseph
Schone zou keihard verzuipen in een wedstrijd tegen Getafe. Die heeft nog meer dan Donny goede spelers om zich heen nodig die hem uit de problemen houden. Zonder Frenkie naast hem zou hij vorig seizoen ook al snel op de bank terecht komen.
1 -3
AlexIbarra
Ipv met Donny kan je hem beter met Nous, Gravenberch, Marin en Alvarez vergelijken. Dan komt Lasse er niet zo slecht uit.
Het is gewoon handig om iemand in je as op te kunnen stellen waarvan je weet wat je aan hem hebt. Daarin vind ik Schöne verder dan Eiting, die ook nog eens een half jaar geblesseerd was. (En linksbenig is)

Dan kun je er nog steeds voor kiezen om anderen de voorkeur te geven als je meer strijd, meer drang naar voren of meer snelheid op het middenveld wilt. Maar dat we dit seizoen geen 3 middenvelders op kunnen stellen die elkaar met goed positiespel vrij kunnen spelen, is natuurlijk niet echt des Ajax.
1 0
Schip
Eens, het probleem is niet Schone, maar het totale gebrek aan lijn. Ze doen maar wat. En hoe ze zich hebben laten kennen tegen Getafe. Onvoorstelbaar. Kansloos naar huis gespeeld.
1 -2
PierreHeno
Lasse verzuipt niet zo snel. En wanneer je met wat meer slimheid rond de 16 van Getafe vrije trappen weet te krijgen/ te versieren dan heb je met hem hèt middel om ook tegen ploegen als Getafe middels een plan B te scoren. Alsof we met Eiting en Gravenberch lekker voor de dag komen tegen dit soort ploegen ( wanneer je als Getafe 3 ballen op paal en lat hebt en ook nog 2 afgekeurde goals ben je toch niet echt verdedigend bezig).
2 -2
michaellaudrup
Je had een ervaren middenvelder terug moeten halen ala Proper maar geen onervaren middenvelders.
3 -2
afcsja
Lasse wou graag een buitenlands avontuur!
Dus, dan gun je hem dat toch na al die jaren.

En achteraf is alles makkelijk!

Volgens mij vergeten ze dat hij ooit transfervrij gekomen is.
6 -1
RuffRhythim
Ik begin zo onderhand wel de ziekte erom te krijgen dat er maar constant gesproken wordt over de spelers die we er al sinds dit seizoen niet meer bij hebben.

Dat wordt dan gezellig volgend seizoen...
8 -2
ArnoAjax
Hè hè worden jullie wakker
1 -2
echteajacied
Matusiwa en Zeefuik zijn echt geen Ajax materiaal. Pierie van de hand doen en dan maar kijken hoe Botman het doet. Alvarez mag ook weg en wat kritischer op de aankopen uit Zuid-Amerika zijn.
1 -1
DeWijsneus
Oké waarom? Alvarez is Mexicaans en da's toch echt Noord-Amerika.
2 -1
OdjePils
Midden-Amerika
2 -2
DeWijsneus
Continent is gewoon Noord-Amerika, wat jij noemt is de regio. En is onderdeel van Noord-Amerika.
2 -1
Hagmag
Botman MAG ook verkocht worden.
Steekt er bij Heerenveen toch niet bovenuit c.q. valt toch niet op in de Eredivisie.
Is ook weer een wel bekende GRIJZE muis.
2 -2
PierreHeno
...maar heeft wèl het fysiek om eens een flinke schop uit te delen mocht dat eens nodig zijn.
0 0
DeWijsneus
Contract is net verlengd omdat hij het zo goed zou doen.
1 -1
BrandjeXL
Alvarez is in ieder geval verdedigend twee klasse dan knuffellimbo Schuurs.
0 -4
Bensco
Het is een combinatie van denk ik. Met Lasse en Frenkie als verdedigende middenvelders en een centraal duo van De Ligt, een stopper, en Blind, een opbouwer, had je een perfect duo achterin. Het stond verdedigend en opbouwend als een huis. Nu ben je eigenlijk 3 spelers kwijtgeraakt dIe voor de verdediging cruciaal waren en het valt gelijk als een kaartenhuis in elkaar. We hebben nauwelijks spelers die ballen kunnen veroveren of duels kunnen winnen. Ook opbouwend is het niks. Spelers opteren veel te snel voor de lange bal naar voren terwijl wij eigenlijk alleen kleine spelers voorin hebben staan die geen kopduels kunnen winnen. Het gevolg is dat die ballen niet aankomen en er te grote ruimtes ontstaan. Als de lange bal gespeeld wordt zou er gelijk een mannetje klaar moeten staan om de 2e bal te veroveren en het spel naar voren te verschuiven.
1 0
MPAjax
wist ik allang al
0 -1
Adam24
Schone, Dolberg en Matusiwa had ik er graag nog bij gehad dit seizoen. Maar de spelers moeten dat uiteraard ook zelf willen.
0 -2
PierreHeno
Dolberg sowieso niet. Als iemand 2 jaar de kans heeft gehad en die dan nog niet weet te pakken is het ècht wel over hoor. Bij Nice zit hij mooi op zijn plek. Middenmoter league 1
0 0
Adam24
Een van de redenen dat we zo hebben lopen zwijnen is dat we voorin te weinig mensen hebben. Met Dolberg erbij had je Tadic op links kunnen laten spelen wanneer niet iedereen fit is.
0 0
Sterspeler
Ik denk dat Schone het zelf wel had gewild maar dat hij al te horen heeft gekregen dat hem een transfer werd gegund; je krijgt geen speeltijd meer.
0 0
driesterren***
Dat zei ik gelijk al!
1 -1
AlexIbarra
Schöne heeft zes jaar lang als reserve rechtsbuiten, reserve 10, reserve CVM etc. mogen fungeren.
Deed dat dan meestal zo aardig dat hij weer basisklant werd.
Nu hebben we niet direct ingekocht op het vertrek van Frenkie (onze andere VM) en mocht Lasse tóch vertrekken. Terwijl je wist dat Marin, Mazraoui en Eiting op VM allemaal gokjes waren, en Martinez eigenlijk ook. (Alvarez zie ik als RCV).

Van al het gezeik op TH en Overmars vind ik dit de enige echt terechte kritiek op dit seizoen.
Allemaal spelers waarvan je hoopt dat ze klaar zijn voor een rol als VM, maar niet één technische uitblinker ipv Frenkie én geen routinier ipv Schöne.
Natuurlijk wil je geen 8 spelers voor 2 posities hebben maar Maz, Marin en Martinez kunnen ook prima op andere posities uit de voeten als ze toevallig in bloedvorm zijn.
Niet zomaar je oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt.

Wel hadden we Siem op de plek waar Donny, Hakim, Tadic en Quincy ook kunnen spelen. Triest genoeg hebben we zelfs die nog nodig gehad met deze blessuregolf.
Behalve Eriksen en Pröpper kwam ik zelf afgelopen zomer ook niet echt tot veel logische namen voor ons middenveld, maar ik heb ook geen team van scouts rondlopen.

Ik stond trouwens vorig jaar (of nog eerder) vooraan om te zeggen dat 2x 90 min. pw met Schöne echt niet langer kon. Hem voor 2 mln laten gaan nadat je 75 voor De Jong hebt gevangen was echter stom. Uitbuiken aan de Italiaanse kust kan hij ook een jaartje later doen.
1 -3
flithje
Babel halen, die tijdens zijn laatste periode bij Ajax als 9 is gebruikt, en dan een jeugdspeler met diepgang verhuren. Het gebrek aan snelheid en frivoliteit zorgt voor een te drukke as en een statisch middenveld. Dat noem ik ook een fout, doet er niks aan af dat ik gewoon tevreden ben over Overmars. Maar hier hadden ze beter op moeten/ mogen anticiperen.
1 -3
PierreHeno
Noah speelt binnenkort degradatievoetbal. Is niet wat je zoekt bij Ajax 1.
0 0
BrandjeXL
Ik was tegen de komst van Babel maar als Lang een ding niet heeft dan is het diepgang.
2 0
Adam24
Welke jeugdspeler met diepgang is er verhuurd dan? Bedoel je Lang? Die wilt iedere bal in de voet hebben.
7 0
PierreHeno
Spijker weer op de kop Alex! Mijn complimenten.
1 -1
Libero
Met alles respect voor Lasse en zijn prestaties in het verleden voor ons: het was een aflopende zaak en dat had hij zelf ook door. Niet de persoon die de lijnen uitzet, hooguit goed als de rest ook goed is. Ja, achteraf was het beter geweest om hem te behouden, maar we moeten als Ajax toch doorselecteren en de jeugd een eerlijke kans geven? Gravenberch was the next best thing, goed genoeg was oud genoeg en zo?
Achteraf is het makkelijk de koe in de kont te kijken.
4 -2
Ajaxadept
Zet je gelouterde spelers in (Schone bijv) wordt er geroepen om jeugd, zet je jeugd in (Gravenbergh) wordt die weer afgebrand. Hoezo aijnpissers he...!
7 -3
PierreHeno
' Azijnpissers'...dat vind jij zo te zien wel een lekker woord he?
1 0
PierreHeno
....maar je hebt in feite best wel gelijk.
0 0
Dennis129
Jij snapt toch ook wel dat ze Schone hebben laten gaan, omdat Marin op die positie zou gaan spelen. Hierna werd Zyech naar 10 gehaald en vd Beek naar achteren. En pas na alle blessures kwam Gravenberch er te spelen. En Gravenberch is er gewoon nog niet klaar voor. Gewoon achteraf een grote fout geweest om Schone te laten gaan. Die had dit jaar nog gewoon basisspeler geweest.
2 0
PierreHeno
Marin werd voor Frenkie gehaald niet voor Schöne. Inmiddels geen onbetwiste aankoop want hij zit al vaak niet eens meer op de bank.
0 0
Libero
Er werd al heel lang om Gravenberch geroepen; dat hij er niet klaar voor zou kunnen zijn wilde er bij de massa niet in en Ten Hag was maar laf, etc.
2 -1
Ajacider
Achteraf gezien wel. Schone mist loopvermogen maar dan had je dat kunnen opvullen met jongens die het wel hebben (Gravenberch en Ekkelenkamp). Nu zit je opgescheept met een Marin. Slechter heb ik ze in een ajaxshirt niet vaak gezien.

Het team is gewoon niet in beste staat. Elke spelers heeft momenteel wel iets.
Schuurs maakt elke wedstrijd een fout,
Veltman raakt als eerste in paniek.
Alvarez kan niet opbouwen.
Blind komt net terug van een vervelende blessure.
Babel en techniek is als water en vuur
Tadic heeft het momenteel niet.
Dest, de zoveelste back die kan en wil aanvallen en daardoor verdedigend wel eens een steekje laat vallen.

Er zijn gewoon te veel spelers momenteel die niet de beste vorm hebben. Vind dat toch onder de verantwoordelijkheid vallen van de trainer. En qua aankoopbeleid is er slecht ingespeeld op het vertrek van de Ligt en de Jong. Kampioen worden en doorselecteren.
3 -3
donpedroh
Ondanks dat hij al oud is zou ik Matic halen. Zijn contract loopt af dus geen transfersom.
0 0
ajaxdordtt
Ja, want met Schone wonnen we makkrlijk van clubjes als Steaua etc.
0 -3
PierreHeno
Zonder Lasse zijn wij inmiddels weinig méér dan Steaua....uitgeschakeld in de 16e finales EL door Europese 'topclub' Getafe. Daar kun je lekker mee voor de dag komen in de CL.
0 0
BrandjeXL
Dat gezeur of Schöne was er helemaal niet geweest als Marcie, god voor velen op AS, een vervanger had gehaald. Met een Pröpper was je er zelfs op vooruit gegaan en was deze "discussie" er helemaal nooit geweest.
3 -4
DeWijsneus
Vrees dat Erik Ten Hag aan heeft gegeven het met dit team te willen doen. Het is inderdaad een blunder. Ben erg pro Overmars maar zijn toch wel wat steken door hem laten vallen.
0 -2
geDaante
Wel wat steken? Erg veel steken, en ook belachelijke steken natuurlijk:

-Marin voor Frenkie? Echt? Niet eens van dat type, en op de bank, Alvarez daarna aanvankelijk op zijn plek, wat belachelijk was, heeft je de CL gekost.
-Geen vervanger voor Schöne, dan zou je denken dat ze jeugd daarvoor inzetten, maar nee, Martinez, gehaald voor de verdediging komt er te spelen.

Dus twee spelers gehaald voor de verdediging, ineens op het middenveld, en dat op de plek waar twee makkelijk voetballende echte middenvelders stonden. Ronduit belachelijk.

-De afgeschreven Veltman ineens weer de man. Beter dan de dure aankoop Alvarez, en Schuurs. Maar Schuurs zelfs ook beter dan Alvarez...

-Siem de Jong, was voor Frank de Boer na vertrek Eriksen al geen optie meer op het middenveld.

-Magallan, tsja, wat moet je daarover zeggen, zelfde geldt voor Kristensen en Orejuela.

-Botman laten gaan, Pierie voor € 5 miljoen opgehaald. Niet beter.

-Lang laten gaan, Babel slechter. Babel gewisseld door een jeugdspeler...

Etcetera.
2 -3
GvanAchteren
Nu keken we dit riedeltje wel hoor. Kunnen we wat mij betreft over op houden. En zeker.. gehaald voor... Slaat nergens op. Marin en Martinez zijn gehaald voor Donny en Nico voor als die weg zouden gaan. Blind was de gedoodverfde opvolger van Frenkie. Alvarez voor Schöne, die bijna iedereen hier niet goed genoeg meer vond. Hoe lang is het geleden dat de discussie hier ging of het team van dit jaar nog beter was dan dat van vorig geweldige seizoen?
0 0
geDaante
Ik ken dat riedeltje van 'jullie' ook wel, kunnen 'jullie dan ook mee ophouden. Zolang Overmars in mijn ogen onterecht wordt geprezen en aangehouden, zal ik tegengas geven.

Marin was gehaald als vervanger voor Frenkie, Martinez inderdaad voor Tagliafico, terwijl Martinez helemaal geen type linksback is. Is een Linker CV, die ook wel op het middenveld uit de voeten kan, maar niet ideaal. Beiden dus weer niet goed gericht gescout en aangetrokken.

Blind de gedoodverfde opvolger van Frenkie? Hoe dan? Ten opzichte van Frenkie superstatisch, en totaal niet iemand die snel en makkelijk wegdraait, laat staan iemand uitspeelt. Blind moet het spel voor zich hebben, en de tijd om zijn (cross)passing te doen, op het middenveld komt hij handelingssnelheid tekort, en wendbaarheid.

Alvarez voor Schöne? Zou wat zijn, een makkelijk voetballende middenvelder vervangen door een houthakker. Die is gehaald voor RCV. Bleek al snel niet goed genoeg, waardoor de afgeschreven Veltman ineens mocht aantreden.

Dat mensen hier over dat laatste discussieerde, moeten die mensen weten, uiteraard is het nu veel zwakker dan vorig seizoen, véél zwakker. Alle vertrokken sterkhouders zijn vervangen door pure middelmaat en minder.
0 0
GvanAchteren
Herhaling van zetten, maar ieder verder zijn mening. Ik hoop heel erg dat ons aller Ajax zich weet te herpakken en de negatievelingen onder ons alsnog weet te overtuigen.
0 0
PierreHeno
'negatievelingen' ?? Zijn dat soms àl die Ajax fans die geen roze bril op hebben?
0 0
DeWijsneus
Ja dat is ook wel waar ik op doel. Maar als ik kijk in het geheel ben ik zeker tevreden over waar we zeker door Overmars zijn gekomen. Vanaf 2006 is het toch wel echt zeer matig geweest. Ben overigens geen fan van Erik en vrees dat hij iets te veel bepaalt binnen Ajax.
0 0
geDaante
Niet door Overmars, door Cruijff. Die heeft ervoor gezorgd dat mensen als Jol, Van de Boog en dergelijke vertrokken, er mensen met een voetbalachtergrond voor terugkwamen. Dat de focus weer op de jeugdopleiding kwam te liggen,en deze sterk, sterk verbeterd werd. Dat er weer voetbal zou worden gespeeld, dat des Ajax is, al had De Boer daar maling aan.

De Boer heeft met zijn lucky kampioenschapjes heel veel geld binnen gehaald, en de markt draaide op een gegeven moment door met bedragen als 30 miljoen voor Milik, later net zoiets voor Sanchez. Dan gaat het financieel hard. Het Ajax van vorig seizoen was sterk door de vele jeugd, en een paar voltreffers aan aankopen.

Maar dat moet ook niet overdreven worden, heel veel geluk gehad met de CL loting, tegen europese topteams weliswaar, maar allemaal verkerend in een crisis. En ze speelden Ajax precies in de kaart; wél willen voetballen, maar zonder echt druk te zetten.

Hadden teams als Bayern, Juventus en Real druk gezet, was Ajax kansloos geweest, net als het dat was tegen Feijenoord en Heracles toen ze dat deden.

Heel veel was ook te danken aan Frenkie. Nu hij weg is, zie je weer hoe slecht dat opgevangen is, en hoe eenzijdig en matig de trainer is.

Ik respecteer je tevredenheid over Overmars, maar ik begrijp dat totaal niet.

Ook het feit dat Ten Hag zoveel bepaalt, is één van de vele dingen die Overmars in mijn ogen fout doet, want hij laat dat toe.
0 0
DeWijsneus
Cruijff is uiteraard de belangrijkste kracht geweest, dan is zeker zo. Jammer dat het niet helemaal is uitgewerkt zoals hij wilde. Maar ben zeker wel tevreden met Overmars. Ben vanaf jaren 90 Ajax fan en heb weinig tot geen betere gezien. Ook bij de concurrentie eigenlijk niet. Als je denkt aan de periode 2006 tot Cruijff revolutie, dan wordt je daar niet vrolijk van. Zullen alleen stappen moet maken in de jeugd en scouting. Aankopen eens heel kritisch bekijken en wellicht alleen echte buitenkansjes pakken. Als dat überhaupt al mogelijk is. Ik kan mij altijd redelijk vinden in jouw mening maar vrees dat het niet helemaal haalbaar is. Wat betreft beginnen we nu met de jeugd en scouting, en laten we een passant niet meer zo beslissen. Wat zie jij als grootste pijnpunten nu die opgepakt moeten worden? Hoe zie jij de toekomst van aankoopbeleid?
0 0
ajaxdordtt
Botman:,)
0 0
geDaante
Ja niet best, maar Pierie ook niet, en voor 5 miljoen
3 0
ajaxdordtt
Erik wilde zelf heel graag Marin hebben.
1 0
BrandjeXL
Dat is dus de redenen waarom een TD nooit zijn oren moet langen hangen tov een trainer. Een trainer mag best zijn mening geven maar nooit het aankoopbeleid bepalen. Na Labyad de tweede dure miskoop. Plus dat je gedacht had dat ze wel geleerd hadden na Jol en MvB.
1 0
ajaxdordtt
Propper:,)
0 -2
fanforeffer
Oneens met kop ; Schone kon het nog maar amper belopen .net op tijd weggegaan . Fantatische ajaxied.
5 0
RSM
Idd Schone had niet weg gemoeten. Helaas is dat toch zo geweest. Jammer dat de scouting mbt Marin helemaal verkeerd is ingeschat. Hopelijk ondervindt hij in zijn verdere carrière geen hinder van zijn moeilijke periode bij Ajax. Schone terughalen heeft geen zin tenzij hij topfit is.
2 0
BrandjeXL
Marin is gehaald als vervanger voor Frenkie en niet voor Lasse. Marin was al gecontracteerd voordat een vertrek van Lasse überhaupt ten sprake kwam.
0 0
RuffRhythim
Voor dit seizoen maak ik me op zich geen zorgen. Het is gewoon klote dat je al maandenlang zoveel blessures hebt van sleutelspelers, daar kan geen club tegenop.

Voor volgend seizoen is wel een ander verhaal. Ik zou het bizar vinden als deze zomer zowat de helft van je basis vertrekt, maar daar lijkt het dus toch naar uit te zien. Het lot van Ajax die het sportief gezien moet zien te rooien in een flutcompetitie als de Eredivisie is.
En wie krijg je ervoor terug? Wie wil er hier in Nederland komen spelen in een competitie zonder veel exposure, het niveau gemiddeld laag is, je moet spelen op kunstgras, en zowat alle overige clubs jouw ambities in de weg zitten omdat ze overal tegen stemmen?

Ga er maar aan staan hoor....
2 0
Joseph
In een jaar dat Ajax Europees onzichtbaar is, hoop ik echt dat Ajax die Youth League serieus gaat nemen. Dat toernooi winnen helpt ook bij de zichtbaarheid van Ajax!

Jongens als Unuvar, Hansen, Brobey (mits fit natuurlijk) en Taylor moeten gewoon spelen en laten zien dat Ajax er bij hoort in Europa! Zelfs Gravenberch zou ik oproepen, met een fit eerste elftal zit hij toch op de bank..
1 -2
GeleenAjax
Rot toch op man met je 'in een jaar waarin Ajax Europees onzichtbaar is'...
De voorrondes waren niet best, maar wat wil je? De Ligt weg, Frenkie weg, Schøne weg. Veel spelers nog niet daar, omdat ze interlandverplichtingen gehad hadden en dus nog vakantie hadden. De vervangers waren nog zoekende.
Na plaatsing speel je Valencia van de mat en een goede pot tegen die Fransozen. Chelsea thuis verlies je na scheidsrechterlijke dwalingen onverdiend. Uit speel je Chelsea van de mat en leid je met 1-4 totdat de UEFA ingrijpt. Daarna volgen de schorsingen, blessures en vormverlies, waardoor je uitgeschakeld wordt; ook in de Europaleague door de in vorm zijnde nummer 4 van één van de grootste competities ter wereld... Maar blijf jij vooral hangen in de negativiteit. Ik trek me zo een lekker flesje wijn open. Laat jij je azijn ook smaken!
8 -1