Eiting na uitschakeling: 'We hebben alles gegeven'

GinoHaverkamp, 27-02-2020 om 23:45, 4977 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Carel Eiting prijst de vechtlust van Ajax, maar beseft tegelijkertijd dat het niet genoeg was om door te gaan. Veel had beter gekund naar zijn mening, zo blijkt in gesprek met FOX Sports.

'Het was allereerst geweldig', opent Eiting zijn betoog. Hij verwijst naar de sfeer in de Johan Cruijff ArenA, die hij als mooi ervoer. 'Maar na vijf minuten krijg je die goal tegen en dat maakt het natuurlijk wel heel lastig. We hebben alles gegeven, maar het was niet genoeg om vier goals te maken.'

Door de vroege tegentreffer, moest Ajax vier keer scoren om door te mogen in de Europa League. Dat betekende echter niet dat alle remmen los moesten. 'Belangrijk is, is dat als we allemaal naar voren gaan, we in hun omschakeling ook niet goed staan. We blijven proberen hetzelfde spel te spelen, om de bal zo lang mogelijk in bezit te houden en de bal zo snel mogelijk terug te hebben.'

Het mocht echter niet baten. Het ging vaak net niet goed genoeg in de aanval. 'Lastig', zo erkent Eiting. 'We hebben een paar mogelijkheden gehad. En dan moet die bal net wat beter en moet de aanname net wat beter. In de opbouw kwamen we er redelijk uit. Het was zeker niet als daar (uitwedstrijd van vorige week, red.). We konden op hun helft komen. Om vanuit daar wat extra's te brengen, was lastig.'

'Ik ga me er niet druk om maken'

Eiting ergerde zich naar eigen zeggen niet heel erg aan het nogal onsportieve gedrag van de Getafe-spelers. 'Heel veel mensen worden gek van deze gasten. Ik weet dat ze het doen en ik ga me er niet druk om maken. Ze mogen het doen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
Ik vind het zorgelijk dat Eiting op dit moment de norm van Ajax is, wel een degelijke speler maar niet bijzonder. Ik vond hem gisteren qua inzet en spel wel een van de betere.
0 -2
ajaxinho
Niet bijzonder?

En jij hebt Laudrup als naam.
Je stelt me teleur.

Eiting kan net zo goed als Kroos worden.
Hij moet meer wedstrijden spelen.
0 0
PierreHeno
Zou Eiting eigenlijk wel weten wat het is om werkelijk alles te geven om.een erfstrijd te winnen? Ik denk dat dit nu precies het probleem is bij die JA gastjes. Ze zitten in hun denken en doen nog steeds veel te veel op JA niveau...en daar ga he het echt niet mee redden in de EL.....laat staan in de CL. In de EL zijn clubjes als FC Kopenhagen en Olympiakos zelfs door naar de 8e finales....En wij haken meteen al af door de provocaties van Getafe. Dus Carel...wat bedoel je nu eigenlijk precies met " we hebben alles gegeven" ?
2 -2
cantharel
Vind dat Carel alles heeft gegeven qua inzet , in elk geval meer als een arrogante Gravenberg die loopt als onze lieve heer over het veld, alleen het niveau is niet goed genoeg en dat is jammer.
0 0
PierreHeno
Inzet compenseert weliswaar veel maar niet kwaliteit.
0 -1
trainerdv
Precies. En dat werd wel weer eens tijd. Tegen Groningen, Willem 2, Heracles en zelfs RKC gaven ze niet alles. Op deze manier verliezen is zuur, maar minder erg. Tegen AZ dezelfde instelling graag!
1 0
trainer
Volgens mij hebben we weer verloren. ;)
0 0
Toeschouwer
Ik weet het niet maar Eiting is al bijna 24 jaar
zoek nou gewoon een cluppie op en ga daar lekker ballen. Voor Ajax kom je gewoon bijna alles te kort.
Of ga weer lekker studeren tot je 36 jaar. Heb je
ook een mooie cariere
2 -5
Minsc
Rugby zou een mooie sport zijn voor Carel: balletje breed, balletje terug.
1 -2
Babangida83
Hij is 11 februari 22 geworden.
1 -1
Sampaoli
Het wordt steeds ouder bij de 'critici' rondom Eiting, omdat hij prima wedstrijden speelt moeten ze wel liegen.
1 0
Babangida83
Heerlijk toch, weet je gelijk wie je niet meer serieus hoeft te nemen. ;-)
0 0
Robbie en de Kock
Hij mist wat explosiviteit maar verder een zeer nuttige speler voor Ajax. Moet veel spelen om nog vaster te worden. Dan zal hij zijn eigen plek creëen zoals Frenky dat op zijn manier ook heeft gedaan.
1 -1
4EVERAJAX
Eiting is er nog lang niet, voetbal is meer dan alleen een goede pass. Wel een wapen, maar meer spelers hebben een goede passing.
4 -1
ajaxinho
Zijn mensen eindelijk overtuigd van Eiting?

Hij moet (met andere sterkhouders) altijd als eerst op het papier.
Samen met Blind (VdBeek en Promes) liet hij zien dat je ook fair de ballen af kan pakken.
Dan komen ze niet in hun theaterspel.
1 -4
Minsc
Eiting basisplaats Ajax = R.I.P. Ajax. Je legt de lat te laag.
1 -3
Sterspeler
Je moet hem ook niet naast Gravenberch zitten. Want die zakte gisteren pas door het ijs. Carel is lang geblesseerd geweest en speelde gisteren prima. Ik snap dan ook niet dat je een speler met zoveel voetbal (maar weinig loopsnelheid) naast Gravenberch zet die regelmatig niet meeverdedigt. Zet hem dan naast een Martinez.
0 -1
Babangida83
In een zwalkend elftal is hij toch wel het lichtpuntje, vind ik. De enige die voetbal op dat middenveld. Alleen daarom al de beste optie.

En tactisch in de opbouw stond het nu wel goed vanaf het begin. Net zoals in de andere wedstrijden dat hij basis stond.

Eigenlijk hebben we alleen de wedstrijden verloren die hij niet in de basis stond. Dat zegt ook wel wat. En hij zit nog op 75%, denk ik. Heeft meer dan een jaar stil gestaan en is nu inhoud aan het kweken. Moet weer aan de twee wedstrijden in een week wennen etc. Daar gaat wel weer een half jaar over heen voordat die op 100% zit van wat hij kan. Even afgezien van de ontwikkeling die hij nog moet door gaan maken.
2 -2
RayJordaan
Gewoon niet zo goed als de meeste denken
2 0
ck69
Man man, is Eiting ineens weer het niveau waar we naartoe willen? Frank de Boer maar terughalen
4 -2
DJPostma
Ik ben nog niet overtuigd van Eiting, maar tegelijkertijd denk ik: waarin is hij minder dan Schöne?
1 -2
0115ajax
Misschien te veel plaatjes gedraaid, want als je Eiting met Schone vergelijkt....
0 0
Bounce77
Schöne is balvast, bracht rust en zijn positiespel is weergaloos, bovendien was zijn traptechniek nog veel beter dan die van Eiting, Eiting heeft bij mij een hoge gunfactor maar Schöne vond ik beter
2 0
Sterspeler
Je moet Schone van de laatste jaren niet met hem vergelijken. Dat is qua leeftijd niet fair. Vergelijk hem liever toen die binnen kwam bij Ajax.
0 0
PierreHeno
Bedoel je de periode van Lasse bij NEC ?
0 0
Sterspeler
Naja bij binnenkomst Ajax.
0 0
OnlyOneZlatan
Overtuigd dat hij niet goed genoeg is voor ajax zeker. Opbouw is zo traag met dit middenveld geeft uit paniek vaak maar een blinde bal naar voren en verschuild zich in de opbouw achter zijn man om maar geen bal te krijgen.
3 0
Antafca
Is niet anders boys. Met deze beperkte opstelling winnen van getafe is nog best netjes. Jammer van die vroege tegen goal. Heb verder wel leuk avondje gehad. Alleen die succes supporters die eerder naar huis gaan blijf volgende keer thuis aub
5 -1
Cello
Ik bedacht me net na het lezen van het debacle van London (tegen Chelsea), dat wanneer wij ipv datzelfde Chelsea hadden overwinterd in de CL, dat de kans groot was dat we ook tegen Bayern hadden gestaan. Met de huidige vorm, het missen van spelers, hadden we het daartegen ook niet gered!.
Nu is het dan exit tegen Getafe. maar in de CL had het ook exit geweest tegen Bayern. Dat is mijn overtuiging.

Wat over blijft is strijden voor beker en kampioenschap en dan opnieuw gaan bouwen aan een hopelijk in de toekomst succesvol team in Europa, zoals we mochten meemaken in 2017 en 2019. Maar verwacht het niet gelijk in seizoen 2020-21, want dan kan je nog wel eens bedrogen uitkomen. Maar dan nog.....begin seizoen 2018-19 was er ook geen ziel die geloofde, laat staan verwachtte, dat het zo succesvol werd als dat het uiteindelijk werd dat seizoen.
0 -1
Aeter
Dat doet er niet echt toe. Al is Bayern erg sterk op het moment. Ik vind het vooral schrijnend dat spelers als Tadic het vooral laten afweten. Ook van de Beek die nonstop als een dolle naar voren liep, ipv in te zakken om balans te creëren op het middenveld en alleen maar met de tegenstander en scheids bezig was. Je verwacht beter en meer van deze twee, juist als het minder gaat.
1 0
AlexIbarra
De vrije trap die hij indraaide ging volgens mij al tussen de palen, al werd ie nog ff licht geschaafd door de verdediger.
Waarom zie ik de goal dan overal als eigen goal op naam van Olivera staan?

Zijn de regels veranderd mbt eigen goals of zit er weer iemand te slapen bij de UEFA?
0 -1
4EVERAJAX
Omdat die keeper de bal zou opvangen midschien
1 0
Cello
Bal zou idd tussen de palen gaan, maar met het beeld vanachter het doel kon je zien dat de keeper goed zat tov het schot van Eiting en kansloos raakte nadat Oliveira de bal schampte (daardoor ging bal over de handschoenen van keeper). Dus ja....kan leven met eigen doelpunt Getafe.
2 0
PetrusKeizer
ik wil graag Carel wat meer zien spelen.
1 -4
Minsc
Ik ook, bij Cambuur bijvoorbeeld.
1 -2
Liefhebber61
Het enige positieve is dan dat ze hard hebben gewerkt. Maar niet goed gespeeld (!!!) en veel onnodige fouten.
Gaan ze zichzelf dan nu wéér "kritisch in de spiegel aankijken" en al die andere lulkoek...?
2 -1
johnantoni
Lulkoek. Hadden de 2-1 moeten maken voor rust.
0 0
MichelAngelo66
De makke is ook dat ten Hag bijna iedereen op een andere plek posteert dan ze gewend zijn. Lijkt Frank wel.
3 0
Ajaxbrl
Wat is er toch met Dusan he.. Die kan er ook echt geen hout meer van..
6 0
Sterspeler
Als hij in de spits goed speelt en anderen beter maakt en jezet hem op een plek waar hij totaal geen kwaliteiten voor heeft is dat niet heel gek hè? Hij heeft 2 maanden als een manke buitenspeler gespeeld. Logisch dat ie niet in z'n spel komt.
0 0
altijdwelwat
Carel is een sympathieke jongen met een flinke dosis voetbalintelligentie , maar zonder bal lijkt het echt helemaal nergens op. Hij word echt aan alle kanten overlopen , krijg er bijna medelijden mee.
4 -4
Babangida83
Ok, even in het kort ;-)

Hij is zonder bal juist heel erg sterk. Een beetje zoals Veltman. Mensen zien dat niet snel. Wat je zegt is echt pure onzin. Staat altijd goed gepositioneerd, zet anderen goed op hun plek waardoor de restverdediging staat en grijpt ook hard en secuur in als het moet. Heeft heel, heel erg vaak de tweede of afvallende bal. Maar als er een hele snelle versnelling komt van een speler(fysiek), dan is hij gezien, inderdaad. Maar dat zijn 9 vd 10 spelers ook. Bij Eiting ziet het er dan lullig uit. Dit kun je bovendien oplossen door als team de ruimtes klein te houden. Eiting zelf laat spelers niet draaien, zodat ze niet eens weg kunnen lopen.

Ik kan mij een centrum in het dreamteam van Barcelona nog herinneren. Die stonden met Koeman en Guardiola in het centrum te verdedigen. Die waren heel langzaam en ook niet super wendbaar. Maar die kwamen altijd voor hun man en onderschepten zo elke bal. En als de bal er overheen ging, dan stonden ze buitenspel, kwam de keeper redding brengen (omdat die hoog stond) of kwam de snelle back helpen. Maar dat was niet vaak nodig in een wedstrijd. Zo los je dat als speler en als team op en gebruik je de uitzonderlijke kwaliteiten die zij wel hebben. Tactisch inzicht en passing van achteruit, waardoor je iedereen van het kastje naar de muur stuurde en tegenstanders altijd tactisch te slim af was. Want tactiek wisselt nog wel eens tijdens de wedstrijd. Je hebt spelers nodig die dat dan in de wedstrijd om kunnen zetten. Aan domme krachten heb je niks zonder slimme krachten er naast.

Maar goed, hij wordt dus niet aan alle kanten overlopen. We is het zo dat het team nog niet helemaal goed staat. Maar vóór dat Eiting speelde, toen werden we achterin pas vaak overlopen. Was elke tegenaanval gelijk gevaarlijk. Zie ook Getafe-uit vs Getafe-thuis. Getafe kon gisteren zeer weinig creëren. Vorige wedstrijd leek het wel open-huis en stond het heel wankel. Werden we als team aan alle kanten overlopen.
2 -1
waayop
Getafe had wel meer kansen dan Ajax.
1 0
Babangida83
Dat ontkracht ik ook niet. Wat ik bedoel, is dat we veel meer grip op de wedstrijd hadden. In plaats van uitbraak na uitbraak tegen kregen. Overigens werden een flink aantal tegenkansen gecreëerd toen Ajax lange ballen ging spelen, wat nogal contraproductief was.
1 0
PierreHeno
Getafe hoefde natuurlijk helemaal niet meer zo na die 0-1.
0 0
Cupmetgroteoren
00:27Eiting heeft een kinderlichaam. Komt niet goed helaas. Gravenberch en eiting, en ook schuurs, zijn gewoon typische Ajax-voetballers, echt mooie voetballers. Ze missen alledrie echter de felheid en power om het te redden op internationaal topniveau.
7 -2
Sterspeler
Net zoals Schone voor ons niet goed genoeg was 8 jaar lang, maar wel constant het verschil maakte? Er is altijd een pispaal nodig. En nu Joël geblesseerd is, hebben we een nieuwe gevonden in de ervaren Babel en broekie Eiting.
0 0
PierreHeno
Ten Hag zei tegen Lasse dat hij niet meer basis zou staan dit seizoen. Daarom wilde Lasse het wel eens in Italië gaan proberen omdat ze het daar wèl in hem zagen. Dat Ten Hag inmiddels loopt te verkondigen dat Schöne wat hem betreft niet weg had gehoeven is dus behoorlijk dubbel. Hadden we Lasse er gewoon nog naar bij gehouden dit seizoen. Kon tegenstander goed uit spel halen en je had met hem een enorm vrije trappen wapen in huis. Ten Hag onderkent dat niet....maar blijkt ook steeds meer tekortkomingen te hebben als het om belangrijje wedstrijden gaat. Het rijtje met voorbeelden wordt allengs groter.
1 0
Sterspeler
Eens
0 0
waayop
En Modric heeft het lichaam van Schwarzenegger.
1 0
Babangida83
En Xavi ook. Wat een waardeloze voetballer was dat. Totaal geen fysiek. Totaal geen power en felheid. Bij Feyenoord, daar hebben ze dat tenminste wel...
0 0
PierreHeno
Tagliafico? Donny? De Ligt? Frenkie? Onana? ...kunnen fysiek toch vrij aardig mee.
0 0
Babangida83
Het is ook prima om fysiek mee te kunnen, hoor. Alleen wil het nog niet zeggen dat als je minder fysiek hebt, dat je niet mee kunt. Dat is een veel gemaakte denkfout.
0 0
Cello
Tel daarbij op een 'over-mijn-lijk' en 'winnaars' mentaliteit. En ook gewoon wat meer slimheid.....maar dat lijkt er ook niet voldoende te zijn.
2 0
Lewis Hamilton
Probleem is dat de heren zich op nationaal niveau niet meer kunnen motiveren zoals afgelopen zondag bewees...
1 0
dolle dries
Wat een drama is die Gravenberg, ik heb die jongen nog nooit meer dan 1 keer een goede actie zien maken. AJAX is een heel zielig ploegje geworden, je zou er gewoon medelijden mee krijgen.
AJAX wordt door Utrecht ui de beker geknikkerd, en de eindstand van dit seizoen word .
1. Feyenoord.
2.PSV.
3. AZ.
4.AJAX of Willem 2
2 -11
waayop
Terug naar het dolhuis Dries of ben je de weg kwijt?
0 -1
VoorMokum
Zelden iemand zo'n idiote uitspraak zien doen, zelfs na zo'n pot. Jij hebt professionele hulp nodig
0 -2
afcsja
Aldus 010 fan trolle Dries
0 -1
PetrusKeizer
Holle Kies, snel gevuld bij Feyenoord.
0 -1
Markopantelic007
Dit Ajax kon de EL winnen of hoge ogen gooien in de CL, maar het zit tegen. Eén klein dingetje is zó bepalend. Stel Blind maakt die overtreding in Londen niet, dan had je vorige week met Onana gespeeld en volgende week de return met Ziyech én Promes. Nu staat er een gehavend elftal zonder creativiteit en automatismen.

Aan deze uitschakeling is niemand schuldig. We zijn een relatief kleine club in Europa waarbij alles mee moet zitten. Vorig jaar was dat zo. Denk aan de bal van Varane op de lat. Maar ook iedereen bleef fit. Volgend jaar gaan we er weer voor maar nu eerst kampioen worden!
4 -2
Robbie en de Kock
Zo is het wel.
1 0
Vlieske
1 van de betere vandaag. Heeft heel zijn leven met de punt terug gespeeld. Nu komt hij teveel in de ruimtes te spelen. Extreem groot talent. Maar dat weten alleen de echte ajacieden hier.
14 -10
Minsc
Hahaha, wat ben jij een gekkie. Een extreem groot talent? Carel Eiting? Hahaha.
1 -1
BRAMHOUTEN
Ik vond hem samen met babel echt verschrikkelijk slecht. Zondag hopelijk martinez ziyech en vd beek op het middenveld
4 -7
Patrick78
Extreem groot talent???????????
6 -7
Vlieske
Ja. Nogmaal jullie hebben niet op toekomst gestaan. Ik wel. Nouri was exceptioneel. Eiting was 15 en deed al volop mee. Extreem talent. Wil niet zeggen dat hij het red. Maar om hem zo af te zeiken. Hij beter dan elke aankoop
8 -5
Amp
Dat je op de toekomst bent geweest betekent nog niet dat je verstand hebt van voetbal. Eiting is middelmaat. Voor de subtop prima, zodra het te druk wordt dan kan hij niks meer net als gravenberg. Fysiek kan hij al helemaal niet mee, net als zwak in de omschakeling. Enige sterke punten zijn zn inzicht en techniek, maar daar red je het niet mee bij ajax tegenwoordig
1 -1
Leviathan
Extreem groot talent. Koek koek
7 -9
DaarHoordenZijEngelenZingen
Vandaag wel maar laat deze intensiteit ELKE WEEK zien in de eredivisie en de beker. Dan worden we ondanks de blessures kampioen en pakken we de beker.
2 -2
Bjorn
Helaas gaat Carel het niveau niet aantikken dat we willen nastreven.
12 -9
Santiago
Hij was gewoon de beste vandaag dus waar heb je het over?

Tenzij dat je natuurlijk voorstelt om het hele team om te gooien en ze alle 11 weg te doen...
11 -7
Amp
De beste? Wtf
2 -1