Tadić: 'De bal wilde er gewoon niet in'

FinnDekker, 24-02-2020 om 13:45, 6996 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax miste volgens Dusan Tadić wat geluk in Almelo tegen Heracles. Dat zegt de captain tegen Ajax Life. De Amsterdammers waren een aantal keer dichtbij een treffer, maar telkens viel de goal net niet, hetgeen de tegenstander hoop gaf op een resultaat. Uiteindelijk werd het 1-0.

'Soms is het van alles wat. De bal wilde er vandaag (zondag, red.) gewoon echt niet in. Soms scoor je uit drie doelpogingen drie keer. Maar er ging niks binnen. Er lag steeds iemand in de weg of de keeper maakte weer een goede redding', baalt Tadić, die de schuld ook bij Ajax legt. 'We moeten de eerste helft gewoon scoren, dan speel je erna een makkelijke wedstrijd. Dat deden we niet en daardoor kreeg Heracles hoop op meer.'

Of er werd gescholden in de kleedkamer na de nederlaag? 'Vandaag hebben we niet veel gezegd. We gaan maandag analyseren om te zien wat er vandaag goed en slecht was. Het was stil in de kleedkamer, maar juist op deze moeilijke momenten moeten we samen één blijven. We moeten het goede gevoel terugkrijgen en dat kan alleen maar door de eerstvolgende wedstrijd te winnen.'

'Angst is niet goed, we moeten gewoon doen waar we zo goed in zijn. Momenteel wisselen we goede momenten in een wedstrijd af met slechte. We moeten de saamhorigheid nu goed bewaken, want alleen samen komen we hieruit', besluit de Serviër.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RSM
Meer van afstand schieten en dan er als de kippen bij zijn voor de 2e bal. Hoeft niet altijd mooi te zijn door een pass te geven.
1 0
Ginoajax1
Tadic op rechts is geen optie. Ik snap Poulsen en Reiziger niet. Die zien dat toch ook.?
Zitten als makke schapen naast ten Hag. Zet voot mijn part Dest op de rechtsbuitenpositie en Timber op de rechtsback plaats. Dan heb je meer aan Tadic.
Ook een mogelijkheid is een 4-4-2 opstelling met Traore en Tadic naast elkaar in de spits.
Maar zo door gaan is geen optie. Vooral tegen Getafe moet de boel niet open staan. Een tegengoal is funest.
Met Babel op links op het midden krijgt hij wat meer ruimte. Dat korte tikwerk tot aan de doellijn,
dat kun je best eens loslaten. Dat is nou plan B.
Ik heb het idee dat ten Hag dit niet aan durft. Hij denkt alleen maar aan zijn eigen Hagje......
Voorspelbaar statisch voetbal tegen Getafe heeft geen zin. Die spelen antivoetbal en spijkeren gewoon de boel dicht. Verras ze maar eens.
1 0
brullie
precies dit...
0 0
Dennis1964
Donderdag en zondag massaal achter Ajax.
1 0
DeKes
Wat ik niet snap, dat de grote meneer Tadiç, die al weken lang niets klaarspeelt op rechts, zijn mond niet opentrekt tegen Ten Hag??? Hij blijft maar prutsen op die plek én maar aanwijzingen geven??
Het loopt al wekenlang voor geen meter en Hag blijft maar komen met verkeerde opstellingen??
Er gebeurt NIETS??
1 0
Sterspeler
Je weet niet wat er in de kleedkamer afspeelt..
2 0
10Sneijder10
Ga gewoon eens wat opportunistischer spelen als het voetballend niet echt lukt, je hoeft de bal er echt niet altijd met je eikel in te leggen.
Sinds een maand of 3 gaat elke voorzet van hem tegen een tegenstander aan of komt in de verste verte niet aan. Schieten is ook teveel gevraagd blijkbaar.
Deed ie gister de 2e helft wel een keer en dan is het meteen gevaarlijk.
1 0
PierreHeno
Ja !..die blijft inderdaad ook nog steeds een 'leuke' na afloop van een totaal verklote wedstrijd.
0 0
DiAngelo
De grootste fout is Tadic te slachtofferen met een plek op de vleugel. In de spits is hij 10 x gevaarlijker. Daarnaast moet Ziyech in n vrije rol bij Tadic in de buurt spelen. Bouw het elftal om hen heen. Verder prijs ik het dat Ten Hag jeugdspelers brengt. Europees heb je echter ervaring en vergif nodig. Dus geen Traoré en Schuurs en wel Alvarez en Huntelaar. Verder moet ten Hag 1 op 1 vervangen. Geen Ziyech, dan Eiting en niet constant t hele team omgooien. Dat zorgt ervoor dat niemand in te passen is...wie verder Babel naar Ajax heeft gehaald moet maar n tijdje in de hoek gaan staan, idem wat straks eventueel wat Vertongen betreft...geef mij dan maar Lang ipv Babel en Botman ipv Vertongen dan weet je dat je nog niet alles mag verwachten. ...
0 -1
FreddyAX
Dat is te makkelijk; voor de spitspositie heb je twee alternatieven ,voor de vleugel zo goed als niemand.
Tadic is zeker de beste spits en het is ook zijn beste positie maar we hebben geen vleugels.
Natuurijk gaan we dan zeggen dat er dan maar jeugdspelers in moeten maar dat is Traore ook en die doet het niet goed genoegzoals veel jonge spelers nog niet mee kunnen.

Ten Hag maakt ook keuzes uit noodzaak dit is er 1 van.
0 0
gwn_rj
Babel en ziyech op de vleugels.... Tot promes en neres terug zijn dan.. Marin eens op 10 en Donny / Martinez erachter. Dan wijzig je ook niet veel mensen van positie. Donny op 10 werkte alleen maar omdat frenkie en schone erachter speelden en alles oploste.
0 0
gi0vanni
Aan Huntelaar heb je alleen nog wat dicht bij de goal en met het oog op volgend jaar die Traore speeltijd geven.
0 0
gwn_rj
Huntelaar alleen nog maar gebruiken in laatste fase van wedstrijd als er iets geforceerd moet worden. Kan simpelweg voetballend en kwam snelheid bij lange na niet mee komen. Gewoon tadic in de spits.
0 0
Babayaka
In de spits is ie ook poep slecht. paar leuken potjes gehad, maar dat was het ook wel.
Het meerendeel is het bar en boos in de spits, tis dat hij de pingels neemt maar verder geen toegevoegde waarde in de spits.
0 0
Sterspeler
Hij is gewoon te traag voor de flanken. Hij moet in de spits of op 10. Ik snap niet dat ETH gewoon geen jongeling basis zet op de flanken. Die hebben daar altijd een verrassingselement en zijn over het algemeen wat meer vrij in hun spel en sneller in een sprint.
0 0
michaellaudrup
Die Tadic speelt ook als een drol de laatste maanden. Ook staat hij niet op zijn plek hij kan beter in de spits gaan staan.
0 0
Johan1
Het zit niet mee, maar dat dwing je ook een beetje af. Nog nooit heb ik zoveel simpele basisfouten gezien, simpele aannames, simpele passes....als die fout gaan, help je de tegenstander in het zadel. Hoe Blind verdedigde tegen Dessers is gewoon een gebrek aan scherpte, anders laat je je nooit zo wegzetten. Ten Hag moet eerst eens beginnen met een logische opstelling, want op de één of andere manier verzint hij iedere wedstrijd de verkeerde opstelling. Verder zou het ook helpen als hij eerder wisselt en dan ook logisch wisselt. Ook dat kan Ten Hag niet. Hij heeft nog nooit met een wissel een wedstrijd omgedraaid, sterker nog, zijn wisselbeleid brengt alleen maar onrust. Met Ten Hag zie ik het niet meer goedkomen dit seizoen. Graag z.s.m. vertrekken, in het belang van Ajax.
3 0
FreddyAX
Ja ,Blind maakte fouten en die tegen Dessers was er een van maar mogen we verwachten dat hij na zijn afwezigheid binnen twee weken weer helemaal op stoom is?
Ik denk van niet ,hijzelf zegt dat hij het nog zeker niet is.
0 0
Sterspeler
Onana;
Dest, Alvarez, Blind, Tagliafico;
Eiting, van de Beek, Martinez;
Ziyech, Tadic, Babel/Danilo/Hansen

Zoveel mogelijk bekende vastigheden zolang je blessures hebt. Als je diepgang mist door blessures, van de Beek terug op 10. Tadic waar die hoort. Ziyech waar die hoort.

Schuurs maakt de laatste tijd alleen maar van die domme fouten. Ook tegen Heracles. Dit is niet de fase om hem te laten wennen. Alvarez is niet geweldig, maar wel solide en de beste optie bij het ontbreken van Veltman.
1 0
Ajaxbrl
Word tijd dat Tadic zijn broer weer naar Servie stuurt en dat hij zelf weer naar Mokum komt..
5 0
gusanito
Met Tadic terug in de spits en Eiting in de basis op het middenveld denk ik dat het voetbal snel beter zal worden. Op de linkervleugel zul je misschien even met jeugd moeten spelen tot Promes terug is. Ziyech kan van links spelen.
6 0
FreddyAX
Als Ziyech dat al aan kan dan.Welke jeugdspeler heb jij op het oog?
Toegegeven dat Babel er niet veel van maakt maar ik hoop dat hij donderdag op scherp staat en wel eens heel vervelend kan worden voor Getafe.
0 0
Sterspeler
Danilo wellicht? Je hebt gewoon weinig opties. Belangrijkste is dat je vaste patronen van je spel terug krijgt. Dus Donny op 10. Hakim op rechtsbuiten en Tadic spits. Promes is niet fit. Eventueel laten invallen op linksbuiten. Je mist nu ook een linksback. Dus Babel met meeverdedigen en werklust is misschien nu nog wel de beste optie die je hebt gezien Nico geschorst is.
0 0
stopperspil
Voorhoede (alle drie boven de 30) is vreemd genoeg bang om te schieten, ze blijven maar combineren
6 0
Joseph
Tadic moet gewoon in de spits of op de bank, het aantal goede (of acceptabele) wedstrijden dat hij op de vleugel gespeeld heeft, zijn in 1,5 seizoen op 1 hand te tellen.
5 0
thepower1990
Ik kan dit echt bijna niet geloven dat onze aanvoerder de nederlaag van gisteren afdoet als pech. Dat betekent dat we ons echt zorgen moeten maken want kennelijk is bij de spelers nog steeds niet het besef dat dit geen eenmalig incident was maar een langlopend proces wat al maanden aan de gang is. In mijn ogen is het allemaal begonnen op 1 december met de uitwedstrijd tegen Twente waarin we binnen 15 min al 2-0 achter kwamen. Die wisten we nog om te draaien maar vanaf die wedstrijd is de neerwaartse spiraal ingezet en komende zondag is het 1 maart. Dat betekent dat we nu al 3 maanden waanzinnig kut spelen. Na die 1 december tegen Twente hebben we alleen nog maar in thuiswedstrijden gewonnen van Ado, Sparta PSV en RKC. Verloren van Willem II, Valencia, AZ, Groningen, Getafe en Heracles en dan hadden we nog mazzel dat Utrecht uit werd afgelast. En nog steeds slapen trainer en spelers maar verder en proberen ons wijs te maken om vooral niet in paniek te raken en dat alles vanzelf wel goed zal komen. Ondertussen komt Feyenoord met de week dichterbij en wachten ons nog uitwedstrijden met Utrecht, Feyenoord, Heerenveen en Willem II. Het is 2 voor 12 en de hoogste tijd dat iedereen dat beseft voordat het te laat is en we straks in Mei met lege handen staan.
11 0
MPAjax
je zal toch minimaal 3x moeten scoren tegen getafe om door te gaan dus begin er maar mee te oefenen ;-)
0 0
fanforeffer
volgens mij scoren ze op de training nog geen 3x .
1 0
FreddyAX
Van wie ben jij fan forever???
0 0
Maarten79
Tadic weer in de punt van de aanval, en het gaat meteen beter draaien. Ik hoop dat hij dat zelf ook eens aangeeft tegen eigenwijze Ten Hag.
1 0
Inhartennieren
Klopt! En wie zet je dan op rechts?
In de situatie zoals gisteren, waar je geen gebruik kunt maken van Ziyech.
0 0
Joseph
Nou, je kan echt van alles proberen, want van Tadic weet je zeker dat het niet werkt.
0 0
Maarten79
Die is lastig inderdaad. Misschien Danilo, of anders Dest doorschuiven? Armoedig blijft het wel.
1 0
Web
Ajax speelt gewoon niet goed, alles gaat veel te geforceerd, geen rust in het spel
Ten Hag moet eerst eens begonnen met vastigheden terug te krijgen
Tadic in de spits met Donny er achter, deze twee voelen elkaar zo goed aan
Donny kom nu zelf op de achterlijn en legt de bal terug, dat is niet zijn sterkste kant
Donny moet voor de goal komen, die is voor de afronding
En dat komt omdat Babel geen diepte heeft in zijn spel ( wat hij wel moet kunnen )
En Tadic van de andere kant niet, echt funest voor het Ajax spel
Ik ben er zo zeker van als Promes en Neres fit waren ( diepte past zo goed bij dit Ajax ) had Ajax niet in die vrije val gekomen, iedereen loopt uit zijn positie is wil geforceerd zich onderscheiden

Zo hopen dat ze snel weer kunnen beschikken over Neres en Promes,
Dan ken je Ajax niet weer, ook Martinez word weer beter kan weer in zijn ondergeschikte rol voor Donny en Ziyech spelen, wat hem zo sterk maakt
6 0
FreddyAX
Ik denk dat Babel juist moeite heeft met het spelen in de kleine ruimte,hij is beter in de omschakeling met meer ruimte maar dat gebeurt vrijwel nooit.

vd Beek sluit wat mij betreft veelal niet aan maar staat er al te veel. dat is jammer omdat hij juist met zijn loopacties en snelle combinaties in de diepte het verschil maakte.

We zitten gewoon in een rotperiode; veel blessures,veel onduidelijkheid in het positiespel omdat er telkens anderen staan, te weinig vastigheid ook omdat de jonkies nog niet constant kunnen presteren, een geslonken zelfvertrouwen door tegenvallende prestaties,ga er maar aan staan.
0 0
ETM
Ik heb ongeveer dezelfde gedachte in aanloop naar donderdag. Als Hakim terug, is rechts goed bezet. Ik vind Ziyech uberhaubt geen 10 als tegen een ploeg a la Getafe. Ziyech op 10 tegen een voetballende ploeg is heel wat anders..
Heel opportunistisch zie ik dan graag die Danilo op links ipv Babel. (als die nog erg gaat verrassen mag je me lek schieten ;)
Eiting naast Martinez. (kan helemaal fout gaan, maar het lijkt me een juist risico.
1 0
Web
Danilo deed het leuk gisteren, valt ook niet mee voor een jonge speler in een ploeg te komen, die voor geen meter draait
0 0
Inhartennieren
Je hebt met Eiting en Martinez naast elkaar daar dan wel twee echte links poten
0 0
ETM
Alle balllen op Ziyech dus ;)

Niet ideaal, maar ik zie geen ideaal middenveld. 
Ziyech en Donny zullen veel meer naar de bal toe moeten voetballen als bij de vorige ontmoeting. Eiting en Martinez blijven achter de bal. 
Gaat Ajax weer voor de 2de bal gaan ze nooit winnen. Vrije rol Ziyech, voeding naar voorhoede van 2 passers (Blind en Eiting)
0 0
FreddyAX
Ik vrees dat het wegvallen van Nico ook opgevangen moet worden, Dest gaat niet dus wordt het Martinez of Blind.

dan vermoed ik dat we met Eiting op het middenveld gaan spelen naast Donny en Ziyech.
Of een andere rechtshalf maar Alvarez , Marin, Ekkelenkamp lijken geen voor de hand liggende alternatieven.
0 0
Web
Met Blind en Eiting heb je heel voetballend vermogen, die ook niet uit positie lopen, ik vond Eiting gisteren heel goed invallen
Ziyech op rechts, Tadic spits en Danilo op links
0 0
Inhartennieren
Je hebt helemaal gelijk.
En eindelijk ook mensen die positief kunnen reageren.
Maar de vraag is nu wel, als je bv gisteren met Tadic in de spits had gespeeld, wie had er dan rechts op de flank moeten spelen?
0 0
Web
Dat is ook een probleem,
Dest was ook nog een optie, maar ook dat kan niet nu Mazraoui geblesseerd is
Toch zou ik altijd voor Tadic kiezen in de spits
Dan eventueel maar een jonge speler
0 0
FreddyAX
Begrijpelijk maar we zien ook dat het verschil Jong Ajax en Ajax 1 erg groot is voor de meeste spelers,dat is dus ook een risico want Tadic moet ook bediend/aangespeeld worden.
0 0
Lewis Hamilton
We hebben een aantal bejaarde zaalvoetballers in de spits spelen, balletje aannemen, draaien, kijken en maar inleveren die bal. De gemiddelde leeftijd is ver over de 30.
2 0
AFCA-B93
Tadic heeft het wel voor elkaar hoor. Op het juiste moment (vorig seizoen) gepiekt, nieuw en lang contract ondertekend met een dik salaris, en nog CL spelend ipv naar China te gaan. Nu achterover hangen en kut spelen.
1 -6
Sterspeler
Ja echt. Wat zal die zich fantastisch voelen over zijn slechte spel. Hij doet het allemaal expres.
0 0
driesterren***
Dat tadic nog opgesteld word! Net als babbel maar ff bankzitten wat erg ik me aan die 2 niets komt aan! En naar mijn idee neemt iedereen dat over!
0 -2
ambtenaar
Voor iemand met zijn salaris laat hij dit jaar heel weinig zien.
6 0
FreddyAX
Ja maar door een hoger salaris kan je echt niet beter voetballen hoor.
0 0
LangeTermijn
"Als je niet schiet ken je ook niet scoren"
2 0
jutter
Dat een voorhoede met de 'voetbalbejaarden' Huntelaar en Babel , technisch ook nog eens heel beperkte spelers, gewoonweg niet kan voor een club met de ambities van Ajax lijkt mij overduidelijk en komt bepaald niet uit de lucht vallen natuurlijk. Wat mij echter nog het meest teleurstelt is de ontstellend slechte vorm waarin Tadic al maandenlang verkeert. Elke balbehandeling en meest simpele passes over een paar meter gaan de mist in, het blijft voor mij een compleet raadsel als je dat vergelijkt met vorig seizoen, een verschil van dag en nacht dus!. Gezien de blessures en recente vorm bij andere spelers (ook Ziyech en andere spelers die met vertrek wensen rondlopen ben ik somber gestemd de komende weken, alhoewel een terugkeer van blessures van Promes en Neres het peil naar alle waarschijnlijkheid weer enigszins op zal gaan krikken. Maar ook hier geldt, fit zijn is nog geen wedstrijdfit dus...……afwachten, maar de tijd dringt!!
6 0
Ansjo
Laat Blind nou eerst maar eens de aanvoerder zijn. Sinds Tadic dat is speelt hij een stuk minder. Hij wordt door ten Hag natuurlijk ook misbruikt door hem rechtsbuiten te zetten maar het hele team is ook wel ongelofelijk aan het breien alsof een goal niet telt als de bal niet eerst door iedereen 10x is aangeraakt. Maar met Babel in je team zal een bal er niet zo snel in gaan nee. Wat die gast nog uberhaupt bij Ajax heeft te zoeken is mij een raadsel. Ik dacht eerst van nou tot de zomer is het wel een goede oplossing ipv een dure paniek aankoop maar hij kan gewoon totaal niet meer mee met het Ajax spelletje. Hij breekt het eerder af.
5 -1
Harderwijk
Tadic je speelt al weken als een krant
2 0
FreddyAX
En op een verkeerde positie.
0 0
AJAXAFC1
Weet wel een goeie deal dan de bal erin & Tadic eruit dan is iedereen blij dusan
0 0
Ajaxbrl
Is pas een paar maanden..
0 0
Vertonghen
Alsof we 40 open kansen hebben gemist...
Raar stukje tekst, maar verdiend kan je de overwinning niet noemen natuurlijk.
2 -1
KlasseLasse
het spel iw al weken niet om aan te zien
0 0
VoorOnzePloeg
Och, we missen geluk. Pipo
0 -5
Flipper33
Vind je het gek met zo'n langzame voorhoede
2 -1