Ajax O15 wint mini-Klassieker met ruime cijfers

GinoHaverkamp, 22-02-2020 om 16:45, 19965 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax O15 heeft de mini-Klassieker met Feyenoord overtuigend gewonnen. De jonge Ajacieden verschalkten hun rivalen met maar liefst 6-1. Ook Ajax O19 wist zaterdag te zegevieren. Het oefenduel met Australië O20 werd met 4-0 gewonnnen. Ajax O16 en Ajax O17 kenden wat minder succes. Waarbij het eerstgenoemde team nog met 3-3 gelijkspeelde tegen Vitesse, verloor Ajax O17 met 2-0 van FC Utrecht.

FT | Ajax O19 - Australië O20 (4-0)

Ajax heeft op Sportpark de Toekomst een oefenduel met Australië O20 met 4-0 gewonnen. Namens Ajax waren Damjan Dostanic (tweemaal), Filip Frei en Max de Waal trefzeker.

Ajax O19 was vanaf de aftrap de betere partij. Al snel dacht men op voorsprong te komen, maar een doelpunt van Dostanic werd afgekeurd wegens buitenspel. Even probeerde Joshua Pynadath het van afstand, maar de Australische keeper kon simpel redden. De Waal was eveneens dichtbij de openingstreffer, al raakte hij de paal. Uiteindelijk werd het vlak voor rust toch nog 1-0. Op aangeven van Donny Warmerdam wist Dostanic - nadat hij twee verdedigers in de luren wist te leggen - de score te openen.

Vlak na rust werd het 2-0 voor Ajax. Een voorzet van Frei werd door Dostanic binnen gewerkt en zodoende wist Ajax haar voorsprong uit te breiden. Even later was Frei zelf ook trefzeker. De rechtsback, die na rust als buitenspeler speelde, schoot een voorzet van Terrence Douglas bij de tweede paal netjes binnen. Het slotakkoord was vervolgens voor De Waal. De middenvelder wist een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied binnen te schieten. Vlak voor tijd was Kik Braspenning nog dichtbij een vijfde Ajax-treffer, maar de Australische goalie wist een knappe redding te verrichten op het schot van de Ajacied.

Opstelling Ajax O19:

Testspeler; Frei (Tasci 80'), Solomons, Musampa, Douglas; Warmerdam, De Waal (Pynadath 77'), Rensch (Llansana 46'), Pynadath (Van der Sloot 46'), Dostanic (Braspenning 71'), Tasci (Karahasanovic 71').

Doelpunten:

1-0 Damjan Dostanic (45')
2-0 Damjan Dostanic (58')
3-0 Filip Frei (70')
4-0 Max de Waal (76')

FT | Vitesse O16 - Ajax O16 (3-3)


Opstelling Ajax O16:

De Graaff; Camara, Gooijer, Chourak, Bohemen; Aning, Jermoumi, Misehouy; Hlynsson, Bobson; Rijkhoff.

Wissels Ajax O16:

Banel, Chahid, Klasen, Oughcha, Viereck, Jansen.

Doelpunten:

0-1 Julian Rijkhoff (1')
0-2 Gabriel Misehouy (50')
1-2 Vitesse O16 (70') 
2-2 Vitesse O16 (71')
3-2 Vitesse O16 (75')
3-3 Neal Viereck (80')

14.30 uur | FC Utrecht O17 - Ajax O17 (2-0)

Ajax O17 kende een teleurstellende middag. Op bezoek bij FC Utrecht O17 verloor de ploeg van Dave Vos namelijk met 2-0. De jonge Ajacieden waren, ondanks dat ze Utrecht zonder goals verlaten, met regelmaat gevaarlijk, maar slordigheid zorgde ervoor dat de thuisploeg kon scoren. De Utrechters waren dan ook voornamelijk in de omschakeling gevaarlijk, wat uiteindelijk resulteerde in de voor Ajax teleurstellende uitslag van 2-0.

Opstelling Ajax O17:

Van den Heuvel; Dakriet, Aertssen, Hillen, Dirksen; Yah (Karahasanovic (62') , Fitz-Jim (Van Axel Dongen 46'), Campagne; Sarfo (Braspenning 77'), Rasmussen, Martha.

Wissels Ajax O17:

Oostwoud, Van Axel Dongen, Braspenning, Karahasanovic, De Graaff

Doelpunten:

1-0 FC Utrecht O17 (16')
2-0 FC Utrecht O17 (83')

FT | Ajax O15 - Feyenoord O15 (6-1)

Ajax O15 heeft de mini-Klassieker tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord met overtuigende cijfers gewonnen. Thuis op het eigen Sportpark De Toekomst won de ploeg met 6-1 van de rivalen uit Rotterdam. De grote man aan Amsterdamse kant was David Kalokoh, die een hattrick produceerde. Ook Mohamed Hamouchi was met twee goals goed op dreef zaterdagmiddag.

Gedurende de openingsfase van het duel gingen beide ploegen gelijk met elkaar op. Kalokoh schoot Ajax weliswaar op voorsprong, maar via Jaden Slory kwamen de Rotterdammers op gelijke hoogte. Nog voor rust nam Ajax dankzij twee treffers van Hamouchi afstand van Feyenoord.

Na rust kwam Ajax O15 niet meer in de problemen. Sterker nog: de ploeg kwam uitstekend uit de startblokken doordat Kalokoh na tien minuten in de tweede helft zowel de 4-1 als de 5-1 op het scorebord wist neer te zetten. Daarna was het een kwestie van de wedstrijd uitspelen. En dat deed Ajax O15 dan ook, maar niet voordat invaller Xavi Woudstra zo'n zeven minuten voor het laatste fluitsignaal de einduitslag van 6-1 bepaalde.

Opstelling Ajax O15:

Steur; Turner (Henry 41'), Verschuren, Agougil, Bierens; Gorter, Vos (Woudstra 53'), Speksnijder (Voute 57'); Hamouchi (Egah 70'), Gesser (Van Driel 57'), Kalokoh.

Wissels Ajax O15:

Mateyo, Woudstra, Van Driel, Egah, Henry, Voute.

Doelpunten:

1-0 David Kalokoh (18')
1-1 Jaden Slory (25')
2-1 Mohamed Hamouchi (32')
3-1 Mohamed Hamouchi (43')
4-1 David Kalokoh (47')
5-1 David Kalokoh (55')
6-1 Xavi Woudstra (73')

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Heracles? Zet in en krijg 8,40 keer je inzet terug!

Volg de wedstrijden via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
dongenfrank
weet iemand wie de testkeeper was bij de O19?
0 0
trodat4030
Nee, wel dat hij veel leek op Raatsie vanaf de middenlijn, maar hij was iets blonder en zn haar was net wat langer. Net als hijzelf iets langer leek dan Raatsie. Eerst dacht ik dat het Raatsie zelf was, maar begon te twijfelen naarmate de wedstrijd vorderde.

Speelde overigens prima, de keren dat hij in actie moest komen, deed hij wat hij moest doen. Ook een prima lange bal in de benen, ook half-lange ballen kwamen allemaal aan en had zelfs de ballen om op de achterlijn met een lob de aanvaller in de luren te leggen om de bal bij een verdediger te krijgen. Johnny leek met die actie erg in zn nopjes, hij zei direct tegen 1 van zn assistenten dat ie daar van kon genieten. Maakte op mij een goede indruk, maar kreeg geen onmogelijke ballen te verwerken, dat moet gezegd worden.
1 0
Hollister
Typisch Ajax..heer en meester, kans op kans... Vitesse in de 2e helft 2x over de middenlijn... 2x wordt Ajax in omschakeling verrast.. 2 - 2
4 -1
geDaante
Dat had allemaal weinig uitgemaakt als Ajax gewoon een paar meer van al die kansen had gemaakt, dus vooral een kwestie van inefficiëntie, minder van het risico door het aanvallende spel.

Ajax hoeft de nul niet te houden, dat is geen Ajax-waarde. Meer scoren dan de tegenstander. Moeten ze die kansen dus wel maken ;)
0 -2
Web
Weet je waarom het fout ging tegen Tottenham?
Dat het centrum mee ging bij een 2-0 voorsprong
Moet er niet aan terug denken
0 -1
trodat4030
Gelul, ging fout door de restverdediging. Blind en Matta gingen al 55 wedstrijden mee naar voren, waarom daarmee stoppen? We kwamen in de halve fin juist doordát ze dat telkens deden..
0 0
Web
Voetballen gaat niet alleen om aanvallen, wat braak je weer een onzin uit man.
Precies wat Schip en Hollister hier onder zeggen
0 0
Schip
Haha, de o houden geen Ajax waarde. Als je dat tegen verdedigers zegt, kweek je uitsluitend mooi weer voetballers zonder killer instinct. Dan kun je spelers als De Ligt, Rijkaard, Krol etc wel vergeten.

Aanvallend spelen en de 0 houden: dat is een Ajax 'waarde'. Je denkt aan een simpele oneliner van Cruijff, die totaal uit het verband is getrokken en niet zo is bedoeld, en maakt er een heilig edict van. Je zou een goeie extremist of salafist zijn. Die vergroten ook details tot fundamentele principes uit en sluiten alles uit dat niet hetzelfde doet.
1 -1
Redrum
Dat is helaas een heel bekend recept bij Ajax. Maar goed, Ajax staat nou eenmaal voor aanvallend voetbal met risico en lef en daar hoort jammer genoeg bij dat je kwetsbaar bent in de omschakeling. Op basis van het aantal kansen en balbezit verdient Ajax bijna elke wedstrijd te winnen. Zowel in de jeugd als bij Ajax 1. Helaas pakt het in de praktijk niet altijd goed uit voor ons. Toch ben ik juist hierom trots op Ajax. Wij zullen ons nooit verlagen tot countervoetbal en wij willen altijd de lakens uitdelen. Als we dan soms weggecounterd worden doet dat zeer, maar moeten we dat voor lief nemen. Door deze instelling zijn we wel wereldberoemd geworden en hebben we veel fans over de hele wereld.
3 0
Hollister
Sorry Gedaante, maar ik was bij deze wedstrijd... absurd dat je hier punten laat liggen en achteraf nog blij mag zijn met b1 punt omdat in de laatste minuut een bal in nog in vliegt.
Iedere Ajacied staat voor aanvallend voetbal, en daar moeten we idd erg trots op zijn. Maar verdedigen is wel een wezenlijk onderdeel van voetbal en als je werkelijk de top wil halen dan moet dat ook belicht en verbetert worden.
Daarbij zit er tussen countervoetbal en aanvallend voetbal zoals jij dat voorstaat een enorm verschil . Ten Hag heeft het bv altijd over die restverdediging.. enz
3 -1
ajax4altijdamsterdam
Wisselen ging niet helemaal lekker. Anders was er niks aan de hand. Dit hoort ook bij het opleiden. Even chaos veroorzaken..
0 0
Hollister
Haha, wat een droeftoeter moet je wel niet zijn als je iemand die de standen doorgeeft hier gaat lopen minnen... wat een leven moet je dan wel niet hebben...
maar idd is het ons DNA, en toch kan het geen toeval meer noemen hoe vaak bij Ajax wedstrijden die al gelopen lijken of die totale controle kennen, zo vaak worden weggegeven.. en dit euvel is niet gekoppeld aan leeftijd en zien we helaas door onze hele club heen.. Op dat gebied zal nog de meeste winst te behalen zijn is mijn mening.
3 -2
Redrum
Daar is zeker voor Ajax de grootste winst te behalen. Een wedstrijd bij een ruime voorsprong kunnen uitspelen zonder nog in de problemen te komen. Maar ja, Ajax wil altijd die volgende goal maken en dan valt zomaar uit het niets een tegentreffer en ruikt de tegenstander opeens weer bloed. De wil om altijd meer te willen breekt ons vaak op. Maar ja, het hoort wel bij Ajax. Als supporter wil ik ook altijd meer. Ik word er niet vrolijk van als Ajax een 2-0 gaat verdedigen. je wil gewoon dat ze voor die 3-0 gaan.
0 0
Hollister
Maar als dit de filosofie is van Ajax om bij de 2-0 met nog 10 min spelen bv, blijven jagen op de 3-0 en dat daarmee nu al meerdere keren op alle niveaus wedstrijden worden verspeeld, dan moet je (wij supporters) ook niet zeiken over het eindresultaat. Ik ben een andere mening toegedaan. Resultaat staat voorop.. mooi en aantrekkelijk aanvallend voetbal is absoluut belangrijk, maar mag nooit ten koste gaan van het eindresultaat. Dat gebeurd nu wel..
Als je in de halve finale CL op 2-0 voorsprong komt, nog zelfs 2 tegendoelpunten mag incasseren, mag je wat mij betreft deze wedstrijd nooit meer weg geven.. kost je dus de finale en misschien een CL.. simpel as that
En mensen zoals deze Gedaante hieronder vinden blijkbaar de manier van spelen belangrijker is dan het resultaat... iedereen zijn mening laten we maar zeggen.
In mijn ogen kost die filosofie punten, kampioenschappen en hele grote prijzen als een CL
0 -1
Moozz03
Die CL wedstrijd er bij halen is niet heel fair want we waren zo ver gekomen juist door zo te spelen. Het pakte kut uit tegen Tottenham maar gaf ons wel de overwinningen tegen Juve en Real. Jij had dus in Madrid met een 0-2 voorsprong dicht lopen houden en beetje spelen zoals Getafe want dat is 'realistisch' en 'resultaat gericht' maar we hebben juist laten zien dat je ook beiden kunt doen.

Daarnaast heb ik 10x liever een seizoen als onder Bosz dan nog een seizoen onder de Boer. Wat was dat tergend saai ook met realistisch de Boer voetbal konden we niks in Europa behalve 3de worden in de CL.
0 0
geDaante
Totale controle maakt uiteindelijk wat onscherp, en bij het uitblijven van voldoende goals, ongeduldig en té risiscovol/slordig.

Dus ook wel een kwestie van te weinig weerstand denk ik.
0 0
Hollister
In plaats van 0 - 3 in de counter wordt het 1-2 , compleet onnodig
0 -2
Hollister
Onder 16 komt op 0- 2
0 -2
Hollister
Kom net aan voor de 2e helft van de onder 16 ten Vitesse op Papendal.... stand 0 - 1
1 -2