Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Overmars gunt De Jong transfervrije overstap: 'Veel betekend'

BartVeenstra, 21-02-2020 om 08:15, 6747 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-directeur voetbalzaken Marc Overmars gunt Siem de Jong een transfervrije overstap naar FC Cincinnati. Donderdag werd bekend dat de middenvelder per direct is vertrokken naar de club uit de Amerikaanse MLS.

Ajax en De Jong hebben overeenstemming bereikt over de directe ontbinding van zijn contract. Zodoende kon De Jong transfervrij overstappen naar FC Cincinnati. De aanvallende middenvelder had in Amsterdam nog een contract tot en met 30 juni 2020.

Overmars laat zich op Ajax.nl uit over het vertrek van De Jong. 'Het contract van Siem bij ons liep nog maar enkele maanden door. Hij wil graag wedstrijden spelen en het avontuur in Amerika aan gaan. Dat gunnen we hem, want Siem heeft veel voor de club betekend. Ik heb hem veel succes gewenst met deze nieuwe stap in zijn loopbaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Radie125
Deze kop had ik een jaar geleden niet willen lezen
0 0
AJAIXIXIXI
Ik snap nu pas het meesterlijke plan van Overmars. Na een erg succesvol seizoen weet hij de meeste spelers te overtuigen om nog een jaar te blijven. Marc weet natuurlijk al dat het niet elk jaar feest is, daarom valt de interesse van menig Europese topclubs weg en blijven deze spelers nog een jaar bij Ajax. Genius.
1 -1
Mokum87
wat een azijnzeikers. Wees blij dat Marc nog bij Ajax zit. Genoeg topclubs die hem graag erbij zouden willen hebben en daar kan ie veel meer salaris verdienen. Hij levert super goed werk bij Ajax. Pak de cijfers erbij qua inkomsten en uitgaven. Snap niet dat er bij elke beslissing onverdeeldheid heerst. Moeten 'heel' Ajax nu steunen
2 -3
PierreHeno
Ik ga naar Ajax voor het voetbal ...niet voor de bankafschriften. Allemaal mooi en aardig maar Overmars zit daar toch ook om te presteren? of niet soms?..daar mag je dan toch ook wel van verwachten dat hij binnen 1 jaar een deugdelijke opvolger voor De Ligt voor Ajax 1 heeft weten te strikken? Een RCV die er meteen internationaal kan staan want dat zul je nodig hebben wanneer je structureel KO fase CL wilt halen. Schuurs kun je beter laten worden in de (kl)eredivisie of hij wordt niet beter en dan doorschakelen maar zo'n 2-0 weggeven in de 93e minuut kun je niet meer hebben in dat proces van aanhaken bij de Europese top. Het s het een of het ander. Welnu ...zeker wat betreft een adequate opvolging van De Ligt heeft Overmars gefaald. En een meer deugdelijke bank zou ook wel fijn zijn geweest ja. Kijk dat j eFrenkie niet zomaar kunt vervangen zal iedereen begrijpen....maar dan met Marin aan komen zetten is toch wel weer het andere uiterste. Overmars zit niet bij Ajax om de bankrekeningen naar de half miljard euro op te stuwen maar er voor te zorgen dat je de doelstellingen ( m.n. structureel aanhaken bij Europese top) zult kunnen behalen. En dat doe je met uitzonderlijk talent ( Ihattaren bv) en met goede spelers ( kost geld want bij Jong Ajax zit op dit moment niets dat het EL niveau aankan laat staan Europese top). Wanneer je de boel nu zo ziet inkakken kun je twijfels zetten bij het spelersbeleid omdat we al het hele seizoen spelen met een surrogaat RCV en dat heeft ons meer dan alleen punten gekost. Bovendien kun je blessures verwachten halverwege een zwaar seizoen.....niets nieuws en daar zul je dan op moeten inspelen. Een Europese topploeg moet een plan B en C hebben en Ajax heeft daarin minder mogelijkheden dan die stinkend rijke topclubs. Maar wil je nu wel of niet structureel aanhaken? Normaal gesproken kan dat helemaal niet want we hebben het geld blijkbaar niet om minimaal een goede RCV aan te kopen. Blind betaalt zich echter aardig terug doordat je met hem ook sportieve prestaties levert waardoor je prijzen kunt pakken, of in elk geval niet alleen voor spek
2 -2
Libero
Voor hoeveel is Alvarez gehaald? Dat dat niet goed uitpakt is altijd een risico; gevestigde spelers haal je niet tenzij ze al iets met de kleredivisie hebben.
0 -1
Drukwerk1968
Je zult wel binnen je begroting moeten blijven.
0 0
AlexIbarra
Tja, marktconforme prijs was hooguit 6 cijfers geweest denk ik..
laat die jongen dan maar vrij in z’n keuze.

Maar op zich moet je ook niet te vaak een paar ton laten liggen.
1 0
Joodhannus73
Waarom netjes van Marc in godsnaam? De club waar hij heengaat lacht zich toch rot? Die kan toch heus wel een miljoen of anders 5 ton betalen? Wat merkt Siem daar a? Niets toch? En als speler is het toch ook lekker als iemand nog voor je wilt betalen? Snap hier ook weer helemaal niets van. Ajax, de enige club in de wereld die met de spelers "meedenkt"... Wat is dat meedenken? Gratis of voor een fooi weggeven?! Moeten wij leuk, lief en aardig gevonden worden of zo? Heeft Marc dat nodig? We missen zakelijk vernuft en daardoor benutten we onze potentie voor maar 50%. We hebben een type Raiola nodig aan onze kant van de tafel. Ik blijf het roepen..!
2 -4
Eastwood
Als Overmars iets wel heeft, is het zakelijk vernuft. Dit is gewoon een heel net gebaar naar Siem, een speler die nu niet meer in de basis-elf van Ajax past, maar een meer dan verdienstelijke bijdrage heeft geleverd aan de successen van de club.
1 0
PierreHeno
met al dat 'zakelijk vernuft' hebben we anders nog steeds geen deugdelijke opvolger voor De Ligt....ruim 1 jaar nadat hij kenbaar had gemaakt Ajax te zullen gaan verlaten. En dat gebrek aan een degelijke RCV begint ons Europees aardig op te breken. Frenkie kun je niet zomaar vervangen,,,,,maar eh.....dan met Marin aan komen zetten?! Zakelijk vernuft? Frenkie en Matthijs kunnen wij ook wel verkopen niet?
0 -1
FelixGassenlicht
Deze man heeft een grote bijdrage geleverd aan 3 kampioenschappen. Respect is op z'n plaats.
3 0
Steeph
Ik gun Overmars een transfervrije overstap naar Telstar. Succes Marc!
2 -11
Drukwerk1968
Ik gun jou een transfervrije overstap naar het Fc dordrecht forum
6 -3
DarkDefender
Hopelijk leert Overmars er iets van. Op een gegeven moment zijn spelers ook voor Ajax niet meer van waarde. Hoeveel ze ook betekend hebben in het verleden, op een gegeven moment moet je ze niet meer terug willen halen.
2 -1
Duif63
Soms doet zelfs Overmars iets goeds.
2 -4
ajaxdordtt
Zoals een team samenstellen dat een EL finale haalde en de CL halve finale? Als je dit niet had kunnen voorzien kun je beter korfbal gaan kijken. Je raakt een van de beste spelers ter wereld kwijt. Natuurlijk zakt het niveau dan terug. Jullie dachten dat het door Erikje kwam dat we het zo goed deden.
0 -2
Boer Gijs
Hij had die hele Siem nooit terug mogen halen. Was bij psv al terug gekeerd in Nederland en dat was duidelijk geen succes. Echt een domme aankoop.
5 -2
Drukwerk1968
Hoera, gevonden. Boer gijs, iemand die nooit fouten maakt. Jij wordt een museum stuk
0 -1
Duif63
Dat is waar, maar dan is dit een chique oplossing.
3 -1
Boer Gijs
Daarom heb ik je ook duimpje omhoog gegeven :)
1 0
Cupmetgroteoren
Ja, maar Overmars moet niet teveel Sinterklaas gaan spelen. Er is een gigantisch financieel gat met de Europese subtop (Dortmund, Atletico, Inter). Elke cent is meegenomen.
5 -5
GdlT
Klopt, er is een groot financieel gat met de Europese subtop. Dankzij een enkeling op de tribune die zich niet weet in te houden, zal dat financiële gat ook niet snel gedicht worden. Boetes betalen aan de UEFA is echt zonde van het geld.
0 0
Knalpot
En hem dan niet kwijtraken en nog 6 ton salaris moeten betalen.
0 0
Duif63
Ja en Overmars leert niet van zijn fouten. Heitinga, Siem, nu weer Babel. Plus al die andere miskopen.
4 -4
FerdiZ
Daarom is babel maar voor een half jaar gehuurd. Goed van geleerd dus
1 -1
Duif63
Een half jaar Babel is 6 maanden te veel
3 0
Ajax27
Netjes van Marc. Het ga je goed Siem!
6 0
Peterv13
Enige fatsoenlijke opmerking. Gun Siem veel succes in the States
2 0
Dastaan
Zijn er geen andere grotere zorgen marc?
5 -3
Drukwerk1968
Volgens mij met 2 versterkingen bezig, het laten afvloeien van overbodige speler, verlengen contracten...... Hij is hard bezig of niet?
0 0
RuffRhythim
Dan nog moet je bepaalde dingen van elkaar kunnen scheiden.
1 0