Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax moet vrezen voor nieuwe straf van UEFA

BartVeenstra, 21-02-2020 om 07:40, 11463 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax moet vrezen voor een nieuwe straf van de UEFA, zo schrijft De Telegraaf vrijdagochtend. Supporters van de Amsterdamse club gooiden tijdens het Europa League-duel met Getafe CF voorwerpen op het veld.

Toen Deyverson Getafe CF op voorsprong bracht, ging het fout. De Braziliaan provoceerde bij het juichen van zijn doelpunt, waarna de fans van Ajax zich lieten gaan. Deyverson werd geraakt door een aansteker en ging vervolgens met veel pijn naar de grond, al dan niet geacteerd.

Scheidsrechter Ruddy Buquet dreigde de wedstrijd te staken wanneer de supporters zich nogmaals zouden misdragen. Ajax mocht in het vorige kalenderjaar geen fans meenemen naar het uitduel met Chelsea nadat er ongeregeldheden waren rond het uitduel met Valencia.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JBxxx
Als verdediger zou je nu in je eigen arena toch die Deyverson helemaal opvreten!!! Wat zou het genieten zijn als bij de eerste minuut deze man al uitgefloten word en met 2-0/ winst na verlenging van het veld moet stappen!! Keep on dreaming”
0 0
maikelklaassen
Nog ff en we worden een jaartje uitgesloten van Europees voetbal door die mongolen
1 -1
Van Reenen
Als de uefa ballen heeft, sluiten ze Getafe 10 jaar uit van het intetnationale voetbal wegens wanvertoning en opzettelijk weigeren te voetballen. Zal wel nietgebeuren.
5 0
Peewee
laat maar komen Uefa ... dat soort zielig gedrag na de naaierij waarmee de ploeg al tijdens de gehele Europese campagne te maken heeft kan er ook nog wel bij ... voor mij (en voor alle voetbal liefhebbers des te meer een bewijs dat Ajax na het succes van afgelopen seizoen gewoon bewust door de Uefa-mafia ter zijde geschoven wordt (waarschijnlijk verdienen bepaalde Uefa beleidsvoerders er niet genoeg aan ....)
2 0
Dennis1964
Nog steeds boos en zin om iemand flink op bek te beuken. Tuurlijk moet je geen aansteker gooien. Maar dat rollen op de grond. De Uefa moet die beelden toch ook zien.
3 0
donpedroh
Gewoon een speler die je had kunnen missen in de return vanaf de bank inbrengen in de laatste momenten van de wedstrijd met de opdracht er eentje uitpikken die getafe zal missen en hem dwars in tweeën breken met een rode kaart tot gevolg.
0 0
Sterspeler
Geen uitpubliek volgende pot ajax. Die droplul had geel moeten krijgen voor z'n gedrag. En door.
1 0
Juichtoon
Zelfs 2 x geel. Eerst bewust voor het uitvak gaan staan juichen (provocatie) daarna het overdreven rollen.
0 0
pieke
Als een Ajax-speler donderdag na een doelpunt gaar juichen voor het uitvak, vindt je dat dan ook een provocatie?
0 0
Jariiii
Misdragen... ga toch weg.
2 -3
DaniAjax
En allemaal maar wijzen naar Getafe. 'Ja maar zij dit, ja maar zij dat...'

'Zij mogen niet provoceren'. Waar staat dat? Wie beoordeelt dat? Juist, de scheidsrechter. Getafe speelt het kutste van het kutste van het kutste voetbal dat er is - en het is aan de scheidsrechter om op te treden en te beoordelen of het fair play is of niet. Als een scheidsrechter om wat voor reden dan ook niet optreedt (zoals die stokbroodvreter van gisteren), geeft dat 'supporters' toch niet het recht om aanstekers/bekers/stoelen naar spelers te gooien? Breng je club maar weer lekker in diskrediet.

En Edwin maar strijden voor jullie bij de UEFA om jullie naar Londen te krijgen. Is dit dan het bedankje? Omdat een of andere blonde dollie na kinderlijk verdedigen een doelpunt scoort, en dan een beetje provocerend juicht? So what dat ie doet alsof ie is neergeschoten? Moet hij weten. Maar je gooit geen aansteker naar spelers toe. Doe gewoon normaal man.

En maar lachen als onze Luis Suarez zijn middelvinger in de kuip opsteekt bij het juichen, en maar lachen als Donny zijn shirt laat zien na de 3-0, en maar lachen dat Klaas Jan ons logo kust. Maar oh oh oh dat is grappig en daar hoor je niemand over. Maar wanneer iemand iets tegen Ajax doet, dan gaat iemand lekker een aansteker gooien. Doe gewoon normaal en support je club, ipv dat wijzen naar de tegenstander.

Laat dat provoceren lekker voor wat het is. Baart me meer zorgen dat Ajax (lees: ervaren spelers + ETH) niet doorheeft dat je gisteren na 500 minuten voetbal ook niet gescoord zou hebben. 1-0 accepteren en volgende week afmaken. Maar nee, lekker met 7 man voor de bal, dribbeltje aangaan omdat er niemand vrij loopt en ook nog instappen.

Zou me niets verbazen als Ajax volgende thuiswedstrijd in Europa (voor volgende week zal te vroeg zijn, gelukkig) in een lege ArenA moet spelen. Volgende week een volle ArenA nodig om uberhaupt kans te maken op de volgende ronde.
7 -9
Libero
Beetje apart om de maatstaf bij de scheids te leggen. Nee, die moet de regels met gezond verstand toepassen en dat verzuimde hij nogal opzichtig en herhaaldelijk.
0 0
Juichtoon
Suarez kreeg ook.1 wedstrijd schorsing voor die actie in de Kuip.
1 0
Aeter
De UEFA zou Getafe moeten straffen voor uiterst onsportief gedrag en provocatie van het uitpubliek. Dit soort wangedrag van teams is de aanleiding. Je moet het probleem bij de wortel aanpakken.
6 -1
TontoKarnaggel
Gisteren in al mijn emoties kon ik wel begrip opbrengen voor het gooien van die aansteker, maar nu de emoties wat gezakt zijn en ik er nuchter over nagedacht heb moet ik hier echter op terugkomen.

Het had een baksteen moeten zijn....
11 -1
AFCA1961
Hahahaha....geweldig. Inderdaad en een zware ook......wat een etterbak die relnicht
2 -1
Nouwske
Straftraining voor die 11/14 losers die op het veld stonden gisteren. Ga je schamen joh nietsnutten!!
2 -2
Drukwerk1968
Doe Ff normaal toetsenbord terrorist
1 -2
Mung
Het leek eerlijk gezegd wel op een ingestudeerd spelletje. Uitvak uitdagen, wachten tot er iets gegooid wordt en vervolgens de stervende zwaan spelen. Kijk maar op de manier waarop de aansteker werd doorgegeven. Dit Getafe is een belediging voor alles dat met voetbal te maken heeft. Wat een misselijkmakende ploeg met een verderfelijke spelopvatting.
11 -1
Knalpot
Zoals die rat naar ons publiek keek weet je dat dat vantevoren ingefluisterd is. Dit zijn zuid amerikaanse praktijken maar dan van de uruguayaanse soort.
3 0
Radie125
Gewoon 3 wedstrijden zonder uit publiek misschien helpt dat
1 -6
Van Reenen
Drank maakt meer kapot dan je lief is plus de frustratie van het achterlijke elftal en gestoorde trainer die de hele wedstrijd zijn spelers stond op te jutten. Hij kwam eens vol met zijn gezicht in beeld waarop 1 van de dames in de huiskamer en geen verstand van voetbal heeft, zei dat het wel leek of dat hij coke had gevreten.
0 -1
Ajax27
Dank je wel 'supporters' als dit Ajax dadelijk de return zonder thuispubliek mag spelen. Ja die spits was rete irritant en het liefst had ik m neergehoekt... maja je weet dat je er al niet goed op staat bij de UEFA door alle incidenten in en rondom de Europese potten. Je hebt een voorwaardelijke straf nog aan je broek hangen... en dan doen je 'supporters' dit. Treurig... Ik hoop dat de UEFA mild is, zodat we volgende week niet met 3-0 achter staan zonder publiek.
1 -6
VoorMokum
Zonder thuispubliek gaat sowieso niet gebeuren, dan eerder volgende Europese wedstrijd zonder uitpubliek.
2 0
jaribombari
De EUFA zal wel een boete geven van 15 miljoen. Zo gaat dat.
0 -1
meerzicht
Nou het spijt mij. Ik constateer dat het voetbal totaal verziekt is. Dankzij het grote geld en een overspannen maatschappij. De druk bij uefa en fifa is zo groot dat het slechts nog organen zijn die druk zijn met het organiseren van competities die kunnen rekenen op zoveel mogelijk sponsoring en dus geld. Er zijn te veel arbiters nodig zodat van een redelijk niveau nauwelijks nog sprake is. Danzij bedenkelijke toestanden en supporters die nog amper in staat zijn hun emoties de baas te zijn is die uefa ook telkens bezig met randverschijnselen zoals hierboven genoemd en het bepalen van strafmaat tegen clubs en spelers. Daarnaast zijn clubs in die gekte meer bezig met het aan- en verkopen van voetballers. Want onderaan hangen in een competitie betekent geldzorgen. Zo,kan het ontstaan dat kampioen worden in nederland niet de betekenis heeft van de beste zijn in de competitie maar meer dat een toelating wordt verkregen tot europees voetbal. En zo is de circel bijna rond. Op nog een ding na. Vier keer verliezen betekent als coach dat je tas klaar staat met daarin je persoonlijke bureau spulletjes. Want volgens de publieke opinie, de supporters die buiten de bus op staan te wachten kan je er nike van. Soms denk ik waarom kijk ik eigenlijk nog. Zelfs bij Foxsport zitten lui die meer smullen van als het slecht gaat met een club ipv goed. Daarom was marco van basten gisterenavond een verademing. Die was nog realistisch. 42 minuten van de 90 minuten werd er gevoetbald, een scheids die meeging in een theater ipv duidelijk te maken dat we het ( respectvolle) spel zo niet spelen. Een team met een coach die er prat op gaan dat ze met antivoetbal europa veroveren. Een uefa die zich weer mag buigen over een straf voor een club waarvan de supporters opzichtelijk werden geprovoceerd en die slecht in staat zijn hun emotie te beheersen. Zoals marco gisteren avond met zijn uitspraak duidelijk maakte ' eigenlijk zou het publiek zijn geld terug mieten krijgen' Hoongelach was zijn deel en dat zegt dus eigenlijk alles.
6 0
Juichtoon
Als Ajax zo acteert als Getafe straft de arbitrage dat meteen af. Meteen.
De arbiter wist ook dat het zou gebeuren en liet het gewoon toe.
1 0
MarcelvTol1971
Ze hadden een brandblusser naar z’n harses moeten gooien, dat kwam wat meer overeen met de reactie van die dribbelnicht.
9 0
Eastwood
Buiten het feit dat de supporters geen voorwerpen het veld op moeten mikken, is die peroxide-braziliaan natuurlijk een naaiteef eerste klas. Wat een gedrag man, schei toch uit.
9 -1
OdjePils
Dit was heerlijk. Jammer dat die gast niet harder geraakt werd met een groter voorwerp. Chapeau en hulde voor onze supporters!
3 -3
Gonzalez75
Als je baas je een slechte beoordeling geeft sla je die dan soms ook neer. Kijk jouw reactie zegt al genoeg over het IQ. Het is maar voetbal man. Wordt volwassen.
1 -3
Dick
Beoordelingen zijn zo ouderwets.....
0 0
OdjePils
Ja het proces is belangrijker...
0 0
OdjePils
Hahaha Gonzalez75...knap dat jij over mijn IQ mag en durft te oordelen. Zou bijna denken dat Deyverson familie van je is...gelukkig zijn er altijd nog zeer hoog opgeleide en van ‘crème-de la-crème cognitie-helden’ zoals jij die de normen en waarden op voetbalfora een beetje bewaken, sukkel!
1 0
Drukwerk1968
Gezien jouw reacties zal Gonzalez niet ver naast de waarheid zitten. Niet qua beoordeling van jouw iq maar wel over het kleine deel wat je gebruikt
0 -1
OdjePils
Wauw Drukwerk, ook onder jouw dak zit af en toe een kronkel!
1 0
EricAjax1
Dit kan je niet serieus menen
0 -1
Dick
Ach, kan me er wel in vinden. Jankertje wil stoer, accepteer dan ook als een kerel als je een aanstekertje op je muil krijgt. Maar nee, rollen alsof hij door weet ik veel wat is geraakt. Walgelijk gedrag en dit zou juist gestraft moeten worden. Het is en blijft provoceren en volgens de regels mag dit ook niet.
0 0
WeerDinges
Nieuwe straf? Zijn Rochi, Turpin, en deze dwaas van gister niet genoeg? Kost ons al aardig wat miljoenen volgens mij. En dan niet te vergeten de onterechte straf aangaande uitsupporters in Londen. Kan mij steeds minder aan het idee ontrekken dat dit een soort van van Praag afrekening is voor het openlijk uitspreken tegen corruptie of dat het een soort van gemanipuleerde schifting is voor die super league.

Maar goed, de dwaas die gooit mag wat mij betreft zeker gestraft worden. Achterlijk gedrag heeft nog nooit wat positiefs opgeleverd voor de club. Hoe begrijpelijk de frustratie ook is.
4 0
DeWijsneus
Uhm, is wel duidelijk wie de aansteker gooide dan? Zou net zo goed iemand van het vak van Getafe kunnen zijn geweest. Als je naar zulk laf voetbal, met zulke vervelende 'mannen' moet kijken, dan begrijp ik de frustratie ergens wel. Dan pak je gewoon de kans om die dragqueen te raken.
2 -2
Drukwerk1968
Je bent toch gewoon een lul als je voorwerpen het veld op gooit. Dat is negens goed mee te praten. Je brengt de club in diskrediet, je zorgt voor een straf. Ajax zijnde zou het op die ruim 800 supporters moeten verhalen. Kansloze lui.
3 -2
damskowest
Jouw collega is een pedofiel. Nu moeten ze jou ook straffen.
2 -2
Steeph
Als mijn collega naast mij pedofiele plaatjes bekijkt en ik doe daar niks aan mag je mij inderdaad straffen. Zo, nu hebben we de vergelijking rechtgetrokken.
2 -2
damskowest
Je verdraait de vergelijking . Hij geeft niet aan dat er ingegrepen moet worden door mede-supporters. Hij geeft aan dat zij gestraft moeten worden voor de actie van een persoon.
0 0
Drukwerk1968
Omdat het al jaren zo gaat, iedere wedstrijd is het weer raak. Nu onder het mom van: de reactie van de speler. Dus als jouw reactie mij niet aanstaat mag ik wat naar je toe gooien? Je dupeert heel veel supporters en je club door dit gedag. Elkaar corrigeren is dan het minste. Vooraf afstemmen om niets te gooien is ook een optie. Maar ja, meer dan 1 biertje en mensen doen raar.
1 -1
damskowest
Hou toch op man. Je kan toch niet mensen straffen op het acteren van een anders. Neem aan dat als dat bij voetbalsupporters gebeurd je dit ook op een concert, of andere evenement zou willen doorvoeren.
0 -1
Drukwerk1968
Nu wordt de club gestraft en de normale supporters
0 0
Dick
Want het hele uitvak is niet normaal ?
0 0
Murph
Jij kent ze allemaal ?
0 0
Juichtoon
Volgens mij ging deze speler pal voor het Ajax uit vak staan juichen toonde hij een pistool dat op z'n bovenbeen was getatooeerd. Deze speler kreeg niet eens geel. Ook z'n acteerwerk daarna bleef onbestraft. 2x geel zou helemaal niet gek geweest zijn.
9 -2
Drukwerk1968
En dan mag je dus wat naar die speler toe gooien? Scheidsrechter die verkeerde beslissing neemt: ik gooi wat naar zijn hoofd. Speler die kans mist: ik gooi wat naar zijn hoofd. Blijf met dit gedrag weg.
0 0
Dick
Nee, je moet verschil maken tussen iets fout doen en bewust provoceren.
0 0
Drukwerk1968
Als je je laat provoceren moet je niet mee gaan om je club in diskrediet te brengen
0 0
ovopiet
Iedereen hoopt dat Getafe gestraft gaat worden voor het wangedrag van de spelers.
Nou, vergeet het maar.
Het is een club uit 1 van de grote competities.
Deze worden niet gestraft.
Zo zal uiteindelijk ook de straf van Ma. city wel teniet gedaan worden.
Wij zijn te klein(geen Calimero hoor)
3 0
ajax4perez
Gisteravond was een wanvertoning van de hoogste orde. Deed me denken aan de EL wedstrijd tegen dnjepr dnjepropetrovsk, die later met hetzelfde anti voetbal de finale bereikte en een paar jaar later ophoud met bestaan.

Ajax speelde gewoon kut. Getafe is qua spel minder dan Ajax maar ze leggen de focus op de tegenstander uit hun ritme halen.
De scheids ging overal in mee wat ook verschrikkelijk was. (Snap volledig Blind zijn reactie)

Opstelling Volgende week

Onana

Dest - Alvarez - Martinez - Blind

Vd beek - Tadic - Eiting

Promes - Babel - Ziyech

Unuvar in de selectie opnemen want die heeft snelheid en een individuele actie.


Je MOET er vanaf moment 1 op klappen en ben zomaar bang dat je er echt 4 maken moet als je zo aanvallend moet spelen.
0 -2
Murph
Thuis er op en er over bij die toneel vereniging.
En ja ik weet je mag niets gooien maar bij deze clown had het ook een tafel aansteker mogen zijn.
0 0
Antafca
We nemen volgende week nog wel revanche ;)
1 -1
Murph
Kijken of onze dames iets geleerd hebben.
2 0
talent020
Als Ajax gestraft word, moet die Deyverson dat ook worden, de Uefa pleit toch altijd voor respect en Fairplay? Die gozer proveceert het Ajax publiek tot 2 maal en die scheids geeft hem 2 keer geen kaart, gewoon een schorsing opleggen aan de broer van Shanice
2 -1
Mung
Maar Getaferdamme komt weg met 90 min theater. Fair play toch Uefa?
0 -1
7172AFCA7395
Getalife.
0 -5
AFCAMM
Getafeck outta here
3 0
DrFootball
Het is ongelooflijk dom dat een aantal supporters zich ook hebben laten provoceren door deze kut ploeg. Gaat Ajax een wedstrijd zonder publiek kosten ben ik bang. Voor het thuisduel zou ik al deze frustratie en ergernis bij de spelers van Ajax vertaald willen zien in een weergaloze voetbal show waarbij het voetbal wint van het ant-voetbal.
1 -2
Mikee
Mega frustrerend als zo'n jankbal voor je neus staat. Toen tegen Bayern thuis deed die Rafinha dat precies zo voor m'n neus. Het is totaal onnodig en het hoort er gewoon niet bij, speel je wedstrijd en provoceer het publiek niet.

Hopelijk zetten ze hier als uefa een straf op. Maar dat zal valse hoop zijn, het is een gemakkelijke melkkoe voor ze.
3 0
Drukwerk1968
En dan heb je het recht om, ook al is het maar een aansteker , die op het veld te gooien? Wel zeiken dat de spelers niet aan voetballen toe komen maar zelf ook mee gaan in het provoceren
1 0
Mikee
Absoluut niet, dat zeg ik toch niet.
Zeg alleen dat het mega frustrerend is.
0 0
Rdk1983
Kom op zeg, als er een club gestraft moet worden is het Getafe. Verpest voor iedereen het voetbal.
4 0
Gonzalez75
Klopt, maar zo ziet de Uefa dat sowieso niet. Die kijken alleen wat enkele randdebielen in het uitvak hebben gedaan.
0 0
TontoKarnaggel
Dom en beter niet doen, ik weet het. Aan de andere kant, wat kwam die lul daar doen, applaus incasseren? Een aai over de bol halen? Of toch gewoon provoceren, uitdagen en een reactie uitlokken? Nou, dan krijgt hij toch gewoon wat hij wil? Waarom dan zeuren? Ajaxpubliek doet gewoon wat hij vraagt.
5 0
Gonzalez75
Klopt, maar dan moet je de volwassenheid hebben om hem uit te lachen ipv te bekogelen. Je dupeert hier Ajax mee en supporters die wel fatsoensnormen hebben.
0 0
PetrusKeizer
leuke foto. heeft die mafkees soms n paar vetrolletjes te veel, of heb ik n bril nodig.
0 0
Jelephi
En van die vetrol hebben we dus verloren.

Niet zo bijdehand doen.
0 -1
Labrador
Zo dom. Het waren er echt 2 of 3. Zelfs een paar gasten van ultra Amsterdam corrigeerde ze. Maar ja. Het kwaad was al geschied
2 0
Gonzalez75
Aansteker in hun achterste stoppen die dit doen.
0 0
chloorbestendig
Gaan we dan voortaan ook de aanstekers tellen die in de kuip in het rond vliegen als Ajax op bezoek komt?
2 -1
TontoKarnaggel
Nee natuurlijk niet, dat is gewoon sfeer en een fantastische voetbal beleving van het hondstrouwe legioen. Wel op blijven letten hè....
5 0
GVR
Gruwelijk irritante speler natuurlijk, maar oh wat zijn een paar van die gasten in het uitvak dom. Het is precies wat Getafe wil en je benadeelt je club en je mede (uit) supporters.
3 0
Aspers73
Schijt aan die EL, laten we ons maar concentreren op het kampioenschap. 10x belangrijker.
1 -6
Babayaka
Gewoon de club uitsluiten voor een paar jaar die gasten leren het nooit.. gebeurt bij f1 en wielrennen niet.
0 -7
Engeltje
Goed opletten dan de volgende keer
1 -1
mgtow
Buquet had lekker moeten staken en een collega moeten vragen om de wedstrijd over moeten nemen. Zelfs Turpin met 3 liter stokbroodlikeur zou nog beter fluiten dan dat klootloze bloemetjesgordijn.

Oh en diyverson gewoon in de gracht kwakken na afloop.
4 -1
Gonzalez75
Als er daadwerkelijk sprake is van het gooien van een aansteker of iets anders uit het bezoekers vak, dan is dat schandelijk. Je dupeert onze club. Ik hoop als beelden het kunnen aantonen dat degene voor de rest van z'n leven geen enkel stadion en wedstrijd meer kan bezoeken als die wordt gevonden. En zo iemand noemt zich supporter. Zielig figuur in mijn ogen. Niet waard om deze geweldige club te mogen aanmoedigen. Loser. Je club wordt gestraft omdat je wat gefrustreerd bent en echte supporters zitten met de gebakken peren. Je ploeg aanmoedigen, dat moet je doen. Of gaat het je daar niet om? Zeker stoer moeten doen naar je mede supporters in het vak.
2 -4
Ansjo
Lol laat als straf Ajax - Getafe thuis gewoon zonder publiek spelen. Weinig mensen die daar problemen mee hebben. Als het zo moet laat dan Getafe maar door gaan. Wees er maar blij mee.
0 0
NUL20
Bestaan er geen sancties tegen zoiets als 'onsportief gedrag'??

Die sneue gasten van Getafe zijn toch antireclame voor het voetbal... doet de UEFA daar dan niets aan??
3 0
Jornnn
Die kerel verdient een schorsing voor zijn provocaties.
4 0
Gonzalez75
Klopt, maar als supporter heb je je te gedragen. Je dupeert waarschijnlijk weer de club. Leuk eventueel dankzij zo'n randdebiel die iets gooit (als het uiteraard ook uit het bezoekersvak werd gegooid) dat je wellicht een wedstrijd zonder publiek mag spelen.
3 0
Dick
Gaaaaaaaaap
0 -2
Drukwerk1968
Kinderachtige reactie op iemand die gewoon gelijk heeft
0 0