Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Blind: 'De scheids had geen controle'

FinnDekker, 20-02-2020 om 21:55, 7944 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Donderdagavond heeft Daley Blind zich lopen ergeren aan de scheidsrechter van dienst bij Getafe - Ajax. De arbiter floot de wedstrijd dood, zo vindt de routinier. Dat en het felle spel van de Spanjaarden waren volgens Blind oorzaken van de 2-0 nederlaag. 

'Je gaat mee in de strijd van de wedstrijd. Je kan niet weglopen voor de duels', antwoordt de linkspoot bij FOX Sports als het gaat om de fysieke strijd gedurende de wedstrijd. 'De scheidsrechter had de wedstrijd niet onder controle door heel veel fouten. We hadden veel meer kunnen doorvoetballen, denk ik. Maar laat het geen excuus zijn. We moeten naar onszelf kijken.'

Blind steekt de hand in eigen boezem. 'Het Ajax wat we kunnen zijn, heb ik wel gemist vandaag. Niet goed aan de bal, geen diepgang, geen durf om te voetballen, geen kansen creëren. We kunnen veel beter voetballen', aldus de centrumverdediger. De laatste twintig minuten ging het pas een beetje lopen. 'Dan worden zij wat meer vermoeid en worden de ruimtes groter. Maar dan nog komen we niet tot hele grote mogelijkheden. Daar moeten we meer rendement uit halen.' 

De late, tweede tegentreffer was uiteindelijk een flinke klap. 'Met 1-0 is alles nog mogelijk. Dan ga je met een ander gevoel terug naar Amsterdam dan nu', baalt Blind, die wel positief afsluit. 'Ik ben blij dat ik negentig minuten heb kunnen maken. De fitheid komt er weer aan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Zullen we t ff over Blind hebben? Fantastisch hoe hij terugkomt na zo'n moeilijke tijd. Eigenlijk de echte aanvoerder. Qua voetbal, en qua instelling. Wat n fijne gast!
1 0
Hempie
Elk jaar het zelfde liedje 4 a 5 spelers zijn of worden benaderd voor een transfer dat nemen ze mee in de wedstrijd, kijk maar naar de afgelopen jaren steeds na de winterstop.
0 -1
31xAjax
Ik kan er nog steeds niet aan wennen dat spelers en supporters het na een verloren partij het steeds maar weer hebben over een slechte scheidsrechter of over een irritante en/of een verdedigende tegenstander. Ajax liet gisteren een wanvertoning zien. Op een enkeling na, scoorde eenieder een dikke onvoldoende. En ik mag aannemen dat we nu toch ook wel allemaal zien dat Erik ten H. Niet de juiste coach is in moeilijke tijden en ook niet de trainer is die de jeugd moet begeleiden in hun laatste stappen op weg naar Ajax 1. Hand in eigen boezem heet dat.....
1 -4
JariJari
Met deze scheids en deze tegenstander KUN je niet voetballen (onze enige kracht). Tuurlijk noem je het dan na de wedstrijd. Het is DE reden dat de wedstrijd zo kut was.

Kijk Getafe mag zo spelen. De scheids mag niet fucking slecht fluiten.
0 0
trodat4030
Vond de scheids overigens behoorlijk wat onzingedrag van die Spanjolen goed in de peiling hebben, zag best veel dingen goed en liet het geregeld goed doorgaan. Vind die kritiek een beetje goedkoop. Hij zag niet alles, maar genoeg wel.
0 -8
trodat4030
Jammer dat de interviewer niet vraagt waarom Blind bij de 1-0 staat te zwaaien voor buitenspel ipv op 1 mtr (zwaaiend en wel) staat toe te kijken hoe die knakker binnenschiet, Daar moet je éérst ingrijpen en pas dáárna om buitenspel roepen, Dat doe je als het spel stil ligt, niet voor er gefloten is. Zolang er niet gefloten is gaat het spel door dus moet jij door.
2 0
De_Realist
Ajax heeft daar de laatste jaren een handje van, eerst hand in de lucht voor buitenspel en dan pas aanstalten maken om er achteraan te rennen. Nee, eerst gevaar onschadelijk maken, daarna probeer je de scheidsrechter maar te beinvloeden.
0 0
Sterspeler
Ik hoop dat Babel met zijn kopieer gedrag nou is losmaakt bij de UEFA dat we zuivere speeltijd krijgen en dat schwalbes gewoon met rood bestraft worden.
1 -2
MarLuuk76
Hij kreeg er geel voor, dus ik denk van niet.
0 -2
JariJari
Hij kreeg geel voor de gesimuleerde overtreding waar de scheids intrapte.
0 0
Tiemen_S
Poah wat een stel lijers van Getafe. Verzieken de sport met die klere-overtredingen en dat getuimel de andere kant op, maar het werkt zowaar nog ook en wordt verder in de hand gewerkt met zo'n warrige scheids :(.
3 0
JariJari
Het is de scheids die de sport verneukt. Met een goede scheids stopt Gerafe er snel genoeg mee (krijgen dan weinig mee en veel kaarten voor spelbederf) .

Alles valt en staat met goede leiding in het voetbal. Hoop dat er ooit AI is die het kan want teveel mensen zijn waanzinig slecht in fluiten.
0 0
TontoKarnaggel
En dan zegt die coach van hun ( je weet wel, die gast die met wapperende handjes om kaarten voor Ajax vroeg na de zoveelste fopduik ) doodleuk dat hij een Cruyffiaan is. Zo'n mafklapper zou per wet verboden moeten worden om uberhaupt de naam van Cruyff uit te spreken....
8 0
vdhaas
Die scheids had dit filmpje van deveryson ook nog nooit gezien https://streamable.com/ra97p
2 0
MPAjax
de scheids was geestelijk niet in orde want je zag dat hij niet om zich heen keek maar een beetje voor zich uitkeek en totaal niet aanwezig was, leek wel onder invloed van iets
8 -1
AFCAwooz
Haha volgens jou is iedereen onder invloed. Babel ook al.
0 0
JariJari
Babel was onder invloed van de scheids.
0 0
Van Reenen
Een onderschatte oorzaak is al dat geluk in januari en februari over transfers. Dest gelinked aan Bayern, Ziyech vetkocht, Van de Beek wel of niet naar Real, Tadic in de belanstelling van Barca en de media maakt er grote verhalen van. Tja, Dest was slecht, Ziyech ok en Tadic is al weken onzichtbaar. Alleen Donny haalde een matige voldoende op dit niveau. En als elftal onherkenbaar dit Ajax.
2 -1
Jaridebeste
Ziyech ok???
0 0
Sterspeler
De enige die voetballend een voldoende haalde was Blind. En daarmee is alles gezegd.
1 0
OdjePils
Ziyech ok? Potver, heb ik weer naar de verkeerde wedstrijd gekeken, zonde van mijn tijd.
Op mijn schermen wonnen we met 4-0, bij jou?
1 0
AlexIbarra
Donny had ook ergens een ontzettend slechte 10 minuten, weet ff niet meer wanneer in de wedstrijd.

Na die fase heb ik hem maar van het lijstje potentiele lichtpuntjes afgehaald.
1 0
MichelBoerebach
Correctie: Tadic al maanden onzichtbaar
1 0
gusanito
Wat een slappe hap. Kijk eens in de spiegel.
2 -2
MPAjax
meeste mensen zijn hier weer hard aan het afgeven op de spelers maar vergeten even dat onze beste spitsen, cvs en mcs zijn verkocht, er niet voldoende goede vleugelspelers zijn omdat ze simpelweg er niet zijn of geblesseerd en onze beste keeper niet kon spelen
1 -3
Rukboor
Blind was de beste van alle Ajax spelers, dat zegt toch genoeg?
Tadic al maanden ruk, Ziyech had weer een snipperdag, Alvares kan niet beter, Nico vecht tegen zichzelf en de rest en die speler met dat roze kapsel kan beter weer terug naar Turkije.
Noa Lang had je meer aan gehad.
8 0
dumperPattiruhu
Ajax speelde echt slecht laat ik dat vooropstellen, maar het theater van Getafe liep echt de spuigaten uit. Bestraf dit theater elke keer met geel bv die Nyom,Mata,Deyverson.
8 0
Boer Gijs
Ajax had al helemaal geen controle
5 -1
sabastiann
Elke keer weer ,een klote scheids
Zijn er geen goede scheids die optreden in dit theatralere optreden
Als je als scheids je huiswerk doet dan weet je dat toch
Maar ook de Ajax supporters brengen hun eigen ploeg in moeilijk heden
Onbegrijpelijk
4 0
Jojo49
kan nog wel , publiek 90 minuten te keer gaan , als een gek, en dan eerst 2-0 maken, dan komt er krachten vrij voor 3-0 , en blessures moeten nu eens over zijn.
0 -3
Ajax114
Geen club in europa die met 3-0 kan winnen van Getafe. Alleen Leverkusen wellicht met hun pressing.
1 -1
MichelBoerebach
Ja. Gewoon blijven doordromen. Lekker.
2 -2
Ajaxbrl
Ja laten we de scheids weer de schuld geven, jullie spelen gewoon bagger, al maanden!
8 -2
MichelBoerebach
Die klote scheids, Getafe toneelspelers, gras was veel te groen, het publiek te rumoerig, UEFA maffia!
Ik ken het nu allemaal wel.
6 -3
charis
Dit soort nederlagen moet je makkelijk kunnen incalculeren.
We hebben nooit maar dan ook nooit een plan van aanpak tegen dit soort ploegen.
7 0
RS01
Blind, topper! Z’n eerste volle wedstrijd na 3 maanden en de enige die er gewoon boven uit steekt! Zegt meer over de rest.
6 0
Mung
Bosz terughalen!
4 -2
Ajax114
Tja, verschrikkelijk dat hij aan de kant werd gezet omdat ze voor Lami en Spijkerman kozen. Allergrootste fout van Vd Sar.
1 -2
Cupmetgroteoren
Er zit geen voetbal in deze ploeg. Scheids zal me worst wezen. Dat verbaal heb ik na chelsea al genoeg gehoord, terwijl ook toen Ajax de tweede helft dramatisch speelde en het onheil over zich afriep.

En ten hag... tja... ik geloof niet in trainers, maar het begint wel heel zielig te worden als je in 2.5 jaar tijd nog geen wedstrijd met wissels of dergelijke hebt omgekanteld.
6 -8
MPAjax
we zijn drie wedstrijden te zwaar benadeeld, overtreding niet toegekend twee overtredingen tegelijk tegen, rode kaart en een penalty tegen, tegenstander bij overtreding door laten spelen, buitenspel doelpunt afkeuren ajax en goedkeuren bij de tegenstander, schwalbes niet bestraffen etc. etc.

als je dan nog niet door hebt wat er aan de hand is en continue het team afvalt met "omdat ze waardeloos spelen" kan je je afvragen of je wel ajax fan bent en sluit je je ogen voor het feit dat de scheids de wedstrijd dusdanig manipuleert dat ajax niet doorgaat
6 -2
GrandMasterFlex
Volledig eens en ook de enige reden dat we uit de CL liggen. Met het aanstellen van zo’n slechte scheidsrechter tegen een schopploeg gaan ze vrolijk verder met Ajax in Europa kapot maken.
0 0
FreddyAX
Dat je nog steeds het lef hebt om de uitwedstrijd tegen Chelsea aan te grijpen als voorbeeld zegt alles,
Iedereen, vriend en vijand , is het er over eens dat we daar zwaar genaaid zijn maar jij weet beter, mooi niet man , je lult uit je nek en bent altijd negatief.

Dit was een slechte pot ,duidelijk zelfs ,maar met een Tadic, Ziyech, van de Beek, Babel ,die het moeten doen, ver onder de maat ben je als trainer machteloos.
7 -1
Ajax114
Nee , dan krijgen we Arne Slot als opvolger. Daar zijn we lekker mee . En iedereen die waardeloze Overmars maar bewieroken.
2 -4
Drukwerk1968
Waardeloze Overmars ? Wat is jouw bijdrage?
4 -3
Ajax114
Hij zorgt toch voor dit zooitje op het veld ?
2 -2
Drukwerk1968
Welke speler, die haalbaar is, had jij gehaald? Geen spelers noemen die niet wilden.
0 0
BRAMHOUTEN
Ga nu maar gauw slapen je heb je aandacht voor vandaag weer gehad
1 -1
RS01
Haha, toch weer vrolijk geworden door jou!
0 0
Drukwerk1968
Als Ajax wint, zoals vorig jaar, ligt het aan de spelers. Als Ajax slecht speelt aan de trainer...... Zuurpruim dat je bent.
4 -1
DannTheDon020
Ga ff naar het fr forum
4 -1
AFCA-B93
“Geen diepgang”. Ik snap dat niet. Hoe kan je nou geen loopacties de diepte in maken? Daar heb je geen bal aan de voeten voor nodig. Gewoon lopen. Heb soms echt het gevoel dat ik nog meer diepgang heb dan een Babel en Tadic
2 0
OviMivO
Voornamelijk van Babel snap ik het niet... Die gast kan niks anders dan dom blind draven... En wat doet ie? Niet diep rennen.. onbegrijpelijk dat die gast mag blijven staan, ga dan 442 spelen als je geen vleugels hebt momenteel...
4 -1
ST
Blind valt niks te verwijten. Zonder hem was het 4-0 geworden.
10 0
Bedero
Speelde inderdaad erg goed als een van de weinige maar tegelijk verwijt ik hem bij de 1-0 wel dat hij met zijn arm in de lucht terug wandelt en er 2 man vrijstaan.

Het heeft ook geen enkele zin tegenwoordig om te appeleren voor buitenspel want als dat zo is ziet de VAR dat toch wel. Sprint gewoon terug zo hard je kan en dan zie je later wel of het buitenspel is. Ik snap niet dat professionals niet over dit soort zaken nadenken.
1 0
talent020
Ajax heeft het zélf verkloot, maar als ik toch wat over de scheids zeg, wat een bange stokbrood was dat zeg, durfde niet op te treden en was duidelijk geïntimideerd,
8 0
Ajax114
Had ik al voorspeld voor de wedstrijd. 10 van de 10 scheidsrechters treden niet op tegen zulke ploegen. Gelukkig moest ik een koopcontract tekenen voor een beleggingspand vanavond. 10 minuten gezien en ik ergerde me al dood. precies de gele kaarten van Tagliafico en Babel. Vriendelijk gevraagd of de tv uit mocht zodat ik mijn hoofd erbij kon houden.
1 -3
jespero
Interessant verhaal....
0 0
Markopantelic007
Zelfs zonder al die fratsen had Getafe eenvoudig gewonnen. Ajax was gewoon waardeloos. En Babel, waarom is die in hemelsnaam gehaald? Z'n eerste goede wedstrijd in een Ajax shirt moet nog komen.
12 -1
FreddyAX
Getafe heeft een zwak voetballende ploeg, het zuigen en tikkies uitdelen en spelvertragen maakt er iets van.
Ajax ging er helemaal verkeerd mee om, volgende week wordt het mogelijk nog erger tenzij we in de eerste helft al op 3-0 komen.
3 0
SPLNDD
Die gaat ook nooit meer komen. Gozer (lees: volwassen man van 33 met roze haar) kan beter met pensioen
10 0
wladimir
NUFF SAID
1 0