'Middenveld met Martínez en Eiting een optie'

ThijsZwagerman, 19-02-2020 om 20:50, 9913 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Ajax-trainer Erik ten Hag is het niet uitgesloten dat zijn ploeg donderdagavond tegen Getafe met Lisandro Martínez én Carel Eiting op het middenveld begint. Dat beide Ajacieden linksbenig zijn, is hierbij voor Ten Hag geen issue.

‘We hebben dat zondag nog een gedeelte van de wedstrijd gedaan, dus dat is ook voor morgen (donderdag, red.) een optie’, antwoordt de trainer bevestigend op de vraag of het mogelijk is dat Ajax tegen Getafe met twee linkspoten op het middenveld begint. 

Afgelopen zondag speelde Ajax tegen RKC Waalwijk na het inbrengen van Daley Blind met Martínez en Eiting als controlerende middenvelders voor de verdediging. De kans dat dit tegen Getafe ook het geval zal zijn, is gezien het feit dat Blind op een basisplaats afstevent aanzienlijk.

Denk jij dat Ajax met 0-1 wint op bezoek bij Getafe? Zet in en krijg 8,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Minsc
Een middenveld zonder Eiting is ook een optie, een betere optie.
1 0
mistermiyagi
Geef Gravenberch nou de kans..
Eiting was een aardig talent, sommige zijn hem voorbij en hebben meer potentie..

Gravenberch moet bij tekenen anders is hij straks weg..
1 0
echteajacied
Ik vrees met vreze. Is Carel in staat om een fysieke strijd met de Spanjaarden te overleven en kan ie zijn stempel op de wedstrijd drukken? Martinez vind ik toch eerder een.verdediger als een middenvelder. Persoonlijk zie ik liever Schuurs in de verdediging als ie niet geblesseerde is samen metartikel bijvoorbeeld. In Alvarez zie ik het niet zitten.
1 0
altijdwelwat
Eiting is Ten Hag zijn persoonlijke favoriet, vanuit voetballend ( passing , overzicht) oogpunt kan ik dat begrijpen. Alleen ook Eiting heeft maar 4 tot 5 minuten wel de bal , in de overige minuten zit je met samengeknepen billen op de bank. Hij word elke wedstrijd, 4 tot 5 x volledig overlopen het is te hopen dat dat onbestraft blijft.
1 0
Libero
Hij wisselt nogal vaak van favoriet geloof ik. En heel toevallig is zijn favoriet het pispaaltje van dienst. Alleen al op RVM was het dit seizoen Marin, toen Alvarez, toen Gravenberch en nu Eiting. Misschien zijn het niet dezelfde roependen , maar het is in ieder geval nooit goed. Ja, ook Donny kreeg veel kritiek op die positie, maar die was dan weer niet ten Hags 'favoriet'.
1 0
superman0313
Dit zullen hoogswaarschijnlijk de twee opties zijn:

Varela, Dest, Alvarez/Schuurs, Blind, Nico, Eiting, Martinez, Donny, Ziyech, Tadic, Babel.

Of

Varela, Dest, Alvarez/Schuurs, Blind, Nico, Donny, Martinez, Ziyech, Tadic, Traore, Babel.
1 0
Libero
Ik verwacht Alvarez op RCV. Heeft het daar niet onverdienstelijk gedaan, Schuurs komt net terug van een blessure en ik denk dat hij sws moeite met de hoge druk van Getafe zou hebben. Wel meer een voetballer dan Alvarez, maar Getafe scoort veel door voorzetten vanaf de zijkant en Alvarez is een betere kopper.
0 0
Lane 8
Ik kan 1000 dingen opnormen wat ik slecht vind aan deze app, maar dat de reacties op verwijderde reacties blijven staan is echt web dev 101 rookie mistake
0 0
Cupmetgroteoren
Eiting is écht niet goed genoeg. Echt niet.
1 -5
Cisco2
Ach. Jij vindt Frenkie de Jong ook niet speciaal.
0 -1
ETM
Ik weet niet wat ik overtuigender vind; de accent aigu op 'e' in 'echt'. Of het afsluitende zinnetje: 'Echt niet.'

;)
1 -1
ETM
Je zou zeggen dat door het blessureleed er weinig te kiezen valt maar het frappante is dat er juist voor veel verschillende opstellingen wat te zeggen valt. 
Punt is dat Ajax al enige tijd niet met een vaste basis speelt en tevens geen grootse vorm etaleert. Dat maakt keuzes moeilijk. 

Hier mijn hersenspinsels bij de verschillende mogelijkheden en mijn persoonlijke voorkeur. 
Genoemd dient dat Schuurs terug bij de selectie is maar ik geen idee heb wat zijn status is. Ik ga uit van Alvarez aangezien hij tenminste nu een serie gespeeld heeft. Ik ga wel uit van een inzetbare Blind en Ziyech. (anders ben je sowieso de klos)

Een enkeling oppert voor Vd Beek als 2de zes. Geen onlogische gedachte. Donny groeide eerder dit seizoen in die rol. Donny brengt meer fysieke kracht dan Eiting, heeft veel meer ervaring en zou een sleutel kunnen zijn bij het onder de druk van Getafe uitvoetballen, met zn slimmigheden en snelle spel. Voorin krijg je dan een puzzel. Ziyech is je enige RB van erg hoog niveau en dan komt de vraag of je Tadic op 10 kan zetten. Hoewel Tadic aan de bal een natuurlijke 10 is kun je je afvragen of hij die taak ook zonder bal goed in kan vullen. Bij mijn weten heeft Ajax zo nog nooit gespeeld. Ziyech op 10 is dan uiteraard ook een optie maar Tadic lijkt echt een flink stuk minder hangend op rechts. Andere buitenspeler die zich op rechts bewezen heeft is er ook niet.

Andere zeer logische gedachte is dat Tadic op 9 moet. Daarmee is hij Europees telkens een sleutel geweest. Hij is dan als valse 10 heel moeilijk te bespelen. En hij zal in die rol nog zeker beter zijn dan Traore. Huntelaar vind ik voor de basis geen optie.
Ziyech erachter kan maar die heeft eigenlijk geen diepgaande compaan om te bedienen. Ook acht ik Ziyech kwetsbaar als de tegenstander zich alleen verdedigend instelt. Ziyech wil de bal in de voet en is daardoor wel relatief makkelijker vast te zetten. Dus lijkt me Donny op 10 dan veruit het meest logisch. De Donny-Tadic wisselwerking in de kleine ruimte heeft zich enorm bewezen. Babel is dan LB en dat is hij in de meeste opstellingen. Eiting vormt met Martinez een conrolerend duo. 

Bij veel supporters is er de twijfel of Eiting het wel kan. Hij zal een jongetje ogen tussen de mannen. Heeft nauwelijks ervaring. (speelde al wel kwalificatie voor CL en met succes) En er wordt getwijfeld aan zn handelingsnelheid. Gravenberch is imo echt geen optie omdat hij nog te grillig is gebleken en ook mentaal nog niet klaar is. 
Ik denk dat Eiting simpelweg je enige alternatief is tov Vd Beek. Ook dat hij het in zich heeft in die rol te schitteren. Hij zal wel de pot van zn leven moeten spelen en met veel lef aan de bal. Technisch is het groot talent. 

En dan is er Traore. Volgens Swart nog te licht voor Ajax1, alleen blijkt dat tot nog toe uit niets. Stoicijns zet hij zn spel uit JA door in Ajax1. Voelt medespelers goed aan, is balvast, komt in posities om te scoren, is betrokken bij doelpunten etc. 

Bij Babel heb je het idee dat hij veel beter moet kunnen. Maar wat hij laat zien is een klasse minder dan Promes. En je kunt je sterk afvragen of hij uberhaubt wel bij het huidige Ajax past. Ajax speelt al seizoenen nu met valse buitenspelers, die veel de combinatie aan moeten gaan en moeten zwerven. Babel blijft klassiek zn man opzoeken om er op snelheid langs te gaan en die ruimte is er zelden. Ook oogt hij niet in grootse vorm. Ik ben dan ook van mening dat hij op papier je zwakste schakel is momenteel.

Dan mijn conclusie: Ik opteer ervoor om Babel buiten de basis te laten. Tadic gaat dan naar zijn oude LB positie. Waar hij kan combineren met Tagliafico en kan zwerven naar de as. (Nico en Martinez als block erachter) Traore krijgt het vertrouwen op 9. Ziyech gaat terug naar RB waar hij heeft aangetoond wereldklasse te zijn en datzelfde geldt voor Donny op 10. Donny kan als geen ander verdwijnen en opduiken tegen een gesloten muur. Eiting dus het vertrouwen naast Martinez. De achterhoede is door de eerdere uitval van Schuurs en de blessure bij Mazraoui een vast gegeven.

Dat u het weet :)
1 0
Flarkow
Ok, bij de eerste alinea ben ik al gestopt met lezen..
0 0
ETM
Nou het is maar goed dat je me dat even laat weten.
0 0
ajaxinho
... op rechts spelen.
0 0
ajaxinho
Martinez heeft meer tijd nodig aan de bal.

Denk dat het voor Eiting een leuke challenge is.
0 0
ajaxinho
Niet gezien... hoe ging dat?

Toch wel beter dan Eiting-Gravenberch neem ik aan.
0 -1
markk
Varela
Dest Alvarez Blind Tagliafico
Martinez Van de Beek Eiting
Ziyech Tadic Babel

Eventueel Tadic op links en Huntelaar in de spits. Gravenberch is nog lang niet volwassen genoeg voor dit niveau, het moment dat hij een man laat lopen krijgen wij een tegen goal. Schuurs is aanvallend goed maar verdedigend nog te slordig.
1 0
AlexIbarra
Varela ; Dest, Alvarez, Blind, Tagliafico ; Martinez, Gravenberch ; Ziyech, vdBeek, Babel ; Tadic

Eiting heeft nul ervaring rechts op het middenveld én is fysiek een zwakke schakel.
Kan wel goed een taak uitvoeren dus ik zie hem er graag inkomen als er iets anders moet.
Dus Gravenberch (anders wordt het Ekkelenkamp).

Ziyech houdt het denk ik langer vol rechtsvoor dan op 10, daarnaast renderen Tadic en Babel niet op rechts en Ziyech wel. Blind gewoon testen, mocht het niet gaan dan zet je Martinez ergens in het laatste halfuur achterin.

Maar in Erik I trust...
1 0
Joseph
Middenveld met Donny, Martinez, Ziyech.. Daar hebben we met afstand het beste voetbal mee gepeeld!
1 0
atouba19
Varela
Dest schuurs blind tagliafico
Martinez
Vd beek Eiting
Ziyech Tadic Babel
0 -1
WZAWZDB14
Prima, vd beek op 10, ziyech rechts, tadic spits
1 0
PierreHeno
Hebben we nog wel serieuze opties? Gravenberch nog maar even op de bank laten svp.
0 0
Jojo49
eiting , zie je morgen niet , gaat te hard voor hem
1 -3
PierreHeno
...en Siem in elk geval ook niet. Dat is nu wel 100% zeker...( al kun je dat met Ten Hag als coach maar beter nooit zeggen).
0 -5
Adam24
Ik hoop op blind en schuurs met daarvoor martinez en vdbeek. Je hebt morgen voetballend combinatie vermogen nodig. Eiting is goed in lange passing en ballen achter de verdediging leggen maar in de korte combi vind ik hem vaak te slordig. Het grote probleem
Zot eigenlijk rb. Ik zou persoonlijk Ziyech sowieso rb zetten. Eigenlijk is hij de enige optie. Tadic kan prima op 10 maar is niet zo goed op rb.

Varela
Dest - schuurs - blind - tagliafico
Vdbeek - martinez
Tadic
Ziyech - traore - babel
3 0
ajaxiscruijff
Vind ik een heel aardige opstelling. Blind en Schuurs hebben beiden een goede inspeelpass, Schuurs blijft alleen verdedigend wat kwetsbaar. Sterk middenveld: vd beek moet dan wel wat meer terug getrokken spelen dan hij gewend is. Tadic op 10 dan. En met de voorhoede heb je dan goeie buitenspelers en Traoré die sterk is, niet zo maar weg te zetten is, waardoor hij goed aanspeelpunt is en je met hem kunt kaatsen. Zeker met Tadic er achter kan dat voor openingen zorgen.
1 0
Robbie en de Kock
De vraag is wie er rechtsvoor gaat spelen.
Of wie er in de spits staat , Traore of Tadic.
Het beste middenveld is natuurlijk met Martinez, Donny en Ziyech.
4 0
Radikaal
Zal afhangen van de fitheid.
Weet niet of ten Hag gaat starten met Blind en Ziyech als vaststaat, dat ze allebei geen 90 minuten gaan volmaken. Want dan wordt het de laatste 30 minuten zowiezo heel spannend.
0 0
Heliumschaap
Babel - Tadic - Ziyech
Donny
Martinez - Eiting
Nico - Blind - Schuurs - Dest
Varela

Dest over de flank diep en Ziyech in een vrije rol. Wordt smullen!
4 -1
OnlyOneZlatan
Dit wordt een drama, ziyech is 10x minder op rb ipv 10 en eiting zal zwaar overlopen worden. Te weinig creativiteit/snelheid in de opbouw/middenveld die juist nodig is om onder hun druk uit te voetballen.

Eiting met is nog nuttig met inzakkende teams in balbezit (spakenburg). Maar waardeloos onder druk denk maar psv uit afgelopen jaar.
2 -3
OnlyOneZlatan
Dit wordt een drama, ziyech is 10x minder op rb ipv 10 en eiting zal zwaar overlopen worden. Te weinig creativiteit/snelheid in de opbouw/middenveld die juist nodig is om onder hun druk uit te voetballen.

Eiting met is nog nuttig met inzakkende teams in balbezit (spakenburg). Maar waardeloos onder druk denk maar psv uit afgelopen jaar.
2 -4
zlatan505
Tien keer minder.... Sjonge zeg, hij heeft vorig jaar topploegen kapotgemaakt op rechtsbuiten. Als je zo'n hekel hebt aan Eiting, zeg dat gewoon. Niet drogargumenten uit de kast trekken.
5 -1
OnlyOneZlatan
Stuk minder, niet te letterlijk nemen....
ik ben en geen fan van eiting maar los daarvan geen fan van ziyech op rb, hij is veel dominanter op het middenveld.
En ja als ziyech op rb speelt dan is er n plekje op het middenveld over voor bijv eiting, gravenb of alvarez.
Zie ik overigens alle 3 liever niet starten vnv.
0 0
AlexIbarra
Battle of the Zlatans? ;)
0 0
SpursAjax
Ik mis Schone... Had waarschijnlijk gewoon het hele seizoen een basisplaats gehad. En helemaal na al die blessures die we nu hebben was hij gewoon weer heel belangrijk voor ons geweest.
6 0
WZAWZDB14
Plus als het ff niet loopt hoef je alleen maar een vrije trap te versieren;)
0 0
PierreHeno
Zonder goede bank wordt je nooit een topploeg die ook daadwerkelijk serieus om de prijzen mee kan doen. Het is weer 'ns niet anders. Atalanta staat in de CL poulefase door die absurde regel...maar ze laten het wel zien ook.
1 -1
Bjorn
Eiting wordt totaal overlopen in Europa. Dat gebeurt namelijk ook al in de eredivisie bij vlagen. Eiting is een heel mooie, sierlijke speler met een heerlijke pass. Maar zijn loopvermogen en handelingssnelheid is veel te laag.
6 -3
davy14
Maar Martinez kan wel meer corrigeren dan Gravenberch. Zeker met Blind dan ook nog achter hem.
4 0
Ajax114
Klopt, dat een trainer niet inziet dat Eiting volkomen omver wordt geblazen morgen is volkomen onbegrijpelijk voor mij.
1 -3
Markopantelic007
Prima denk. Met een statisch middenveld als tegen Groningen en Valencia wordt het niks denk. Eiting heeft tenminste nog wat creativiteit om het spel snel te verplaatsen.
2 -2
BrandjeXL
Eiting deed tegen RKC al niks anders dan laffe balletjes breed en de postbode spelen. Nee, dat je hem niet aandoen door hem te laten spelen tegen Madrileense vechtmachine.
1 -3
Amster
Waarom niet met Tadic als 10
Babel Traore Ziyech
Tadic
Martinez vd Beek
Tagliafico Blind Schuurs Dest
Varela
2 0
insectenverdelg
Vind dit wel een optie. Hoewel ik niet weet of Schuurs grlijk al basis kan op dit moment.
0 0
EersteAanname
Eens met jou Alvarez ipv Schuurs verder prima opstelling
0 0
AFCA-B93
Als Ziyech op 10 staat kan Donny toch op de plek van Eiting spelen.
Eiting gaat namelijk omver geblazen worden door die spelers van Getafe
4 0
insectenverdelg
Vraag is alleen of ziyech op 10 al 90 minuten aan kan. Daar maak je toch meer meters.
0 0
AFCA-B93
Dan zou je toch in ieder geval 60 minuten zo kunnen spelen als ik aan gaf. Dan zou je altijd nog Tadic op 10 kunnen zetten daarna. Liever dan voorin wat minder kracht dan kwetsbaarheid opleveren
0 0
insectenverdelg
Je kan noet 2 ingecalculeerde wissrls op voorhand hrbben mrt Blind en Ziyrch. 1 is akkoord, 2 is teveel. En teveel risico mag ook niet. T is lastig puzzelen voor ten Hag.
1 0
AFCA-B93
Ik zie niet zozeer waarom Blind een ingecalculeerde wissel moet zijn. Van alle posities in het veld is de zijne het minst vermoeiend, waar Ziyech zich waarschijnlijk te pletter moet lopen. Daarbij komt Blind niet terug van een echte spierblessure (ja hartspier, maar een ontsteking ligt natuurlijk anders dan een verreking of scheur in beenspier), dus echt sprake van overbelasting zal er niet zijn.

Mja das mijn simpele blik erop haha
0 0
insectenverdelg
Omdat hij pas 60 minuten in de benen heeft, er een druk programma aankomt na een aparte blessure waarmee hij er 2 maanden eruit is geweest. jJ moet kiezen horveel risico je er mee neemt. Tegen een ploeg als Getafe zijn vooral de laatste 20 minuten fysiek t zwaarst als je als basisspeler start. Begrijp me niet verkeerd, ik hoop dat hij 90 minutrn kan spelen, net als Ziyech, maar de medische staf moet afwegen wat wel of niet kan. Er wordt hier af en toe heel makkelijk over gedaan.
3 0
Mikee
Tijdens de voorrondes van CL vorig seizoen had eiting ook nog prima potjes gespeeld in die rol. Hopelijk pakt het goed uit.
1 -1
insectenverdelg
Met Martinez naast zich heeft hij wel een speler die veel beter gaten dicht loopt voor hem dan Gravenberch momenteel doet.
1 0
Mikee
Precies, kan hij zich veel meer richten op het gedeelte met de bal.
1 0
ericnelstein
Hij. Blijft maar stuntelen en van die rare keuzes maken die ten hag misschien is jij hij toch niet zo goed als men denkt Siem de jong/ eiting / Alvares /Gravenberch / Labyad / en nu varela allemaal niet om aan te zien
2 -5
insectenverdelg
Qua belasting zal een vrije rol op de vleugel voor Ziyech toch beter zijn dan op t middenveld, als hij 90 minuten moet kunnen spelen.

Wel jammer dat Traore t kind van de rekening wordt.
0 0
Soccerskins
Eiting zou de druk van Getafe nooit aankunnen, maar zoals ik gisteren al zei gaat Erik hier wel voor kiezen. Zelf hoop ik hierop:
Traore
Babel - Ziyech - Tadic
Martinez - Vd Beek
Nico - Blind - Alvarez - Dest
Varela
2 -1
***1900***
100% eens met de opties die we nu hebben.
0 0
BrandjeXL
Zo moet ie!!
0 0
Robbie en de Kock
De beste opstelling.
0 0
MaxBorggreve
Eiting is het niveau Heracles.
4 -9
Ajax114
Dat gaan ze bij Ajax nooit inzien volgens mij. Zal nog wel 20 kansen krijgen om zich te bewijzen.
1 -3
MaxBorggreve
Precies. Qua niveau ontlopen Teun Bijleveld en Eiting elkaar weinig. Allebei niet rijp voor Ajax 1. Eiting, een jongen van de club ,krijgt 20 kansen terwijl Bijleveld na 25 wedstrijden in Jong wordt afgeserveerd bij Heracles.

Hetzelfde gebeurd nu met Ekkelenkamp.
1 -1
Freddy
Mijn god. Aub niet.
2 -2