TG bevestigt: 'Ajax wil Giovanni deze week vastleggen'

ThijsZwagerman, 19-02-2020 om 18:45, 29166 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In navolging van Gazeta Esportiva meldt ook De Telegraaf dat Ajax serieus werk maakt van de komst van Giovanni Ribeiro, kortweg Giovanni. De Braziliaanse middenvelder is officieel transfervrij, maar juist daarin schuilt ook de complexiteit van de overgang.

Santos, de oude club van Giovanni, vindt namelijk dat het recht heeft op een transfersom, terwijl de Braziliaanse club door de transfervrije status van Giovanni alleen recht heeft op een opleidingsvergoeding. Giovanni besloot in januari namelijk zelf om zijn contract niet te verlengen.

Volgens De Telegraaf is de achttienjarige Giovanni momenteel al in Nederland om met Ajax te onderhandelen over zijn vijfjarige contract. Door het juridische geschil met Santos hebben de onderhandelingen met Giovanni echter niet Ajax' enige prioriteit. 'Naast al het papierwerk en de medische keuring is de stroeve communicatie met Santos , waar Giovanni eerder besloot zijn contract niet te verlengen, een hobbel', schrijft De Telegraaf. Volgens de krant proberen juristen namens Ajax de deal momenteel af ronden, terwijl directeur voetbalzaken Marc Overmars vanwege Getafe - Ajax in Spanje is. Ajax wil Giovanni het liefst al deze week vastleggen.

Denk jij dat Ajax met 0-1 wint op bezoek bij Getafe? Zet in en krijg 8,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Ach Santos....
Sja ik begrijp dat ze zich flink genaaid voelen. Vraag is echter of dat terecht is en door wie dan?.
Ik begreep dat het contract van Giovanni tot 31 januari liep (?) en daarvan uitgaande kan en mag een andere club dus vanaf augustus 2019 gaan praten, eventueel onderhandelen met een speler (immers in het laatste half jaar van het contract). Dat gebeurt eigenlijk overal ter wereld en is niets byzonders.
Als Santos boos is op Ajax dan heeft het imo pas een punt wanneer Ajax al vóór augustus 2019 met Giovanni onderhandelde. Echter ga dat maar eens bewijzen.
Verder wilde Giovanni zijn lopende contract (tot 31-1-2020) niet verlengen. Ga maar bewijzen of dit komt door Ajax òf dat het gewoon komt doordat hij hoger op wil, meer weerstand, meer uitdaging, etc, etc dan dat hij bij Santos kon vinden en natuurlijk ook een beter salaris.

Santos kan, denk ik, nauwelijks aantonen, dat Giovanni puur en alleen niet wilde verlengen vanwege Ajax. En heel misschien heeft Santos zelf wel liggen slapen, heeft men Giovanni te laat een contractaanbieding gedaan........en waar heb ik dat eerder gehoord?. Juistem!....bij ons aller Ajax, waar ook jeugdspelers nog wel eens vertrokken met o.a. de reden dat Ajax te laat van zich liet horen òf soms helemaal zich niet meldde met een contractaanbieding. Velen trokken naar Engeland....en ik kan me niet herinneren of Ajax daarbij ook een zaak heeft aangespannen tegen die clubs. Ik dacht het niet.

En ja....mocht dat laatste waarheid zijn dan kan Santos wel 'janken' maar heeft het het aan zichzelf te danken. Maar nogmaals....ik denk dat Santos alleen een punt heeft wbt de vergoeding die ze zoeken (transfersom), wanneer het kan bewijzen dat Ajax reeds vóór augustus 2019 onderhandelde/sprak met kamp Giovanni. Zo niet....dan heeft Ajax eigenlijk niet veel fout gedaan en lijkt alles volgens de bestaande regels te zijn gegaan. Hoe zuur het ook is voor Santos.
0 0
AnsB
Natuurlijk zijn filmpjes niet zaligmakend, maar wat ik heb gezien:
iel gebouwde, maar technisch vaardige speler met veel overzicht. Nog niet goed te beoordelen obv te weinig beelden, maar het zou wel eens een echte spelverdeler kunnen zijn.
Zeker het proberen waard. Waarschijnlijk niet een directe versterking, maar na een (half) jaar weet je of het wat wordt of niet voor het eerste. Ik sluit het niet uit in elk geval.

En sowieso positief als de Braziliaanse jongens steun aan elkaar hebben, zoals Neres dat had bij Danilo. En Dolberg dit vond bij Schöne en Kristensen. Hoe beter zij zich thuis voelen, hoe meer kans dat ze optimaal kunnen presteren. Dat geldt des te meer voor spelers die uit een totaal andere cultuur en klimaat komen
2 0
PierreHeno
Ik zie toch veel liever Ihattaren komen . Zeker nu die toch ook voor Oranje= NL gekozen.
1 0
Eastwood
Die lampen willen daar de jackpot voor hebben. Gaat Overmars niet doen denk ik.
0 0
geronimo
die komt er mss ook nog :-D
2 -1
Intec
Die komt er zeker niet bij
0 -1
Red Devil
Leuk allemaal maar er mogen ook wel een paar meer ervaren spelers gehaald worden voor komend seizoen.
1 -1
JOHANisGOD
Onana
Blind
Tagliafico
Alvarez
Mazraoui
Martinez
Van de Beek
Promes
Neres
Tadic
(Babel)
(Huntelaar)
0 -1
Vak M
We schieten wel een beetje door. Zometeen Neres, tagliafico, Martinez, alvarez , Antony , Giovanni en varela?
1 -4
dimitri1903
Varela is portugees, geen zuid amerikaan :)
0 0
JOHANisGOD
Bijna allemaal geweldige voetballers die jij opnoemt.

Wees er trots op!
0 0
PierreHeno
Ajax is Ajax niet meer wanneer er alleen maar buitenlanders in spelen. Waar gaat het dan tenslotte nog om...
0 -5
EersteAanname
Er spelen toch ook niet alleen buitenlanders mee? Uit de basiself Blind, Veltman, Mazraoui, Vd Beek, Ziyech, Promes. 5 Nederlanders dus. Terwijl je net in een andere post zegt dat er 4/5 Nederlanders mee moeten doen. Je wordt op je wenken bediend, zou ik zeggen..
0 0
EersteAanname
6 zelfs, excusez
0 0
Joseph
Komt met Brobbey, Gravenberch, Unuvar, Hansen en Taylor weer een mooie lichting Nederlanders aan.

En wie weet spelen Blind en Schuurs dan nog achterin en wie weet maken Scherpen, Timber en salah-eddine ook stappen.

Staat er opeens een Nederlands elftal in de basis van Ajax.
1 0
JOHANisGOD
Nee, je moet zeggen ....

"Ik vind Ajax Ajax niet meer ...... "

Waar het dan nog om gaat?
Leuk voetbal?
Prijzen?
0 0
PierreHeno
Ik moet niks maar goed als jij dat prettiger vindt: "Ik vind Ajax inderdaad Ajax niet meer wanneer er alleen maar buitenlanders in het eerste staan. Dan kun je net zo goed PSG gaan supporterenof van die andere koopclubs. Voor jou gaat het dus puur om prijzen en maakt het je verder niet meer uit of er bij Ajax nog sprake is van een zekere NL signatuur. Onze kijk op Ajax is hierin dus duidelijk verschillend. Minstens 4-5 NL spelers vind ik wel het minste (en ik reken Ziyech als NL speler want is gewoon in NL geboren en getogen). Real Madrid speelt ook met veel spanjaarden ...net als Barça. Geeft veel meer inhoud aan een club.
2 -1
JOHANisGOD
Jammer dat je maar de helft citeert.

Ik zei.
Leuk voetbal.
Prijzen.

Ik vind dat je de beste speler moet kopen voor de beste prijs.
Zijn bijvoorbeeld Antony en Stengs beiden net zo goed en net zo duur?
Dan voorkeur Stengs, omdat hij een Nederlander is.
0 0
markk
Daar tegenover staan Veltman, Schuurs, Pierie, Blind, Dest, Mazraoui, Eiting, Gravenberch, Van de Beek, Labyad, Ekkelenkamp, Unuvar, Promes, Babel, Ziyech, Huntelaar. Wat maakt het uit waar zij vandaan komen? Als je alleen Nederlanders in het team wilt kan je beter Helmond Sport supporter worden. Als alle spelers zo goed zijn als Neres, Tagliafico en Martinez mogen er van mij nog wel wat bij komen.
2 0
JOHANisGOD
Yep
0 0
Hollister
Ik denk dat het geschikt gaat worden.. er zal vast een (kleine) vergoeding betaald gaan worden... de hoogte van de vergoeding zal tevens te maken hebben met de kans van slagen indien dit alles voor de rechter komt... dat soort kosten zit niemand op te wachten.. neem aan in deze dat Ajax echt wel weet of ze in hun recht staan anders riskeren ze natuurlijk zomaar een schorsing van de UEFA.... daar twijfel ik dus absoluut niet aan.. hooguit dat Overmars misschien direct graag over deze jongen wil kunnen beschikken.. mede omdat deze jongen natuurlijk al maanden niet gespeeld heeft is Overmars erbij gebaat dit snel af te handelen. Gaat vast deze week goed komen.
1 0
Gecko
Braziliaanse en Argentijnse avonden bij Ajax
Top!
2 0
Noroja
Ajax betaalt alleen een opleidingsvergoeding voor 2012 tot 2019. Weet iemand hoe hoog die is?
0 0
Hollister
Bij een internationale transfer is dat normaal 0,25% per jaar vanaf 12 jaar van de transfersom, vanaf 16 jaar wordt dat 0,50% per jaar tot 23 jaar.
Echter nu is er geen sprake van een transfersom is dat geloof ik een bepaald bedrag per opleidingsjaar, maar dan hebben we het hier in totaal eerder over tonnen dan miljoenen
1 0
Noroja
thanks
0 0
Jelephi
Tien knaken en acht knakworsten.

Waarom wil je dit weten? Voor je schaduw boekhouding?
3 0
Caparzo
Lijkt me een gevalletje "Baat het niet, dan schaadt het niet".

Kun je geen buil aan vallen, Santos een paar cent extra in de hand drukken (heeft Marc te over en je weet nooit waar het goed voor is), en wie weet, heb je geluk en knalt hij.

Het "argument" dat niemand hem oppikte dus het wel niks zal zijn is sowieso onzin, hij liet bewust zijn contract uitlopen klaarblijkelijk. Goed werk Marc!
0 0
Babangida83
Anderzijds kan hij dat soort trucjes ook bij Ajax gaan uithalen. Ik heb t daar niet zo op.
0 0
JanBiesbos
Overmars is gewoon een tikkie takkie groep aan het samenstellen , straks met sontje, unuvar, Giovanni , Anthony ...lekker...
2 -1
waayop
Op youtube ziet het er een stuk beter uit dan Antony. Moet nog eerst wel een jaartje boterhammen met pindakaas eten en het krachthonk in.
0 0
RusselWestbrook
Op basis van wat denkt Sao Paolo recht te hebben op een transfersom? Beetje vreemd.
0 -5
DUDE92
Santos
4 0
ajaxdordtt
Moet fysiek wel wat groeien, lijkt net 12.
2 -2
Mocrodammerr
leuk man.. talentvolle snotneusjes vastleggen. ik zie liever ervaren soldaten ons team versterken. straks roepen ze bij Ajax in koor dat die brazilianen eigen jeugd zijn lol
2 -17
Jelephi
Soldaten. Kneuzentaal van de straat.
7 -1
Hollister
Heb je onze Mocrodammer weer.. onze anti alles wat met Ajax te maken heeft... man... kan jij ook eens positief zijn over deze club... zout anders lekker op
4 -1
Ajax114
Hahaha echt he. Mag hopen dat er twee ervaren toppers van een 20 M worden aangetrokken. Die Giovanni ziet er uit als een puber van 15.
1 -10
PuurGeluk
Wat mij betreft een gevalletje Schone. 0 euro maar van onschatbare waarde blijken te zijn! Wat ik wil zeggen; 5 of 20 miljoen, het moet een aanwinst zijn.
0 0
JOHANisGOD
Beter er als een puber van 15 uitzien, dan je gedragen als een puber van 15.

Toch?
Ajax114
5 -2
JOHANisGOD
Nou, noem eens wat ervaren soldaten.
0 -1
JanBiesbos
Ajax volgt voorbeeld van Benfica worden geen Bayern van Nederland maar Benfica van NL
1 -1
Bramble1988
We zijn al het Benfica van NL
1 0
JanBiesbos
Ook goed ;-)
1 0
markk
Marc Overmars speelt soort van Pokemon met Braziliaanse talenten; gotta catch em all. Dit is 1 van een lichting van erg talentvolle spelers waaronder Rodrygo (Real Madrid), Reinier (Real Madrid), Antony & Giovanni. Reinier misgelopen maar wel Antony en Giovanni binnen gehaald.
4 0
Bobbaasje
Lekker bezig Marc!
3 0
Hagmag
Ik lees hier steeds voor Jong Ajax ?
Die goser kan voetballen. Heeft scorend vermogen, kan een bal neerleggen c.q. steekpass geven.
Dat heb je nodig op nr 10 positie.
Ik zeg ook gelet op zijn transfer vrije status zsm 5 jarig contract laten tekenen.
1 0
Hollister
Rustig brengen.... als hij febr / maart al mag komen.. lekker laten spelen in de onder 19 of Jong.. vanaf volgend jaar bij de selectie en zien we wel weer verder
0 0
Aspers73
Paulo Freitas

He is more like a Kaká kind of attacking midfielder, good technique, shooting. I don't think he is as promising as say Neres or Antony, but still is an interesting signing.
3 0
Bky
Kaká-like is ook wel oke hoor.
2 0
JOHANisGOD
Geweldige voetballer.
0 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Het is toch de bedoeling dat hij dan in Jong begint?
0 -1
JOHANisGOD
Bron?
0 0
ram
Ik ken hem niet maar transfervrij natuurlijk sowieso lekker! Lekker deze kant op halen en dan kijken of het iets is voor het eerste of voor Jong.
0 0
Mikee
Zijn er mensen hier die 'm al vaker hebben gezien en die inhoudsvol wat over Giovanni kunnen vertellen? Ben benieuwd naar 'm!
0 0
PetervanAmsterdam
Google even op Giovanni Manson Ribeiro en op YouTube kun je hem in actie zien.
Giovanni: https://www.youtube.com/watch?v=yXZGm1j59so

Volgens de bekende en doorgaans goed ingevoerde Braziliaanse voetbaljournalist Paulo Freitas is Giovanni een rechtsvoetige aanvallende middenvelder. Technisch begaafd, creatief en met een goede passing. Zijn verbeterpunten zouden zijn de afwerking op doel en fysiek sterker worden.

Freitas ziet in Giovanni een veelbelovend talent die alles in zich heeft om bij voldoende speeltijd te kunnen uitgroeien tot een goede speler. Naar zijn mening heeft van dezelfde lichting 18-jarige Braziliaanse jeugdspelers waarschijnlijk alleen Reinier (die onlangs naar Real Madrid is overgestapt) een groter potentieel.

We gaan het allemaal maar rustig afwachten.
3 0
Mikee
Thnx!
0 0
Gonzo
Ik had Marc eerder in Sao Paulo verwacht. Er moest nog iets afgehandeld worden.
0 -2
fc Barcelona_ke
Marc is in spanje niet alleen voor tegen Getafe, maar houdt ook de transfer bezig!
0 0
Fnatic
Dat wordt genieten mannen, Samba, samba, straks ook nog Mo Ihattaren in een Ajax shirt, Unuvar komt eraan. Lekker!
8 -2
oudzuid2
lekker bezig Marc!
6 0
Nana999
Fantastische aanwinst, niet te geloven dat iemand van zijn kwaliteit gewoon ook nog eventjes transfervrij binnen gehaald wordt.
Een aanvallende middenvelder die een sierlijke Braziliaanse balbehandeling koppelt aan een enorme doelgerichtheid. Kan zijn medespelers met een steekpass voor het doel zetten en heeft ook goede diepgaande loopacties waar hij vaak uit scoort.
Als hij hier op Nederlandse bodem een beetje goed weet te aarden, dan wordt hij een sensatie.
7 0
Ajax114
Wordt gehaald voor Jong Ajax ? Als hij transfervrij is en goed dan zijn er toch genoeg andere clubs die hem willen halen ?
2 -5
JOHANisGOD
Ja dat kan.

Maar hij wil naar Ajax.
4 0
Cupmetgroteoren
Hoe goed is deze speler dan? Ajax heeft een zwaar gebrek aan creativiteit dit seizoen, wat één van de redenen is dat Ajax werd weggespeeld uit tegen Lille, thuis tegen Chelsea, uit tegen Valencia en de tweede helft uit tegen Chelsea. Alles moet van Ziyech komen.
2 -18
ajaxdordtt
Het dagelijkse internetkwartiertje in het Pieter Baan is ook weer van start gegaan.
4 0
JOHANisGOD
Haha, ik ga stuk.
0 0
DeWijsneus
Nu ben ik nog bij aan het komen van de laatste geweldige update van AS, maar wat zou het heerlijk zijn om reacties van losers zoals Cup gewoon onzichtbaar te kunnen maken. Kan hij lekker blijven reageren en hebben wij er geen last van verder. Dus AS, ideetje voor AS 3.0?
2 0
DonQ
Een soort muteknop zou inderdaad wel fijn zijn voor bepaalde figuren.
0 0
mgtow
Jouw club een zwaar gebrek aan geld en goed beleid maar ja weet jij veel.
5 0
Caelintroy
Joduhhhhhhhhh!!!!!!!
4 0
ram
Dude... hou nou eens op met je onzin. Vrijwel alles wat jij zegt ie waanzin. Wordt je niet moe van jezelf?
5 0
Patrick78
Uit tegen Lille? No comment....wat een troll.
5 0
Cupmetgroteoren
??? Je hebt de wedstrijd wel bekeken? Lille walste er doorheen maar had een gebrek aan scorend vermogen. Graag objectief reageren.
0 -8
RuffRhythim
Graag met intelligentie reageren....oh laat maar...
5 0
Schip
Vraag me dat ook af. Er komt natuurlijk wel wat aan met Unuvar, maar die heeft nog wel even nodig. En creativiteit moet je in de laagste linie al hebben, om te kunnen opbouwen.

Vermoed dat Ajax niet voor Ihattaren zal gaan, als dit klopt. Jammer, dat is een zekerheidje wat mij betreft in de categorie Ziyech, Odegaard.
1 0
JOHANisGOD
Ah, daar hebben we onze voetbalprofessor.
1 0
Cupmetgroteoren
Voor een objectieve analyse hoef je geen voetbalprofessor te zijn hoor.
0 -3
Frank1978
Ga jij nou maar eerst eens bij een goede opticien langs. Misschien dat je dan een iets realistischere kijk op het spelletje krijgt.
2 0
KingJames23
Laat hem gewoon. Hij is altijd aan het irriteren om reacties uit te lokken. En het lukt hem ook altijd nog.
0 0
Frank1978
Ja, je hebt gelijk. Heb hem/haar (?) een hele tijd genegeerd en dat ga ik maar weer eens doen.
0 0
Ajaxbrl
Dat wordt samba bij Ajax!
10 0
Superjodeuh
Dus, Braziliaanse scouts op as. Brand los! Wat is dit voor speler?
4 0
markk
Ajax scout hier met 10 jaar ervaring met het kijken van YouTube highlights met despacito remix. Geweldige speler met veel snelheid die ongeacht de kwaliteit van de video en de achtergrond muziek, altijd het doel weet te vinden.
1 0
Fnatic
Wolterx kent hem, schijnt enorm talent te zijn en aanvoerder van het Braziliaans jeugd team te zijn geweest.
5 0
wolterx
Kennen gaat ver maar heb die wedstrijden op Nike toernooi in Amerika gezien waar hij MVP werd met 3 goals en 1 assist (2g tegen Oranje, de 2002 groep, en 1g1a tegen Engeland) en droeg erbij de aanvoerdersband. Verder vooral de situatie gevolgd sinds hij mee mocht trainen met eerste en hij niet wilde verlengen voor Zuid-Amerikaanse kampioenschappen u17 en sindsdien nietmeer heeft gespeeld en dus niet is opgeroepen meer. Maar is een nummer 10 die ook op de flank kan spelen, moet het hebben van zijn techniek en passing, geen echte dribbelaar en in duels nog genoeg winst te behalen.
9 -1
DeWijsneus
Thanks mate!
0 0
Superjodeuh
Thanks! :)
1 0