Spelerssalarissen bij Ajax kennen flinke stijging

BartVeenstra, 19-02-2020 om 13:40, 10714 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De post lonen, salarissen en sociale lasten is bij Ajax gestegen met 8,1 miljoen naar 49,4 miljoen euro. Ajax geeft aan dit dit voornamelijk komt door een toename van de salariskosten voetbal door een stijging van de spelerssalarissen.

De kosten van het overige personeel zijn nagenoeg gelijk gebleven. De salarissen bij Ajax worden volledig gefinancierd uit commerciële inkomsten. Dat de club in de afgelopen periode commercieel succes boekte door het strikken van nieuwe sponsoren, het verlengen met bestaande sponsoren en de omzetstijging van de merchandise is dan ook erg belangrijk te noemen.

De inkoopwaarde bij Ajax steeg met 1,9 miljoen euro naar 6,7 miljoen euro. Dit is met name door de stijging van de merchandise. Ajax kende daarnaast een stijging van ruim 35 FTE van 374 naar 409. Dit wordt verklaard door een toename van het aantal contracten binnen het vrouwenvoetbal, de voetbal ondersteunende afdelingen, de commerciële afdelingen en de stafafdelingen door het verruilen van externe collega’s voor interne collega’s.

Overige bedrijfskosten Ajax

Ajax geeft in het verslag ook aan wat de belangrijkste onderdelen zijn van de overige bedrijfskosten. Deze zijn namelijk met 2,7 miljoen euro gestegen naar 31,5 miljoen euro. Zo stegen de overige personeelskosten met 1,2 miljoen euro naar 4,4 miljoen euro. Dit komt door hogere kosten voor spelersverzekeringen, opleidingskosten en uitzendkrachten.

Met name door de veranderagenda van de Eredivisie CV stegen de wedstrijdkosten met 3,9 miljoen euro naar 14,6 miljoen euro. Verder daalden de kosten wat betreft huisvesting met 3,3 miljoen euro naar 4,4 miljoen euro. Dit is voornamelijk als gevolg van een verschuiving van huurkosten naar afschrijvingskosten en interestkosten. Tot slot: de beheer- en administratiekosten stegen met 0,9 miljoen euro door een stijging van reis- en verblijfskosten, verzekeringen en verkoopkosten.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hollister
Ach, who cares? Einde van het jaar komt er enorm veel ruimte in het salarishuis.. Ziyech, Huntelaar, Siem de Jong, Babel. Blind?, Donny?, Neres? , Nico?, Onana ... praat je al over meer dan 20 miljoen
Totaal geen probleem die stijging loonkosten..
1 0
wladimir
Heel fijn die nuance.
0 0
mistermiyagi
Ik boen altijd de plee daar, de drollen van Babel heb ik maar laten liggen.
Aangezien ik er niks heb bijgekregen qua salaris.
0 0
Michels
mister-mi-jaggie-bah!! ;)
0 0
De Stift
Is bekend hoeveel de spelers individueel verdienen?
0 0
Ajaxbrl
+/- Ziyech 5M , Tadic 4M , Blind 4M , Promes 3M , Beek 3M , Onana 3M , Nico 3M , Neres 3M. De rest +/- 1 a 2M (excl. jeugdspelers).
0 -2
RusselWestbrook
Ja, joh, iedereen bij Ajax verdiend minimaal 1 miljoen euro per jaar. Haha.

Reken dat even uit. Dat gaat nooit passen in 49,4 miljoen, zeker niet als je daarvan ook nog alle spelers in Jong Ajax moet betalen en alle spelers in 019 die een profcontract hebben.
0 0
Ajaxbrl
Je moet goed lezen knul, EXCL JEUGDSPELERS (aka de o19/jong ajax pikkies) met de rest bedoel ik natuurlijk de Marinetjes en de Alvarezjes..
0 0
RusselWestbrook
Die voetballen niet voor spek en bonen hoor, die moet je ook gewoon betalen.

Reken dat nou eens uit. Geef alle Ajax 1 spelers minimaal 1 miljoen per jaar en doe daar dat lijstje van jou bij. Besef dan dat ook bij Jong Ajax en 019 ze niet gratis voetballen.

Dat past toch nooit in 49,4 miljoen? Alleen die 8 spelers die jij noemt verdienen samen al 28 miljoen euro. Volgens jou dan. Dan moet je nog 15 selectie spelers ofzo betalen én Jong Ajax én 019.
0 0
Ajaxbrl
O19 verdienen echt niet veel hoor en een hoop van Jong zitten al bij de A-selectie maar die verdienen ook nog niet superveel, jongens als Klaas, Ryan, Siem, Marin, Alvarez, Joel verdienen 1 of 2M maar de meeste jongens die tussen Jong en het eerste inzitten is tonnen werk en bij O19 nog wat minder dus ik denk dat we aardig uitkomen met 50M..
0 0
Bjorn
Nee, dat wordt nooit bekend gemaakt. Maar vanuit de media weten we dat het voor de toppers tussen de 4 en 5 miljoen is.
0 0
wladimir
Wat vinden we van de transferbalans?

De Ligt 75, Dolberg 20, Schöne 5, Sinkgraven 5, de Wit 2 en Bakker 0 zijn volgens mij vertrokken. Promes 20, Alvarez 15, Marin 12, Martinez 5, Pierie 5 en Scherpen 2 zijn volgens mij aangetrokken.
0 0
ajaxdordtt
Prima. Promes was geen 20, weet niet of Scherpen 2 was?
2 -1
wladimir
Het zijn ongeveer bedragen. In grote lijnen klopt het wel verwacht ik. Mijn conclusie is 50 miljoen verdiend, maar een minder elftal. We hebben ons met moeite gekwalificeerd voor Champions League. Chelsea, Lille en Valencia zijn heel matig dit seizoen. Ondanks de pech hadden we moeten overwinteren in de Champions League.
0 -3
ajaxdordtt
Als je met minder elftal doelt op vergeleken met vorig jaar, moet je die 85 van Frenkie ook mee rekenen.
0 0
Ismael Urzaiz
Met het vertrek van Ziyech zal dat weer een flink stuk afnemen neem ik aan
0 0
wladimir
Onana, Dest, Veltman, Tagliafico, van de Beek, Ziyech, Neres en Tadic zijn allemaal meer gaan verdienen. Ik ben alleen heel erg bang dat Alvarez, Marin en Promes naast de dure transfersom ook heel veel verdienen.

Naast Ziyech zullen ook Tagliafico en van de Beek vertrekken. Huntelaar verdient ook heel veel verwacht ik. Om Blind te behouden zal er wat meer moeten worden betaald. Per saldo zullen die kosten volgend seizoen afnemen wanneer Overmars zich kan beheersen.
0 0
AFCAwooz
Promes pakte bij Sevilla al 4 miljoen ( http://www.soccernews.nl/news/485667/salaris-lekt-uit-promes-wordt-grootverdiener-bij-sevilla ) dus die zal ook niet onder het oude salarisplafond zitten inderdaad.
0 0