Podcast Branie: Eerste horde richting Gdansk

FinnDekker, 20-02-2020 om 16:00, 9727 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Er staat weer een heel belangrijke pot op de agenda en dat betekent een nieuwe aflevering van Branie, de podcast van Ajax Showtime en Het Parool. Josien Wolthuizen, Thijs Zwagerman, Jaap de Groot en Ronald Ockhuysen blikken vooruit op het tweeluik met Getafe in de zestiende finales van de Europa League.

Het wordt alwéér een week van de waarheid voor Ajax. Overleeft Ajax de tweestrijd met de Spaanse knokploeg Getafe? Uitschakeling is eigenlijk geen optie, zo vroeg in de knock-outfase. De Amsterdammers moeten zich tegen de Spanjaarden niet gek laten maken en vooral het geduld bewaren. Het wordt waarschijnlijk wachten en nog eens wachten op een paar kansen.

De podcast is ook te beluisteren via Soundcloud en iTunes.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJK54
Grappig dat er steeds vanuit wordt gegaan dat Ajax het spel moet gaan maken daar maar kan die niet op de 0-0 gaan spelen en volgende week thuis afmaken? Oké niet des Ajax maar dat Getafe moet toch ook iets zeker als ze thuis spelen.
1 0
Whazzza
Klopt deels wel, maar wij zijn er niet zo goed in om op de 0 te spelen. Daarnaast kan een uit doelpunt voor ons ook belangrijk zijn. Op 0 - 0 spelen is ook daarom misschien niet verstandig. Gewoon uitgaan van eigen kracht en onze kracht is doelpunten maken. Ga daar dan ook voor. Maar wel verstandig en dus ook niet te snel naar voren willen en je zeker niet laten provoceren
0 0
DeMeervanweleer
Ik zou hoewel, niet des Ajax` maar eens wat eerder gaan liggen bij tikjes en duwtjes. Dat is wat ons bij Valencia de das om heeft gedaan, niet het voetbal. ik hoop verder op:

Varela
Dest Alvarez Blind Tagliafico


VD Beek Tadic Martinez

Ziyech Traore Babel.

Tadic komt op de vleugel minder tot zijn recht de laatste tijd, ik zou hem graag op het middenveld zien om zijn spelinzicht en vermogen tot steekpasses.
0 0
Whazzza
Op zich een leuk experiment, maar dan moeten ze daar al wel flink op geoefend hebben. Tijdens zo'n wedstrijd een nieuw experiment starten lijkt me niet verstandig. Dan maar Eiting op 6, vd Beek op 10 en Tadic op 9
0 0
AlexIbarra
Finale in Gdansk, tegen ManU in fucking Stockholm..
Niet echt de speelsteden / voetbaltempels waar je van droomt, cup ophalen en wegwezen. ;)
0 0
TontoKarnaggel
Ach, we hebben zelfs een keer een europa cupje in rotterdam moeten ophalen en lelijkere steden dan die bestaan er volgens mij niet, dus niet zeuren en lekker naar Gdansk gaan.
4 0
Whazzza
ik moest lachen
0 0
oudzuid2
ik heb helaas niet heel veel vertrouwen in. Getafe is de meest lastige ploeg die je maar kan treffen en Ajax is al sinds Valencia thuis uit vorm. plichtmatige winst tegen RKC doet daar niets aan af. de vele blessures van sterkhouders breken ons gewoon op
1 0
donpedroh
Bidden dat Promes de return haalt. Neres zal wel onmogelijk zijn... ik vind de aanval de laatste wedstrijden uitermate zwak. 0 diepgang, 0 snelheid het spel doet zeer aan de ogen zonder deze 2 helden.
0 0
mvdk
https://www.youtube.com/watch?v=DmDvEOTxz0k

Bij mij werkt deze therapie redelijk. Laten we hopen dat Varela voor 1 wedstrijdje deze vorm kan krijgen!
1 0
JariHeijden
Ik ga er ook gewoon van uit dat hij een prima wedstrijd gaat keepen. Tegen jong Utrecht was het natuurlijk een drama, maar tegen Groningen ging het zeker niet slecht. De eerste goal van Groningen was ongelukkig, maar dat vond ik niet zijn fout. Bovendien redde hij ook nog eens uitstekend in die wedstrijd. In de winterstop tegen KAS Eupen keepte hij ook goed. En hij heeft bij Benfica ook gewoon goed gekeept. Het is niet zo dat hij het ineens niet kan.
0 0
Red Devil
Finale zit er echt niet in dit seizoen.
Ze mogen blij zijn als ze Getafe overleven.
0 0
Ajax114
Echt he, en dan weer met beide benen op de grond aanstaande donderdag en erachter komen dat een finale echt veel te hoog gegrepen is.
2 -3
Knalpot
Jij hoop er uiteraard op.
1 0
Ajax114
nee helemaal niet maar er wordt echt te minderwaardig gedaan over Getafe en we overschatten onszelf.
2 -1
mvdk
Ajax is de halve finalist van de Champions League en is zwaar genaaid deze groepsfase, anders waren wij gewoon eerste in de poule geworden. De spelers keren langzaam terug. Ziyech en Blind zijn terug, Onana is er de wedstrijd hierna weer bij, Promes heeft de training hervat en Neres duurt niet heel lang meer. Getafe gaat absoluut een zware wedstrijd worden, maar zij hebben ook een wedstrijd tegen Barca in de benen en wij tegen RKC...
1 -1
Schip
Tegen Valencia kon je thuis met slechts 1 punt alles rechtzetten.

Tactisch en mentaal 90 minuten lang gefaald. En maar teruggrijpen naar beslissingen tegen Chelsea.

Het is al maanden bar en boos. Ook met Ziyech, Blind, Tadic, Nico en Onana.
1 -1
MNJ7
Als je toch met dit team kon beginnen..

Onana
Dest Veltman Blind Tagliafico
Van de Beek Martinez
Ziyech
Neres Tadic Promes

1 -3
RuffRhythim
Vervang Veltman voor Schuurs en we drinken er een biertje op!
0 -1
mallerd
Minus Veltman.
2 -1
flyingsoccer
Dít is niet de ideale tegenstander. Ik vrees dat we het niet gaan redden tenzij we zelf maximaal erop klappen dan maak je kans. Ik hoor sommige hier zeggen Getafe stelt niets voor maar ze staan niet zomaar 3e.
2 0
Labrador
Hotel Gdansk heb ik al geboekt. Is toch gratis te annuleren
2 -1
Ajax114
Annuleer maar meteen dan.
1 -6
ajaxrulesz
Ben erg benieuwd hoe ajax voor de dag komt tegen een goed degelijk spaans team. Getafe is gewend om wekelijks tegen grote tegenstand te spelen. Ik zou het knap vinden als Ajax dit team uitschakelt.Zorg dat het in ieder geval geen 3-0 of 4-0 wordt!.
2 0
31xAjax
Wekelijks grote tegenstand? Laat me niet lachen, in de Spaanse competitie wordt mooi en goed gespeeld maar zware tegenstand??? Grote uitslagen komen daar net zo vaak, zo niet vaker, voor als hier....
1 -1
JariHeijden
De Spaanse competitie is natuurlijk wel sterker dan de Nederlandse, maar vanaf de middenmoot stelt het ook niet zoveel meer voor. La Liga is een competitie met heel grote verschillen.
0 0
ajaxrulesz
Dat bekijk nog maar eens welke clubs er meedoen in de PL!, dat is grote tegenstand ja vergeleken met de eredivisie en prcies om die reden zal Getafe extra zeker deze wedstrijd ingaan. Ajax begint altijd zulke potjes al met een 1-0 achterstand doordat ze vanuit de micky mouse liga spelen.
0 0
31xAjax
Waarom begin je nu over de premier league?
0 0
ajaxrulesz
Die opmerking van de groot dat ajax met 1-0 deze wedstrijd ingaat omdat ajax een grotere naam is is vooral in spanje weegt dat niet op tegen het feit dat getafe in de primera divsion speelt. Moet er wel bij vermelden dat ik die wedstrijden aldaar evenmin volg. Maar zitten gewoon veel goede topploegen in ik noem: valencia,villareal,barcelona,real,atletico, iets mindere mate sociedad,bilbao,betis.
0 0
ajaxrulesz
bedoel primera division heheh.
0 0
Cruijffthebest
Ben bang dat het donderdag minimaal 3-0 voor Getafe gaat worden, kansloos zijn we nooit, maar ik schat Getafe op dit moment vele malen hoger in en dat gaan we niet redden.
2 -4
Ajax114
Klopt is gewoon vet CL niveau en de grootste kanshebber om de EL te winnen.
1 -3