'De Jong op weg naar FC Cincinnati'

JesseTH, 17-02-2020 om 17:40, 14198 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Siem de Jong is op weg naar FC Cincinnati, zo meldt De Telegraaf. De middenvelder bevond zich bij Ajax in een lastige positie met veel concurrentie. De club uit de MLS, waar Ron Jans actief is als coach en Gerard Nijkamp als algemeen directeur, lijkt voor de routinier de uitweg.

De Ajacied zal tijdens de komende week de reis naar Amerika maken om de medische keuring te ondergaan. Als dat met succes verloopt, zal hij spoedig gepresenteerd worden bij zijn nieuwe club. De Jong heeft een contract in Amsterdam tot de zomer van 2020, maar maakt toch per direct de overstap. Of er een afkoopsom mee gemoeid is, is niet bekend.

Op 26 januari begon De Jong nog in de basis bij Ajax in de verloren competitiewedstrijd tegen FC Groningen. Hij werd door Erik ten Hag beloond voor zijn goede werk op het trainingskamp in Qatar, maar kon de verwachtingen niet meer waarmaken. Toch won De Jong, weliswaar in een vroegere periode, vier landstitels met de club waardoor hij werd opgeleid.

Denk jij dat Ajax met 0-1 wint op bezoek bij Getafe? Zet in en krijg 8,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DerOpenDerOver
Siem heeft ook geen mazzel he.
Ik zou zo snel mogelijk mijn contract proberen ontbinden met die rare snuiters daaro.
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Schandalig hoe men daar met jans is omgegaan
1 0
PetrusKeizer
ik heb altijd n grote bewondering gehad voor de USA, als kind op de lagere school was t eigenlijk gewoon adoratie, ik las alles over de geschiedenis van de VS. Maar de afgelopen jaren is dit gevoel bij mij helemaal weg. Ik vind die amerikanen nu eigenlijk maar n ongeletterd, hautain volkje en de cultuur daar is doordrenkt van achterbaksheid en slinkse streken. Of ze nu zwart of wit zijn. 1 Pot nat! Dat gedoe van die spelersvakbond en die clubleiding van dat Cincinnati is werkelijk van n tenenkrommende geniepigheid en schijnheiligheid. En die hollander Nijkamp, wat is-ie, TD geloof ik, maakt t er niet beter op. Vreselijke slapjanus, als nederlander schaam ik me gewoon voor zo iemand.
1 0
jaribombari
25 miljoen heb ik gehoord
1 0
FreddyAX
Mooi voor Siem, good luck.
1 0
Leviathan
De club waar Ron Jans actief WAS...
0 0
PierreHeno
In de VS zijn ze zo dubbel als wat...discriminatie viert daar nog steeds hoogtij maar het tegelijkertijd wel altijd blijven hebben over misbruik van het 'N' woord. En oh ..ja over Zwarte Piet in 'Holland' hebben ze ook direct hun mening klaar. #Me2 wordt daar inmiddels vooral gebruikt om wraak te nemen i.p.v. de kern van het diepgewortelde vrouwenmisbruik probleem aan te pakken. Nu moet er nog even vlug heel veel heisa gemaakt worden over het opstappen van Ron Jans want anders is dit zwaar overtrokken 'N' woord feestje van die spelersvakbond daar wel héél erg snel voorbij.
1 0
PetrusKeizer
en wat toevallig nou toch, dat de VN rapporteur mevr. 'professor' Verene Shepherd, die met die Zwarte Piet-onzin t vuurtje ff kwam opstoken in Nederland ('het Sinterklaasfeest is n terugkeer naar de slavernij in de 21e eeuw' , so what about the 20th century?) en de speler voor wie Jans geen plaats meer had in de toekomstplannen vd club, meneer Darren Mattocks, alle2 uit Jamaica afkomstig zijn!
0 0
MarLuuk76
Ja dacht ik ook. Meezingen mag niet altijd. Zou juist een eer moeten zijn als mensen jouw geschreven teksten meezingen. Dan wordt je namelijk gewaardeerd, en zo verdien je je geld. Maar goed.
0 0
PetrusKeizer
en t is intussen duidelijk wie deze held op voetbalsokken is: Darren Mattocks, n jamaicaanse speler die volgens onze vrind Valentijn Driessen uit de selectie was gezet , waarschijnlijk wegens t volgende: "Mattocks, 29, a scorer of three goals in the 2019 Major League Soccer season for Cincinnati, is facing one count each of making a false, fraudulent or incomplete insurance claim and theft by deception in Carroll Township (Washington County, Pennsylvania)". Dat zijn dus aanklachten wegens 2 zogenaamde 'felony crimes' .
0 0
PetrusKeizer
ongelooflijk ja, maar toch echt waar. Ron is daar door n speler in de selectie vreselijk genaaid, en die afschuwelijke amerikanen vonden dat barbertje moest hangen. Ach, what's new, in t verleden werd er ook wel ns n enkele blanke gelynched. Hypocriet gedoe allemaal. Ron,kom maar lekker terug naar Nederland!
0 0
Boer Gijs
Na Hakim de 2e topper die we zomaar verkopen. Aanhaken bij Europese top gaat echt nooit meer lukken zo.
2 -3
Ferd
Succes daar Siem.
2 0
Boer Gijs
Overmars out
3 -3
BillSplate
Hoewel ik blij ben dat ie weggaat, hoop ik dat we nog wat geld hebben kunnen pakken. Zeker aangezien we 2,5 miljoen betaald hebben voor hem wat toen al niemand kon begrijpen.
2 -3
Hagmag
Siem bedankt voor alles wat je voor Ajax en ons hebt mogen betekenen.
Ajax - FC Twente mijn 3e ster op mijn shirt, vooral dankzij jou zal ik nooit vergeten.
Het gaat je goed.
13 -1
Gonzalez75
Beste oplossing voor zowel Siem als Ajax.
2 0
Oliveira
Ik vind het zeer jammer dat Siem de Jong geen verschil meer kon maken bij Ajax. Ik vind echter dat zijn inzet, motivatie en houding echt top is. Hopelijk dat hij in Amerika meer succes heeft.
5 -2
dennisindoor
als ie maar geen rapmuziek gaat meezingen daar.....
6 0
BillSplate
Hij is te verlegen om überhaupt te zingen.
0 0
Joseph
Fijn voor iedereen, hoop dat hij daar weer lekker kan voetballen.
1 -1
Yeshyeshyall
Genoeg over gezegd en duidelijk niet het niveau voor dit Ajax maar wel een held uit mindere tijden, onze eerste ‘halve negen’ en een sympathieke vent! Bedankt Siem!
2 -2
goajaxgo
Zul je zien dat we 'm straks weer gaan terugkopen...
1 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Siem is altijd welkom, vergeet die 3e ster niet he.
0 0
MrPink
Succes Siem.
2 -1
OpNaarNummer4
Siem de Jong is een sympathieke gozer en iedereen zal hem altijd dankbaar zijn voor de 3e ster. Echter werd ik de laatste tijd helemaal gek als Ten Hag hem weer liet invallen of zelfs basis liet starten. Kan De Jong niks aan doen hoor, maar hij had allang hier niet meer moeten voetballen. Dat hij eerst wordt verhuurd aan Sydney FC, vervolgens onze “supersub” is geworden en daarna verkocht wordt aan Cincinatti is ook een hele bijzondere tijdlijn. Bij een (sub)topclub horen dit soort spelers niet op de bank.
5 0
Cupmetgroteoren
Nah, ik krijg er echt de kriebels van als ik de jong aan dezelfde tafel als de trainersstaf Muesli zie eten. Dan denk ik: waarom zit je aan de tafel waar de trainersstaf zit en niet gewoon bij de spelers? Ik vind het allemaal enge praktijken.
0 -1
Leviathan
Nou ik zie hem liever daar zitten hoor. Zie hem in een andere rol best wel eens weer bij Ajax terug komen het is wel een echte Ajacied.
0 0
DrFootball
Siem bedankt Ajacied!
5 0
louis60
Succes Siem, Joel en Marin.
1 -9
AlexIbarra
Heeft het respect gekregen (ook van de trainer) dat hij obv zijn eerste periode verdiende.
Maar ik ben blij dat hij nu vertrekt, hoop dat hij zelf de MLS als een mooie uitdaging ziet.

Je kunt niet te veel Siems, Magallans, Marins en Bandés in de selectie hebben.
Van de eerste 23 kunnen er maar een paar te jong, niet (meer) goed fit of onwennig bij Ajax zijn. Niveau en focus gaan toch omlaag als bijna de helft bijv. al bij een andere club heeft getekend, verre van wedstrijdfit is of mentaal niet klaar, of alleen KKD-ervaring heeft.

Gravenberch gun ik bijv. zeker speeltijd maar dan omdat hij beter is dan een (vermoeide) concurrent of een betere keus dan Babel voorin, waardoor Donny op 10 komt.
Niet dat Ziyech, Marin, Siem, Mazraoui, Labyad, Martinez en Alvarez (door verschillende omstandigheden) allemaal niet beschikbaar zijn om 90 minuten op het middenveld een zesje te halen, waardoor Gravenberch als next in line ineens maar basis moet.

In principe wil je 85-90% vd boys lekker fit bezig zien, met een duidelijk doel voor ogen en een plan hoe ze dit gaan behalen. Positieve mensen in een stijgende lijn, die samen de kracht hebben om de afbouwende Klaas, onwennige Marin of revaliderende Veltman af en toe op sleeptouw te nemen.
Of juist in de zeik.

In die zin is het jammer dat je niet nog een jaar met Dani de Wit verder kon ipv Siem de Jong.
Absoluut geen fan van zijn voetbal maar hij brengt tenminste iets extra's en heeft minimaal dezelfde scorende kwaliteiten.
0 -4
31xAjax
Erg belangrijk geweest voor de club in moeilijke tijden maar het was een fout hem terug te halen en een blunder om dat voor 3 jaar te doen. Hoop dat hij daar, als het doorgaat, nog een mooie rol kan spelen....
1 0
Web
Hij was een geweldig koppel met Eriksen
Wat je nu ziet met Ziyech en Promes
Moeilijke tijden?
De club gezond maken, maar wel vier keer kampioen.
0 -1
Cupmetgroteoren
Geweldig koppel? Ik heb alleen maar mensen horen klagen over zijn voetbalcapaciteiten toentertijd. Het was zo mat en bleu.
0 -3
Web
Maakte heel veel belangrijke goals in die tijd
Het was over naar zijn klaplong
3 0
7172AFCA7395
Met moeilijke tijden bedoel je vast de jaren waarin FdB
het presteerde om met een matige selectie vier keer
kampioen te worden...
1 0
Yeshyeshyall
Mja fantastische prestatie maar die jaren en de jaren er voor nog meer waren toch geen pretje voor de Ajax fans die van mooi voetbal houden
1 0
RaynoFischer
Beste oplossing voor alle partijen.
Bedankt en succes daar Siem ;)
1 0
rodnet
Ik gun Siem deze stap van harte. Tegelijk ben ik blij dat hij weggaat. Voor Ajax is hij gewoon niet goed genoeg meer.
1 -1
Deepblue
Bedankt & succes Siem!
0 -1
Cupmetgroteoren
Siem de jong in tegenstelling tot de ruime meerderheid altijd al een beetje een stiekemerd en slijmbal gevonden.
5 -20
Sterspeler
Soms is het beter om niets te zeggen.
1 -1
ajaxminimax
Waarom deze opmerking? Vind ik persoonlijk gewoon zwak en nergens op slaan.
3 -1
Cupmetgroteoren
Omdat het mijn mening is over hem als persoon en ik het ook totaal niet eens ben met de verering van de jong. Ik vind het een Ajax-onwaardige speler waar bijna iedere echte Ajax liefhebber zich in zijn eerste periode aan ergerde. Qua persoonlijkheid is hij ook niet mijn type mens. Wat ik zeg: stiekem en teveel slijmbal.
1 -7
Web
Lul verhaal, nergens op gebaseerd
1 0
Web
Hoe bedenk je het?
3 -2
Cupmetgroteoren
Luister, jij bent hier voor de onzin, ik ben er voor de nuance.
0 -1
Ferd
De keren dat ik hier voor de onzin kom zoek ik jouw reacties op. En ik moet zeggen, die onzin stelt nooit teleur
1 0
Web
Jij kan oordelen over een speler die jij helemaal niet kent
Nooit verkeerd in het nieuws komt,
Is dit nuance aan brengen?
Ik zeg dit is bij voorbaat negatief
0 0
PetrusKeizer
hij heeft t voornamelijk over zichzelf, gevalletje projectie, onze kutmetgroteoren
0 0
Cupmetgroteoren
Vanuit een zekere morele plicht ben ik hier een hoop zaken aan het nuanceren ja. Er lezen ook jonge kinderen mee, die wellicht een totaal verkeerd beeld van de jong krijgen. Nonsens als 'de jong vormde een geweldig koppel met eriksen' bijvoorbeeld, en 'hij heeft een geweldig karakter'. Klopt helemaal niks van.
1 0
DeWijsneus
Haha hoe verzin je het. Ik moet de eerste nog vinden die wat dan ook van jou zou aannemen. Nog nooit iemand zo veel onzin zien spuien als meneer Cup.
1 -1
DT10
Ga lekker de polonaise lopen in Zwolle..
1 -4
JDriebergen
Speciaal ff ingelogd om jou een minnetje te verkopen
5 -5
Hans Kraay Jr.
Heb ik van jou ook altijd gevonden.
5 -3
Cupmetgroteoren
Dan heb je een slechte mensenkennis, in tegenstelling tot mij.
1 -11
PetrusKeizer
dat klopt, hij heeft een 'slechte mensen'kennis. En met name kennis van 1 slecht mens. Van jou, namelijk.
0 0
ajaxdordtt
Zie hier: narcisme.
3 -2
AjaxDordt
Lijkt me een prachtig avontuur om in de Verenigde Staten of Australië te voetballen, succes en bedankt voor mijn mooiste Ajax dag ooit, 15 mei 2011!
9 -1
3*stars*3
Niets aan toe te voegen.
0 0
Web
Het is hem gegund, beter voor Ajax en Siem
1 -1
De_Realist
Wij hebben het verleden een mooie tijd met hem gehad, maar laten we eerlijk wezen, het was gewoon een blunder van Ajax dat hij terug mocht gekomen gezien de ondermaatse voetbalkwaliteiten.
0 0
Red Devil
Mooi om daar zijn loopbaan af te sluiten en nog even te cashen.
1 0
mgtow
Amerikaanse salarissen in de MLS zijn openbaar en ik denk dat het bedrag nog best zal meevallen.
0 0
Libero
Jurgen Locadia schijnt er 7 miljoen per jaar te verdienen.
0 0
DT10
Mooi, nu aankomende zomer Van Leer, Varela, Van Bladeren, Veltman, Magallan, Marin, Labyad, Johnsen, Thethani, Bandé, Babel en Huntelaar nog laten gaan, zodat er weer doorgeselecteerd kan worden.

Hopelijk kan Siem daar in de VS nog een mooi slot aan zijn carriere geven. Veel succes gewenst!
2 0
NotForSale
Veel succes in Amerika bij Ron "nigger" Jans!
0 -12
3*stars*3
...
0 0
Bjorn
Het beste voor beide partijen. Thanks Siem, 2011-2014 was een geweldige periode. Titels pakken terwijl de club in zwaar weer zat.
1 -1
RayJordaan
Lekker bezig Marc! Al je sterkhouders van de hand doen voor een appel en een ei! Doei Champions League! Wie is de volgende Solomons?
5 -10
7172AFCA7395
Fris mn geheugen effe op. De kampioenswedstrijd tegen Twente en
een paar aardige CL goals tegen Man City.Ik zeg, het beste voor alle
partijen dit.
0 0
koreem
Matige sarcastische poging.
6 -2
RayJordaan
Sorry Koreem
0 0
Tjpknge
Wat moeten we nu?
4 -2
Superjodeuh
Je pikt de nepsupporters er makkelijl tussenuit hier in de comments. Mooie stap voor hem!
4 -9
Labrador
Dit is toch een mooie stap voor hem? Onze oude held. Het ga je goed Siem!
2 -1
AFCA-B93
Is ‘m gegund. Voor alle partijen denk ook het beste. Succes Siem! Alweer haha
2 -1
MPAjax
jammer dat hij is opgesteld tegen sterke tegenstanders, tegen mindere toch echt wel meerwaarde maar ja de coach heeft het voor het zeggen

voor de rest is het weer een leuk reisje voor hem
0 -3
Web
Wat heeft hij dan daadwerkelijk gespeeld zijn laatste periode?
Beker tegen Spakenburg
Groningen uit, en wat inval beurten
0 -2
AjaxDaniel
Niet mee eens. Ook tegen mindere heeft hij geen meerwaarde. Want in dat geval kan je veel beter een jeugdspeler de kans geven. En een jeugdspeler heeft nog een toekomst.
1 -1
Dastaan
Vergane glorie, heeft dit seizoen niks anders gedaan dan gratis geld verdienen. Wens hem veel succes in Amerika.
0 -6
Arek Milik
Ron jans is net op non-actief gesteld! Na “nigger” uitspraken...
5 0
MPAjax
hypocriete amerikanen, verbiedt dan gewoon het hele woord en laat donkere mensen het ook niet zeggen in hip hop nummers, probleem opgelost
6 0
ajaxdordtt
Inderdaad, slaat nergens op.
0 -1
ram
Hoe hypocriet zijn Ajacied dan wel niet, met hun "Joden-geroep"...
0 -4
NotForSale
Het woord "Jood" is niet verboden en ook geen scheldwoord op zich. Als je er kanker voorzet of andere WO2 verwijzingen bij maakt is het natuurlijk wel een probleem. Dus niet zomaar te vergelijken met het woord 'neger'
0 -1
ram
Ja, leuk. Maar je snapt de vergelijking niet.

MPAjax zegt dat donkere mensen het woord dan ook maar niet meer moeten gebruiken, zodat het ook niet meer op een nare manier gebruikt kan worden. Daar zit best wat in hoor, daar niet van.

Maar laat dit nu ook exact zijn waar 'we' bij Ajax al jaren over discussiëren (nu al een tijdje niet meer): als wij onszelf geen Joden meer noemen (wat uiteraard belachelijk is), is het voor anderen ook minder aanlokkelijk om sisgeluiden te maken en om te zingen over gaskamers.
0 0
AlexIbarra
Op zich met je eens hoor maar het woord nigger betekent iets anders dan neger. ;)
1 0
Bensco
Klopt ja, liep mee te rappen op een hiphop nummer.
1 0
PetrusKeizer
zullen die zwarte hiphopartiesten fijn vinden, als de verkoop van hun werk aan meezingende blanken verboden wordt.
0 0
PierreHeno
Mooie oplossing voor zo'n beetje iedereen.
1 0
036AFCA97
Kijk, Siem een mooie stap en wij van hem af.

Hopelijk schakelt Ajax snel door en gaat Marin ook weg. Dan is er weer ruimte voor aankopen.
1 -7
Ozymandias
Ik zou Marin in de voorbereiding op het volgende de kans geven in de rol die Vd Beek nu heeft (natuurlijk mits Vd Beek vertrekt). Marin is iemand die de vrijheid moet krijgen om de ruimte voor hem te bespelen. Toen Marin een basisplaats had speelde Vd Beek op '10' en die bespeelt dezelfde ruimte waardoor Marin die vrijheid niet had. Daarbij is Marin langzaam en daardoor kwetsbaar als Ajax bij balverlies in de achteruit moet. Daarom moet er een type Martínez naast hem staan maar Marin heeft voornamelijk met Blind en Eiting naast hem gespeeld en die hebben nou juist dezelfde zwakke punten als Marin.

https://twitter.com/NilsMackay/status/1187685821853425665

Zoals daar te zien is was er in de eerste maanden van het seizoen in balbezit Ziyech niemand statistisch belangrijker dan Marin. Ik hoop dat hij een tweede kans krijgt op een middenveld waarin hij goed tot zijn recht kan komen met Martínez als linkercentrale middenvelder en Tadic op '10'. Tadic kan dan voornamelijk in de linkerhalf-space spelen (waarin hij het beste tot zijn recht komt) om zo Marin de vrijheid te geven om de ruimte voor hem te bespelen. Martínez kan dan in dezelfde rol blijven spelen als hij dit seizoen als middenvelder heeft.
4 -2
036AFCA97
Jezus man, ben jij data analist van jezelf? Echt ziek met wat voor reacties je komt hahahah
1 -2
Ozymandias
Nee ik ben geen data analist maar wel een researcher. Iemand hier op AS kwam een paar dagen geleden met die link van OPTA. Zelf heb ik een tijdje in de VS gewoond en raakte enorm geinteresseerd in hun wetenschappelijke benadering van sport. Het idee dat je met 'advanced analytics' een beter beeld van de impact van spelers kan krijgen sprak mij enorm aan. Het is namelijk ongelofelijk moeilijk om objectief naar het functioneren van spelers te kijken en door middel van advanced analytics (wat veel dieper gaat dan normale statistieken) kan het subjectieve beeld wat je van iemand hebt toetsen. Als de advanced analytics dan een ander beeld geven dan dat je zelf had moet je opzoek naar een verklaring daarvoor. Als researcher ben ik altijd bezig met mijn eigen mening te toetsen om zo dicht mogelijk bij de waarheid proberen te komen.
2 -1
DrFootball
Mensen vinden vernieuwing/verandering vaak zo lastig. Je kan het ook net zoals jij omarmen. Voetbal is helaas wat conservatief.
1 0
AjaxDaniel
Beste voor alle partijen. Het was ook helemaal niet leuk om hem steeds af te moeten zeiken, het blijft een legende natuurlijk die de 3e ster bracht. Maar zijn nieuwe periode hier was gewoon teleurstellend. Nu kan hij lekker voetballen in een mooie omgeving voor een prima salaris op lager niveau.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Het is Siem van harte gegund!
2 0
Suarez16_
Had Siem graag nog een keer met de schaal gezien, maar ik ben blij dat Ten Hag hem niet meer kan opstellen.
1 0
AFCA.
Niet voor de persoon Siem, maar wel voor de voetballer. Ik ben erg blij met dit nieuws. Siem kan lekker op zijn niveau gaan voetballen en Ajax kan doorselecteren en een jeugdspeler de minuten geven. Top!
1 0
insectenverdelg
T is m gegund. Siem ziet wel zo de hele wereld.
4 0