Oud-Ajacied en clublegende Hulshoff (73) overleden

JesseTH, 17-02-2020 om 17:35, 20360 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Barry Hulshoff is zondag overleden na een kort ziekbed. De clublegende, die een belangrijk onderdeel uitmaakte van Ajax toen de club in de jaren zeventig furore maakte in Europa, is 73 jaar geworden.

Met Hulshoff als steunpilaar wist de Amsterdamse club in 1971, 1972 én 1973 opeenvolgend de Europa Cup 1 te winnen. Ook won hij in het rood-wit van Ajax de Wereldbeker, eveneens in het jaar 1972. De laatste jaren was Hulshoff de begeleider van Matthijs de Ligt.

'Ik heb het altijd op mijn eigen manier gedaan', sprak Hulshoff in een eerder stadium op Ajax.nl. 'Op het moment dat ik er moest staan, stond ik er ook. Die mentaliteit heb ik altijd gehad. En één ding heeft me altijd gedreven: het spelletje is gewoon zo leuk.'

Vanuit Ajax wordt er uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van het clubicoon. 'Voorafgaand aan de wedstrijd van Jong Ajax is er een minuut stilte. Alle Ajax-ploegen spelen deze week met rouwbanden. Vanzelfsprekend zal ook Ajax 1 passend stilstaan bij het overlijden van dit clubicoon. Op dit moment is nog niet duidelijk welke vorm dit zal krijgen', zo valt er te lezen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MichelAngelo66
Schrik van het bericht. Wist niet dat ie ziek was....

Weer een legend uit de gouden jaren 70.... RIP Barry.
Een nette harde verdediger die zeer belangrijk was voor de successen. Echt Ajacied, a typische voetballer, mooie vent.

De groeten boven aan je maten van weleer... Johan, Piet, Gerrie en de al eerder overleden van Dijk, Vasco en veel eerder Nico Rijnders. Gaat wel hart zo....
3 0
MosesD
Erg van geschrokken inderdaad. Ajacied, held en oermens! Het verbaast met trouwens dat hij maar 14 (...) interlands heeft gespeeld. Volgens mij had hij vaak last van zijn knie na het uiteenvallen van het gouden team.
2 0
PetrusKeizer
voor het WK van 74 had hij al n zware knieblessure, dat is de reden dat hij niet meer voor dat WK geselecteerd werd, toen.
0 0
AFCA1961
Ik heb Barry veel gezien in de jaren `70....lang gebleven samen met Krol en Suurbier. Een prima speler en zeker een van de beste Ajax verdedigers ooit. Rust zacht Barry.....jij was een echte
2 0
4xEC1
Ik ben van 1973 dus de hoogtij dagen van Hulshoff waren voor mijn tijd maar respect voor Barry Hulshoff die heeft geholpen om Ajax te maken wat het nog steeds is: een roemruchte club zoals er geen ander is in de wereld. RIP!
1 0
echteajacied
AJAX HELD RUST IN VREDE! In 1970 was ik 6 jaar en was dol op Cruijff, Keizer, Neeskens en Krol. Maar toen besefte ik al hoe goed Hulsthoff wel niet was. En behalve goed verdedigen ( wat op.zich al moeilijk genoeg is )deed de man nog veel meer. Wou dat we er nu zo een bij Ajax hadden met maar de helft van zijn kwaliteiten. Zal ook nooit de reclames met zijn Deense doggen vergeten. Chappy. Dat was dan wel wat minder maar toch.Slaap zacht.
2 0
Leo252
Barry Hulshoff, een van de meest sympathieke Ajacieden ooit ! Rust zacht .
3 0
Ajax114
Zeer verdrietig weer. Er zijn er wel veel op jonge leeftijd overleden van het dreamteam uit de jaren 70. Heel veel liefde en sterkte toegewenst voor nabestaanden.
2 0
Babangida83
Dit mag ook best vetgedrukt hoofdnieuws zijn, wat mij betreft.
4 0
Babangida83
Dat komt voor mij als een complete verrassing. Heel erg. Zo jong ook nog. Heel veel sterkte voor de familie.
3 0
Schwalbino
Sterk in de lucht. In de glorietijd had hij lange golvende haren waarvan hij er flink wat had en als de wedstrijd wat was gevorderd en die haren nat van het zweet waren geworden zag hij uit als een echte krijger. Als Barry voor de kopbal ging was de tegenstander kansloos.
2 0
MankeNelis
Beest van een voorstopper van het gouden Ajax. Symphatieke kerel. Toch wel schrikken niet verwacht. Held voor altijd oer Ajacied!
2 0
Duif63
Mijn 1e bezoek aan De Meer was de wedstrijd tegen NAC waarin Barry in een met Martin Vreijsen zijn knie zwaar blesseerde. Januari 1974. Dat kostte hem het WK van dat jaar en eigenlijk ook zijn carrière want hij is nooit meer op het niveau van voor die tijd gekomen. Er gaan de laatste tijd wel heel veel helden uit mijn jeugdjaren. Niet eens zo oud. Triest.
RIP Barry.
3 0
GvanderK
Ik wist niet dat hij ziek was! Rust zacht Ajacied! ❌ ❌ ❌
1 0
Henkjanklaas
Het geluk gehad Barry vaak zien spelen in de gouden jaren 70! Zeer sympathieke kerel en erg goeie verdediger: fel maar niet smerig.
Ook weer iemand die door een klote ziekte veel te vroeg overlijdt. RIP Barry
4 0
Simpelishetmoeilijkst
Net als ik, eenvan de ouderen hier heb heel veel van deze fijne man mogen genieten in mijn jeugd. Wat verliezen toch veel iconen, vreselijk.
3 0
RaynoFischer
Was niet bekend dat hij ziek was?, rucht zacht
1 0
RH1900
Rust zacht, legende.
1 0
WantAmsterdam
Wat is het met de grote Ajacieden die te jong van ons gaan de laatste jaren, Cruijff, Keizer, nu Barry, kut gewoon, maar,zullen hem nooit vergeten, is verbonden met Ajax voor altijd.
1 0
FreddyAX
Een groot mens en een geweldige verdediger van de beste ploeg ter wereld.
Gentleman. onverzettelijk,keihard en toch sportief.

Een icoon heeft ons verlaten, rust zacht Barry.
1 0
PetrusKeizer
zeker n gentleman! en hij kon incasseren, hoor. geen gezeur en gerol. stond-ie, nog verrekkend van de pijn na n harde charge, uiteindelijk op en sjokte hij weer naar voren: gaf hij de madrileen die m had neergesabeld gewoon n handje. Niks cynisch bij, gewoon sportief.
0 0
ajaxminimax
Beste AS, hoe is het mogelijk dat dit niet onder hoofdnieuws staat? Het is tenslotte nieuws over het overlijden van een clubicoon
9 0
Antafca
donderdag minuut stilte neem ik aan?
3 0
S_020
"Bijzaken en geruchten", aldus AS.
3 0
PetrusKeizer
t is al veranderd, de redactie heeft ons goed gehoord.
0 0
Spectre
Ja ongelofelijk
1 0
mvdk
Dit is hoofdnieuws! Weer een waar clubicoon overleden...

R.i.p
3 0
cantharel
Samen met hem in de A1 gespeeld en hij was toen al geweldig door zijn enorme inzet. Kan me bijna niet voorstellen dat zo iemand niet meer leeft. Rust zacht Barry
5 0
PetrusKeizer
Barry, wat hebben we van je genoten:
*heerser in de lucht
*je lange pass (OK, kwam niet altijd aan, maar vaak ook wel)
*opstomend op het middenveld. geen inschuivende libero, nee: de inschuivende voorstopper
*storend, ballen veroverend op het middenveld
*je nam gewoon vrije trappen op de helft vd tegenstander
*steekpassje op Cruijff of Keizer, t kon allemaal niet op
*schieten maar op doel (poeiers)
*je dook weer eens op links op, Barry als linksbuiten, Piet gaf je de pass

Barry, wat hebben we genoten van je. Als schooljongens, in Rotterdam. Soms voor de tv, soms stiekem aan de radio omdat we maar huiswerk hadden te maken (waar op de europacup-avonden natuurlijk niets van terecht kwam). We gingen elk jaar naar 1 wedstrijd van Feyenoord, ja je begrijpt t al: ..... Ik liet mn haar lang groeien, op mn 15e begon ik n baardje te kweken. Dat moest en zou een baard worden, en dat werd t ook. Immers: Bob Dylan, en: BARRY!!! Barry, het deed me echt verdriet dat Johan en Piet zo vroeg ons verlieten. Maar nu jij, wat moet ik zeggen. Ik heb t geprobeerd te zeggen. Barry, voor ons (Roeland en mij) was je een kanjer. En daar gaat niets in veranderen. Saluut aan Barry, een Ajacied van t zuiverste ras.
21 0
ajaxiscruijff
Hulde voor deze tekst
1 0
brullie
Leuk bericht!...
3 0
Benijax
Geweldig verhaal. Barry is voor mij ook een legende. Wat een verlies.
4 0
Mocrodammerr
RIP
0 0
Jojo49
suurbier hulshof vasovic/ blankenburg ruud krol. geweldige achterhoede

neeskens gerry muhren arie haan
sjaak swart johan cruyff p kiezer johnny rep geweldig in die tijd. . 3 nu al weg van deze mannen. zoals ik weet.
1 0
Cruijffthebest
Vasovic, Hulshof, Gerrie Muhren, Johan Cruijff en Piet Keizer zijn er allemaal helaas niet meer.
0 -1
Lars93
Dick van Dijk niet te vergeten. Niet in deze opstelling, maar speelde toch ook een belangrijke rol in de eerste EC1 winst. Voelt toch slecht dat ik al die mannen nooit zelf in actie heb gezien en het met de verhalen en YouTube video’s moet doen.


OT: Rust in vrede Ajacied!
0 0
Jojo49
klopt 5 al weg
0 0
Duif63
6, Nico Reijnders, gewisseld in de rust tegen Panathinaikos voor Blankenburg, stierf al heel jong.
0 0
Benijax
Barry was de rots in de branding van het Ajax waar we nog steeds van houden. Grote glimlach, dikke baard, maar eentje waar je niet langs kwam. Heerlijke en prachtige verdediger. Zonde dat hij nu is gegaan. Doet me pijn. Ik heb hem zien spelen. Ruwe bolster. Het gaat je goed, Barry. Dank voor je mooie jaren bij het beste Ajax ooit.
2 0
Benijax
Bijzaken en geruchten. Schaam je AS.
10 0
Web
Hulshof uit het gouden Ajax van Johan
Fijn persoon was het
Bijzaken? Hoe oud zijn de redactie leden van AS?
7 0
WantAmsterdam
Leeftijd is geen excuses, als Ajacied zijnde moet je weten dat hij een van de mensen was die Ajax groot heeft gemaakt. Heb niet eens 1995 meegemaakt maar toch was ik geschokt ton ik het nieuws zag.
0 0
De Nees
Dit is Hoofdnieuws prutsers
8 0
1434
Was ook al zo bij Rensenbrink. Iets meer respect voor deze clublegendes mag best!
5 0
Bobbaasje
R.I.P Barry!
0 0
Red Devil
Toen hadden we nog echte kerels in de verdediging staan.
Rust zacht Barry.

Weer een held uit de jaren 70 die is gaan hemelen.
2 0
Denees
Een rots in de branding en een Ajacied zonder kapsones. Rust zacht Barry.
4 0
Frederiksperwer
Gentleman verdediger, altijd fair.
0 0
Starring
Rust zacht Barry Hulshoff.
0 0
Labrador
Waarom staat dit onder bijzaken? Deze man speelde dik 380 wedstrijden voor Ajax 1. Een van de clubiconen is heengegaan.
9 0
PierreHeno
Het ga je goed Barry. Dank voor die geweldige voetbaljaren en successen. Leven gaat om momenten, niet om jaren...maar toch ..73 is aan de jonge kant (al zijn er zat die het niet halen).
1 0
Joodhannus73
Ach nee, dat is schrikken. Clubicoon!!! RIP!
0 0
Dit is mijn club
Triest nieuws. Onverwoestbare pilaar uit onze gouden ploeg. Rust zacht.
3 0
3*stars*3
Laatste jaren, heel wat Ajacieden die overlijden.
Wist niet dat hij ziek was.

Rust in vrede.
1 0
vasofiets
rots in de branding rip
2 0
Tinus
Nieuws waar ik echt even stil van word. Een echte Ajax man. Heel droevig. Sterkte voor familie en vrienden.
2 0
TusanDadic
Een Gouden Ajacied. Bedankt voor wat jij aan de club hebt bijgedragen. Een mooie historie. Ondanks dat je nu bent overleden, ben jij nog geen geschiedenis. Rust zacht.
3 0
RuffRhythim
Een mooie vent is Barry.
Veel te vroeg gegaan.
Rust zacht ...
1 0
Ajax95Duivendrecht
Jemig, veel te vroeg heengegaan eigenlijk. Ook al was Barry van ver voor mijn tijd, ik heb van de oudere Ajacieden begrepen dat dit een van de absolute steunpilaren was in het gouden elftal van begin jaren '70.

Rust zacht Barry.
2 0
Antafca
Ajacied tot in den dood
1 0
insectenverdelg
Bedankt voor Alles Barry. Zoals en oud trainer ooit heeft gezegd:" We zullen het nooit, nooit vergeten."
2 0
MPAjax
RIP Hulshoff
0 0
Jelephi
Verschrikkelijk nieuws. Hulshof voor mij een grote speler met dito hart. Het ga je goed waar je ook bent
1 0
trodat4030
RIP Barry.
0 0
Djarimad
RIP ouwe strijder, ik heb u niet live meegemaakt maar wat een beuk potjes heb ik van u gezien.
Een echte ajacied en een voorbeeld voor velen.

Waarom is dit geen hoofd nieuws en S. De jong wel?
3 -1
Spectre
Daar snap ik ook werkelijk niks van
1 0
Toon meer reacties