Jong Ajax geeft voorsprong weg en verliest van NAC

JesseTH, 17-02-2020 om 22:10, 36815 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Jong Ajax heeft maandagavond niet weten te winnen van NAC Breda. De Amsterdammers hoopten op een revanche na het debacle in Utrecht van vorige week, maar dat lukte de ploeg van Mitchell van der Gaag dus niet. Na een voorsprong van 2-0 door goals van Danilo Pereira en Brian Brobbey werd alsnog verloren. Het werd uiteindelijk 2-4 voor de Brabanders.

Jong Ajax begon onwennig aan de wedstrijd en het was dan ook NAC dat voor het eerst gevaarlijk werd. Eerst maakte Victor Jensen een fout waardoor de opponent uit kon breken en even later maakte Kik Pierie het zijn eigen doelman, Dominik Kotarski, erg moeilijk met een matige terugspeelbal. In beide gevallen liep het echter met een sisser af. Niet veel later was de club uit Breda opnieuw dichtbij, toen Mounir El Allouchi de paal raakte.

Na ruim een kwartier kreeg Ajax haar eerste kans. Brian Brobbey legde de bal terug op Naci Ünüvar, waarna de jongling net te kort kwam om uit te halen. Kort hierna was het alsnog 1-0. Danilo Pereira kopte op aangeven van Ünüvar bij de tweede paal binnen. Brobbey kon de voorsprong hierna verdubbelen, maar hij schoot van dichtbij huizenhoog over.

Het ging hierna heen en weer, maar het was Jong Ajax dat succesvoller bleek. Na een vlot lopende aanval wist Brobbey bij de tweede baal binnen te tikken. NAC was hierna de ploeg met het balbezit en de kansen, maar de verdediging en de keeper konden de boel nog redden. Dat gold echter niet voor lang, want Finn Stokkers maakte voor rust nog de 2-1 en tekende daarmee de ruststand.

De tweede helft begon rustig, maar NAC was licht de betere partij. Het zorgde er dan ook voor dat de Brabantse club de 2-2 wist te maken. Het was opnieuw El Allouchi die trefzeker was. Jong Ajax begon hierna wat te schuiven in het elftal, maar dat kwam het spel niet ten goede. Integendeel: de druk op het doel van Ajax werd groter. Het slechte nieuws nam toe toen Noussair Mazraoui na een minuut of zeventig geblesseerd naar de kant moest met een enkelblessure.

Hierna trok NAC de wedstrijd volledig naar zich toe. Het was uitgerekend Jordan van der Gaag, zoon van trainer Mitchell van der Gaag, die de 2-3 maakte. Jong Ajax probeerde het hierna nog wel, maar tot de gelijkmaker kwam het niet. Vlak voor tijd werd het nog wel 2-4, toen Kotarski te ver uit het doel kwam. El Allouchi profiteerde door te scoren van grote afstand. Daarmee was het gedaan en werd de eindstand bepaald op 2-4.

Opstelling Jong Ajax:

Kotarski; Mazraoui (Van Gelderen 71'), J. Timber, Pierie, Castillo; Q. Timber, Jensen, Ekkelenkamp; Danilo, Brobbey (Hansen 57'), Ünüvar (Taylor 61').

Wissels Jong Ajax:

Reiziger, Van Gelderen, Douglas, Hansen, Taylor, Méndez, Thethani, Solomons.

Opstelling NAC Breda:

Olij; Schouten, Van Hecke, Riera, Monsalve (Rosler 78'); Azzagari, Verschueren, Haye (Van Hooijdonk 85'), El Allouchi, Stokkers, Van der Gaag.

Wissels NAC Breda:

Custers, Verbruggen, Dogan, Mashart, Rosler, Van Hooijdonk, Boussaid, Noblejas.

Doelpunten:

1-0 Danilo Pereira (19')

2-0 Brian Brobbey (30')

2-1 Finn Stokkers (41')

2-2 Mounir El Allouchi (64')

2-3 Jordan van der Gaag (72')

2-4 Mounir El Allouchi (90+2')

Denk jij dat Ajax met 0-1 wint op bezoek bij Getafe? Zet in en krijg 8,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
LammertAlbertus
Middenveld & aanval zonder lefties dat werk natuurlijk niet

its The Lefties Stupid

Ajax1 speelt sinds 2018/19 met minstens 5 lefties
en op links alleen maar lefties .

Iemand heeft hen dat ingefluisterd .

Frankrijk & Kroatie speelden in de finale ook met 5 lefties & op links louter lefties .

'Its The Lefties Stupid.'
0 -2
ram
Wat heb jij gezopen?
1 0
Ajax27
Ondanks dit soort nederlagen gaat het gewoon erg goed. Aan het wisselbeleid zie je een duidelijke lijn met een duidelijk doel. Winnen staat nierlt voorop, maar de ontwikkeling van jonge talenten. Niet dus maar 5 minuten op het einde ergens laten invallen, maar gewoon 20-30 minuten laten ballen. Dat dit ten koste gaat van het resultaat... jammer dan. JA draait in tegenstelling tot de andere Jong teams wederom bovenin mee, dus ze winnen genoeg. Verliezen hoort ook bij het proces om snel volwassen te leren spelen.
1 -1
PierreHeno
Verdedigend draait het anders helemaal niet zo goed...
0 0
wladimir
Ajax heeft gigantisch veel uitgegeven aan Pierie (voor KKD begrippen). De keepers zouden grote talenten moeten zijn. Mazraoui is in principe Marokkaans International. Ekkelenkamp maakt ook regelmatig minuten in het eerste. Die Castillo is voor de poen naar Chelsea gegaan en kunnen we aankomende zomer voor 2 miljoen terugnemen.

Natuurlijk heeft NAC ook PSV en AZ uit het bekertoernooi geknikkerd. Avondje NAC kan best lastig zijn. Vorige week pakkie bij JONG Utrecht.

Ik ben van mening dat Ajax met het budget zowel kampioen in de eredivisie en KKD zou moeten worden.
1 -1
FreddyAX
Het doel van J A is helemaal niet kampioen worden, met ons budget zou dat zeker kunnen maar het gaat om jeugd opleiden en kennis laten maken met weerstand.

Ik ben van mening dat Jong Ajax helemaal niet kampioen moet worden,ontwikkeling van individu staat voorop.
0 0
DeWijsneus
Jeetje zeg, sommige reacties hier. Wat erg om een jeugdteam zo aan te vallen. Bizar gewoon.
4 -2
ram
Precies. Wat maakt het uit dat ze verliezen. Ze staan hoog zat in de competitie en het blijft een (heel jong) opleidingsteam. Ik snap echt niet waar mensen zich druk om maken.
0 -1
altijdwelwat
Ik lees overal verklaringen, van het hoe en waarom. Maar voor 11 goals tegen in 2 wedstrijden bestaat geen enkel excuus.
6 -1
PierreHeno
Van der Gaag maakte in elk geval het verschil niet door zijn 'tactische' ingrepen. Een goede trainer is duidelijk wat anders dan een goede coach. Dat je in een 2e helft zomaar alles weggeeft blijft bizar. Die 7-2 tegen JU .....dat zijn tenslotte toch ook jeugdspelers...of niet soms. Minder goed maar mentaliteit en vechtlust compenseerde meer dan voldoende.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Tuurlijk mag het niet gebeuren, maar het is wel enigzins te verklaren. Eiting en Gravenberch zijn doorgeschoven en daarvoor staan nu Q Timber en Jensen als controleurs. Die zijn veel minder verdedigend ingesteld.
1 -1
Cello
Kortzichtig. Wat schreef je toen ze in meerdere wedstrijden compleet andere cijfers overlegden?. Dat ze veel doelpunten voor en weinig tegengoals hadden?.
Tuurlijk...we krijgen teveel goals tegen, maar tegelijkertijd zijn we in de KKD veruit de meest scorende ploeg met JA.
Velen vergeten, dat JA het laatste niveau van de opleiding is. Ja opleiding!.
Velen vergeten dat een gros van de talenten zelfs nog junior zijn, speelgerechtigd voor O19 en enkeling zelfs O17.
Zij spelen in JA omdat ze hun eigen lichtingen al ver ontgroeid zijn en anders stil zouden staan in hun ontwikkeling bij gebrek aan weerstand/tegenstand. En ookal verliezen ze nu een paar keer, maar misschien wel juist daardoor, leren en ontwikkelen zij zich nog meer dan dat alles maar van een leien dakje zou gaan en de ene monsterscore na de ander op het scorebord zou komen.
6 -2
FreddyAX
Precies zo!
0 0
EKS
misschien zien sommigen liever een opstelling met doorgewinterde, vastgeroeste derde jaars Jong Ajacieden waarmee je misschien NAC op 1-1 houdt.
1 0
ajax4ever01
Neerwaardse spiraal de laatste tijd bij Jong Ajax, zonde!
5 -2
Jojo49
fysiek , veld werd slecht , uit bij utrecht net zo, 2 helft wind tegen , en weg zijn de jonkies .
1 -3
PierreHeno
En de doelstelling van dit Ajax is aansluiten bij de Europese top = structureel KO fase CL halen. Dan is het gat met JA inmiddels bijna dusdanig onoverbrugbaar dat je de benodigde kwaliteit van buiten de club zult moeten halen...en dan doel ik dus niet op de Marin's en de Magallan's maar echt toptalent als Ihattaren in NL.
4 -1
Duif63
Die van Utrecht zijn net zo jong hoor.
2 0
PierreHeno
.....maar die spelen ook alleen maar tegen Ajax met het mes tussen de tanden hoor. Anders sta je niet ergens onderaan in de KKD.
2 0
stefan pluim
Was toch niets aan de hand. Totdat die pipo, die sommigen in het 1e willen hebben, dacht dat hij kon keepen.
2 0
Mocrodammerr
ze zijn nog jong enso.. leermomenten. je weet toch.
5 -1
Cello
Hoezeer ik ook de kritieken hieronder wel kan begrijpen, toch vergeten een flink aantal forumgenoten, dat dit team héél erg jong is, waarvan een aantal zelfs nog junior zijn en ook nog gewoon voor O19 zouden kunnen/mogen uitkomen.
Dat is geen excuus, maar wel een feit. Bij Ajax wordt namelijk, vrijwel door de hele opleiding heen, diverse spelers 1 a 2 jaar doorgeschoven (soms nog meer bij extreme talenten), zodat de weerstand/tegenstand groot is en ze kunnen blijven leren en verbeteren, de ontwikkeling dus op hoog peil blijft. En dat gebeurt al jaaaaaaaren zo bij Ajax.
En ja....dan kan het regelmatig gebeuren dat je op je bek gaat, maar ook dat hoort erbij bij de ontwikkeling van spelers. Van fouten kunnen ze leren.
En dan zie je veelal ook het verschil met spelers van vergelijkbare leeftijd bij andere BVO's als ze eenmaal aansluiten bij hun eerste elftal. Daar zijn veelal die van Ajax al heel veel verder dan hun leeftijdgenoten.
Neem bijvoorbeeld die gasten van 010. In de jeugd winnen ze nog wel eens van Ajax...maar diezelfde spelers die in de jeugd dus nog wel eens een kans maakten tegen Ajax zijn op het moment suprème, hun debuut in de hoofdmacht van hun club, al een straatlengte achter op die van Ajax. En in iets mindere mate geldt dat ook voor leeftijdgenoten bij PSV.

Dus het beleid van Ajax betaalt zich op de wat langere termijn uit, ookal heeft men dan in de jeugdcompetitie's niet altijd het succes waar de supporters naar kijken.
3 -3
Web
Vandaar dat het resultaat ondergeschikt is
2 -1
Babayaka
Yep en dat nemen ze mee naar het eerste, gaat namelijk om de transfer te maken naar het buitenland. Zon slechte instelling dit. Het is sport met winnen en verliezen, tuurlijk moet het resultaat niet ondergeschikt zijin. Maar ja maak ze dat maar wijs.
0 0
Web
Ik snap echt dat men zich druk maakt om een uitslag van Jong Ajax? Het heeft maar één doel, ontwikkelen, beter en sterker worden, de ene week is het alles en de andere week niets. Bovendien zijn er heel veel wisselingen in het team. 11 jonge spelers bij elkaar zullen nooit, tegen fysiek sterkere tegenstanders wekelijks een hoog niveau halen. Wen er maar aan
Het gaat puur om de 4 of 5 echte talenten, en die zelfs nog junioren. Waar hebben wij het over
2 -2
Duif63
Dit is het voorportaal van professioneel voetbal op het hoogste niveau, waar ze over 1 of 2 jaar klaar voor moeten zijn. Dan mag je meer verwachten dan wat deze spelers regelmatig laten zien.
3 0
Lazell
Maar ze staan toch in de top van de competitie? Dat is toch vrij regelmatig goed? Nog niet constant goed, maar dat kan ook niet.
0 0
Schwalbino
Het probleem dat je ermee hebt ligt puur bij je zelf. Dit zijn spelers in opleiding. Jij bent volwassen. Je zou dat eigenlijk moeten begrijpen want jij bent niet meer in opleiding.
0 -2
Knalpot
Precies over 1 a 2 jaar.... en die komende tijd zullen ze er ook met schade en schande wijs mee worden.
1 0
Duif63
1 of 2 jaar zijn zo voorbij. Dan horen ze dus het niveau te hebben om de CL poulefase te overleven. Want dat is het niveau waar Ajax voor opleiding. Zie jij dat gebeuren met dit elftal ? Ik vind het gemiddelde basisniveau veel te laag.
0 -2
Knalpot
Enkele zullen aan de hand van de wat volwassenere 1e elftal spelers goed genoeg zijn om mee te kunnen doen op CL niveau. Een heel elftal op zo'n jonge leeftijd klaar voor dat niveau hebben gaat nooit lukken. JA is de laatste stap in de opleidingspyramide, een paar zullen er uiteindelijk goed genoeg zijn voor Ajax 1 het overgrote deel zal vertrekken en waarschijnlijk aardige ED spelers worden op een minder niveau, zo gaat het al jaren en ook bij alle clubs.
0 0
Cello
Jij begrijpt het niet òf wil het niet begrijpen.
Het gaat niet in eerste instantie om het resultaat van wedstrijden (als dit wel goed gaat is het slechts meegenomen). Het gaat puur om de opleiding van een kleine handvol talenten, die straks op enig moment Ajax-1 moeten gaan bereiken. De rest van het team is daarbij, hoe vervelend het ook mag klinken, slechts opvulling!. Immers je moet met 11 man aan de start van een wedstrijd verschijnen.
Dat beseffende....maakt het gemiddelde niveau geen enkele reet uit. Het gaat 'slechts' om het niveau van die paar talenten waar het echt om draait.
Jongens, die vorig jaar de poulefase overleefdem hadden stuk voor stuk een paar jkaar terug, in JA, ook nog niet dat niveau om dat te kunnen verwezenlijken. Maar zijn destijds ook regelmatig 'op hun bek' gegaan in de KKD....maar hebben wel kunnen leren, hebben zich wel kunnen verbeteren en verder kunnen ontwikkelen, zodat éénmaal wèl in Ajax-1 er wel gepresteerd kon worden op CL niveau. En een enkeloing heeft dan ook nog steeds 1 a 2 jaar nodig in de ED om überhaupt op een dergelijk niveau te geraken.
1 0
Web
11 jonge spelers bij elkaar ( routine mag niet meer ) is gewoon vallen en opstaan, en daar leer je heel veel van
Onana maakte fout op fout
Waar staat hij nu?
Wil niet zeggen dat ik deze keepers goed vind?
Maar geef alleen maar aan dat het zo werkt
0 -1
Duif63
Onana is de uitzondering die de regel bevestigt. Al die anderen waarvan je al heel jong kon zien dat het nooit iets zou worden, zijn geruisloos van het toneel verdwenen. Ik snap best dat het om die paar talenten per lichting gaat en dat de rest pelotonvulling is, maar ik vind het gemiddelde niveau zo laag. Dan gaat er iets heel erg fout. In de scouting, in het opleiding of in het doorselecteren.
0 -1
Ajax1969
In het team waarin Onana speelde in 2015/2016 speelden ook heel vaak ene Frenkie de Jong en Donny van de Beek mee.
Verder speelden Daley Sinkgraven, Kenny Tete, Jairo Riedewald ook regelmatig mee. Zes spelers die gewoon het eerste hebben gehaald.
0 0
DonQ
Nee je snapt het dus niet dat het om die paar talenten gaat want je spreek jezelf later weer tegen. Het is volstrekt onrealistisch om te denken dat elke speler van elk jeugdelftallen het niveau haalt van Ajax 1.
0 0
PierreHeno
Wat is nu eigenlijk precies nog de functie van dit Jong Ajax? Opleiden? Ervaring opdoen? Oplossend vermogen en weerbaarheid kweken door vooral tegen fysiek sterkere en oudere/ meer ervaren tegenstanders te spelen? Bij Kotarski ( en niet alleen hij) zie ik niet echt een stijgende lijn op al deze onderdelen. Een groot kaartenhuis dat bij een beetje echte tegenstand meteen volledig in elkaar kachelt. De bijzondere meerwaarde van Van der Gaag ontgaat me vooralsnog.
2 -3
FreddyAX
Van der Gaag doet het prima.
0 0
PierreHeno
Zoon Van der Gaag bedoel je?
0 0
DonQ
Unuvar, Brobbey, Traore, Lang, Timber en Taylor zijn allemaal jongens die zichtbaar stappen hebben gezet in hun ontwikkeling door veel te spelen bij Jong Ajax. Puur daarom is Jong Ajax het meer dan waard als tussenstation. Teveel mensen maken de fout dat ze dit elftal beoordelen op dezelfde manier als Ajax 1. We hebben zelf jarenlang kunnen zien in Ajax 1 dat een elftal met alleen maar talenten niet stabiel is op de lange termijn. Az is daar nu ook een mooi voorbeeld van en dat zijn jongens die notabene 3 tot 4 jaar ouder zijn dan de gasten jong Ajax.
0 -1
Knalpot
Precies dit: "weerbaarheid kweken door vooral tegen fysiek sterkere en oudere/ meer ervaren tegenstanders te spelen"
2 -1
Jojo49
fysiek en wind tegen 2 helft , was niet best .
0 -2
Duif63
Mooi weer- en wind mee voetballers hebben we genoeg. Zou er niet is anders gescout moeten worden ?
3 0
MarLuuk76
Als jij Feyenoord bikkels wil misschien. Er wordt al anders gekeken. Zie Sanchez Nico Martinez en dan in wat mindere mate ook Alvarez nog wel qua fysiek en hard spel. Gekoppeld aan goed voetballen.
0 -3
Knalpot
We hebben en hadden ze wel maar die waren voetballend net niet goed genoeg: de Wit, Matusiwa en Zeefuik bijv.
0 -3
Duif63
Maar in dit elftal zitten er ook genoeg die voetballend niet goed genoeg zijn en ook de inzet en passie van de spelers die jij noemt missen. Hoe kunnen die dan in JA terecht komen ? Dan gaat er toch iets vreselijks fout in de scouting en selectie.
0 -1
Knalpot
In het eerste worden die spelers toch ook van buitenaf gehaald? Ik noem maar een Tagliafico en Martinez. Je moet alleen wel kijken waar je op het veld ze nodig hebt. Ik ben echter wel van mening dat we te makkelijk van bovengenoemde spelers afscheid nemen. Er zijn zat wedstrijden in het jaar dat je een beroep op ze kunt doen, zo'n Matusiwa heeft de meeste ballen onderschept van de gehele eredivisie, je gaat mij niet wijsmaken dat wij gewoon heel veel aan die jongen hadden kunnen hebben dit seizoen. Nu speel je de lastigste (winter)maanden onverhoopt door blessures met Eiting en Gravenbergh op cruciale posities terwijl Azor daar de afgelopen maanden gewoon punten voor ons had gepakt.
0 0
Sampaoli
Eerste helft weergaloos voetbal gezien met een zeer goede Brobbey. Nadat hij eruit ging was het niks meer. Positiespel was 2e helft non-existent. NAC kwam in de duels en Ajax kwam niet meer aan voetballen toe.

JFC is aan de bal fenomenaal voor een back, maar heeft geen flauw idee hoe hij moet verdedigen. Loopt als een kip zonder kop naar voren en schat duels regelmatig verkeerd in. Ook nu levert je dat twee tegendoelpunten op.
2 -3
Duif63
'Weergaloos voetbal'. 'Een fenomeen aan de bal' heb je naar een wedstrijd van Barcelona met Messi, Xavi en Iniesta zitten kijken ?
4 -1
DonQ
Wordt jij nooit moe van jezelf? Ik zie je onder elk bericht je negativiteit spuwen. Neem lekker wat antidepressiva als je het allemaal niet meer ziet zitten.
3 -1
Duif63
Prima, ik neem een pilletje als jij je roze zonnebril verkoopt.
2 -2
DonQ
Het glas is voor mij inderdaad halfvol. Neemt niet weg dat ik ook kritisch kan zijn, maar mensen zoals jij slaan door. Het lijkt me ook een ontzettend vermoeiende manier om het voetbal en in het bijzonder Ajax te beleven. Zeker omdat je geen enkele invloed hebt.
0 -2
PierreHeno
2-4 verlies in eigen huis na een 2-0 voorsprong, blunders bij de vleet, Nous er voor een paar weken uit. Het was me weer een vruchtbaar avondje.
5 0
Duif63
Ja het is echt genieten van onze club in 2020.
3 -3
PierreHeno
Hij schiet ze wel mooi binnen die Mounir el Allouchi
0 0
Suarez16_
Wat me wel stoort als ik Jong Ajax kijk: de scheidsrechters fluiten altijd tegen ze. Vandaag ook wordt een Danilo of Unuvar een paar keer omgebeukd door een kerel van 30, dan is het niks. Doet een Timber het tegen die spits dan fluit hij wel. Vrij irritant dat ze consequent tegen jong teams fluiten, puur doordat ze gehaat worden door andere clubs.
2 0
Sampaoli
Dat is ongetwijfeld waar. Het is de 'makkelijke' keuze voor scheidsrechters om de tegenstander van JA het voordeel te geven. Gebeurt zeer regelmatig.
0 0
Van Reenen
Scheidsrechter is een racist. Bij een duw van Pereiro staat hij op appèl van de grens meteen te zwaaien en te zeggen dat het wel wat mi der kan, maar bij Brobbey wil hij het liefste door laten spelen. Later in de wedstrind verlaat Brobbey alsnog geblesseerd het veld.
0 0
Lazell
Pereiro is wit?
0 0
mgtow
Ruperti is een kakkerlak.
1 0
Van Reenen
Ondanks dat mensen het niet met mijn zienswijze eens waren, is tot mijn ontsteltenis de einduitslag 2-4 . Dus zo slecht had ik het niet gezien, vind ik zelfKotarski gaat het niet worden en waarschijnlijk nog een aantal niet!
0 -3
Sampaoli
Ja, het is jeugdvoetbal. Maar dit kan toch niet? Ajax-onwaardig die Kotarski. Fouten in Jong Ajax sinds zijn komst zijn niet meer op 2, 4 of 6 handen te tellen. Hij laat ongetwijfeld potentie zien maar hij blundert minimaal net zoveel.
4 -2
Ozymandias
Onana blunderde bij Jong Ajax veel vaker dan Kotarski. Hij had bijna elke wedstrijd wel een blunder.
2 -2
Marcao
Losers. Allemaal. Geen duel gewonnen en bijna elk schot van NAC was raak. Ik neem aan dat Overmars en Sar keihard gaan ingrijpen. 11 goals tegen in twee wedstrijden. Losers.
2 -5
Ozymandias
Dit Jong Ajax doet mij enorm denken aan het Jong Ajax van de toplichting met Nouri en Vd Beek. 60 minuten goed spelen en vervolgens een enorm verval doordat ze nog niet de inhoud hebben om 90 minuten op dit tempo te spelen.
6 -1
Bapinho
Wat een onzin, dat jaar heb ik bijna alle wedstrijden gekeken en ze tikte iedereen scheel de hele wedstrijd
1 -1
Sampaoli
Appie en VD Beek haalden een véél hoger niveau en dat deden ze wekelijks. Toegegeven is dat de jongens uit 02/03 (de lichting die het moet doen voor ons) nog bijzonder jong zijn, jonger dan Don en Ap toen.
1 0
Ozymandias
Vd Beek en Nouri individueel misschien (en die waren dan ook zo'n twee jaar ouder dan veel van de talenten in dit Jong Ajax) maar Jong Ajax als team speelt dit seizoen vaker goede wedstrijden.
1 -2
Ajax95Duivendrecht
Niet mee eens. Dat jaar met Keizer werden tegenstanders 60 à 70 minuten lang helemaal tureluurs getikt en was het echt een genot om naar te kijken. Defensief was het toen ook wankel, maar iedereen bood zich continu aan, er werden telkens driehoekjes gevormd en vrijwel elke speler kon ook echt wat met de bal aan de voet.

Dat tureluurs tikken is dit jaar toch echt minder dan bij die lichting, al zitten er zeker wedstrijden bij waarin het in de buurt komt.
0 0
Web
Daar speelden wel Frenkie en Nouri. En die ook nog eens ouder waren
1 -1
BrandjeXL
Is dat de discussie?
1 -1
RayJordaan
Hun haalden destijds een veel hoger niveau, tuurlijk ging er toen ook veel mis, maar minder vaak dan dit seizoen.
3 -1
Ozymandias
Jong Ajax haalt dit seizoen regelmatig een vergelijkbaar niveau. Toen zaten er ook veel matige wedstrijden tussen. Sterker nog, Jong Ajax speelt dit seizoen vaker goed dan Jong Ajax toen deed.
0 -1
BrandjeXL
Welnee, hoe kom je hier nu toch bij. Dit JA speelt zeer matig met af en toe een uitschieter. Is ook niet zo vreemd want het zijn nu alleen maar jonge gasten maar het niveau wat destijds regelmatig werd aangetikt heb ik dit JA nog niet zien doen. Ze zijn misschien wat stabieler als je het over de ondergrens hebt.
0 0
ditisdebeslissing
Ah joh leuk nac terug in de eredivisie. Winnen soms van psv en Feyenoord gaan meestal met een nulletje of 5 eraf tegen ajax 1
1 -1
0115ajax
Die Pieri is toch ook niets man. Soort Sinkgraven. Zijn geen verdedigers!!!
4 -6
Dennish
Haha Jong Ajax en een voorsprong van 2 goals. Elk seizoen pakken ze weer van die heerlijke voorsprongen en verliezen ze die potten dik.
2 -2
ajax1981
Fysiek spel heeft gewonnen
1 -2
036AFCA97
Hopen dat dat donderdag beter gaat.
2 -1
ajax1981
Veel beter, genieten! Voetbal wint dan wel!
1 -1
Marcao
Kutkeepers. Ben ff helemaal klaar met dit schijtvoetbal. Je vraagt je af hoe lang Van der Gaag hier nog zit. Doorselecteren dit zooitje ongeregeld.
0 -16
DonQ
Ik heb je nu twee keer als een idioot zien reageren op topics over Jong Ajax. Verder zie ik je nooit wat zinnigs zeggen in andere topics. Ga even bij jezelf te rade of het normaal is om zo emotioneel te worden van notabene Jong Ajax.
1 0
De-King
je bent een grap
3 -3
Marcao
Jij hebt je wel vermaakt dus pannenkoek?
3 -3
De-King
Dit afschuiven op Van Der Graag, je bent een grap pikkie.
3 -1
Marcao
Prima knul, dan vind jij toch gewoon dat hij het fantastisch doet. Boeien.
1 -3
Ajax95Duivendrecht
Keepers en Ajax, het is de laatste jaren geen goede combi...
2 -2
036AFCA97
Maignan ophalen bij Lille.
2 -2
AFCA.
Hij schiet hem ook wel aardig binnen zo in een keer moet ik zeggen.
3 -1
Libero
Nou, Kotarski, nog even oefenen.
1 -1
ddavidd99021
doe maar ffkes wisselen keepertje
2 -1
de-Ajacied
Het ergste van deze wedstrijd is Kurt Westerman. Een juichende kakkerlak op de Toekomst
3 0
Dennish
Persoonlijk vind ik hem een van de leukste commentatoren. Hij juicht ook als Jong Ajax scoort. Vind het spelletje gewoon prachtig.
1 -1
Lazell
Vind hem vaak maar wat roepen.
0 0
louis60
Wat een afgang!!! Ik zou Bizot kopen voor 20 miljoen. Dit is niet te geloven.
2 -8
laling
Kutkeepers!!!!
5 -1
TwoLegsAlwaysWin
wat een keeper
4 -1
Murph
Pppfff keepertje
4 -2
036AFCA97
Goed gekeept man!!
4 -2
Duif63
Jezus Kotarski man man man.
4 -3
0115ajax
Wat een keeper zeg.
4 -4
Ajaxfan16
Kut keeper
4 -3
MPAjax
zodra ze achter staan kunnen ze het niet meer ombuigen vooral niet als de beste aanvallers er niet bij zijn
3 -1
Hollister
Kijk eens met welke passie NAC nu verdedigd.. zie dat mentale en fysieke verschil... over mijn lijk, maar wij winnen hier... die intrisieke motivatie en wilskracht is het zwakste onderdeel van onze opleiding, al jaren.... maar sttttt.. ik snap er geen kloten van
3 -3
Engeltje
Eens
0 0
Moozz03
Het zijn allemaal jonge jochies.. daar gaan gewoon koppies naar beneden hangen als ze een voorsprong verspillen dat is inherent aan de leeftijd. Het is niet zo moeilijk.
1 -3
Hollister
Maar die zelfde jonge jochies willen sommigen hier al volgende week in Ajax1 zien.. de Brobbey's en Unuvars.. en dan moeten ze het wel kunnen?
2 0
Middenweg401
Mocht je willen dat we meerder Unuvars hadden..
0 0
DonQ
Verschil is dat ze dan worden omringd door ervaren jongens die mentaal gezien een stuk weerbaarder zijn en niet blozen of blinken van een achterstand.
0 0
Knalpot
De wijzen hier niet hoor, laat ze eerst maar eens 1,5 seizoen wennen aan het seniorenniveau. Leuk kunnen voetballen is 1 maar daarna moet er nog heel veel gebeuren om een volwaardige prof te worden.
1 0
Ozymandias
NAC speelt met volwassen mannen die dat al hebben geleerd. Jong Ajax speelt met kinderen die dat nog moeten leren.
2 -4
Hollister
Joh , lul niet zo dom.. tegen Utrecht en de andere Jong teams gaan we er ook af op basis en dan ook niet op basis van voetbal... dat zijn ook gastjes van 18, 19 en 20...
2 -1
Web
Fysiek verschil, waar zou dat door komen?
2 -2
Duif63
Het is fysiek, maar ook conditioneel. En dat zou niet mogen. Conditie is vrij makkelijk trainbaar voor jonge jongens.
1 0
Knalpot
Nope, spiertjes zijn veelal nog in de groei. Als je daar roofbouw op pleegt dan pakken ze blessure op blessure.
0 0
DonQ
Jonge jongens hebben gewoon minder inhoud dan volwassen kerels. Dat zie je in alle sporten.
1 0
echteajacied
Kunnen we Pierie niet aan Getafe verkopen?
3 -3
PierreHeno
Van zo'n Pierie had je toch beduidend meer mogen verwachten in de verdediging...meer sturing etc. Of mogen we dat eigenlijk helemaal niet van hem verwachten omdat het er simpelweg niet in zit?
1 -1
MPAjax
vind ze gemakzuchtig overkomen
0 -2
PierreHeno
En aan coach Van der Gaag ligt het natuurlijk allemaal niet....
1 -5
louis60
JA begin seizoen en nu is natuurlijk ook zwakker zonder Schuurs, Traore, Eiting, Grafenberg, Lang etc.
3 -1
PierreHeno
...maar wèl met Ünüvar en Hansen
0 -3
Ozymandias
Ünüvar heeft jammer genoeg maar 45 goede minuten op dit tempo in zijn tank.
3 -3
RayJordaan
Kotarski redt Ajax nu, gozer van NAC mocht weer vrij doorlopen en uithalen..
3 -2
Ajax95Duivendrecht
Kotarski doet het prima vanavond. Alleen bij die laatste goal ging hij in de fout. Zonde, want voor de rest keept hij foutloos.
0 -4
Marcao
10 tegengoals in 2 wedstrijden. Het is wel duidelijk waar het probleem ligt.
5 -1
Ajax95Duivendrecht
Middenveld is ook veel te aanvallend. Voor de winter had je Gravenberch en Eiting op de controleurposities staan, nu Q. Timber en Jensen. Dat is nog al een verschil: eerste twee verdedigen over het algemeen goed mee en lopen goed mee terug, maar Timber en Jensen doen dat niet.
2 -2
Ozymandias
In deze wedstrijd is het vooral de aansluiting tussen de linies die te groot wordt (door een gebrek aan fitheid van de jongere spelers) waardoor de verdedigende organisatie slecht is. Vorige wedstrijd waren het voornamelijk individuele fouten die de tegendoelpunten veroorzaakte.
1 -2
Ajax95Duivendrecht
Ook tegen Utrecht waren de ruimtes tussen de linies al immens.
2 -2
Ozymandias
In het laatste halve uur wel maar toen had Ajax al heel veel doelpunten achter de oren gekregen.
0 -3
MPAjax
veerkracht is het toverwoord
0 -1
roodwit007
ondertussen zijn 2 dragende spelers er wel uitgeschopt , ook dit is een feit
3 -1
Marcao
Dat is het gameplan van elke tegenstander. En die pisnichten met fluit in hun reet vinden het allemaal prachtig. Ook deze wedstrijd weer. We krijgen meer overtredingen tegen dan mee. Het kán niet, maar elke wedstrijd gebeurt dit weer. Terwijl tegenstanders los mogen gaan.
0 -2
Amp
Dat je achter komt is het grootste punt niet zozeer, wel het herhaaldelijk slappe ingrijpen van bepaalde spelers
0 -2
Starring
Ajax gebruikt helaas ook amper de zijkanten. Door het centrum is t gewoon veel te druk. Maar goed, ook deze wedstrijd kunnen ze prima als leermoment gebruiken,
1 -2
Toon meer reacties