Van de Beek: 'Zagen er niet altijd energiek uit'

ThijsZwagerman, 16-02-2020 om 17:10, 4903 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Donny van de Beek is evenals zijn trainer Erik ten Hag niet tevreden over het vertoonde spel van Ajax tegen RKC Waalwijk. De middenvelder koestert de zege, maar is kritisch op de manier waarop Ajax zondag voor de dag kwam.

‘Het was geen bijzonder hoogstaande wedstrijd. We speelden niet ons beste voetbal, dat zal donderdag (tegen Getafe, red.) een stuk beter moeten. Uiteindelijk hebben we wel de drie punten en dat was vandaag (zondag, red.) het belangrijkste. Nu zijn we namelijk uitgelopen op AZ’, weet Van de Beek. De voorsprong op AZ bedraagt door de overwinning op RKC Waalwijk zes punten.

Van de Beek zegt vervolgens in gesprek met FOX Sports dat het leek alsof de Ajacieden niet negentig minuten lang op honderd procent speelden. ‘Je moet altijd proberen de juiste energie erin te gooien en ik vond dat dat nu niet altijd het geval was. We zagen er niet altijd fris en energiek uit en dat zou wel zo moeten zijn.’

Tot slot gaat de middenvelder in op het treffen met Getafe van aanstaande donderdag. ‘Ik kijk er heel erg naar uit. Ik heb Getafe tegen Barça zelf gezien. Ze gaan er vol op, zetten goed druk en het is een fysieke ploeg. Daar moeten we ons op voorbereiden’, blijkt Van de Beek prima op de hoogte van de komende tegenstander.

De Ajacied sprak nog niet met Frenkie de Jong, speler van FC Barcelona en voormalig ploeggenoot van Van de Beek, over Getafe, zo vertelt hij desgevraagd. ‘Ik heb Frenkie niet gesproken, maar die zal ongetwijfeld hetzelfde zeggen. Het is een lastige ploeg om tegen te voetballen. Misschien bel of app ik hem voor de wedstrijd nog wel even. Hij is altijd wel slim en weet vast goed wat hun krachten zijn, maar ik heb de wedstrijd natuurlijk ook zelf gezien’, besluit hij.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Van de Beek speelde zelf echter wel goed
0 0
louis60
Dit roepen ze al sinds de zomerstop. Het moet veel beter, maar we zien het dit seizoen maar heel af en toe. En dan met een volledige selectie(basis elf). Ik ga me heel voorzichtig voorbereiden op een afdaling uit de voetbalhemel. Dat betekent gezellig meezingen tijdens de thuiswedstrijden en weer genieten van de top zes clubwedstrijden( Barca,Real,Liverpool, City, PSG en Juventus) in de CL.
0 -2
Cupmetgroteoren
Wat valt daaraan te genieten? De CL is gekochte troep.
0 0
PetrusKeizer
dat krijg ik van mn vrouw ook wel ns te horen, maar dat is dan meestal na de wedstrijd.
1 0
Jaridebeste
Dat is nog een understatement....
Als het donderdag maar volle bak EN scherp gaat!
0 0
ajax4ever01
Ajax kan en moet vele malen beter dan ze al weken zelfs maanden laten zien.
3 0
Ajaxbrl
Slappe hap was het weer, moet 6x beter Donderdag anders word het huilen..
9 0