Ten Hag denkt na over basisplaatsen Ziyech en Blind

JesseTH, 16-02-2020 om 17:15, 14270 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag is er vooralsnog niet volledig over uit met welke basiself hij donderdag in de Europa League aan zal treden tegen Getafe. Hakim Ziyech en Daley Blind kregen tegen RKC Waalwijk ieder een helft speeltijd en de komende dagen moet bepaald worden of zij aan de start kunnen en zullen verschijnen in Europees verband.

Het tweetal moet terug in hun ritme komen na een periode van afwezigheid en dat gaat in etappes. Tegen RKC werd een volgende etappe voltooid en dus kan er nu verder gekeken worden. 'Daar moet ik nog over nadenken. We hebben na deze dag meer informatie. We zullen gaan kijken hoe we het elftal in gaan richten en welk plan we trekken', zo spreekt Ten Hag tijdens de persconferentie.

Met de twee ieder een helft binnen de lijnen liep het stroef tegen de opponent van zondag. Ten Hag probeert het te verklaren. 'Ik denk dat het te maken heeft met de wijzigingen die je elke keer door moet voeren. Dat komt de automatismen niet ten goede. Dan stroopt het weleens en krijg je niet het tempo in de wedstrijd. We moeten snel weer terug naar de automatismen.'

Ook bespreekt de trainer de situatie van Edson Álvarez. De Mexicaan moest Nederland tijdelijk verlaten om zijn vrouw en pasgeboren kind te zien, want de oversteek naar Nederland mogen zij nog niet maken. 'Het is de wet in Nederland. Daar heb ik mij bij neer te leggen. Ik denk dat het in dit individuele geval niet de juiste beslissing is. Het is heel bitter dat je je gezin wilt zien en daarvoor dit soort kunstgrepen moet uithalen', aldus Ten Hag, die het volledige begrip heeft voor het feit dat Álvarez zijn gezin bezocht.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Laat blind en Ziyech van uit basis beginnen, en opstelling met Tadic in de spits,links Babel, Rechts Ziyech, op 10 Donny, Martinez met Eiting, linksback Nico, Blind met Schuurs, rechtsback Dest, keeper Varela.. KLAAR!!
0 0
AFCACBS1900
Wordt het anders niet weer eens tijd om Siem de kans te geven?
0 -1
mvdk
Babel--Traore--Ziyech
-----------Tadic--------

Ziyech op rechts, zodat hij vooruitlopende spelers achter de linies aan kan spelen. Tadic op 10, omdat hij een prima pass, een goed schot heeft en de bal eventueel vast kan houden. Traore lijkt zich aardig op te werken en zie ik graag een kans krijgen. Babel ben ik om eerlijk te zijn niet zo weg van. Ik hoop dat Promes en Neres HEEL SNEL weer terug zijn.
2 0
LammertAlbertus
Zou het zo doen

Scherpen
Mazraoui Timber Martinez Tagliafico
Blind
Ekkelenkamp Eiting
Ziyech
Donny Tadic


worden Ziyech & Blind gewisseld dan zo

Scherpen
Mazraoui Timber Martinez Tagliafico
Eiting
Ekkelenkamp Mendez
Tadic
Donny Babel
0 -2
grannig mokum1
Hahahah gek, zo worden we afgeslacht
0 0
gi0vanni
Jij wil wel erg graag een afgang.
0 0
ajax4perez
Je gaat ze allebei keihard nodig hebben.
Als je blind LCV zet en Martinez op het middenveld kan je indien het nodig is Martinez naar de LCV verplaatsen en inbrengen wat nodig is (verdedigend of aanvallende middenvelder).
Ziyech wisselen, Tsjah dan komt er een spits in en zal Tadic naar de vleugel gaan.
0 0
Tjpknge
Zelf zou ik de ontwikkelingen van Bastoni in de gaten houden, zat in het o21 elftal van Italië en heeft mij vorig seizoen echt kunnen bekoren. Als we dan volgend seizoen zo kunnen spelen, hebben we weer een champions league waardig team staan.

Aanval:
Neres Tadic Antony
Middenveld :
Eiting*Promes Vd Beek
Verdediging :
Martinez Blind Bastoni Dest
Doelman:
Onana

*Hij en Gravenberch zou ik het laten uitvechten op die positie. Stellen ze beiden teleur zou ik dan ook buiten de deur kijken voor een versterking. Een Berge of een Praet zie ik dan bvb graag komen, al lijkt Ihattaren mij de ultieme versterking, maar of dit mogelijk is..
0 0
DJPostma
Jij denkt dat Onana, Dest, V.d.Beek en Neres allemaal.blijven?
0 0
Tjpknge
Ik zou het om eerlijk te zijn, echt niet weten. Wel weet ik vrij zeker dat Tagliafico weggaat. De andere zijn wmb twijfelgevalletjes.
0 0
Thedude
Zou je het mindere spel van Alvarez kunnen verhalen op het Ind of de Nederlandse overheid op basis van een wettelijke vorm fout? Geloof mij dat die Alvarez ergens wel potentie heeft maar als je op deze schofferige en onmenselijk manier van je gezin wordt weerhouden dan gaat dat in je koppie zitten zeker als je net een kindje hebt. Het is weer zo'n typisch Nederlands regeltje die totaal verkeerd uitpakt en de vluchtelingen maar toe laten en ook werkelijk van alles laten profiteren, maar eerlijke mensen gewoon keihard aanpakken. Die nieuwe regel snap ik wel maar pas hem dan goed toe. Er is nergens naar zijn salaris gekeken en op pure domme letterlijke regel geving zomaar wat gedaan zonder naar de feitten te kijken, even een voorbeeld geven die echt totaal misplaatst is wat een schande
0 -5
Ferd
Nee, want bewijs het maar eens. En overigens slaat je vergelijking met vluchtelingen ook nergens op. Gezinshereniging is voor iedereen lastig, ook voor de geboren en getogen Nederlanders met een buitenlandse partner zoals ik.
0 0
louis60
Wij horen in CL en Getafe ook. Schande dat Valencia en Chelsea daar nu wel optreden. Bah. Ik zou nu liever nog een keer tegen Valencia spelen. Getafe is veel sterker.
0 -1
Rentokill
Vandaag heel goed kunnen zien wat Blind toevoegt aan deze selectie: organisatie. Hij zette het in één keer goed neer. Beste terugkeer sinds Frank Rijkaard.
4 0
Sterspeler
Als je dit 10 jaar geleden had voorspeld zou je nog net niet gelyncht worden.
0 0
Hans Kraay Jr.
Niet normaal hè hoe belangrijk die gast is.

Met een paar aanwijzingen en gebaren zet hij de hele organisatie neer. Nooit gedacht dat Blind zo belangrijk zou zijn voor dit Ajax.
1 0
PetrosQ
Afgaande op bovenstaande, waarin Ten Hag aangeeft dat de vele wisselingen zorgen voor stroef spel, en aannemende dat Ziyech en Blind kunnen starten verwacht ik het volgende:

Varela; Dest, Alvarez, Blind, Tagliafico; Donny, Martinez; Tadic, Ziyech, Babel; Traoré
3 0
Cupmetgroteoren
Het wordt Ajax tegen Dubai. Getafe is onderdeel van de Royal Emirates Group uit Dubai.
0 -4
DT10
Welterusten!
2 -1
Ajaxbrl
Gaat Neres ooit nog voetballen?
0 0
Ajax114
Hebben we weinig plezier van gehad dit seizoen. Lange tijd uit vorm en toen hij in vorm kwam raakte hij geblesseerd. Vorig jaar ook al geblesseerd. Zou hem verkopen.
1 -1
Sterspeler
Ik zou hem houden. Heeft genoeg te leren en heeft weldegelijk kwaliteit. je gaat zat toppers verliezen komend transferwindow.
0 0
Joseph
Heeft Overmars net 7 miljoen voor betaald, daar ga ik wel van uit..
0 0
Rentokill
Om de doorverkooppercentageclausule (één woord) mee af te kopen.
0 0
Joseph
Klopt, dan ga je er vanuit dat je hem kan doorverkopen ;)
0 0
DT10
Babel ——- Tadic ——- Dest
- Donny - Martinez - Ziyech -
Nico - Blind - Schuurs - Nous
————— Varela —————
0 -4
Jelephi
Zonder die twee ga je er compleet af.
6 0
gusanito
Helemaal mee eens. Volg Getafe sinds we ze geloot hebben en we gaan het echt heel moeilijk krijgen tegen ze. Als de spelers het in hun hoofd halen om minder dan de volle 100 procent te geven ga je er hard af tegen ze.
0 0
Ajaxbrl
Klopt helemaal, ik heb ze zien spelen tegen Barca en Real en het is een hele taaie ploeg..
3 0
fc Barcelona_ke
Varela
Mazraoui alvarez blind taglia
Eiting vd beek martinez
Ziyech tadic babel
Dat verwacht ik donderdag spelen!

Ajax zal donderdag meer defensief/voorzichtig spelen daarom speelt mazraoui ipv dest!
0 0
Joseph
Die 2 zijn essentieel als je daar een resultaat wilt halen. Met de hoge druk die Getafe zet, ben je volledig afhankelijk van Blind in de opbouw. Ik hoop ook echt dat Schuurs fit is, want de zwakke passing en lage handelingssnelheid van Alvarez kan je niet gebruiken.
1 -1
fc Barcelona_ke
Gewoon met ziyech blind als basisplaatsen beginnen. Na zestig minuten wordt naar kijken of de wissel nodig is. Vooral ziyech moeten wij zeker voorzichtig doen!
0 0
Tufono
Als je zo speelt zoals vandaag wordt je afgeslacht!
1 -7
DaNaRWaL
Ach, vorig jaar werden we ook door Feyenoord afgeslacht om 2 weken daarna een dikke wedstrijd tegen Real te spelen. RKC doet het best leuk en Ajax speelde niet goed. Donderdag wordt heel anders, Europees zie ik ons wel weer ver komen.
7 0
Mung
Enige kanttekening, Real was destijds in crisis en Getafe is nu in bloedvorm.
4 0
Jaridebeste
Dat klopt, alleen een groot verschil is helaas wel dat toen iedereen wel fit was in tegenstelling tot nu. Toen was het echt een mentaliteitskwestie. Nu spelen er ook echt aanzienlijk minder goede spelers....helaas. Desondanks hopen we er natuurlijk wel het beste van!
1 0
AJAIXIXIXI
Je gaat ze allebei keihard nodig hebben.
5 0
insectenverdelg
Maar 2 ingecalculeerde wissels is tegen Getafe ook wel veel van het goede
0 0
oudzuid2
zat in het stadion maar vond Alvarez een goeie wedstrijd spelen. wat mij betreft het centrum donderdag samen met Blind
7 -1
Joseph
Zo traag en zo zwak aan de bal, daar kom je mee weg tegen RKC, maar dat zal keihard afgestraft worden tegen Getafe. Ik hoop echt op Schuurs.
2 -7