Ten Hag: 'Hakim redt het geen negentig minuten'

ThijsZwagerman, 16-02-2020 om 14:20, 5937 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag is blij dat zijn ploeg de komende weken veel wedstrijden speelt. Volgens Ten Hag is dat namelijk waar zijn spelers van houden. Voorafgaand aan Ajax - RKC Waalwijk ging de oefenmeester ook in op de fitheid van Hakim Ziyech, Daley Blind en Perr Schuurs.

‘Het is prettig dat we in deze fase van het seizoen weer om de drie dagen kunnen spelen. De spelers houden daar van. Ze voetballen om wedstrijden te spelen. Trainen hoort erbij, dat weten we ook, maar het is altijd fijn als je veel wedstrijden kunt spelen’, stelt Ten Hag in gesprek met FOX Sports.

Vervolgens gaat de trainer in op Ziyech, die tegen RKC Waalwijk terugkeert in de basis van Ajax. Ten Hag wilde Ziyech niet extra sparen richting het duel met Getafe. ‘Hij heeft juist wedstrijden nodig, als voorbereiding op Getafe. Dat is niet de enige reden dat hij speelt, want ik kijk er ook tactisch naar. Deze wedstrijd moet gewonnen worden, maar daarnaast heeft hij weer wedstrijdritme nodig. Dat geldt ook voor Daley Blind. Negentig minuten zal Hakim vandaag (zondag, red.) niet kunnen redden, dat kan ik bij voorbaat al zeggen’, aldus de Ajax-trainer.

Tot slot geeft Ten Hag nog een blessure-update over Schuurs, die zondag evenals tegen Vitesse ontbreekt vanwege kuitklachten. ‘Als Schuurs fit genoeg was had hij erbij gezeten. Hij heeft vandaag (zondag, red.) getraind en ik hoop dat hij morgen weer volledig kan aansluiten.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Minsc
Wel weer vreemd om Onana te laten spelen.
0 0
Ajaxbrl
Donderdag wel hoop ik..
0 0