Ajax O19 treft Atlético Madrid in Youth League

BartVeenstra, 14-02-2020 om 13:05, 16043 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax O19 neemt het in de achtste finales van de Youth League op tegen Atlético Madrid O19. Vrijdagmiddag werd het elftal van trainer John Hetinga tijdens de loting gekoppeld aan de Spanjaarden, die zich via de play-offs plaatsten voor deze fase van het toernooi.

Het goede nieuws voor Ajax O19 is dat de ploeg de wedstrijd in eigen huis kan afwerken. Op Sportpark de Toekomst zal de beslissing direct vallen, omdat er geen return plaatsvindt in deze ronde. De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 3 of woensdag 4 maart.

De kwartfinales staan gepland voor dinsdag 17 en woensdag 18 maart. Wanneer Ajax zich plaatst voor de kwartfinales treft het in die ronde de winnaar van het tweeluik tussen Rode Ster Belgrado en FC Midtyjlland.

Mocht Ajax zich plaatsen voor de halve finales van de Youth League reist het af naar Zwitserland. In Nyon vinden op 17 april de halve finales plaats, waarna op 20 april de finale wordt gespeeld. Wanneer Ajax de halve finales haalt, speelt het in die ronde tegen Bayern München, Dinamo Zagreb, Benfica of Liverpool. Mocht Ajax de finale bereiken, speelt het op papier 'thuis'.

Volledige loting achtste finales Youth League

Bayern München - Dinamo Zagreb
Ajax - Atlético Madrid
Atalanta Bergamo - Olympique Lyon
Internazionale - Stade Rennes
RB Salzburg - Derby County
Benfica - Liverpool
Rode Ster Belgrado - FC Midtjylland
Juventus - Real Madrid

Volledige loting kwartfinales Youth League

Internazionale/Stade Rennes - Juventus/Real Madrid
RB Salzburg/Derby County - Atalanta Bergamo/Olympique Lyon
Rode Ster Belgrado/FC Midtjylland - Ajax/Atlético Madrid
Bayern München/Dinamo Zagreb - Benfica/Liverpool

Denk jij dat Van de Beek scoort en Ajax wint van RKC Waalwijk? Zet in en krijg 2,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
markk
Gewoon de best mogelijke spelers opstellen, Ajax heeft een reputatie hoog te houden. Is een mooi affiche voor spelers als Unuvar, Hansen etc.
0 0
de_pitbull
Je kunt moetilijk spelers opstellen die je de dag erna weer bij het eerste nodig hebt.
0 0
Pheadrus
Traore en Gravenberch zijn ook nog O19. Zouden die ook mee moeten?
Ik ben het met je eens dat de beste spelers mee moeten behalve die twee.
0 0
SpursAjax
Kom zeker kijken op de toekomst. Gewoon met sterkst mogelijke opstelling aantreden. Alles wat officieel nog o19 is lekker mee laten doen. Dan heb je echt een heel sterk Team staan met de gebroeders Timber, Unuvar, Hansen, Brobbey, Taylor noem maar op. Hoop echt dat ajax daar voor kiest want dan maken ze kans om hem dit jaar te winnen!
1 0
Pheadrus
Traore en Gravenberch zijn ook nog O19. Zouden die ook mee moeten?
Ik ben het met je eens dat de beste spelers mee moeten behalve die twee.

Kan ik zo naar de toekomst om de wedstrijd te kijken? Ik heb geen seizoenskaart of niets. Is er entre?
0 0
Joseph
Ik hoop echt dat Ajax de YL serieus neemt, is toch een veel belangrijker podium dan de KKD. Geen enkel talent zal je overhalen voor Ajax te spelen na een overwinning op Telstar of MVV..

Gewoon met Unuvar, Brobbey, Taylor en Hansen! Zeg die jongens maar dat dit hun toernooi is om te winnen..
3 0
Pheadrus
De wedstrijd thuis tegen Atletico Madrid (3 of 4 maart) valt tussen de KKD wedstrijden van 28 feb en 6 maart. Dan kunnen Unuvar en consorten gewoon mee doen.
De uitwedstrijd daarna (17 of 18 maart) valt tussen de KKD wedstrijden van 16 maart en 20 maart. Dan zal Ajax een keus moeten maken of Unuvar en consorten een KKD wedstrijd laten schieten ten behoeve van deze internationale ervaring en uitzicht op de eindronde.
2 -1
Hollister
Er is geen uitwedstrijd tegen Atletico Madrid, tenzij de wedstrijden halve finale bedoeld in Nyon Zwitserland waar de halve en finale worden gespeeld
0 -1
Pheadrus
Ik bedoel zoals hieronder is uitgelegd. Eerste thuis tegen Atletico zonder return en dan uit tegen de winnaar van Rode Ster Belgrado vs FC Midtjylland.
0 0
FCMax
Opvallende afwezige is wel Chelsea
0 0
trodat4030
Die waren in de poule al uitgeschakeld. Ajax en Lille gingen door.
0 0
FCMax
Ja dat had ik door, maar toch opvallend aangezien ze meestal tot in Nyon doorspelen.
0 0
Pheadrus
Zouden we nu eindelijk een keer de finale ronde halen van de Youth League?
1 0
Sanalologo
Hoe serieus gaat dit genomen worden? Worden Unuvar, Taylor, Etc teruggezet naar o19 voor deze wedstrijden?
1 0
Hollister
Ga er maar wel van uit dat Unuvar, Brobbey, Hansen de gebr Timer gewoon mee zullen doen in de JL
2 -1
vdhaas
Niet al te serieus hoop ik. De jeugdopleiding is er niet om toernooien te winnen, maar om spelers klaar te stomen voor ajax 1.
1 0
Pheadrus
OK, het gaat over opleiden. Tegen Atletico is er geen conflict. De wedstrijd daarna tegen de winnaar van Rode Ster Belgrado vs FC Midtjylland moet Ajax kiezen tussen KKD of YL. Ik zou denken; er genoeg KKD wedstrijden en het internationaal karakter van de YL is ook heel leerzaam. En dat als je door gaat zijn er opnieuw 2 wedstrijden in de eindronde die gespeeld kunnen worden. Nog meer opleiding.
0 0
trodat4030
Daar was ene Johan C het dus niet mee eens.

https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/70330/-presteren-op-internationale-toernooien-.html

Daarnaast bieden YL wedstrijden mogelijkheden tot ontwikkeling die je in NL niet makkelijk op kan doen, dus hoe verder je komt, hoe meer je van dat soort potjes speelt, hoe beter je je ontwikkelt, hoe beter je klaargestoomd wordt. In die zin is het ook uitermate belangrijk dat o19 wel elk jaar kampioen wordt, zodat de o19 van het jaar erop weer dit toernooi speelt. In het kader van hún ontwikkeling. Daarnaast zijn Taylor, Unuvar, de Timber twins en Hansen nog echt niet uitgeleerd op YL niveau. Die spelen pas een paar potjes KKD..
0 0
Mathobo
Wat doet derby county daartussen?
0 -5
Middenweg401
Waarom niet? Ben jij op de hoogte van alle jeugdopleidingen?
Logisch feit lijkt me de rijkste clubs niet perse hoeven op te leiden.
0 0
Middenweg401
Waarom niet? Ben jij op de hoogte van alle jeugdopleidingen?
Logisch feit lijkt me de rijkste clubs niet perse hoeven op te leiden.
0 0
Tomido
Derby County heeft afgelopen week met 3-1 Borussia Dortmund uitgeschakeld ;). De club zelf is misschien wat lager niveau, maar de jeugdelftallen zijn toch wel heel sterk. Ook in de u21 competitie van Engeland staat Derby heel hoog
1 0
Wout1988
Ik denk omdat ze kampioen zijn geweest
0 0
Mathobo
Ze spelen niet eens in de premier league dus vind t maar bijzonder dat hun jeugd zich voor youth league heeft geplaatst
0 -5
trodat4030
Als het eerste van een club degradeert, degraderen toch niet per definitie alle jeugdploegen van diezelfde club? Zo werkt het niet. Teams degraderen, niet hele clubs. Swansea o23 speelt PL o23, Swansea 1 speelt Championship. Dat kan gewoon, mits ze niet zoals hier, met de o23 op het 2e niveau spelen.
1 0
Lazell
Zou geen criterium mogen zijn imo. De beste ploegen hebben niet per definitie de beste jeugdploegen. Gewoon de beste jeugd tegen elkaar.
3 -1
Mathobo
Eens, maar bij ons plaatst de jeugd zich via de competitie van het eerste
0 -2
FCMax
Even wat beter inlezen voordat je wat roept, de kampioen van de O19-competitie gaat de YL in als het eerste elftal zich niet plaatst via de aparte League-route (of Champions-route, maakt verder ook niet uit), wat volgens mij twee of drie knockout-wedstrijden zijn tegen andere landskampioenen. Dan is er nog de YL die parallel loopt aan de CL, waarvoor Ajax zich de afgelopen twee jaar ook heeft geplaatst. Zijn twee manieren om je te plaatsen, of via de O19-competitie of via het eerste elftal.
3 0
Mathobo
Ah kijk, dat wist ik niet. Thanks voor de update!
0 0
trodat4030
Rode Ster en D. Zagreb zijn altijd mooie uitdagingen. Die clubs zitten altijd in de absolute top als t gaat om het aantal opgeleide spelers hoor de hoogste Europese competities, net als Ajax. Al zou t ook wel leuk zijn om hen pas in Nyon te ontmoeten (halve finale of finale). Laat het echte opleiden beloond worden! Op 1 of andere manier ben ik nooit zo angstig voor dit soort lotingen, op t gebied van jeugd zijn we nog steeds toonaangevend in de wereld.
4 0
Radie125
doe maar Stade Renez
0 0
Radie125
Renner haha
0 0
Radie125
Rennes die stomme vertaling op je telefoon
1 0