Blind rekent in de zomer op 'fantastische' Overmars

BartVeenstra, 13-02-2020 om 09:30, 29097 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daley Blind is niet per se bang voor een grote leegloop bij Ajax in de aankomende zomerse transferperiode. Woensdag kwam het nieuws naar buiten dat Hakim Ziyech naar verwachting na dit seizoen naar Chelsea vertrekt en mogelijk vertrekken er nog meer spelers uit Amsterdam.

'Ik zie het niet als commotie, maar als iets positiefs', zegt Blind in gesprek met de NOS over de aanstaande transfer van Ziyech. 'Hij maakt waarschijnlijk een prachtige transfer, als het goed is. We kennen zijn kwaliteiten en we weten dat hij mentaal sterk genoeg is om nu bij Ajax nog alles te geven', aldus Blind, die denkt dat Ziyech goed genoeg is voor de Premier League. 'Ik denk zeker dat hij het aankan. Chelsea is een prachtige club en volgens mij heeft hij daar wel wat laten zien', doelt de verdediger op het geweldige optreden van Ziyech in de Champions League tegen Chelsea.

Bij Ajax heeft men binnen de spelersgroep nog niet gesproken over de transfergeruchten rondom Ziyech. 'De laatste weken staat er genoeg in het nieuws', zegt Blind, die er het fijne niet van weet. 'Maar als het zo is, is het mooi voor die jongen.'

De laatste weken valt er inderdaad genoeg te lezen omtrent mogelijk vertrekkende spelers van Ajax. André Onana, Donny van de Beek, Sergiño Dest en Dusan Tadić werden bijvoorbeeld in de afgelopen periode allemaal gelinkt aan buitenlandse topclubs. Of Blind vreest voor een leegloop? 'Nee, dat dachten we vorig jaar ook. Toen heeft Overmars fantastisch werk geleverd door weer een fantastische groep samen te stellen. Dat zal dit keer niet anders zijn. Je weet dat je je in de kijker speelt met dit spel. Het is aan Overmars om de groep bij elkaar te houden.'

Dat laatste lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Overmars maakte immers met enkele spelers de afspraak mee te willen werken aan een vertrek wanneer zij dit seizoen bij Ajax zouden blijven. 'Als er spelers gaan, staan er nieuwe spelers op. Dat kunnen talenten zijn of nieuwe aankopen. Zo is het altijd al geweest. Zelf heb ik ook een keer de stap gemaakt, dan kies je voor je eigen carrière en de kansen die je krijgt. Het is aan iedere speler individueel om daar op in te gaan of niet', aldus Blind, die tot slot de vraag krijgt of Overmars het zweet al op zijn voorhoofd heeft staan. 'Hij zal het druk krijgen, denk ik', lacht hij.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
ik vind al die fantasielijstjes van spelers in het toekomstige Ajax vreselijke flauwekul. Laat Marc maar lekker zn ding doen, inclusief miskopen. Dan zie ik t wel. Ik laat me graag positief verrassen.
1 0
AlexIbarra
Aan de redactie:

Volgens mij staat er ergens een kleurfilter niet goed ingesteld voor de foto's.
Daley lijkt zware geelzucht te hebben op deze foto terwijl hij er gisteren nog gezond uitzag.
Ook moet hij echt ff zijn tanden poetsen..

Ziyech lijkt dezelfde ziekte te hebben bij 'Verrast dat niemand eerder heeft toegeslagen'.
Geen wonder dat hij minder miljoenen oplevert dan ik in eerste instantie hoopte. ;)
0 0
DeMeervanweleer
Overmars kent heel goed zijn en Ajax` plaats. Ajax blijft door zich schappelijk op te stellen ten opzichte van transfers extra aantrekkelijk voor talenten. Als je het niet met de uitstraling van je competitie of met je geld redt, zul je creatief moeten zijn. Het is het voordeel van een voetbalman aan het stuur, iemand die weet wat voetballers belangrijk vinden. Ben er van overtuigd dat Overmars weer een prima selectie weet samen te stellen, zonder Ziyech die ik en dat meen ik uit de grond van mijn hart, enorm zal missen, wat een speler....
3 -1
DT10
Ik hoop dat ze Van Leer, Varela, Van Gelderen, Veltman, Magallan, De Jong, Labyad, Marin, Huntelaar, Babel, Johnsen, Bande en Thethani laten gaan, zodat er weer ruimte vrij komt voor doorbrekende talenten.

Daarnaast hoop ik dat Onana, Nico, Dest, Donny en Neres nog een jaartje blijven, al zullen er daarvan helaas ook zeker 1 of 2 vertrekken. Ik verwacht dan ook dat Overmars een aantal goede aankopen zal doen, om in de buurt van het huidige niveau te blijven.
2 -1
ram
Zo is dat!

Ik verwacht dat er deze zomer een aantal topspelers vertrekken én er veel grote aankopen bijkomen. So be it. Ik heb er het volste vertrouwen in dat er volgend jaar weer een mooie ploeg staat. En het zou me ook niet verbazen als de selectie volgend jaar in totaliteit zelfs beter wordt als dit jaar.
1 -2
trooop
Een kleine ramp ligt in het verschiet als ten hag na dit seizoen nog aanblijft. Hij zal degene zijn met het laatste woord over de vervangers van onder andere ziyech, neres, onana, tagliafico en dest. We hebben allemaal kunnen zien waar het op uitdraait als je ten hag z'n eigen type voetballer laat uitkiezen.

Met dat verse legertje non-voetballers zal hij zich de eerste seizoenshelft constant verschuilen achter 'we moeten weer helemaal opnieuw beginnen', net zoals hij dit seizoen deed. Om daarna na de winterstop over hetzelfde baggervoetbal te beweren dat we 'uitstekend' spelen, net zoals hij nu steeds doet.

Hij heeft absoluut z'n waarde gehad, Ajax heeft in mijn ogen een stap voorwaarts gezet dankzij ten hag. Maar het is cruciaal om komende zomer afscheid te nemen.
2 -12
Web
Zou mij eerst eens verdiepen hoe het werkt met aankopen
Wel eens van scouts gehoord, heeft Ajax er heel wat van lopen
Ten Hag is misschien wel verantwoordelijk voor Marin?
Maar laat hem niet van koste voor alles staan. ( zie je vaak anders )

Ten Hag is een top trainer, geven de spelers ook vaak aan.
Zo blij dat jij het niet voor het zeggen hebt, theorie man ben jij, heel erg
0 0
AnsB
Promes vind je ook maar niks?
0 0
trooop
Jawel, prima speler. De uitzondering die de regel bevestigt.
0 0
waayop
Ten Hag heeft niet het laatste woord.
0 0
trooop
Heus, als ten hag nee zegt gaat het niet door.
0 0
Hans Kraay Jr.
Heus niet!
0 0
Ronaldinho020
In het salarisbudget komt er zo wel een hele hoop vrij, succes Marc! Heb er vertrouwen in dat je al lang bezig bent!
1 0
Babangida83
Er komt echt hele goede jeugd aan waarmee we over 2-3 jaar echt weer kunnen pieken. Denk dat ons daljaar gaat liggen bij overwinteren EL. En topjaar kwartfinale CL met kans op meer. Met cycli van 3 a 4 jaar.

Hoeft Overmars alleen maar te zorgen voor hele gerichte aankopen (inclusief ervaring), het behouden van eigen toptalent en dat de overgang van topjaar naar daljaar soepel verloopt en dat de jeugd al dan zo goed mogelijk geprepareerd klaar staat. Want dat was dit jaar niet zo. Daar moet je in je topjaar al aan denken.

Dan gaan we structureel mooie tijden tegemoet. En laten we eerlijk zijn. Al hadden Matthijs en Frenkie gebleven, hadden we dit jaar lachend die cup gepakt. Zonder hen niet. Maar zij zonder Ajax ook niet. Dat is best een verhaal om spelers volgende keer mee te overtuigen toch nog langer te blijven. Ten minste, voor intelligente spelers.
2 0
Web
Doodzonde zeker, die jongens hadden de kans om de CL te winnen dit jaar
En als ze nou al jaren in het eerste gespeeld hadden, had je het makkelijker kunnen accepteren. Maar dat was niet zo

Maar net wat je zegt
Bij Ajax komen er grote talenten aan, goed gericht kopen, spelers die een leider in het veld kunnen zijn voor de jonge speler
2 0
booya4afca
Haha wat een gejammer weer op Showtime.... Gaan we Ziyech missen? Jazeker. Maar Ajax gaat ook zonder Ziyech gewoon door met bestaan hoor... Echt waar!
2 -2
Web
Als je hier de meerderheid leest, is het gebeurt met Ajax
Net als dit niet altijd gebeurt bij Ajax, dat de besten verkocht worden
Sterker nog, daar is Ajax groot toch geworden
3 -3
Babayaka
Er gaan er 2 a 3 weg, meer niet, en dat is elk jaar zo.
En elk jaar roepen ze dat er wel 5 a 6 vertrekken omdat ze dat hopen.
1 -1
jo1
Ziyech, VD beek zijn al zo goed als zeker
Tagliafico en Onana gaan ook zeker.
Veltman gaat ook wel
Dest naar Bayern wellicht
Wat gaan Blind, Promes doen?
Het wordt gewoon weer armoede
1 -7
PetrusKeizer
wat n zekerheden allemaal. het aandeel Ajax zal na deze posting wel flink kelderen....
0 0
ajaxdordtt
Promes gaat niet nu al weer weg hoor, paniekzaaier. Tadic blijft, Blind begint geen club meer aan. Neres zal ook blijven. We hebben Martinez nog. Gravenberch een enorm talent, Unuvar al wat meer minuten waarschijnlijk. Traore breekt door. Keepertje wordt lastig maar ik hoop dat Scherpen zich zo blijft ontwikkelen. Schuurs is beter dan Veltman. Aan Marc de taak een backje te kopen en een goede middenvelder. Anthony als extra klasse (hopelijk, ken de beste gozer niet).
4 0
jo1
Zijn maat Ziyech gaat al weg, waarom zou hij niet gaan als er een mooie club komt? Tenslotte is Ajax maar een springplank voor het echte werk
Neres gaat weg, tenzij hij geblesseerd blijft, Tadic mogen ze komen ophalen, wat is die uit vorm ….
Talenten is leuk, maar win je de oorlog niet mee
1 -7
AlexIbarra
Promes ligt tot 2024 vast.

Als een club dat contract deze zomer al tegen onze zin af wil kopen, schaffen wij gewoon heel AZ aan.
0 0
Libero
Doe maar. Gewoon je account wissen.
1 0
Ozymandias
Het wordt armoede omdat te veel spelers vertrekken maar laten we een topper verkopen omdat hij even wat minder in vorm is (en in 35 wedstrijden "maar" 13 doelpunten heeft gemaakt en "maar" 21 assists heeft gegeven). #AzijnShowtimeLogica
3 0
Hans Kraay Jr.
Laat hem met die statistieke maar lekker uit vorm blijven. ;)
0 0
Web
Tadic uit vorm is nog steeds een belangrijke speler voor Ajax
Maar volgens jou mag je niet een mindere periode hebben?
Dan maar gelijk verkopen?
2 0
ajaxdordtt
Met frenkie en matthijs hebben we de oorlog niet gewonnen, wel halve finale CL gehaald.
1 0
geDaante
Ja fantastisch werk man van Overmars. De Ligt, Frenkie en Schöne weg, en Alvarez, Marin en Siem de Jong er voor in de plaats, allemaal pure middelmaat dat ook niet speelt.

Martinez is een leuke aankoop, maar voor linksback gehaald. Promes aardig, wat voor de hand liggend (nederlands, ervaren, de wil om weer in de eredivisie te spelen/in de kijker te spelen).

Men is gewoon enigszins gered door goede jeugd.

Voor komend seizoen moet het dan ook heel wat beter qua aankopen. Er moet eindelijk een idee achter zitten, visie. En het moet uiteraard kwaliteit zijn, met de juiste kwaliteiten.
4 -9
RusselWestbrook
Prachtig dit. Goede eigen jeugd inbrengen als negatief punt om Overmars af te zeiken.

Hahaha, wat ben jij ontzettend af, Daan.
0 0
MosesD
Je slaat weer door. Ja, Overmars heeft enkele zeer matige (tot slechte) aankopen gedaan. Onbegrijpelijke ook, zoals Magallan en Kristensen. Maar hij heeft ook hele goede aankopen gedaan. Volgens mij is toch het merendeel van de aankopen goed te noemen. Dat moet gewoon ook eens toegeven ipv alleen maar te Overmars-bashen. Dat komt vermoedelijk omdat een TD in jouw ogen niet kan/mag, maar Overmars doet het gewoon goed als je het totaal bekijkt.
0 0
Web
Martinez is een top aankoop, en niet als linksback gekocht.
1 -1
BrandjeXL
Martinez is wel degelijk gehaald om het vetrek van Nico op te vangen.
1 -1
MosesD
Klopt. Martinez speelde in Argentinië centraal achterin en soms op het middenveld. Nooit als linksback. Een zeer, zeer goede aankoop.
1 0
Babangida83
Volgens mij zei Ten Hag dat toch echt op Ajax tv destijds. Opvolger Nico, maar multi-inzetbaar.
0 0
Web
Ik zie geen linksback in Martinez
Ik heb het niet langs zien komen, maar kan het niet ontkennen als jij dat gezien hebt
0 0
Hans Kraay Jr.
Heb het ook gelezen dat hij als opvolger van Nico is gehaald.

Maar hij doet het in de as gewoon erg goed dus zie geen reden hem naar de linksback te halen.
0 0
Web
Het gaat weer over Overmars, zoals ALTIJD
De man die Ziyech en Frenkie gekocht heeft ( LEES DIT GOED )

Schone een mooie transfer gunt voor zijn gewezen diensten, gratis binnen gehaald door die Overmars

Dolberg, Onana, Neres, Sanchez, Martinez, Blind, Tadic, Promes

Gered door de jeugd?
Is dit al niet 50 jaar dat Ajax garant staat voor goede jeugd?

Overmars heeft er voor gezorgd dat Bosz en Ten Hag geweldige selecties hadden, waar ze mee konden presteren in Europa

Stop je nooit met het onder uit halen van Overmars
Overmars is en obsessie voor je, best triest toch?
2 0
ajaxdordtt
Je weet dat Ziyech en Frenkie ook door Overmars zijn gekocht? En hij ze voor het meer dan 10 voudige verkoopt? En hij ook spelers als Nico, Onana, Milik, Dolberg, Sanchez, Neres en Tadic heeft gehaald?

No em eens 1 betere td die we hebben gehad?
2 0
Hans Kraay Jr.
Vond Don Leo ook wel een aardig neusje hebben voor goede spelers.

Maar die was zeker niet beter dan Overmars.
0 0
BrandjeXL
Ach daar is de algemene AS reactie weer. Een vraag stellen waar geen antwoord op is. Precies hetzelfde als ik aan vraag wie zegt mij dat een andere TD het niet veel beter zou hebben gedaan? Ook daar is geen antwoord op te geven. Heel AS wordt wild als Marc voor sinterklaas speelt. Prima die credits mag hij hebben maar begin je over een veel langere lijst met miskopen dan is het standaard antwoord dat elke club miskopen heeft.
0 -1
jo1
Het lijstje miskopen is ook niet te onderschatten
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/870457/overmars-nog-5-jaar-in-charge-zijn-grootste-miskopen-n-topdeals-bij-ajax.html
0 0
ajaxdordtt
Wisselgeld.
0 0
Ozymandias
Met Onana; Sánchez, Schuurs, Blind, Tagliafico; De Jong, Ziyech, Martínez; Neres, Tadic en Promes kan je een team van Overmars aankopen samenstellen waarmee ze structureel bij de beste zestien van Europa zouden horen.
1 0
Ozymandias
Martínez werd volgens mij helemaal niet als linksback gehaald. Dat was een verhaal van de Telegraaf (wat toen door de rest van de media werd overgenomen) maar die dachten dat Martínez in Argentinië als linksback speelde en dat was helemaal niet waar. Martínez is trouwens wel meer dan een "leuke" aankoop. 7 miljoen euro betalen voor een speler met zijn kwaliteit en potentieel is geweldig. Misschien zelfs wel een betere aankoop dan Tagliafico. Hier in Engeland wordt zijn marktwaarde al tussen de 40 en 50 miljoen geschat.

Met Tadic, Blind, Promes, Tagliafico, Martínez, Schuurs en Traoré heeft Overmars een aantal goede aankopen gedaan sinds hij de macht heeft gegrepen. Daar staan de miskopen van Magallán, Labyad, Kristensen (0.5 miljoen euro verlies), Marin en Álvarez tegenover. Natuurlijk moet dat beter maar andere technisch directeuren hebben geen beter track record in het aankopen van spelers die geen bijna gegarandeerde zekerheidjes zijn op het hoogste niveau dan Overmars en Ajax heeft niet het vermogen om wel van dat soort bijna gegarandeerde zekerheidjes te kopen. De goede technisch directeuren zorgen dat ze elk seizoen een wedstrijdselectie hebben waarmee de ploeg goed kan functioneren en sinds Overmars de macht heeft gegrepen is hem dat goed gelukt. Ik schaar Overmars dus tussen de goede technisch directeuren.
1 0
BrandjeXL
Je vergeet nog een stuk of tien miskopen.
0 -2
Ozymandias
Noem dan eens wat miskopen "sinds Overmars de macht heeft gegrepen" die ik niet heb genoemd?
0 0
ajaxdordtt
Je vergeet er nogal wat. Wat dacht je van Sanchez, Dolberg, Frenkie, Onana, Ziyech zelf en Milik. Deze 6 hebben amper 20 gekocht en nu al ongeveer 220(?) Voor terug, en voor Onana komt ook nog een berg binnen. Te grappig dat veel hier denken het beter te kunnen, terwijl ze aan het einde vd maand de boodschappen niet meer kunnen betalen.
4 0
Ozymandias
Ik heb het puur en alleen over de periode sinds Overmars de macht heeft gegrepen. Toen hij Keizer ontsloeg, Bergkamp op non-actief werd gezet en Van Duivenbode opstapte. Sinds dat moment heeft Overmars het technische beleid geheel in handen en is het beleid ook duidelijk aangepast naar de wensen van Overmars.
2 0
ajaxdordtt
Alsof Keizer en Bergkamp iets in te brengen op het tranferbeleid.
0 0
Ozymandias
Dat kan ik niet inschatten maar het transferbeleid is sinds die periode wel aangepast. Ajax heeft namelijk ervoor gekozen om grotere bedragen te besteden en om inkomsten uit transfers opzij te zetten om hogere salarissen te kunnen betalen. Ajax was Richarlison waarschijnlijk niet misgelopen als Overmars eerder de macht had gegrepen en Van Duivenbode die transfer niet onnodig vertraagde (door te eisen dat Ajax eerst spelers zou verkopen).
1 0
Nijmegenaar
Ik denk eerlijk gezegd dat komende zomer de man met de hamer komt en 4-5 basisspelers zullen vertrekken (Ziyech, Onana, Donny, Tagliafico en Neres). Hoewel we met Promes en Martinez voltreffers hebben op de transfermarkt, vind ik dat het percentage miskopen wel te hoog ligt. Het kan niet altijd raak zijn, maar het is mij een raadsel waarom 15 miljoen is uitgegeven aan spelers als Marin of Alvarez. Er komt genoeg talent aan om deze spelers op te vangen, maar een goed aankoopbeleid zal denk ik uiteindelijk besluiten of we definitief aansluiten of weer vanaf nul beginnen.
0 0
geDaante
Of Magallan, nog absurder, daar lijkt wat anders achter te zitten. Een maatje voor Tagliafico? Nog meer fans binden in Argentinië? Je zou het bijna denken.

Of tank Kristensen, Orejuela, beiden voor dezelfde positie, en er komt een jeugdspeler te spelen...

Bandé, ook zonder blessure was het geen Ajaxmateriaal geweest.

En Siem de Jong uiteraard.

Er is zoveel middelmaat binnengehaald en ook vooral spelers die totaal niet passen. Dat is onacceptabel. Het is alleen enigszins acceptabel als een speler tóch niet snel genoeg blijkt te handelen, of het mentaal niet trekt. Een speler die niet voldoet door technische en fysiekje eigenschappen die totaal niet passen in het Ajax spel, op desbetreffende positie, is onacceptabel, en keihard falen.
2 -5
Drukwerk1968
Dat jij niet erg moe wordt van jezelf
1 0
Web
Wat heeft Overmars jou misdaan?
Die heeft er voor gezorgd dat Bosz en Ten Hag een top selectie hadden, om tot succes te komen in Europa,
Blind was een miskoop, volgens Gedaante , dan snap je er niet zo veel van
Als er een speler was, waarvan je zij, die gaat het echt goed doen, was het Blind 0 procent risico
2 0
Knalpot
Z'n heilige goeroe in de kou gezet.
0 0
AltijdGelijk
Elke keer als ik hem zie spelen dan denk ik dit zou een topaankoop zijn voor ons!

Jeremie Boga van Sassuolo

Pijlsnelle buitenspeler met goed overzicht,en goed schot, sterke dribbel.

Hoeveel zou hij nou kosten? 15-20 miljoen???
0 0
PetrusKeizer
hahaha, ja leuk. Sassuolo. Ik heb al tijden terug ns geroepen dat we Domenico Berardi daar moesten halen, die speelde er toen nog op huurbasis (Juve). Dan denk je, vd Sar met zn contacten bij Juve... nu denk ik, had/heeft hij die eigenlijk wel?
0 0
Ozymandias
Gezien de hype die er in Italië om hem heen is ontstaan zou ik aan minstens 20 miljoen euro denken. Ik zie alleen niet in waarom Ajax een linksbuiten zou kopen. Chelsea kan hem voor zo'n 13 miljoen Britse ponden terugkopen (terugkoopclausule) en gaat dat waarschijnlijk doen.
0 0
Ajax114
Als hij Stengs maar niet koopt. Laat niets zien dit jaar bij AZ en er zal echt geen club zijn die daar 20 M of meer voor gaat betalen behalve Overmars dan waarschijnlijk :-( .
3 0
jo1
Nou wat is Ajax toch een topploeg. Het is zoals altijd dat ze Ajax zien als opstapje. Is niet meer of minder. We zijn een verkoopploeg. Leuk 200 miljoen op de bank, krijgen we van die Vertonghens etc die over de hill zijn. Ik hoop dat ik het mis heb ….
2 -3
MosesD
Ja, dat is het lot van Ajax. Dat zie je niet pas nu toch?
1 0
Web
Wat is het lot van Ajax?
Wie wil jij zien, en willen in deze competitie spelen, op die kunstgras velden?
2 -1
jo1
Ik wil gee middelmaat, Gasten die zijn gekocht als zogenaamde topaankopen kunnen er weinig van, denk aan Marin en Alvarez. Je krijgt nu 40 miljoen voor Ziyech ook een schijntje in deze tijden. Ook al had hij afspraken met Ajax, je verkoopt je beste speler. We denken nu dat Ajax weer wat terug is op niveau, we zullen zien volgend jaar. Alleen talent red je het echt niet mee
0 -2
Web
Ook al heeft hij afspraken met Ajax?
Wil jij je daar dan niet aan houden?
1 0
davidsglory
Ik hoop op ihataren, Stengs, Anthony, Vertonghen en Propper.
0 -3
jo1
Ja PSV en Az gaan vekopen haha. Zo stom zijn ze niet en anders kunnen we de waardes van Bergwijn of Ziyech aan hun overmaken
0 -2
gusanito
AZ kan wel een grote bek hebben, maar als Ajax en Stengs allebei willen heeft AZ geen poot om op te staan. Sportieve en financiele verbetering geven dan uiteindelijk wel de doorslag in een arbitragezaak.
0 0
EersteAanname
Aub geen Stengs en al helemaal niet als opvolger van Ziyech. 3 klasses minder
0 0
Ajaxbrl
20/21 : Crombrugge Mazra-Schuurs-Blind-Martinez Gravenberch-Ihataren-Eiting Stengs-Tadic-Promes , en een bankrekening waar je u tegen zegt..
0 -2
ram
Zo ga je er wel héél hard op achteruit zeg... Kan echt niet.
0 0
Duif63
Met dat middenveld wordt je 7e.
1 -2
vincent_DV
Stengs gaat je echt minstens 25-30 miljoen kosten en dat vind ik voor een Eredivisie transfer en een speler die nu al maanden vrijwel niks laat zien echt gekkenwerk.
2 0
Ajax114
Helemaal mee eens maar je kent Overmars toch ? Tientallen miljoenen uitgegeven aan miskopen de afgelopen twee jaar.
1 -4
vincent_DV
Dat klopt ook zeker. Maar als je even bedenkt dat Dest, Siem de Jong, Ziyech en van de Beek gezamenlijk ongeveer 7 miljoen verdienen denk ik zo, dat komt nu dus allemaal vrij om aan anderen te geven. Ajax kan dus met gemak weer 2 topsalarissen betalen voor Tadic/Blind transfers.
0 0
vincent_DV
Ajax gaat een hele gekke zomer tegemoet. Met Dest, Ziyech, van de Beek maar ook De Jong, Huntelaar en Babel heb je er al 6 die vrijwel zeker vertrekken. Met Neres, Onana, Tagliafico en Veltman zijn er afspraken dat Ajax zal meewerken deze zomer. Dus die kan je niet tegenhouden. Dan heb je ook nog spelers die je volgend seizoen niet weer op de bank kan houden met Alvarez, Marin, Eiting(ook al 22), mocht Ajax een RCV en/of Rechtsback halen misschien zelfs Schuurs en Mazraoui. We moeten dus niet gek op kijken als er een stuk of 12 spelers vertrekken. Daar tegenover staat wel dat door het vertrek van bovenste 6 er minstens 10 miljoen vrij komt in het salarishuis wat je allemaal kan stoppen in nieuwe spelers en je hebt geld voor veel transfers. Daar liggen in mijn ogen wel veel kansen voor echt een kwaliteitsinjectie. Wel heb je met Unuvar, Hansen, Castillo(mits de optie wordt gelicht), Timber, Gravenberch, Taylor en ik mis er ook nog een paar een geweldige lichting klaar staan. Dus als je deze zomer echt een injectie doet kan je een geweldig elftal krijgen in mijn ogen!

Alleen dan vind ik wel dat Ajax in moet gaan zetten op spelers van 23-29 met een bepaalde kwaliteit en bagage. Zoals gezegd is daar gezien de besparing op de huidige selectie zeker ruimte voor. Dat in samenwerking met de aankomende jeugd kan een goede mix worden in mijn ogen.

Ik zou zelf proberen een Rechtsback, een centrale verdediger als Veltman en Alvarez weg gaan, een CVM, een echte 10 en een buitenspeler halen als ik Ajax was. Eventueel nog een jonge middenvelder om te strijden met de aankoop en Promes die ook op 10 kan. Daarvan zou ook de buitenspeler en de CV niet per se een jongen in de categorie die ik noemde hoeven zijn. Ik ben wel benieuwd. Wat zouden jullie halen?
1 0
Web
Ik vind Blind een geweldig persoon,
Ajax moet zijn salaris opwaarderen, net als Tadic.
En ik zou hem aanvoerder maken het nieuwe seizoen
2 0
Ajaxbrl
Helemaal mee eens!
1 0
de-Ajacied
Overmars zal in elk geval hoger moeten mikken dan Niveau Marin en Alvarez. Ook qua transfersom.
3 0
Ajaxbrl
Als ze jaarlijks ver willen komen in de CL moet de lat een flink stuk hoger ja op de markt..
1 0
DonShining
Mensen spelen een beetje te veel Fifa hier denk ik. Al die geweldige aankopen die Ajax wel even gaat doen komende zomer.
Ik denk dat er meerdere posities zullen worden opgevangen door doorstromende jeugd.
Maar ik zie het niet gebeuren dat er 4 spelers komen van dit volgende rijtje: Vertonghen, Suarez, Cillissen, Anthony, Stengs & Ihattaren. Ik denk dat we max 2 spelers van dit kaliber zullen/kunnen halen. Al denk ik dat Cillissen, Suarez en Ihatteren bij voorbaat al te duur zijn of (nog) niet willen.
Een beetje realistisch nadenken is geen overbodige competentie voor een aantal.
Fantaseren mag altijd natuurlijk maar start dan lekker je Playstation op. ;)
0 -1
NotForSale
Cillessen alsjeblief niet zeg
0 -1
vincent_DV
Maar even heel eerlijk. Welke speler buiten de talenten die nu al een paar keer in de basis hebben gestaan zijn er volgend seizoen aan toe om door te breken en wekelijks 2 keer te spelen?? Ik zie ze niet namelijk. Spelers als Unuvar, Timber, Hansen, Taylor, Castillo etc moeten volgend seizoen lekker mee hobbelen, minuutjes maken, maar je kan een Unuvar toch nog niet belasten met de erfenis van Ziyech bijvoorbeeld? Dus wie zie jij volgend jaar in de basis staan uit de jeugd dan...?
1 0
Ozymandias
Zo gaat het alleen niet. Het komt zelden voor dat een talent pas doorbreekt op het moment waarop duidelijk is dat hij klaar is om door te breken. Recent was dat bij Vd Beek en De Jong toevallig het geval maar dat is meer uitzondering dan de regel (en in het geval van De Jong was dat omdat hij eigenlijk te laat het vertrouwen kreeg wat hij verdiende). Zelfs een mega talent als De Ligt brak bijna vanuit het niets door in het eerste van Ajax. Hetzelfde gold voor mindere grote talenten als Mazraoui en Dest. Elk jaar is er wel zo'n talent wat doorbreekt voordat er van hem wordt verwacht dat hij op doorbreken staat. Daarom is het zo belangrijk dat Ajax ruimte vrij houdt in de selectie van het eerste voor de doorstroom van talenten.

Mocht het doemscenario uitkomen (en Tagliafico, Ziyech, Onana, Neres, Vd Beek en Dest allen vertrekken) zou ik de voorbereiding op het volgende seizoen met Kotarski; Mazraoui, Schuurs, Blind, Castillo; Aankoop, Tadic, Martínez; Aankoop, Traoré en Promes als beoogd basiselftal beginnen. Eén van de twee aankopen voor de basis (het liefst de aankoop voor het middenveld) moet dan iemand met relatief veel ervaring op het hoogste niveau zijn. Verder zou ik wel nog een links- en een rechtsback kopen aangezien Mazraoui en Castillo anders geen goede concurrenten hebben (aangezien het gat tussen hun en de talenten in de jeugd te groot is).
0 0
vincent_DV
Verschil is wel dat vrijwel al mijn genoemde spelers nog niet eens 18 zijn, daar mag je niks van verwachten. Kijk naar een Gravenberch, speelt al meer dan een jaar in Jong maar zie eens hoe veel moeite hij heeft, mede gezien zijn leeftijd. Spelers kunnen pas hun echte doorbreek beleven in mijn ogen als ze 19-20 zijn, dan moeten ze er helemaal staan. Een uitzondering als de Ligt daargelaten. En juist in die leeftijdscategorie zit er momenteel niet zo veel. Hoogstens inderdaad een Castillo of misschien Timber.
0 0
Ozymandias
Op welke leeftijd een talent klaar is om door te breken ligt aan het talent. De Ligt was er bijvoorbeeld op 17 jarige leeftijd al klaar voor. Dest was 18 jaar toen hij de deur van het eerste openbrak. Het is sowieso lastiger voor talenten om aan het niveau aan te haken wanneer de rest van het team niet goed functioneert.

Ik denk dat Gravenberch zich makkelijker aan het niveau had opgetrokken als hij in een elftal met bijvoorbeeld Onana; Mazraoui/Dest, Schuurs, Blind, Tagliafico; Vd Beek, Ziyech, Gravenberch; Neres, Tadic en Promes zijn wedstrijden had gespeeld (waarin er meer automatismes in het spel zijn).
0 0
vincent_DV
Je haalt nu compleet naar beneden wat je net zegt. Het elftal dat je nu laat zien heeft zo veel kwaliteit dat het dan inderdaad makkelijker voor hem was. Maar dat elftal wat je eerder liet zien is gewoon 5x minder
0 -1
Ozymandias
Maar in het elftal wat ik net liet zien heeft Gravenberch toch ook geen basisplaats? Ik zou expres een extra ervaren middenvelder kopen (in plaats van Gravenberch als basisspeler te zien) omdat mijn beoogd basiselftal voor volgend seizoen minder ervaring heeft. Als bijvoorbeeld Ziyech en Vd Beek zouden blijven zou ik het wel aandurven met Gravenberch als derde middenvelder.

Hetzelfde geld voor de invulling van de rechtsbuiten positie. De reden dat ik een speler zou kopen (in plaats van bijvoorbeeld Hansen de kans te geven) is omdat het fundament wat er volgend seizoen staat minder is dan wat er nu aanwezig was. Als bijvoorbeeld alleen Neres en Vd Beek zouden vertrekken had ik voorgesteld om geen enkele aankloop te doen en Gravenberch en Hansen de kans te geven.

Daarom vind ik het ook een grote fout van Ten Hag dat hij Schuurs dit seizoen geen vaste basisplaats had gegeven. In het huidige team had hij zich makkelijk aan het niveau kunnen optrekken en dan had hij aan het begin van vorig seizoen een heel seizoen aan ervaring als basisspeler van Ajax gehad.

Trouwens gaat mijn verhaal minder om de kwaliteit van de spelers maar om de automatismes van het team. Als een team goed op elkaar is ingespeeld is het makkelijker voor een talent om aan te haken. Natuurlijk speelt de kwaliteit van de spelers daar wel een rol in.
0 0
Cesc8
Volgend seizoen:
Keeper : Livakovic/Kotarski
RB: Fosu Mensah/Timber
CB: Schuurs/Fosu Mensah
CB: Blind/ Vertonghen
LB: Tagliafico/Castillo
CDM: Martinez/ Eiting
CM: V/d Beek/Propper/Gravenberch
CAM: Ihattaren/Tadic
RB: Antony/Ihattaren
SP: Tadic/Traore
LB: Promes/Unuvar
0 -6
LS16
Nico en Donny zijn sowieso weg volgend seizoen.
1 0
Minsc
Eiting ook.
0 -3
ajax4perez
Tagliafico gaat wel weg.. waarom Blind niet als LB? Moet hij ook staan bij het NL elftal met de ligt en van dijk naast zich.

Als je Vertonghen LCB hebt en dan Blind als LB heb je het prima voor elkaar denk ik zo
0 -3
Ozymandias
Bij Oranje is Blind op linksback geen schim van de speler die hij bij Ajax centraal achterin is. Blind is een veel betere centrale verdediger dan Vertonghen nu is.
1 0
Web
Ik heb al eerder gezegd
Blind samen met van Dijk, is kwa opbouw zoveel beter dan met De Ligt
Maar ik kan ook wel begrijpen dan Koeman dat niet doet met twee van die toppers
Cruijff had het wel gedaan, speelt altijd met een sterke opbouwer in het centrum
1 0
Ozymandias
Ik zou Blind bij Oranje op '6' zetten zodat Van Dijk en Aké samen centraal achterin kunnen spelen. Aké wordt in Nederland enorm onderschat maar hier in Engeland als één van de beste centrale verdedigers van de Premier League gezien.
1 0
Duif63
Ake zou ik heel graag bij Ajax zien. Heeft zich geweldig ontwikkeld. Maar zal niet erg realistisch zijn.
0 0
Ozymandias
Dat is inderdaad niet realistisch. Zowel Chelsea als Tottenham willen hem kopen en zijn club heeft al gezegd hem niet voor minder dan zijn verkoopclausule (van 40 miljoen Britse ponden) te verkopen.
0 0
De Stift
Deze zomer zullen Onana (50M), Tagliafico (35M), Dest (30M), Veltman (5M), Ziyech (40M) en Huntelaar (0M) op zeker vertrekken of stoppen. Het huiswerk van Overmars wordt om Van de Beek, Neres en de rest nog zeker een seizoen te behouden. Verder moeten kwaliteitsspelers gehaald worden. Prioriteit is Stengs. Een creatieve speler die de potentie heeft om Ziyech op te volgen. Verder zie ik het op basis van de verhalen zitten in die Anthony. En natuurlijk is het hopen op buitenkansjes in de vorm van oud-spelers zoals Vertonghen, Alderweireld, Cilessen en Suarez.

Volgend seizoen:
Scherpen/Cilessen
Mazraoui/Timber
Schuurs/Alvarez
Blind/Vertonghen
Vertonghen/Martinez

Van de Beek/Gravenberch
Martinez/Eiting
Stengs/Unuvar

Neres/Anthony
Tadic/Traore
Promes/Babel
0 -5
davidsglory
Suarez verdient het dubbele van Vertonghen, die komt echt niet.
0 0
Ferd
Prioriteit is om miskopen als Stengs NIET te halen. Te traag voor Ajax, veel te traag
4 0
PeterVKV
Babel sowieso niet. Doe maar Dilrosun daar. Ihattaran ook. Unuvar heeft echt nog een seizoen als sterspeler JA nodig.
2 0
Suarez16_
Ik vind stengs echt niks.
6 0
Oempaloempa
wanneer je spelers verkoopt aan Chelsea, Bayern Munchen, Barcelona, Real Madrid en Juventus, dan heb je blijkbaar heel wat te bieden. Topsegment van de markt.
Dat maakt het voor slimme toptalenten wel heel aantrekkelijk om naar AJAX te komen.
1 0
Ozymandias
Ik schreef gisteren dan Ajax ervoor moest kiezen om Lang het vertrouwen te geven om Ziyech als '10' op te volgen maar dat was nogal voorbarig. Ik denk namelijk dat Traoré inmiddels wel meer aanspraak maakt op een kans als vaste basisspeler. Ik zou Tadic volgend seizoen op '10' zetten zodat Traoré in de spits kan spelen. Gezien het feit dat op Tadic en Blind na waarschijnlijk alle ervaren spelers zullen vertrekken hoop ik dat Ajax een speler koopt met relatief veel ervaring op het hoogste niveau. Het lijkt me het meest logisch als dit een speler voor op rechtscentraal op het middenveld is.

Verder zou ik alleen een speler voor in de basis kopen als Neres vertrekt maar ik denk persoonlijk dat hij (doordat hij dit seizoen weinig heeft gespeeld) nog een seizoen bij Ajax zal blijven. Ik zou (ervan uitgaande dat Tagliafico en Dest vertrekken) wel twee talentvolle backs kopen om met Mazraoui en Castillo de concurrentie aan te gaan. Ik vind de talenten achter Mazraoui en Castillo (zoals bijvoorbeeld Salah-Eddine) namelijk nog niet ver genoeg in hun ontwikkeling om aan het begin van volgend seizoen naar het eerste te worden doorgeschoven.

Overmars moet er vooral voor zorgen dat ze het vertrouwen houden in het aanwezige talent. Ajax zal nooit succes hebben in periodes waarin ze meer vertrouwen op hun vermogen om met aangekochte spelers een goed team te bouwen dan op hun vermogen om door middel van het vertrouwen te geven aan het aanwezige talent zo'n team te bouwen. Natuurlijk moet er wel een fundament staan van ervaren spelers waar deze talenten zich aan op kunnen trekken maar met Tadic, Blind, Promes en een ervaren aankoop voor op het middenveld zal Ajax zo'n fundament hebben.

Ik had dit bericht eerst in het verkeerde topic geschreven.
4 -5
Henkjanklaas
Waarom zou overmars steeds een kniebuiging moeten maken inzake transfersommen die beperkt worden mits en speler nog een jaartje extra blijft? Zeker indien een speler nog een meerjarig contract met Ajax heeft. Deze zachte opstelling leidt ertoe dat we fiks inleveren op transferbedragen althans daar lijkt het sterk op bij Ziyech. Als je voor die zeg 35k zyiech verkoopt moet je niet miskopen a la Magallan, Marin, christensen etc binnenhalen
0 -5
NatureTwo
Jij denkt dat Ziyech dit seizoen nog bij Ajax had gespeeld zonder die afspraak? Volgens mij heeft dagobert Overmars gewoon even 15 miljoen extra binnen geharkt (Vorig jaar was die nog op te halen voor 30M) Ok misschien -/- 5M voor zijn salaris dit jaar..
1 0
RusselWestbrook
35k?

Je denkt dat Ziyech verkocht wordt voor 35.000 euro?
0 0
Henkjanklaas
Sorry rond 45k bedoelde ik
0 -3
ram
Hahaha! My God...
0 0
JariHeijden
K staat voor kilo. Kilo staat voor duizend.
Begrijp je hem?
0 0
RusselWestbrook
Haha toe nou even.
1 0
Vincenzo3
45M
0 0
Joseph
Niet te ingewikkeld maken 45kk
0 0
RuffRhythim
Ik weiger echt te geloven dat Ajax deze zomer zomaar eventjes 5, 6 basisspelers gaat lopen verpatsen. Ze zeiden dit vorige zomer al, ik ga er van uit dat die gedachte deze zomer ook weer wordt gehanteerd.
0 0
PeterVKV
Ik hoop alleen niet op een invasie vanuit Z/M Amerika. Een aantal is goed, maar niet alles. Ihattaran zou top zijn als vervanger van Ziyech (hopen dat PSV geen CL haalt). Een middenveld met Martinez op 6 achter Ihattaran en Gravenberch lijkt me wel speciaal. Jong, maar dat is Ajax. Voorin op de vleugels moet er ook aardig wat bij maar ook voor die posities heb je Nederlandse kandidaten met Stengs, Dilrosun en Chong. Anthony lijkt sowieso te komen....

Wat AZ betreft, die kunnen lullen wat ze willen, maar als Stengs naar Ajax wil en Ajax wil Stengs dan komt Stengs naar Ajax. Desnoods zoals Suarez. PSV heeft zijn enige EC1 te danken aan het winkelen bij Ajax.
8 -1
RayJordaan
Stengs en Chong, aub niet zeg. Dilrosun lijkt me wel interessant.
1 0
Labrador
Het doet me echt goed om Blind weer op het veld te zien.
1 0
Joseph
Ben benieuwd wie Overmars haalt om het gat dat Ziyech achter laat op te vullen. Het is duidelijk dat we binnen de selectie niemand hebben. Ten Hag kan wel doen alsof Eiting die creativiteit heeft, maar dat is onzin natuurlijk.
5 -4
Lazell
Eiting heeft zeker creativiteit. Maar meer "in het inspelen van de mensen die de assists" geven zoals TH dit noemde bij Frenkie. Heeft ontzettend veel balgevoel en spelinzicht, alleen is dat alleen niet genoeg voor de top of zelfs voor Ajax.
0 0
roodwit007
kom jij wel eens in de arena??? op de tv mist je zeker meer dan de helft vooral positie spel . in de arena volgt je de speler de tv volgt de bal daarom is het voor iemand heel moelijk een speler te beoordelen
0 -2
036AFCA97
Ik hoop het, Daley.
1 0
Schip
Benieuwd of Gerbrands ook tegen Ihattaren zal zeggen: goh, we hoeven niet de hoofdprijs voor jou hoor. We doen het wel met wat minder. Of dat de club van Anthony dat zal doen.
6 -6
RusselWestbrook
Ben benieuwd of Ihattaren al een paar jaar in de basis speelt en zijn contract verlengt heeft ondanks interesse van buitenlandse clubs en ondanks dat in zijn oudere contract veel gunstigere vertrekvoorwaarden voor hem zelf zaten.

Je hebt het maar moeilijk met het bedrag wat Ziyech opgeleverd heeft, maar als Overmars niet zo gehandeld had dan had Ajax gewoon 15 miljoen minder voor Ziyech gekregen, want die had dan voor 30 miljoen mogen vertrekken.
11 0
JariHeijden
Aka Overmars dat soort afspraken niet zou maken, dan zou Ziyech ook waarschijnlijk eerder zijn vertrokken.
1 0
Jaridebeste
Eens.
1 0
RuffRhythim
Alsof Gerbrands zulke afspraken zou kunnen maken zoals Overmars dat heeft gedaan.
Alsof Gerbrands sportief en financieel gezien ook maar iets te bieden heeft...
1 0
Benleiden
Iets met spijker en kop...
1 -1
niquedegraaff
Met andere woorden, "Overmars, geen gekloot deze zomer"
3 -7