Blind: 'Als het aan mij ligt kan ik zondag starten'

ThijsZwagerman, 12-02-2020 om 23:30, 8849 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daley Blind is blij met zijn rentree in de hoofdmacht van Ajax. De verdediger speelde op 10 december vorig jaar tegen Valencia zijn laatste wedstrijd tot vandaag (woensdag, red.) en stond dus lange tijd aan de kant door een ontstoken hartspier. Tegen Vitesse maakte Blind als invaller zijn rentree.

‘Ik ben heel blij dat ik weer terug ben’, zegt de linkspoot hierover tegen FOX Sports. ‘Ik heb ernaar gesnakt en ben blij dat het nu zo ver is gekomen. Ik had wel gezonde spanning, want ik wist wel dat ik in zou gaan vallen. Daar leef je dan toch wel naartoe. Misschien had ik toch wel iets meer spanning, doordat ik natuurlijk wel iets heftigs achter de rug heb’, geeft Blind eerlijk toe.

De Ajacied beschrijft vervolgens beknopt hoe zijn revalidatie is verlopen en stelt dat hij zich al in een vroeg stadium heeft gericht op zijn comeback. ‘Ik voelde me eigenlijk vrij snel al goed. Ik heb toen ook alweer heel snel toegeleefd naar een terugkeer en ik moest eigenlijk alleen maar afgeremd worden door de mensen om mij heen, zoals de artsen. Ik ben blij dat het licht uiteindelijk op groen ging.’

Blind miste het voetbal gedurende zijn afwezigheid namelijk ontzettend. ‘Ik heb het spelletje erg gemist. Ik heb mijn teamgenoten gemist en ik heb het gemist om op het veld te staan met de jongens. Tuurlijk wil je waar nodig het team helpen, maar zonder mij hebben ze het ook prima gedaan. Hopelijk kan ik ze snel weer helpen.’

Als het aan Blind zelf ligt, kan dat in ieder geval. De verdediger is naar eigen zeggen zelfs fit genoeg om zondag tegen RKC Waalwijk in de basis te beginnen. ‘Ik ben natuurlijk niet wedstrijdfit. Ik heb zeven of acht weken gemist, dus ik zit eigenlijk in een voorbereiding alsof ik net terug ben van vakantie. Dat brengt ook wat pijntjes in de benen mee, maar toch voel ik me heel goed. Ik voel me fit en ben klaar voor meer minuten. Als het aan mij ligt kan ik zondag starten, maar dan weet ik niet hoelang ik dat volhoud. Dat zal deze week besproken worden. Mij kan het in ieder geval niet snel genoeg gaan. Ik hoop dat ik de komende tijd weer veel minuten mag maken.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Boer Gijs
Mooi Blind speelt volgende pot in de basis. En Hakim ook neem ik aan. Zulke spelers stellen zichzelf op en ten Hag hoeft ze er alleen maar in te zetten.
0 0
AFCA-CBS
Naast dat we Blind heel goed kunnen gebruiken achterin het centrum, ben ik ook stiekem erg blij dat Martinez weer op 6 gaat spelen. Het middenveld dat er nu staat wordt constant overlopen, en ik denk niet eens dat dat persé aan Eiting ligt. Met Ziyech erbij kun je heel aardig voor de dag komen tegen Getafe.

Babel-Traore-Tadic
Ziyech
Martinez-vd Beek
Nico-Blind-Schuurs-Dest
***?
0 0
Soccerskins
Zolang Blind en Ziyech tegen Getafe erin staan volgende week vind ik het goed.
Ik hoop hierop:

Traore
Babel - Ziyech - Tadic
Martinez - Vd Beek
Nico - Blind - Alvarez - Dest
Scherpen
0 0
Ajax95Duivendrecht
Schuurs als hij fit is zou ik altijd boven Alvarez kiezen. Voor de rest eens met deze opstelling.
2 0
Soccerskins
Ik denk dat je dat felle van Alvarez wel goed kunt gebruiken uit tegen Getafe. Schuurs is hier nog wat te mild voor naar mijn mening.
0 -1
martijnmartijnk
Denk je dat de prijs van Maguire o.a ook niet te maken heeft met de extra premie die er op komt vanwege het feit dat Engelse (top)clubs met elkaar zaken doen? Wat is dat nou weer voor populistisch gewauwel van jou?

Natuurlijk heeft Overmars zijn missers gehad, maar hij heeft ook een zeer aantal voltreffers gehad. Geen enkele TD heeft geen missers (kijk Barcelona met Dembele en Griezmann, Manchester United met talloze miskopen, PSG dat maar geld over de balk loopt te smijten).

Dat aanhaken aan de Europese top, droom verder. Ajax is momenteel structureel Europese subtop met incidenteel een uitschieter naar de top. Ajax heeft simpelweg niet de (structurele) financiële middelen om structureel mee te doen aan de top. Hierbij is de kwaliteit van de Eredivisie en het TV-geld een groot probleem.
0 0
JanTa
Heerlijk tegen RKC spelen om er weer ff in te komen. Netjes van het Vitessepubliek die Blind een warm aplaus gaven.
2 0
AFCA-B93
Doe zondag maar een helft en dan donderdag lekker basis voor minimaal een uurtje Daley
0 0
Danos
Waar ik benieuwd naar ben en jammer dat die vraag niet word gesteld aan Daley maar geld natuurlijk ook voor een Hakim en een Neres of de periode dat ze eruit hebben gelegen ook weer bijdraagt aan het fris worden in het hoofd en fysiek na vorig seizoen.
1 0
Sanalologo
Gewoon lekker 50 minuten laten spelen zondag.
0 0
Joseph
Wat Ziyech toevoegt aan de aanval, voegt Blind toe aan de verdediging. Ik hoop dat Blind zo snel mogelijk weer 90 minuten kan maken, ik wil zo lang mogelijk genieten van dat geweldige duo in 1 elftal!
2 0
JanTa
Met de komst van Blind en later Ziyech, zag je al meteen dat Ajax weer ging voetballen. Wat een laf voetbal liet die Vitesse zien.
1 0
Antafca
Tegen RKC gewoon zelfde opstelling als vanavond neem ik aan. Rustig brengen
0 0