Blind: 'Als het aan mij ligt kan ik zondag starten'

ThijsZwagerman, 12-02-2020 om 23:30, 8018 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind is blij met zijn rentree in de hoofdmacht van Ajax. De verdediger speelde op 10 december vorig jaar tegen Valencia zijn laatste wedstrijd tot vandaag (woensdag, red.) en stond dus lange tijd aan de kant door een ontstoken hartspier. Tegen Vitesse maakte Blind als invaller zijn rentree.

‘Ik ben heel blij dat ik weer terug ben’, zegt de linkspoot hierover tegen FOX Sports. ‘Ik heb ernaar gesnakt en ben blij dat het nu zo ver is gekomen. Ik had wel gezonde spanning, want ik wist wel dat ik in zou gaan vallen. Daar leef je dan toch wel naartoe. Misschien had ik toch wel iets meer spanning, doordat ik natuurlijk wel iets heftigs achter de rug heb’, geeft Blind eerlijk toe.

De Ajacied beschrijft vervolgens beknopt hoe zijn revalidatie is verlopen en stelt dat hij zich al in een vroeg stadium heeft gericht op zijn comeback. ‘Ik voelde me eigenlijk vrij snel al goed. Ik heb toen ook alweer heel snel toegeleefd naar een terugkeer en ik moest eigenlijk alleen maar afgeremd worden door de mensen om mij heen, zoals de artsen. Ik ben blij dat het licht uiteindelijk op groen ging.’

Blind miste het voetbal gedurende zijn afwezigheid namelijk ontzettend. ‘Ik heb het spelletje erg gemist. Ik heb mijn teamgenoten gemist en ik heb het gemist om op het veld te staan met de jongens. Tuurlijk wil je waar nodig het team helpen, maar zonder mij hebben ze het ook prima gedaan. Hopelijk kan ik ze snel weer helpen.’

Als het aan Blind zelf ligt, kan dat in ieder geval. De verdediger is naar eigen zeggen zelfs fit genoeg om zondag tegen RKC Waalwijk in de basis te beginnen. ‘Ik ben natuurlijk niet wedstrijdfit. Ik heb zeven of acht weken gemist, dus ik zit eigenlijk in een voorbereiding alsof ik net terug ben van vakantie. Dat brengt ook wat pijntjes in de benen mee, maar toch voel ik me heel goed. Ik voel me fit en ben klaar voor meer minuten. Als het aan mij ligt kan ik zondag starten, maar dan weet ik niet hoelang ik dat volhoud. Dat zal deze week besproken worden. Mij kan het in ieder geval niet snel genoeg gaan. Ik hoop dat ik de komende tijd weer veel minuten mag maken.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Boer Gijs
Mooi Blind speelt volgende pot in de basis. En Hakim ook neem ik aan. Zulke spelers stellen zichzelf op en ten Hag hoeft ze er alleen maar in te zetten.
0 0
AFCA-CBS
Naast dat we Blind heel goed kunnen gebruiken achterin het centrum, ben ik ook stiekem erg blij dat Martinez weer op 6 gaat spelen. Het middenveld dat er nu staat wordt constant overlopen, en ik denk niet eens dat dat persé aan Eiting ligt. Met Ziyech erbij kun je heel aardig voor de dag komen tegen Getafe.

Babel-Traore-Tadic
Ziyech
Martinez-vd Beek
Nico-Blind-Schuurs-Dest
***?
0 0
Soccerskins
Zolang Blind en Ziyech tegen Getafe erin staan volgende week vind ik het goed.
Ik hoop hierop:

Traore
Babel - Ziyech - Tadic
Martinez - Vd Beek
Nico - Blind - Alvarez - Dest
Scherpen
0 0
Dexy
Schuurs als hij fit is zou ik altijd boven Alvarez kiezen. Voor de rest eens met deze opstelling.
2 0
Soccerskins
Ik denk dat je dat felle van Alvarez wel goed kunt gebruiken uit tegen Getafe. Schuurs is hier nog wat te mild voor naar mijn mening.
0 -1
ReinBurg
Ik ben fan sinds 1983 en had tot vorig jaar een sk sinds 1990 minus een paar jaartjes er tussenuit in die 29 jaar.
Cruijff in 2010: "Ajax is echt slecht bezig, laat mij het maar regelen." Wat gebeurt er? In plaats van versterken wordt de beste speler Suárez verkocht.

Cruijff (die nog niet ziek was) zet zijn eigen mensen neer en belooft dat alles beter wordt als zijn visie volledig wordt uitgevoerd en zet mensen neer die rollebollend over straat gaan terwijl Johan zelf vanuit zijn luie stoel in Barcelona toekijkt hoe het een nóg groter zooitje wordt bij "zijn club" dan het al was. Het enige goede was dat ie Wim Jonk neerzette als hoofd jeugdopleidingen. Overmars wordt binnengehaald maar die krijgt de talenten jaarlijks aangewaaid en verpatst ze elk jaar.

Of het nou Vertonghen, Eriksen, Sanchez, Klaassen, Kluivert, De Jong, De Ligt, Ziyech of Donny is.....Hij loost ze allemaal t.b.v. zijn eigen bonusschaal terwijl al die spelers meerjarige overeenkomsten met Ajax hadden/hebben. Ajax dat de laatste jaren met mooi spel in de internationale subtop vertoeft zal nooit structureel aanhaken want iedere keer als je écht moet oogsten gaat er weer één van je kernspelers pleiten i.p.v. dat je je fundament juist uitbouwt met meerjarige overeenkomsten in handen.

Overmars doet lekker waar hij zijn in heeft en de onbenullige RVC vind alles maar best en strijkt ook hoofd voor hoofd hun jaarlijkse bonus op. Daardoor weigert Ajax om definitief afstand te nemen in NL en aan te haken bij de structurele top van de CL. Lekker is dat als je die kans zelf verprutst en je als fan van deze club zit te verbijten.

Ik heb vorig jaar al mijn seizoenkaart afgeschaft en FOX gaat er straks ook uit. Ik blijf natuurlijk ajacied want dat is voor het leven maar zal het op zondagavond bij de samenvattingen houden want ik kan het niet meer opbrengen om dit geklooi live aan te zien en elke keer genoegen nemen met wat er zo mooi maar niet volmaakt is en dat niet professioneel uitbouwen.

De waarde van de club hoort verdomme binnen de lijnen van de ArenA te staan en niet op de ABN AMRO. Ik ben er klaar mee met het intensief volgen van deze club wat ik heel lang deed maar met al die zelfingenomen koekebakkers in de leiding trek ik het niet meer met de huidige mentaliteit!

En mensen die denken dat het zo geweldig gaat met Ajax en dat je niet moet klagen omdat 2017 en 2019 internationaal een hele mooie jaren waren met inderdaad (vond ik ook) geweldig voetbal die snappen geen klote van mijn essentie: WANT JUIST NU MOET JE DOORPAKKEN EN DUS NIET JAARLIJKS JE BESTE SPELERS VERPATSEN. En mensen die zeggen dat spelers bepalen wanneer ze weg mogen die snappen niks van de wetten want een overeenkomst is van rechtswege geldig tot die eindigt. En zolang Ajax kan aantonen dat ze blijven jagen op de CL is er geen rechter die sportieve verbetering ziet in Juventus, Spurs of Chelsea want dat is het niet. En een keertje gratis een sterspeler de deur uit zien lopen kun je compenseren met de winstpremies van de prestaties in de CL zoals die 100Mio van vorig jaar.

En dan heb ik t nog niet eens over de gewonnen faam, die is nog van veel meer waarde als je voor je beste spelers wat vaker "gaat liggen". Dat zou spelers asntrekken.....de zakelijke norm bij Ajax moet veranderen om lachers als Chelsea en Juventus af te schrikken en ik concludeer dat ze dat nooit leren bij deze club, zelfs de ledenraad niet.

Ajax maakt zich er veel te gemakkelijk van af tegenover de grote bekken van de Raiola's van deze aardkloot en het leidende personeel strijkt zo zelf bonus na bonus op en daar ben ik klaar mee. Je kunt gvd de CL incidenteel een keer winnen als je doorbouwt niet structureel daar is het gat met de absolute top financieel te groot voor om echte sterren te kunnen kopen. Maar deze manier van beleid - nu Ziyech en Donny straks óók weer weggaan - daar ben ik klaar mee!

Ajax blijft lekker verversen met kinderen in het eerste die weer 3 jaar nodig hebben en die worden dan ook weer verkocht met nog 3 jaar contract op dat moment en dat gaat zo eeuwig maar door. En de internationale top lacht zich rot want die danken Ajax vriendelijk voor het opleiden en pikken ze voor een marktconform fooitje (die beperkte Maguire levert al bijna net zoveel op als Ziyech en Donny bij elkaar) in en zo blijf je in een visuele cirkel van nooit aanhaken terwijl je van alle ex-Ajax spelers die overal verpatst zijn jaarlijks een geweldig wereldelftal kan maken als er geen "egoistische aandeelhouderspijpers" over mijn club zouden gaan.

Erg frustrerend allemaal maar ik ben het zat, mijn hart zal altijd wit blijven met een rode baan maar het huilt innerlijk van onbegrip, vandaar dat ik al een jaar om het ontslag van Overmars pleit. Sorry daarvoor maar ik meen dat serieus. Mensen hier die mijn relaas niet (willen) begrijpen blijf je altijd houden maar hou er rekening mee dat ik geen troll ofzo ben ofzo want ik ben er niet blij mee maar weet donders goed waar ik het over heb!
3 -12
ram
Echt een prestatie: zoveel tekst en dan toch zoveel waanzin.
0 0
Web
Hoe kun je denken dat Ajax Europese topclubs kan afschrikken
Ook jou commentaar op Jong Ajax, is zorgelijk, waarom mogen aanstormende talenten geen fouten maken?
Ajax blijft verversen met kinderen, waar staat Ajax voor, al zolang als ik het al volg?
0 -1
ReinBurg
Pierie voor De Ligt en Marin voor De Jong.....fantasties hoor de motormuis
0 -1
Ozymandias
Je weet zelf ook wel dat Pierie niet is gehaald als vervanger voor De Ligt. Met zulke vreemde argumenten kunnen we alleen maar om je hissyfit lachen.
0 0
Ozymandias
Vd Sar en Overmars hebben heel goed begrepen waar de aantrekkingskracht van Ajax ligt. Ajax kan financieel niet op tegen de Europese top en zal dus ook nooit structureel spelers kunnen kopen die direct op dat niveau mee kunnen. Daarbij zullen ze altijd spelers kwijt blijven raken aan de Europese top. Vd Sar en Overmars hebben ervoor gezorgd dat Ajax misschien wel de meest aantrekkelijke club is voor spelers die een tussenstap naar de Europese top nodig hebben. Daarom is het belangrijk dat Ajax spelers die de stap naar de Europese top kunnen maken daar niet van weerhouden.

Vd Sar en Overmars behandeld spelers als sporters in plaats van als producten. Ze begrijpen dat spelers het maximale uit hun loopbaan willen halen en willen ze daarbij helpen in plaats van alleen van ze te profiteren. Ik vind het prachtig dat Ajax zich zo opsteld (iets wat zeldzaam is in het moderne voetbal waarin de grootste clubs in handen zijn van harteloze oligarchen). Ajax is een geweldig voorbeeld van hoe een club een succesvolbeleid kan voeren door spelers als mensen te behandelen. Prachtig toch?
1 -1
RusselWestbrook
Zelden zo'n debiel verhaal gelezen. Je hele verhaal steunt op de bonussen die directeuren, in het specifiek Overmars, zouden krijgen voor het verkopen van spelers.

Nou ik kan je uit je droom halen: niemand bij Ajax krijgt een bonus op basis van behaalde financiële resultaten. Jeroen Slop kreeg dat ooit wel, maarja, die zit niet meer bij Ajax.

Verder is slavernij al een tijdje afgeschaft. Voetballers zijn mensen, geen objecten die je bezit.
2 -1
ReinBurg
Nee je krijgt bonussen als er geen winst gemaakt wordt nou goed? Over debiel gesproken
0 0
Hans Kraay Jr.
We zullen je missen.

Groetjes!
4 -1
Sanalologo
“Spelers vast houden want dat mag volgens de wet”. Ten eerste willen spelers dan niet meer komen, ten tweede kijk naar wat er met Tottenham gebeurt, daar
Doen ze dat en dat komt niet ten goede van de motivatie van de spelers.
1 -1
ReinBurg
Daar heeft dat met andere zaken te maken dus die vergelijking gaat niet op
0 0
Jordaanwals
Gozer. Ga naar bed.
2 -2
JOHANisGOD
Na de 2e alinea over Cruijff, wilde ik al afhaken.

Maar toch uit nieuwsgierigheid verder gelezen.

Nog nooit zoveel flauwekul gelezen.

Er klopt zoveel niet wat je zegt.
Maar ook begrijp jij gewoon heel veel dingen niet

Het zou me zeker een half uur duren om heel veel van je onzin te weerleggen.

Maar toen las ik gelukkig ook dit.
"Ik ben er klaar mee met het intensief volgen van deze club wat ik heel lang deed maar met al die zelfingenomen koekebakkers in de leiding trek ik het niet meer met de huidige mentaliteit!"

DOEIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
2 -3
ReinBurg
Jij bent nog stommer dan een ezel met al jou onzin
0 -2
JOHANisGOD
jou = jouw
0 -1
Patrick-19
Allemaal mooi en aardig allemaal, maar heb je er wel eens bij nagedacht dat Ajax in de Nederlandse competitie speelt met een kleine (Nederlandse) markt. Spelers willen niet eindeloos in onze competitie spelen en geef ze eens ongelijk. Dan kan je wel gaan lullen over verbintenissen enzovoort, als wij onze spelers de mogelijkheid niet bieden om hun ambities na te jagen, is er geen speler meer die een verbintenis met ons aan willen gaan.
4 -1
Stone020island
Zo, even een heel essay geschreven op de woensdagavond. Beetje een lang betoog vind je niet?
3 -1
martijnmartijnk
Denk je dat de prijs van Maguire o.a ook niet te maken heeft met de extra premie die er op komt vanwege het feit dat Engelse (top)clubs met elkaar zaken doen? Wat is dat nou weer voor populistisch gewauwel van jou?

Natuurlijk heeft Overmars zijn missers gehad, maar hij heeft ook een zeer aantal voltreffers gehad. Geen enkele TD heeft geen missers (kijk Barcelona met Dembele en Griezmann, Manchester United met talloze miskopen, PSG dat maar geld over de balk loopt te smijten).

Dat aanhaken aan de Europese top, droom verder. Ajax is momenteel structureel Europese subtop met incidenteel een uitschieter naar de top. Ajax heeft simpelweg niet de (structurele) financiële middelen om structureel mee te doen aan de top. Hierbij is de kwaliteit van de Eredivisie en het TV-geld een groot probleem.
0 0
JanTa
Heerlijk tegen RKC spelen om er weer ff in te komen. Netjes van het Vitessepubliek die Blind een warm aplaus gaven.
2 0
AFCA-B93
Doe zondag maar een helft en dan donderdag lekker basis voor minimaal een uurtje Daley
0 0
Danos
Waar ik benieuwd naar ben en jammer dat die vraag niet word gesteld aan Daley maar geld natuurlijk ook voor een Hakim en een Neres of de periode dat ze eruit hebben gelegen ook weer bijdraagt aan het fris worden in het hoofd en fysiek na vorig seizoen.
1 0
ReinBurg
Is onbenul Overmars al opgedonderd?
0 -9
Web
Doe eens even normaal man, wat mankeert jou?
0 0
Web
Doe eens even normaal man, wat mankeert jou?
0 0
ajax4perez
Beter donder jij op!
Stuur even een brief naar Marc Overmars, kijken met welk lachwekkende reactie hij jou de mond snoert
0 0
Danos
Nee maar jij blijkbaar ook niet..... zo praat je toch niet over een club icoon als overmars.
1 ding weet ik zeker hij heeft meer voor de club gedaan dan jij en ik
7 -1
ReinBurg
Jij snapt er echt geen klote van. Ben je al 18? Volgens je reactie waarschijnlijk niet.

Maguire die de helft van Veltman nog niet waard is kostte al 88 miljoen en wij verliezen alweer de beste spelers voor veel minder (Donny en Ziyech) door die idioot en de RvC.

De waarheid moet maar eens gezegd worden en zalfies als jij die hem nog steunen ook uitbannen. Daar gaat de club nou aan kapot terwijl je nu juist moet aanpikken bij de Europese Top.
0 -4
Ozymandias
Engelse clubs hebben meer geld over voor spelers die 1) de Engelse nationaliteit hebben en 2) zich al in de Premier League hebben bewezen. Maguire is een Engelse speler die zich in de Premier League al had bewezen. Hij is geen speler van het kaliber Van Dijk maar hoort wel bij de beste centrale verdedigers van de Premier League.
0 0
Hans Kraay Jr.
Rustig aan opa, denk aan je hart.
0 0
JOHANisGOD
Pfffffffff
0 0
Sanalologo
Gewoon lekker 50 minuten laten spelen zondag.
0 0
Joseph
Wat Ziyech toevoegt aan de aanval, voegt Blind toe aan de verdediging. Ik hoop dat Blind zo snel mogelijk weer 90 minuten kan maken, ik wil zo lang mogelijk genieten van dat geweldige duo in 1 elftal!
2 0
JanTa
Met de komst van Blind en later Ziyech, zag je al meteen dat Ajax weer ging voetballen. Wat een laf voetbal liet die Vitesse zien.
1 0
Antafca
Tegen RKC gewoon zelfde opstelling als vanavond neem ik aan. Rustig brengen
0 0