Ten Hag: 'Heel content met deze avond'

ThijsZwagerman, 12-02-2020 om 23:05, 8854 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag is zeer content met de 0-3 bekerzege op Vitesse. De trainer bereikte door de overwinning met zijn ploeg de halve finale van de TOTO KNVB Beker en was blij dat hij zowel Daley Blind als Hakim Ziyech speelminuten kon laten maken.

‘Ik ben heel content met deze avond. Allereerst met het doorkomen, maar ook met de manier waarop. Dat was uitstekend. Dat je dan ook nog de rentree van Blind én Ziyech ziet, is alleen maar goed’, vertelt de Ajax-coach aan FOX Sports

Met name de rentree van Blind, die terugkeerde na een hartspierontsteking, kon op de goedkeuring van Ten Hag rekenen. ‘Dat is prachtig. Hij is er lang uit geweest, zijn verhaal is bekend. Maar dat hij nu zijn rentree maakt is belangrijk voor hem en belangrijk voor ons. Dat we hem zouden brengen, hadden we van tevoren wel gedacht. In elk scenario was het goed mogelijk dat we hem hadden kunnen brengen zodat hij zijn minuten kon maken en weer verder kon bouwen aan zijn fitheid. Hij is een kwaliteitspeler en dat we hem de komende maanden nog heel hard nodig hebben, is natuurlijk duidelijk’, zegt Ten Hag over Blind.

Tot slot ging de trainer in op het spel van zijn ploeg. Volgens Ten Hag speelde Ajax goed, maar kon het dankzij de slechte grasmat in Arnhem niet tot meer kansen komen. ‘We waren scherp en dat moesten we ook zijn. Het was heel moeilijk spelen op dit veld. Het veld was ontzettend moeilijk bespeelbaar, maar ik vond dat wij de wedstrijd totaal beheersten. We hadden wel iets meer kansen kunnen uitspelen. Maar dat we dat niet hebben gedaan, heeft ook zeker met het veld te maken.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Het niveau moet flink omhoog mocht je in de EL doorkomen. Gelukkig hebben wd Ziyech en Blind dan weer terug en ik hoop Promes. ETH overdrijft wel, zo goed was het tegen Vitesse nou ook weer niet
0 0
Pheadrus
Ze moesten te veel in duels gaan. Kwam ook door het veld. Voor de rest prima.
0 0
ajaxpat
Lange lul van Gangelen riep gister 5 keer dat NAC in de halve finale tegen kakkies speelt,wat hoop ik dat Heerenveen doorgaat.
5 0
Schip
Controlevoetbal zonder gevaarlijk te worden. Scoren vanuit een omschakeling. Dat is TH uit het eerste jaar. Dat is TH zonder spelers als Ziyech, Frenkie en De Ligt. Geen trainer die uit elk team aantrekkelijk voetbal perst. Het is hopen dat Overmars weer een keer zijn best gaat doen. Anders is het volgend jssr weer geen CL knock out fase.
3 -1
Web
Gezien de spelers waar ze het mee moeten doen gisteren, een heel behoorlijke wedstrijd
Ten Hag heb jij het niet op, dat is inmiddels wel duidelijk
0 -1
Lazell
Eens. Denk dat er zomaar 6 basisspelers kunnen vertrekken. Onana, Tagliafico, Veltman, Van de Beek, Ziyech en Neres. Dat kun je nooit intern opvangen.
2 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
De instelling was erg goed gisteren, er werd fel afgejaagd, dit moeten ze blijven spelen om later wat makkelijker positiespel te kunnen spelen.

Het middenveld en de verdediging vond ik nog steeds niet lekker aansluiten. Vitesse liep er redelijk simpel doorheen met een diepte bal of individuele actie.
1 -1
Schip
Drukzetten was helemaal niet optimaal en er werden amper kansen gecreëerd. Het 6en duo haalde er amper kansen uit en Gravenberch heeft een goed fysiek, maar gaat geen duels aan. Dest was weer de dromerige, te lichte back zonder rendement die elk mannelijk duel verliest en Alvarez speelde zonder vertrouwen. Tadic...tjonge jonge.

Ik vond Onana, Donny, Lasse en Babel ondanks dat hij graag gebasht wordt hier, bij de beteren horen. Nico komt vaak oo en speelt dan terug. Betrapte hem op één goede actie. Was wel gelijk een assist.
2 -1
ajax1forever
Fijn dat Schone ook weer meedeed
2 0
MPAjax
je had dus achteraf gezien traore in de spits en alvarez/ martinez in de verdediging kunnen doen tegen valencia of ben ik gek
1 -6
AdK
Daar hebben we een spreekwoord voor; ...van achteraf kun je een koe in de kont...”

Praat geen poep man
1 0
ajax1forever
Wat een drama, wat slecht. Fietstas nog slechter.
4 -5
JOHANisGOD
Fietstas?

Wanneer ben jij 12 jaar geworden?
6 -2
ajax1forever
haha
0 0
altijdwelwat
Dus Erik vond ze goed en scherp ?? Het is en blijft een aparte vogel , hij vond Eiting zeker weer de beste samen met Babel en Tadic .... De wedstrijd die ik heb gezien was enorm slordig en stond bol van de persoonlijke fouten. Ik vond Donny trouwens wel een goede partij spelen.
6 -1
Aspers73
Eens, Donny was het beste van allemaal. Verder echt zeer rommelig voetbal gezien, van beide kanten. Ook AZ gekeken en daar loopt niemand rond die AJax beter gaat maken. Ook Stengs niet.
3 -1
Sterspeler
Traore en Martinez prima
3 0
De Stift
Februari was bij voorbaat een heftige maand voor een gehavend Ajax. Maar we wonnen van PSV, hadden mazzel met de afgelaste wedstrijd, en zijn nu door in de beker. Blind en Ziyech hebben weer minuten in de benen en spelen hopelijk komend weekend weer een deel van de wedstrijd (een uur?). Het is vanzelfsprekend noodzakelijk dan weer drie punten te pakken. Donderdag tegen Getafe is het zaak vooral niet te verliezen en te scoren. Langzaam kan er vanaf dan weer gebouwd worden aan een vaste ploeg. Hopelijk wel met Schuurs en niet Alvarez.

Onana
Dest Schuurs Blind Tagliafico
Van de Beek Martinez Ziyech
Tadic Traore Babel

Ergens in maart keert dan Neres hopelijk weer terug om in april Promes en Veltman er bij te hebben. Volledig fit gaat deze groep dan in mei voor de treble!
7 0
AdK
Als als als. (Onzekerheden en hopen op, in je verhaal)

Niet geleerd dat je sport per wedstrijd moet bekijken?
0 0
Aspers73
Veltman speelt niet meer dit seizoen.
0 0
sexyajaxgirl
Hahaha. Volgend Ten Hag speelde Ajax goed? En volgens hem was Ajax scherp.

Ik heb in geen tijden zo'n slecht Ajax gezien. En dan moet je ook niet vergeten hoe slecht Vitesse was. Dus dan lijkt het nog best goed, wat het dus totaal niet was!

Hoe kan een trainer met droge ogen beweren dat Ajax goed heeft gespeeld en scherp was?
8 -8
RuffRhythim
Overdrijven is een kunst.
"In geen tijden zo'n slecht Ajax gezien"???
Hoe lang zijn die "tijden" die jij bedoelt dan?

Het was niet hum beste wedstrijd nee, maar om nou te beweren dat dit de slechtste wedstrijd in tijden was slaat nergens op. Ik kan moeiteloos een paar slechtere wedstrijden opnoemen van de afgelopen weken.
3 -1
AlexIbarra
Volgens het ideaalplaatje van de Ajax supporter (1 grote rondo met hier een daar wat technische hoogstandjes en doelpunten tussendoor) was het bar slecht.
Als het doel was beter zijn dan Vitesse, jongens ritme op laten doen en de wedstrijd winnen zonder verlenging, blessures, etc. deden we het aardig.

Ik heb af en toe pijn gehad aan mijn ogen en niet alleen door het veld en Nijhuis.
Maar dit zijn wel de wedstrijden waarin Gravenberch, Eiting, Alvarez, Dest, Traoré etc. meters kunnen maken.

Ik vond het de laatste tijd wel vaker slecht(er). Scherpte vond ik redelijk vandaag.
0-3 uit bij Vitesse, AZ eruit dus wij en de kakkies nog over uit de top-4.

Next!
5 0
MarLuuk76
Ik kan nergens vinden of Nac nu de halve finale thuis of uit speelt. Tegen de winnaar van Heerenveen Feyenoord. Wie weet dit
0 0
Redrum
Feyenoord speelt de halve finale thuis. Ze worden dus slechts één keer op de proef gesteld in de aanloop naar de finale, morgenavond. Gelukkig is dat wel meteen het eindstation voor ze.
3 0
FrenkieDeLigt
Nac speelt uit helaas..

Bron: FlashScore
1 0
MarLuuk76
Thnx als altijd dus.
3 0
FrankBeton
Spelen met Eiting Gravenberch en Traore. Blind rentree. Winnen met 0-3.

Tevreden zijn, en dóór
14 0
MK77
Ziyech rentree
13 0
FrankBeton
Ja ook nog ja
2 0