'Bij Hakim had je dit nieuws kunnen verwachten'

ThijsZwagerman, 12-02-2020 om 20:40, 10923 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag is voorafgaand aan Vitesse - Ajax ingegaan op de aanstaande transfer van Hakim Ziyech naar Chelsea. Volgens Ten Hag komt het nieuws niet verrassend. De trainer had eigenlijk verwacht dat Ziyech Ajax al veel eerder zou verlaten.

‘Ik heb het nieuws gezien’, zegt Ten Hag tegen FOX Sports over de hardnekkige geruchten rondom een overgang van Ziyech naar Chelsea. 'Zo gaat het al een tijdje bij ons. Heel veel Ajax-spelers staan in de belangstelling van, vaak, hele mooie clubs. Nu dus Chelsea, en dat is alleen maar mooi voor Ajax.’

Het transfer-nieuws kwam voor Ten Hag niet als een verrassing. ‘Bij Hakim had je dat kunnen verwachten, dat lijkt mij heel logisch. Eigenlijk had ik het al één of twee jaar eerder verwacht. Dat hij is gebleven, is elke keer een bonus geweest. Ik hoop dat hij zo snel mogelijk weer topfit is, want voor ons aanvalsspel is hij heel erg belangrijk.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MichelAngelo66
Chelsea is geen 'hele mooie club'. Is een poenerig bolwerk wat voor de komst van een discutabel rijk geworden Rus een niks zeggende club was.
1 0
gi0vanni
Was natuurlijk geen wereldtop club voor al die poen maar konden vroeger toch af en toe teams opstellen die het niet slecht deden in de CL. Natuurlijk nu geen mooie club maar vroeger soms best leuk om naar te kijken met o.a. prima aanvallers als Tore Andre Flo, Jimmy floyd Hasselbaink en Eidur Gudjohnsen. Een van de leukste wedstrijden was de dubbele ontmoeting met Barca in de CL.
0 0
Amsteraaij
Laat ik voorop stellen dat ik het onwijs kut vind, al deze berichten rondom Ziyech. Het is mn favoriete speler en hoopte ergens dat die eigenwijze gozer gewoon lekker zou blijven omdat er geen club voorbij zou komen met het juiste plaatje. Maar helaas. Echter, Chelsea is echt een hele grote club. Inderdaad van oudsher niet een topclub maar sinds 2000 geloof ik 16 keer deelgenomen aan de CL. En 6 keer kampioen in Engeland waarvan 5 vanaf 2005. Daarnaast net als Ajax een van de weinige clubs die alle hoofdprijzen in ze kast heeft staan. Gezien het feit dat we laatst twee keer door de arbitrage keihard zijn genaaid is het nu natuurlijk extra kut dat deze club uit de hoge hoed komt, maar laten we vooral blij zijn dat ziyech 4 jaar voor ons heeft gespeeld. En misschien wel de beste jaren uit zn carrière!
0 0
echteajacied
Nou ben ik waarschijnlijk wat ouder als de meeste schrijvers maar in de jaren 70 en 80 was chelsey een tobclub. Bungelden vaak onderaan de Premier League en wisten soms ternauwernood degradatie te voorkomen. Het is pas sinds ongeveer 2000 dat er rijke voorzitters kwamen die er geld in pompten en dat de Engelse tvgelden exorbitant toenamen dat er resultaten behaald werden. Chelsea is zeker geen Liverpool, Man United of Arsenal.
0 0
Babayaka
Vindt celsea net als man City dus helemaal geen mooie clubs, Maar ja wie ben ik.
een Newcastle bijv is en was een veel mooier club, met spelers als waddle cascoinge, shearer, ginola in het verleden. Ik kan niet warm of koud worden van Chelsea en Man City
0 0
DT10
Deze transfer is Ziyech natuurlijk zeer gegund. Of Chelsea een 'mooie club' is, kan je natuurlijk betwisten, maar het is zeker een 'grote club'. Het zal voor hem geweldig zijn, om voor een van de topclubs uit de grootste competitie van de wereld te spelen. Ook belangrijk is, dat er een trainer zit met heel veel potentie, die zijn team graag in een stijl laat spelen die goed bij Hakim past. Ik denk ook dat ze daar net zoveel plezier aan hem gaan beleven, als wij de afgelopen 4 jaar hebben gedaan.

45 miljoen klinkt misschien als een koopje voor een speler van dit kaliber, maar toch voelt het als een goede deal voor alle partijen. Zeker als je bedenkt dat hij afgelopen zomer voor (naar verluid) 30 miljoen had kunnen vertrekken. Overmars geeft hiermee ook een signaal af aan toekomstige spelers, dat Ajax een prima club is om je te ontwikkelen en een club is die meedenkt aan het carrière-verloop van zijn spelers. Jongens als Ziyech verdienen dit wat mij betreft ook, aangezien wij zo ontzettend van hem hebben kunnen genieten!

Als je het mij vraagt, is het ook fijn dat Ajax nu al weet waar het aan toe is en genoeg tijd heeft om met de verdiende transfersom op zoek te gaan naar een vervanger en misschien zelfs meteen een vervanger voor Donny, ervan uitgaande dat die ook zal vertrekken in de zomer. Met het geld dat Ajax nu krijgt voor Ziyech, zou je bijvoorbeeld(!) Stengs en Ihattaren kunnen halen. Dan heb je meteen beide posities al enigszins bedekt en heb je 2 spelers die ook weer in waarde zullen stijgen.
1 -1
Mokumnorth
Wat open deuren verhaal zeg, stengs is helemaal geen Ajax materiaal.
0 -2
DT10
Weet jij betere opties? Ik vind Stengs namelijk wel een type speler die met zijn stijl en inzicht bij Ajax zou kunnen passen, of hij goed genoeg is, vind ik altijd lastig te voorspellen..
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Het is hakim enorm gegunt, deze topper is langer gebleven dan verwacht werd, dat betekend wel dat hij het erg naar zijn zin had hier en echte ajacied was.

Ik hoop dat hij gaat shinen in engeland, ik kijk al uit naar zijn wedstrijden voor chelsea. Maar eerst nog even alles uit de kast, en al die prijzen binnenharken, zodat mensen dadelijm met tranen in de ogen afscheid van hem gaan nemen.
We gaan hem enorm missem.
0 0
Ar
45 miljoen is een schijntje.
Ziyech is zo onstellende belangrijk.
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Hij is redelijk uniek in europa dus, ja.
0 0
Rukboor
Wat heeft Chelsea Europees gewonnen om AJAX als een kleine club weg te zetten?
En hoeveel topspelers komen uit de Chelsea school?
Zonder Russisch geld was deze club helemaal nergens, is 6 keer landskampioen geweest sinds 100 jaar en heeft nog nooit een Europacup I of Champions League gewonnen.
Qua stadion is Stamfort Bridge met ruim 41000 zitplaatsen ook niet het voorbeeld om van een grotere club te spreken.
Ik gun Hakim de Premier League competitie en het salaris, maar of hij daar gelukkig gaat worden hangt af van het feit hoe lang Frank Lampard daar coach blijft.
1 0
Ajax27
In de afgelopen 20 jaar 5 x eerste, 4 x tweede en 4 x derde in de competitie. 13 x dus in de top-3 de afgelopen 20 jaar. CL in 2012 gewonnen, EL in 2013 en afgelopen seizoen nog, Europacup II hebben ze 2 x gewonnen, meerdere keren finale CL gespeeld... dus wat nou geen topclub? Een prachtige club om voor te spelen en met Lampard aan het roer iemand die voetbal wil zien.
1 0
Oempaloempa
Ik zie hem met droefheid vertrekken, maar ben dankbaar voor wat hij heeft gegeven. Succes en kom snel terug.
2 0
Spacejockey
Mooie quote op een Chelsea forum: "It makes sense when a player tares us up in a CL match from a smaller club we buy them "

Echt...
2 0
Ferd
mooie quote? Dat die nepsupporters van een nepclub Ajax 'a smaller club' noemen? Die 'smaller club' heeft meer uitstraling dan Chelski ooit zal krijgen.
0 0
JariJari
Hoop dat ie er bij Chelsea niks van bakt en schreeuwend terug komt na 6 maanden. En dan mr Ajax tot (en na) het eind van zn carriere.
0 -1
Radie125
droeftoeter
0 0
Ajacied33
Echt stuitend dat Britse arrogantie. Chelsea mocht wensen en willen dat ze zo groot zijn als ons, grappenmakers. Ajax heeft wereldtoppers opgeleid, wat heeft Chelsea opgeleid? Ajax heeft haar sporen verdiend in het internationale voetbal, wat heeft fucking Chelsea voor het voetbal betekend?
9 0
Van Reenen
Omkoperij of gelooft er iemand dat de scheid(s)rechter objectief gefloten heeft in die 4-4 wedstrijd? O ja, dat is al bevestigd door 80 scheidsrechters dat Rocci crusiale fouten heeft gemaakt.
1 0
Santiago
Ik geloof inderdaad dat er objectief gefloten werd. Het was gewoon een slechte scheidsrechter.
1 -2
GrandMasterFlex
Hahaha ja smaller club ook... know your history denk ik dan of beter gezegd die van ons. Chelsea is een kleine club vergeleken met ons. Welke wereldsterren komen uit de befaamde Chelsea school en hebben mondiaal prestaties neergezet?! Juist, geen enkele.
6 0
Oempaloempa
Ze denken enkel aan het geld.
0 0
sdds
Niks mooi voor ajax
4 0