Blunderende Varela verliest fors met Jong Ajax

FinnDekker, 10-02-2020 om 21:50, 46076 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Maandagavond heeft Jong Ajax een wanvertoning tentoongespreid op het jeugdcomplex van FC Utrecht. De Amsterdammers begonnen nog aardig aan de wedstrijd, maar zakten na de eerste tegentreffer ver onder de ondergrens. Zodoende werd het liefst 7-2 voor Jong FC Utrecht, waardoor het gat tussen Jong Ajax en koploper SC Cambuur na de 25ste speelronde vier punten bedraagt.

Jong Ajax begon zoals gezegd nog goed aan de wedstrijd in Utrecht. Brian Brobbey kwam binnen tien minuten tot drie keer toe tot een kans. De spits miste echter scherpte in de afronding. Het veld en het weer maakten het de twee ploegen ook erg lastig om aan goed voetbal toe te komen. De wind hielp echter wel bij een corner van Alex Mendez, die door de forse wind op de lat belandde.

Halverwege de eerste helft was daar plots de voorsprong voor Jong FC Utrecht. De Amsterdammers domineerden tot op dat moment het overgrote deel van het eerste bedrijf. Maar het was de thuisploeg die dus de score opende. Odysseus Velanas was het eindstation van een mooie aanval, die de verdediging van Jong Ajax niet wist te onderscheppen.

Na die goal zakte Jong Ajax volledig in elkaar. Van het goede spel van de ploeg van Mitchell van der Gaag was na de tegengoal niets meer te zien. De thuisploeg, daarentegen, verscheen steeds meer voor het doel van Bruno Varela. De Portugese doelman kreeg de kans om ritme op te doen voor het duel met Getafe, waarvoor André Onana geschorst is. Varela ging echter meerdere malen volledig in de fout. Bij de tweede goal van Jong FC Utrecht vlak voor rust, bijvoorbeeld, greep de keeper mis bij een corner. Tommy St. Jago kon daarvan profiteren met een rake kopbal.

De thee deed vervolgens geen wonderen, want ook na rust was Jong Ajax het al snel kwijt. Varela vertolkte daarin al gauw wederom een negatieve hoofdrol: de doelman veroorzaakte een penalty door Velanas te vloeren in de zestien. De pingel werd vervolgens verzilverd door Jonas Arweiler. Maar daar bleef het niet bij. Hicham Acheffay maakte het allemaal nog pijnlijker door de vierde tegentreffer van de avond binnen te schieten. Na een goede redding van Varela maakte de buitenspeler van dienst de rebound af. 

Na een uur zorgde Victor Jensen vervolgens voor de eerste eretreffer. De Deen maakte met zijn eerste balcontact een aanval knap af met een bekeken schuiver in de linkerhoek. Jong FC Utrecht hielp de Amsterdammers wel weer gelijk uit de droom, als die er überhaupt nog was. De goal van Jensen bleek geen hoop op meer. Justin Lonwijk scoorde namelijk enkele minuten later uit een hoekschop door het kopduel te winnen van Jurriën Timber.

Maar ook daar bleef het niet bij. Varela besloot de bal na reeds vijf tegengoals in te leveren in de opbouw, waardoor ook Jeredy Hilterman op het scorebord verscheen. Utrecht scoorde in de slotfase echter ook in eigen doel via St Jago, die ongelukkig was bij een corner van Jong Ajax. Wederom hoefden de Domstedelingen echter niet lang te treuren, gezien de streep van Velanas in de kruising, waardoor de marge toch nog vijf werd.

Opstelling Jong FC Utrecht:

De Keijzer; Pabai, St. Jago, Mamengi, Culhaci; El Barjiji (Mallahi 69'), Lonwijk (De La Vega 77'), Van den Berg; Acheffay, Arweiler (Hilterman 61'), Velanas

Wissels Jong FC Utrecht:

Houweling, Mokono, Kluivert, De La Vega, Nasser, Hilterman, Mallahi, Van der Kust.

Opstelling Jong Ajax:

Varela; Van Gelderen, J. Timber, Kemper, Ter Heide (Douglas 12'); Mendez (Hansen 46'), Ekkelenkamp, Taylor (Jensen 65'); Q. Timber, Brobbey, Ünüvar

Wissels Jong Ajax:

El Maach, Douglas Llansana, Hansen, Jensen, Musampa, Solomons, Thethani

Doelpunten:

1-0 Velanas (23’)
2-0 St. Jago (42')
3-0 Arweiler pen. (50')
4-0 Acheffay (57')
4-1 Jensen (66')
5-1 Lonwijk (68')
6-1 Hilterman (76')
6-2 St. Jago e.d. (81')
7-2 Velanas (82')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
t vervelende is dat die jongen gewoon TE veel fout deed. Had hij 1 of hooguit 2 fouten gemaakt, dan was men wel iets coulanter geweest en was t vast nog wel gegaan over de paar prima safes die hij ook had. Een stuk of 5, dacht ik. Maar door t foutenfestival verdwijnen die goeie momenten helemaal uit beeld.
0 0
Sonofafca
Ik heb begrepen dat die varela helemaal geen keeper is. Tegen getafe vlieg je eruit door zo'n figuur. Is er een goede jeugdkeeper??
0 0
ajaxpat
Zit van Leer eigenlijk nog bij Ajax?
0 0
MarLuuk76
Wij kunnen van alles vinden. Maar ik ben heel benieuwd naar wat ETH gaar doen. Welke keeper gaat het worden. En stelt hij deze dan ook morgen al op. Of alleen tegen Getafe
0 0
Van Reenen
Ik wil nog even opmerken dat hij straks echte verdedigers voor hem heeft staan en geen prutsers. Een goede verdediging geeft ook een keeper meer vertrouwen. Dus we wachten het maar af en zoals o.a. Jeugd aangaf, zeuren heeft geen zin.
0 0
Jeugd
Geen paniek allen. Gisteren was ook ongelukkig.
Varela lijkt mij ook geen geweldenaar maar we hebben niet beter toch?
Kortom, we doen het ermee en zolang ik geen TD ben kan ik het ook niet veranderen.
We kunnen die man beter gaan steunen ipv afkraken.
2 0
Gonzalez75
Leuke 'gangmaker' in de kleedruimte wordt gezegd door andere spelers, echter te licht voor dit niveau. Clausule vooral niet lichten.
0 -1
Ozymandias
Dit soort wedstrijden komen voor wanneer een jeugdelftal mentaal totaal door de ondergrens zakt. Van de tien veldspelers in de basis (inclusief Douglas in plaats van Ter Heide aangezien die aan het begin van de wedstrijd al uitviel) was er één een tweedejaars B-junior (Ünüvar), twee eerstejaars A-junioren (Brobbey en Taylor) en vier tweedejaars A-junioren (Van Gelderen, Douglas en de broertjes Timber). Dit soort mentale inzinkingen komen nou eenmaal voor onder jeugdelftallen. Dat is iets waar de trainers met de talenten aan moeten werken zodat ze leren van dit soort wedstrijden. Als dat lukt is het eigenlijk alleen maar positief dat ze af en toe een enorme klap op hun neus krijgen.

De reden dat ik AjaxShowtime vaak AzijnShowtime noemt is omdat een groot aantal leden hier alleen actief zijn om op Ajax te zeiken. Het feit dat het wedstrijdtopic van Jong Ajax na een geweldige wedstrijd tegen Go Ahead Eagles maar 376 berichten heeft maar na een dramatische wedstrijd tegen Jong FC Utrecht nu al 629 is daar het perfecte voorbeeld van.
9 -6
Radie125
jij begrijpt het niet de meeste azijn seikers kijken vooruit naar Getafe met Varela op doel.
1 0
Ajax27
Haha do true... als veel AS'ers kummem zeiken gaat het snel met vele comments. Gaat het goed, dan zijn alle pessimisten weer stil.
1 -1
Mivado
Er valt ook gewoon meer te zeggen na een nederlaag. Ook speelt frustratie dan een grotere rol waardoor je eerder reageert.

En 'Azijnshowtime'.. Ik vind oprecht dat wij het leukste forum hebben. Daarbij is AS ook goed bezig met het nieuws en rubrieken, ondanks dat er vaak wat gemord wordt op de moderators.
0 0
FerdiZ
Maar bij elke nederlaag van Ajax 1 staat er standaard: Ten Hag er uit, Overmars er uit, van de Sar er uit...
0 0
Ozymandias
"Er valt ook gewoon meer te zeggen na een nederlaag."

Daar ben ik het helemaal niet mee eens. Goede wedstrijden en slechte wedstrijden hebben evenveel punten waar wij als supporters iets over kunnen bespreken. Het feit dat mensen denken dat er na een nederlaag mee te zeggen valt toont de negativiteit al aan. Natuurlijk speelt de frustratie mee maar ook dat toont aan hoe negatief veel mensen hier op AS zijn.

Trouwens is het feit dat na een nederlaag zo veel meer berichten worden geschreven vooral doordat er behoorlijk veel leden zijn die NOOIT iets in een wedstrijdverslag van Jong Ajax of de o19 schrijven wanneer ze goed hebben gespeeld maar er als de kippen bij zijn als ze slecht spelen. Ik kan voordat ik een artikel open meestal al voorspellen welke AS-leden daaronder berichten hebben geplaatst. Onder artikelen over iets negatiefs zul je bepaalde leden ALTIJD zien terwijl je diezelfde leden nauwelijks ziet onder artikelen over iets positiefs.

Als ik het over AzijnShowtime hebt bedoel ik daar de leden van en niet de mensen die voor de website werken.
2 0
Bensco
dat verschil reacties hoeft natuurlijk niet perse om die reden te zijn natuurlijk. Na een goede wedstrijd zeg je vaak: goed gespeeld en iedereen is het er mee eens. Na een slechte wedstrijd zeg je: dat was kut en dit was er kut en vervolgens krijg je 10 andere meningen waarom het kut was.
1 0
Ozymandias
Je moet voor de gein maar eens opletten wie hier op AS alleen actief is na slechte wedstrijden (van het eerste, Jong Ajax en de o19). Dan wordt het je al snel duidelijk dat AjaxShowtime een behoorlijk aantal leden zijn die hier alleen maar actief zijn om azijn te zeiken.
0 0
Jojo49
precies
2 -1
Gerbrand
De commentator veroordeelde Varela echt bij iedere bal en op AS nemen ze dat weer blindelings over.Hij speelde wat ongelukkig zoals het hele team.Bovendien , hoge ballen voor het doel zijn altijd al moeilijk voor keepers maar met zo een storm eigenlijk niet te doen.
1 0
Ajaxhart
Dan nog liever Lamprou op goal.....
0 0
Jojo49
jongens geloof me, this geen voetbal weer, technische niet te doen, een bal moet goed aankomen, met deze wind wil dat niet, en die houthakkers van utrecht , die zijn niet technische, die spelen op inzet, en de naam ajax komt, dan kom je achter , met 0-1 onverdiend, en dan begint de ellende.
0 -1
edalm
En speelde ze nou echt op een weiland?
0 0
Sampaoli
Ver, ver onder niveau van vrijwel alle spelers. Kan en mag in de jeugd. Moeten we niet overdreven over doen. Lering uit trekken en doorgaan.
3 0
Salamis
Ik zag net de goals, maar het valt nog wel mee. Alleen bij die corner zat hij echt heel fout. Die 6e goal gleed hij weg in het gras net toen hij wilde schieten. Kan gebeuren, Van Breukelen had ook ooit zoiets en won een jaar later het EK. Laten we niet overdrijven.
1 -5
Ajaxhart
Dit is wel een héél rooskleurige voorstelling van zaken. Ik denk dat een goede keeper zeker 4 van de 7 goals had voorkomen.
3 0
fc Barcelona_ke
Tegen groningen keept hij prima, tegen j utrecht heeft ie gewoon niet goed gekeept. Ik geloof hem en hij kan trgen getafe keepen. Schuurs en blind/martinez helpen em
1 -6
PetrusKeizer
ja alleen die laten helpen. want als de rest van t team dat ook moet doen komen we keepershandschoenen tekort.
0 0
Ajaxhart
Tegen Groningen keepte hij helemaal niet prima. De eerste goal van G ontstond doordat hij de bal van zich af liet springen.
1 0
NotForSale
Sar op doel tegen Getafe
5 0
PJSM
Achter Onana pure middelmatige keepers (varela-Scherpen). Denk toch dat Marc heel snel op zoek moet. Moet er niet aan denken dat Onana vertrekt.
3 -3
Ozymandias
Kotarski ontwikkeld zich tot een goede keeper die weinig fouten meer maakt (veel minder dan Onana deed toen die in Jong Ajax speelde). Scherpen ontwikkeld zich geweldig.
6 -3
grannig mokum1
Precies
0 0
AFCA020!
Dat er middelmaat achter Onana staat is tot daar aan toe en vind ik niet echt de fout van Marc. Zie maar is een goede reserve keeper te halen. Vroeger had ik gezegd om Steekie ofzo als reserve op te duikelen, maar met die nieuwe kutregels mag hij niet in Jong spelen en dus heeft hij nul ritme. Je moet wel gaan voor een jonge keeper. En je weet dat jonge keepers doorgaans grillig zijn. Van heel goed tot giga blunders. En dat is eigenlijk niet wat je van een reserve keeper wilt. Die moet altijd betrouwbaar zijn, maar die keepers zijn doorgaans te oud.

Wat ik eigenlijk het grootste verwijd vind ius dat je als keeper geschorst wordt omdat je te veel gele kaarten pakt.... dat is pure waanzin natuurlijk.
Alleen maar omdat hij met zn grote waffel naar ieder opstootje sprint en omdat hij te opzichtig tijd probeert te pakken.

Die onzin moet echt uit zn spel.
2 -2
Steeph
Middelmatig? Jij schat ze hoog in...
3 -5
PJK54
Oké verliezen kan en hoort nu eenmaal bij sport maar zover door de ondergrens gaan vraagt om keiharde maatregelen! Een keeper die zo opzichtig blundert hoeft wat mij betreft geen 2e kans dus direct de 3e keeper doorschuiven naar de wedstrijd tegen Vitesse als voorbereiding op de wedstrijd tegen Getaf. En waar waren onze "aankomende" talenten? of zijn het mooi weer voetballers? Ik neem aan dat er vandaag wel even een paar flinke woorden gaan vallen over deze wanprestatie welke Ajax onwaardig is.
4 0
DeWijsneus
Siem op doel natuurlijk.
2 0
JariHeijden
Natuurlijk baart dit zorgen. Maar het is niet zo dat Varela alleen maar zo slecht heeft gekeept. Tegen Groningen speelde hij behoorlijk (de eerste goal kon hem niet aangerekend worden, vind ik). Ook in Qatar, tegen Eupen, heeft ie best aardig gekeept.

Deze wedstrijd is niet representatief voor hoe hij als keeper is.
7 -7
Aspers73
Ik vond hem tegen Groningen helemaal niet slecht. En gisteren in dat kut weer, met die felle wind ... hij zal wel gedacht hebben. En hoe is het mogelijk dat hij aanval na aanval te verwerken krijgt ? Dan is het hele team kut geweest.
3 -4
Ajaxbrl
Tegen Gro deed hy t ook al zo goed
1 -1
fc Barcelona_ke
Onana had zn tijd bij jong ajax ook af en toe slecht keepen! Ik kan varela pas beoordelen als hij tegen RKC en Getafe speelt!
4 -9
oxxer
Getafe is geen wedstrijd om een onzekere blunderende keeper in het doel te zetten.
2 0
grannig mokum1
Ja wie moet dan onder de lat staan??
0 0
oxxer
Your guess is my guess, het is een hoofdpijn dossier.
Hoe krijg je een keeper gereed na zo een wedstrijd als gister?
0 0
Ajax4proud
Ik zou me 3 x bedenken voor dat je zo'n keeper opstelt tegen Getafe.. of ze willen een show weg geven. Als je al niet meer op de keeper kan bouwen, dat word wat. Zou zeggen geef Kotarski of Scherpen een kans.
2 -3
Ajacied33
Scherpen op goal kun je eigenlijk net zo goed zonder keeper spelen, komt op hetzelfde neer...
2 -7
Eastwood
Wacht maar af. Over een tijdje praat je wel anders over Scherpen. Die jongen maakt stappen.
8 0
AFCAjax
Ik had een maand terug nog vertrouwen in Varela, maar dat was blinde vertrouwen, na hem een paar keer gezien te hebben zie ik toch liever kotarski of scherpen in het doel tegen getafe.
4 -1
Tjpknge
Zelf zou ik lekker voor Kotarski gaan, ontwikkeld zich dit seizoen ijzersterk en als je het mij vraagt zie ik hem dezelfde ontwikkeling doormaken als Onana. Hij begon natuurlijk ook als een onzekere grabbelaar, maar kijk nu eens.
4 -3
AltijdGelijk
Eens!

Ik vind Kotarski de enige keeper na Onana met uitstekendr potentie.
1 -1
PierreHeno
Kotarski gaat nooit structureel het eerste van Ajax halen. Niks mis mee maar is simpelweg niet goed genoeg om aan te kunnen haken bij de Europese ambities van Ajax. Ajax is ook al een tijdje op zoek naar een nieuwe 1e keeper voor volgend seizoen.
3 -4
fc Barcelona_ke
Onana was ook niet goed geweest. Toen hij cillesse overneemt, presteert hij steeds beter.
1 0
hakkietjakkie
Varela klaar voor Getafe.

Nee maar zonder gelul, kan gebeuren. Onana keepte ook als een draak bij Jong voorheen.
1 -5
pieke
Ekkelenkamp, Brobbey, Ünüvar, Hansen. Er komt me een partij talent aan.
0 -7
AFCA1510
Ekkelenkamp in dit rijtje is best geinig.
5 -3
Joseph
Vergeet Taylor niet, maar ze hebben het allemaal af laten weten vandaag.. Ze moeten nog een flinke stap maken voordat ze bij het eerste aan kunnen sluiten.
5 -2
Restored
Wel een vervelend moment om er achter te komen dat je 2e doelman een blunderkeeper is.
8 -2
PetrusKeizer
gek genoeg is t misschien juist n goed moment! Je kan er beter nu achterkomen , nu kan je nog ingrijpen voor die pot tegen Getafe
0 -1
JanTa
Nou dat zag ik al tegen Sparta waar hij bij beide doelpunten niet helemaal vrijuit ging en JU heeft dat nog eens duidelijk gemaakt.
1 -2
Bky
Nee hoor, het is pas vervelend als je er achter komt nadat ie 5 blunders had gemaakt tegen Getafe. Nu kun je mooi Scherpen opstellen volgende week.
8 -1
PierreHeno
Ik zag op de site van AD een nieuw record lijstje staan van meeste tegendoelpunten in één wedstrijd m.b.t. (kl)eredivisie en KKD :

Bruno Varela - 7
André Onana - 6
Kostas Lamprou - 5
0 -2
Santiago
Paniek paniek...Scherpen is even erg. Stel maar gewoon Varela op.
1 -2
PierreHeno
Stel ze allebei maar op!
1 0
Joseph
Heeft Scherpen er 7 tegen gehad dit seizoen? Heeft tegen betere ploegen de 0 gehouden.. Verdiend het op dit moment meer dan Varela, zal normaal gesproken tussen hem en Kotarski gaan. Maar goed ten Hag doet vaker gekke dingen.
3 -1
BokkieBokstra
Sjonge 7-2 tegen Utrecht. Ook Ajax 2 op bezoek is de wedstrijd van het jaar. voor Utrecht Harde les.
5 0
Wieno
Sow Ciara heeft heel wat zand in een paar vagina's laten waaien zeg. Wat een drama weer. Varela is gewoon een prima doelman en gaat gewoon twee goede potten keepen tegen Getafe. De laatste wedstrijden deed hij het prima en oogde rustig in stabiel. Dat was in zijn Benfica tijd wel anders. Toen ik hier opperde dat L'ami van Scherpen best een topper kon maken kreeg ik al veel commentaar. Nu zie ik dezelfde gasten ineens posten dat Scherpen op doel moet tegen Getafe. Jullie vergeten hoe Onana speelde bij Jong. Komt allemaal goed. Getafe wordt een hele kluif, maar dat zal zeer zeker niet aan Varela liggen.
2 -8
Ferd
is Onana twee wedstrijden geschorst?
0 0
ST
Onana was 7 jaar jonger dan Varela nu is.
5 0
BillSplate
Varela had last van Ciara
0 0
Labrador
Och gut. Varela heeft 1x zijn dag niet en het is een miskoop. Echt waar, wat zitten hier voor figuren.
1 -18
JanTa
Niet zijn dag, heb je hem wel tegen Sparta gezien, daar was hij niet veel beter.
2 -1
Wieno
Helemaal eens!
2 -4
Ajax114
Ik spreek jou 20 februari weer :-).
2 -3
Wieno
Jouw zure posts zien we alleen maar verschijnen als er weer wat te zeiken is. Als we doorgaan ben jij in geen velden of wegen weer te bekennen, zoals altijd.
7 -4
Ajax95Duivendrecht
4x persoonlijke schuld aan een tegengoal tegen een simpele middenmoter op het 2e niveau van Nederland...

Het was geen Liverpool vanavond, hè
9 0
PierreHeno
RKC-Ajax.........onherkenbaar Ajax. JU-JA...Varela onherkenbaar ( incl de hele JA verdediging en Van der Gaag want die wist het tij ook van geen kanten te keren).
De ene week GoAhead met 5-1 wegtikken en een week later zwaar op je bek gaan tegen de nr 12 JU. Het kan àllemaal in de KKD maar dat er verdedigend bij JA veel talent rondloopt viel vandaag in elk geval niet te zien. Varela blunderde er op los maar die verdediging van JA stelde ook helemaal niks voor vanavond. Maar is al vaker gebeurd dus wisselvalligheid hoort er kennelijk bij.
0 0
Labrador
Ja dus? Herriner jij je Onana nog bij Jong Ajax? https://www.parool.nl/sport/ajax-doelman-onana-debuteert-met-afgrijselijke-blunder~b1f26f9e/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
0 -9
Ajax95Duivendrecht
Dat debuut van Onana blijft altijd maar aangehaald worden, maar dat is niet representatief voor de overige wedstrijden die Onana voor Jong heeft gespeeld. Ja, hij maakte regelmatig een blunder (wat Kotarski en Scherpen trouwens ook doen), maar de meeste wedstrijden was hij gewoon heel erg steady en zag je zijn potentie. Vooral zijn katachtige reddingen en zijn sterkte bij hoge ballen vielen al heel snel op.
4 -1
ST
Als je 3 a 4 fouten maakt als keeper waar tegengoals uit ontstaan tegen Jong Utrecht (!), heb je niks tegen de nr 3 uit de Primera Division te zoeken.
8 0
PierreHeno
.....maar wèl wanneer je dan geen fouten maakt en een geweldige wedstrijd speelt. Bij de komende EL wedstrijden staat er wel wat op het spel maar in de KKD gaat het helemaal nergens om want we kunnen er niks winnen noch promoveren. Misschien dat Varela juist al heel erg bezig was met Getafe. Wie zal het zeggen.....maar 20 febr a.s. kunnen we hem opnieuw beoordelen. En dan gaat het wèl ergens om ( alhoewel..16e finales EL is natuurlijk wel heel wat anders dan KO fase 8e finale CL en in Europa zal iedereen denken...'WTF is Getafe?!!')
0 -1
Jojo49
kom net met de hond weer, was echt geen voetbalweer voor technische voetbalers , koud bbrr wind,bbbrrr,,, veld zwaar bbbrrrr. kom op knvb in vervolg aflasten. sjaak vind dat ook.
2 -1
Bjorn
Varela gaat natuurlijk gewoon keepen tegen Getafe. Hopen op revanche en een topdag van hem.
2 -9
Ajax95Duivendrecht
Zag je die kop van Ten Hag? Die weet genoeg nu.

Zegt ook meer dan voldoende dat ze bij Jong Ajax Varela nu niet willen laten praten met de pers. Die wordt vanaf nu volledig uit de wind gehouden.
6 0
louis60
Geloof je het zelf?
0 0
PetrusKeizer
verschrikkelijk. n regelrechte schande. wie heeft ons in godsnaam met die vogelverschrikker (waar geen vogel bang voor is) op doel opgescheept !?
4 0
ST
Echt een schande. Wat een mooi weer voetballers. Ik zag de weersomstandigheden en had gelijk het idee dat het niks ging worden.
1 -1
pieke
Wat een kutkeeper.
5 0
Ozymandias
Ik hoop dat Kotarski tegen Vitesse speelt en als hij het beter doet dan Varela vandaag (wat natuurlijk een zekerheid is) zou ik hem tegen Getafe laten spelen. Kotarski haalt dit seizoen een goed niveau en heeft over het gehele seizoen gezien minder blunders gemaakt dan Varela in deze wedstrijd. Dat de talenten zich individueel niet kunnen herpakken nadat ze als geheel door de ondergrens zijn gezakt is begrijpelijk maar dat Varela met de ervaring die hij heeft zichzelf als niet heeft kunnen herpakken is belachelijk.
8 -3
superman0313
Eens, genoeg potentie die jongen. Ze hadden vast gehoopt dat die al verder was in z'n ontwikkeling, maar hopelijk gunnen ze hem wat vertrouwen. Te beginnen met Vitesse uit.
0 0
036AFCA97
Moet wel zeggen dat er bar weinig clubs zijn met twee topkeepers.

Misschien moeten we het Onana wat meer kwalijk nemen dat hij geschorst is en Varela wat minder dat hij niet goed presteert in zijn derde wedstrijd in twee jaar.
3 -1
Neressie
Word er een dna test afgenomen na europese wedstrijden? Anders moet Onana maar met en Varela masker op gaan spelen. Mischien komen we er mee weg.
7 0
3sterrenAjax1
varela ging bij benfica binnen een jaar van 1e naar 3e keeper. dat zegt genoeg.
5 0
Web
Het enigste waar ik mij zorgen over maak is de keeper, want die zal wel spelen volgende week?
De rest een hele goede leerschool, ik weet al niet anders dat er zulke wedstrijden tussen zitten
En dat is alleen maar erger geworden, omdat er geen oudere spelers meer tussen lopen
Voor de spelers ( een stuk of 4 ) die in de toekomst in aanmerking komen voor het eerste, weten nu ook dat er nog heel veel te doen is
2 0
Hollister
Haha, heb je er weer eentje met zijn leerschool.. wordt zelfs een beetje absurd... verzin dan eens wat anders... hoe kan je thuis met 4-0 die gasten onderste boven spelen en uit er met 7-2 afgaan.. waarom benoemd nooit eens iemand waar het werkelijk om gaat? Maar dat is hier vloeken in de kerk... techniek is alles wat je nodig hebt om de top te bereiken.. althans volgens heel veel supporters hier... volgens mij heb je als voetballer ook andere eigenschappen nodig.. of denken diezelfde supporters dat Liverpool alles wint door tiki taka?
3 -2
Wout1988
terwijl jong ajax met bijna dezelfde team go ahead wegtikte
0 0
GvanAchteren
Hoho. Van de defensie stond er alleen nog Timber.
0 0
Ozymandias
Liverpool verloor twee seizoenen geleden met 5-0 van City doordat de spelers massaal door de ondergens zakten en acht spelers die toen meededen spelen dit seizoen ook voor Liverpool. Ajax verloor vorig seizoen met 6-2 van Feyenoord maar haalde wel de halve finale van de Champions League. Dit soort wedstrijden komen nou eenmaal voor en zeker in het geval van jonge ploegen. Voor de talenten van Jong Ajax is dit iets waar ze van moeten leren. Niets meer, niets minder.
5 -1
Web
Denk je dat dit gaat veranderen?
Ik weet zeker dat dit volgend seizoen weer gebeurt, en de jaren er naar ook
Is toch niets nieuws?
Moet ik mij hier druk om maken?
1 -1
RaynoFischer
Die kop van Ten Hag na de 6-1 zegt genoeg haha, man wat een waardeloze keeper...
En ik vind het Onana argument niet hierin opgaan, die was 18 toen hij kwam en Varela is 25 met een stuk meer ervaring wat Andre had...

Dit was gewoon amateuristisch, kan echt niet.
7 0
Ajax95Duivendrecht
Plus ik heb Onana nooit 4 blunders in één wedstrijd zien maken. Bij hem bleef het meestal bij 1 blunder. En Onana had daartussen vaak ook wedstrijden waarin hij geen fout maakte en juist uitblonk met zijn reflexen.
4 0
RaynoFischer
Precies, bij Onana was het erg wisselvallig maar je zag ook vaak dat het er wel in zat ;)
1 0
PierreHeno
Feyenoord-Ajax vorig seizoen kreeg Onana er ook 6 om de oren .......niet allemaal blunders dacht ik maar de verdediging van JA zakt wel vaker flink door het ijs. Kennelijk had Varela niet bepaald zijn avond....
0 -1
Ajax95Duivendrecht
Daar kon Onana weinig aan doen. Geen enkele goal van Feyenoord was toen een persoonlijke fout van hem.

Dat was eerder tragisch verdedigen van de rest en dan vooral van meneer Magallan.
2 0
RaynoFischer
Er stond ook geen topverdediging idd, maar was ook wel een Varela die de onrust veroorzaakte...
Zeker 4 goals kan je hem wel aanrekenen
2 0
14AJAX14
"Niet verassend, varela is een topvent maar een hele slechte keeper, Hij heeft ons het kampioenschap gekost." aldus mijn Portugese maat & Benfica fan.
5 0
AjaxBaggio
Getafe gaat 'm gewoon niet worden. Zo realistisch moet je helaas wel zijn.
Te veel blessures, en nu ook nog een clown op doel.
7 0
ajax4ever01
In de TG:"vd Gaag laat Jong Ajax na wanprestatie de spelers als straf naar huis lopen"
0 0
PierreHeno
Welke conclusies kun je nog trekken bij dit soort uitslagen tegen dit soort tegenstanders? Dat je flink op je bek bent gegaan. Maar verder.......waar wil je beginnen.
1 -2
Sterspeler
Nou sorry hoor. Maar als je als Varela 7 keer moet vissen in een wedstrijd dan sta je er zelf voor tegen Getafe ook niet goed op. Onana is geschorst.
3 0
***1900***
Valt me vooral op hoe vaak JA het lastig heeft tegen de andere Jong ploegen, bijna elke keer en al sinds het eerste seizoen in de JL/KKD. Zo nu en dan winnen ze er eentje, maar over het algemeen presteren ze vaak minder tegen de leeftijdsgenoten.
3 0
DonQ
Valt me ook op ja, zal wel iets met onderschatting te maken hebben.
0 -1
MaximilianRosse
Dramatische wedstrijd van Jong Ajax. Even weer terug op aarde. Zo’n wedstrijd waarbij letterlijk alles fout gaat zit er helaas wel eens tussen.
3 -3
ajax4ever01
Ik zou JA voor straf de knvb beker laten spelen zodat de A Selectie wat rust heeft voor de komende wedstrijden want de competitie en EL zijn belangrijker
1 -2
Bjorn
Varela blijkt dus slechts de broer van Eddy Murphy. En dit was dan de vervanger van die Griekse dwerg die moest komen nadat die had lopen blunderen thuis tegen Heerenveen (4-4).
8 0
Ajax114
Ja dat krijg je met Lámi als keeperstrainer . Lekker blijven dromen van goed resultaat tegen Getafe. Wij hebben drie kutkeepers , Varela, Scherpen en Kotarski. Klasse hoor Ajax !
2 -11
Bjorn
Wat heeft L'Ami hier mee te maken? Dezelfde L'Ami werkt met Onana en dat is een wereldkeeper.
2 0
Web
Wat ben jij een droeftoeter
5 0
Ozymandias
Ongelofelijk de domheid die er uit bepaalde mensen komt. L'Ami is een geweldige keeperstrainer onder wiens leiding Stekelenburg, Vermeer, Cillessen en Onana zich allen geweldig hebben ontwikkeld. Scherpen en Kotarski doen het gewoon goed bij Jong Ajax en in het geval van Scherpen verbaast dat mij dat enorm. Die jongen ontwikkeld zich explosief onder L'Ami. Ik was tegen zijn komst maar begrijp nu wel een beetje wat Ajax in hem ziet. Al vind ik Kotarski nog steeds een groter talent.
4 0
mickey2602
Wie zou jij dan zeggen wie er volgende week tegen Getafe keeper moet zijn?
Varela die tot nu toe de 2e keeper is of toch Kotarski of Scherpen?
0 0
Ozymandias
Ik zou voor Kotarski kiezen maar zou ook Scherpen liever op doel zien staan dan Varela.
1 0
Web
Knap dat jij die post nog gaat onderbouwen
2 0
Toon meer reacties