Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Álvarez hoopt snel op goed nieuws van Immigratiedienst

BartVeenstra, 05-02-2020 om 07:25, 28612 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Edson Álvarez hoopt dat de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) snel goed nieuws heeft over zijn vriendin en pas geboren (oktober 2019) dochtertje. De Mexicaan is vanwege de Nederlandse regelgeving al sinds 5 december alleen in Nederland en dat is behoorlijk moeilijk voor de Mexicaan, zo vertelt hij in De Telegraaf.

In Nederland is er namelijk de regel dat ongehuwde buitenlandse stellen pas kunnen worden herenigd als man en vrouw 21 jaar zijn. Deze regel is bedoeld om misbruik van het vergunningen- en uitkeringsstelsel tegen te gaan, maar logischerwijs niet voor voetballers van Ajax die genoeg verdienen om hun eigen onderhoud te voorzien. Zodoende hoopt Álvarez dat zijn vriendin en dochter snel weer naar Nederland mogen komen. 'De mensen hier weten niet hoe moeilijk het voor een jonge jongen is om zó ver van huis zonder familie te moeten zijn. Latino’s hebben over het algemeen een warme familieband en mijn familie is mijn alles. Ik wil mijn vrouw en kindje hier. Mijn ploeggenoten van Ajax merken dat en geven me ontzettend veel steun.'

Álvarez maakt bij Ajax amper minuten en dat maakt hem extra ongelukkig. Als bankzitter kun je normaal thuis steun vinden, maar dat geldt niet voor de Mexicaan. 'Nu maak ik de deur open van een donker en koud huis. De teleurstelling over mijn reserverol kan ik moeilijk verwerken als ik bij thuiskomst elke dag weer met de afwezigheid van Sofia en Valentina word geconfronteerd.'

Verhuur Álvarez onbespreekbaar

Bij Ajax heeft Álvarez zich naar eigen zeggen alleen een paar keer in de Champions League laten zien. 'Maar ik wil slagen, op de positie waarvoor ik ben gehaald: centraal achterin. En ik weet dat ik dat kan. Voor mijn gevoel kan ik iets aan het elftal toevoegen. Ik denk ook dat ik met mijn ervaring een rol kan spelen in de titelrace en Europese wedstrijden tegen Getafe', aldus Álvarez, die in de afgelopen wintertransferperiode in de belangstelling stond van clubs uit het buitenland. 'Er waren twee grote Europese clubs die me wilden huren. Uit landen, waar Sofia en Valentina wel onmiddellijk naartoe hadden mogen komen. Maar een verhuur was voor Ajax onbespreekbaar en voor mij ook, omdat ik hier nog niet klaar ben.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
kan er helaas van meepraten, die IND. Waanzinnige bureaucratie. Mn destijds israelische vriendin (nu: echtgenote), enkele maanden zwanger en had toen geen werk in ISrael. Ik wel n goede baan in Nederland. Wat je allemaal niet moet doen om bij de IND aannemelijk te maken dat je n volwaardige, niet-fake relatie hebt. t Hele medische dossier bij de gynaecoloog in Tel Aviv, afschriften van telefoonrekeningen, emails, digitale foto's van ons 2'en in Tel Aviv en in NEderland, voorzien van datumstempel en ga zo nog maar ff door. Uiteindelijk had ik nog de mazzel dat ik n redelijk soepele dame bij t IND trof, maar dat was pas later gedurende t hele proces. Kon mn vrouw uiteindelijk 4 maanden voor de bevalling toch haar (voorlopige) status verkrijgen en naar Nederland komen. Ik wens Alvarez veel sterkte en , dat vooral, weinig rompslomp toe als t om de afwikkeling door de IND gaat.
0 0
ElPistolero9
Een andere manier om naar deze situatie te kijken is je afvragen: had Nico als hij in deze situatie had gezeten ook een huilverhaal opgehangen in de krant? Ik denk het niet. Ik weet het eigenlijk wel zeker.

Deze speler valt me sinds het begin al op met zijn rare maniertjes. Verongelijkt juichen na een doelpunt terwijl die net 1 week in NL is, huilen in de media zodra er voor het eerst lichte kritiek op hem wordt geleverd (door Ronald de Boer), huilen in de media als blijkt dat hij hier als voetballer niet boven de wet staat...

Nee, ik krijg zeker nog geen positieve indruk van hem.
0 -8
Sterspeler
Maar wel een Nickname aannemen van een speler die tot 3x toe mensen heeft gebeten. Ik vind je reactie overtrokken.
3 -2
EricAjax1
Gewoon in een rubberbootje aankomen op het strand in Scheveningen. Dan krijg je zo ineens een huis en gratis ziektekostenverzekering.
3 -10
Rentokill
Ja man lekker getraumatiseerd en alle herinneringen, foto’s, vrienden, familie en bezittingen achter moeten laten omdat iedereen om je heen opgeblazen werd. Lache joh! Denk effe na makker.
9 -1
Aeter
Dat geldt niet voor de gelukzoekers. Of denk je werkelijk dat ze allemaal uit een oorlogsgebied komen?
4 -8
Rentokill
Ja draai jij t ff lekker om. Of denk je dat alle bootvluchteling voor de lol hun leven wagen?
8 -2
Juichtoon
Meeste bootvluchtelingen komen uit landen waar helemaal geen oorlog is. Nou jij weer.
1 -5
Ferd
En al die bootvluchtelingen uit veilige landen worden na de asielprocedure weer keurig teruggevlogen naar het land van herkomst. Nou jij weer.
3 -1
Daneman
Dat zijn klimaat vluchtelingen. En Nederland hoort bij de meest vervuilende landen ter wereld. Per inwoner gezien.
0 0
Juichtoon
Die komen via de achterdeur gewoon weer terug en verdwijnen dan in de anonimiteit.
0 -3
Rentokill
Dan zijn het dus geen bootvluchtelingen meer...
2 0
PuurGeluk
Nog een gratie ticket ook...zo kom ik ook wel aan mn airmiles!
1 0
Rentokill
Hiervoor hebben we de VAR. Blijkt dat wat jij zegt gewoon niet klopt. (en laten we voor het gemak alleen de middellandse zee meetellen). Kom maar op met je bron. Daarna krijg je mijn bronnen.

En dan nog: Wie zegt hier dat ik zeg dat alle bootvluchtelingen oorlogsslachtoffers zijn. Alleen die opmerking van EricAjax scheerde alles voor het gemak ff over een kam. Nou jij weer.
2 -1
Juichtoon
Bron: mijn vrienden bij de diensten.
0 -4
Rentokill
Ah lekker concreet, dankje. Mijn bron dan maar net zo concreet: Internet en de instanties waar ook vrienden van mij werken. Leuk! Misschien kennen ze elkaar wel.
3 -1
Juichtoon
Internet? Daar kun je zelfs vinden dat de aarde plat is.
0 0
Juichtoon
Dan lieg je. Mijn bronnen zijn echt. Maar ik ga natuurlijk geen namen schreven. Bij het Min van Justitie. Heb ik al veel gezegd.
0 -1
Rentokill
Ok, ik lieg. Klaar dus. Doeiiiiii
4 0
Juichtoon
Ja omdat wat jij zegt niet klopt. Het is niet waar. Jouw vrienden bij instanties bestaan niet en of anders weten ze er niets van. Je probeert me alleen op zgn grappige maar doorzichtige wijze te counteren.
Los van dit, kijk eens op sites als Verenoflood of het Twitter account van de Zwijger spreekt. Zijn altijd interessante stukken.
0 -1
Ferd
vooralsnog is alles wat jij zegt onzin. PVV/FVD propaganda.
2 0
DeWijsneus
Ik probeer de discussies te lezen maar de app zuigt weer eens enorm. Ik hoop dat ik niemand voor het hoofd stoot met het woord "zuigt".
1 -2
ajaxdordtt
Seksist. Je zet jezelf hier in hemd. Je loopt ook wel te weten dat ik gelijk loop te hebben.
1 -4
Rentokill
Ja echt heeeeele treffende vergelijking.
1 0
DeWijsneus
Ik vind dit een beetje onhandig gebruik van het woord "lopen". Er zijn ook heel hoop mensen die gehandicapt zijn.
1 -2
Mikenick
Ik ben onhandig. Komt ineens wel heel dichtbij zo.
0 0
Aeter
Ik voel je pijn.
0 0
Dennis1964
Nederland is helemaal niet zo makkelijk om binnen te komen. Dat wist ik al heel en dat heeft ons in het verleden wel vaker een talent gekost. Sommige politieke partijen gebruiken open grenzen om stemmen te winnen. De praktijk is anders. Het is maar wie je geloofd.
5 -2
BokkieBokstra
Moest meteen denken aam nando rafael. Die is van ellende naar Duitsland vertrokken. Heel mal dat alvarez al sinds 5 december op zijn gezin wacht. Wat achterlijk.
0 0
EricAjax1
Niet makkelijk om binnen te komen? Ga eens in Ter Apel kijken. Probleem is alleen dat als ze uitgezet worden, ze naar Duitsland gaan om daar asiel aan te vragen en weer jaren te teren op de samenleving. Als ze vervolgens in Duitsland uitgeprocedeerd zijn doen ze hetzelfde trucje in een ander EU land. Het wordt tijd dat die slappe EU een keer het hele zooitje naar buiten kiepert en de boel op slot gooit.
1 -3
Juichtoon
U weet waar u over praat. Dank u.
Heb vrienden die bij Immigratie clubs werken. Allemaal zelfde verhaal. Ze willen wel maar politiek houdt alles tegen.
Want het zal en moet divers.
0 -1
Ferd
Geen flikker van waar.
1 0
Rentokill
Dat is waar. Ironisch genoeg is de huidige immigratiewet (een van de strengste van Europa) ontworpen door ... ... meneer Melkert! Jawel echt die. De kop van jut van de PvdA ten tijde van Pim Fortuijn.

Wat Wilders en Baudet altijd zeggen: Links zet de grenzen wagenwijd open voor een tsunami van islamisering (oid) klopt niet helemaal of helemaal niet.

Sterker nog Lubbers, Balkenende en ander gespuis hebben dit voornamelijk gedaan en links de schuld gegeven. Das wel weer knap trouwens.
3 0
EricAjax1
Maakt geen reet uit wiens schuld het is. De islamisering is wel degelijk een probleem. Als je dat niet inziet dan spreek ik je over 20 jaar nog wel een keertje
1 -1
Rentokill
Precies dat zeiden ze 20 jaar geleden ook.
3 -1
Juichtoon
Ja en dus... Inmiddels permanent defcon 3, miljoenen naar beveiligingsafdelingen, overal gebedsruimten tot aan de kern van ons humanisme, de universiteiten. Dagelijks geweld tegen de autochtone bevolking, vrouwen niet meer topless op het strand, dimitude kleding ( je weet wel broek en jurk), overal in de politiek het geluid van wij zijn slachtoffer, aangepast cabaret, bushokjes met aangepaste reclame (je zal eens een halve borst zien) en het gaat maar door. Je dacht toch niet dat het hier stopt.
Nou Rentokill dat was er 30 jaar geleden niet.
0 -2
Rentokill
Nu ook niet. Deels wel maar deels ook niet.

Nu wil ik niet in een hoek gedrukt worden waarin ik zal ontkennen dat er meer geloofsgekkies zijn dan vroeger maar rottige kanten aan een geloof zul je altijd treffen. Of beter gezegd misbruikers van een geloof.
2 0
Juichtoon
Nou het begin van een begrip is er. Hulde. Ik weet niet uit welk bouwjaar je bent maar de verschillen met de jaren 80 zijn enorm. Bekijk voor jezelf eens de verschillen tussen 203O straks en 2015 bv. Schrijf steeds op wat je ziet veranderen. In Rotterdam zijn er al politieke partijen die joodse aannemers op aanbestedingen willen weren of aannemers die ook aan Israël leveren. Het gaat maar door. Dat haalt nauwelijks de media. Want ja dan ben je een racist als je dat niet vindt kunnen.
0 0
Chesterson93
Wat is daar het probleem van? Hoe ondervinden wij dat?
2 0
Ajax#1900
Wetgeving hebben zegt natuurlijk nog helemaal niets wanneer dit zo kan worden omzeild, dat weet je zelf ook wel denk ik.
0 -1
Rentokill
Zo win je elke discussie hahaha. Dat weet je zelf ook wel denk ik.
1 0
ajaxdordtt
Laatste klopt. Eerste ook, alleen zegt dat meer over de rest van de EU en waarom het zo belangrijk is om er zo spoedig mogelijk uit te stappen.
0 -3
Rentokill
Als je die bangmakers en onderbuikspreekpoppen als Wilders en Baudet gelooft... dan wel ja. Hans Janmaat zei het ook al en die dacht dat het in de toekomst als we niks doen heel erg met ons af zou lopen. Dat was in de jaren 80. Meer dan 30 jaar terug.
3 -1
Juichtoon
Er is pas nog een reportage geweest bij Buitenhof dat Janmaat hoe 'wrang' ook gelijk had. Bij Buitenhof NB.
Google even.
0 -2
Aeter
Bangmakers? Dat is juist links met hun klimaatgedram. Die zeggen dat de wereld eraan gaat als we nu niet al het belastinggeld investeren in onpraktische waanzin ipv gewoon duurzame kernenergie te maken.
1 -3
Rentokill
Je dwaalt van het topic af makker.
1 -1
Rentokill
Iedereen ziet dat dit onzin is van de IND. Wat willen ze nou?
0 -1
Juichtoon
Hopelijk komt dit snel rond. Dit is natuurlijk niet fijn. Weet nog hoe Neres zn prestatiecurve omhoog schoot toen zn vriendin bij hem kwam wonen. Ik heb veel geduld met Alvarez.
4 0
deheerHeitinga
Ach gossie, het leven zal wel zwaar zijn met zo'n miljoenensalaris.
0 -9
Chesterson93
Weg is je vrouw, met je pasgeboren dochter. Hoezo? Omdat zij weggestuurd zijn. Nee, een ton of 5 gaat dat wel oplossen. Wat een mafklapper, zeg.
0 0
Rentokill
Kijk, dat is nou echt een domme opmerking. Ze bestaan wel degelijk.
3 0
ajaxdordtt
Ja want met veel geld ben je altijd gelukkig en heb je helemaal geen familie of vrienden nosig.
4 0
AjaciedNB
Mooi hoe dingen dat altijd worden gebagatelliseerd als mensen veel geld verdienen/hebben verdiend.
Dat iemand het voor zichzelf beter heeft geregeld qua financiën dan iemand anders betekent nog niet dat alles af te kopen is.
0 0
ajaxdordtt
Inderdaad. Het wordt mensen zelfs vaak kwalijk genomen als ze goed verdienen.
0 0
Oeroeboeroe
Vreemd, ik heb voor mijn licht en verwarming een app. Ik kom nooit in een koud en donker huis.
2 -4
ajaxdordtt
En een opblaaspop voor de rest van de behoeftes?
3 -2
DeWijsneus
Je vuist is ook koud en donker?
1 0
ajaxdordtt
Heb ik een app voor.
1 0
DeWijsneus
Hahaha
0 0
ajax4perez
Ik zal wel de enige zijn maar persoonlijk vind ik dat deze jongen een kans verdiend.
Het zuid Amerikaanse temperament wat zowel Alvarez, Martinez en Tagliafico brengen is echt nodig in deze ploeg. Ja hij heeft verbeterpunten maar dat heeft elke speler, zelfs bijv. Ziyech.

Met al het blessureleed (los van de oorzaak) hoort deze man in de selectie en een kans te krijgen in de eredivisie.
Gaat dit goed dan kan je hem prima gebruiken tegen Getafe. K had hem de komende wedstrijden tegen RKC en Heracles een kans gegeven om te bewijzen wat voor gif hij heeft.
10 0
Redrum
Ik snap zeker dat deze jongen momenteel doodongelukkig is. Je wordt gehaald als verdediger voor veel geld en vervolgens wordt je direct op het middenveld gezet. Dan wordt je daar niet goed genoeg bevonden en kom je direct op de bank terecht, terwijl je geen enkele kans krijgt in de verdediging. Ik begin met toenemende mate steeds meer teleurgesteld in Ajax te raken. Ze hebben er echt een potje van gemaakt.
3 0
ElPistolero9
Complete onzin. Alvarez is in Mexico groot geworden als middenvelder en doorgebroken in het nationale elftal op die plek. Hij heeft meermaals aangegeven dat dat zijn favoriete positie is. Intussen is hij in oefenduels als verdediger vooral tegengevallen. Hij is gewoon niet goed genoeg.
0 -5
ajaxdordtt
Drenthe zei ook dat nummer 10 zijn ideale positie was. Dat is totaal niet relevant.
2 0
Ozymandias
Maar dan speelt het feit dat hij als middenvelder wordt gebruikt natuurlijk geen rol in zijn doodongelukkigheid. Hij is gewoon niet beter dan de spelers die Ajax al had voor de posities waarop Álvarez kan spelen. Natuurlijk zal dat hem ongelukkig maken maar behalve dat Ajax hem niet had moeten kopen kan je dat Ajax niet kwalijk nemen. Ze kunnen moeilijk een speler een kans geven op een positie terwijl ze betere spelers voor die positie ter beschikking hebben.
0 0
ajaxdordtt
Hij is vast wel beter dan Veltman hoor. Of in ieder geval niet minder.
1 0
Ozymandias
Zelfs als dat waar is hoort Álvarez nog steeds geen basisplaats te krijgen omdat Schuurs beter is dan zowel Veltman als Álvarez.
1 0
ajaxdordtt
Dat denk ik ook. Stel die dan op.
0 0
Ozymandias
Als ik Overmars was zou ik (direct na de laatste wedstrijd van dit seizoen) de zaakwaarnemers van zowel Marin als Álvarez duidelijk maken dat ze bij een goed bod mogen vertrekken. Beide hebben geen basisplaats en zijn in mijn ogen niet eens de eerste keuze als back-ups voor hun posities. Als na dit seizoen Marin en Álvarez worden verkocht kan Ajax hun vertrek opvangen door de broertjes Timber door te schuiven. Persoonlijk vind ik Quinen en Jurriën nu al ongeveer van hetzelfde niveau als Marin en Álvarez en qua types passen de broertjes veel beter bij het spel van Ajax.
2 -6
Ferd
Als ik Overmars was dan zou ik bij het zien van de naam Ozymandias denken "oh, daar heb je die wijsneus weer die denkt dat hij alles heeft uitgevonden".
0 0
AnsB
Ik snap jouw redenering en kan daar voor een deel ook in meegaan, maar desondanks zou ik het als Ajax-leiding niet doen.
In de CL met twee jonkies (basis en backup) vind ik erg risicovol, omdat jonkies nu eenmaal onbetrouwbaarder zijn. Voor hun persoonlijke ontwikkeling is dat goed, maar voor het teambelang niet.

Marin speelt zonder een greintje zelfvertrouwen, dat is zorgelijk, maar kan ook omslaan - niet middenin het seizoen, maar na de zomerstop, als er een langere periode rust is en/of Roemenië aan het EK meedoet - is dat niet onmogelijk.
Zeker als Van de Beek weggaat zou hij wat mij betreft dan een nieuwe kans verdienen, omdat het in principe een goede voetballer is, met potentie. Volgend jaar weet hij precies waar hij aan toe is en - al dan niet mb.v. een mental coach - zou hij best wel eens een frisse nieuwe start kunnen maken. Handelingssnelheid staat n.l. niet geheel los van onzekerheid. Onzekerheid kan je spel - m.n. de keuzes die je maakt -vertragen.

Alvarez vind ik ingewikkelder. Hij heeft wel een groei doorgemaakt wat betreft handelingssnelheid. Het is nog niet voldoende voor het middenveld, maar zijn groeipotentieel is nog lang niet uitgeput. Ook hij kan, op z'n minst volgend jaar, als hij meer gewend is aan het Ajaxspel en de idd andere dingen die van hem gevraagd worden, misschien een goede CV worden. En heel misschien nog voor het middenveld worden gebruikt in specifieke situaties.
Bij hem heb ik wel meer twijfels of hij voldoende potentiële kwaliteit heeft. En bij hem speelt het mentale deel ook veel minder.

Ik heb ook een heel goed gevoel bij de Quinten-broertjes, maar het is nog wel afwachten hoe ze het op een hoger niveau, zowel fysiek, handelingssnelheid, stabiliteit en mentaal gaan doen. Ik zou ze langzamer brengen volgend jaar.
Af en toe invalbeurten, af en toe een basisplek. Al weet je nooit hoe het gaat, getuige Mazraoui en Dest die beiden pijlsnel kwamen.

Bij zowel Lang als Gravenberch zie je een ander proces: goede partijen afwisselen met hele zwakke, en op mentaal gebied hebben zij beiden nog veel te leren, de één qua ongeduld en baalmomentjes o.a. , de ander qua alertheid/focus, zenuwen (dat latste is het makkelijkst), en misschien qua 'luiheid'.
Ik vind beiden veel onbetrouwbaarder daardoor dan types als Mazraoui en Dest, nog afgezien van hun kwaliteiten.
1 -1
Ozymandias
Natuurlijk is het risico groter om het vertrouwen te geven aan relatief jonge en onervaren spelers maar Ajax heeft nooit succes gehaald in periodes waarin ze dat risico niet durfte te nemen. Ajax moet altijd het vertrouwen geven aan het grotere talent als de meer ervaren speler te kort komt en ervaren spelers horen bij Ajax niet op de bank te zitten omdat ze de doorstroom van talenten in de wel lopen.

Ik heb meer vertrouwen in de ontwikkeling van Jurriën en Quinten dan in die van Marin en Álvarez. Ik denk namelijk dat Marin alleen zijn zelfvertrouwen terug kan krijgen door veel aan spelen toe te komen en alleen het niveau zou halen om bij Ajax veel aan spelen toe te komen als hij zijn zelfvertrouwen terug zou vinden. Dat is dus een Catch-22 en ik denk dat hij daarom bij Ajax niet zal slagen ondanks dat hij zeker een bepaalde kwaliteit heeft.

In het geval van Álvarez denk ik dat hij zich alleen toe een goede centrale verdediger voor Ajax zou ontwikkelen als hij veel speeltijd krijgt maar ik vind dat die speeltijd naar Schuurs hoort te gaan en er geen Mexicaan van 15 miljoen euro op de bank van Ajax hoort te zitten (en zo de ontwikkeling van een talent als Jurriën in de weg zou lopen). Ajax moet weer 'back to basics' en de basis van Ajax is het vertrouwen in de ontwikkeling van grote talenten.

Ik zou afscheid nemen van Huntelaar (Brobbey), Babel (Hansen), De Jong (Jensen), Veltman (Schuurs), Van Leer (Scherpen/Kotarski), Labyad (Ünüvar), Varela (Scherpen/Kotarski), Marin (Quinten) en Álvarez (Jurriën). Met tussen haakjes hun vervanger die vanuit Jong Ajax kan worden doorgeschoven of in het geval van Veltman (de enige basisspeler die ik niet zou proberen bij Ajax te houden) al in de spelersgroep van het eerste rondloopt.
0 -1
AnsB
Met iedereen die je noemt: eens, behalve dus die twee laatstgenoemden.
Ik denk n.l. niet dat veel spelen het enige antwoord is; wel het beste maar niet het enige. Klein voorbeeldje weliswaar in een individuele sport maar à la: Ard Schenk begon pas als een superster te schaatsen nadat hij het juk 'Kees Verkerk' van zich afwierp. Een mentale omslag is een proces m.a.w. (ik heb dus m.n. over Marin).

Wel eens dat de speeltijd volgend seizoen naar Schuurs moet gaan, maar als hij b.v. zwaar geblesseerd raakt móet daar een goede, ervaren backup achter staan (in mijn ogen dan).

Ook in de beste jaren van Ajax zijn er spelers tussen wal en schip terecht gekomen, waarvan je achteraf heel lastig kunt uitvogelen waarom ze het ook elders niet hebben gemaakt: dat kan aan een gebrek aan (voetbal)kwaliteiten liggen en dat is ook voor de hand liggend, maar bij sommige kun je je ook afvragen wat er bij Ajax van ze geworden was als ze meer speeltijd hadden gekregen en dan een mentale boost hadden gekregen.
Ik herinner me die Marokkaan (de eerste die we hadden, kom niet op zijn naam: prachtige, zeer technische en sierlijke middenvelder), Martijn Reuser. Van beide was ik echt fan, maar grotere, of betrouwbaardere talenten liepen hen in de weg.
Dat zou nu met Lang ook kunnen gebeuren. Daarom ben ik blij dat hij is uitgeleend (ik weet dat jij er anders over denkt) en ik hoop dat hij als een De Boer, Reiziger, of Vertonghen terug komt, zodat hij volgend seizoen stabieler voor zijn kans kan gaan.

Absoluut eens overigens dat aankopen de ontwikkeling van talenten niet in de weg mag staan, maar dat kun je ook anders managen dan op de manier die jij voorstaat. Voorbeeld Lang, waarbij Babel gehuurd wordt nu en wellicht volgend seizoen weer weg is c.q. als backup gaat functioneren, net als Alvarez (al zie ik dat idd niet snel gebeuren, maar het gaat mij om het principe. Huntelaar was in principe ook alleen als backup gehaald).
0 -1
Jan60
Tarik Oulida?
0 0
AlexIbarra
Alvarez vind ik een beetje de Gudelj van deze selectie.

Heeft kwaliteiten maar op elke positie wordt bij ons net iets anders gevraagd.
Kan verdedigen maar niet met 50m ruimte in zijn rug. Kan op het middenveld maar dan als pure verdedigende 6 en niet als voetballer.
Alvarez CVM en dan Blind en Schuurs laten inschuiven in balbezit lijkt me bijvoorbeeld nog wel interessant maar wij spelen met 2 VM's en Veltman erachter.

Toch zou ik hem en ook Marin er volgend jaar gewoon bijhouden. Met de verwachte leegloop en hun 'gewenningsjaar' achter de rug, denk ik dat iig 1 vd 2 zijn draai nog wel gaat vinden.
Als bijna iedereen blijft en een club 10 mln biedt, wordt het een ander verhaal.
3 0
Amster
Het is toch een beetje karig om volgend jaar alleen met Schuurs op de RCV te starten (ik ga er vanuit dat Veltman weg gaat). Maar zien in Schuurs wel een betere dan Alvarez, dus wat dat betreft is Alvarez wel weer een dure bankzitter.
0 -2
Ozymandias
Waarom is het karig om volgend seizoen met Schuurs als basisspeler en Jurriën als diens back-up te speler? In mijn ogen is Jurriën zowel opbouwend als positioneel nu al beter dan Álvarez en als Jurriën de rest van dit seizoen de ontwikkeling die hij het afgelopen anderhalve seizoen heeft doorgemaakt doortrekt zal hij volgens mij aan het einde van dit seizoen allround een betere speler dan Álvarez zijn.

Wat hij natuurlijk wel mist is ervaring op het hoogste niveau maar ik vind dat bij Ajax de ervaring op het veld moet staan en de bank vrijgehouden moet worden voor talenten die door middel van invalbeurten (en als een basisspeler door blessures of schorsingen niet beschikbaar is) ervaring moeten opdoen. Het is belachelijk als bij Ajax een Mexicaan die 15 miljoen euro heeft gekost op de bank zit.
1 -1
AnsB
Typisch voorbeeld van bureaucratie, en meer specifiek waar mijn vader zich in zijn ambtelijke leven zo tegen verzette: niet de régel van de wet is belangrijk, maar de géést van de wet.
Hij was douane-man en tijdens de watersnoodramp liet hij eigenmachtig alle buitenlandse vrachtauto's met hulpgoederen onverrichter zake doorrijden, of ze nou de juiste papieren hadden of niet. Hij kreeg ongelofelijk op zijn donder van zijn meerdere, maar een dag later arriveerde op de burelen een telegram van de koningin haar zelve, met lof en dankbaarheid 'voor de vlotte afhandeling aan de grens'!

Ik was nog niet eens geboren, maar dit verhaal staat voor mij als exemplarisch én voorbeeldig in mijn geheugen gegrift. Het was zijn 'finest moment' in die strijd.

Ik snap overigens wel dat er een wringpunt en een dunne scheidslijn is tussen willekeur en 'regels zijn regels'. Maar helaas wordt elke vorm van verantwoordelijkheid nemen en eigen inzicht tonen weggenomen van mensen die moeten beslissen over de uitvoering van een wet of regel.
En 'dankzij' de overgenomen 'I sue you' cultuur, ook door instanties/overheid*, durven de meesten geen enkel eigen initiatief of besluit meer te nemen dat afwijkt van de exacte regel van de wet.

*Ik herinner me een geval van een paar jaar terug dat een hulpverlener werd aangeklaagd omdat hij/zij fouten had gemaakt, waardoor er iets ergs gebeurde met een kind of zoiets. Niet door de ouders/familie, maar door 'de instanties'. Het betrof veel meer een tragische beoordelingsfout dan zoiets als ernstige nalatigheid of onverschilligheid.
Maar het gebeurt vaker, dat een verantwoordelijk iemand, b.v. bij een ramp, wordt vervolgd ipv dat dit werkinhoudelijk (evt. ontslag of degradatie) wordt aangepakt.
Je creëert zo vooral een angstcultuur: wie durft nog verantwoordelijkheid voor iets te nemen?

Kan me best voorstellen dat zoiets ook aan de hand is bij de Immigratiedienst.
6 0
gi0vanni
We snappen wat beter is maar dat weet iedereen. Dat is juist wat ze willen. Ze roepen ook dat in een democratie het volk een stem heeft. Maar dat is ook onzin. Over belangrijke dingen heeft het volk geen stem. En beloften hoeven ze ook niet na te komen want in een democratie kun je niets alleen beslissen. Alleen als het uitkomt worden er wetten en regels in no time aangepast.
0 -1
Rentokill
Hulde!

Het zou zomaar kunnen dat het hier juist omgekeerd werkt om te laten zien dat ze streng, doch onpartijdig zijn.

Doet me denken aan Rita Verdonk vs Kalou

Zou er overigens zoiets als een prestatiebonus bestaan bij de IND: Zoveel afhandelingen per kwartaal = loonsverhoging en je naam staat in t bedrijfsblaadje?
1 0
Deepblue
Is geen moslim, niet crimineel en de man/vader heeft al werk,
Nee, dan wordt het lastig.
6 -8
Benleiden
Dit gaat geen lang huwelijk worden, en terecht. Kan er geen pepernoot van...
0 -7
Rentokill
Hij heeft m in ieder geval 1 x goed geraakt...
1 0
Henkjanklaas
Waarom heeft iedereen al meteen weer zijn mening klaar op sociale media zonder dat ook maar iemand de exacte details kent.
0 0
Rentokill
Zelfs jij
0 -2
DT10
Wat een negatieve reacties hier! Het is toch logisch dat een 22 jarige jongen, die naar de andere kant van de wereld is verhuist, graag zijn vriendin en pasgeboren dochter om zich heen heeft, zeker als het op het werk ook al niet loopt zoals jezelf graag wil. Gelukkig vind hij wel steun bij zijn teamgenoten!
12 0
RuffRhythim
Ja mee eens hoor.
Ik kan mij nog Chivu herrineren. Die zat tijdenlang moederziel alleen op een hotelkamer en die was net iets van 18 of 19 ofzo. Die presteerde eerst voor geen meter bij Ajax, maar nadat hij een fatsoenlijk onderkomen had en familie om zich heen had zagen we wat hij allemaal in zijn mars had.

Ik vergelijk beide spelers qua niveau niet met elkaar, maar dit is wel wat een dergelijke situatie met je kan doen.
Maarja...zo zit de regeltjeswereld schijnbaar in elkaar, en niet alleen in Nederland.
2 0
Kingoffdatoilet
Ik hoop voor hem dat het IND een beetje snel met hem gaat meewerken. Hij zal hier toch niet blijven op de lange termijn
2 -1
ElPistolero9
Vind het heel raar dat hij zich zo in de publiciteit werkt. Omdat meneer een voetballer is, vindt hij dat hij recht heeft op privileges waar anderen geen recht op hebben. Als hij zich goed had latten informeren had hij dit van tevoren kunnen weten en er op kunnen inspelen.

Hij zou beter zichzelf in de luwte kunnen ontwikkelen totdat hij het Ajax-niveau waard is (want daar is nog genoeg werk aan de winkel) ipv huilverhalen op te hangen in de media.
3 -6
trodat4030
Ik zie hem nergens roepen dat hij recht heeft op privileges. Ik zie hem enkel zeggen dat hij HOOPT dat hij snel goed nieuws krijgt. Het staat zelfs in de titel. Ik blijf me verbazen over hoeveel mensen blijkbaar dingen lezen die er niet staan..
0 0
ElPistolero9
Hij vindt wel dat hij recht heeft op het privilege om er 2 pagina’s in de krant aan gewijd te krijgen. Volgens mij geldt dat niet voor andere mensen.
0 -1
Rentokill
Laat dit een voorbeeld zijn voor alle jonge voetbaltalenten uit het buitenland die een gezinnetje aan het stichten zijn maar toevallig niet getrouwd (want dat is het heikele punt)...
0 0
Ajax0317
Hierop had je beter niet kunnen reageren
0 -2
de_pitbull
de regels in NL zijn gewoon belachelijk. Ik woon buiten Europa en ben getrouwd met een buitenlandse vrouw en heb 2 kinderen met de Nederlandse nationaliteit. En toch moet ik iedere keer een visum voor mijn vrouw aanvragen als we voor vakantie naar Nederland willen (met al het papierwerk).
1 -2
Ferd
En dat visum wordt keer op keer goedgekeurd, dus wat is het probleem?
0 0
RuffRhythim
Vervelend, maar noem mij een Westers ontwikkeld land waar een situatie zoals de jouwe anders is geregeld....
1 0
Rentokill
Dat maakt t nog niet tot een logisch iets toch? Hunnie doen t ook dus t zal wel normaal zijn.
1 0
RuffRhythim
Nee normaal is het zeker niet.
0 0
Leviathan
Zou er voor bijvoorbeeld topsporters geen uitzondering moeten komen? Dat er in de eerste instantie een tijdelijk verblijf wordt toegestaan en vervolgens definitief ernaar gekeken kan worden. Uiteindelijk is het wel duidelijk wat hij komt doen brengt tonnen belasting binnen en kan de sport naar een hoger niveau brengen niet perse Alvarez, maar dit kan spelers ook afschrikken weer. En mensen die illegaal het land binnen komen mogen hier alles rustig afwachten en ondertussen de crimineel of verkrachter uithangen(niet allemaal natuurlijk maar gebeurt teveel)bijvoorbeeld betaald door de Nederlandse burgers.
1 -4
trodat4030
Waarom wel? Sporters zijn niet meer dan een ander mens. Gewoon achteraan aansluiten, net als de dokter in dezelfde situatie. Of de speler van Dordrecht die voor 1300 bruto per maand voetbalt. Als je daarop onderscheid maakt, ben je aan het discrimineren.
0 0
Chesterson93
Heh? Maar jij begrijpt toch wel dat een Alvarez toch niet een kind maakt om uitkering te trekken? Nota bene zijn vriendin vanuit Mexico .. dus een relatie VOORDAT hij bij Ajax kwam. En deze jongen zal bij meerdere clubs voetballen, dus waar zou hij op proberen te teren in Nederland?
0 0
trodat4030
Ik heb het niet inhoudelijk over de zaak Alvarez, ik reageer op het voorstel om sporters voorrang te geven op anderen. Dat zou klassenjustitie zijn. O u sport, dan geven we jou direct toestemming. O u bent taxichauffeur, nou, dan wacht u maar ff 3 maanden, had je maar moeten sporten....

Snap je nu wat ik bedoel?
0 0
De_Realist
Al kinderen op die leeftijd, mij niet gezien.
3 -6
ajaxdordtt
Haha alle gefrustreerde jonge vaders worden gek.q
1 0
roodwit007
ik trouwde in 1971 met mijn spaanse schone , in 1972 hadden we tweeling 2 jongens nu beide 43 jaar beide bekende Ajax- supporters (net als hun pa en Ajacied zins 1961) en beide een zeer goede baan , ik snap jou uitspraak niet hier boven waarschijnlijk ben jij op je 80ste ook nog niet hier rijp voor de rest van mijn denken laat ik maar (zucht)
4 -5
De_Realist
Ik ben hartstikke blij voor u dat uw kinderen goede banen hebben, maar dat heeft niks te maken met dat ik 0 behoefte had aan kinderen op mijn 20ste en nu nog steeds niet.

Ik besteed mijn goede jaren liever aan leuke dingen ipv kinderen.
1 0
de_pitbull
dan moet je eerst een vrouw zo gek krijgen dat ze een kind van jou wil.
1 -2
De_Realist
Ben jij een tokkie die zich aangesproken voelt omdat ik geen kinderen wilde op 20-jarige leeftijd?
0 0
Frankkie
Is ook veel beter voor de wereld als jij nog niet aan kinderen gaat beginnen......
3 -3
De_Realist
Ben jij een tokkie die zich aangesproken voelt omdat ik geen kinderen wilde op 20-jarige leeftijd??
0 0
sdjt01
Gelukkig maar.
1 -1
mgtow
Kun je lang wachten. Zeker aan het begin van het jaar als er weer wat wetjes veranderen is het retedruk bij bijna alle overheidsinstellingen.
0 0
behangdelul
Zal hier misschien niet de populairste mening zijn, maar hier zakt je broek toch van af? Wekelijks komen er 600-1000 kansarmen binnen die de maatschappij verschrikkelijk veel geld kosten. Nu is er een miljonair die notabene getrouwd is en een kind heeft en die kan niet in aanmerking komen voor gezinshereniging.
7 -4
Ferd
Je cijfers kloppen ook voor geen ene meter. We hebben het hier over gezinshereniging. In 2019 kwamen er in totaal 21533 asielzoekers en 4179 nareizigers voor gezinshereniging hier. Zelfs als je die op één hoop gooit dan kom je niet op de 600 tot 1000 per week die jij noemt. Bovendien is een deel van die nareizigers gewoon familie van expats en kennismigranten, en dus verre van kansarm.

Zijn vriendin en dochter zijn nareizigers. Daarvan komen er dus gemiddeld 80 per week van naar Nederland.

Hou je dus aan de feiten, en niet aan de PVV/FVD onderbuikgevoelens.
0 0
Dennis1964
Heel goed, ik sprak laatst ook iemand op een verjaardag en die had het over 450.000 asielzoekers per jaar en allemaal uit Syrië. En die zorgde dus voor het stikstof probleem omdat ze ook
0 0
Linkspoot
Sorry ,hij is NIET getrouwd. Dan gelden andere regels.
Misschien iets beter lezen voordat je onderbuik begint met raaskallen.
3 -3
Ferd
Je praat vanuit je onderbuik en niet vanuit feiten. Gezinshereniging is een langdurig proces. Ik weet er alles van. Zelfs als hardwerkende Nederlander is het lastig en duurt het makkelijk een jaar. Ik praat uit ervaring.
2 -4
mgtow
Dat is heel prima te verklaren maar niemand geeft een zier om ongemakkelijke waarheden dus ik waag me er niet aan.
4 -2
RusselWestbrook
Razend benieuwd. Leg maar even uit.
3 0
Mocrodammerr
waag een poging. ik ga alvast koffie halen
3 -2
FreddyAX
Ik gun hem het beste met deze toestand, vermoedelijk hebben we hem nog wel nodig op het middenveld als de blessure golf aanhoudt.
Voetballend vind ik hem niet iets toevoegen maar is wel een sterke gozer die weinig balverlies heeft en zijn lengte kan van pas komen.
3 -1
Daneman
Eigenlijk hoeft een cvm ook niet perse goed te voetballen, goed verdedigen en de bal daarna naar spelmakers kan meer dan voldoende zijn
3 -1
FlyingDutchMan
Inderdaad! Colombiaanse vriend Sanchez verdedigde als een beest, maar kon opbouwend nog geen pass op 5 meter laten aankomen.. Wel opvallend dat Alvarez ook aangeeft voor centraal achterin te zijn gehaald, minder als je dan steeds op middenveld wordt gezet.
2 -1
jaripettersson
Wat een onzin over Sanchez. Die kon wel degelijk passen en niet alleen over 5 meter.
1 -1
Robeerke
Psyche is alles voor een mens. Hoop dat ze snel mogen komen en dat Edson opfleurt!
6 -1