Van de Beek over Real: 'Alles ligt nog open, geloof me'

BartVeenstra, 01-02-2020 om 08:10, 8564 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Nederlandse en buitenlandse media is het een zekerheidje: Donny van de Beek speelt vanaf volgend seizoen bij Real Madrid. De hoofdrolspeler zelf geeft zaterdag in een interview met het Algemeen Dagblad aan dat dat helemaal nog niet zo zeker is.

De vraag rondom Van de Beek is wanneer hij een transfer gaat maken. 'Tsja, dat weet ik niet', zegt Van de Beek, die eraan toevoegt dat de kans groot is dat als je speler bent van Ajax je de club een keer verlaat. 'Dat kan deze zomer zo zijn, maar dat hoeft zeker niet. Alles ligt nog open, geloof me.'

In de afgelopen zomer was Real Madrid al erg concreet voor Van de Beek en nu lijkt het erop dat de middenvelder in de aankomende zomer alsnog zijn transfer naar De Koninklijke maakt. 'Dat wordt gezegd en geschreven, mensen nemen het over, en dan gaat het een eigen leven leiden. Ik laat het maar gaan', aldus Van de Beek, die zich er niet druk om maakt. Wel is hij blij als hij straks duidelijkheid heeft. 'Maar ik zie het wel.'

Voor Van de Beek telt er richting een transfer maar één ding: alles moet kloppen. En dat geldt voor meer spelers bij Ajax, zo verzekert de middenvelder. 'We hebben hier een goede groep, met een goede en leuke sfeer. Dat ruil je niet zomaar in. Natuurlijk denk ook ik er weleens aan dat het de laatste maanden kunnen zijn hier met deze ploeg, maar dat speelt absoluut niet in de kleedkamer. We willen allemaal eerst prijzen winnen, daarna pas de rest.'

Denk jij dat Van de Beek scoort en Ajax wint van PSV? Zet in en krijg 4,00 keer je inzet terug!

Ajax Showtime is bezig met een tevredenheidsonderzoek. Wilt u deelnemen? Zo helpt u ons als website vooruit. Het invullen van de vragenlijst duurt niet langer dan 2 minuten!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
stomvervelend, vermoeiend gezeur over transfers.
0 0
RusselWestbrook
Gefeliciteerd mannen van AS, jullie hebben het gepresteerd om discussies compleet onleesbaar te maken op de app. Het is op de site soms al puzzelen wie op wie reageert, maar dit slaat echt alles.
0 0
31xAjax
Ik begrijp je probleem niet. Ik zie in de app hetzelfde als via de browser. Reacties keurig onder een post met "inspring" en daarop volgende reacties ook. Prima te volgen, of mis ik iets?
0 0
AFCA1996
Inderdaad. Heb de app maar verwijderd en reageer voortaan alleen via desktop. App is niet te doen
0 0
Wieno
Tja dat roepen we nu dus al met meerdere mensen, waarvan een aantal vaste bezoekers. Helaas neemt niemand ook meer even de moeite om te reageren. Een bericht posten over de app waarop mensen kunnen reageren of input geven, zou al wenselijk zijn.
0 0
trodat4030
Je bereikt echt niets met posten in de reacties. Als je echt iets voor elkaar wilt krijgen, of AS ergens op wil wijzen, moet je echt een mail sturen.

info@ajaxshowtime.com

Daar kun je je ei kwijt en wordt er mogelijk iets mee gedaan, hier in de reacties iig niet.

Just saying..
1 0
RusselWestbrook
Ja hoor, dat geloof je zelf?
0 -1
trodat4030
Ja, honderd procent. Ik wéét dat ze het hier niet meelezen, dus ik geloof het zeker. Wat heb je te verliezen? Je hebt de tekst al getypt, dus hoeveel moeite zal het je kosten? Ik geef je het emailadres nog, je hoeft echt niets te doen behalve wat knippen en plakken. Zoals gezegd, híer heeft je reactie totaal geen nut, dus nu is het gewoon zonde van je moeite. Mail je, dan heb je nog kans dat het wél op de radar komt. Nu zal je genegeerd worden. En daar raak jij alleen maar nog gefrustreerder van. Uiteindelijk heb je enkel jezelf ermee door eigenwijs te doen.
0 0
Wieno
Nou aangezien het trollengehalte ook gewoon kan blijven bestaan, zullen ze hier ook vrij weinig aan doen. We moeten blijkbaar gewoon blij zijn dat we deze site mogen bezoeken.
0 0
ajaxdordtt
Gelukkig zijn ze bezig met een tevredenheidsonderzoek. Vind het echt onvoorstelbaar dat niemand met een beetje technische kennis een alternatief maakt. Nieuws over Ajax cooy pasten en een commentsectie en je hebt een goudmijntje.
0 0
DeWijsneus
Is dat zo? Waar kan ik mijn input kwijt?
0 0
trodat4030
https://nl.surveymonkey.com/r/YHJLBBQ
0 0
AlexIbarra
Waarom gaat het hier altijd over?
Voor, tijdens en na de transferperiodes altijd maar dit gelul over transfers.
Beroepsouwehoeren die zelf geruchten bedenken of publiceren en aan de hand daarvan aanleiding zien om voor elke wedstrijd toch weer opnieuw over transfers te beginnen.

We zitten in een historisch slechte serie, er ontbreken veel 'sterkhouders' met blessures waarvan onduidelijk is hoelang ze nog duren, ondertussen worden er jonge talenten gebracht en vragen supporters zich af of het swingende voetbal van volgend jaar nog wel terugkomt.
Maar nee hoor, 1 dag na het sluiten van de window gaat het alweer over transfers.
0 -1
Redrum
Leuk Donny, ga je nu weer voetballen?
1 -2
Gronkjaer
Of je komt er gewoon voor uit dat je al getekend hebt, of je houdt je bek erover en zegt hardop dat je alleen met Ajax bezig bent en dat vragen over transfers zinloos zijn. We krijgen weer het geouwehoer wat je ook bij De Jong en De Ligt zag. Van de Beek raakt geen knikker in het shirt van Ajax, maar praat openlijk over vertrekken, zoiets hoort niet.
2 -2
AjaxAmsterdam
Misschien wordt het hem ook steeds openlijk gevraagd ;)
0 -2
mvdk
Moeten ze het hem nou echt elke 3 dagen vragen? Donny moet volgende keer gewoon zeggen dat hij er geen antwoord meer op geeft, want het lijkt me enorm irritant om telkens dezelfde vraag te moeten beantwoorden.
1 0
Web
Donny naar Real, dat zou oliedom zijn
Donny heeft niets te zoeken bij Real.
0 -1
Cello
Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen, het vanaf januari blijven zeiken bij spelers, dat ze klaar zijn voor een volgende stap, dat er geïnteresseerde clubs zijn, dat er mogelijk deals zijn, dat spelers 'uitgeleerd zijn' bij Ajax, dat spelers de competitie ontgroeid zijn, etc, etc....

Allemaal komende vanuit de media.

Alleen dan komt het...., diezelfde media klaagt dan steen en been dat de vaderlandse competitie helemaal verschraald, afgeroomd is geworden en dat de kwaliteit met het jaar afneemt.

Ik zeg niet dat ze beslissend zijn in de transfers die spelers naar het buitenland maken...., maar tegelijkertijd helpt het niet echt, dat je spelers een beetje het hoofd op hol brengt èn het zovaak blijft melden bij hen, dat ze uiteindelijk het ook gaan geloven dat wat er geschreven wordt.
Als media kan en moet je natuurlijk zaken melden....maar men kan het heus wel, als men zou willen, beperken tot de maanden april/mei en de zomer daar waar het transfers betreft.
Maar na iedere wedstrijd vanaf nu tot het einde van het seizoen naar bijvoorbeeld een Donny gaan en hem vragen hoe de stand van zaken is, laten doorschemeren dat het wel eens tijd wordt om te verkassen, laten weten dat ie uitgeleerd is en de competitie ontgroeid is......tsjah....en dan maar begin volgend seizoen klagen dat we weer achteruit zijn gegaan met de Nederlandse voetbalcompetitie.
3 0
trodat4030
'Is er wat te melden, is er wat te melden?' 'Nee er is niks te melden.' O nou, dan schrijven we toch een stuk met 800 woorden dat er niets te melden is........
1 0
trodat4030
Wel jammer dat hier hordes mensen rondlopen en Donny hierop aankijken en niet de zeikende journalisten die maar blijven loeren op een primeur. Wanneer hebben jullie nou door hoe het werkt? Íedere eikel met een pen of camera wil déze primeur, níemand krijgt m en dús blijven ze zeiken hierover. Ondertussen drijven ze dus een wig tussen Donny en de achterban waar hieronder duidelijk een aantal Donny uit aan het kotsen zijn ipv de Jansens, Verweij’s, Driessens, Sintenies en al die andere galbakken! Open je ogen mensen! Zíe wat er gebeurt!
2 0
Gronkjaer
Het is simpelweg het werk van een journalist om repeterende vragen te stellen. Het is de schuld van Van de Beek die er vaag over blijft waardoor je ruimte geeft om deze vragen te blijven stellen. Het is gewoon wachten tot Van de Beek zijn mond voorbij praat en daar zitten die journalisten voor op de eerste rij. Je snapt toch wel dat kranten gevuld moeten worden?
0 -1
trodat4030
Journalisten dienen het publiek te informeren over nieuws. Dát is het werk van een journalist. Dit is geen nieuws. Hier staat letterlijk wat al 20 keer in élke krant heeft gestaan. Kranten moeten gevuld worden met NIEUWS. En anders maar een pagina minder als je niks te melden hebt. Dan moeten ze lekker harder hun best doen om wél nieuws te vinden. 800 woorden typen over 'geen nieuws'. Eigenlijk een totale diskwalificatie van de schrijver, die kon overduidelijk geen écht nieuws vinden. Uitermate zwak stuk van Jansen dit.
0 0
Web
Als hij maar door heeft dat hij daar niets te zoeken heeft
0 -2
JariHeijden
Als speler kan hij daar wel degelijk wat toevoegen. Of hij de persoonlijkheid heeft voor een glamour club als Real wat ik wel te betwijfelen. Maar VdBeek is echt een goede speler, waar de meeste ploegen wel wat aan hebben.
1 0
trodat4030
Mijn pen heeft blauwe inkt.

Heeft inderdaad ook geen ene moer te maken met wat jij schrijft, net als wat jij schrijft NIKS met mijn reactie van doen heeft. Zie je het patroon?
1 0
Web
JariHeijden maakt er weer een discussie van, zo kan het ook
0 0
trodat4030
Ja en Gronkjear gaat inhoudelijk in op hetgeen ik daadwerkelijk schrijf, zo kan het ook.
0 0
Jortjuh14
Sinds hij de dochter van Bergkamp aandouwd, is het allemaal wat minder met Donny...
3 -1
Drukwerk1968
Dat slaat helemaal nergens op.
1 0
Jortjuh14
Ik was ook niet serieus lieverd. Slaat ook nergens op haha
1 0
trodat4030
Welkom op AS, u bent zeker nieuw? ;-)
0 0
Jariiii
Geweldige speler, in potentie een speler van wereldklasse, alleen nog te grillig en veel te weinig constant. Laat dat eerst bij Ajax maar eens zien. Verder heb ik het wel een beetje gehad met dat eindeloze gelonk naar Real, spreek je nou eens duidelijk uit. Maar goed, ik snap ook wel weer dat dat zo niet altijd werkt en dat hij er ook niet om vraagt dat er altijd weer naar geïnformeerd wordt.
Bottom line: fijne speler die ik graag nog een of twee seizoenen bij AJax zou zien, maar als hij per se weg wil dan gaat hij maar, voor een mooi bedrag.
0 0
AFCAMM
Hij is blij als er duidelijkheid is...
Dat klinkt toch een beetje als wachten tot het officieel is. Duidelijkheid heb je bij Ajax al, Donny.
1 0
Joseph
Alles moet kloppen.. Wat gaat hij dan in hemelsnaam bij Real Madrid doen? Als je Ajax niet bij de hand kunt nemen, heb je voetballend in ieder geval weinig te brengen bij Real Madrid. Niet voor niets dat Zidane hem niet wilde.

Ik heb bij Donny het sterke gevoel dat hij stikjaloers was op de transfers van leeftijdsgenoten Frenkie en de Ligt. Hij wilde afgelopen zomer ook net zo groot zijn. Voor Donny is Ajax verlaten het aller belangrijkste, die zou zelfs nog naar AS Roma gaan aankomende zomer.
1 -1
krachtpatser66
Als je bepalende spelers mist, zijn de automatismen ook weg. Dat fix je niet 1,2,3. Het komt wel weer terug, zodra de anderen terug zijn. En hopelijk is dat snel.
0 0
Rentokill
Donny was de 2e helft van vorig seizoen de Edgar Davids van dit 11 tal. Nu niet.
0 -2
Bky
Ik vind het nog al wat, overduidelijk niet uit kunnen blinken als de beste spelers van Ajax missen, maar wel naar Real willen.
1 -3
Wieno
Pfff gaan we weer. Speelt al weken belabberd i.p.v. dat hij als sterkhouder het team op sleeptouw neemt. Nee, voor mij is Donny vooral bezig met Donny. Als hij eens kritisch keek wist hij dat hij slechts een dienende speler is.
0 -1
Sonofafca
Kwalijke zaak állemaal dit, spelers zijn te veel bezig met een transfer in hun hoofd. Gaat ten koste van het spel. Daarom spelen we te wisselvallig.
0 -1
JariHeijden
Oh, is dat het? Kom op zeg. VdBeek krijgt een vraag, hij geeft antwoord. Spannender is het niet.

Azijn Showtime is al een tijdje lekker bezig...
Geen supportersgroep ter wereld waar zo negatief over hun club wordt gesproken terwijl die bovenaan staat, nog actief in Europa is en meedoet in de nationale beker.

Ja, het draait niet fantastisch, maar kom op!!! Houeens op met dat gejank!!!
1 -1
Gooseman
Sonof heeft gewoon gelijk! Vanaf de zomer speelt hij als een natte krant. Pikt af en toe een goaltje mee maar meer niet. Spelers op de plek vam Donny moeten een team bij de hand kunnen nemen. Het is geen Seedorf, en ook nog geen Sneijder of Van der Vaart die Ajax bij de hand namen. Seedorf was de laatste Ajacied die naar Real ging en die het daadwerkelijk heeft waargemaakt in Madrid. Sneijder niet, Van der Vaart niet en Huntelaar ook niet.

Dat Donny niet vrij in zijn hoofd is zie je aan alles. Zelfs zijn expressie is minder dan afgelopen seizoen. Dat heeft niets te maken met dit ene interview. Dat is een feit.
0 -2
Rentokill
100% zeker Real Madrid volgens Telegraaf. Donny moet zich dus wel vergissen.
1 0
ajaxinho
In de zomer mag hij gaan.
Hij is er klaar voor.

En er staat een waardige opvolger klaar.

Nu eerst prijzen pakken!
0 0
Joseph
Hij is amper ik staat om Ajax bij de hand te nemen. Nee hoor, Donny is voetballend nog lang niet klaar voor een stap. Donny is alleen in zijn hoofd klaar voor een nieuwe stap.
0 -1
Leviathan
Niet klaar voor Real Madrid hoor.
1 0