De Toekomst kan uitbreiden naar P2

BartVeenstra, 29-01-2020 om 14:10, 12987 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax kan Sportpark de Toekomst uitbreiden naar waar nu parkeerterrein P2 ligt, zo schrijft Het Parool woensdagmiddag. Die conclusie wordt getrokken op basis van de structuurvisie die de gemeente Ouder-Amstel woensdagmiddag presenteerde.

Eerder had Ajax al ambitieuze plannen om op parkeerterrein P2 onder meer een klein stadion te bouwen voor Jong Ajax. Waar meerdere plekken in De Nieuwe Kern - het gebied tussen Duivendrecht en de A2 - moeten schikken en plooien, geldt dat ook voor De Toekomst.

Het trainingscomplex van Ajax kan uitbreiden, maar daar staat tegenover dat Ajax ook weer een deel van zijn huidige terrein inlevert zodat daar woningen gebouwd kunnen worden. De nieuwe woonwijk zal worden ontwikkeld door de gemeente Amsterdam, NS Vastgoed, Ajax en aannemer VolkerWessels.

De woningen komen in een strook tussen het groen van de volkstuinen en de kantoren rond de Johan Cruijff ArenA. Rondom station Duivendrecht komt er ruimte voor bedrijven, kantoren en hotels. Middenin het gebied zal een Smart Mobility Hub worden aangelegd. Dit is een multifunctioneel gebouw met parkeerplaatsen en sportvelden op het dak. In de komende drie maanden kunnen alle betrokkenen hun visie geven over de plannen. In 2024 wordt verwacht dat de eerste bewoners hun nieuwe huis kunnen betrekken.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sluk
P2 volbouwen? Waar moeten we dan de huldigingen doen???? (wie ooit bedacht heeft om daar te huldigen... manmanman) Volbouwen die P2!!!
0 0
Ajaxxxisdebeste
Alles volbouwen joh...
0 0
Mikenick
Ik parkeer zelf nooit op P2 omdat je daar altijd godgruwelijk lang vast staat, maar kan iemand mij vertellen of er dan parkeerplekken bijkomen ergens ipv P2?
0 0
Fredschuit1
1 keer nooit meer (p2)... heb daar na Ajax - inter een keer 2 uur moeten wachten voordat ik het terrein kon verlaten.. Zet me auto altijd tegenover het holiday inn hotel neer. (Parkeergarage op t hoekie) altijd plek mits je een beetje bij tijd komt..
0 0
Mikenick
Exact heb daar aantal jaar terug nog wel eens gestaan, maar achteraf sta je inderdaad 2 uur lang op het terrein vast. Parkeer zelf gewoon op het bedrijventerrein, zit binnen 10 minuten weer op de A2.
0 0
Labrador
Seizoenkaarthouders krijgen een week de tijd om een gereserveerde woning te kopen met 10% korting.
5 0
Ajax412
De Smart Mobolity Hub zou een mooie thuisbasis zijn voor FC Bal Op Het Dak.
3 0
Stuyvesant
FC Bal op het dak speelt al bij de IKEA in Utrecht op het dak.
1 0
Fredschuit1
Faja Lobi KDS;) Die vereniging waren los van elkaar al een zooitje laat staan bij elkaar.. Loop van de tijd een hoop amateur verenigingen naar de klote gegaan in Utrecht maar deze zou ik ook niet missen..
0 0
Fredschuit1
Zeer onduidelijk waar nou precies de woningen komen te staan en waar Ajax zich kan uitbreiden en waar het inlevert. Tussen de volkstuinen en de kantoren van de JC Arena is nogal een afstand.. Daarna hebben ze het weer over het gedeelte naast het afas live.. Ik word er niet veel wijzer van maar dat kan aan mij liggen..
0 0
trodat4030
Even klikken op de link, Het Parool heeft een afbeelding waar het misschien íets duidelijker wordt. Ik werd van bovenstaande tekst ook niet heel veel wijzer, maar daarmee krijg je een klein beetje een idee.
1 0
Fredschuit1
Ok, thnx..
0 0
Hollister
Ben wel benieuwd naar de uiteindelijke plannen en plattegrond... Er was nl sprake van een verbouwing van 25 miljoen, waarbij er 15 hybride velden zouden komen en idd een ministadion op P2, voor Jong Ajax en de Dames 1. Daarnaast zou de blaashal verdwijnen en ipv daarvan zou een multifunctioneel indoorcentrum komen... alle kantoren zouden vervolgens worden ondergebracht op de toekomst waardoor er ook nodige huur bespaard werd in de JC Arena.
Bgrijp ik nu goed uit het stuk dat Ajax samen met andere partijen huizen gaat bouwen? Voor verkoop of huur?
1 0
Danos
Ik denk dat met de huizen wat ongelukkig in de tekst staat, volgens mij is het plan voor het stuk dat Ajax '' inlevert'' dat daar huizen gebouwd gaan worden.

Of ze alle kantoren gaan verhuizen, weet ik niet omdat ze natuurlijk ook hun ogen open houden om de arena uiteindelijk te kopen.
0 0
Hollister
Het plan was wel degelijk om alle kantoren uit de JC Arena onder te brengen op de Toekomst... daarmee kan Ajax extra huur besparen en voor de JC Arena kan dat ook financieel voordeel bieden .. die kunnen diezelfde ruimte dan weer duurder verhuren dan dat ze dat aan Ajax doen (die kregen al aardige reductie op de huurprijs ) Ajax is bezig met het in totaal 36% aandelen van de JC in haar bezit te krijgen dus dat levert ook daar weer winst op.. Stichting Administratie kantoor Arena bezit met 39% de meeste aandelen de gemeente houdt nog 25% die ze pas in 2028 mogen overdragen aan Ajax.
Verhuizing kantoren zou dus voor meerder partijen financieel voordelig zijn
0 0
afcas
Het zou me niks verbazen als ajax meewerkt met die huizenbouw zodat een aantal huizen in eigen beheer wordt gehouden (en ajax dus aan die specifieke huizen meebetaald en beslist) voor nieuwe aankopen zodat zij niet in een hotel moeten blijven tot ze een eigen woning hebben gekocht of de jeugdspelers die gehaald worden, maar niet bij een gastgezin geplaatst worden. Is voor alle partijen wel handig.
0 -1
Hollister
En anders kan het ook een prima investering zijn met een mooi rendement... beide redenen zou idd legitiem zijn om deel te nemen aan dat project
0 0
Radie125
ga me meteen inschrijven scheelt een hoop gereis als Ajax speelt
0 0
RuffRhythim
Neem dan maar gelijk een flinke zak geld mee, want met die zak geld moet je namelijk wèl gaan scoren ;-)
0 0
Han57
Of in het onderwijs of in de zorg werken. Dan krijg je voorrang op een woning.
1 0
Babayaka
Maar nog steeds een zak geld nodig, al is het alleem om je auto te parkeren.
0 0