'Ajax mikt op komst Braziliaans talent Antony'

BartVeenstra, 29-01-2020 om 08:55, 22945 views, Voetbal International, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft nadrukkelijke interesse in de Braziliaanse aanvaller Antony, zo melden onder meer Voetbal International en het Algemeen Dagblad. De linksbenige rechtsbuiten moet naar verluidt twintig miljoen euro kosten. In Brazilië wordt al geschreven dat Ajax een bod heeft uitgebracht.

De Amsterdammers hopen snel tot een akkoord te komen, waarna Antony vanaf de zomer officieel Ajacied moet zijn. Namens Ajax waren hoofd scouting Henk Veldmate en diens collega Hans van der Zee onlangs in Brazilië en daar zagen ze Antony in actie komen tijdens het São Paulo-jeugdtoernooi.

Ajax lijkt met de eventuele komst van Antony alvast een vervanger in huis te halen voor David Neres, die mogelijk in de zomer vertrekt. De negentienjarige Antony debuteerde in 2018 al voor het eerste elftal van São Paulo. In Brazilië loopt zijn contract door tot medio 2024.

Volgens Mike Verweij, Ajax-watcher namens De Telegraaf, wordt Antony inderdaad gevolgd door Ajax en staan er vele plusjes achter zijn naam. Echter, de vraagprijs van dertig miljoen euro - voor nog niet eens alle rechten - zou Ajax nu (nog) te gortig zijn. Daarnaast is er concurrentie van andere grote clubs.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MeneerJ
UPDATE #Antony en #Ajax: Overmars wil Braziliaans wonderkind al deze transferperiode inlijven om Europese top af te troeven. 31 januari (morgen) 23.59 uur blijkt of ‘overval’ is gelukt.

Aldus Mike Verweij
1 0
Hutsniffauw
Is er al iets bekend mede Ajacieden?
0 0
Cupmetgroteoren
Lijkt me niet onwaarschijnlijk dat Overmars tegen een verkoop van Ziyech in de zomer aan zit. Bij 30 miljoen spreek je doorgaans over takenten van de buitencategorie met dito salaris. Gezien de begroting zou die salarisruimte waarschijnlijk enkel met de verkoop van Ziyech gecreëerd kunnen worden lijkt me.
0 0
Drentenaar
Deze jongen is in potentie veel beter dan Neres. Ik zag dan ook dat die 30 mil snel is terug verdiend. Stel hij jaagt er 15+ goals in en geeft 10+ assists af in alle competities dan loopt hij al gauw uit naar de 60 - 90 mil aangezien Ajax toch een talenten fabriek is. Soms moet je de gok nemen. Daarbij heeft hij goede visie, snelheid en kan hij zijn mannetje makkelijk voorbij. Qua diepgaan is het iets minder dan Neres maar dat kan er wel ingehamert worden. Ik zeg doen!
1 0
Cupmetgroteoren
Altijd een beetje overdreven, termen als 'veel beter' en 'drie klassen beter' etc. Het zit heel dicht bij elkaar op dat niveau. Neres heeft ook diverse malen zijn waarde bewezen in de CL, is een tijd Braziliaans international geweest en heeft aan de copa america meegedaan. Dus 'veel beter' zal hij echt niet zijn. Misschien iets beter, maar dat moet nog blijken.
0 -1
Drentenaar
Op 19 jarige leeftijd was Neres een stuk minder dan Antony. Begrijp me niet verkeerd, David is een geweldige speler maar ik heb ook veel van Antony gezien en het is niet niks.
0 0
Ajax27
Puur op basis van wat filmpjes die ik zojuist heb gezien, en als ik ze dan vergelijk met wat filmpjes van Neres... dan zeg ik nee. Hij ziet er trager uit, minder goed in de kleine ruimte, mindere techniek, ik zie m vooral veel vallen en aanstellen. Nee de compilatie filmpjes waarin juist zn sterke kanten naar voren zouden moeten komen zien er absoluut niet veelbelovend uit. 30 miljoen... het gaat wel erg snel allemaal ineens met die prijzen. 3 jaar geleden nog iemand als Neres voor 12 miljoen. Nee Ajax, wees verstandig met de aanschaf van talenten. Blijf daarmee gewoon in een poule van 5-15 miljoen vissen. Spelers als Ziyech, Blind, Tadic en Promes, die zich al elders hebben bewezen, daar mag je flink de portemonnee voor trekken. Maar talenten van 18-20 jaar... gewoon doen wat Ajax altijd heeft gedaan, zoveel mogelijk opleiden.
1 -2
Fredschuit1
Ben het echt totaal met je oneens. Hij is echt veel verder dan Neres naar mening. Meningen verschillen. Prima toch,? Ik zou een positief advies geven. Ook de Brazilianen zijn lyrisch over hem..
1 0
AjaxHoorn
Laat maar zien, valt reuze mee.
0 0
Soccerskins
30 miljoen geboden volgens het AD, dan moet je toch wel zeker zijn van je zaak. Iemand die deze jongen echt goed kent?
0 0
Fredschuit1
Heb 3 live wedstrijden van hem gezien via streams. 2x bij sao Paolo en 1 x bij jong Brazilië en daarnaast uiteraard de bekende YouTube filmpjes. Dit doe ik sinds ik hoorde dat Ajax geïnteresseerd was in Neres en Richarlison. Toen ook voor het eerst livestreams gevolgd.. Bij Neres zag je ook het talent maar had een lichte twijfel. bij deze jongen heb ik dat niet.. is in zijn acties zo razendsnel en alles op gevoel. Denkt minder na. Ben totaal geen expert maar twijfel totaal niet aan hem. Doet me heel erg denken aan een aanvallende en explosiever variant van Ihattaren.. wil nog weleens teveel het idee hebben dat ie op straat voetbalt, wat misschien bij ETH op het verkeerde been kan stuiten.. Sao Paolo heeft in Brasilia ook meer dan 1 miljoen fans en zo te lezen is ook meer dan 85 procent het over eens dat dit wel eens een hele grote kan worden..
6 0
AjaxHoorn
Ihattaren is 2 jaar jonger en heeft nu al goede statistieken. Al meer dan bij 15 goals betrokken. Daarnaast is Ihattaren minder een buitenspeler dan Antony lijkt mij.
0 0
Fredschuit1
Antony speelt ook een linie hoger als Ihattaren. Vandaar dat ik ook zegt dat Antony aanvallende en explosiever is. Zeg alleen dat hij qua spel, motoriek etc er op lijkt. Vraag en zeg je niet wie beter is..
0 0
Fredschuit1
Ajax 30 miljoen geboden op Antony. Daarmee wil het 90 procent van de rechten hebben. Bron :AD
0 0
markk
Lijkt mij sowieso een goed plan om hem te halen. Als Ziyech vertrekt heeft hij een half jaar om aan het spel van Ajax te wennen om het vervolgens van Ziyech over te nemen. Vertrekt Ziyech niet maar Van de Beek wel dan kan Ziyech op 10 spelen.
1 0
Hollister
Kan aan mij liggen en natuurlijk kennen wij niet de situatie rondom Blind en Neres, maar dan nog vind ik dat Overmars wel iets meer had mogen/kunnen doen in deze transferperiode.... er gaan er aantal vertrekken maar buiten een wat tegenvallende Babel niet veel nieuws dus te melden.
Ik had met name wat meer verwacht met het oog op de komende zomder als 5 a 6 basis spelers gaan vertrekken.
Maar misschien laat hij mij en velen hier nog verrassen door met een type speler als Antony in de komende dagen alsnog aan te komen zetten... dan.. are my lips sealed
1 -1
Bobbaasje
Everton Soares halen.
2 -1
markk
Goede speler en in de praktijk een prima vervanger voor Neres maar heeft al aanbiedingen gekregen van verschillende Engelse en Italiaanse top clubs die veel meer bieden dan Ajax.
0 0
AnsB
Wat een gemopper hier.
2 -4
goajaxgo
Waarom halen we Oranje international en creatieve middenvelder Propper niet op? Of nog beter: Ihattaren. 25 millioen voor het zoveelste Braziliaanse talent vind ik een beetje veel, zeker als ie eerst nog twee jaar moet rijpen in Jong.
2 -6
Leprechaun
Pröpper zou echt de ontbrekende schakel zijn op ons middenveld. Onbegrijpelijk dat Marin is gehaald en niet hij.
3 -2
Babangida83
Creatieve middenvelder Propper, hahaha. Even te snel opgeschreven?
3 -1
afcas
Want dat moest neres ook... Nee laten we iemand nemen die nooit bewezen heeft goed genoeg te zijn en op de bank zit bij oranje omdat hij 5 niveaus minder is dan degene die wij afgelopen zomer verkochten. Spelen ook echt op dezelfde posities trouwens propper en Antony...
3 0
goajaxgo
Beweer ik dan dat ze op dezelfde posities spelen? Leer lezen. En ja, ik had liever Propper gezien dan Siem tegen Groningen.
1 -1
cantharel
Vijf spelers die nog onder F de B in de selectie zaten en er nog steeds deel van uitmaken, hoezo doorselecteren ? Huntelaar, Veltman, Siem, Babel en Blind.Alleen Daily is Ajax waardig en de rest had allang weg moeten zijn of in elk geval niet meer terug moeten keren.
0 -9
Heeren
"Nog steeds" slaat natuurlijk helemaal nergens op. Er is er maar 1 nog steeds, namelijk Veltman. De rest is (tijdelijk) terug gekeerd.
Huntelaar is een bankzitter en een prima stormram.
Veltman is gewoon degelijk. Je kan niet alleen maar uitblinkers hebben, maar dat begrijpt blijkbaar niemand
Siem is er nu bij door de vele blessures
Babel idem dito en is na een half jaar weer weg
Dailey is samen met Ziyech onze beste speler
Dus het door selecteren slaat ook helemaal nergens op.
5 0
ratje
EN Huntelaar heeft nooit onder Frank gespeeld.
2 0
Sjaakvaak
Niet serieus te nemen jij. Ten eerste is het Daley*. Daarnaast is Huntelaar sinds zijn terugkeer van enorm veel waarde geweest. En Veltman, ondanks jullie hele hetze hier, is gewoon een goede verdediger voor ons geweest. Zeker geen toptalent en een goede vervanger zou niet misstaan, maar Joel is echt niet zo slecht.
4 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Prima kerel joel.
Maar aan joel kleeft een pechfactor in alle jaargangen, namelijk genante uitschakelingen, blunders, veel tegengoals.

Ik zeg pechfactor maar ligt dat niet een beetje aan de matige kwalitiet van veltman.
1 jaargang geen veltman en je staat direct in de halve van de cl, je wint een landstitel en de beker met solide verdedigend werk.
0 0
cantharel
Dus jij vind het wel goed dat al die oud spelers nog steeds deel uitmaken van de selectie en dat er niet word door geselecteerd. Als je als c lub pretenties hebt om bij de europese top te willen horen dan zul je toch betere spelers moeten halen als wat er nu loopt aan spelers die van enorme waarde zijn geweest maar helaas niet meer goed genoeg zijn.
1 0
Flipper33
Bekend verhaal met een uitkomst die iedereen al weet ! Hij komt niet.
4 0
mallerd
Zie liever die Everton Soares komen.
3 -1
HilversumNoord
wat is dit nou? kopen om het kopen. waarom een rechtsbuiten? Je mist Blind, daar moet iemand voor terug. Een leider achterin. daarnaast een creatieve middenvelder.
5 -1
Babangida83
Dit is meer voor volgend jaar. Voor wanneer zowel Ziyech als Neres zouden kunnen vertrekken.
2 0
Chiesaneres11
Miss komt Jantje toch wel(spurs willen nog iets verdienen:media) middenveld idd scheef teveel zelfde type spelers! Marc kan idd beter inkopen(zoals elke td zitten er missers bij)
1 0
vincent_DV
Alleen Ajax ziet dat niet blijkbaar... onbegrijpelijk dat Ajax het middenveld zo goed vind! Gewoon lekker aan blijven kloten met Siem, Marin en Alvarez joh
6 -1
Ansjo
Kan die iig een bal aannemen?
3 0
jo1
Waar is de ow zo goede jeugd? Er breekt niks door voorin . Nee Traore ook niet die hebben we ook maar gehaal uit het buitenland
2 -1
Sampaoli
Wacht nou maar af, jo1. Over twee jaar spelen we voorin met Hansen, Ünuvar en Brobbey.
3 0
Danos
Ik zie Naci uiteindelijk als een 10 maar ja zie ze alle 3 graag doorbreken
1 0
vincent_DV
Blijf het toch wel bijzonder vinden dat Ajax buiten Babel helemaal niks meer heeft gedaan tot nu toe! Maandenlang is het zoeken geweest op het middenveld, raken er om de haverklap spelers geblesseerd, moet Martinez centraal gaan spelen en moet je op het middenveld weer gaan puzzelen, moet je zelfs Siem de Jong opstellen en Ajax doet he-le-maal niets.... ik vind dat echt bijzonder!
7 0
goajaxgo
Ik vind het vooral bijzonder irritant.
1 0
ajaxxcied4life
3 rechter centrale cv's waarvan tot dusver er geen een echt rendeert en eigenlijk dus kennelijk maar 1 Linker CV. Dan klopt er idd iets niet in je selectiesamenstelling.
3 0
Boer Gijs
En zo was alle aandacht afgeleid van het povere spel en de zeer sechte resultaten van Ajax de afgelopen 2 maanden
5 -2
ajaxxcied4life
Het is mij wel al vaker opgevallen dat na een slecht resultaat er ineens nieuws naar buiten wordt gebracht over een nieuw lucratief sponsorcontract, of het stadion dat weer eens uitbreidt of nieuws over de 'Nieuwe" toekomst.
1 0
MPAjax
komt niemand meer bij, het kat en muis spel omtrend de laatste "interessante" spelers is inprincipe gewoon tijdrekken van de clubs die de spelers niet willen laten gaan
0 0
Rinban
Gelukkig zijn we goed bezig met het halen van een verdediger die blind kan vervangen zodat we misschien ook dit jaar nog iets kunnen presteren
1 -1
AjaxHoorn
Op basis van de reacties van River fans, de beelden lijkt die Carrascal veel beter.
2 0
RaynoFischer
Lastige vergelijking andere types, denk dat je het vooral zo moet zien.
Carrascal potentionele opvolger van Ziyech
Antony potentionele opvolger van Neres
Carrascal is ook 2 jaar ouder en lijkt wel verder in zijn ontwikkeling idd
0 0
AFCA.
Gelukkig een technisch begaafde speler voor op de flanken. Dat is wat je nodig hebt als flankspeler bij Ajax. Een actie op de vierkante millimeter. Babel, Promes, Tadic, Ziyech hebben allemaal geen sterke individuele actie. En dat breekt echt op.
1 -3
DeMeervanweleer
Tadic en Ziyech geen sterke individuele actie ? Leg dat eens uit. Promes en Babel hebben dat iets minder dan deze twee, maar ook nog steeds voldoende voor de ED.
2 0
AFCA.
Kan ik wel uitleggen. Ziyech heeft zo belachelijk veel balverlies in zijn dribbels. Ziyech probeert altijd dwars door de verdediger heem te gaan met bal en al. Ziyech is eem fenomenale passer met een geweldig inzicht. Maar het is absoluut geen goede dribbelaar.

Tadic is wel ijzersterk aan de bal in de kleine ruimte. Maar speelt bijna nooit een mannetje makkelijk uit op snelheid of met een dribbel. Veel gekap om een balletje breed te leggen.

Het zijn geen verfijnde dribbelaars.
5 0
geDaante
Precies!
1 0
AjaxHoorn
Ik zal wel vloeken in de kerk. Maar al die mannen hier die Alvarez 20x zagen spelen en vertelde dat het een topper is.

Hoe vaak hebben jullie deze jongen zien spelen? Als ik op reddit lees zijn er genoeg supporters van Sao Paulo die hem helemaal niet zo goed vinden. Dat het een speler is die juist wel eens afgekraakt wordt.

Op YouTube zie ik wel potentie maar goed dat is van iedereen te maken. Zijn hier mensen die de Braziliaanse competitie echt volgen en niet elkaar nablaten en er dus wat over kunnen zeggen?
8 -1
Knalpot
Ach ja moet je maar eens zien hoe ze hier over onze spelers praten, geen enkele fan in het buitenland zal dan denken we moeten bij Ajax een speler weghalen.
0 -1
MPAjax
op youtube zie je alleen de hoogtepunten inderdaad
0 0
Babangida83
Dit lijkt me wel de categorie waar je voor wilt gaan. In plaats van 2x middelmaat voor de helft van de prijs.
2 -1
grannig mokum1
Eerst zien dan geloven, want elk jaar met het zelfde nieuws Ajax gaat voor dat speler of die.....
2 0
036AFCA97
EINDELIJK, de speler waar ik al maanden om roep.

Benieuwd naar welke Engelse of Spaanse subtopper hij deze week nog vertrekt ;)
6 0
ajaxrulesz
of duitse middenmotor, Leverkusen, Leipzig.
2 -1
Raoul14
Het zou zo mooi zijn als zoiets volledig achter de schermen plaats zou vinden. Dat wij opstaan en lezen "Antony naar Ajax voor 20 miljoen". Het nieuws dat Ajax interesse heeft, spelers volgt, ergens plusjes achter zet zonder door te pakken brengt alleen maar teleurstelling. Maar wie weet is dit concreter.
2 0
Cruijffthebest
Antony, Carascal en Vertonghen, tjemig dat zou toch absoluut helemaal fantastisch zijn in de winterstop.
Als Marc dat voor elkaar krijgt, mag er een standbeeld van hem komen!
0 0
Ajax114
Alle drie zal Overmars niet lukken. Het lukt hem alleen om Magallan en Alvarez te halen. Tja dat was iedereen wel gelukt. Van TD wordt slimmigheid verwacht en dat laat hij zelden of nooit zien . Daarom is Overmars makkelijk te vervangen.
1 -2
Sanalologo
Ja wat denk je zelf?
0 0
ajax4perez
Neres erheen sturen om even te babbelen met ze!
Zou een mooi gebaar zijn richting hem om hem te paaien om voor Ajax te komen voetballen
1 -1
Bonno1978
Waarom wil Marc Antony? I need to know..
7 -1
Knalpot
Eigenlijk gaat ie voor Jennifer Lopez, hij hoopt denk dat ze een keer naar de arena komt omdat haar ex-man hier dan rondloopt.
0 0
AFCA7
Geniaal... :D
0 -3
Joseph
Lekker duidelijk, is de vraagprijs nu 20 miljoen of 30 miljoen maar dan niet voor alle rechten?

Dan zou ik toch voor die 20 gaan.
3 0
chloorbestendig
Kortom, die speelt volgend seizoen bij Watford.
8 0
PJSM
Ik lees in 1 artikel 2 verschillende prijzen, 20 en 30 miljoen. Voor 20 kun je zeker een gokje wagen.
1 0
AjaxHoorn
Een gokje wagen haha
1 0
Labrador
Ik ken hem niet. Ben ook geen scout. Ik ga hem eens opzoeken op Fifa om hem vervolgens af te branden. Lekker man
3 0
rss-dion
Neres komt straks uit een blessure, heeft 5 wedstrijden nodig om weer ze vorm te pakken. Ik denk dat je die nog 1 jaar moet zien te houden. Stengs halen, en een topmiddenvelder voor donny. en de rest zien te houden. Max 3 sterkhouders weg per seizoen
0 -2
Cesc8
Deze speler doet me ontzettend denken aan Richarlison, fysiek toch al redelijk ontwikkeld voor een braziliaanse buitenspeler van zijn leeftijd. Moet je nagaan als die Richarlison gekomen was.. POE, die had ze hele eredivisie aan gort geschoten.. Maar goed, zou heerlijk zijn als we deze jongen binnen weten te slingeren.
1 0
Bky
Mooie aankoop als dit klopt, zeker voor volgend seizoen.
0 0
Flipper33
Alweer ?
1 0
Sanalologo
Deze “journalisten” halen het ook maar van secundaire bronnen. Fopjournalisten.
1 -1
afcasven1995
Als alle Ajax-watchers het tegelijk melden zit er echt wel een kern van waarheid in.
0 -2
Sanalologo
Refereren allemaal naar braziliaanse media.
1 -1
Aspers73
Ja, dus ? Denk jij dat de verslaggevers van Telegraaf, AD en VI het hele jaar in Brazilie zitten?
0 -2
Sanalologo
Nee, ze kunnen toch contacten binnen Ajax hebben? Daar ben je journalist voor.
2 -1
Lazell
En als Ajax simpelweg geen nieuws lekt?
0 0
iammike
Zou het als Ajax zijnde alleen doen als die per direct (na olympisch toernooi komt), dan staat die er van de zomer hopelijk direct. Als die in de zomer komt wil ik nog zien of die er al direct staat, is toch nog heel erg jong.
1 0
Ajaxbrl
Dit zou ik zeker toejuichen!
0 0
afcasven1995
Hoop wel per direct dan zodat hij een half jaar kan wennen en volgend seizoen direct Ziyech of Neres kan vervangen.
0 0
Freddy
Ik wil
0 0
Freddy
Waarom wil iedereen hem zo graa gv hebben?
0 0
afcasven1995
Jaaaaaaa Antony topper!
0 0
RuffRhythim
Laat maar komen deze hoor.
0 0
Aspers73
No shiT!
1 0
RuffRhythim
Hahaha
0 0
SpursAjax
Ik hoop dat het waar is! Kan die mooi een half jaar wennen zodat hij er begin volgend seizoen kan staan!
0 0
Fredschuit1
Zou het echt een geweldige aankoop vinden..
3 0
Aspers73
Liever 20 miljoen voor dit soort spelers dan al die bedragen tussen 10 en 15 miljoen voor de Marins en Bandé's van deze wereld.
9 -2
mvdk
Dat van Bande kan iedereen overkomen en ik snap dan ook niet waarom mensen hem blijven noemen. Onana of Ziyech kan ook een jaar geblesseerd raken.

Met Marin ben ik het eens, al denk ik dat hij wel een goede speler kan zijn, maar dan voor een ander systeem.
4 -1
RaynoFischer
Natuurlijk kon hij niks aan die bessure doen, maar ook daarvoor was er genoeg twijfel en in Belgie lachtte ze Ajax uit omdat ze zoveel betaalden
0 -1
AlexIbarra
Dezelfde Belgen die hem Talent van het Jaar maakten zeker?
3 0
Sanalologo
Misschien is anthony wel een bande/marin van 20 miljoen.
3 -5
RuffRhythim
No shit Sherlock !? :D
0 -1
Toon meer reacties