Ten Hag zag beter Ajax na wissel: 'Jammer voor hem'

JesseTH, 26-01-2020 om 18:00, 23639 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De basisplaats van Siem de Jong tegen FC Groningen was niet enkel gebaseerd op diens hattrick tegen Spakenburg, zo legt Erik ten Hag uit voor de camera van FOX Sports. De middenvelder speelde een onzichtbare wedstrijd en na onder andere zijn wissel ging het beter lopen, zo zag ook de trainer.

Allereerst begint Ten Hag uit te leggen waar de basisplaats voor De Jong vandaan kwam. 'Dat is niet op basis van één wedstrijd. Ook wat hij heeft laten zien in de voorbereiding op de tweede competitiehelft. Hij speelde in de fase waarin wij niet goed speelden. De beste fase van ons kwam toen hij gewisseld was. Dat is jammer voor hem.'

Ook de algehele prestatie van Ajax kon Ten Hag niet bekoren. Met name op de energie die erin werd gestoken heeft hij het nodige aan te merken. 'Je moet de strijd aangaan. We werden afgetroefd. Illustratief zijn beide tegengoals, die zijn ongelooflijk ongelukkig. FC Groningen had het geluk, maar dat roep je over jezelf af als je met deze houding de wedstrijd aanneemt. Dan loopt het zo af. Een hele onnodige nederlaag.'

'We missen spelers, maar ik heb het nooit over de spelers die er niet zijn', vervolgt de oefenmeester. 'Het gaat om de spelers die op het veld staan. Daar wordt energie in gestoken en van hen verwachten we dat ze de prestatie leveren. Pas in de tweede helft zijn ze opgestaan, maar dat verwacht je vanaf de eerste minuut.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pcknaller
ik heb het persoonlijk niet zo op het type voetballer Siem de Jong, te grillig. Soms goede wedstrijden maar vaak gewoon net te kort komend. Dat we Ziyech missen is echt een aderlating maar had gehoopt dat Unuvar een kans zou krijgen ipv "saaie siem". Waarom niet? Een gouwe of een ijzere toch? Hopelijk dit weekend dan maar als we die lampies krijge.
0 0
RN
Je zult de komende twee potjes maar averij oplopen.. we moeten echt aan de bak. Maar heb er vertrouwen in. De juiste poppetjes op de juiste plek en gaan met die banaan
0 0
DiAngelo
De juiste spelers kwamen niet in de bal, zodat er ook geen diepte kon zijn. Gravenberch had te weinig aanspeelmogelijkheden waardoor hij automatisch fouten maakte. Babel wilde te graag en komt wat beslissingssnelheid te kort. Van De Beek liep imo wat verloren rond, maar scoorde een prima goal. Tadic is het kwijt (lijk wel of hij met rugklachten speelt). Wat mij betreft is een " vervanger" voor Ziyechs positie is Carl Eiting en zeker niet De Jong of Gravenberch. De enige plek die De Jong redelijk kan in vullen in dit Ajax is die van spits. Vind Traoré als (meevoetballende) spits echt nog tekort komen. Als ik het gisteren zag had van mij Noa Lang het nog wel even mogen proberen. Als peoplemanager lijkt me Ten Hag super....un tactisch/voetbaltechnisch inzicht komt ie imo nog wel tekort voor de echte top. Ajax mag in dit stadium in de reeks wedstrijden die ze moeten spelen niet starten met n verlies tegen Groningen. Ik vind het een slecht teken om te zien dat Ziyech totaal onmisbaar is. Het moet n stuk beter.
0 0
NouriVandeBeek
Ten Hag was gisteren niet goed bezig. Iedereen weet dat Gravenberch een 8 is en geen 6. Hij schuift alle verantwoordelijkheid op Ryan. Van de Beek en Siem de Jong stonden veel te diep en Gravenberch moest zwemmen. Hij verzoop, maar daar waren wel verklaringen voor.
2 0
PetrusKeizer
helemaal waar, maar aan de andere kant is t ergens nog een pluspunt dat GRavenberch nu ook weer weet dat hij niet god almachtig is. Zoals hij bij balverlies , bij de 1e goal, achter zn tegenstander aansjokte zou zelfs n veteraan onwaardig zijn.
1 0
altijdwelwat
Ten Hag zal toch ook wel hebben gezien dat Groningen in de laatste 25 minuten leeg was gespeeld ? Natuurlijk krijg je dan wat meer balbezit , maar het is helemaal niet gezegd dat het beter was gegaan wanneer je met Eiting was begonnen. Want ook met Gravenberch , Eiting en Van de Beek ontbreekt het aan een controleur met de combinatie opbouw en duelkracht . En dat is voor mij dan ook de reden dat je Martinez daar op dit moment op moet stellen, of met oog op volgend seizoen Koopmeiners moet kopen. Dat is op die positie de best mogelijke optie in mijn optiek.
0 0
Radie125
even een dikke middelvinger Nasr Ten Hag
2 0
RN
We worden gewoon Kampioen hoor.
Even een dipje maar gaan straks weer punten pakken.
Lees hier dat er zelf mensen zijn die denken dat Feyenoord nog kampioen wordt.. kom op zeg. Vorig jaar hadden we ook een dipje
1 -2
3sterrenAjax1
ik sluit me inmiddels aan bij jaap de groot zijn betoog enige tijd terug. ten hag is een erg goede veldtrainer. maar de coach ten hag laat erg vaak steken vallen. 2 balletjeswachters op het middenveld met de jong en vd beek en vleugelspelers (babel promes) zonder actie in de kleine ruimte. dan kan je verwachten dat je nauwelijks tot kansen komt tegen een ploeg als groningen. tel daarbij op dat traore het geweldig doet in de spits, tadic op rechts wel wat kan creeren itt babel en dat eiting ook mensen vrij kan zetten. dan is het heel duidelijk dat ten hag zijn kutopstelling een grote rol speelde in ons kansloze spel gisteren. de opstelling had moeten zijn: varela dest veltman martinez tagliafico eiting gravenberg vd beek tadic traore promes. en als je dat te onervaren vindt op het middenveld had je vd beek ipv gravenberg kunnen neerzetten, promes op 10 en dan babel vanaf links. alles beter dan die betonopstelling van gisteren.
6 0
ajaxdordtt
En dan zelf Veltman in je opstelling zetten.
1 -4
3sterrenAjax1
net als elke andere trainer de afgelopen jaren. van de boer tot bosz, van keizer tot ten hag. maar gelukkig heb jij er veel meer verstand van dan al deze trainers bijelkaar. veltman is helaas betrouwbaarder dan schuurs. en dat zegt veel over de laatste.
4 -1
Babangida83
Veltman haalt altijd wel minimaal een 7. Gisteren ook een goede wedstrijd. Maar onder druk maakt hij altijd een cruciale fout. Zoals gisteren bij de 0-1. Dat niveau moet je dus doorselecteren. En dan kom je bij Schuurs en die maakt ook nog fouten. Alleen kan die er nog van leren. Dus beter maar snel beginnen met hem in te voegen.
0 -2
ajaxdordtt
Je zit net zelf een heel betoog te schrijven waarin je uitlegt wat ten Hag allemaal verkeerd doet.
0 -3
3sterrenAjax1
idd. dus het opstellen van veltman vind ik niet de reden waardoor we gisteren verloren hebben en dus ook geen fout van ten hag. imo verloren we door andere factoren die een gevolg waren van de opstelling van ten hag en dat probeer ik vervolgens te onderbouwen. en wat doe jij? je gaat nergens op in. maar reageert louter cynisch met een enkele zin over het opstellen van veltman, waarmee je suggereert dat van mijn hele verhaal niks klopt omdat ik veltman in de opstelling heb staan.
3 0
ajaxdordtt
"Het is heel duidelijk dat de kutopstelling een grote rol speelde". Elke opstelling met Veltman is een kutopstelling, dus dit maakt je hele betoog direct irrelevant.
1 -7
PetrusKeizer
flauwekul van de bovenste plank. je bent duidelijk de slimste niet, met je Veltman-obsessie. Dat 3sterren Veltman in zn basis heeft staan, wat meneer ajaxdordtt niet bekoort, wil natuurlijk totaal niet zeggen dat daarmee diens hele argumentatie m.b.t. ten Hag 'direct irrelevant is'. Je verstaat in elk geval de hogere kunst om nergens inhoudelijk op in te gaan. Applaus!!
2 -1
3sterrenAjax1
je leest niet eens. of je bent er niet toe in staat. in beide gevallen houdt het simpelweg op.
3 0
PetrusKeizer
of, en dat is IMHO het geval: hij WIL niet serieus op je redenatie ingaan, en pikt Veltman er meteen uit om met zn afgekloven geconditioneerde reactie te komen: Veltman afbranden. Ajaxdordtt zou in t in de experimenten van Pavlov als hond heel goed doen :)
3 0
3sterrenAjax1
haha. als we dan toch psychologische verklaringen zoeken voor zijn reactie. het dunning kruger effect zou ook een eventuele verklaring kunnen zijn.
2 0
PetrusKeizer
moet je hem zeggen. krijg je als reactie dat-ie een (zelfverklaard) 'stable genius' is :)
0 0
Flipper33
De 3 punten verlies zijn gewoon de schuld van Ten Hag !
1 0
geDaante
Als dat is om De Jong te beschermen begrijp ik het, als het is omdat hij het niet wil inzien, is het vrij kwalijk en zorgwekkend.
1 0
geDaante
Hij legt het dus heel tactisch niet bij Siem de Jong zelf neer, maar bij het team dat 'toevalligerwijs' beter speelde toen De Jong al eruit was, alsof dat niet deels door Siem de Jong kwam.
0 0
ajaxdordtt
Hij legt het vooral niet bij zichzelf.
2 0
waayop
Fris en scherp uit de winterstop? Dacht het niet. Gewoon stoppen met die vooral energiekostende trainingskampen. Het woord kamp zegt al genoeg. In Nederland zijn er geen winters meer, je kunt dus hier prima trainen en de spelers kunnen echt even op vakantie gaan en daarna weer lekker in hun eigen bedje slapen. Geen vliegreizen, geen doodsaaie trainingskampen.
3 0
Juhaz02
Treurig word je van alle mensen die weer uit hun hol kruipen om onze club naar beneden te praten.
Ga eens supporten in plaats van elk zuchtje dat tegen zit aan te grijpen om je gal te spuwen.
4 -4
PetrusKeizer
onzin. ten Hag zat er met zn opstelling gewoon naast. Dick Advocaat is n prima coach, maar maakt ook fouten (Robben-wissel tegen Tsjechie)
0 0
geDaante
Onze club naar beneden praten? Onzin, er is terechte kritiek op bepaalde personen binnen de organisatie, Overmars en Ten Hag vooral. En terecht.

Mensen die aankloten en rare keuzes maken die slecht zijn voor Ajax ga je niet supporteren, die ga je of wakker schudden en anders ontslaan.
2 0
Juhaz02
Prima als de kritiek terecht is. Op het moment dat je geen 1e meer staat met deze selectie en wanneer je Europees er uit ligt.

Niet op het moment dat je voor het eerst sinds een heeeeele lange periode weer eens de halve finale CL pakt en de dubbel in eigen land.

Dit jaar staan we nog steeds 1e en staan we nog steeds in Europa (helaas geen CL).
Dus nog geen reden tot klagen en vooral niet na vorig jaar waar ik de krediet geef aan Ten Hag en Overmars.

Kritiek prima! Maar niet zo kortzichtig als dat iedereen hier reageerde.
0 0
ajaxdordtt
Meestal met je eens, niet met de kritiek op Overmars.
0 0
AFCA1961
Helemaal mee eens......ik ben 30 jaar lang met Ajax overal naartoe geweest en ook wij scholden weleens op Cruijff, Bergkamp of v Basten......dat doe je omdat je van die club houdt, heeft niks met zeiken of "club naar beneden praten" te maken. In de jaren 90 zijn we jaren lang voorgelogen door het bestuur, dan mag je daar toch wat van zeggen zeker, want wij zijn Ajax. Ten Hag faalt gewoon als het gaat om het wisselen van spelers en Overmars verspilt miljoenen aan miskopen en dan mag je dat toch aan geven?? We hemelen hem ook op als hij Ziyech weet te behouden.....ik ben er 100% van overtuigd dat iedereen die hier reageert met kritiek of iets in die geest, dat doet uit liefde voor Ajax. Sterker nog.....ik heb sinds 1973 een seizoenkaart gehad en de echte Ajax supporter zeikt nou eenmaal altijd.....ik weet niet beter.
1 0
Juhaz02
Ik ben ook een echte Ajax supporter en baal soms net zo hard van bepaalde opstellingen en wissels.

Maar ik kijk ook naar de prestaties en die zijn de afgelopen 2 jaar gewoon erg goed.
En alleen al daarom zal ik nooit Overmars en Ten Hag zo de grond in trappen.

Overmars notabene degene die ons zoveel geld heeft opgeleverd en goede selecties de afgelopen 2 jaar!
0 0
Duif63
Precies dit. Ik ben van dezelfde generatie. Een echte Ajacied is nooit tevreden, wil altijd meer en beter. 5-0 had 6-0 moeten zijn enz. Jammer dat er geen geluidsopnames zijn van het commentaar vanaf de tribune in de jaren 60,70,80. Dan zouden een hoop supporters van nu met hun oren staan klapperen.
1 0
PetrusKeizer
hahaha, ja precies dit. Ik kan er ook van meepraten :) Sjaak Swart is ook kritisch. Alsof wij, de gewone supporters, onze muil maar moeten houden omdat we nooit in t 1e gespeeld hebben :))
0 0
nicholas87
Als het niet door z'n gouden hattrick kwam dat siem in de basis stond, waarom dan wel?! Het lijkt er weer op dat de waan van de dag heerst bij Haggie. Reageerde ook zeer onprofessioneel op de vraag van Van Gangelen over 3 nederlagen uit de laatste 5 wedstrijden
4 0
AFCA1961
Inderdaad......belachelijke reactie van Ten Hag......v Gangelen zei niks verkeerds en had dat ook wel even tegen die kabouter mogen zeggen.
"Jij stelt geen vragen, jij doet vaststellingen" zegt Ten Hag dan.....ja natuurlijk en de vaststelling dat je 3 van je laatste 5 wedstrijden verloren hebt klopt gewoon meneer Ten Hag. Je zag hem gewoon onzeker worden over zijn eigen onzin.
2 0
ovopiet
Wat is er aan de hand met Neres? Ik dacht dat hij een simpele knie blessure had en gewoon een gescheurde meniscus had, die gedeeltelijk verwijderd zou worden. Is er meer aan de hand met die knie?
2 0
DeKes
Het begint langzamerhand overduidelijk te worden dat Ten Hag niet de juiste trainer voor het grote Ajax is. Het ontbreekt hem aan flair, uitstraling en bepaalde inzichten in opstelling en wisselbeleid!
Eigenwijs en luistert niet naar algemene ontevredenheid.
6 -4
Sonofafca
Ten hag Raussssss
0 0
PetrusKeizer
dit is op zich grote onzin. Eigenwijsheid is heel iets anders dan halsstarrigheid, en naar die zogenaamde 'algemene ontevredenheid' moet je als trainer nooit je oor laten hangen. Wel de moeite nemen om te luisteren naar de staf en je belangrijkste spelers, om uiteindelijk je eigen beslissingen te nemen.
0 0
Labrador
Welke algemene ontevredenheid?
4 -1
Ajaciedforaltijd
Wanneer komt er het verlossende bericht dat Erik weg is? Dit kan niet langer zo. We kunnen niet tevreden zijn als we winnen van Ado en verder alles verliezen. 1x is een in incident, 2x is een patroon, 3x is ronduit verdacht en 4x is Erik out. Willem II, AZ, Valencia, en Groningen. Hoe lang laten we dit doorgaan?
4 -10
ovopiet
Wie heb jij in gedachten als opvolger? Jijzelf misschien.
2 0
Ajaciedforaltijd
Waarom niet? Moet ik wel eerst even langs de kapper
1 0
PetrusKeizer
dat moet je sowieso, ook als je niet de kans krijgt om Ajax naar ongekende triomfen te leiden.
0 0
Knalpot
Doen joh, kunnen we heerlijk elke dag aan jouw stoelpoten gaan zagen.
1 0
Dennis1964
Ik denk als we geen kampioen worden dan ligt hij eruit. Maar iedereen is dan schuldig. Spelers, staf en de negatieve supporters. Vergeet vooral die laatste niet. Want Bergwijn gaat mede daarom weg bij psv.
2 -2
Ruff Rhythim
Misschien moet je het hoofdbureau even gaam bestormen. Vraag even na in eindhoven hoe je dat (niet) moet doen.
1 0
Ajaciedforaltijd
Ik houd het wel bij mijn ongenoegen uiten op het forum. Het liefst zie ik Erik zelf conclusies trekken maar het ligt altijd aan alles behalve Erik. Hij sloopt de jeugd door ze voor leeuwen te gooien op de verkeerde momenten en ze de schuld te geven van nederlagen en spelers als Veltman en Babel te eisen die niks toevoegen en alleen jeugd zoals Traoré in d de weg loopt. Zowel op korte als lange termijn is Erik bezig aan een destructie van Ajax. Maar we zullen pas weer ingrijpen als het te laat is
4 -2
Knalpot
Verkeerde momenten jeugd voor de leeuwen gooien en aan de andere kant klagen dat ervaring jeugd in de weg zit. Wat wil je nou?
1 0
ovopiet
Lul niet. Eerst roept iedereen dat Ajax niet alles moet kopen, maar eigen jeugd een kans moet geven. Nu doet hij dat en is het ook weer niet goed, want de resultaten vallen een beetje tegen. Man, we staan nog steeds bovenaan, doen mee in de beker, en weliswaar gen CL maar toch nog in Europa.
3 0
T.reckveugel
De eigen jeugd van nu speelt juist niet, Babel en de Jong opstellen i.p.v. Eiting en Traore met vdBeek op 10 is precies het probleem van ten Hag. Babel had niet eens gehaald moeten worden
2 0
DeWijsneus
Volgens mij vind Erik het vooral jammer voor zichzelf. Project Siem wederom mislukt. Voortaan alleen nog maar tegen de amateurs graag.
3 -1
ajaxinho
Leg eens uit waarom Gravenberch ineens hoger in de pikorde staat dan Eiting.

Obv trainingen moet je de opstelling niet maken.
Mazraoui heeft dit seizoen weinig laten zien op het middenveld.
Dan is Groningen-uit een grote gok.
En Siem opstellen obv oefenpotjes...

Slechte opstelling, hoor.
Get it together TH!
2 -1
Chiesaneres11
Nou Careltje was nou ook niet echt sterk gister imo. Balans is er niet op middenveld(donny en siem beide veel te diep) waardoor je teveel spelers voor de bal hebt! Voeg daarbij cv duo erbij die laconiek zijn en teveel weggeven! Voorhoede die ook weer trechter ingaan... Selectie is niet zo kwalitatief breed als dat men zegt imo. Maar met deze groep gaan we het doen.
1 0
Cupmetgroteoren
Eiting is niet goed genoeg. Zal echt door de mand zakken in belangrijke wedstrijden, dat kan ik je op een briefje meegeven. Gravenberch is ook nog niet goed genoeg, en ook bij hem is het de vraag of ie het gaat redden, maar net iets beter dan Eiting. Logische keus dus.
0 -8
ajaxinho
Dan heb je vorig seizoen niet opgelet.

Zonder hem waren we niet gekwalificeerd voor de CL.
3 -1
PetrusKeizer
wat nou 'jammer'? Niks jammer, dit is betaald voetbal en dit is ook toevallig AJAX, je moet kampioen worden! Laat het jammeren maar aan ons over , Erik. Jij moet gewoon de juiste conclusie trekken, je opstelling klopte niet. Jammer dat je dat niet doet!
5 -1
mvdk
Wat vinden we van de ontwikkeling van Zeefuik?
2 -1
Ajaciedforaltijd
Opportunistisch. Kleunt er telkens als een malloot in en verder zie je dat hij weinig herseninhoud heeft. Gisteren speelde hij goed maar volgende week veroorzaakt hij weer twee penalty’s
7 -1
Ajax114
Deze trainer bewijst dat hij niet zoveel voorstelt zodra er een paar spelers worden gemist. Kijk eens naar Volendam waar Jonk derde staat met een elftal dat vorig jaar 16e eindigde. Dan ben je gewoon een topper. Hoop zo dat Vd Sar oprot zodat de weg vrij is om Jonk terug te halen.
8 -4
Cesc8
Niet mee eens. Ja ik vind Jonk ook een topper maar dit klopt niet helemaal wat je zegt.
Jonk heeft een veel sterkere selectie t.o.v. van vorig seizoen, Antonucci is buitencategorie voor een Volendam ( Is overigens wel te danken aan JOnk dat hij daar speelt) Daarnaast is V/d Ven een fantastisch talent die er vorig seizoen ook nog niet stond. Zo zijn er nog 2/3 spelers die Volendam naar een hoger plan kunnen tillen. Daarnaast blijft het natuurlijk ongelooflijk knap wat Jonk presteert, en belangrijker : Hij presteert met mooi voetbal.
4 0
Aspers73
Mwoah.....wat zou Guardiola voorstellen dan?
2 0
Sterspeler
Wat Jonk doet is indrukwekkend, maar appels en peren. Totaal ander niveau
5 -1
Dastaan
Je bent gewoon een hoop ellende als trainer door Veltman erin te houden en dan nog eens dat te overtreffen om de jong basisplaats te geven. Ongelofelijk dit omdat hij tegen een amateurclub 3x scoort. Schei toch uit. Overmars een nieuwe middenvelder halen en rechtercentrale verdediger het is klaar met de kansen geven.
7 -4
Juhaz02
Als je de wedstrijd gekeken heb dan zie je dat Martinez allebei de tegendoelpunten de schuldige is.

Triest dat je dan weer over Veltman moet beginnen !
Iedereen op het forum roept maar over Veltman maar over Martinez heb ik nog niks gelezen na gisteren.
0 -1
grannig mokum1
Wij ajax hebt alles nog in eigen hand dus voor zo ver is niks aan de hand..
5 -6
Babangida83
Er wordt nu gezegd door sommigen dat mensen Ten Hag weg willen hebben. Ik heb meer het idee dat er met name kritiek op Ten Hag is. Hem weg willen hebben is echt nog niet actueel voor mijn gevoel. Ten Hag heeft echt wel wat neergezet.
3 -3
PetrusKeizer
helemaal mee eens. Maar Erik leert niet van zn fouten, dat is toch n probleempje aan t worden.
0 0
Juhaz02
Triest is dat hè?

Ik vind het elke keer weer bijzonder treurig om te zien dat alle haters bij een nederlaag, alle koppen willen zien rollen.
Er is geen enkele trainer haalbaar die beter is dan Ten Hag.
Overmars heeft met zijn geniale inzet Ajax weer op de kaart gezet.

En toch zijn er mensen die hun ontslag graag zien, ongelofelijk!
0 0
blava
TH maakt wel structureel dezelfde fouten. Zijn gedweep met de Jong is niet te begrijpen. De Jong liep erbij als veldvulling tegen Groningen. Geen vechtlust, zeer passief en voetballend zwaar onvoldoende. Eigenlijk een belediging voor de andere wisselspelers en jeugd.

Ook het opstellen van Veltman is onbegrijpelijk. Terecht wordt opgemerkt dat Veltman fout na fout mag maken terwijl Schuurs geen krediet heeft. Hoeveel fouten mag Velman maken? Dit inconsequent beleid werkt door in de spelersgroep en veroorzaakt onnodig veel (interne) onrust.

Het niet wisselen in de rust is onbegrijpelijk. TH is aangesteld om te winnen, niet om bepaalde spelers in bescherming te nemen.
2 0
PetrusKeizer
helemaal dit! vooral: maakt structureel DEZELFDE fouten. Dat is imho een andere manier om te zeggen: LEERT NIET van zn fouten!! en dat is niet best....
0 0
ReinBurg
Eerst Overmars opzouten...de hoofdschuldige
4 -7
ajaxdordtt
Overmars is de reden dat we weer Europees succes hebben gehaald. Simpele.
5 -2
Ajax114
Absoluut. Hij heeft afgelopen jaar hopeloos gefaald maar ja geen kritische noot vanuit de RVC en aandeelhouders. Het is lekker gezellig en ondertussen is alles in no time weer afgebroken.
5 -4
EKS
eens, maar dat diverse spelers het laten afweten in motivatie, scherpte en/of energie baart me wel zorgen. Als dat langer gaat duren mag een trainer daarop wel worden aangesproken.
5 0
louis60
Ik zie Blind, Neres en Zyech pas terugkomen op het moment dat we EL(Getafe), beker(Vitesse) en eredivisie(Utrecht, lampies, AZ, 010) al uit handen hebben geven. Dus door pech en een foute ingeschatting van Marc en TH, moet je hopen dat we laatste deel van competitie, AZ voor kunnen blijven en ik denk zelfs moeten achterhalen.
5 -1
Markopantelic007
We hebben veel aan Ten Hag te danken, maar zijn zeer vreemde opstellingen en wissels af en toe wekken echt irritatie op. Gewoon omdat je weet dat het beter kan. Waarom met een puber en iemand die al 100 keer is afgeschreven beginnen tegen een schopploeg? En als je ziet dat het niet loopt wissel je toch?
13 0
PetrusKeizer
juist, vooral dat van 'tegen een schopploeg', iets wat je op 100 mijlen afstand al zag aankomen. dat wist-ie gewoon.
0 0
trooop
Als je bedenkt dat we bijna elke week wel een zaadpot afleveren weet je dat de opstelling het probleem niet is. Ook met de spelers van vandaag kun je 100x beter voetbal spelen.
6 0
Sterspeler
Het kan haast niet anders dan dat hij een x aantal wedstrijden moet spelen omdat Ajax anders meer salaris aan hem kwijt is.
Ik heb er geen andere verklaring voor.
6 0
Fieldman
Hopelijk worden belangrijke spelers als Blknd, Neres en Ziyech snel fit, want je kan Ten Hag gewoon niet toevertrouwen de beste elf neer te zetten.

Veltman - Martinez centraal spot al met veel wetten van serieus voetbal, maar met Siem de Jong beginnen gaat gewoon te ver.

Elke andere trainer had Martinez gewoon op zijn natuurlijke positie op het middenveld gezet en Donny op '10. Schuurs centraal naast Veltman.

Eigenlijk ook altijd Alvarez ipv Veltman. Want van Veltman weet je al dat hij de zwakste schakel is en van Alvarez weet je dat nog niet zeker. Dus er valt niks te verliezen.
5 -1
Babangida83
Martinez op het middenveld spot ook met de (Ajax) voetbalwetten. Daar heeft hij gewoon niet genoeg creativiteit voor. Gravenberch wel. Zowel Gravenberch als Martinez zijn organisatorisch niet heel goed. Had je een voetballer naast Gravenberch gezet met organisatorisch vermogen, dan had dit prima gegaan. Nu had je meer aan een breker. En Martinez is geen breker, maar hij kan dat wel. Mijns inziens heb je dus twee keuzes: 1) Eiting 2) Martinez. Het antwoord is denk ik al gegeven vandaag door Ten Hag zelf. Helaas haalde hij Gravenberch eraf. Maar hij had net zo goed Babel of Promes er af kunnen halen.
5 -1
Ajaxhart
De nederlaag is erg, maar is voorstelbaar als je 4 keyplayers mist.
Onverteerbaar echter zijn de onbegrijpelijke beslissingen van Ten Hag. Hij is vermoedelijk de enige in Nederland die Siem een basisplaats geeft. Daarnaast heeft-ie veel te laat gewisseld. En net toen het een beetje liep, werd KJH gebracht, waarmee alle voetbal weer verdween.
Echt waardeloos dit, en niet voor de eerste keer. Bij bijna alle nederlagen van Ajax kun je een verband leggen met de basisopstelling/onbegrijpelijke wissels. Meest duidelijke voorbeeld vind ik nog de nederlaag bij Heracles vorig jaar, toen hij Labyad bracht i.p.v. Neres, bij een 1-0 achterstand.
Maar zo zijn er veel meer voorbeelden.
EtH is volgens mij een toptrainer, maar een belabberde wedstrijdcoach.
7 -2
PetrusKeizer
zo is het. vd Vaart was trouwens ook nogal duidelijk over t opstellen van Siem. Lijkt me een mening die er nogal toe doet, want Raf weet echt wel welke kant de hazen oplopen.
0 0
Fieldman
Precies, hij maakt er wel een team van, maar heeft heel veel moeite mensen op de juiste plek te zetten. En geen verstand van kwaliteit/transfers.
6 -1
Babangida83
Dat vat het wel redelijk samen, voor mijn gevoel.
2 -1
Robeerke
Soms lijkt het wel alsof wij FC Siem de Jong zijn
5 0
MPAjax
met poulsen als assistent heeft hij ook veel zeggingskracht, oud ploeg genoten willen elkaar nog weleens meer helpen dan lief is
4 0
Gajes
Gewoon een kut opstelling heer ten Hag
7 0
MPAjax
je wilt voor resultaat gaan en niet een oud-speler een gunst willen bewijzen, je zag al eerder dat hij tegen sterke ploegen niet te vinden is
5 0
JanTa
Ik vind Siem een simpatiek persoon maar waar Ajax is verder gegroeid is hij stil blijven staan. Daar had Traore moeten staan.
7 0
xstaniox
Mensen die nu Ten Hag weg willen hebben, omdat hij er niks van zou kunnen.
Denk even terug aan hoe we er een jaar geleden voor stonden.
We hadden gelijk gespeeld tegen Heerenveen, verloren van Heracles en natuurlijk die afgang bij Feyenoord.
De hoop Real Madrid te verslaan, die er voor de winterstop nog wel was, was eigenlijk verdwenen.
En denk vervolgens even terug aan hoe we er een paar maanden later voor stonden.
We stonden zelfs een tijdje 8(!!) Punten achter op PSV, maar zijn gewoon kampioen geworden.
Op dit moment staan we nog altijd 3 punten voor op AZ en 11 op nummer 5 PSV.
5 -6
MPAjax
hoezo ? hij gaat het nog voor elkaar krijgen om niet kampioen te worden op deze manier, bedoel koppigheid oke als je elftal gehavend is oke maar het is niet oke als je willens en wetens betere spelers of fittere spelers op de bank houdt
4 -1
ambtenaar
Dat vasthouden aan Siem de Jong begint me behoorlijk te irriteren.
12 0
Boer Gijs
Ik wordt er zelfs cynisch van. Baal dat Ajax het succes en de mogelijkheden van vorig seizoen zo verprust en stap terug heeft gezet. Maar als je zo begint en speelt bij Groningen dan vind ik een nederlaag wel net goed, verdiende loon. Verwacht alleen dat hardleerse trainer en directie zelfs daar niet van leert
0 0
Cello
Mee eens. Dat begint idd te irriteren. Had het ook liever anders gezien.
Desondanks vind ik, dat we zelfs mèt Siem in de basis 'gewoon' hadden moeten winnen.Noem het scherpte, noem het gebrek aan inzet, noem het motivatie...wat dan ook, maar op Serginho Dest na toonde niemand dat.

En dan wordt het een moeilijk verhaal. Maar je ziet het eigenlijk in alle competitie's....topteams die minder scherp aan hun competitie-wedstrijden beginnen, laat staan uit vorm zijn, die lopen ook zomaar een zeperd op. Dat zie je in Spanje bij Barça, Atletico en Real, dat zie je in Engeland bij Spurs, City, United, etc. Uitzondering dit jaar lijkt vooralsnog Liverpool. In Duitsland zie je ook Bayern zomaar ineens verliezen daar waar je het niet verwacht.....kortom, je ziet het eigenlijk overal bij de topteams in de diverse competitie's; begin je slap en ongeïnspireerd dan kan ieder team, hoe groot ook, gewoon tegen verlies aanlopen.
3 0
ambtenaar
Dat ajax een keer verliest is ook geen probleem. Maar wat Ruff hieronder ook zegt, een logisch basiselftal is toch niet zo moeilijk.
0 -1
Ajaciedforaltijd
Maar Erik heeft geen Frenkie en De Ligt meer. Dan kan Erik het niet meer
2 -1
Ruff Rhythim
Ten Hag moet niet weg hoor.
Wat hij wel moet is een logische basiself laten starten.
9 -1
FSideMaluku
Als je na 20 minuten al met nat haar van het zweet op het veld staat, dan zou mij dat genoeg zeggen. Dat betekent dat je lichaam dan al oververhit is. Siem is een aardige gozer, maar in de basis zou ik hem niet meer zetten.
2 0
Redrum
Niks wat deze man zegt is nog serieus te nemen. Hij heeft nu wel definitief bewezen dat hij knettergek is.
10 -6
MPAjax
Idd, heb de wedstrijd tegen groningen vol ongeloof gekeken, je staat 1 - 0 achter, geen enkele mogelijkheid met de elf om te buigen en nog doet hij niks tot het 2 - 0 staat

weet niet maar die poulsen met zn oude vriendjes krentenbrood en reiziger geen persoonlijkheid komt erik ook niet verder dan bracht schreuder dus meer pit, iets wat deze assistenten totaal niet uitstralen dus erik zakt weg in zn eigen moeras
3 -1
Juichtoon
Ihattaren halen, nu.
3 -2
Knalpot
En jij denkt dat ze daar in eindhoven zowel Bergwijn als ihattaren nu nog even gaan verkopen? Denk dat die supporters dan wel de Jong en Gerbrands met gepast geweld naar de brandstapel begeleiden. Zo dom zijn die lampjes nu ook weer niet.
0 0
Cello
Makkelijker gezegd dan gedaan. In het verleden wilde hij niet naar Ajax. Zelfs kort geleden nog niet eens. Maar ja....in korte tijd is het in Eindhoven ook al minder gezellig, minder gemoedelijk.....dus wie weet zou hij nu wel willen.

Ik vraag me verder trouwens wel af òf je wel een speler zou moeten willen hebben, die in beginsel niet naar Ajax wilde....maw niet stond te trappelen.
Kijk....anders dan wij supporters van Ajax, zijn er ook mensen, die niet zo veel hebben met Ajax, soms zelfs helemaal niks.
1 0
goajaxgo
Jij hebt liever Siem?
1 0
mvdk
-------------Onana
Veltman-Schuurs-Martinez-Tagliafico
------------Eiting---SCHONE----
----------------vd Beek
Ziyech-------Tadic---Promes

Schone mag weg en kan door regels eigenlijk alleen naar Ajax. Hij is langzaam, dat weet ik, maar hij is stabiel en creatief aan de bal en heeft een dodelijke vrije trap die ons in wedstrijden zoals vandaag kan helpen. Wij kregen vandaag ook weer een vrije trap die hij er gewoon in schiet! Naast Schone zet ik dan Eiting neer, die lekker creatief is en een geode handelingssnelheid heeft. Ons hele probleem ligt op het middenveld, waar continue geschoven moeten worden omdat het niet loopt. Siem bedanken voor zijn trouwe dienst aan Ajax en verkopen nu het nog kan. Babel naar de bank en als back-up gebruiken. Onana en Ziyech naar een wonderdokter sturen:P.

Poeh en wat mis ik Blind en Neres! Als Neres en Blind terug zijn kun je zo gaan spelen:
------------Onana
Dest--Schuurs--Blind-Tagliafico
---------------EITING---------
-----Vd Beek---Ziyech
Neres----Tadic---Promes

Dat is wel even wat anders...

Schone achter de hand voor wedstrijden zoals vandaag. Het is wel jammer dat ik hier Martinez moet slachtofferen, maar die kan regelmatig rouleren met Eiting, die in mijn ogen een stuk creatiever is. Luxe hoort erbij.
2 -3
MPAjax
simpel met schöne had je altijd scorend vermogen ondanks misschien zn wat mindere snelheid weet je dat hij een wedstrijd kan openbreken of beslissen, je hebt daar nu niemand voor terug ..
0 -1
3sterren
”Fantastische speler Veltman”.

Aldus de trainer van Fc Groningen ...
5 -1
xstaniox
Ik vond Martinez slechter vandaag, maar daar hoor je dan niemand over.
't is altijd de schuld van Veltman, makkelijk slachtoffer.
7 -4
Patrick78
Eerste doelpunt van Groningen? Als Alvarez zo'n fout maakt.......
0 -3
xstaniox
Martinez liet m lopen.
En Alvarez is ook een makkelijk slachtoffer, maar die speelde vandaag niet, dus gaat automatisch alle schuld naar Veltman toe.
3 -1
BrandjeXL
Martinez kon hem normaal gesproken makkelijk laten lopen want die verwacht, net als Varela, dat Veltman die bal weg rost. Man man, dat je de kritiek op Veltman overdreven vindt is jouw goedrecht maar ga aub deze actie niet goed praten.
2 -2
xstaniox
Iedereen heeft vandaag fouten gemaakt.
Maar Veltman ligt echt onder een vergrootglas.
Een moeizame aanname en hij is gelijk al Ajax-onwaardig, terwijl bijvoorbeeld ook Ziyech wel eens een bal laat opspringen. Maar alleen Veltman wordt meteen overal op aangekeken.
3 -3
Ruff Rhythim
@xstaniox:

Als je al 7 jaar nooit de beste van het team bent, er nooit boven uit steekt, in 7 jaar tijd als een van de meest ervaren spelers geen enkele keer het voortouw neemt of leiderschap toont na al die jaren, als je na 7 jaar nog steeds dezelfde fouten maakt als 7 jaar terug, als je steeds terugkerend per seizoen een paar keer verantwoordelijk bent voor cruciaal puntverlies of uitschakeling in Europese toernooien....?

Dan ben je zo blind als een overjarige mol als je denkt dat het hier alleen maar om een moeizame balaanname gaat.
2 -1
xstaniox
In het laatste seizoen onder De Boer was hij wel ijzersterk. Toen hij ook de geblesseerde Tete op Rechtsback verving.
Maar verder sprong hij er nooit echt tussenuit, niet op een positieve manier. Maar hij is nou, met alle respect, ook geen speler van niveau Heiko Westermann, als je snapt wat ik bedoel.
1 -1
Redrum
Amen.
0 0
BrandjeXL
Klopt en dat is volkomen terecht want hij kost je tegendoelpunten en dus punten. Hij kan niet met ruimte in zijn rug om gaan. Zijn ruimtelijk inzicht is echt het niveau van een kleuter. Neem nu Valencia thuis. Gaat hij achteraf zeggen dat hij dacht dat die gozet ging schieten. Die speler stond op de hoek van de zestien. Vorige week tegen Sparta, de eerste minuut. Ga de beelden terugkijken en ga goed opletten waar hij staat. Hij kan er echt helemaal niks van en doet maar wat.
1 0
xstaniox
Al ben ik het er wel mee eens dat Veltman niet voor de lange termijn mag zijn. Dat moet echt Schuurs worden, maar wel pas als hij er echt klaar voor is.
0 0
trooop
Laat je niet omlullen, veltman is op dit moment het probleem helemaal niet. Altijd dezelfde zwakke types die zich altijd weer op pispaal veltman richten.
1 -1
xstaniox
Maar blijkbaar op dit moment toch beter dan Schuurs. En met een man minder beginnen is ook geen optie.
1 -1
Van Reenen
Als je als trainer zegt dat Ajax beter ging spelen nadat Siem eruit ging, waarom speel je dan niet vanaf het begin met Eiting.
4 -1
xstaniox
Omdat hij hoopte dat het niet nodig zou zijn. Hij ziet dit ook pas achteraf.
Beetje wat we bij Oranje met Koeman hebben, die begint ook altijd pas te ballen als wordt overgeschakeld op Plan B.
4 0
chloorbestendig
Siem had lekker in eindhoven of Australië moeten blijven.
2 -1
Johan1
Onze kale sukkel geeft al toe dat het na de wissels beter ging....pfff. Fijn dat hij dan zo laat wisselt. Kansloos, Ten Hag.
10 -1
ajaxdordtt
De man heeft echt een enorme plaat voor zijn kop.
5 -2
talent020
Siem is als invaller om iets te forceren of als stand in Van Donny nog wel te gebruiken, maar een basisplaats dat kan niet meer, Ten Hag had gewoon met Eiting en Gravenberch achter Donny moeten beginnen, Donny en Siem samen op 1 middenveld dat was op voorhand gedoemd om te mislukken.
3 0
Minsc
Kale clown is weer terug op kale clown niveau.
3 -2
Lewis Hamilton
Van alleen de samenvatting begin je al te koken...
2 0
Duif63
Ja, ik heb precies hetzelfde.
0 0
DS
Wat ik vooral slecht vond, is dat je weet dat Groningen zo gaat spelen, dat ze gaan rennen en vliegen voor iedere bal.
Hoe kan je jezelf dan zo laten verassen.
Dan zet je toch Alvarez erbij voor extra duel kracht, of kies voor Eiting om er onderuit te voetballen.
Dit was echt zo een middel of the road aanpak.
3 0
ajax4ever01
Wat is die Jorge Carrascal voor een speler? Is Ajax daarmee bezig als vervanger van Ziyech?
0 0
Patrick78
Er komt niemand....
2 0
AFCA.
Pleur Ten Hag eruit en haal Roger Schmidt snel op nu hij nog beschikbaar is.
3 -5
mvdk
Lekker simpel weer.
1 -1
ajaxdordtt
Je kan hem wel blijven verdedigen maar het wordt echt lachwekkend.
2 -1
mvdk
Ja, maar het is ook simpel om meteen maar weer de trainer te vervangen als het even niet loopt. Er moet wel iets gebeuren en dat is vooral de selectie in balans brengen. Het probleem ligt op ons middenveld, waar momenteel te weinig voetballende spelers rondlopen. Schone was bijvoorbeeld niet snel, maar wel sterk aan de bal en daar naast stond F de Jong. Nu stonden daar Gravenberch en Siem... Ik zou Schone terughalen. Die man is niet de snelste, maar zeer betrouwbaar aan de bal en een moordende vrije trap.
1 0
AFCA.
Als het even niet loopt? De echt goede wedstrijden dit seizoen zijn op 1 hand te tellen. Wedstrijde waarin Ajax 90 minuten lang de baas is en de tegenstander bij de strot grijpt en niet meer loslaat zijn een zeldzaamheid bij Ten Hag.
1 -1
mvdk
Tot de wedstrijden tegen Willem II en Valencia liep het heel behoorlijk en had Ajax geen kind aan de eredivisie en stond het bovenaan in de poule van de Champions League. Je hebt dus niet goed opgelet.
1 0
AFCA.
Ja bovenaan in de CL. Dat was meer geluk dan wijsheid hoor. Chelsea thuis qas beschamend. Valencia en Lille had je net zo goed kunnen verliezen aangezien. We in die 2 wedstrijden samen 10 100% kansen weggaven.

Als je puur naar de ranglijst kijkt gaat het prima. Maar ik kijk verder dan de stand. En dan moet je gewoon eerlijk zijn en zie je dat we echt niet goed voetballen. Het is dan ook vooral aan psv en feyenoord te danken dat we nog enigzins onbedreigd richting de titel gaan.
0 0
ReinBurg
Is Overmars al opgedonderd ? Dikgedrukte letters graag ik wacht....
4 -11
Duif63
In Overmars heb ik het nooit zien zitten, vorig jaar leek hij het licht te hebben gezien maar hij vervalt weer in oude fouten. Ten Hag heb ik lang verdedigt maar daar ben ik ook wel klaar mee. Als je Lang verhuurt en Babel aantrekt snap je er niets van. Dan heb ik het nog niet over zijn vreemde opstellingen en wisselbeleid.
5 -3
ajaxdordtt
Door wie denk jij dan dat de successen van de laatste jaren komen?
1 -3
Duif63
Jaren ? 1 succesjaar slechts.
1 0
ajaxdordtt
Europa league finale vond je mager?
0 -2
xstaniox
Dat was Bosz, niet Ten Hag.
Daar doelt Duif op denk ik.
3 0
ajaxdordtt
Ah, ik doelde uiteraard op Overmars.
0 0
Minsc
Cruijff
0 -1
megaonion
Labyad natuurlijk.
1 0
ajax4ever01
Door de reddingen van Onana
1 0
ajaxdordtt
Okee, ik help je. Wie heeft Onana gehaald?
0 -2
ajax4ever01
Bky
3 -1
goajaxgo
Tegen PSV speelt ie gewoon weer met Siem. En zo niet, dan met Marin. Traore uiteraard op de bank.
5 -1
Toon meer reacties