Oorwassing O19, O16 en O17 winnen in Rotterdam

BadembaBarrie, 25-01-2020 om 16:45, 34846 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax Onder 19 heeft zaterdag een beschamende nederlaag geleden tegen AZ (1-5). O17 en O16 wisten hun wedstrijden wel te winnen. O17 won vrij eenvoudig met 1-4 uit bij de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. O16 had het lastiger bij Feyenoord, maar won ondanks een 2-0 achterstand met 2-3.

LEES OOK: Waarom zakt Ajax O19 volledig door zijn hoeven?

FT | Sparta Rotterdam O17 - Ajax O17 (1-4)

Ajax O17 is met een ruime overwinning begonnen aan de kampioenscompetitie. Op bezoek bij Sparta Rotterdam O17 werd met 1-4 gewonnen. Zodoende zijn de eerste drie punten richting een mogelijke titel binnen. De doelpunten namens Ajax werden gescoord door de jarige Julian Rijkhoff, Kian Fitz-Jim, Raphaël Sarfo en Julius Dirksen.

Opstelling Ajax O17:

Van den Heuvel; Dakriet, Aertssen, Hillen, Dirksen; Brandes, Campagne; Sarfo, Fitz-Jim, Van Axel Dongen (Karahasanovic 68'); Rijkhoff (Braspenning 46').

Doelpunten:

0-1 Julian Rijkhoff (8')
0-2 Kian Fitz-Jim (65')
0-3 Raphaël Sarfo (83')
1-3 Sparta Rotterdam (90')
1-4 Julius Dirksen (90', pen.)

FT | Ajax O19 - AZ O19 (1-5)

Ajax O19 heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Op Sportpark De Toekomst werd het maar liefst 1-5 voor de ploeg uit Alkmaar. Ajax - waar de bekende namen als Brobbey, Hansen en Ünüvar ontbraken wegens speelminuten bij Jong Ajax en het eerste - keek bij rust al tegen een 0-2 achterstand aan. De aansluitingstreffer van Youri Regeer kort na de pauze bracht de spanning nog even terug maar het mocht niet baten. AZ bleef de bovenliggende partij en liep naarmate de wedstrijd vorderde steeds verder uit naar een vernederende uitslag. 


Opstelling Ajax O19:

Raatsie; Van der Sloot, Kasanwirjo, Rensch, Douglas; Llansana, Salah-Eddine (Yah 46'); Martha, Regeer, Tasci; Dostanic.

Wissels Ajax O19:

Dieker, Musampa, Warmerdam, Pynadath, De Waal, Yah, Frei.

Doelpunten:

0-1 AZ O19 (4')
0-2 AZ O19 (41')
1-2 Youri Regeer (49')
1-3 AZ O19 (69')
1-4 AZ O19 (78')
1-5 AZ O19 (86')

FT | Feyenoord O16 - Ajax O16 (2-3)

Ajax O16 heeft, na een sterke comeback, de miniklassieker op vijandige bodem met 2-3 naar zich toegetrokken. De Amsterdammers hadden het aanvankelijk lastig en stonden na 39 minuten met 2-0 achter. De aansluitingstreffer van Prince Aning, een minuut later, en de wissels van trainer Robin Veldman lieten de wedstrijd echter kantelen. Al vroeg in de tweede helft kreeg Feyenoord een rode kaart. In de slotfase scoorden Gabriel Misehouy en Diyae-Eddine Jermoumi, waardoor Ajax alsnog als winnaar van het veld afstapte. 

Opstelling Ajax O16:

Setford; Camara, Gooijer, Agougil, Aning; Oughcha (Vos 52'), Chourak, Jansen (Misehouy 41'); Bobson (Jermoumi 41'), Banel, Kalokoh.

Wissels Ajax O16:

Steur, Vos, Van Bohemen, Klaasen, Jermoumi, Misehouy.

Doelpunten:

1-0 Delano van der Heijden (18')
2-0 Gio-Renys Felicia (39')
2-1 Prince Aning (40')
2-2 Gabriel Misehouy (79')
2-3 Diyae-Eddine Jermoumi (80')

Bijzonderheden:

- Nassef Chourak (Ajax) mist penalty (37')
- Mees van Tol (Feyenoord) krijgt een rode kaart (52')

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint in Groningen? Zet in en krijg 6,40 keer je inzet terug! 

Volg de wedstrijden via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dennis1964
#HandenafvanHeitingaAnderskrijgjetikkieopjeneus
0 -1
Bky
Ik vind Heitingaout nog meevallen. Ik stem voor publiekelijk radbraken.
2 0
Ozymandias
Waarom krijgt Heitinga hier op AjaxShowtime bijna geen waardering voor het feit dat de talenten waar het bij Ajax om draaid (de 10% met het het potentieel om goede spelers voor het eerste te worden) zich onder zijn leiding individueel zo goed ontwikkelen dat ze op 16/17 jarige leeftijd al naar Jong Ajax worden doorgeschoven of zelfs hun debuut voor het eerste al maken? Ik ben hem enorm dankbaar voor zijn bijdrage in het opleiden van talenten als de broertjes Timber, Brobbey, Gravenberch, Taylor, Hansen en Ünüvar.
4 0
Bky
Doe nou verdomme gewoon even leuk mee... jemig.

#HEITINGAOUTZONDERREDEN.
4 -2
Radie125
HEITINGAOUT
0 -8
Superjan
Tegen de leeftijdsgenoten van AZ? Hoe oud was het elftal wat Ajax op de mat bracht gemiddeld?
0 0
Sonofafca
Heitinga moet ontslagen worden.
1 -8
Babangida83
Juist niet. Is juist degene die zijn ego hier ten koste van de resultaten laat gaan. Respect.
3 -1
JariL95
vanwege het feit dat hij bijna zijn hele elftal kwijt was aan Jong Ajax? inderdaad ontslaan die man. Hoe durft hij die jonkies te vroeg klaar te stomen voor jong Ajax.
7 -1
geDaante
Het is ook wel een gebrek aan een duidelijke rode lijn qua speelwijze tussen de verschillende elftallen. Een talent uit -17 moet zonder veel na te hoeven denken zó met -19 mee kunnen spelen, en weten wat er van hem gevraagd wordt. Het zou dan alleen een kwestie van sneller handelen moeten zijn.
4 -4
MosesD
Zo creëer je eenheidsworsten. Een speler moet geprikkeld worden en blijven en dus meerdere systemen kunnen begrijpen. Zo word je bovendien minder voorspelbaar.
2 -1
Web
Maak je van die eenzijdige voetballers van maar in een systeem kunnen spelen
Voetballers moeten in meerdere systemen mee kunnen
Waarom denk je dat De Ligt het zo moeilijk heeft, daarom
Is de Ligt zelf inmiddels ook wel achter


Ik mag je altijd graag lezen ( omdat je alles wil onderbouwen ) maar toch ben ik het lang niet altijd met je eens
2 -1
Babangida83
Dat is andersom ook bij voetballers die naar Ajax toekomen. Die hebben altijd minstens een half jaar nodig om aan t systeem te wennen.

De Ligt is logisch. Die gaat van initiefnemend voetbal waarbij je door moet dekken naar afwachtend voetbal waarbij je dat vooral niet moet doen.

Bij Ajax werden ze op verschillende posities neergezet om daar juist slimmer in te worden. Juist de lichting met o.a. De Ligt was daardoor tactisch een stapje verder, met Eiting voorop.
1 0
Web
Vandaar dat je ze veelzijdig op moet leiden, verschillende systemen moet leren, ben je veel minder kwetsbaar
Een hele goede zaak dat ze op verschillende posities moeten spelen, ben ik altijd voorstander van geweest, ook hoger laten spelen voor meer weerstand, spelers moet je uitdagen en prikkelen

Het is mijn reactie op geDaante die zegt dat alle teams het zelfde moeten spelen, dat hoeft niet altijd zo te zijn, de beste spelers moeten altijd meerdere situaties in het veld tegen komen, moeten kunnen schakelen. Eiting hoeft je niet te leren voetballen, maar moet wel leren te spelen als je de bal niet hebt. Gravenberch heeft daar sprongen ingemaakt, kijk maar eens het verschil van de Gravenberch tegen PEC en Sparta.
Maar ik hou van het Ajax voetbal, het moeilijkste en het mooiste
2 0
geDaante
Neemt niet weg dat ik Heitinga niet veel vind, en de algehele voetbalstijl die nu heerst. Ik mis teveel het combinatiespel. Ik heb sinds het vertrek van Jonk een Ajax jeugdteam nooit meer zo goed en aantrekkelijk zien spelen als toen.
4 -3
Web
Het gaat om de individuele spelers de betere spelers, moeten in alles geprikkeld worden.
Meerdere systemen onder de knie krijgen, zodat ze kunnen schakelen, vooral als ze de volgende stap willen maken
En dan zijn er vaak maar 3 of 4 , soms nog minder in een team
De rest is bijzaak, zijn nodig om de beteren aan te vullen en een team te vormen
Ajax is heel goed bezig, laten de kampioenschappen schieten, omdat ze individueel beter moeten worden, vandaar dat ze in hogere teams spelen
1 -1
geDaante
Prima dit, veel jongens doorgeschoven dus begrijpelijk, gingen meer druk zetten op het eind met geslaagde counters van AZ tot gevolg.

Het is goed voor Ajax-talenten zo nu en dan op de bek te gaan. Zo beseffen ze dat ze er nog niet zijn, er meer bij komt kijken dan talent alleen, ze hun talent nog verder moeten ontwikkelen, en zowel individueel als in teamverband beter moeten gaan spelen.
6 -2
wolterx
Jermoumi scoorde maar 1x voor o16 vandaag, Misehouy maakte die andere namelijk. Alsnog hele knappe overwinning daar, van 2-0 achter terug gekomen terwijl er toch wat spelers met o17 mee waren en dus jongens uit o15 aan moesten vullen.
2 0
ElPistolero9
Alle verzachtende omstandigheden meegenomen blijft dit toch gewoon een gênante uitslag. Ik ga er vanuit dat AZ ook spelers doorschuift, allicht minder dan Ajax. Het blijft opvallend hoe klein het verschil is tussen onze en hun jeugdelftallen, als je kijkt naar het budget van hun opleiding (2m geloof ik) en die van ons (12m). Wellicht tijd om niet hun spelers, maar wat beleidsbepalers daar weg te trekken.
9 -3
jaripettersson
Toch altijd weer genieten van de reacties van enkelen hier. Je kan ze van tevoren al uittekenen. Gelukkig kunnen de meeste mensen dingen in perspectief plaatsen.
6 -3
Schip
Oef, ook deze ploeg lijkt me te goed voor een dergelijke uitslag thuis.
3 0
ditisdebeslissing
simpel uit te leggen. onze jonkies spelen in de kkd. dus ergens moet een gat vallen..hier is hij.
6 -2
AjaxDaniel
Wat een uitslag. Speelde AZ met hun beste spelers? Ajax schuift natuurlijk de grote talenten snel door, maar dit is schandalig.
3 -2
MPAjax
az onder 19 kan putten uit een grotere selectie met gemiddeld oudere spelers, tel uit je winst

behalve dat mist onder 19 belangrijke aanvallende spelers die zijn geselecteerd voor hogere elftallen
2 -1
trodat4030
Wow, als Nana zelfs pingels mist, is t wel heel erg mis... Die heb ik nog nooit zien missen...
2 -1
IboAFCA
Heitinga Out?
6 -5
Web
Ik heb ook geen hoge pet op van Heitinga
Maar weet je ook wie er allemaal niet mee doen?
Al die spelers die in Jong Ajax spelen
2 0
appeltje
In de omschakeling is het echt verschrikkelijk kwetsbaar. Nu al meerdere keren gezien dat AZ volledig vrij staan binnen de zestien na een omschakeling.
0 0
Engeltje
AZ doet het roch goed zoniet beter met de jeugdopleiding, waar wij spelers kunnen halen vanuit alle windstreken moeten zij het doen met veel minder budget maar presteren over het algemeen wel heel goed.
2 -11
trodat4030
Wel heel opvallend dat jij ALLEEN maar in de jeugdtopics te vinden bent als er verloren wordt. Bij louter overwinningen ben je in geen velden of wegen te bekennen..
7 0
Engeltje
Volgens mij is het heel normaal dat we wedstrijden winnen in Ned met het budget wat we erin stoppen, daar zijn ze in de KKD jaloers op
1 -3
trodat4030
Volgens mij ben jij gewoon allergisch voor positiviteit, je bent er dan namelijk nooit. Alleen als er wat te zaniken valt. En je maakt verder van elke mug een olifant en weigert ook maar énige notie te nemen van welke verzachtende omstandigheid dan ook, dat valt gewoon ontzettend op.
3 -1
Engeltje
Ik ben misschien van een andere generatie, volg Ajax ongeveer 40 jaar en het zit er gewoon in dat je nooit tevreden bent en altijd kritisch maar ook zeker TROTS op de club, als ik dan naar deze wedstrijd zit te kijken en deze uitslag eruit rold dan vraag me af hoe AZ het met veel minder budget toch goed voor mekaar heeft, dat is alles hoor geen paniek
1 -3
Suarez16_
Als je Ajax zou volgen dan zou je ook weten dat de beste talenten van de o19 (Unuvar, Hansen, Brobbey, Taylor) zijn doorgeschoven in de winter naar Jong Ajax. Dan is het niet heel gek dat Ajax o19 het lastig heeft als alle dragende spelers voorin weg zijn.
0 0
MPAjax
zijn veel spelers die één of teams hoger spelen die deze wedstrijd hadden kunnen beslissen in het voordeel van ajax onder 19
0 0
insectenverdelg
O ja gebroeders Timber mogen ook nog O19 spelen. Dat zijn er al 7 die niet meedoen hier. O wat heefft Ajax een slechte 019 lichting. ( hoewel sommigen nog geen eens 019 zijn van deze lijst!)
1 0
insectenverdelg
Hoezo beter? Alles mbt resultaat doet niet ter zaken. Bij dit team missen speelrs als Taylor, Unuvar, Hansen, Gravenberch en Brobbey.allemaal 019 spelers die al een stap hebben gemaakt om meer weerstand te krijgen. Winnen telt niet in de jeugd. Persoonlijke ontwikkeling wel
3 -2
trodat4030
O19 blijf ik de uitzondering op de regel vinden omdat de titel YL betekent. Dan moet je dus in feite winnen voor de ontwikkeling (van de o19 van volgend seizoen). Dat blijf ik een onderschat punt vinden. Maar goed, mijn mening op dat vlak kan je bij de reacties op onderstaand artikel lezen.

https://www.ajaxshowtime.com/article/opinie/128638/ajax-ziet-geen-heil-in-nieuwe-o21-competitie
0 0
insectenverdelg
Tja de titel on Nederland is dit jaar ook YL. Zelfs al in de groepsfase direct. Ben met je eens dat YL bijdraagt aan de ontwikkeling. Alleen is t ook goed dat voor jonge spelers dat zr doorgeschoven worden om meer weerstand te krijgen. Een Brobbey was uitgeleerd op O19 niveau. Daat was geen uitdaging meer voor hem.
1 0
Engeltje
1-5
0 -4
wolterx
De o15 won dit seizoen met 1-6, nu is Ajax weer de beste opleiding. Zo werkt het toch met deze redenatie? Een losstaand resultaat zegt weinig over de opleiding, begrijp daarom die verafgoding van AZ niet altijd. Winnen ze dan zijn ze geweldig, verliezen dan is het doodse stilte en is het normaal. 2 seizoenen geleden gaf o19 de 3x met 3+ doelpunten verschil slaag maar stonden daar wel op Gravenberch na alleen maar spelers uit 2000 of 1999. Vorig seizoen werd je kampioen met een extreem jong team, nu doet een extreem jonge ploeg het goed in de KKD terwijl Jong AZ ergens in rechterrijtje bungelt met minder dan de helft van puntaantal dan Jong Ajax heeft met 3 spelers die in dit team zouden mogen spelen en meer dan 90 minuten hebben gespeeld (En een huurling dan). Terwijl bij Jong Ajax enkele sterkhouders hier nog hadden mogen spelen, is maar net wat je wilt. Dat o19 momenteel een matig team is kan weinig verrassend zijn, dat is een keuze die is gemaakt. Die groep talenten kan mee in de KKD, hebben ze veel meer aan dan weer kampioen worden bij o19. En dat je dan op je bek kan gaat is risico erbij, teams als o14 en o15 waar nog amper geschoven is worden met overmacht winterkampioen, o16 ondanks het schuiven gewoon bovenaan geëindigd. Elke andere club in Nederland had in positie Ajax willen zitten, zeker ook AZ.
2 -1
insectenverdelg
En? Daarom is de jeiud van AZ, dat het overigens heel goed doet, beter?

Morgen staat er een Ajax tegen groningen aan de aftrap waar 6 of 7 spelers die in de eigen jeugd hebben gespeeld. Daar gaat het om. Niet om dat er nu 1-5 op t scorebord staat bij een team waar 7 spelers bij hadden kunnen zijn, maar die al doorgeschoven zijn.
1 -1
trodat4030
Das balen..
0 0
appeltje
Ik begin steeds minder fan te worden van Llansana...
0 -2
trodat4030
Ja? Ik vind het een heerlijke speler die zeker niet altijd opvalt, behalve als ie er niet is.. Dan mis je hem vaak 'opeens'.
0 0
appeltje
Ja, ik vind hem een beetje stil staan in zijn ontwikkeling. Daarbij vind ik hem echt teveel overtredingen maken en veel slidings, waarbij hij vaak te laat is. Dat mekkeren helpt ook niet mee haha. En hij is veruit de oudste van deze groep, bijna een jaar ouder dan de meeste.

Hopelijk kan hij volgend jaar bij Jong Ajax weer een stap zetten.
2 0
trodat4030
Ja ik zie wel wat je bedoelt inderdaad. Ik vind hem uitermate belangrijk, ook echt dé aanvoerder. Buiten het mekkeren, is ie namelijk ook voortdurend verbaal aanwezig, staat ie te wijzen en te zwaaien om de boel te organiseren enzo. Daarin is hij echt heel belangrijk imo. Zijn spel met de bal of verdedigend stagneert ietwat de laatste tijd, maar dat kan ook een vorm dingetje zijn. Althans, dat hoop ik heel erg.
1 0
AjaxDaniel
Gaat lekker....
0 0
trodat4030
Lekker Terrence...... :-(
0 0
appeltje
Is toch gewoon Rensch die zich laat aftroeven?
2 0
trodat4030
Waarmee ik niet zeg dat Regeer het sterk deed hoor, maar vond het echt de fout van Douglas.
2 0
appeltje
Wacht, heb je nou over het moment van de 2-0 of niet?
0 0
trodat4030
En ik dacht dat je Regeer typte ipv Rensch, Regeer verloor het duel met degene die de bal van Rensch (waar ik Douglas dacht) onderschepte. Ik ben een beetje met teveel tegelijk bezig denk ik, sorry.
1 0
trodat4030
Ja. Daar speelt Douglas die bal toch in de voeten van een AZ speler en stopt dan met voetballen/verdedigen omdat ie vond dat ie geduwd werd? wat imo gewoon een schouderduw was.

Of ik moet het verkeerd hebben gezien, maar volgens mij leverde Douglas die bal zomaar in..
0 0
appeltje
Was echt Rensch. Staat ook in de Twitterfeed hierboven. Heb het meerdere malen terug gekeken en het was echt helemaal geen overtreding.
0 0
trodat4030
Ow het was Rensch, mijn excuses dan naar jou en Douglas haha.

Lekker Devyne....:-(
1 0
appeltje
Hahaha kan gebeuren joh!
0 0
trodat4030
Terrence speelt m zo in de voeten van die AZer en zet geen stap meer. Je af laten troeven kan gebeuren, maar gewoon stil gaan staan en wachten op een fluitsignaal dat niet komt is gewoon dom.
0 0
3*stars*3
Wat is dat toch met die Pynadath?
Zelfs als spelers meegaan naar Qatar was hij een bankzitter bij jong Ajax en kreeg zelfs Timber voorkeur op de flank.
Nu weer bankzitter.
Wat is het met die jongen, fysiek, mentaliteit?
Aan zijn voetballende kwaliteiten kan het toch niet liggen?

Pfff, 0-1 Az, wel prachtig erin gejaagd...
1 0
Amp
Snap eerlijk gezegd ook niet meer dat pynadath nog in de jeugdopleiding zit. Mocht vorig jaarbij dave vos nauwelijks opdraven, heitinga gunt m eeinig tot geen minuten en vd gaag gebruikt m ook minimaal. Als je een speler toch alleen laat trainen, laat m dan ruimte maken voor iemand waar je het wel in ziet zitten. Vind t technisch echt een geweldigr speler en zou m graag meer willen zien spelen om te zien hoe hij zich ontwikkelt, maar afgaande op speelminuten lijkt t wel alsof ze zelfs meer zien in solomons en tethani...
2 0
trodat4030
Ik vrees dat het gewoon het type speler is. Zijn nog amper echte ouderwetse vleugelspelers. T zijn allemaal individualisten geworden die met hun goede linker op rechts staan of hun goede rechter op links. Doorgaans spelers die vroeger op 10 zouden staan. Ouderwetse buitenspelers worden back of vertrekken. Op 10 staan dan weer lopers die technisch minder zijn en het liefst niet creatief. Creativiteit staat garant voor balverlies en dan heb je liever 8 dan 5/6 spelers achter de bal. Angst regeert.

Ook misschien wel de reden dat Pynadath geen contract heeft, fysiek lijkt er geen back in hem te schuilen, t is geen moderne buitenspeler, dus past t niet echt in het pulletje bij Ajax. Maar goed, das geen absolute waarheid, meer mijn analyse van wat ik zie gebeuren de laatste jaren. Gino Dekker en Nunnely haalden het ook niet, ook beiden klassieke buitenspelers. Kluivert was de laatste en deels een moetje (El Ghazi vertrok in de winterstop, Traore ging naar de Afrika Cup) en eigenlijk is Justin ook een moderne linksbuiten met een goede rechter.
2 -1
Amp
Mjah kan zijn. Maar dan zou je toch hopen dat jeugdtrainers met hem aan de slag gaan om m gericht om te vormen en daar kansen voor geven, ipv hem te laten verpieteren. Vind t echt bizar om te zien dat er jeugdteams spelen zonder aanvallers op de vleugels. Had bij pynadath juist wel het goede gevoel dat het een moderne winger kon worden met zn skills en werkethiek
0 0
trodat4030
Sommige spelers zien een andere positie zelf niet zitten. Van Sierhuis wilde men als 1e jaars A junior omvormen tot een (lopende) middenvelder en zou als spits als 5e in de pikorde starten. Sierhuis koos toch voor de spits, aan het einde vh seizoen was hij nr eerste keus, het kan verkeren.. Lartey wilde in Jong per se CV spelen en niet op de rechtsbackpositie, nmm had ie als back veel verder gekomen.
1 0
wolterx
Ook misschien interessant. Hlynsson laatst gewonnen penalty bij 2-0 overwinning van IJsland o17 (hij is o16) en vandaag goaltje bij 2-1 overwinning.
3 -1
Hollister
Dus ook een prima aanwinst?
0 0
wolterx
Geen idee, laat me graag verrassen. De 2 wedstrijden van IJsland o17 net gekeken maar dat is geen ploeg waar je met plezier naar kijkt, zijn goal was geen extreem lastige maar hij speelt als 8 beetje zoals Donny in jeugd. Wil hem zien spelen in een team dat beter positiespel speelt dan IJsland o17 doet. Probeerde vooral passlijnen eruit te halen en zoveel mogelijk uit de duels te blijven, technisch de schaarse momenten dat hij over grond bal kreeg zag er niet slecht uit. Weinig onnodige balcontacten, passen en doorbrengen etc. Zal in februari aansluiten volgensmij, zal denk ik voor de 8 positie komen. Niet meest defensieve middenvelder op eerste oog.
3 -1
Hollister
thnx
0 -1
wolterx
Ajax o13 verliest bij AZ, o14 wint thuis van AZ.
3 0
MK77
Oh nee de jeugdopleiding gaat ten gronde, hoera de jeugdopleiding is de beste van het universum.
0 0
Hollister
Doe niet zo flauw jongen, zeg wat je wil zeggen.. het gaat hier om jeugd.. ga anders lekker naar VP om te trollen
1 0
MK77
No worries dude. Gewoon een grapje
1 0
Hollister
Ok.. :-) maar je snapt dat dit zonder intonatie anders kan worden opgevat
0 0
MK77
Haha ik dacht dit ligt er zo dik bovenop...
Net als mijn nieuwe vriendin. luv joe schatje
0 0
trodat4030
Noem je je nieuwe vriendin nou dik? Niet zo slim jongen ;-)
0 0
MK77
Lekker vol dan?
0 0
wolterx
Dan zal o19 wel gaan bepalen wat het gaat zijn, haha.
0 0
MK77
Maar wat als ze gelijk spelen?
0 0
wolterx
Dan moet Heitinga weg, haha.
0 0
MK77
#OpportunismeIn
0 0
wolterx
Eerste goaltje van de jarige Rijkhoff voor o17 toch? 10e dit seizoen al, heel netjes voor een o15 speler in o16 en o17.
6 0
Hollister
Wolterx .. hoe goed is die spits van Az die vanaf 28 januari wordt overgenomen? omdat we natuurlijk zelf ook met spelers als Rijkhoff aardige spitsen hebt
0 0
wolterx
Schijnt te gaan tekenen bij AZ, Ernest Poku, maar wie weet. Is een snelle speler met veel diepgang, ergens vergelijkbaar met Pinas toen die o16 was. Zou me trouwens niet verbazen als nog wat van AZ gaat komen maar of het Poku gaat zijn is nog niet duidelijk. Hoop vooral op een linkspoot voorin erbij, hebben we er heel weinig van gek genoeg.
0 -1
Hollister
Neem aan dat je bedoelt dat hij bij Ajax tekent op 28 febr, dat stond nl ook laatst in een artikel over hem
0 0
trodat4030
https://mobile.twitter.com/MariusWiegman/status/1220748570682413057

Was allemaal gebaseerd op een tweet van deze knakker, die moest het gisteren echter rectificeren..
0 0
wolterx
Nee, ik bedoel echt AZ. Zijn hele gemixed geluiden rond hem, maar lijkt steeds meer te lijken dat hij gaat blijven bij AZ. Zekerheid dat hij gaat komen is er nog niet, wel zeker dat Ajax al langere tijd interesse toont dus wie weet wat gaat gebeuren. Is over paar dagen 16, dan zal wel duidelijk worden.
0 -1
Hollister
ok.. dat zijn idd nieuwe geluiden dan...
0 0
Hollister
je zag natuurlijk voor de winterstop dat diverse teams er heel goed opstonden... kans is nu natuurlijk wel met het vervroegd doorschuiven van de betere spelers naar een niveau hoger dat je resultaten van de teams na de winterstop wat meer zullen tegenvallen... kan voor sommigen die niet weten wat er gebeurd is wel eens heel verkeerd beeld geven hoe onze jeugd er werkelijk voorstaat...
0 0
Knalpot
" kan voor sommigen die niet weten wat er gebeurd is wel eens heel verkeerd beeld geven hoe onze jeugd er werkelijk voorstaat..."

Dat is precies wat er met jong Ajax gebeurt op dit moment, gisteravond was de wereld te klein volgens jou toen jong Ajax geen winnaarsmentaliteit vertoon. Beetje krom niet?
2 0
Hollister
Nee vriend dat lees jij mijn comment verkeerd...
Ik heb gisteren 2 dingen gezegd:
1. Dat Pieirie absoluut geen Ajax materiaal is en waar Schuurs dat vorig jaar ook nog niet was zie ik bij Pierie niet die potentie.
En 2. (en dat beschrijf ik hierboven ook weer: Dat deze grote talenten bepaalde facetten van het voetbalspel missen, nl wedstrijden te killen, over de streep te trekken, gogme.
ja ik vind dat Ajax hier te weinig mee doet in de opleiding... pas vanaf Jong Ajax wordt geleerd om op resultaat ook wedstrijden te winnen.. dat is een mentale training... wij beheersen wel de positieve arrogantie in de opleiding, maar voor mij is voetbal meer dan alleen tiki taka .. hoe mooi ook...
Een resultaat halen bv zoals dit jaar in CL met 9 man tegen Chelsea, gewoon op karakter en dan maar eens een keertje niet met mooi voetbal... Het is nl niet OF maar EN in mijn ogen.
Ik heb de afgelopen jaren door de gehele opleiding teveel wedstrijden gezien dat wij (Ajax) wedstrijden in de laatste minuten alsnog verloren of gelijkspeelden of een goal tegen kregen...
Duurste voorbeeld hiervan is het mislopen van CL finale vorig jaar.
Jij mag anders vinden maar aspecten als gogme, fysiek, mentaliteit, killen, wil om te winnen, wil om ten koste van alles resultaat te halen, dat aspect is heel matig bij Ajax verwerkt in de opleiding.
niet voor niets dat Duitsers de naam hebben, die gaan altijd tot het gaatje en dat blijkt dus zich wel te lonen.
0 0