Jong Ajax laat NEC terugkomen en speelt gelijk

JesseTH, 24-01-2020 om 21:55, 29020 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Jong Ajax heeft vrijdagavond gelijkgespeeld op bezoek bij NEC. Na een 1-3 tussenstand na ruim een uur spelen leek er geen vuiltje aan de lucht, maar niets bleek minder waar. De beloften incasseerden nog twee goals en speelden met 3-3 gelijk.

De Amsterdammers begonnen sterk aan de wedstrijd. De beloften zetten NEC goed onder druk, waardoor de thuisploeg nauwelijks aan voetballen toekwam. Toch was het NEC met het eerste wapenfeit. Uit een corner werd op de lat gekopt door verdediger Josef Kvida. Verder was het vooral Jong Ajax dat speldenprikjes uitdeelde. Meer dan speldenprikjes waren het niet. De ploeg van Mitchell van der Gaag grossierde in balbezit en kansjes, maar van groot gevaar in de vijandelijke zestien was lang geen sprake.

Verder kende de eerste helft vooral veel overtredingen, waarmee NEC enigszins in de wedstrijd bleef. Het vertraagde het spel van de Amsterdammers in ieder geval. Men kon echter niet voorkomen dat Jong Ajax voor rust alsnog op voorsprong kwam. Even stond de organisatie van de Nijmegenaren niet goed opgesteld en gelijk was het raak. In de omschakeling werd Danilo gevonden. De Braziliaan dribbelde vanaf links naar binnen en haalde succesvol uit.

Na de rust wist de thuisploeg de stand algauw weer recht te trekken. NEC kreeg een penalty te nemen nadat Kik Pierie een overtreding beging in het eigen strafschopgebied. Oud-Ajacied Zian Flemming ging achter de bal staan en faalde niet. Jong Ajax knokte zich meteen weer terug in de wedstrijd en kwam weer op voorsprong. Brian Brobbey ontving de bal van Kenneth Taylor, zette zijn lichaam er goed in en wist af te werken voor de 1-2.

Na ruim een uur voetballen zorgde Brobbey eveneens voor de 1-3 en daarmee een marge van twee. De beloften gingen een snelle combinatie aan over vele schijven, waarna de spits het eindstation was en afrondde. Even later was diezelfde spits ook nog dicht bij een hattrick, maar een polletje en de doelman wisten dat te voorkomen. Aan de andere kant viel even later wel de aansluitingstreffer. Juan Castillo wist niet in te grijpen bij Anthony Musaba, waardoor de aanvaller van NEC uit de draai binnen kon schieten.

Hierna waren er nog ruim tien minuten die Jong Ajax door moest zien te komen om de drie punten daadwerkelijk mee naar Amsterdam te nemen, maar daar slaagde de ploeg niet in. Het was opnieuw Flemming die de ploeg van Van der Gaag pijn wist te doen. Hij werkte een voorzet, die al over de achterlijn gegaan leek te zijn, volledig vrijstaand binnen. NEC ging hierna op zoek naar de voorsprong, maar ook Jong Ajax liet zich niet onbetuigd. Alex Méndez was er dichtbij met een schot van afstand, maar zijn poging verdween net naast en daardoor eindigde het in 3-3.

Opstelling NEC:

Branderhorst; Van Eijden, Kvida, Kuipers, Musaba, Van Landschoot, Okita, Dijkstra, Romeny, Flemming, Van Rooij.

Wissels NEC:

Roefs, Van de Looi, Velikonja, Wolters, Sellouf, Odenthal, Lartey-Sanniez, Proper.

Opstelling Jong Ajax:

Scherpen; Van Gelderen, J. Timber, Pierie, Castillo; Ter Heide, Méndez, Taylor; Q. Timber, Brobbey, Danilo.

Wissels Jong Ajax:

El Maach, Kemper, Douglas, Hansen, Ünüvar, Solomons.

Doelpunten:

0-1 Danilo Pereira (45')
1-1 Zian Flemming pen. (51')
1-2 Brian Brobbey (55')
1-3 Brian Brobbey (65')
2-3 Anthony Musaba (79')
3-3 Zian Flemming (87')

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint in Groningen? Zet in en krijg 6,40 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Ik vind het jammer dat Quinten Timber dit seizoen nog nauwelijks op het middenveld van Jong Ajax heeft gespeeld. Hij heeft zich vorig seizoen (onder Heitinga) enorm ontwikkeld en lijkt me qua type de ideale rechtermiddenvelder (in een systeem met een '10') doordat hij voetballend vermogen koppelt aan een bepaalde felheid. Hopelijk krijgen Hansen en Ünüvar een vaste basisplaats op de flanken zodat Quinten op het middenveld kan komen te spelen.
0 0
DrFootball
Vond het een leuke pot waarin Ajax veel beter was. Pas toen NEC meer fysiek ging spelen zag je dat Ajax het wat moeilijker kreeg. Hetgeen volstrekt logisch logisch als je speelt met veel 16 en 17 jarigen. Dat zal nog wel vaker gebeuren in het lopende seizoen, maar poeh er lopen wel een paar pareltjes rond. Hopelijk kunnen zij de laatste stap zette,

Scherpen vind ik verbeterd in het meevoetballen. Hij is goed op ballen die op hoogte richting zijn doel worden geschoten. Ik zie nog wel verbeterpunten, namelijk de ballen die laag worden ingeschoten en zijn lange trap.

Van Gelderen is een aardige back, maar ik zie hem het 1e niet halen. Jurrien Timber is op dit moment de beste speler van Jong. Als hij zo doorgaat heeft Ten Hag straks met Schuurs en Timber twee talentvolle rechter centrale verdedigers. Pierie valt mij als mandekker tegen. Ook zie ik in hem geen aanvoerder. Zie hem weinig coachen en praten met zijn medespelers. Dat deed Van der Gaag vanaf de kant. Ook maakt hij veel onnodige fouten. De vergelijking met Schuurs wordt vaak gemaakt, maar die vond ik vorig jaar rond deze tijd verder dan Pierie. Ook Castillo valt mij wat tegen. Aanvallend is het best aardig, al loopt hij vaak teveel met de bal. Verdedigend houdt het niet over. Dekte bij de 2e goal niet goed.

Ter Heide is een enorme ijzervreter, met longen als een paard. Hij mist in mijn ogen wel het fysiek voor zijn positie, maar compenseert dat door keihard te werken. Mendez, deed hij mee gisteren? Buiten een schot vlak voor tijd niets van gezien. Hij liep zich continue vast. Ik denk dat hij beter zou renderen bij een team waarin hij meer ruimtes voor zicht heeft. Bij Taylor zie je af en toe prachtige dingen. De pass bij de 1e goal van Brobbey was perfect op maat.

Quinte Timber is een middenvelder en speelt al weken op de buitenpositie. Daar komt hij in mijn ogen minder uit de verf. Gaat Ajax nog een talentvolle buitenspeler halen? Ook Danilo is geen buitenspeler, maar een aanvaller. Speelt na zijn blessure nog wat onwennig, maar maakte een prachtige goal. En Brobbey laat zien over talent te beschikken. Wat had bijvoorbeeld de veel oudere Van Eijden het moeilijk om Brobbey van de bal te krijgen. Het zat hem niet mee dat de scheidsrechter steeds tegen hem floot. Onbegrijpelijk! Daarbij maakte hij 2 goede goals, waarbij de derde goal echt een juweeltje was.
4 0
MankeNelis
Los van het resultaat, de derde van jong Ajax, wat een goal zeg. Vooral hoe dat balletje op de rand 16 over wel 5 - 6 schijven Brobbey feilloos vrij gespeeld wordt. Hoogstaand voetbal, daar gaat het om.
0 0
Red Devil
Heel dom weggegeven die 1-3 gisterenavond.
Geen echte winnaarsmentaliteit en denken dat de buit al binnen was.
Ze liepen als oude wijven te verdedigen het laatste kwartier bij jong Ajax.
0 -4
EKS
Bij Jong Ajax is het altijd al zo geweest dat ze rond de 80ste minuut opgebrand raken. Dat komt vooral omdat ze nog niet volwassen zijn.
0 0
Bky
Hoe kan je nou Jong Ajax, dat eerste staat, betichten van "geen winnaarsmentaliteit".
2 0
FrankBeton
Het zijn jonge pikkies van 17, waar heb je het over
4 0
Web
Gelijk spel was niet nodig, maar dat komt ook dat er geen routine tussen loopt, en is ook helemaal niet erg, leer je alleen maar van.
1 0
Cruijffthebest
Die Pierie gaat het niet redden of er moet heel wat gaan gebeuren, veroorzaakte een penalty en stond lucht te verdedigen bij de 3-3.
1 -5
MPAjax
die wissel heeft ze de das omgedaan
0 -2
Radie125
Prima pot weer veel goede leer momenten voor Jong. Spelen sowieso leuker dan oud Pisvee
6 -1
Jaridebeste
Over het algemeen een goede wedstrijd van Jong Ajax en wat een geweldig doelpunt de 1-3. Genoten daarvan! Wel erg jammer dat ze het toch nog weggaven, hoewel ik het idee had dat die bal over de achterlijn was bij de 3-3. En Castillo had het ontzettend moeilijk tegen die Musaba. Dat viel me niet mee. Ben wel Brobbey fan ;-)
5 0
NouriVandeBeek
Al met al een hele goede wedstrijd voor de Jonge Ajacieden, maar het is wel een beetje zonde. De eerste twee doelpunten van NEC waren echt niet nodig.

Taylor en Brobbey wel allebei met twee hoopvolle optredens.
1 0
amthree
Waar sommige zich druk om maken, jong ajax is er om te leren om op prof niveau te spelen..
11 -1
arigold
Precies. Een paar halen Ajax 1, daar gaat om.
2 0
onderkantlat
Leuke wedstrijd gezien, 1e plek is leuk maar geen must voor Jong
6 0
Duif63
Castillo en Pierie worden nooit Ajax 1 materiaal. Als je op dit niveau al zo verdedigt, wat wordt dat dan op CL niveau ?
2 -8
Babangida83
Castillo heeft altijd wel een goal op zijn geweten. Hij zal aan zijn concentratie moeten werken. Dan zou ik hem graag eens op hoger niveau zien.
1 -2
PetrosQ
Dat kan je niet zeggen. Als je Onana zag in het eerste half jaar bij Jong Ajax, dan had je ook niet gedacht dat hij zover zou komen. De Ligt maakte ook fouten. En er werd zelfs even getwijfeld aan De Jong, die op relatief late leeftijd debuteerde voor Ajax 1.
2 -1
Freddy
Daar zit inderdaad te weinig verdedigende kwaliteit. Ik hoop dat ze de optie op Castillo ook niet gaan lichten en Salah-Eddine door schuiven.
3 -6
Inhartennieren
Frank de Boer is er groot mee geworden.
0 -4
Duif63
Frank was een beetje makkelijk, vooral omdat hij zo verschrikkelijk goed kon voetballen. Daar is bij Pierie en Castillo echter geen sprake van. Bovendien was Frank een geweldige kopper. Zie ik ook niet bij die twee.
2 -3
Amp
Leuke pot, brobbey echt een beest. Scherpen ook wel ok, net als timber op 3. Q timber wordt wel een beetje verkracht zo steeds linksbuiten, en dan mag ter heide wel steeds op 6 staan, beetje jammer. Ongelooflijk wel hoe pierie zo bij twee goals van nec betrokken is. Castillo heeft t ook steeds overzn hoop op een contract, maar zie hem verdedigend elke wedstrijd weer ernstige fouten maken. Als ze hem verlengen zal t waarschijnlijk vooral zijn om een gat op te vullen in jong totdat salah eddine er klaar voor is
0 0
DUDE92
Ik heb genoten. 3-3 uit bij NEC is voor zo'n jong Jong gewoon een prima resultaat, alleen jammer nu omdat er achteraf meer in had gezeten. Maar waar de laatste twee tegengoals kwamen door ladoniek verdedigen, zag ik toch ook zeker genoeg gretigheid in de ploeg. Doorselecteren of terugzetten naar o19 op basis van deze wedstrijd is gewoon je reinste onzin.
3 -1
Starkoo
Blinde grensrechter kost jong Ajax de koppositie!
2 -6
Radie125
Vertel doel je op die 3e goal was echt niet achter de achterlijn gewoon een terechte goal
2 0
Mocrodammerr
maakt niet uit boys. ze zijn nog jong enso. leermomentjes. pppgggggggg
2 -2
sucre
hehe.. je begrijpt het!! 17 en 18 maak je niet druk..
2 -1
Suarez16_
Castillio staat echt te slapen bij de 2-3. Dat mag echt niet. Daarnaast leek die 3-3 echt een meter over de achterlijn.
0 0
appeltje
Was echt niet over de achterlijn.
3 -2
Radie125
klopt
0 0
Vak117
Ik snap de trainer niet. Wisselt Sontje erin voor Danilo en zet hem op rechtsbuiten, om vervolgens Unuvar te brengen voor Brobbey en heel je aanval om te gooien. Verder hoop ik voortaan Q Timber op de plek van Ter Heijde en een aanval met Unuvar Brobbey en Sontje Hansen.
Al met al een goede leerschool, zoals hieronder ook al een keer aangegeven, zo’n wedstrijd moet je kapot spelen en niet op het hoge tempo door spelen.
2 0
Babangida83
Bij jou gaat t om presteren. Bij Van der Gaag om opleiden. Blij dat hij de trainer is van dit opleidingsteam.
1 -1
Tjpknge
Dat zeg je zeker ook bij Ten Hag, haha. Of heb je daarvoor een ander excuus?
0 -1
Babangida83
Nee, dat zeg ik bij Ten Hag niet. Dat is geen opleidingsteam.
0 0
AFCAjax
Heb jong dit seizoen niet veel gevolgd, maar op basis van 2e helft die ik gezien heb hoeft die optie op castillo niet gelicht te worden.
1 -1
Vak117
Helaas is het al het hele seizoen wisselvallig bij hem.. Ene wedstrijd denk je zoo wat een speler en die moeten we hebben, andere wedstrijd wat jij nu denkt. Ik zeg geef hem een kans, indien de prijs niet te duur is.
0 0
oxxer
Wat liet Castillo zich bij die laatste counter wel heel erg makkelijk wegzetten.
3 0
TPajaxfan
Niet dat ik verwacht dat Ter Heijden ooit echt het eerste gaat halen, maar toch zeker een hele goede stofzuiger voor dit team.
0 -5
036AFCA97
Oooh Wolters. Zat laatst naast hem aan een tafel bij Cannibale Royale. Kwam me al bekend voor maar kon me niet herinneren hoe die heette. Goeie rechter directe heeft die.
1 0
ditisdebeslissing
dit is gewoon super knap hoor jochies van 16/17..
4 -1
MaximilianRosse
Jammer van die 3-3 maar een mooie les voor ze.
1 0
stopperspil
Dat verdedigen... geen sliding geen duelkracht
1 0
oxxer
Bovenaan staan is bonus, van dit soort wedstrijden leren ze van.
2 -1
KickNiergever
Weinig kunnen zien maar waarom haalt vd Gaag Brobbey eraf? Die kan je toch juist goed gebruiken om een voorsprong vast te houden? Nu heb je geen enkel aanspeelpunt. Leek me beter om Mendez te wisselen en Unuvar op 10.
0 -1
appeltje
Ünüvar zal voorlopig voornamelijk op de flanken worden gebrukt bij Jong omdat hij op het middenveld echt fysiek te kort komt. Dat bleek vandaag ook weer.

Ik denk dat Van der Gaag Hansen weer eens op zijn favoriete positie wilde laten spelen. Hier leren ze ook weer van, dat ze anders moeten gaan spelen als er zo'n bepalende speler er niet meer in staat.
1 -1
Babangida83
Unuvar is 16 en speelde van de week nog bij Ajax 1 tegen echte mannen. Maakte vanaf de 10-positie een actie, combinatie en versierde een penalty. Dan kom je geen fysiek te kort, hoor, dan heb je gewoon genoeg techniek om dat te compenseren. Hij ziet er wel klein uit, maar dat is ook alles.
0 -1
KickNiergever
Hansen had je prima kunnen laten zwerven, wat hij ook regelmatig bij u19 doet. Ik had Brobbey er niet uitgehaald om iig onder (eventuele) druk uit te kunnen komen. Uiteraard snap ik dat ze moeten leren om andere kwaliteiten te benutten, maar hier had je met een piepjong elftal gewoon kunnen winnen.
0 0
Ajax_33
Mooi schot van ter heide
1 -2
DUDE92
Dat was Mendez
1 -1
Ajax_33
Ik doelde natuurlijk op het mislukte schot van ter Heide pik
0 0
Hollister
Blijf het maar herhalen.. jonge spelers hebben geen intrinsieke motivatie om wedstrijden te willen winnen... alleen maar tiki taka... zullen hier wel weer allerlei gastjes komena aanzetten met het is maar jeugd en opleiding... nou dat is juist de denkfout.. dit zal in de opleiding in Duitsland Engeland of Italie heel anders mee worden omgegaan... btw zeer raar gewisseld.. je enige speler met power lekker wisselen
0 -9
amthree
Jong ajax is om te leren op prof niveau...
2 0
Bky
"dit zal in de opleiding in Duitsland Engeland of Italie heel anders mee worden omgegaan".

Klopt, daarom heeft Ajax ook de beste jeugdopleiding van de wereld.
6 0
RayJordaan
Wat een drama die Ter Heide
3 -1
vak114
Verdedigend rammelt het aan alle kanten.
1 -1
arigold
Prima leerschool. Bagage voor Ajax 1.
1 -2
Hollister
pfff.. moe van gastjes zoals jij
2 0
Ajax#1900
Waarschijnlijk is het andersom net zo. NEC uit is heel zwaar voor gastjes van 18. JA levert prima spelers af voor Ajax 1 ondertussen, maar je blijft halsstarrig vasthouden aan je mening. Succes er mee.
1 0
arigold
Maak je niet zo druk man! :)
0 -1
Web
Het is jammer maar meer niet, het gaat om die paar spelers die wat extra hebben
2 0
3*stars*3
Das waar maar toch had ik ze langer op plek 1 gezien en dus vaker love op FOX.
Maar die 1-3 maakt deze pot sowieso goed voor mij.
1 0
MaximilianRosse
Haha die Wolters wat een gek is dat.
1 0
Bky
Ik vind deze wedstrijd echt helemaal prima, hier leren ze van. Meer van zulke wedstrijden aub.
5 -1
iammike
Brobbey wel een belangrijke schakel in dit elftal..
2 0
MaximilianRosse
Gewoon 2 keer heel zwak verdedigd waardoor je het weggeeft
2 0
3*stars*3
Is al jaren zo met jong.
Paar jaar geleden hadden ze een seizoen waar ze zeker 5/6x een grote voorsprong weggaven.
Was zelfs een pot waarin ze een 1-4 voorsprong weggaven.
1 0
Golberg
Anders haal je die voorzet er even uit ongelofelijk.
1 0
AFCA.
Tsjonge wat een armoedig elftal. Doorselecteren!!!
0 -5
3*stars*3
Jammer...
0 0
Ajax_33
Timber moet die bal gewoon de tribune in schieten. Maar wilt het weer netjes oplossen
3 0
Mocrodammerr
wat een kut elftal dat jong ajax
0 -4
Wout1988
wel de nummer 2
0 0
Bky
Was gewoon binnen, lekker kut verdedigd.
1 0
Ajax_33
Jonge jonge jonge wat onverdiend
1 0
Koningtoto
godver
0 0
RayJordaan
Van Gelderen man..
2 0
Patajax
typisch jong ajax
0 0
appeltje
Dit zijn toch wel echt de wedstrijdjes waarom je een beloftenteam in de KKD hebt. In een vijandig station met een baggere grasmat tegen een ploeg die de duels opzoekt en de boel zo lang mogelijk dicht probeerde te houden.
0 0
willycicci
Ter heide heb ik nou al een anderhalf jaar aan het werk gezien en heb nog geen idee waar die jongen nou goed in is of op welke positie hij hoort. Echt een van de meest onopvallende voetballers ooit
5 0
Dennish
Ik heb precies hetzelfde met die jongen. Ik zou niet weten waar hij in uitblinkt.
1 0
oxxer
De oude kwaal weer geen voorsprong kunnen vasthouden, een goede les voor dat jonge spul.
0 0
Golberg
Hele matige voetballer, onderschept vaak ballen om ze vervolgens weer in te leveren.
2 0
Toon meer reacties