Mazraoui: 'Een fout als je te snel wilt, als je forceert'

BartVeenstra, 22-01-2020 om 08:40, 6013 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Noussair Mazraoui heeft dit seizoen gemerkt dat het seizoen na het jaar van een doorbraak behoorlijk lastig kan zijn. Voor de rechtsback annex middenvelder was het extra zwaar, omdat hij kampte met lichte blessures en hij er met Sergiño Dest een geduchte concurrent bijkreeg. In gesprek met Voetbal International doet hij zijn verhaal.

Voor Mazraoui is er dit seizoen een nieuwe werkelijkheid ontstaan, zo vertelt hij. 'Mensen kennen me, kijken nu met andere ogen naar me. De verwachtingen zijn hoger', begint het talent, dat aangeeft dat het lastig is geweest. Vooral omdat hij aan zijn eigen verwachtingen wil voldoen. Zo graag zelfs dat hij soms is gaan forceren. 'Dat helpt niet als je bijvoorbeeld een kleine blessure hebt. Een ervaren speler weet: Ik neem even wat gas terug, ik voel nog niet heel veel, maar als ik doorga, kan ik het erger maken. Zover was ik nog niet. Dat weet ik nu ook, dus dat was een goede les.’

Mazraoui kwam in het vorige seizoen in totaal tot 55 wedstrijden en daarna kwam ook nog zijn deelname aan de Afrika Cup. De rechtsback voelde dat zijn lichaam er nog niet aan gewend was. 'Pas later merk je dat het fysiek echt zwaar is geweest en dat heb je, denk ik, aan het begin van dit seizoen wel kunnen zien', aldus Mazraoui, die al snel een bovenbeenblessure opliep. Omdat de wedstrijden in de Champions League op de agenda stonden, wilde Mazraoui zo snel mogelijk terugkomen. 'Nu weet ik dat het een fout is als je té snel wilt, als je gaat forceren.'

Mazraoui geeft ook toe dat er 'een klein beetje angst' bij kwam, omdat hij er met Dest een concurrent bij had gekregen. 'En ik wilde mijn plekkie niet verliezen', aldus Mazraoui, die overigens blij is met de concurrentie. 'Het maakt je scherper. Het hoort erbij, zeker bij Ajax', zegt Mazraoui, die lovend is over zijn concurrent. 'Hij is een goede voetballer en een fijne jongen om mee te werken. En het is goed voor mij. Er is tussen ons een gezonde concurrentiestrijd.'

Denk jij dat Ajax met 6-0 wint van Spakenburg? Zet in en krijg 8,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Flipper33
Vind het geen Rechtsback en geen middenvelder echt de minste van de selectie helaas !
0 0
Bocarra
Er is vast wel een statistiekje die aangeeft hoeveel spelers er nog fit zijn na het meedoen aan de Afrika cup en hoe dit zich verhoudt tot andere spelers...
0 0
4xEC1
Ik vind het goed van hem dat hij eerlijk en zelfkritisch is en bewust is van wat hij níet goed heeft gedaan, de belangrijkste stap naar verbetering. Het is zo makkelijk om iemand af te branden, er zijn zoveel spelers die juist níet zelfkritisch zijn en iedereen behalve zichzelf de schuld geven van hun falen. (Bijv. Boilesen, Boerrigter, Gudelj....) Hopelijk leert Mazraoui hier gewoon van en wordt het een betere speler.
1 0
Ar
Serieus aandachtspunt.
Gravenberch bijvoorbeeld af en toe bank ipv elke wedstrijd basis zou bijvoorbeeld niet onverstandig zijn. Niet om vanwege de voetbalkwaliteiten, maar het leren van een les.
0 0
Henkjanklaas
Nous is veel te flegmatiek en liet tegen sparta zijn man lopen waaruit de tegengoal kwam. Ik ben nog lang niet overtuigd dat hij een basisspeler is. Dest heeft evenwel ook nog zijn minpunten en dat is Nous’ geluk.
2 0
AlexIbarra
Hopelijk draait Nous wel een goede tweede seizoenshelft.

Is zeker nog geen stabiele wereldtopper maar in bepaalde wedstrijden vult hij de rol van rechtsback-die-eigenlijk-ook-middenvelder-is echt heel erg goed in.
Jammer dat hij ook nog regelmatig door de ondergrens zakt.

Zonder Neres (beste dribbelaar), Ziyech (creatiefste speler) en Blind (leider in de opbouw) zullen de minder cruciale spelers komende weken echt ff hun mannetje moeten staan.
Het is nu achter, op het middenveld en voorin ff improviseren geblazen helaas.
1 0
blessure
Waar was je ,bij het tegendoelpunt , van Sparta?
Als je met 2-0 voorstaat, gooi je de boel dicht en speel je op de counter.
Heeft Ten Hag je dat nog niet verteld?
0 -1
Ajaxamsterdam0485
De boel dichtgooien en op de counter spelen? Nee dankjewel, dat doen ze in Eindhoven wel
1 0
PJK54
Als Ajax dat ook zal hanteren was waarschijnlijk de CL ook veilig gesteld nu spelen we de EL een troostprijs dus.
1 -1
Ajaxamsterdam0485
In grote wedstrijden kan ik er soms bij komen inderdaad, maar tegen Sparta thuis?
0 0
Redlum
Maar als ik dat zou willen zien was ik wel fan geworden van een andere club. Er zijn clubs die dat voetbal beter kunnen spelen dan wij. Liever sterven in schoonheid dan een leeg leven.
0 0