Jong Ajax pakt koppositie tegen Dordrecht

ArthurV, 20-01-2020 om 21:50, 36224 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Jong Ajax heeft maandagavond, dankzij doelpunten van Quinten Timber en Alex Mendez, met 2-0 weten te winnen van FC Dordrecht. Dankzij de zege zijn de beloften koploper van de Keuken Kampioen Divisie, met één punt voorsprong op SC Cambuur.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Naci Ünüvar, die tegen Dordrecht zijn opwachting maakte als linksbuiten. Nadat Alex Mendez de bal net naast het doel had geschoten, schoot het talent de bal tegen het zijnet. Het was Jong Ajax dat gedurende de eerste helft domineerde, mede doordat Dordrecht slecht omging met de ruimte in de omschakeling. De Amsterdammers hielden het balbezit, zonder echt grote kansen te creëren.

De voorsprong bleef na gemiste kansen van Mendez en Perr Schuurs uit, waarna Dordrecht pas na een halfuur uit een spelhervatting de eerste speldenprik uitdeelde. Kort hierna lukte het Ünüvar bijna om zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong te zetten, maar dit keer was doelman Mike Havekotte met een knappe redding een sta-in-de-weg.

Na de rust kwam Brian Brobbey in de ploeg voor Danilo Pereira. De laatstgenoemde kende een ongelukkige rentree, nadat een hamstringblessure hem een halfjaar aan de kant had gehouden. Met Brobbey in de ploeg gingen de manschappen van Mitchell van der Gaag op jacht naar de openingstreffer, en met succes. Het tweede bedrijf was net tien minuten onderweg, toen Quinten Timber na een ietwat gelukkige dribbel keurig afrondde.

In het restant van de tweede helft speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Dordrecht. De beloften kenden totaal geen problemen met de manschappen van Cláudio Braga, waarna Sontje Hansen een kwartier voor tijd werd neergehaald binnen het zestienmetergebied. De strafschop die hieruit volgde werd verzilverd door Mendez, die daarmee de marge naar twee wist te tillen. Jong Ajax speelde het duel vervolgens vrij eenvoudig uit, waardoor het zich de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie mag noemen.

Opstelling Jong Ajax:

Scherpen; J. Timber, Schuurs, Pierie, Castillo; Ter Heide, Taylor, Mendez; Q.Timber, Danilo (Brobbey 46'), Ünüvar (Hansen 63').

Wissels Jong Ajax:

El Maach, Kemper, Van Gelderen, Hansen, Bandé, Brobbey, Solomons.

Opstelling FC Dordrecht:

Havekotte; Polley, Breedijk, De Abreu, Ormonde-Ottewill; Wehrmann, El Bouchataoui (Kok 67'); Vicario (Green 67'), Schuurman, Smith; Gravenberch (Schalenkamp 81').

Wissels FC Dordrecht:

Stoskovic, Hobbel, Schalenkamp, Montsma, Green, Overman, Hogesteger, Kok.

Doelpunten:

1-0 Quinten Timber (55')
2-0 Alex Mendez (75')

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TheTruth
Schuurs moet gewoon alle wedstrijden spelen en wedstrijdritme op doen.
2 0
Red Devil
Ajax Rules !!!

WZAWZDB,
1 0
koppensneller
Schuurs hoort overduidelijk niet meer thuis in de KKD. Is daar veel te goed voor en zal niks leren. Maar waar dan wel ? Is nog niet 100 % klaar voor het eerste en uitlenen lijkt mij geen goed idee.
0 -5
Redrum
Je ziet nu al dat Schuurs in potentie veel en veel beter is dan Veltman. Helaas krijgt hij nog niet echt het vertrouwen. Hij wordt zwaar afgerekend vanwege zijn fout tegen AZ, die helaas meteen fataal was. Veltman maakt elke wedstrijd meerdere fouten, maar mag continu blijven staan. In de KKD gaat Schuurs niet meer beter worden, hij moet gewoon in het eerste spelen.
5 -4
FreddyAX
Ook tegen Brugge maakte hij een fout en dan wel een fout die al langer aan hem kleeft; niet daadkrachtig en op tijd ingrijpen.
Eens dat deze jongen meer talent heeft dan Veltman maar loopt qua ervaring en
daadkracht achter.
Zolang er geen ervaren Blind naast hem kan staan zie ik hem niet snel als basisspeler verschijnen.
0 0
Simon1
Tel daarbij op dat Schuurs nog een talent is en Veltman in de bloei van zijn carrière zit. Dit schrijf ik zonder af te zeiken op Veltman, maar uiteindelijk moet Ajax wel verder en moet Ten Hag durven door te selecteren.
5 0
Redrum
Precies, Veltman gaat echt niet meer beter worden en het is ook niet meer de bedoeling dat hij Ajax flink wat op gaat leveren. Schuurs is de toekomst. Dan zie ik liever Schuurs af en toe een foutje maken dan Veltman.
2 0
oudzuid2
Scherpen, Timber, Schuurs, Pierie, Castillo. ze zijn nu er nog niet klaar voor, maar in principe allemaal eerste elftal materiaal
6 -2
behangdelul
Schuurs speelde trouwens ook weer erg lekker. Goede passes en goede ingrepen.
12 0
FreddyAX
Als hij meedogenlozer wordt zal hij snel als RCV in Ajax 1 staan, dit zal het laatste veltman seizoen worden.
0 0
behangdelul
Wat was die scheids slecht zeg....die Braziliaanse verdediger van Dordt had er al wel 3x met rood afgekunt. Zal vast goed zijn voor de weerbaarheid van die jonge gasten ofzo, maar dit was schandalig. Helemaal die overtreding op Timber zijn knie met gestrekt been. Vond Taylor overigens ook erg fijn spelen.
5 0
Amsterdamsetrots
Zou toch wat zijn als je dit seizoen eindigt met Unuvar, Brobbey, Hansen en Taylor in de basis bij Jong Ajax. Wat een ontwikkeling maken die jongens door. Prachtig.
7 0
Vak117
Wat heb ik vanavond genoten van Taylor en de invalbeurt van Brobbey. Taylor bepaalde het tempo en had de rust aan de bal waar ik vorig jaar zo van genoot bij Frenkie. En tsja Brobbey, wat een beest is dat. Ik hoop dat er deze zomer geen nieuwe spits komt, schuif Traoré maar door en laat Brobbey maar een heel seizoen kkd spelen.

Omdat er nog geen topic is over Ajax Spakenburg (logisch), stel ik de vraag hier alvast. Wat verwachten jullie woensdag, veel jeugd of een mix tussen jeugd en ervaring?
8 0
Nouwske
Ik verwacht een mix... En het score verloop zal bepalen met hoeveel jeugd we de wedstrijd eindigen
4 0
SouthAjax9
Varela; Dest, Veltman, Alvarez, Nico; Marin, Ekkelenkamp Eiting; Tadic, Traore, Babel
Zoiets?
1 0
Vak117
Ik denk ook zoiets. Zoals hierboven ook het is ook afwachten wat de scoreverloop wordt. Hoop toch Taylor te zien op het middenveld, maar verwacht het niet met Siem ook nog.
0 0
036AFCA97
Leuk, een discussie over Brobbey/Traore. Ik vind Troare steeds beter worden, maar toch vind ik het altijd leuker als een Nederlandse echte jeugdspeler het haalt.

Is Brobbey overigens echt zo snel als Heitinga beweert? Volgens Johnny loopt Brian 30 meter in 3,7 seconden en zijn zijn sprongen op één been hoger dan die van Cristiano Ronaldo.
7 0
AFCA.
Het springen kan ik wel inkomen. Snelheid is denk ik echt zijn topsnelheid zonder bal in een rechte lijn. Ze zullen hem bijvoorbeeld 40 a 50 meter laten sprinten en dan de laatste 30 meter kunnen dan best in 3.7 seconden. Maar dat is in wedstrijden nauwlijks het geval.
0 0
Vak117
Ik weet niet of hij echt die snelheid heeft, maar dat hij snel is was vanavond te zien, vooral bij dat schot uit een moeilijke hoek. Hopen dat hij zich blijft ontwikkelen want een spits opleiden tot aan het eerste en doorverkopen aan de top is heel lang niet gebeurd. Die kans zie ik bij Brian er zeker in zitten.
3 0
GvanderK
Wordt hopelijk een leuk XXL kampioensfeestje, zou toch wat zijn!

Kampioen Eredivisie: Ajax
Winnaar KNVB Beker: Ajax
Winnaar Europa League: Ajax
Kampioen KKD: Jong Ajax
9 -1
trodat4030
Youth League met o19?
9 -1
grannig mokum1
PRECIES D
1 -1
jaribombari
Knap hoor. Gemiddelde leeftijd van 18 jaar ofzo?
2 0
AFCA1510
Hoe deed Naci het?
0 0
Soccerskins
Ben nu voetbalpraat aan het kijken, jezus wat kan die Driessen toch onzin lullen.
2 0
Lewis Hamilton
Ajax domineert Nederland.
9 -1
Radie125
Dat wordt steaks een huldiging van 4 uur als Halsema dit ziet zitten tenminste.
1 -1
tmvde
De kop op teletekst: “Nederlaag Roda JC en Dordrecht”

Beetje vreemd aangezien Jong de nieuwe koploper is Dordrecht de nummer laatst is en was.
3 -1
Heliumschaap
Teletekst?

Stuur die gasten een boze fax! ;)
4 -4
JariHeijden
Die boze fax (hahaha!) heeft geholpen, want nu staat er: 'jong Ajax aan kop na thuiszege'.
1 0
Marcw1972
viel mij ook meteen op. gewoon niet durven zeggen dat jong ajax de koppositie heeft gepakt. lijkt fox wel.
3 -1
ajaxdordtt
Boehoe
1 -1
Babangida83
Elftal waar je mee eindigt, volgende week mee starten...
2 0
appeltje
Ünüvar dus geen basis?
0 0
Babangida83
Oeps, Unuvar zeker basis. Q Timber eruit.(speelde ook sterk, maar mist voetbal.)
1 -4
Ajax95Duivendrecht
Zowel het 1e als het 2e elftal bovenaan, heerlijk!
2 0
oxxer
Ajax 1 en Jong Ajax bovenaan leuk.
3 0
Thymo10
Kenneth Taylor ook weer een prima pot. Zowel met bal als zonder bal in balbezit en balbezit tegenstander
4 -1
FlyingDutchMan
We hebben de nieuwe Donny al in huis, nu ook als linkspoot verkrijgbaar!
0 0
Freddy
Wat is dat een heerlijke speler zeg.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Brobbey is wel een heerlijk sterk aanspeelpunt nog steeds. Hij lijkt er tot nu toe niet veel last van te hebben dat zijn fysieke voordeel minder wordt i.v.m. met in de jeugd.
6 0
Babangida83
In de meeste facetten nu al beter dan Traore in mijn optiek. Maar zou hem graag dit niveau zien halen tegen een iets sterkere tegenstander. Benieuwd hoe hij t dan doet.
0 0
DonQ
Wel benieuwd naar je beredenering Babangida. Ik vind Traore verfijnder, meer kopkracht hebben en beter in het meevoetballen. Ook qua afronden is Traore nog iets koeler voor de goal, al scheelt dat niet heel veel. Als ik eerlijk ben kan ik eigenlijk geen enkel facet verzinnen waar Brobbey beter in is, misschien in pure kracht en snelheid. Maar goed, Traore is ook al een enorme tank dus dat is verwaarloosbaar.
0 0
Babangida83
Ik vind Brobbey een hele goed kapstok. Legt de bal daarna erg vaak af bij de goede kleur. Je zag ook dat t elftal vandaag eindelijk goed de druk erop kreeg, toen hij er in kwam, omdat hij een echt aanspeelpunt is. Laat de rest om hem heen daarom beter voetballen.

Daarnaast kan hij ook nog eens wegdraaien (onvoorspelbaarheid is cruciaal) en is niet normaal snel. Ook is hij nog krachtiger dan Traore, vind ik. En ook beter in de kleine ruimte met zijn combinaties.

Qua afronden is Traore nu nog net iets beter op KKD-niveau. Maar Brobbey pikt zo snel aan, dat gaat snel veranderen.

Eigenlijk is hij alles wat een Ajax-spits moet zijn. Misschien mist hij wat gogme. Maar dat compenseert hij op veel andere fronten. Ik ben echt onder de indruk hoe snel hij zich aanpast aan niveau KKD.

Maar goed, dit was Dordrecht. Om echt conclusies te trekken...wil hem nog tegen een sterkere tegenstander zien. Misschien herzie ik mijn mening dan. Maar op basis van het afgelopen half jaar en deze wedstrijd als hoogtepunt...vind ik het heel veelbelovend.
1 0
DonQ
Hmm, maar je kan hetzelfde zeggen over het aanpassingsvermogen van Traore. Komt uit Afrika waar het niveau abominabel is, blinkt vervolgens uit in de KKD en lijkt nu ook moeiteloos mee te spelen bij Ajax 1. Zeker in die oefenpot tegen Brugge was hij echt een verademing.
Maarja, ik denk dat Traore en Brobbey nagenoeg dezelfde kwaliteiten. Het is nu de vraag wie zich het best ontwikkeld. Voor Ajax alleen maar mooi dat we twee zeer talentvolle spitsen hebben die samen flink wat defensies kunnen slopen.
1 0
trodat4030
Zoveel minder wordt dat ook niet, hij is nog steeds sterker dan 95 vd 100 KKD spelers. Vergis je niet in hem hoor, hij is echt massief. Wat dat betreft jammer dat grote broer Gravenberch niet CV speelde (of ging spelen toen Brobbey erin kwam), had wel eens willen zien hoe hij daar mee om zou gaan. Een tegenstander die echt nóg sterker is.
2 0
Ajax_33
Alleen jammer dat hij niet wat langer is. Had zo een type Lukaku kunnen worden als hij wat langer was geweest.
4 -1
3*stars*3
Klopt maar dan moet hij maar die Aguero bestuderen.
Qua lengte volgens mij nog kleiner dan Brobbey maar o zo sterk en natuurlijk een killer.
3 0
Erik1966
Scherpen heeft zich ook wel ontwikkeld. Vanavond niet getest maar daar staat wel een kerel nu!
8 0
3*stars*3
Had mijn twijfels met het aantrekken van Scherpen maar hij heeft zich goed ontwikkeld.
Straalt ook echt rust uit.
Mooiste is dat hij niet hoeft te showduiken.
Goed positioneren en die fucking bal vangen en uit de lucht plukken.
Ook weer een pluim voor L’Ami hoor.
2 0
Spectre
Vele supporters verklaarden Ajax voor gek en lachten er om toen hij werd aangetrokken want moest dit nou een toekomstige Ajax keeper worden maar je ziet wat er kan gebeuren met wat geduld en aanpassingstijd
1 0
foensai
wat er nu gebeurt met Scherpen, gebeurde ook in de begin jaren van Edwin... kijk wat hij heeft bereikt. Scherpen is zich prima aan het ontwikkelen, en heeft echt potentie.
3 0
Ajax_33
De Abreu had allang rood moeten hebben man
5 0
IboAFCA
Wanneer krijgt die Abreu nou een prent
4 0
Ajax95Duivendrecht
Vervelende schopploeg. De scheids mag trouwens ook wel eens een prent gaan trekken.
2 0
X-RaY
Koploper van Nederland in beide divisies.

Gaat goed met het cluppie!
9 0
Ajax95Duivendrecht
Mendez laat vanavond eindelijk zien wat hij in zijn mars heeft. Speelt als een vorst! Hele goede passes en combinaties.

Hopelijk is hij nu over die drempel heen, want als hij dit niveau weet vast te houden gaan we nog veel plezier aan hem beleven.
11 -1
Babangida83
Moet wel zeggen dat zelfs Jasper ter Heide in dit voetballend team goed mee kon. Dan komen zijn zwaktes er niet uit. Dus vraag me nog steeds af hoe goed Mendez echt gaat worden. Maar was zeker veelbelovend!
0 0
Ajax The Best
1e plek verzekerd :)
1 0
SpursAjax
Waar is Jensen eigenlijk? Deed bet begin van het seizoen wel leuk.
1 0
appeltje
Weer geblesseerd.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Het schoppen en beuken heeft Dordrecht van die kakkies geleerd.
1 0
Huntelaar020
Zal Alvarez woensdag centraal staan?
2 0
Ajax_33
Ter Heide heeft geen flauw benul wat hij met een bal moet doen als hij hem krijgt
2 -1
IboAFCA
Als hij het 1e haalt neem ik een shirt met zijn naam erop
5 0
roodwit007
zijn die gele kaarten soms op?
1 0
Erik1966
Wat vinden jullie van Schuurs? Steeds als ik denk hij staat er gaatverctoch weer iets fout.
0 -1
Babangida83
Nee, dat heb ik juist niet bij hem. Bij Pierie (nog) wel.
1 0
Hollister
Ik vind Pierie helemaal niets.. Schuurs wel degelijk.. als je puur op de specifieke kwaliteiten zou beoordelen zou hij eigenlijk de plek van Veltman moeten innemen.. alleen op ervaring scoort Veltman beter.. op techniek, kopkracht, snelheid en inspeelpass vind ik Schuurs beter.. daarnaast kan je Schuurs nog aanvallen gebruiken bij aanvallende vrije trappen. Beiden maken zo nu en dan nog wat foutjes en dat loopt elkaar dus niet zoveel... verder zal Veltman gewoon hopelijk vertrekken als gunst en zal hij 5 tot 10 miljoen opleveren misschien...
0 0
Babangida83
Precies wat je zegt. Wat betreft Pierie...Ik was een jaar geleden vrij duidelijk over dat ik dacht dat Schuurs niks werd. Maar als je ziet hoe die nu speelt...wereld van verschil. Dus met Pierie ben ik nu wat voorzichtiger ;-).
0 0
Ajax#1900
Dan heb je niet echt opgelet. Denk wel dat hij het kan redden overigens.
0 0
oxxer
De vraag stellen is hem beantwoorden ;)
0 0
Erik1966
Maar zou dat er nog uit gaan? In potentie is het een topspeler.
1 0
oxxer
Ik vind hem voorlopig helemaal geen potentiële topper. Een mooie inspeel pass of lekker in dribbelen maakt je geen goede verdediger.
Het is niet eerlijk vergelijken met Matthijs maar Ik vind Schuurs slap in de duels en te vaak beslissende kinderlijke fouten maken. Hij is nog jong maar moet een hoop leren.
1 0
BrandjeXL
Nope gaat er niet uit. Schuurs is positioneel zwak. Dat heeft met spelinzicht te maken en dat heb je of heb je niet. Schuurs is ook niet de echte sloper zoals Sanchez. Dus een netnietje.
0 -5
Ronaldinho020
Oh dus je kunt spelinzicht en positionering niet verbeteren? Please tell me more
0 0
roodwit007
jaaaaaaa kom er maar in
0 0
Babangida83
Die Unuvar en Taylor hebben zoveel kwaliteit, die kunnen zo bij t eerste mee. Zijn in rap tempo bepalend bij Jong. Unuvar is wel op zn best als er gepresst wordt. Dan is t veld klein en komt hij in zn kracht te staan. Moet hij iedere keer lange afstanden afleggen, sloop je hem.
4 -4
de-Ajacied
Was duidelijk rood die smerige overtreding op Taylor
2 0
Golberg
Donkerrood
1 0
trodat4030
Zo, die is blij dat er nog geen VAR is bij de KKD..
3 0
roodwit007
verdomme zeg
0 0
Erik1966
He,he
0 0
Ajax95Duivendrecht
Goed doorgezet van Timber, prima goal!
2 0
roodwit007
lolzzzz
0 0
Soccerskins
Ligt het aan mij of is Quinten Timber véél meer op zijn broer gaan lijken?
1 0
Babangida83
Haha, vond ik ook al!
0 0
Koningtoto
Mooi nu door gaan.
0 0
Thymo10
Unuvar erg aanwezig helaas ontzettend slordig in de passing.
3 0
roodwit007
unuvar is toch een juweeltje zeg
0 -1
appeltje
Brobbey erin voor Danilo. Ünüvar op 10, Mendez op rechts, Quinten op links.
0 0
Marcao
Dit is JONG Ajax, de kraamkamer van Ajax. Van waaruit spelers kunnen doorgroeien naar Ajax 1. Ik zie het als veredelde testwedstrijden.
0 0
AFCAdam
Matige pot en ja kan niet doorvoetballen op Danilo, waardoor Unuvar en Mendez niet kunnen aansluiten.
Unuvar en Mendez trouwens een goeie 1e helft.
2 0
Toon meer reacties