Ten Hag: 'We worden inconsequent en slap'

JesseTH, 19-01-2020 om 17:20, 9668 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag zag zondagmiddag een wisselend Ajax aan het werk. Hij zag zijn ploeg bij vlagen goed spel op de mat leggen, maar dat niet het hele duel volhouden. Het leidde tot goede kansen voor Sparta Rotterdam en de oefenmeester is dan ook erg blij dat de Amsterdammers er alsnog drie punten aan overhielden.

'De wedstrijd had vele gezichten', begint hij te vertellen tegenover FOX Sports. 'Dat begon al in de allereerste seconden met de bal op de paal, maar daarna zag ik een halfuur een uitstekend Ajax. We hadden de druk er continu op en maakten in die fase een goede goal. Daarna worden we inconsequent en slap. Aan de bal, maar ook in verdedigend opzicht. Daardoor kan Sparta in de wedstrijd komen.'

'Ik heb ze er in de rust ook op gewezen dat het te gemakzuchtig was, dat het niet gaat op negentig procent', vervolgt Ten Hag. 'Na rust beginnen we dan weer goed, maken we de 2-0 en dan denk je dat de wedstrijd gespeeld is. Dan scoren ze uit het niets de 2-1 en ruiken ze bloed. Dan mag je uiteindelijk van geluk spreken dat je de overwinning uit het vuur sleept.'

Ook individuele prestaties worden besproken en wel die van Ryan Gravenberch en Ryan Babel. Eerstgenoemde vond Ten Hag 'uitstekend' spelen. 'Ik denk dat hij precies heeft voldaan aan de verwachtingen. Hij kreeg een tikje op zijn knie, anders had ik hem niet gewisseld. Ik moet wel zeggen dat Carel Eiting er uitstekend inkwam.' Babel kan op minder lof rekenen, maar Ten Hag is ook zeker niet negatief. 'Iedereen heeft aanpassing nodig, maar je ziet zijn kwaliteiten. Hij moet wennen aan onze speelwijze, maar ik heb hele goede dingen gezien.'

Blessure Hakim Ziyech

Ondanks de drie behaalde punten stond de tweede helft ook in het teken van het uitvallen van Hakim Ziyech. De creatieveling moest met een kuitblessure het veld verlaten, maar Ten Hag weet nog niet hoe ernstig het is. 'We moeten even afwachten hoe het zich ontwikkelt. Morgen of overmorgen weten we meer.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ReinBurg
Zoals het nu gaat verwacht ik uitschakeling tegen Getafe en een kampioenschap met onderweg toch nog wel flink wat puntverlies. De beker gaat hem niet worden en dan hebben we al met al een zeer matig seizoen.
1 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Mwha ik weet het niet, het kampioenschap zal wel over de streep worden getrokken, al zal dit idd nog wel wat spannender gaan worden.
Ook in europa verwacht ik best wel wat van ajax, het is nog steeds een ijzersterkteam in aanvallend opzicht.

Ik denk dat gele kaarten en blesures ajax wel gaat opbreken in de EL, maar je kan er depri over doen, als je kampioen word en een bv kwart of halve el behaald en misschien mogelijk de knvb beker wint spreek je natuurlijk niet over een mislukt en slecht seizoen.

Je moet vorigjaar gewoon loslaten, toen waren we als elftal gewoon net even wat gemotiveerder en beter uitgebalanceerd.
Dit jaar moet je de aderlating achterin (ook middenveld)
Voor lief nemen, soms wacht je 25 jaar op zon elftal en als je het jaar erop enigzins op sterkte blijft is dat alleen maar geluk.

Aankopen blijven een gok, je hebt niet alleen met kwaliteit te maken, maar ook met persoonlijke eigenschappen en het enthiousasme van spelers die er in worden gebracht.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Er is dit jaar duidelijk te weinig geinvesteerd in de verdediging. Het gebeurd ajax wel vaker na kampioensjaren, dan word er geen rekebing gehouden met het wegvallen van bv een blind, en dan denkt men dat je gewoon een perr schuurs kan plaatsen of dat mazraoui zijn zelfde nivo haalt als vorig jaar.

Het is me wel duidelijk dat jaargangen met veltman telkens dezelfde patronen laat zien. Een kwakkelende verdediging, net geen kwalificaties, en dat er er eigenlijk door zijn vervangers resultaten over de streep worden getrokken.
2 0
Ajax114
Geef Ziyech svp weer een miljoen erbij. Wat maakt het uit als hij 6 M verdient. Anders gaat het ook op aan miskopen dus liever investeer je in je beste speler.
0 -1
louis60
Getafe zal deze wedstrijd met genoegen hebben bekeken. Verdediging is super zwak en zonder Zyech, Blind en Neres mag je blij zijn met de schaal. Onana kan soms het ergste voorkomen.
1 0
AFCA1510
Simpele conclusie die vandaag weer eens werd bevestigd. Ziyech eruit en Ajax stort in. Die man is Ajax, niemand die zijn rol en impact enigszins kan overnemen.
2 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
En nu moet je op de blaren zitten dat men noa lang wegstuurd.
Ajax doet telkens dit soort rare acties.
0 0
Marcao
Nope. Probleem is Veltman en Mazraoui samen in verdediging.
2 -2
3*stars*3
Zagen we vorig seizoen al.
Toen stond Ziyech rechtsbuiten en tijdens zijn blessure stond Neres op zijn plek.
Terwijl dat ook favoriete positie van Neres is maar Ajax leek gewoon erg flauw zonder Ziyech.

Het is pijnlijk om te zeggen want niemand is groter dan de club maar zoals AFCA 1510 aangeeft, die man is (momenteel) Ajax.
2 0
AFCA1510
Haha, nee. Dat is een totaal andere kwestie en staat totaal los an het feit dat dit elftal gewoon gedragen wordt door Hakim.
1 0
ST
Ik zou Nous eens een wedstrijdje of 5 laten banken. Ik geloof meer in Dest dan in Nous. Ook geloof ik meer in het koppel Martinez - Alvarez dan in Martinez - Veltman. Als je dan per de met Veltman wilt spelen zet hem dan op rechtsback.
5 -1
ajax4ever01
Nou Ten Hag die 2-1 kwam helemaal niet uit het niets dat zal er juist aan te komen door slap spel van je mannen waarvan er eigenlijk maar 2 een goed niveau haalden(Martinez en Gravenberch), Veltman was redelijk maar zeker niet sterk.
1 -1
altijdwelwat
Hoe kan je nou met droge ogen beweren dat Eiting uitstekend inviel. Geen duel gewonnen en een passingspercentage van 66,7 %. En de bedoeling van de huur van Babel is toch juist dat hij helemaal niet hoeft te wennen ?
2 -1
Wimmel
Hoeft niet te wennen aan de club, niet aan de meeste medespelers, niet aan de fans en de arena, echter de manier van spelen, zoals Ryan en EtH zelf al uitlegden, is momenteel bij Ajax compleet anders dan bij de (Ajax) teams waar hij in het verleden speelde. Ook Messi moet wennen in een nieuw team. Neem nog een glaasje azijn, we zijn namelijk ondanks een mindere 2e helft uitgelopen op de concurrentie.
3 -3
Cello
Je bent één van de weinigen, die ten minste ècht begrijpend kunnen lezen wat er staat en wat er van de pers conferences werd uitgezonden. Dit is dus precies wat ze hebben uitgelegd.

Maar velen redeneren al vanuit een voorop gestelde mening.
0 0
Truth
uit het niets?? Die goal van hun kon een blinde zelfs aan zien komen
3 -1
Jojo49
incontinent , werd ik.
0 0
fanforeffer
Veltman gun ik het wel maar valt steeds weer tegen,Veltman maakt grove fouten en leert er niet van ,zet er Schuurs neer die maakt ook grove fouten maar misschien leert die er wel van! Tadic werkt hard maar is totaal niet bij de les. Ik vond de jeugd goed . Al met al moet het sneller en nauwkeuriger. 2 punten meer dan vorig jaar in de eerste wedstrijd.
5 -5
Juhaz02
Vandaag weer een van de betere aan Ajax zijde.
Kom op man dit is toch niet serieus te nemen..

Ik heb echt wel eens wedstrijden gezien waarin Veltman ons punten heeft gekost maar het meerendeel van de wedstrijden speelt hij gewoon sterk en degelijk als centrale verdediger.
Dat geroep en geblèr dat Veltman de zwakste schakel is moet nou echt eens een keer gaan indimmen...
7 0
dumperPattiruhu
Ajax heeft moeite met fysiek/ kopsterke spitsen.
0 0
Mokum87
Ben geen fan van veltman maar vandaag deed ie wat hij moest doen
9 -1
fanforeffer
Bij de eerste bal op de paal stond Veltman te ver voor zijn man en bij de tegengoal hield hij in.
0 0