Danny Blind: 'Daley is weer aan het optrainen'

BVeenstra, 18-01-2020 om 13:45, 15113 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het gaat de betere kant op met Ajax-verdediger Daley Blind. Danny Blind, de vader van de Ajax-verdediger, laat zaterdagmiddag bij Ziggo Sport weten dat de ervaren kracht aan het optrainen is.

'Het gaat op zich goed, hij is begonnen met zijn trainingsprogramma', zegt Blind. 'Er wordt per dag bekeken hoe dat gaat en wat dan het vervolg moet zijn. Dan kan hij het langzaam weer opbouwen. Ja, hij is aan het optrainen.'

Over Daley Blind wordt de laatste tijd veel gesproken en daarbij gaat het vooral over de lengte van het herstel. 'Ten Hag heeft er gisteren (vrijdag, red.) ook iets over gezegd', zegt Blind. De trainer van Ajax wilde niet op de lengte van de herstelperiode ingaan en gaf daarbij aan dat wanneer hij nieuws zou hebben, het zelf zal melden. Blind sluit zich daarbij aan. 'Het wordt per dag bekeken en uiteindelijk heeft iedereen wel iets in zijn hoofd (over lengte van het herstel, red.), maar het lijkt me niet verstandig om daar iets over te zeggen.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Sparta? Zet in en krijg 8,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Zou dat erop duiden dat er geen schade is geconstateerd?
0 0
Ajax27
Nou wie weet Danny... 'optrainen', misschien word dit nieuw verzonnen woord volgend jaar opgenomen in de van Dale.
1 -4
Kikke
zal vast weer een belgisch woord zijn, of dialect, de taal die Ten Hag bezigt. nog nooit van gehoord! We noemen dat gewoon begonnen met trainen.
0 0
Danivr
Of het in de van Dale staat is niet zo interessant. In de trainingsleer is het een veel gebruikt woord en ik denk dat iedereen weet wat er mee bedoeld wordt.
1 -1
AFCAHELLMOND
Als hij groen licht heeft om met het "kastje" dat hij heeft om te gaan trainen heb ik er vertrouwen in.
1 0
Vertonghen
Met optrainen word vermoed ik bedoeld een algemene revalidatie ofzo?
Nog geen standaard training die een random voetballer zou krijgen na een simpele blessure...
Laten we hopen dat hij gezond blijft, rest is bonus.
2 -1
AlexIbarra
Het gaat om zijn hart dus ik neem aan dat hij een tijdje niets mocht doen waarvan z'n hartslag omhoog gaat. En dat ze hem nu voorzichtig gaan belasten.
Hartslag in rust is 40-60 per min. bij profs maar in een wedstrijd soms 180-190.
Daar zit een flink gat tussen en dan moet je in de wedstrijd ook nog functioneren, niet alleen maar in leven blijven.

Ik ben sowieso blij dat hij nu alweer actieve dingen mag doen.
In je eentje met een bal op techniek en wendbaarheid trainen, hoeft qua hartslag geen zware inspanning te zijn dus hopelijk kan hij dat iig aan.
De rest merken we snel genoeg.
0 0
Schip
Gewoon individueel geleidelijk aan de conditie werken. En monitoren of en hoe het systeem en vooral natuurlijk zijn cardio erop reageert. Ze zullen het herstel pas echt kunnen beoordelen aan de hand van de reactie op verhoogde weerstand. Het feit dat hij nu weer kan optrainen zegt denk ik nog niet zoveel.

Maar we nemen het als welkom goed nieuws!
0 0
FSideMaluku
Dapp're strijder, fier en koen.
4 0
MankeNelis
Ben blij voor Daley, wat er ook gebeurd hij is een held voor altijd.
2 0
trainerdv
Het is een medisch geheim, maar i een tijd waarin zelfs een onbekende vlogster haar genderidentiteit niet geheim kan houden, verwacht ik dat Blind zelf een keer volledig openheid geeft over alles. Ik hoop echt dat die infectie geen verdere schade oplevert en dat Daley snel weer bij ons de pannen van het dak speelt.
0 -3
AlexIbarra
Er is toch redelijk weinig geheimzinnigheid?
Er was een operatie die gelukt lijkt te zijn, er is een dingetje in zijn lichaam geplaatst, Daley voelt zich okee en begint weer met wat fysieke inspanning, en de komende tijd test men rustig hoe hij reageert op zwaardere inspanning.

Ik denk niet dat Daley van de dokter op een briefje heeft gekregen dat hij over X weken weer topfit zal zijn. Volgens mij is het voor hemzelf ook afwachten.
0 0
debarbaar
Het is geen medisch geheim. Er bestaat niet zoiets als en medisch geheim. Er is wel zoiets als een doorgeschoten privacy wet. Maar je kunt nog steeds een afspraak maken in het contract van spelers dat je je fans informeert en Blind kan zelfs alles onthullen. of dat verstandig is, is overigens iets heel anders. Maar het zal vast goed komen.
0 0
Lazell
Onbekend? Die trekt een veelvoud aan kijkers in vergelijking met Ajax-psv.
0 0
MSwertz92
Dat heeft ie al gedaan, hij zei dat het wachten is op dat de tests goed zijn, dat kan een dag, 2 dagen maar ook 2 maanden duren. BRON: Evenblij maakt vrienden van vorige week.
2 0
Hollister
Beste nieuws sofar... nu samen met Neres in feb weer aansluiten bij de groep... kan je in de belangrijkste periode weer spelen in de sterkste formatie met Veltman en Blind achterin en Martinez, vd beek en Ziyech op het middenveld en Promes Tadic en Neres voorin.
En dan heb je nog 4 a 5 zeer volwaardige spelers achter de hand ...
1 0
AFCAU
Zo zie je maar weer,genoeg specialisten onder ons. Zou als ik AS de naam veranderen naar Medisch forum.
2 0
Redrum
Eigenlijk bizar hoe Daley Blind is uitgegroeid tot één van de absolute uitblinkers van het huidige Ajax. Deze jongen is in zijn beginperiode zo ongelofelijk verguisd, daar lusten de honden geen brood van. Inmiddels vind ik het persoonlijk één van de beste centrale verdedigers ter wereld. Zoveel spelintelligentie, rust aan de bal en inzicht gecombineerd met een hele goeie passing. Deze jongen is echt heel erg goed en heel erg belangrijk voor Ajax. Ik hoop dat hij er snel weer bij is, al is zijn gezondheid natuurlijk het belangrijkste.
5 0
Oeroeboeroe
Hij doet me wat denken aan Franco Baresi.
2 0
Dazoo
Exact!
0 0
CDS
Er waren destijds veel jeugdkenners die er schande van spraken dat hij in de jeugdopleiding speelde. Zou alleen door zijn vader komen. En hij zou de carriere van de veel talenvollere Vejonevic in de weg staan :)
1 0
Lazell
Echt? Was te jong om dat mee te krijgen. Is volgens mij wel nog talent vd toekomst geweest, dus lijkt er op dat zn talent wel erkend werd..
0 0
Zuiderling
Ik ben van mening dat hij zelfs in Oranje centraal achterin moet spelen ten koste van een van de twee centrale verdedigers die er nu staan ongeacht hun naam. Begin me nu maar dood te schieten..
2 0
Sanalologo
Is niet heel gek. Puur verdedigend gezien zal hij het afleggen tegen vvd, de vrij en de ligt maar hoe goed hij voetballend is van achteruit is uniek voor een cv.
0 0
Zuiderling
Dat bedoel ik en dan met Frenkie er voor..
0 0
Ajaciedforaltijd
Jan loopt een partij te schutteren bij Tottenham mijn hemel
0 0
Ajax68
Kom maar gauw en Gezond weer terug Daley, we hebben je keihard nodig, maar jou Gezondheid is het belangrijkste.
0 0
MickS
liever een maand ''te lang'' de tijd nemen, dan één dag te kort omdat je zo graag wil, Daley! Knok, maar wees verstandig.
1 0
koppensneller
Prima nieuws. Voor Ajax en voor ons de supporters maar vooral ook voor Daley en zijn vrienden en familie .
0 0
Labrador
Precies. Voetbal is bijzaak.
0 0
Hagmag
Wel super goed nieuws voor Daley en Ajax.
0 0
Hagmag
Zou de ontsteking nog aanwezig zijn, dan 100% volledige rust.
Uit deze update concludeer ik dat de ontsteking weg is en dat men nu bekijkt hoe alles reageert na begin van inspanningen. Die is nog wel zeker 3 weken bezig.
1 -1
koppensneller
Fantastisch , we hebben een amateur-cardioloog in huis die ook nog inzage heeft gehad in de laboratorium uitslagen en alle inspannings ECG's heeft bekeken. Zowel Ten Hag als vader Blind houden het bewust open zonder een deadline te noemen om dit soort vage speculaties over hersteltijden te voorkomen. Maakt niet uit we speculeren er lustig op los . Wie biedt er meer dan 3 weken ??
1 -1
JariHeijden
Hagmag reageert wat sterk qua conclusie. Maar ik snap wel wat hij bedoelt. Eerder werd gezegd dat je veel rust moet hebben als de ontsteking nog aanwezig is. Dus ik snap wel waar zijn conclusie vandaan komt.

En als de conclusie van Hagmag klopt, dan is het nog steeds rustig opbouwen om te kijken hoe Daley reageert, lijkt mij. Dus langer dan drie weken gok ik. Maar ik heb er helemaal geen verstand van. :-)
1 0
JSF
Laten we dit als buitenstaanders gewoon afwachten. TH had hele verstandige tekst vrijdag.
Straks weer 16 miljoen artsen die er wat van vinden. Ik krijg een deja vu.
1 -1
AFCAjax
Betekent dit dat de ontsteking weg is voor zover te zien?
0 0
AFCAwooz
Ervan uitgaande dat de ontsteking is veroorzaakt door een virus geneest het meestal spontaan. Het is dan wel belangrijk om goed uit te zieken. In andere gevallen zijn medicijnen nodig, meestal antibiotica. Blijft alleen altijd de vraag of en in welke mate de hartspier beschadigd is. Dat kunnen alleen de behandelend artsen bepalen.
0 -1
Ajax412
Antibiotica zou je alleen geven als een bacteriële infectie de oorzaak is. Een ontsteking kan ook gewoon komen door langere tijd te hoge ontstekingswaarden als gevolg van veel stress of overtraining/oververmoeidheid. De oorzaak van de ontsteking is minder belangrijk dan de schade die de ontsteking mogelijk veroorzaakt zou kunnen hebben, die range waarin dat valt is groot en daar kan niemand op dit forum ook maar een zinnig oordeel over geven, omdat wij niet beschikken over de specifieke patientgevens van Daley. Of de ontsteking nu veroorzaakt is door overbelasting, een bacterie of door een virus, de heftigheid van de ontsteking bepaald voor een groot deel of en hoe ernstig de mogelijke weefselschade is. En al de schade hersteld, doet het lichaam dat sowieso "spontaan". Dat wil niet zeggen dat de ontstekingswaarden niet weer op kunnen gaan lopen na het herstarten van zijn training, maar dat moet de tijd laten blijken.
0 -1
insectenverdelg
Waarom toch conclusies proberen te trekken?
3 -1
AFCA.
Als hij weer fit is gewoon Blind - Martinez centraal achterin.
0 -4
Duif63
Nee hoor, TH gaat echt niet met 2 linkspoten centraal achterin gaat spelen.
2 -1
Deepblue
Fijn voor hem, en voor ons!
2 0
Wereld
Ik zou het fijn vinden als hij weer meespeelt, maar misschien is het voor hem zelf beter als hij stopt. Je moet er niet aan denken dat er (weer) wat gebeurt.
0 -9
Ajax412
Als de cardioloog en arts zegt dat hij weer kan voetballen, dan kan hij voetballen en is er geen enkele reden om dat niet te doen. Tot die tijd moet hij rustig optrainen, voor zichzelf zorgen en hopen dat hij goed herstelt. Maar waarom zou hij stoppen als hij straks volledig zou herstellen?
1 0
Sanalologo
Hoe kan je zo iets zeggen als je zijn situatie helemaal niet weet?
2 0
Wereld
Ik zou gewoon geen enkel risico nemen. Je gezondheid is uiteindelijk toch het belangrijkste. Zijn lichaam heeft de vorige keer niet voor niets een teken gegeven. Topsport is ook niet gezond voor een mens.

Hij heeft nu wel een apparaatje, maar ik zou mij er niet prettig bij voelen.
0 -5
MickS
zo redenerend kan jij beter je bed niet meer uit komen. Elke stap die je zet heeft het risico dat je je verstapt en je enkel breekt, voorover valt met je hoofd tegen de rand van het bed waarna je nooit meer opstaat.

Blijf dus maar rustig in je mandje liggen :*
2 0
AFCAjax
voor zover ik weet heeft ie een ontsteking, jij doet alsof ie een hartafwijking heeft ofzo.
5 0
AFCAwooz
Afhankelijk van de aard van de ontsteking kan het zeker heftige gevolgen hebben hoor. Ik kan alleen niks zeggen over het specifieke geval van Daley. Maar ik ga er vanuit dat er goede artsen bij betrokken zijn die weten wat ze adviseren.
0 0
Bocarra
Goed nieuws! Ik hoop dat hij ook psychische begeleiding krijgt wat onbewust is er mogelijk toch wat veranderd dat hem kan belemmeren zijn oude niveau te halen....
2 0
Suarez16_
Ja Daley! Held.
2 0
voorkennis
Super nieuws !
1 0
iammike
Mooi nieuws dit!
1 0
Juichtoon
Heel goed bericht. Straks is Daley er tegen Getafe gewoon weer bij.
1 0