Wisselend succes na de winterstop voor jeugdteams Ajax

BartVeenstra, 18-01-2020 om 17:35, 19731 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De jeugdteams van Ajax zijn wisselend aan de tweede seizoenshelft begonnen. Ajax O16 wist op Sportpark de Toekomst af te rekenen met AZ O16 (2-1), terwijl Ajax O15 niet verder kwam dan 1-1 bij Vitesse O15. Ajax O19 kende een valse start van de kampioenscompetitie. In een doelpuntrijke wedstrijd met de leeftijdsgenoten van FC Groningen trok de formatie van John Hetinga uiteindelijk aan het kortste eind (4-3). 

FT | Ajax O16 - AZ O16 (2-1)

Ajax O16 is met een knappe zege op de leeftijdsgenoten van AZ begonnen aan de kampioenscompetitie. Dankzij treffers van Divaio Bobson en Timo Jansen werd het 2-1 voor het elftal van trainer Marco van Galen.

Al binnen enkele minuten wist Ajax O16 op voorsprong te komen. Bobson kreeg de bal op de linkerflank en haalde hard uit. De bal verdween vervolgens op fraaie wijze in de verre bovenhoek van het doel. Ook na de openingstreffer bleef Ajax kansen creëren. Zo waren Tristan Gooijer (redding keeper), Loed Klaasen (over) en Mateja Milovanovic (lat) dichtbij een tweede Ajax-goal. Ook Nassef Chourak was dichtbij, maar zijn schot - na goed terugleggen van Julian Rijkhoff - ging naast. En als Ajax niet scoort, zul je altijd zien dat de bezoekers dat wel doen. AZ kwam zowaar uit de druk van Ajax uit en na een counter was het Ernest Poku die kon scoren.

Vlak na rust kreeg Ajax meteen een domper te verwerken toen Milovanovic het veld moest verlaten met een blessure. Nadat er nog meer wissels waren doorgevoerd, ging Ajax op zoek naar de winnende treffer. Die zou er uiteindelijk ook komen. Opnieuw was Bobson belangrijk. Via de linkerkant gaf hij voor op Banel, die zijn inzet nog gesmoord zag worden. De bal bleef echter liggen voor Jansen, die van dichtbij binnen kon schieten.

In de fase daarna kreeg AZ twee hele grote kansen. Een eerste inzet werd door Gooijer van de doellijn gehaald, terwijl AZ-speler Kwakman daarna van dichtbij naast schoot. Aan de andere kant was Ajax ook dichtbij een derde treffer. Rijkhoff kreeg de kans uit een rebound, maar zijn inzet met de knie was een reflex en miste zodoende kracht en richting. Even later werd het opnieuw bijna 3-1 via Jansen en Rijkhoff, maar de keeper van AZ lag opnieuw in de weg. Uiteindelijk bleef het bij 2-1 en om die reden is Ajax O16 goed begonnen aan de kampioenscompetitie.

Opstelling Ajax O16:

Setford; Gooijer, Aertssen, Milovanovic (Camara 42'), Van Bohemen; Brandes, Chourak (Oughcha 53'), Klaasen (Jansen 56'); Jermoumi (Banel 49'), Rijkhoff, Bobson (Viereck 76').

Wissels Ajax O16:

De Graaff, Jansen, Camara, Banel, Oughcha, Viereck, Chahid.

Doelpunten:

1-0 Divaio Bobson (6')
1-1 Ernest Poku (35')
2-1 Timo Jansen (68')

FT | Vitesse O15 - Ajax O15 (1-1)

Ajax O15 is in de eerste wedstrijd na de winterstop niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Vitesse. Zodoende begint het elftal van trainer Robin Veldman met een valse start aan de kampioenscompetitie.

Ajax O15 begon niet goed aan de wedstrijd en dat had ook zijn effect op het scorebord. Al na drie minuten wist Vitesse-spits Bouke Boersma de score te openen. In de beginfase waren de Arnhemmers de bovenliggende partij. Zo raakte Vitesse onder meer de lat. In de loop van de eerste helft kreeg Ajax meer grip op het duel, al wist de wedstrijd nog niet echt los te komen.

Na rust ging het Ajax een stuk beter af. Via Mohamed Hamouchi en Noah Gesser kregen de bezoekers al snel een goede kans, maar de Vitesse-goalie kon redding brengen. De 1-1 vlak erna was dikverdiend te noemen. Na gemiste kansen van David Kalokoh en Gesser was het nu Hamouchi die raak schoot uit een corner.

Ajax ging hierna op zoek naar de voorsprong en kwam enkele malen zeer dichtbij. Zo gaf Rico Speksnijder een prachtige balletje mee in de loop van Kalokoh, die vervolgens de keeper en twee verdedigers wist te omzeilen, maar daarna geblokt werd. In de absolute slotfase kreeg Ajax dé kans op de 1-2. Na een fantastische aanval via Silvano Vos en Kalokoh zag Hamouchi zijn schot gekeerd worden. Daarna zag ook Lev Lenssen een inzet gekeerd worden en miste Vos nog een kans. De laatste mogelijkheid was voor Alvaro Henry, die voorlangs schoot.

Opstelling Ajax O15:

Mateyo; Turner (Rasing 52'), Henry, Agougil, Easmon (Lensen 63'); Speksnijder (Alders 63'), Van Driel (Verschuren 52'), Vos; Egah, Gesser, Kalokoh.

 

Doelpunten:

1-0 Bouke Boersma (3')
1-1 Mohamed Hamouchi (50')

FT | FC Groningen O19 - Ajax O19 (4-3)


Opstelling Ajax O19:

Raatsie; Van der Sloot, Kasanwirjo, Musampa, Salah-Eddine; Warmerdam (Sarfo 46'), Rensch, Martha; Frei (Tasci 46'), Dostanic, Douglas.

Wissels Ajax O19:

Dieker, Hillen, Fitz-Jim, Sarfo, Campagne, Tasci, Yah.

Doelpunten:

1-0 Giovanni Zwikstra (20')
1-1 Ar'jany Martha (38')
2-1 Giovanni Zwikstra (45')
3-1 Mohamed El Kharbachi (50')
3-2 Damjan Dostanić (54')
4-2 Groningen O19 (63')
4-3 Damjan Dostanić (66')

Denk jij dat Ajax in eigen huis met 3-0 wint van Sparta? Zet in en krijg 7,45 keer je inzet terug! 

Volg de wedstrijden via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Het belangrijkste is dat de beste spelers van O19 doorgeschoven zijn naar Jong Ajax
Dat is het belangrijkste van de jeugd opleiding
Spelers moeten geprikkeld worden om beter te worden, nieuwe uitdagingen om een hoger niveau aan te tippen, en als dat dan te koste gaat van 019 jammer, maar meer niet
Het beste uit de grootste talenten halen, daar moet alles voor wijken
1 0
frisooooooo
stand inmiddels 3-2
1 -1
Redrum
Ben ik de enige die denkt dat Heitinga echt een dramatische trainer is?
3 -2
Wout1988
Is ook lastig als elke keer de beste speler wordt doorgeschoven
1 0
wolterx
Hier kan je hem niet op afrekenen. Hij heeft weinig om mee te werken momenteel. De halve o17 zit op de bank omdat ze andere elftal niet bij elkaar kregen volgensmij.
2 -1
geDaante
Het is niet alleen momenteel, te vaak heb ik onder hem doodsaai behoudend voetbal gezien, teveel lange ballen en veel te weinig combinatiespel. Ook als het er echt om gaat (Youth League bijvoorbeeld), grijpt ie meestal terug naar behoudend resultaat voetbal met de meest degrlijke rn ervaren spelers, niet de beste talenten.
1 -1
Redrum
Ik reken hem hier ook niet op af, maar ik heb al langer het gevoel dat hij niet geschikt is als trainer. Ik voel het totaal niet bij hem.
1 0
FSideMaluku
Misschien moet hij specifiek de verdediging gaan trainen? Voor jongens als bijvoorbeeld Pierie.
0 0
wolterx
De opstelling van o19 is om wel heel matig tov wat het kan zijn. Rensch met nummer 8 vormt middenveld met Martha (10) en Warmerdam als 6. Frei en Douglas de buitenspelers met Dostanic in de punt.
2 -1
geDaante
Lafbekkerij van de trainer, Fitz-Jim en Campagne zijn pure middenvelders, hebben zo te zien niet eens in mogen vallen.
0 -2
trodat4030
Frei heb ik wel eens vaker (delen van) wedstrijden voorin gezien, maar Douglas? Opmerkelijk.. Zie 2 buitenspelers op de bank zitten, Sarfo en Tasci, dat maakt het nóg vreemder..
1 0
Babangida83
Zeker als je een buitenspelerprobleem hebt in t eerste. Maar zou mij niet verbazen als ze de backs wat aanvallende skills willen leren. Alleen, laat dan ook de aanvallers wat verdedigende skills leren. En alleen het perspectief wat ze op die plaats op dien, is al belangrijk.
0 0
fc Barcelona_ke
ajax speelt wel negen defensieve spelers!
0 0
wolterx
8 van de basisspelers hebben een langere periode als verdediger gespeeld of zijn verdedigers. Zit niet mee met blessures en schuiven maar dit is wel heel extreem. Had altijd met Tasci gestart kijkende naar gebrek aan creativiteit en scorend vermogen.
1 0
insectenverdelg
Is dit ook niet het gevolg van se 018 afschaffen?
0 0
wolterx
Niet echt, de 'pech' dat Timber, Taylor, Hansen, Brobbey, Ünüvar, Llansana en vandaag door blessure Regeer doorgeschoven lijken. Eerder dan al Gravenberch ook natuurlijk. Pynadath pakt oerdom rood tegen Jong PSV dus weer optie minder. En geen idee wat met Pinas is maar die optie was vandaag ook niet voor handen. Rasmussen van o17 geblesseerd dus dan is spoeling opeens heel dun. Zo extreem als vandaag qua opstelling zal het niet snel worden. Maar het aantal o19 (2001) spelers is al laag, grootste deel is van 2002 (o18 dus). Komend jaar gaat opzet veranderen en gaat o19 eruit dus ben benieuwd wat Ajax gaat doen. Sommige ploegen laten o17 al vallen en gaan 016-018-021 doen.
0 0
wolterx
2e puntverlies dit seizoen voor de o15, nogsteeds zonder nederlaag wel. Overwinning van o16 is wel verrassend, missen eerste 2 aanvoerders en daarmee ook groot deel van aanvalsspel. Milovanovic weer een blessure zou heel zuur zijn, mist al zoveel wedstrijden met blessures. Ondanks gemis van Aning, Misehouy, Van Axel Dongen en doorgeschoven Sarfo (speelde tegen Feyenoord wel om extra opties te geven voorin) toch kunnen winnen van AZ. Volgende week voor o16 een mini-Klassieker en o15 krijgt AZ op bezoek (net als o19 en o14 terwijl de o13-1 volgende week daar speelt). Voorjaarscompetitie begint met mooie affiches voor meeste ploegen.
1 0
trodat4030
Milovanovic leek een pols/arm blessure, dat zal wel meevallen. Iig zal hij er niet veel wedstrijden door hoeven missen.
1 0
wolterx
Eigenlijk wel bizar hoeveel wedstrijden spelers van 2
o16 groep al hebben gemist. Amourricho is om de zoveel tijd raak, Milovanovic rolt van blessure in blessure, Brandes/Misehouy in 2019 half jaar gemist allebei zoiets. Dat zijn ook direct groot deel van de interessante spelers die veelvuldig of langdurig weg zijn gevallen.
2 0
wolterx
Jammer dat de pot van Ajax o17 tegen AZ geschrapt is. Was zelfs geplande livestream, hopelijk mag de o16 op hoofdveld spelen met die stream nu maar vrees dat ze niets gaan uitzenden vandaag.
3 0