Dest: 'Had niet verwacht dat het zo groot werd'

GinoHaverkamp, 13-01-2020 om 22:30, 10312 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sergiño Dest is verbaasd over hoe er is gereageerd op zijn besluit om voortijdig het trainingskamp van Ajax in Qatar achter zich te laten. Dat laat de rechtsback weten na afloop van de wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong PSV (0-0) aan FOX Sports.

'Ik schrok er wel van. Ik had niet verwacht dat het zo groot werd', zegt hij over de reacties op zijn besluit. 'Ik heb gewoon aangegeven dat ik me niet op mijn gemak voelde en uiteindelijk heeft Ajax daar begrip voor getoond en me laten gaan.'

Toen hij terugkwam in Nederland, sloot de negentienjarige Ajacied zich aan bij Jong Ajax, waarmee hij maandagavond aantrad tegen Jong PSV. 'Ik ben gewoon teruggekomen en heb mijn programma hier verder gevolgd. Dat is het. Het is ook niet anders geweest dan normaal', vertelt Dest.

De verdediger zegt zich aan te sluiten bij de woorden van Edwin van der Sar. De algemeen directeur vindt dat de media het vertrek van Dest uit Qatar 'te groot maakt'. 'Ik vind dat de club mij daar bij goed geholpen heeft. Daar ben ik dankbaar voor.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Benleiden
Dest is een goede voetballer, maar hij mist nogal wat intelligentie en inlevingsvermogen. Het is gewoon een beetje aandachtsgeil allemaal.
0 0
Oliveira
Wat een onzin. Het is dat mensen altijd roddelen en overal een ongenuanceerde mening over hebben en daat een uitspraak over doen.
0 0
SammyR
Hij komt inderdaad (wel vaker) een beetje dom over. Als je een beetje logisch nadenkt weet je natuurlijk dat dit wel veel aandacht zou gaan krijgen in de media, al helemaal omdat er best veel kritiek is op de beslissing van Ajax om naar Qatar te gaan.
0 0
janmetdepet
ANNA: altijd navragen en nooit aannemen. Ik lees nl nogal wat aannames hier.
0 0
Red Devil
Geeft maar weer aan hoe ziek de journalistiek is.
Drukte maken om niets.
Groot gelijk dat Dest naar huis is gegaan.
1 0
janmetdepet
"De journalisiek΅ als zijnde ziek. Jaja....
0 0
sv
Hmm
0 0
ajaxdordtt
Wat is daar precies ziek aan? Toont alleen aan dat Ajax niet had moeten gaan.
0 -2
Redrum
Het is 2020 knul, alles wordt tegenwoordig opgeblazen.
0 0
Bijgoochem
Tja de "media" blaast alles op om kliks en kijkers te krijgen. Elke fucking scheet die je laat als voetballer wordt breed uitgemeten.
0 0
AFCA1996
Het verbaast me enigszins wel dat Dest zich niet veilig voelde. Als de pleuris uitbreekt tussen Iran en de VS is Qatar waarschijnlijk de veiligste land waar je op dat moment kunt zijn, omdat ze als één van de weinige landen goede banden met zowel Iran als VS hebben. Denk nou niet dat Iran zo dom is om alles op het spel te zetten om een jochie die in Almere is geboren om te leggen. Ze kennen die hele gozer niet eens
7 -1
ram
Feitelijk heb je misschien wel gelijk maar gevoelsmatig kan het anders werken. En zo heeft het schijnbaar ook gewerkt. Ik begrijp het ook best.
1 0
AlexIbarra
Ik denk dat alle Amerikanen in de regio vanuit hun ambassades of wat dan ook bepaalde waarschuwingen hebben gekregen. Misschien zit hij ook nog in een groepsapp of zo met jongens uit het VS team die niet naar het Midden-Oosten zijn gegaan.

Ben zelf 2 maanden geleden nog in Iran geweest en maak me niet zo gauw druk maar vind het ook niet heel raar dat Dest er geen goed gevoel bij kreeg.
Het is ook maar een trainingskamp, je speelt niet om de wereldbeker.

En gezien het per ongeluk neergehaalde Oekraiense vliegtuig kunnen we ook moeilijk zeggen dat het superveilig is geweest daar in de buurt.
2 0
Sanalologo
Zijn hoofd is gewoon gek gemaakt door amerikaanse vrienden die denken dat Amerika het middelpunt is.
0 -3
Rentokill
Ik snap het wel. Iran is misschien niet zo dom maar ze kunnen wel heel goed het volk ophitsen. Sympathisanten in andere landen genoeg.
2 0
DS
Inderdaad dit.
En heb nou ook niet het idee dat het breed uitgemeten is in de media. Er is over bericht ja, maar dat was het wel zo een beetje.
0 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Buiten dat je veel beter naar Portugal had kunnen gaan aangezien daar niet mensen gestorven zijn om een stadion te bouwen dat wij gingen openen kun je ook het argument dat de omstandigheden in Qatar het beste zijn weggooien. Dat een speler zich niet veilig voelt zegt genoeg. Ik schaam me dood daar we daarheen zijn gegaan. Volgend jaar naar Portugal of naar de Lutte ofzo.
4 -10
AjaxMJ
Jij schaamt je dood? heb je erover nagedacht dat Ajax een voetbalclub is en geen politieke speler? Wij als Ajax zijnde moeten ons focussen op het verbreden van onze grenzen. Wij moeten zorgen dat we zowel in Europa, als in andere continenten aanwezig zijn. Niet alleen voor de centen, maar om daar te zijn, voor de toppers van morgen. Dan kun je beginnen over mensenrechten, maar is dat Ajax' pakkie an? Nee. Als Ajax zijnde moeten wij de toppers van de toekomst vinden, deze opleiden en zorgen dat ze de wereld kunnen veroveren! Tuurlijk, wat daar gebeurd is niet acceptabel, maar gaan wij daar zo 123 wat aan veranderen? Zeker niet, volgens mij zijn daar heel veel anderen voor die daar meer in te zeggen hebben dan wij. Het enige wat wij kunnen doen is de mensen daar vermaken. Plezier bieden met ons voetbal. En wellicht, als het even meezit, vinden we daar een of meerdere van onze nieuwe talenten!
3 -1
ajaxdordtt
De mensen daar vermaken, heb je wel gekeken? Er zat 20 man op de tribune.
0 -1
Minsc
Overdrijven is ook een vak, er zaten er 12.
2 0
ajaxdordtt
Haha touché. Maar die 12 hebben we wel "plezier geboden met oms voetbal". Trip geslaagd dus, want dat was het doel.
0 -1
Rentokill
Heeft niks met politiek te maken..... das n lastige. Was dat maar zo. In ieder geval heeft een bekende club als Ajax een voorbeeld functie. Ze hadden er op z’n minst ‘iets’ mee kunnen doen. Aankaarten, geld voor slachtoffers, werkomstandigheden supporteren etc. Genoeg te verzinnen om het negatieve om te zetten.
1 -2
Sanalologo
Het feit dat Ajax erheen gegaan is heeft een hoop te weeg gebracht en heeft binnen Nederland voor een hoop publiciteit gezorgd.

Als de mensen het Echt zo erg vinden dan kunnen ze er nu wat mee doen aangezien het relevant is en in de media is

Daarnaast is het voor de beroepsbevolking alleen maar beter dan clubs als Ajax wel komen. Kunnen ze nog wat verdienen

Buiten dat, als het regime in een land niet helemaal zuiver is betekent het nog niet dat je de bevolking moet laten stikken en er nooit meer heen moet gaan.
1 -1
Rentokill
Mee eens. Het is dus wel degelijk politiek geladen. Of men dat nu wil of niet.

Voor de PR van Ajax was het slim geweest als ze met een verhaal waren gekomen waarom ze juist daarheen gingen. En dat met meerdere kanten belichten: De Poen maar ook de positieve aandacht voor negatieve omstandigheden...
0 -2