Ten Hag: 'Werd eind vorig seizoen veel geromantiseerd'

BartVeenstra, 13-01-2020 om 12:50, 10350 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voor Ajax-trainer Erik ten Hag is het winnen van de Europa League geen doel op zich. De oefenmeester van Ajax wil niet te ver vooruitkijken en richt zich voor nu dan ook alleen op de eerstvolgende tegenstander: Getafe CF.

'Ik richt me vooral op de korte termijn, de start na de winterstop', zegt Ten Hag in een interview met Voetbal International. De trainer haalt de slechte start van het kalenderjaar 2019 nog maar eens aan. 'We weten allemaal hoe het vorig jaar is gegaan, dat we niet goed uit de winter kwamen - maar uiteindelijk wel de dubbel hebben gepakt. En zelfs tot het einde mee hebben gedaan op drie fronten.'

De focus bij Ajax is daar ook nu op gericht, zo zegt Ten Hag. 'Vorig seizoen werd aan het einde veel geromantiseerd. En terecht, want we hebben geweldig gespeeld. Maar in mijn ogen gaan dit jaar veel dingen vele malen beter. We zijn nu ook beter aan het seizoen begonnen, en willen nu ook beter uit de winterstop komen. Ik hoop dat we die les hebben geleerd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
"Hopenlijk hebben we les geleerd?". Met welke verdediging dan? Totaal geen versterking gehaald voor onze kwetsbare achterhoede. Blind heeft blessure en Schuurs maakt veel foutjes. En dan wil ik het niet eens hebben over onze zwakke nummer drie. Zonder Schuurs hebben we geen lengte achterin. Dat wordt voor de tegenstanders prijsschieten uit standaard situatie. Ik hou mijn hart vast.
0 -2
Hollister
Tot AZ thuis alles winnen en Getafe over 2 wedstrijden verslaan.. beker prima loting om op zijn minst de finale te halen. Kampioen worden is al een prima seizoen dan.. beker en EL kunnen een prachtig toetjes worden. Met name in de EL campagne kan de prijzen van onze spelers weer aardig doen stijgen.. zeker is al wel dat we komende zomer minimaal 4 a 5 basisspelers gaan kwijtraken. Op zich logisch maar dan meten we ook maar goed geld vangen
2 -2
Ferd
4 a 5 basisspelers weg riep iedereen vorig seizoen ook.
1 0
Drukwerk1968
Zeker is wel...... noem 1 speler waar jij 100% zeker van weet dat deze weg gaat?
2 0
Van Reenen
Donny, David, de tovenaar. De 3 d's.
0 -1
afcas
Zeiden we vorig seizoen ook niet dat er op zeker 4/5 basisspelers vertrokken?
8 0
donpedroh
De spelers die bleven houden van Ajax. Bij Ajax verdienen de topspelers nu ook een stuk meer geld. Waarom weggegaan als je leuke teamgenoten hebt, in Amsterdam kan wonen en de jackpot krijgt. Of je nu 4 of 7 miljoen krijgt maakt qua levensgeluk niet uit. 1 jaarsalaris van van een huidige ajax topspeler krijg ik niet eens op in mijn hele leven.
1 0
FernandoRedondo
Inderdaad, ik denk dat veel jongens gewoon blijven.
1 0
ajax4perez
Klinkt allemaal zeer positief en krijg ook heel veel zin in zondag de eerste eredivisie wedstrijd van het nieuwe jaar. Zien we gelijk waar we staan.
Getafe is nog geen uitgemaakte zaak, maar ga wel er wel vanuit dat Ajax daar als winnaar uit komt
3 0
mvdk
Daarom, Ajax gaat even iets van 24 mei 2017 rechtzetten en volgend jaar de CL domineren :D
1 0
AlexIbarra
Precies, veel mensen vergeten dat je stap voor stap moet gaan.

Finale EL - Halve finale CL - Winst EL - Finale CL - Winst CL - Prolongatie winst CL - ongeslagen prolongatie CL - meeste CL-titels op rij - Rekordmeister CL.

Een proces van zo'n 15 jaar en we zijn pas net begonnen. ;)
9 -1
Van Reenen
Je vergeet de wereldbeker die Ajax met de huidige commissaris Danny Blind heeft geworden. En o ja, het enige doelpunt werd ook door Danny gemaakt. Kijk het programma van Frank Evenblij even terug met Daley Blind.
0 0