[Update II] 'Ajax kijkt verder na afhaken om Vertonghen'

BartVeenstra, 03-01-2020 om 07:35, 86340 views, Het Laatste Nieuws, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

In navolging van The Telegraph uit Engeland schrijft nu ook Het Laatste Nieuws over de interesse van Ajax in Jan Vertonghen. Volgens het Belgische medium denkt Ajax erover na om een nieuwe poging te wagen om de verdediger terug te halen, al zouden de Amsterdammers echter vrezen op hun financiële limieten te botsen.

Bij Tottenham Hotspur heeft Vertonghen een aflopend contract, waardoor hij in de aankomende zomer transfervrij kan vertrekken. Spelers die vanaf 1 juli transfervrij zijn mogen in het halfjaar daarvoor - dus vanaf 1 januari - al onderhandelen met mogelijk nieuwe werkgevers. Een nieuw contract bij The Spurs lijkt onwaarschijnlijk: 'De contractbesprekingen zitten in het slop.'

Naast Ajax zouden ook Napoli en Internazionale interesse hebben in Vertonghen. Zodoende lijkt de keuze te liggen bij de bijna 33-jarige Vertonghen zelf, waarbij het de vraag is of hij wil terugkeren bij de club waar hij al eerder negen jaar speelde.

Update - 23.30 uur (2 januari 2019) - 'Bedrag voor Vertonghen is Ajax te gortig'

De Telegraaf bevestigt donderdag het grote financiële gat tussen de betrokken partijen bij een eventuele transfer van Jan Vertonghen naar Ajax. Tottenham Hotspur wil minimaal de twaalf miljoen euro - het bedrag wat de Amsterdammers in 2012 van de Spurs ontvingen - terug als de Belg terugkeert naar Ajax. Daarnaast zou Vertonghen enkele miljoenen - hij verdient in Engeland naar verluidt vier tot vijf miljoen euro op jaar basis - op jaarbasis willen verdienen. 'Dat bedrag – of zelfs een flink deel daarvan – is Ajax te gortig.'

De 32-jarige verdediger zou overigens wel oren hebben naar een hereniging. 'Meerdere bronnen bevestigen dat directeur voetbalzaken Marc Overmars een visje heeft uitgegooid bij Vertonghens zaakwaarnemer, ex-Ajacied Tom de Mul. Die verzekerde Overmars dat de Belg in principe openstaat voor een terugkeer naar Amsterdam.'

Update II - 07.35 uur (3 januari 2019) - 'Ajax kijkt verder na afhaken om Vertonghen'

Voor Ajax zijn er na het afhaken om Jan Vertonghen drie opties, zo schrijft De Telegraaf. De krant schrijft dat de Amsterdamse club verder kijkt nu de Belg onhaalbaar lijkt. Het lijkt erop dat de Amsterdammers de selectie graag willen versterken met een nieuwe centrale verdediger.

Een tweede optie is dat Marc Overmars, de directeur voetbalzaken van Ajax, wacht tot de persoonlijke eisen en de transfersom van Vertonghen dalen. Zijn huidige club Tottenham Hotspur zou op dit moment namelijk een bedrag van twaalf miljoen euro willen zien voor de Belg. Een bedrag dat Ajax - voor een speler met nog maar een contract van een halfjaar - te gortig is. Bovendien zou Vertonghen nu vier tot vijf miljoen euro per jaar verdienen in Londen en ook dat zou Ajax te veel zijn.

Een derde optie tot slot is het vertrouwen geven aan Perr Schuurs. De Limburger kwam in de eerste seizoenshelft al regelmatig in actie, maar een vaste basisplaats wist hij tot nu toe niet te veroveren. Ajax zou op zoek zijn naar een (tijdelijke) vervanger van Daley Blind, die kampt met een hartspierontsteking. Hoe lang Blind aan de kant zal staan, is voor nu nog ongewis.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cruyffie
Op het oog geen lekker scouting- en transferbeleid als je in één jaar 4 CV’s koopt (nog los van eigen jeugd) en vervolgens op zoek moet naar een nieuwe CV.
2 0
louis60
Laat Onana even bellen met een paar landgenoten.
1 0
Rdk1983
Nah moet toch kunnen. Neem m anders transfervrij komend seizoen over. Heeft toch aflopend contract?
0 -1
TaBoeMan
Waar is Vermealen? Als backup voor Blind en eventueel Tagliafico. brengt ook nog eens berg aan ervaring mee!
0 -4
Stroeve
Een berg aan blessures bedoel je?
1 0
FrankBeton
NEE
2 0
fc Barcelona_ke
neres en promes zijn terug. vleugelaanvaller is niet meer prioriteit voor rest van de seizoen. als Blind echt serieus minimaal 3 maanden aan de kant zette, probeert Ajax wel iemand als Jan Vertonghen halen anders gaan wij met martinez/Schuurs de seizoen afmaken!
1 0
AlexLitmanen10
Geen prioriteit maar zou nog steeds fijn zijn om iemand voor de rechterkant met diepte voor achter de hand te hebben. Of een talent voor volgend jaar alvast klaar te stomen

We hebben voir achterin wel genoeg opties maar Verthongen erbij is altijd welkom maar niet tegen elke prijs.

Ik zal wel kritiek krijgen, maar Misschien kunnen we jan-arie voor een prikkie als extra optie erbij nemen.
0 -1
eros
Waar hebben we t championsleague seizoen verspeeld? Toch niet achterin? We miste Neres en Promes waardoor we voorin veel minder waren.

Ik zou achterin verder gaan met Schuurs en as seizoen Botman erbij.

Voorin kunnen we best nog een diepgaande flankspeler gebruiken.
Daarnaast zou een goede middenvelder niet misstaan.

Orejuela, Siem, Magallan mogen vertrekken.
Bande, Marin en Alvarez wil ik nog een kans geven.
2 0
Tinus
Waar komt het uitgangspunt vandaan dat als je jan vertonghen haalt, je niet met schuurs doorgaat? Zonder Blind is het achterin veel te mager. Daar moet gewoon iets bijkomen en het liefst een ervaren jongen die Schuurs of desnoods Alvarez wegwijs kan maken in het centrum.
Botman heeft overigens een paar goede wedstrijden gespeeld voor heerenveen, maar was echt niet zo geweldig dat hij zich volgend jaar even in de basis speelt van Ajax 1.
1 0
noahdepoah
Ach als Jan tegen de spurs zou zeggen dat hij alleen nog maar naar Ajax wilt daalt die transfersom snel hoor. Maar Jan wilt niet. Dat verdomde geld ook.
1 0
Ajax27
Ik zou het met Schuurs best aandurven, maar daar wil ik een boom van een kerel naast zien met ervaring. Iemand die hem bij de hand neemt en voor vertrouwen zorgt. Ondanks dat Sanchez nog jong was, had ie die uitstraling waarnaast de Ligt rustig kon groeien. En dat is Veltman gewoon niet, al heb ik er respect voor hoe hij zich heeft terug geknokt in de basis. Dus ja ik ben voor een aankoop.
2 0
louis60
Die gozer van O.Marseille. roep het al twee maanden. Groot en snel. En nog jong.
0 0
kaashaas
Ik zou sanchez gewoon halen voor die 40 die we betaald hebben. Gaat later echt wel weer voor 40 weg.

Salaris tja .. dan maar veel betalen.
1 -1
Sterspeler
Kan je niet op bouwen. Forceerde zijn transfer. Wil hem niet meer zien.
2 -1
Cupmetgroteoren
Schuurs is prima voor in de eredivisie, maar je weet al dat ie door de mand gaat vallen tegen een topclub in de Europa League. In de eredivisie win je het kampioenschap al met Pierie in de achterhoede, het gaat dit jaar echt om de Europa league. Getafe staat boven Valencia in de primera division, waarbij Ajax uit tegen Valencia al voetballend werd weggespeeld en thuis geen potten kon breken tegen een Valencia dat 8 (!) basisspelers miste. Geen versterking voor op het middenveld of achterin is tegen Getafe eruit, dat is bijna zeker. Achterin kraakt het van alle kanten bij Ajax. Ploegen als Chelsea en andere grote ploegen in de EL walsen gewoon over het zwakke middenveld en de verdediging heen. Arrogantie wordt keihard afgestraft, en die arrogantie loopt de spuigaten uit momenteel. Allerlei leken en dwazen denken dat Getafe gewoon eventjes wordt weggezet. Een supergoede ploeg die nog sterker is dan Valencia. Laat staan als je deze ronde doorkomt en nog sterkere teams tegenkomt als United, die met een B ploeg AZ wegzetten.
0 0
Santiago
Wat betreft Reinier zie je maar meteen weer waarom het nergens op sloeg van Overmars om te beweren dat de grootste talenten staan te springen om naar Ajax te komen. We zullen om dat soort spelers nooit kunnen concurreren.
3 -1
TheRiviera
Op dit moment lijkt de komst van Vertonghen niet echt ideaal. Hij is natuurlijk geen speler die je zomaar eventjes haalt om Blind tijdelijk te vervangen. Met Schuurs,Alvarez,Martinez en Veltman heb je goed opties voor een centraal duo totdat Blind volledig hersteld is. Maar als Blind eventueel vertrekt komende zomer zie ik Vertonghen wel graag komen vanwege zijn ervaring.
1 0
Ajaciedvooraltijd1434
Gewoon lekker Schuurs in de basis en Gravenberch op de plek van Martinez. Dat zijn spelers vanuit de jeugdelftallen. Moeten niet vergeten deze jongens op te stellen als ze goed genoeg zijn en deze twee zijn dat in mijn optiek.
4 0
de_pitbull
Als hij transfervrij is en max. 2 miljoen salaris krijgt kun je het overwegen. Maar ik zie liever gewoon dat Schuurs de kans krijjgt.
2 0
Cupmetgroteoren
Hij verdient 6.5 miljoen per maand bij Spurs, dan komt ie echt niet voor 2 miljoen jaar Ajax. Bovendien is ie ver over z'n top. Op het wk was ie al erg slecht.
2 -6
FrankBeton
"....6.5 miljoen per maand" okeeee

Fijn dat je ons in één van je posts erop gewezen hebt dat dit forum vol zit met zogenaamde ongeschoolde mensen.
0 0
Ferd
Joh, maak er 5 miljard per maand van als je toch wilt overdrijven.
2 -1
TheRiviera
Volgens mij heb jij een bril nodig vriend.
0 -1
jaripettersson
Zo das niet verkeerd.
2 0
BrandjeXL
Dus hij verdiend 78 miljoen per jaar?
5 0
fc Barcelona_ke
Reinier voor 30 mln naar real madrid. Het was maar 5 miljoen verschillend tussen 1e bod van ajax en vraagprijs! Zonde zeg
0 0
ajaxxcied4life
Sinds Real Messi over het hoofd h3edt gezien (hetgeen niet zo lastig is, gelet op zijn lengte ,-)) is die club helemaal de weg kwijt. Vinicius en Rodrygo spelen haast nooit en de nieuwe buitenspeler MOET alweer worden vastgelegd. Man man man...
0 0
Cupmetgroteoren
Real kan zeven keer meer salaris bieden. Onbegonnen werk.
2 0
chino
idd jammer, groot talent. Denk alleen niet dat Ajax ooit een bod heeft gedaan. Hooguit geïnformeerd naar de vraagprijs.
1 0
DrFootball
Ben niet zo van dat paniekvoetbal, dus waarom een 33 jarige speler halen die, ondanks dat hij heel veel voor Ajax heeft betekent, op dit moment over the hill is. Schuurs, Veltman, Alvarez, J. Timber en Rensch (en volgend jaar Botman) kunnen er allemaal spelen. Zou kiezen voor De Toekomst ipv een dure aankoop.
5 0
fc Barcelona_ke
Eriksen werd vaak genoemd voor 80 miljoen euro dit winterstop vertrekken, maar hij is rond 25 miljoen op weg naar Internazionale.
Vertonghen moet 12 miljoen gekost, Ajax en SPurs zullen akkoord bereikt rond 5 miljoen plus 3/3,5 miljoen salaris voor Jantje!
0 -1
Ferd
dat is 50% teveel salaris.
0 0
Leviathan
Tsja als Eriksen zijn zinnen op 1 club zet kunnen ze 80 mil gaan vragen, maar dan gaat hij gewoon voor nop weg na dit seizoen. Maar Vertonghen 12 mil zou dan belachelijk zijn aangezien Eriksen bij elke topclub basis zou spelen nog jaren die verhouding klopt totaal niet.
0 0
MankeNelis
Schuurs/Botman is de toekomst. Sowieso vreemde move; Vertonghen als stand in voor Daley. Gaan er vanuit dat Daley terug komt en dat dit Telegraaf geneuzel is.
0 0
Jeugd
Vertongen is een noodgreep. Wordt vanaf nu alleen maar slechter.
Zou alleen interessant zijn als het niet veel kost. Kan nog 2 jaar mee.
Ik zou het niet doen. Als hij zo graag terug wilde dan had hij dat 2 jaar geleden moeten doen.
Als Ajax de ambitie heeft die ze zeggen te hebben dan moet men geen genoegen nemen met voetballers in deze fase van hun carierre......met alle respect voor Vertonghen
0 0
SjakieWolfs
Dit zou mijn opstelling voor na de winterstop zijn als Blind er nog niet klaar voor is.
Promes - - Tadic - - Neres

Gravenberg - - Ziyech - - VD Beek

Tacliafico - - Martinez - - Schuurs - - Veltman

- - Onana - -
8 0
MankeNelis
Niks mis mee
0 0
Cupmetgroteoren
Gravenberch en Schuurs houden geen stand tegen een Getafe in de EL. Gravenberch heeft dit seizoen één wedstrijd zijn talent laten zien en is nog lang niet klaar voor grote wedstrijden. Schuurs komt net kijken en gaat geheid door de mand vallen tegen een topclub.
0 0
SjakieWolfs
Ik zou alles op Per Schuurs zetten, die moet gewoon minuten maken. Hij heeft laten zien dat ie er klaar voor is. Hij moet vertrouwen kweken en dat kan alleen als je hem altijd opstelt. Ik zag ook ergens Stefan de Vrij staan maar daar zou ik nooit voor kiezen. Die vindt ik zelfs minder dan Schuurs en Veltman. Bovendien moet je dan met 5 verdedigers gaan spelen want met 4 komt ie te kort.
0 0
roodwit007
ik vraag geen 80.000 euries per week ik doet het voor de helft , kijk jan zo kan het ook als je echt als ajacied voelt en je wilt voor deze club spelen dan doe je het voor de helft jan ,na zoveel jaar is je bankrekening wel flink gevuld neem ik aan. anders op tiefen en geen mooie praatje,s over deze mooie club dan ben je in mijn ogen een money-maker
1 -3
BrandjeXL
Lief hoor maar wanneer supporters nu eens snappen dat voetballers zichzelf en meerdere generaties na hen financieel onafhankelijk maken. Als je nu 5 miljoen verdiend en je oude club kan/wil dat niet betalen maar een andere kan dat wel. Wat zou jij doen??
3 0
Van Reenen
Stefan de Vrij misschien?
0 -5
DT10
Als die al zou willen, wat denk je dan dat die kost? Die is in de bloei van zijn carrière, 1 van de beste verdedigers in de Serie A en heeft contract bij Inter tot 2023.. ik gok minimaal 50mlj!
2 0
fc Barcelona_ke
rechtspoot
0 0
fc Barcelona_ke
Als Vertonghen niet komt, wie zou een prima alternatief? Rojo van Man Utd? van Drongelen? Kongolo ex kakkerlakken?
0 -1
Leo252
Sorry, ik waardeer je inbreng maar van Drongelen is nog niet eens Feyenoord niveau, zit zelfs bij HSV regelmatig op de bank. Kongolo past niet bij ons en Rojo is bijna 30 en zal een (te) hoog salaris op willen strijken. Transfersom zal te overbruggen zijn maar daarbij rekening houden dat de restwaarde van Rojo niet hoog zal zijn.
0 0
Ansjo
Botman terug halen.
1 0
fc Barcelona_ke
dat heb ik ook een voorkeur! Als Vertonghen terug ben, kan hij de achterin spelen. stelvoor Blind komt eerder dan verwachting, wie zet je dan op het bank? of Blind gedwongen vertrek dit zomer
0 0
DT10
Allemaal niet!
0 0
fc Barcelona_ke
dus vertonghen of niemand!
0 0
DT10
Juist!
0 0
Red Devil
Gelukkig maar want hij speelt als een natte krant de laatste tijd en die Aldeweirld ook.
Zijn over de hill die twee..
6 0
SjakieWolfs
Wat wil ja als Mourinho je trainer is, dan ga je echt niet meer met plezier naar de club.
1 0
Jaridebeste
Dat is naast een zak geld anders wel de reden dat Alderweireld heeft bijgetekend.
0 0
appeltje
Onder Pochettino was het anders ook niet veel beter
0 0
DT10
Die gasten horen gewoon bij de beste verdedigers van de PL!
1 -1
BrandjeXL
Nee, dat horen ze absoluut niet.
1 0
DT10
Noem er dan eens 4 die beter zijn...
0 0
fc Barcelona_ke
klopt. de beiden zijn net alle spelers als Alli, Kane en eriksen etc heel slecht spelen door waardeloze tactiek van Mourinho!
0 0
Rockpotje
Het wordt lastig om een andere verdediger te vinden die beter is dan Martínez. Daarom zou ik in eerste instantie een extra middenvelder halen. We hebben naast Eiting niemand die de balans goed kan bewaken zoals Schöne deed. Met Schöne, Pröpper of Berge voeg je dus echt iets extra toe aan de selectie. Dan kan Martínez sowieso centraal spelen en eventueel links als Tagliafico uitvalt. Wilt Vertonghen dan alsnog komen voor een goede prijs heb je de posities van controleur, linksback en linkscentraal goed bezet voor de Eredivisie en EL.
1 0
DT10
— DONNY —— ZIYECH —
———- MARTINEZ ———-
VERTONGHEN - SCHUURS

— DONNY —— ZIYECH —
———— PROPPER ———-
- MARTINEZ — SCHUURS -

Ik zou toch voor de eerste optie kiezen..
0 -1
fc Barcelona_ke
als vertonghen duur is, kongolo van huffelsied is een optie. nederlands, linkspoot, mag vertrekken!
0 -1
DT10
Huffelsied?
2 0
fc Barcelona_ke
club uit premier league! huddesfield ofzo hoe je maar schrijft :)
1 0
afcasven1995
Jantje en Schuurs naast elkaar zou wel een heerlijk duo zijn. Kan Schuurs zich met Jan naast zich verder ontwikkelen.
4 0
Van Reenen
Ik denk dat Perr Schuurs een rechtsbenige verdediger is die Veltman moet opvolgen. Dan blijft er nog de vacature openstaan voor linksbenige verdediger voor de afwezigheid van Daley Blind. Martinez is op het middenveld nodig samen met Gravenberg en Donny.
0 0
AjaxDaniel
Jammer als Jan geen water bij de wijn wilt doen. 5 miljoen is echt te veel. Volgens mij verdient Ziyech het meest van de selectie met 4,5 miljoen, maar die is een klasse apart. Daarnaast als er een versterking gehaald moet worden is dat denk ik niet achterin. Een duo Martinez-Schuurs is solide. Focus dan op het middenveld en evt. een aanvaller als Neres nog lange tijd geblesseerd is.
0 0
Redrum
Quiz-vraag: Welke club uit Londen die nog nooit een Europa Cup 1 heeft gepakt heeft het momenteel veel te hoog in het bolletje?
4 0
Ajacied33
Een club die ik na 8 mei 2019 het liefst de afgrond in zie gaan, sportief dan....
3 0
Redrum
Bingo! Een club die met meer geluk dan wijsheid ten koste van Ajax in de finale van de CL stond. Een club waar niemand het nog over heeft.
0 0
Frank1978
Wat heeft Ajacied33 gewonnen? ;-)
0 0
DarkDefender
Lastig, lastig.... maar ik vermoed dat je die club bedoelt die deze eeuw alleen een league cup heeft gewonnen
2 0
Redrum
Bingo!
1 0
driesterren***
Uuuhhh Liverpool???:-)
1 -2
Ajacied33
Ik weet dat je sarcastisch bent, want je weet hopelijk toch wel dat Liverpool uit een andere stad dan Londen komt he....?
0 0
Redrum
Nope :p
0 0
DT10
PROMES ————- NERES
————- TADIC ————-
— DONNY —— ZIYECH —
———- MARTINEZ ———-
NICO ——————— DEST
—- JANTJE — SCHUURS —-
———— ONANA ————
2 -1
4-3-3
Dat zou heerlijk voetbal op kunnen leveren, maar de nul houden zal waarschijnlijk alleen tegen het rechter rijtje gaan lukken met deze elf. Tegen de top van de ED en internationaal heb je, helaas, een extra controleur nodig om niet overlopen te worden.
0 0
036AFCA97
Heerlijk ja!
1 -1
Mokum2018
Waarom een centrale verdediger halen? Volgend seizoen is Botman er, die kan CV staan.
3 -2
Hagmag
Haha wat is dit nou weer....
1 -1
DT10
Omdat Blind er waarschijnlijk 3 tot 6 maanden uit ligt...
2 -1
chino
Spurs vraagt teveel en gaat hem dus nooit verkocht krijgen boven de 5 miljoen, met een half jaar contract. Meer betalen ze alleen in China. Lekker wachten tot de zomer of op deadline day.
Die Levi denkt dat hij een een harde onderhandelaar is, maar als ze Eriksen en Vertonghen transfervrij verliezen is dat toch een schade van zo'n 80 miljoen.
0 0
DT10
Levy, is wel degelijk een van de hardste onderhandelaren die er rondloopt. Als Eriksen transfervrij de deur uit loopt is dat zeker een grote blunder, maar een 33-jarige Vertonghen transfervrij laten gaan, is niet een heel groot probleem voor een topclub uit de PL. Die hebben namelijk genoeg inkomstenbronnen en zijn niet zoals Ajax voor een groot deel afhankelijk van transferinkomsten.
0 0
Bjorn
Vertonghen niet te snel opgeven. Even zien of de eisen zakken van Spurs en/of Jan. Hij heeft nog altijd zijn Amsterdamse vriendin en liefde voor Ajax.
0 0
Babayaka
Misschien nog een aantal x trips organiseren naar die woestijn.
Misschien heeft ajax dan geld voor vertongen voor 1 of 2 jaar.
0 -2
Radie125
Nogmaals geen tijd steken in Vertongen 33 jaar leuk om erbij te hebben als hij niks kost en een salaris ala KJH accepteerd
4 -1
Babangida83
Je hebt Martinez nog. Zet je Schuurs er naast. Die moet meters maken en de schoonheidsfoutjes moeten er uit. Heb je Veltman als enige back-up... Dat is wat krap. Zeker omdat Pierie nog zeker niet het gewenste niveau heeft. Jammer dat Alvarez nog niet getest is en Timber nog niet gedebuteerd heeft, anders kon je die een beetje inschatten.

Met Martinez en Schuurs heb je voetballend gezien een wereldelftal. Zou voor het kampioenschap en de Europa League (de finale is gelukkig niet in januari al) voldoende moeten zijn.
1 -1
jewie3
Zie jij Pierie wel eens spelen? Wat zijn dan zijn slechte kwaliteiten?
0 0
Babangida83
Ja, bij JAJ. Staat veel lucht te dekken in de 16, mist snelheid, mist agressie en body. En verdedigend vind ik hem nu ook niet denderend in de 1vs1.

Dat hij positioneel af en toe verkeerd staat, dat noem ik nog even 'wennen aan een nieuw systeem/club'.

Maar ik schreef Schuurs ook af en die lijkt nu toch heel veel potentie te hebben. Pierie heeft echter nog wel tijd nodig.
1 0
Capi86
Spelers afschrijven is dan ook inherent bij een topclub dat geeft niet. Als je een lijst maakt van geslaagde Ajax spelers die daarvoor zijn afgeschreven dan kan je je reactie niet doordrukken omdat de lijst te lang is.
Pierie ontwikkelt ging prima maar hij is er gewoon nog niet. Mag ook best gezien zijn leeftijd en korte duur bij Ajax. Desondanks 1 van de betere spelers bij Jong tegen Cambuur dus heb goede hoop. Er zijn ook zat spelers bij 1 geslaagd die het doorvoor bij Jong niet lieten zien.
0 0
chino
snelheid, kopkracht, duelkracht
0 0
godofajax1900
Ik lees berichten over de ligt

Aan gezien hij veel tegen houd met zn handen is hij miss de ideale opvolger van Onana als hij vertrekt
2 -4
fc Barcelona_ke
Optie 1 probeert Vertonghen halen
Optie 2 vertonghen niet gelukt? Dan andere linksbenige verdediger (alleen echt versterking)
Optie 3 botman vervroegde verhuurperiode terughalen
Optie 4 schuurs of durf met pierie
0 -1
Hagmag
Pierie is 100 % zeker een miskoop.
0 0
Babangida83
Optie 3 is onmogelijk contractueel. Optie 4: weet je het zeker?
0 0
Bjorn
Alles is mogelijk als er geld tegenover staat.
0 0
Jariiii
Valt me wel wat tegen van Vertonghen, ik concludeer dat het salaris dat Ziyech, Tadic en Blind bij Ajax verdienen hem te min is. Dan heb je toch de verhoudingen niet helemaal goed op een rijtje. Maar goed, ik verdien zelf geen kapitalen, dus weet niet hoe het is om veel geld in te moeten leveren. Concludeer alleen wel dat het met zijn liefde voor Ajax dus wel meevalt.
3 -1
ratje
Zie veel mensen zeggen dat Schuurs/Martinez goed genoeg is. Eens, maar wat voor middenveld heb je dan de komende weken? Alvarez, marin en donny. Gaat hem niet worden...
0 0
Soccerskins
Gravenberch - Ziyech (10) - Donny.
Lijkt me een mooi middenveld toch?
In Europese wedstrijden kan je voor meer ervaring gaan en Alvarez, Marin of Mazraoui op de plek van Ryan neerzetten.
2 0
Babangida83
Zou een wereldmiddenveld zijn. Gravenberch kan van achteruit ook nog indribbelen en heeft zo´n splijtende pass waarmee hij mensen ook nog van afstand vrij voor de goal zet. Dan wordt het echt genieten.
0 0
Web
Marin en Alvarez spelen toch ook niet tegen Willem11
Ziyech moet op 10 met Donny op 8 en kan Gravenberch eventueel op links
Promes en Labyad zijn over twee weken wel weer inzet baar op de vleugels, Neres zal waarschijnlijk langer duren ( erg jammer ) maar dat is dan maar niet anders
0 0
ratje
Ja dat moet genoeg zijn, ik was bang dat promes er nog wel ff uit zou liggen.
0 0
wietikvuul
Ik lees maar twee opties in dit verhaal ipv 3. Prijs naar beneden voor Vertonghen of Schuurs vertrouwen geven.
3 0
Peterv13
Het lag dus niet aan mij :)
0 0
Robeerke
Fijne zakenpartner dat Tottenham, jarenlang onze talenten voor een rommelmarkt prijs bij ons weggehaald (ook onze eigen schuld) maar nu met zo'n attitude aan de onderhandeltafel gaan zitten voor een jongen met een Amsterdams hart wiens contract over een half jaar afloopt... Zum kotzen.
6 0
WouterBerg83
Allemaal leuk en aardig, maar als Vertonghen zegt ik wil naar Ajax en anders loop ik over een half jaar gratis de deur uit, dan heeft Tottenham maar heel weinig meer te eisen...
Uiteindelijk heeft Vertonghen zelf dus alle kaarten in handen, en niet Tottenham of Ajax.
0 0
Sterspeler
En ze willen ook nog is allemaal weg door dat keiharde beleid.
1 0
Hollister
Ben ik de enige die dit alles een beetje paniek zaaien om niets vind? Nog helemaal niet zeker dat Blind niet gewoon weer kan aansluiten begin 2e helft van de competitie. Zelfs Ten Hag heeft dat geopperd... en dan nog hebben we Veltman, Alvarez, Schuurs en Martinez over als opties.. zie liever deze transferperiode een extra aanvallende kracht erbij. En wat mij betreft al wel definitief afscheid nemen van een aantal spelers die volgend jaar ook niet meer in aanmerking komen voor Ajax1.. zodoende kan al mooi salarisbudget en extra transferbudget worden vrijgemaakt: Maghallan, Marin, Labyad, Siem de Jong, enz Huntelaar niet meer verlengen en spitsentrainer maken. Die zal toch ook minimaal een miljoen verdienen. Einde seizoen ook kijken of Alvarez wel de juiste aankoop is geweest. iedere club heeft wel spelers aangetrokken die niet voldoen, maar dan wel doorselecteren
2 -2
Web
Ik weet niet of Huntelaar een goede spitsen trainer is?
Het zou kunnen?
Heitinga kan mij ook nog niet overtuigen
Moet je toch voorzichtig mee zijn, niet iedere speler heeft de kwaliteiten voor het trainerschap
0 0
Sterspeler
Wellicht mental coach. Je kan zeggen wat je wil van the Hunter. Maar een stukje topsport mentaliteit overbrengen moet ie wel kunnen.
3 0
Web
Daar heb je zeker een punt, echte winnaar
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Wie Ajax ook haalt, het spel zal er niet beter op worden, daarvoor heeft ajax een zwak terugverdedigend middenveld, en geen controleur achterin.
1 -1
Hollister
Onzin, complete onzin zelfs... als die blessures en schorsingen niet waren geweest hadden we nu al weken gespeeld met een prima middenveld Ziyech, vd Beek en Martinez
2 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Het middenveld is niet perfect, want het mist de essentie van goede middenvelders.
Semi aanvallen, semi verdedigen.
Ajax heeft 3 te aanvallend ingestelde middenvelders, die geen bal kunnen achterhalen of heroveren bij de terugschakeling

Als je verstand van tactieken en voetbal had gehad, zie je dat hier het probleem ligt, waarom de verdediging moeite heeft.
Er ligt teveel ruimtes voor de verdediging, er zit een gat van bijna 20 meter tussen, omdat men voorin al geen ballen kan onderscheppen.

Gevolg, tegengoals, minder goed op resultaat kunnen spelen, geen rust achterin.
1 -1
Babangida83
Dat ligt puur aan de communicatie Martinez-Blind. Martinez heeft erg moeten wennen aan het restverdedigen. En nog steeds.
0 0
Web
Als Verthongen echt belang heeft om bij Ajax te spelen?
Komen ze er wel uit
Maar al die huil verhalen van spelers dat ze zo graag afsluiten bij Ajax ken ik inmiddels wel
Suarez zie je ook nooit meer terug,
Rijkaard, Cruijff en Blind zijn uitzonderingen, maar dat zijn ook echte Ajacieden die bij de club opgeleid zijn
1 0
Babangida83
Zou ook gewoon tactiek kunnen zijn van Ajax om de prijs naar beneden te halen. In principe voldoet Martinez, dus zoveel haast hebben we niet.
0 0
vincent_DV
Ik denk eigenlijk dat het eerder Tottenham is die dwars ligt. Stel dat Tottenham 4 miljoen vroeg, dan weet ik zeker dat ze eruit kwamen. Dan geef je hem een contract voor 1,5 jaar met een optie tot nog een jaar, tekenbonus van 3 miljoen en 2,5 miljoen salaris. In anderhalf jaar verdient ie dan 6,75( omgerekend 3,4 miljoen per jaar en kost het Ajax aan transfersom eigenlijk 7 miljoen en aan salaris die 3,75 miljoen. Terwijl dat nu 18 zou zijn bij elkaar(12 aan transfersom en 6 aan salaris).

Dan weet ik zeker dat Ajax en Vertonghen hiermee akkoord zouden zijn gegaan.
0 0
Joseph
Het is gewoon de vraag met hoeveel miljoen Vertonghen genoegen neemt. Hij heeft er nu een flink aantal opgebouwd, als hij naar Ajax gaat breid hij dat aantal uit, maar bij andere clubs zal dat harder gaan.. Blind heeft voor het voetbal gekozen en niet voor de extra miljoenen, Vertonghen kan dat ook doen. Hij heeft nooit een warmer gevoel bij Napoli dan bij Ajax.
3 0
Sterspeler
Suarez sluit ik zeker niet uit. Zijn vrouw is volgens mij ook Amsterdams. Bovendien wordt ie langzamerhand toch wat minder en Ziyech zou zomaar kunnen vertrekken deze zomer. Dan zou Suarez een gewenste opvolger zijn. Suarez in de punt met Tadic als 10, Neres op rechts en Promes op links wordt ook dodelijk
1 -1
Laurel71
Ik snap al die ophef niet joh, Blind ligt er (misschien) een tijdje uit - alsof de wereld instort en moeten we ineens (veel) geld gaan uitgeven. We hebben een prachtige club met fantastische spelers en jeugd, die kunnen toch wel gewoon om het kampioenschap spelen en winnen. Wie gaat er anders winnen dan, AZ?
Dat hele gedoe om de EL en aanhaken - kan mij dat schelen, is financieel niets te halen en als je toch nog ver zou komen kopen ze op zeker je team leeg. We moeten nog 4 maandjes en dan moet je kampioen zijn om volgend jaar weer echt Europees mee te kunnen doen - laten we ons daar op richten met huidige selectie.
0 -1
Sterspeler
Het probleem is dat Blind een key players is. Blind, Ziyech, Tagliafico en Onana zijn gewoon je belangrijkste spelers. Als die wegvallen lever je in. Met Blind zijn issues moet je wel een CV aantrekken (maar nog liever een middenvelder zodat Martinez centraal achterin kan, Propper). Blind zijn blessure betekent schuiven. Laat dat nou altijd op puntenverlies uitlopen bij ETH.
0 -1
Gonzalez75
Ik wens Jan veel succes elders. Hopelijk kan hij nog een mooiere club vinden dan de onze in de nadagen van zijn carrière.
0 0
Murtagh
Misschien is Matthijs de ligt iets voor ons lijkt me een prima speler
0 0
Rentokill
Nah. Over the hill, te traag.
Ik denk dat de makkelijkste oplossing Lasse Schöne is op 6. Schuurs ook meer laten spelen.
3 0
Bky
Das toch dat ene talent van Juve? Raakt geen knikker daar, laat maar zitten. Zit ook bij Raiola, nog een reden om hem niet te halen.
1 0
MelleAfca
Bizar dat Spurs 12 miljoen durft te vragen voor een 32 jarige speler met 6 maanden contract. Ik was eigenlijk van een miljoenetje of 4 uitgegaan. Misschien gaat Spurs alsnog overstag als blijkt dat Vertonghen eind januari alsnog daar zit en hij gratis dreigt weg te lopen in de zomer.
2 0
Jornnn
In deze tijd is zo’n prijs normaal. Alleen moet ajax daar niet In mee gaan. Als hij 2 jaar jonger was, was het een compleet ander verhaal.
0 0
Sterspeler
Levy heeft nooit aangetoond goodwill te kweken. Die man is een keiharde onderhandelaar en het welzijn van spelers interesseert hem geen flikker.
0 0
Rommy
We hebben Martinez en eventueel Botman en Pierre.
0 -2
MelleAfca
Botman en Pierie zullen ons inderdaad richting het kampioenschap en de Europa League schieten
0 0
Johan1
Goede les voor Ajax.....nooit meer spelers verkopen voor spotprijzen aan die walgelijke Levy van Tottenham. Zóveel geld durven vragen voor een oude speler met een half jaars contract.....slaat nergens op.
4 0
Toon meer reacties