Martínez dolgelukkig: 'Real Madrid hoeft niet aan te kloppen'

BartVeenstra, 14-12-2019 om 08:50, 32534 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Lisandro Martínez is voorlopig nog niet klaar bij Ajax. De Argentijn werd in de afgelopen zomer aangetrokken en knokte zichzelf al snel in de basis van de ploeg van Erik ten Hag. Ook buiten het veld gaat het goed met Martínez: hij is enorm gelukkig in Amsterdam, zo valt te lezen in een interview van de Argentijn met Het Parool.

Martínez wil in het interview duidelijk maken dat hij nog lang bij Ajax wil blijven om zodoende de supporters gerust te stellen. 'Real Madrid hoeft niet aan te kloppen', citeert Het Parool de door een tolk vertaalde woorden van Martínez. 'Het liefst wordt hij in de toekomst aanvoerder van Ajax om zijn verantwoordelijk te nemen en leiderschap te tonen', schrijft Het Parool verder over de wensen van Martínez.

De Argentijn legt uit dat hij altijd op zoek is naar wat het beste is voor hemzelf. 'Ajax is nu het beste voor mij. Ik ben echt ontzettend gelukkig hier en dat gevoel vind je niet makkelijk bij een andere club in een ander land. Ik denk nog helemaal niet na over een vervolgstap. Zelfs met de uitschakeling tegen Valencia heb ik prachtige en succesvolle maanden in Amsterdam achter de rug. Ik wil kampioen worden en daarom moeten we zondag AZ verslaan.'

Wat maakt Martínez - buiten het voetbal - zo gelukkig in Amsterdam? Hij wandelt op zonnige dagen graag door de stad en dan brengt hij ook graag een bezoekje aan 'die mooie en grote winkel', waarmee hij doelt op De Bijenkorf. Bovendien zit er in Amstelveen een goed restaurant - Buenos Aires Grill - waar Martínez graag eet. 'Maté, de Argentijnse thee, wordt wekelijks in grote hoeveelheden ingekocht en in zijn huis aan de Zuidas gedronken', schrijft Het Parool tot slot.

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij AZ? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxAmsterdam
Ik denk dat dit jaar gewoon een goede leerjaar voor hem is. Bij Ajax wordt hij vooral tactisch veel bijgebracht en dus slimmer op het veld. Ik denk en vooral hoop dat hij vanaf volgend seizoen excellereert en een van onze sterkhouders gaat worden. Voor nu is het voor mij gewoon een normale basisspeler. Desalniettemin zijn dit natuurlijk heel erg mooie woorden en mag Ajax wat dat betreft in zijn handjes klappen met spelers als Tadic en Martinez, die Ajax een heel speciale club vinden.
1 -1
Robeerke
Journalist: "En als bijvoorbeeld een Real Madrid zou aankloppen, zou je dan na gaan denken?"
Martínez: "Nee, ik ben gelukkig bij Ajax."
Media: 'REAL MADRID VANGT BOT BIJ MARTÍNEZ: "HOEFT NIET AAN TE KLOPPEN"'
3 -2
AlexIbarra
Doet het geweldig natuurlijk, jammer dat we zo lopen te rommelen op de positie naast hem waardoor hij nu al een onmisbare middenvelder is die de kar moet trekken.

Ik hoop dat Eiting 2e seizoenshelft zo fit en goed is dat we Martinez soms kunnen ontzien, met ons hopelijk nog zware EL-programma.
En dat Martinez iemand naast zich krijgt die het net zo goed doet. (Donny weer op 10)
0 -2
Red Devil
Hopen dat hij voorlopig bij Ajax blijft.
1 -2
Woodenshoe1
Wees maar niet bang, die gaan ook niet aankloppen...
2 -12
GvanderK
Oke hendrik
3 -3
Ajax68
Gewoon goede aankoop geweest, prima instelling en passion.
9 -1
GvanderK
Had even een paar mindere wedstrijden, maar is gewoon een goede voetballer. Ontwikkeld zich prima op het middenveld. Hij is pas 21 jaar jong, als je hem ziet denk je dat hij al 28 is. Zou wel is de toekomstige aanvoerder kunnen zijn.
6 -4
Adios
Pffff nog zo'n Argentijn waar je meteen verliefd op wordt...
4 -3
mickey2602
Die andere was Maxima? ;-)
1 -1
Joseph
Ik vergeet nog wel eens dat hij pas 21 is, die jongen zit echt nog in de bloei van zijn carrière. Lijkt nu een beetje vermoeid, hoop dat hij na de winterstop weer een stap kan maken.

Geweldige aankoop!
20 -3
Web
Zeker weten
1 -2
SpursAjax
Ik hoop dat Vertonghen na dit seizoen terug komt. Dan verwacht ik dat Blind doorschuift naar het middenveld en dan zal Martinez de plek overnemen van Tagliafico die jammer genoeg waarachijnlijk vertekt na dit seizoen...
0 -8
mickey2602
Vertonghen schijnt niet meer zo goed te zijn zoals wij hem kennen. Ik volg de Spurs niet dus ik weet niet wat daarvan waar is.
Blind doorschuiven is begin dit seizoen al geprobeerd en is vanaf gestapt. Zowel vorig seizoen als dit seizoen is Blind 100% beter centraal in de verdediging als een linie daarvoor.
Wat wel klopt is dat Martinez eigenlijk is aangetrokken om Nico op te volgen als linksback maar ik verwacht eigenlijk niet meer dat hij daar nog komt te staan. Ik denk dat ze bij Ajax Martinez op het middenveld willen houden en als Nico vertrekt een linksback uit de jeugd doorschuiven of een linksback kopen.
4 -2
MNJ7
Van Aanholt kopen met Castillo wissel
2 -2
stopperspil
Geweldige bal afpakker en geeft ook veel goede passes maar hij moet zichzelf niet overschatten: schiet de laatste tijd veel op goal en dat kan hij niet en moet gewoon met z’n man meelopen bij een counter. Maar een positieve verrassing deze aankoop.
8 -1
Sterspeler
Dat doet Ziyech ook en die liet het met z'n peren ook afweten tegen Valencia. Dan was Martinez er nog dichtbij met z'n pegel van 18 meter.
0 -1
31xAjax
Goede aankoop alleen jammer dat ook hij niet op de juiste positie wordt neergezet. Ruilen met Blind maakt je op beide posities sterker. Leuke uitspraak, maar als Real morgen aanklopt, zit ie 2 dagen later op het vliegtuig en dat begrijp ik ook wel......
1 -13
Benleiden
Ik ben met je eens dat hij niet op de juiste positie speelt in dit systeem, maar ruilen met Blind lijkt me geen goed idee. Blind is in niks een CVM voor dit systeem. Dat hebben we goed kunnen zien in het begin van het seizoen. Het zijn beiden spelers die het spel voor zich moeten hebben. Zodra ze een man in de rug krijgen dan wordt het ‘heet’ voor ze.

Ajax moet gewoon een goede CVM naast Martinez gaan kopen, zodat hij ontlast wordt van de verantwoordelijkheid als enige spelmaker op het middenveld. Ajax is te voorspelbaar geworden, en aan Donny heb je ook niks in de opbouw.

Sterker nog, het zou voor Ajax beter zijn als Donny vertrekt. Dan kan Ajax het gewenste spel spelen. Ze willen namelijk Donny ook laten spelen. Een goed middenvelder naast Martinez en Ziyech ervoor wordt smullen. Echter heb ik gisteren JA gezien, en met deze spelers moeten we ook rekening gaan houden. Wat een talenten!
2 -10
31xAjax
Het spelsysteem dient ondergeschikt te zijn aan de kwaliteiten vd spelers. Helaas is Erik te H. ook een trainer die koste wat kost zijn heilg verklaarde systeem wil spelen en de spelers ondergeschikt maakt aan het systeem en bovendien (of juist daarom) veel spelers op voor hem vreemde posities laat spelen. Ik gaf dinsdag voor de wedstrijd al aan dat met Martinez/Alvarez of Martinez vd Beek de druk op de verdediging (te) groot zou worden en na 5 minuten kreeg ik al gelijk want toen was Valencia al 4 keer het veld overgestoken zonder dat er een strobreed in de weg gelegd werd. Een tegengoal was slechts een kwestie van tijd, los van individuele fouten....
1 -3
Web
Ten Hag zet alleen maar mensen op de verkeerde plek door blessures
Ten Hag speelt normaal met alle spelers op de goede plek
Onana, Mazraoui/ Dest, Veltman/ Schuurs, Blind , Tagilafigo, Donny, Ziyech, Martinez, Neres, Tadic en Promes
Allemaal op de goede plaats
Ik zou alleen eens 5 wedstrijden Schuurs centraal willen zien, ik denk dat Veltman het dan kan vergeten

Bij blessures en een te smashes selecties moet je keuzes maken, soms pakt dit dan verkeerd uit
1 -2
31xAjax
Oneens, voordat de blessures kwamen:
Veltman RCV, Alvarez middenveld, Martinez middenveld, (twijfelgeval), Mazraoui middenveld, Promes op 10,, Ziyech op 10, Marin controlerend, Siem waar dan ook, en vorig seizoen Frenkie....
0 -1
Web
Frenkie speelde vorig seizoen wel op de goede plaatst, zijn indribbelen met de bal, kan alleen vanaf de 6 positie
Voor het team was dat zijn beste plaats, is ook wel gebleken zie de resultaten. Had hij meer voorin gespeeld wat hij ook kan, had het elftal minder evenwicht
Bovendien moet je op jonge leeftijd op meerdere posities spelen, beter voor je ontwikkeling, word je alleen maar beter van, investeren in de toekomst

Dat de opstelling even tijd nodig heeft is heel normaal
Ten Hag en Donny hadden beide aangeven dat hij hem graag op 8 wil zien, maar Donny raakte geblesseerd
Promes heeft op 10 gespeeld met de blessure van Donny. En deed het ook nog eens goed, gevoel voor de ruimte, en scorend vermogen
Marin moet je toch uit proberen? Hij is gehaald voor Donny, die bleef. Mazaroui heeft dinsdag als beste Ajax speler laten zien dat hij wel degelijk van waarde kan zijn op het middenveld. Ziyech op 10 is het allerbeste wat er is. Daar zit jij compleet mis mee
Alvarez stond er nu alleen nog om de blessures in het team, ook jij weet dat Ten Hag hem daar niet meer neer zet
1 -1
31xAjax
jij doet aan geschiedsvervalsing. Frenkie speelt dit seizoen,op de juiste positie net als 2 jaar geleden in JA. Juist dat zou vorig jaar beter voor het team zijn geweest. Marin is niet gehaald voor Donny want van een vertrek van Donny was toen nog lang geen sprake. Hij is gehaald als vervanger voor Frenkie, beide zijn aanvallende middenvelders. Dat Frenkie zo goed is dat hij ook controlerend kan, doet daar niets aan af. Alvarez is door ten H. alleen maar op het middenveld geprobeerd, ook voor de blessures. Ziyech's rendement op RB is veel hoger dan op 10, en zijn balverlies minder (maar nog steeds enorm)
0 -1
Web
Gewoon niet met je eens
Ziyech is niet goed, maar vreselijk goed op 10
Frenkie heeft vorig jaar Ajax enorm ondersteund in de vrijheid van de voorste vier, dat had nooit gekund zonder Frenkie, dat er nu meer gaten vallen bij Ajax heeft puur te maken omdat Frenkie daar niet meer staar. Die haalde constant de counter er uit
Als je dat niet ziet ( of wil zin ) houd alles op
Met Busquet is dat niet nodig, maar speelt die niet, komt hij echt wel daar te spelen, in de eerste fase van de opbouw is hij enorm goed.
Ik ben er zelfs van overtuigd als ze met Busquet en Frenkie als dubbele zes gaan speler, en Messi i een vrije rol daar voor, word het echt smullen, met de aanvallers daar voor, en haal je heel makkelijk de counter er uit
0 -1
Ajax4proud
Laat de transfer maar beginnen, strik erom heen bij Veltman.
0 -2
jaripettersson
Ik snap je theorie wel, maar volgens mij werkte het met Blind op 6 een heel stuk minder dan in de verdediging. Een verschil van dag en nacht zelfs.
4 -2
31xAjax
Blind is imo de beste controleur die we hebben en Martinez is verdedigend sterker dan Blind en dat is ook meer zijn positie....
2 -3
Sterspeler
Je moet ook kijken wat je in je team hebt lopen. Ik vraag me af of Marin, van de Beek of Alvarez beter gaan voetballen met Blind naast zich. Zelf denk ik van niet. Blind is nu cruciaal achterin voor de opbouw. Ik zou dat automatisme er nu absoluut niet uithalen. Misschien volgend seizoen uitproberen.
1 -1
Web
Blind is de beste opbouwende verdediger die wij sinds jaren hebben, een geweldige inspeel bal, slaat zo makkelijk een linie over in de opbouw
Blind is ook een hele goede 6
Maar voor dit Ajax is hij het belangrijkste in het centrum
Ja echt wij zijn het nooit eens, het is niet anders
Nogmaals het beste middenveld met deze selectie is
Martinez, Ziyech en Donny
Gelukkig dat Ten Hag de coach is en niet jij, dankwam er weinig van terecht
1 -1
31xAjax
hebben we dinsdag gezien. Het ging precies fout waar ik het van te voren aangaf en waar jij het mee oneens was.
0 -1
Web
Je gaat toch niet een slechte wedstrijd als maatstaf nemen?
Blind is heel goed in het centrum, het beste voor het team
Blind kan ook op 6, zelfs heel goed
Maar jij denk individueel en ik als team, valt mij sowieso heel erg op bij jou, nooit de belangen van team nemen. en daar draait het nu net om, hoe zet je team neer voor het beste resultaat, dat is team sport
En waar gaat het om in een elftal. Team
0 -1
Sterspeler
Het ging bij zoveel mensen fout. Dat lag echt niet alleen aan Blind. Tagliafico en Martinez was ook stroef. Die hele linkerkant liep niet.
0 -1
Joseph
Blind is verdedigend echt een klasse beter, dat zag je toen ze ongedraaid werden, toen was het verdedigend kwetsbaar.

Blind is de beste controleur en verdediger.
1 -2
Benleiden
Niet als enige controleur. Dat heb je zelf kunnen zien aan het begin van het seizoen. Dat kan hij gewoonweg niet. Dat is maar voor een handjevol spelers weggelegd. Dan moet je atletisch en sterk gebouwd zijn, want je moet teveel afstanden afleggen. Naast dat je tactisch sterk moet zijn en enorm goed kan voetballen. Je komt dan bij de Kanté’s van deze wereld uit.
0 -1
Sterspeler
Als Schone dat kan zoals onder Bosz dan kan Blind dat ook. Het vraagt wat meer meeverdedigen van een Donny van de Beek en een Ziyech, als je die ervoor zet.
0 -1
Eastwood
Heerlijke speler dit. Een felle terriër die we hard nodig zijn.
3 -1
jaripettersson
Martinez is een nuttige speler. Er horen wel twee begaafde middenvelders naast die het spel kunnen bepalen, want een verdedigend blok met Alvarez doet pijn aan de ogen. Het is denk ik een prima vooruitzicht als jongens als Taylor, Gravenberch, Unuvar en Jensen aan de beurt zijn, dat er dan nog een Martinez bijloopt.
5 -1
Duif63
Zit er de laatste wedstrijden een beetje doorheen lijkt het. Na vandaag vakantie voor hem.
3 -1
Benleiden
Ik vind hem verre van vermoeid, zowel fysiek en mentaal. Maar de tegenstanders hebben gewoon door dat je hem op moet jagen. Hij moet het spel voor zich hebben. EtH is de schuldige, want hij had gewoon meer zekerheid in moeten bouwen de afgelopen periode. Dan maar wat minder sprankelend, maar dat telt even niet naar aanloop einde van het jaar. Resultaat telt!
0 -2
Web
Martinez speelt goed op het middenveld met Donny en Ziyech. Dan komt hij goed tot zijn recht. Vooruit verdedigen gaat steeds beter. Met Ziyech naast word ook niet meer verwacht dan hij kan. Simpel spelen daar is hij goed in
1 -3
Benleiden
Martinez speelt helemaal niet goed op het middenveld. Hoe kom je hier nu bij? Hij is de afgelopen wedstrijden de sleutel geweest. Elke wedstrijd wordt hij opgejaagd, omdat de tegenstander weet dat hij dan in de war raakt. Hij kan gewoon niet spelen als enige CVM en Donny heb je ook niks aan in de opbouw.
1 -3
DaleBlind
Heerlijk spelertje, koppelt zijn strijdlust en verdedigend maatwerk aan verrassend goede aanvallende kwaliteiten. De laatste paar weken gaat het wat minder, maar met zoveel wedstrijden in de benen in zijn eerste Europese seizoen was dat ergens ook wel te verwachten. Nog een paar wedstrijden volhouden, daarna maar lekker van wat Argentijnse steaks en mate genieten rond de kerstdagen, en dan komt het weer helemaal goed in de tweede seizoenshelft!
11 -3
Web
Komt ook omdat hij zich heel comfortabel voelt naast Ziyech, kan makkelijk de bal aan hem kwijt
Naast Alvarez en Donny die dan te diep weg staat op 10 heeft hij het veel moeilijker, word er te veel van hem verlangt
2 -3
driesterren***
Inzet een 8
Maar de mag allemaal wat beter!
1 -5
Web
Voor Ajax een hele goede speler, het Ajax spel krijgt hij verassend snel onder de knie. Het vooruit verdedigen gaat hem steeds beter af. Zo voetbal je niet in Argentinië
Maar je moet hem niet naast Donny op 10 en Alvarez zetten. Daar heeft hij het moeilijk mee
2 -3
Sanalologo
Gaat ook niet aankloppen
1 -6
makaveli
want? Martinez is een goede aankoop en functioneert gewoon goed. als hij zo door gaat gaat hij echt ooit wel naar een grotere club.
8 -2
Tjpknge
Misschien is als hij een linie achter uit gaat. Maar op het middenveld gaat het nooit een echte topper worden.
0 -2
Benleiden
Niet op deze manier inderdaad. EtH laat hem spartelen. Komt er iemand naast hem te spelen dan wordt het een topper.
0 -1
ST
Echt een strijder. Heel blij met hem.
7 -2