'Niet veel hoop op inzetbaarheid Promes'

BadembaBarrie, 13-12-2019 om 13:30, 7685 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Quincy Promes is naar alle waarschijnlijk niet op tijd hersteld van zijn blessure om zondag tegen AZ mee te kunnen doen. Dat vertelt Erik ten Hag vrijdag op de persconferentie van Ajax voorafgaand aan de topper in Alkmaar. 

'Ik kan nog niet met honderd procent zekerheid zeggen dat hij er niet bij is, maar zoals het zich nu laat aanzien heb ik niet heel veel hoop', aldus de trainer van Ajax. Promes viel in de wedstrijd tegen FC Twente (2-5) na ruim twintig minuten uit met een kuitblessure. 

Het waarschijnlijke gemis van Promes is een hard gelag voor Ten Hag die aangeeft dat hij door het ontbreken van zijn topscorer diepgang in het spel mist. Toch mag dat volgens de oefenmeester geen excuus zijn .'Diepgang is één ding, maar we moeten ook vragen en eisen stellen om met andere middelen tot scoren te komen.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij AZ? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ansjo
Promes is gewoon een ouderwetse goaltjesdief. Qua snelheid, techniek, fysiek etc is het allemaal redelijk maar hij heeft gewoon echt een neus voor de goal.
0 0
jarenfan
Was geen Promes fan,maar heb toch moeten vaststellen,
zonder hem is het toch moeilijker.
0 0
BillSplate
Kuhn is niet mee met JA. Ziek of geblesseerd? Misschien dat hij meegaat voor de bank.
0 0
Joseph
Belangrijkste is dat het middenveld hersteld wordt, dus Martinez, Donny en Ziyech.

Ik zou gaan voor Dest op de vleugels, heeft hij in de jeugd ook gespeeld en je ziet dat hij vaak de diepte zoekt als hij op komt. Bij jong Ajax zie ik niks rond lopen dat beter is op de vleugels.
2 0
Multi
Je zou ook nog Traore in de spits kunnen zetten, Lang naar links en Tadic naar rechts.
Daar zie ik in ieder geval meer in dan Huntelaar of Siem te brengen.
En zoals je aangeeft, graag dat middenveld weer herstellen zoals het stond.
0 0
Boer Gijs
Helemaal mee eens. Meer kan ten Hag niet doen. Ik heb nog wel gevoel dat Promes er misschien toch ineens bij is.
0 -1
Ajacied33
Maar je moet Promes ook weer niet geforceerd gaan brengen , dan breng je nog meer schade aan jezelf. Beter rustig herstellen gewoon. Jij denkt dus dat TH een spelletje speelt hier? AZ op het verkeerde been zetten? Zou kunnen, al denk ik van niet
1 0
Redrum
Dit soort spelletjes speelt Ajax niet. Ajax speelt geen spelletjes, dat laten we over aan clubs zonder trots en eergevoel. Promes doet gewoon niet mee zondag, ga daar maar vast van uit.
1 0
Boer Gijs
Daar ga ik ook van uit. Maar het valt me op dat Hag het niet uitsluit. Soms vragen de omstandigheden toch om een spelletje. En nee, geen risco nemen met Promes.
0 0
Ajacied33
Ja, daar ga ik helaas ook van uit
0 0
Redrum
Het gaat heel zwaar worden om te winnen in Alkmaar, gelukkig zijn ze gisteravond ook even terug op aarde gezet.
0 0
Ajacied33
Wordt zwaar, maar heb er toch vertrouwen in. Hoe je het wendt of keert, wij hebben meer kwaliteit als AZ. We hebben meer ervaring, slimmer, ik hoop dat dat een beetje de doorslag gaat geven. Als je daar 3 punten pakt doe je gewoon geweldige zaken
0 0
MalukuAjax
Dat wordt weer een Siem de Jong uit nood brengen in de 2e helft... zie het al helemaal gebeuren -___-
3 -1
Van Reenen
Als fat gebeurt, ga ik niet kijken. En helemaal niet als TH ook Huntelaar en Veltman stelt, wat ik wel verwacht!!
0 -1
Labrador
Ik denk dat ten Hag er dan voor kiest om Dest op de vleugel te zetten.
0 0
thepower1990
Over een hele competitie zie ik het wel goed komen maar reken er nu maar op dat we na zondag onze riante voorsprong voorlopig kwijt zijn. En mensen die nu nog roepen dat je dan pessimistisch bent en dat AZ geen wereldploeg is steken vooral hun kop in het zand. Op dit moment is de aanval van Ajax volledig ontmantelt, nul creativiteit zonder enige verrassing. Tel daarbij op dat AZ voor het eerst weer in eigen stadion speelt, ze ruiken bloed om het gat te dichten, geen dak dus de wind en regen die ze voor zondag aangeven zal vrij spel hebben dan weet je als je een beetje objectief bent wel wat ons zondag te wachten staat. In ieder geval dan maar de winterstop halen als koploper op doelsaldo, dan heel snel in de winter de selectie op orde brengen en dan verwacht ik dat we in de tweede seizoenshelft normaal gesproken weer makkelijk weg zullen lopen.
Maar voor zondag nul verwachting, vrees een loodzware pot.
4 0
Van Reenen
In je 1e zin staat een aanname dat nergens op slaat. Je moet feiten benoemen!
0 0
Redrum
You sir, make a whole lot of sense. Volledig mee eens.
1 0
hakkietjakkie
Denk dat hij een of twee van Jong Ajax meeneemt. Hansen en Unuvar zitten voor t eerst bij Jong Ajax dus misschien schuiven er dan 2 door naar Ajax 1.
0 0
Van Reenen
We zullen het vanavond zien tegen Cambuur. Als zij niet spelen, is de kans aanwezig dat zij zondag in de selectie zitten. Van der Gaan d3kt zich al in tegen een nederlaag. Hij stelt dat een overwinning niet noodzakelijk is, maar wel de ontwikkeling van spelers. Ik lees hier regelmatig dat er geen spelers van JA geschikt zijn voor het 1e elftal. Dus waarom dat geneuzel met spelen op andere posities. Misschien kunnen we Scherpen omturnen tot buitenspeler of spits. Hij is 190 cm groot, Dus waarom niet.
0 0
LS16
Is dit niet het moment voor Kuhn om zijn kans te krijgen in de wedstrijdselectie? Veel andere buitenspelers hebben we niet.
0 -1
Duif63
Welnee, ook weer zo'n voorbeeld van een speler die nooit goed genoeg voor Ajax 1 zal zijn. Cerny, Muric, Jensen, Johnsen dat niveau, nou dan weet je het wel.
0 -1
BrandjeXL
Toch zal je zo'n jongen de kans moeten geven. Neres verpieterde ook in JA.
0 0
louis60
AZ gaat nog wat zout in onze wonden schoppen.
0 -2
BrandjeXL
Voorafgaand aan het seizoen zijn er een aantal geweest die al zeiden dat de alom bewierookte en bijna heilig verklaarde Overmars een selectie heeft samengesteld die totaal uit balans is. Dat je niet meer verder kan het jongens als KJH en Siem de Jong. Zelfs het gegeil op de nooit zeurende en echte Ajacied nam buitengewone proporties aan. Helaas hebben de trollen, azijnzeikers, "Psv-ers" en geen echte Ajacieden gelijk gekregen. Twee blessures en het stort in. Vooral de echte "kenners" als Web en BKY zullen nu toch langzamerhand hun ongelijk moeten toegeven. De basiself is prima en kan fantastisch voetballen maar de bank is dramatisch. Elke wissel maakt het team zwakker. Marin zal best kunnen ballen maar wie in hem de vervanger van Frenkie zag moet op staande voet ontslagen worden. Dan haal je twee CV'S die uit pure armoede en noodzaak op het middenveld spelen omdat Marcie geen normale vervangers haalde voor Frenkie en Lasse en heeft zodoende TH in de steek gelaten. Zonde want een of twee extra aankopen had je overwintert in de CL en was je eind maart kampioen.
2 -1
Boer Gijs
Tuurlijk heb je gelijk. Maar Hag valt ook iets te verwijten qua aankopen. Hij was geloof ik degene die Marin wilde hebben. En hij nam genoegen met Veltman als vervanger van de Ligt.
1 -1
Van Reenen
Hopelijk niet dezelfde kant op als 040 met geblesseerden Bergwijn en Malen. Hadden wij Donnely maar gehad.
0 -1
jollie18
Geen goed nieuws dat hij niet kan spelen. Dan maar duimen dat Ajax wint en dat Tadic in de spits staat
1 0
Van Reenen
Of als verrassing Sontje Hansen. Zie ik liever dan Stuntelaar. Maar misschien vergis ik mij.
1 -1
Duif63
Die speelt dit jaar niet meer
1 0
HilversumNoord
kansloze missie zondag. hoe heeft het zover kunnen komen? Ze wisten begin van het seizoen al dat de spoeling dun is met mensen als De Jong en jeugdspelers op de bank...nu is het werkelijkheid...eigen schuld!
4 -5
Ajacied33
Wat een bangerik. Want je speelt uit tegen Real Madrid of zo? Doe ff gezond man. Wordt een lastige pot, maar wij gaan winnen
2 -1
BrandjeXL
Pffff doeddoener eerste klas. Open even je ogen. 2-0 achter in Twente was een incident. W2 winnen we makkelijk van. Na die nederlaag moesten we medelijden hebben met Valencia want daar wonnen we makkelijk van. Huh huh
1 -2
Jariiii
Doe niet zo belachelijk pessimistisch, of zit je te trollen? Kansloze missie, hou toch op.
2 -1
BrandjeXL
Hij heeft gelijk over de breedte van de selectie. Elke wissel maakt het team duidelijk minder.
1 -1
ajaxfan83
best triest eigenlijk.
zonder promes hebben we Twee wedstrijden gewoon niet gescoord en dat baart mij toch een beetje zorgen
3 -4
HilversumNoord
maar dat wisten we toch al?
1 -1
Duif63
Ja, maar Overmars en Ten Hag komen daar nu pas achter
1 -1
SamW
Ik kan er niet om lachen. En zeker niet hard.
0 0
PetervanAmsterdam
@BadembaBarrie:
Een hard gelach... Hard lachen of een hard gelag?
0 0
Marcw1972
Het is helemaal geen hard gelaCH..
1 0