Ajax O19 groepswinnaar ondanks gelijkspel

BadembaBarrie, 10-12-2019 om 16:00, 24060 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft de groepsfase van de UEFA Youth League afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Valencia. De Amsterdammers hadden op De Toekomst het betere van het spel, maar wisten maar één keer het net te vinden. Doordat Lille en Chelsea ook gelijkspeelden, gaat Ajax wel als groepswinnaar door.

De wedstrijd begon relatief rustig, maar Ajax nam na vijf minuten het initiatief en kreeg al snel enkele grote mogelijkheden. Eerst via Naci Ünüvar, die na onoplettendheid in de Spaanse verdediging zijn schot van randje zestien gestopt zag worden door keeper Joaquin Blázquez. Een minuut later was ook Kenneth Taylor dichtbij, maar zijn poging uit een lastige hoek was eveneens een prooi voor Blázquez.

In het vervolg bleef Ajax de betere en dominante ploeg en loerde Valencia op counterkansen die er nauwelijks kwamen. Na ruim twintig minuten hadden de Amsterdammers op 1-0 moeten komen. Een goede voorzet van Taylor stelde spits Damjan Dostanic in staat om vrij in te koppen. Zijn kopbal miste echter richting waardoor Blázquez opnieuw redding kon brengen. Valencia wist hier in de eerste helft nauwelijks iets tegenover te stellen.

Vlak na rust kreeg Ajax opnieuw een goede mogelijkheid. Ünüvar haalde na een sterke actie van binnen de zestien uit, maar zijn schot met links miste kracht en dus bleek Blázquez andermaal een sta-in-de-weg. Tegen alle verhoudingen in was het Valencia dat na 49 minuten op voorsprong kwam. Na zwak verdedigen van Ajax kon Jose Lechon binnentikken uit een voorzet van Nacho Muñoz. Coach John Heitinga reageerde meteen en bracht Terrence Douglas voor Kenneth Taylor.

Ajax behield de controle over de wedstrijd en kreeg binnen vijf minuten via Dostanic opnieuw een goede kans, maar de spits vond andermaal Blázquez op zijn pad. Niet veel later moest verdediger Neryasho Kasanwirjo het veld verlaten met een blessure, hij werd vervangen door Donny Warmerdam.

De druk van Ajax bleef aanhouden en na 68 minuten was de verdiende gelijkmaker er dan eindelijk. Terrence Douglas zag zijn inzet nog gestopt worden door opnieuw Blázquez, maar de Argentijnse doelman was uiteindelijk kansloos op de rebound van Youri Regeer. Ruim tien minuten voor tijd dacht Ajax vervolgens op 2-1 te komen toen invaller Christian Rasmussen de bal van Regeer kreeg en voor open doel kon binnen tikken. De Deen bleek echter buitenspel te staan en dus ging dat feest niet door.

Het vervolg van de wedstrijd ging voorbij zonder echt grote kansen, tot Ünüvar in de extra tijd Bázqiuez nog één keer aan het werk zette met een gevaarlijk schot. De keeper redde echter goed in de korte hoek waardoor Ajax met een punt van het veld afstapte. Omdat Lille uit bij Chelsea eveneens gelijkspeelde behoudt Ajax de koppositie en is het definitief geplaatst voor de achtste finale van de Youth League.

Opstelling Ajax O19:

Raatsie; Van der Sloot, Kasanwirjo (Warmerdam 59'), Musampa, Salah-Eddine (Fitz-Jim 88'); Regeer, Llansana, Taylor (Douglas 57'); Pynadath (Pinas 76'), Dostanic (Rasmussen 76'), Ünüvar.

Wissels Ajax O19:

Reiziger, Douglas, Warmerdam, Rasmussen, Fitz-Jim, Pinas, Frei.

Opstelling Valencia O19:

Blazquez; Estacio, Gutierrez, Sierra, Montero; Musah, Koindredi, Kappes, Garre; Escobar, Lechon.

Wissels Valencia O19:

Sanchez, Alonso, Pallares, Sanchis, Nlandu, Pérez, Joseda.

Doelpunten:

0-1 Lechon (50')
1-1 Regeer (70')

Volg de wedstrijd op YouTube: 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Zonder een type Frenkie, waarvan er maar 1 is, speelt Ajax 1 ook logischerwijs beter met Ziyech op 10, en Van de Beek op 8.

Onder -19 zou ook veel beter draaien met Ünuvar op 10, en Taylor op 8, Llansana op 6. Als je per se met een 10 wil spelen, wat op alle fronten minder is dan de punt naar achter.
2 -6
geDaante
Frank de Boer voetbal is terug! Yes! Lekker balletjes breed en terug achterin, en dat traag, en dan geen mogelijkheid zien om iemand in te spelen op het middenveld of dat niet te durven, en dan maar de lange bal spelen. Ajax-onwaardig, wat een droefenis ten opzichte van periode Jonk.

Geen enkele creativiteit op het middenveld, weer lekker gaten trekken en lopen met Regeer, de man die voor creativiteit en wat korter handig spel kan zorgen op het middenveld en goed ingespeeld kan worden van achteruit, Ünuvar, weer lekker veilig op de flanken.

En dat maakt me pissig. Jonk wegwerken en dan de boel gewoon verkloten en een eigen kansloze visie en speelwijze erin slijpen.
8 -7
appeltje
Met die 'kansloze visie en speelwijze' heeft het eerste team vorig seizoen toch best wel aardig gepresteerd, niet?
0 -1
geDaante
Frenkie maakte dat vooral goed, die kon in zijn eentje opbouwen en Donny bereiken over de grond.

Nu Frenkie weg is, heeft Ten Hag eindelijk Ziyech naar het middenveld gehaald omdat de 6 en de 8 nu te weinig creativiteit bezitten.
0 0
AFCA.
Maak je maar vast klaar voor vanavond! Het gaat een verschrikkelijke wedstrijd, op voetbal technisch gebied, worden van Ajax kant. Het blok Alvarez - Martinez mag weer gaan schitteren in balletjes breed, te lang lopen met de bal en trage handelingssnelheid. Vd Beek ,die van onder de val het beste voetbalt, gaat op Tadic zijn tenen staan waardoor je een gat van 30 meter krijgt op het middenveld.
Maargoed, dat mag je hier niet zeggen omdat we 1e staan in de mickey mouse league en dan mag je dus geen kritiek hebben.
4 -2
BRAMHOUTEN
al timmeren ze deze wedstrijd alles dicht als we maar doorgaan. heel Europa loopt te smullen van ajax en zijn lyrisch maar hier op deze site zitten heel veel zure gasten die blijkbaar niet kunnen genieten van ajax maar zeggen wel ajax fan te zijn
3 -1
geDaante
Zeker wel, met Ziyech eindelijk op 10, Van de Beek en Martinez erachter (of Van de Beek er een beetje naast), staat het eindelijk zoals het zou moeten, maar dat heeft erg lang geduurd.

Maar dat wil niet zeggen dat er bepaalde dingen minder bevallen. En als ie gewoon weer met Alvarez op het middenveld aankomt, ben ik er echt klaar mee, met Ten Hag. Hij heeft al veel te lang met hem aangekloot op het middenveld, uberhaupt hem daar te hebben neergezet slaat werkelijk nergens op.

Als ik geen Ajaxfan was, zou ik me niet druk over Ajax gemaakt hebben. Ik maak me juist drukker over Ajax dan velen, en dat tekent juist mijn betrokkenheid, en ook oog voor de lange termijn, waar de meesten aan voorbij gaan.
1 0
Web
Je mag alles zeggen
Het gaat vanavond maar om een ding
DOORGAAN
Ze hebben ons al zo veel mooi voetbal laten zien in de CL
3 -1
Lagasj
Heb me ook geergerd aan deze waardeloze trainer en het treurige spel van o19. Unuvar ons grootste talent op de flank. Hoe verzin je het.
Het zal een zege zijn als deze trainer die echt nog nooit iets goed gedaan heeft wordt ontslagen.
Er moet toch wel iemand zijn die tegen Heitinga zegt dat hij beter iets anders kan gaan doen?
3 -1
Vlieske
Wie? Heel de jeugdopleiding is naar de knoppen. Er komen hele donkere tijden aan. En Johan kan nu niet meer ingrijpen.
0 -1
Knalpot
Hahaha
0 -1
BRAMHOUTEN
ajax 1 speelt dan dus ook gelijk. Pfff wat een spanning
2 0
Broekzak
Hansen bij de selectie vanavond? Of geblesseerd?
0 -1
koenos1
Selectie
0 -1
Radie125
raar dat je 5x mag wisselen
0 -2
MPAjax
jonge spelers mogen niet te overbelast worden om problemen later voorkomen
0 -1
Nijmegenaar
Nou, vanavond een bloedstollende avond dus
1 -1
Onpartijdig
Vanavond ook iedereen in de poule 1-1... ik teken ervoor
4 -1
Ajaxfan16
Nou vanavond dus gelijk.
3 -1
Spectre
Ik hou je er aan hoor :)
2 -1
Piethein
Het veld heeft het ook zwaar te verduren met dit weer en de vele wedstrijden die er op gespeeld worden. Maakt het voetballen ook lastig! Bal stuitert vaak op
2 -1
Redrum
Dat zag je gisteren al bij Jong-Ajax ja. Spelers hebben daardoor veel meer moeite met aannames.
1 -1
Ajax95Duivendrecht
Eigenlijk past zo'n Rasmussen toch veel meer binnen het profiel spits dat Ajax graag wil (meevoetballend, regelmatig uitzakkend, goed in de combinatie) dan Dostanic (statisch, houterig, weinig aanspeelbaar).
1 0
RayJordaan
Naci weer erg slordig
0 0
Ajax95Duivendrecht
Unuvar laat zich de laatste tijd wel erg weinig zien, ook al bij Oranje O17.
0 -1
DeWijsneus
Kan iemand hier iets meer over zeggen? Ik heb hem nu ook aantal wedstrijden zien spelen laatste maanden maar lijkt beetje uit vorm? Heb echter maar paar wedstrijden gezien, dus wil zeker niet zeggen dat ik het goed zie.
0 0
Knalpot
Vorm, wordt meer op hem gelet, roofbouw met de vele wedstrijden die hij dit seizoen al gespeeld heeft, het blijft een jong iel kereltje die het op moet nemen tegen tegenstanders die zo maar 2 jaar ouder en verder zijn. Redenen zat dat het ff niet lekker loopt.
0 0
geDaante
Staat niet op de juiste positie, hij moet op 10 of op de half bij de punt naar achter, zoals hij altijd gespeeld heeft.

Maar nee, creativiteit en handigheid moet op de flanken, degelijkheid en lopen op het middenveld. En dat is te merken, met dat eeuwige balletje breed achterin en dan een lange bal naar voren.
1 -3
Web
Gewoon een vorm dip
Niets mis mee
Jij haalt twee dingen door elkaar
1 0
geDaante
Geloof ik niks van, speelt al tijden slecht op de flank, ook bij Oranje.

En je mist zijn kwaliteit zó erg op het middenveld. Ik heb een hekel aan deze visie.
0 -3
Web
Hij heeft wel een vorm dip
0 0
DeWijsneus
Dankjewel!
0 0
DUDE92
Ik heb die Van Der Sloot in in alle wedstrijden van o19 en oranje o17 nog geen enkele keer kunnen betrappen op een glimp van iets van toegevoegde waarde. Als we spelers halen van Feyenoord, laten ze dan in ieder geval wat toevoegen.
8 -1
Web
Valt ook mee als je van Feyenoord naar Ajax gaat
0 0
appeltje
Welke rechtsback had je dan willen halen?
0 -1
sdjt01
Eens idd.
0 0
Engeltje
Beste man op het veld nummer 8 Valencia, Univar onzichtbaar
5 -2
Ajax_33
Musampa is echt een zwakke link in dit team
0 0
IboAFCA
Goed uitverdedigd weer
0 0
MPAjax
staan veel spelers van valencia op scherp, gele kaarten regen is niet gek en een rode er tussen zou ook wel gepast zijn want ze spelen puur op de man
0 0
MPAjax
goeie scheids ! die mogen ze wel doorschuiven
0 0
MPAjax
mooi doelpunt en dat door meer vooruit te denken, aanvallend voetbal = ajax
0 0
appeltje
Douglas held
0 0
DeWijsneus
Lekker hoor. Hoppa.
0 0
WouterBerg83
Lekker!
0 0
MPAjax
tikkie terug balletje breed is weer terug van weg geweest, niet om aan te zien, FdB is nooit weggeweest, hele eerste helft geen enkele aanval of bal op doel dan vraag je om problemen zoals in de tweede helft is gebeurt maar gelijkspel of winst is nog mogelijk als ze wat beter vooruit weten te komen en de bal in het doel krijgen
3 -3
Amster
Ik zou Rasmussen wel willen zien voor Dostanic.
0 -2
marrene
Wat een pover spel. Taylor heeft gisteren al gespeeld en dat zie je. Unuvar soms sterk, dan weer enorm slordig. Dostanic is een lachnummer. Musampa bij de 0-1 ook. Vd Sloot balletje terug of breed speler. Onbegrijpelijk dat Hansen niet kan spelen omdat hij vrijdag met Jong AJAX wss. gaat spelen. Het is vandaag dinsdag. Valt enorm tegen.
2 -1
RayJordaan
In bijna alles wordt onze Naci door velen (niet elke kenner) vergeleken met Appie, maar buiten het feit dat Naci in de eindfase misschien al verder is, vond ik Appie echt veel beter aan de bal, zo enorm lichtvoetig, en met de kleinste bewegingen stuurde hij z’n tegenstanders het bos in.

Ze zijn beiden klein van stuk, en Naci is zonder twijfel ons grootste talent op dit moment, maar Appie vond ik avontuurlijker om naar te kijken.
1 0
IboAFCA
Goede speler die nummer 8 van Valencia trouwens.
1 0
Amster
Ben niet zo'n fan van die Musampa. Dekt constant verkeerd.
1 -2
RayJordaan
Taylor laat ook weinig zijn
0 -1
tyzinho
Hoop dat Ajax 1 een keer een ander resultaat neerzet na een wedstrijd van O19, als het zo blijft natuurlijk
0 -1
SamW
Vorig seizoen was het resultaat van de eerste vijf wedstrijden identiek aan dat van Ajax 1. De laatste, thuis tegen Bayern, echter niet. O19 verloor, Ajax 1 speelde gelijk. :-)
3 0
IboAFCA
Het is dat Ajax via individuele acties nog tot kansen komt maar verder is het spel veels te voorspelbaar.
1 0
Amster
Ik heb echt het idee dat Heitinga maar wat doet. Hebben we spelers echt oprecht beter zien worden onder zijn leiding?
1 -2
IboAFCA
Lekker scherp...
0 -1
EuforischeRealist
Lekker weggewerkt, schiet hem er dan zelf in
1 0
Ajax_33
Hoe kan je die bal zo wegwerken? Jonge jonge jonge
1 0
EuforischeRealist
Met een gelijkspel zijn ze zeker van die 1e plek in de poule toch?
0 -1
Restored
Haha wat is sjaak aan het doen met zn telefoon
0 0
sdjt01
Unuvar moet op 10 en taylor op 6. Dan pas gebruik je ze echt in hun kracht denk ik.
5 -1
RayJordaan
Precies
0 0
EuforischeRealist
Dostanic, hoe mis je m?
1 0
appeltje
Goed positie gekozen door Dostanic. Afwerking had wel iets beter gemoeten.
1 0
Onpartijdig
DIe kopbal moet zitten, bijna 1-0
0 -1
Onpartijdig
"simpel, simpel ... SIMPEL!!" "hoger Nordin, HOGER!!" "DOORDRAAIEN!" Altijd mooi als de trainersstaf goed te horen is.
4 0
Thymo10
Vraag me af hoe zo’n dostanic is gescout. In alles geen Ajax spits.
2 -3
RayJordaan
Het is goed dat Naci met veel pit speelt, maar dat gaat vaak ten koste van z’n inhoud. En hij heeft al de grootste moeite om de volle 90 min te pakken.
0 0
appeltje
Hopelijk kunnen Dostanic en Pynadath vandaag overtuigen.
1 0
RayJordaan
Wat een pokke wind zeg
1 0
EuforischeRealist
Hmmm had eigenlijk ook nog wel op Brobbey gehoopt na zijn halfje gisteren.
1 0
Nijmegenaar
Nou, als O19 even het klusje klaart, dan weten we ook wat het vanavond wordt! ;)
3 0