Uitgebreide tests voor Onana en Promes

BVeenstra, 09-12-2019 om 10:35, 22856 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-spelers André Onana en Quincy Promes worden maandagmiddag tijdens de training van Ajax aan een uitgebreide test onderworpen, zo schrijft het Algemeen Dagblad maandagochtend. Beide spelers kampen met spierblessures en zodoende is hun inzetbaarheid voor het cruciale Champions League-duel met Valencia twijfelachtig.

Promes raakte vorige week tijdens het competitieduel met FC Twente geblesseerd aan zijn kuit en kon zodoende tegen Willem II niet meedoen. Over zijn meespelen tegen Valencia wordt al enkele dagen geschreven dat het een race tegen de klok wordt.

Onana viel zaterdag tijdens de training van Ajax geblesseerd uit, zo schreef De Telegraaf maandagochtend al. De goalie kampt met een hamstringblessure. Wel is er ook goed nieuws voor Ajax, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Daley Blind - die vrijdagavond nog gewisseld werd vanwege een blessure - is fit.

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Valencia? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA1211
Gewoon een spuit erin zetten, deze wedstrijd moet gewonnen worden
0 0
Pierre Heno
Ze kunnen beter bij jou de spuit er in zetten want je kletst maar wat uit je nek. Wanneer de blessure dusdanig ernstig is dat je niet kunt spelen ga je natuurlijk nooit met pijnstillers alsnog het veld in.
0 0
EricAjax1
Jij bent echt een hele rare vogel
0 0
ErikDeBosz
Je kan net zo goed niet spelen. Gaat een deceptie worden en AZ als afsluiter van een straks droevige eerste competitiehelft. Zo snel kan het gaan.
1 -2
Red Devil
Hopen maar dat ze kunnen spelen morgen.
0 0
Sonofafca
Morgen 50.000 supporters achter de ploeg gaan staan 90 minuten ,laten merken dat voor Valencia hier niks te halen valt. Come on.......
2 0
MK77
About a thing
0 0
Ajaxfan16
Zie dat Valencia nu ook wat spelers mist, dus gaat goed komen.
0 0
Ginoajax1
Onana doet wel mee denk ik. Lichte klachten zijn voor een doelman wel te doen. Zorg dat we ver van ons eigen doel blijven, komt het goed. Promes zie ik ook positief in. Het feit dat ze hem testen
geeft aan dat hij nagenoeg hersteld is. Hij ging er vorige week bijtijds af. Dat was slimmer dan een paar weken geleden toen Bergwijn door bleef lopen en de boel stuk liep.
1 0
MK77
Don't worry...
0 -1
Pierre Heno
Dikke pech misschien met al die geblesseerden maar we hebben werkelijk niks aan CL niveau op de bank. Dat is blijkbaar beleid bij Ajax. En dan kun je ook wachten op blessures tijdens zo'n zware seizoenshelft. Niet enkel 'pech' dus dat je nu nauwelijks gelijkwaardige wissels hebt want er is roofbouw gepleegd op de 12-13 spelers die wèl CL niveau hebben met de kans dat je nu in zo'n laatste wedstrijd alsnog zwaar op je bek gaat door de KO fase CL niet te halen.
2 -10
FreddyAX
Ik denk dat Ajax dat in het meerjarenplan heeft opgenomen; wat er ook gebeurt, geen CL waardige spelers halen,dat klinkt heel waarschijnlijk hoor..
Je kunt je beter afvragen waarom er nog niet vaak een beroep gedaan is op de spelers buiten de vaste kern, dat is omdat de rest fit bleef.

De blessures nu zijn niet gelukkig maar ik zou niet weten wanneer je wel blij wordt van blessures, .
Ajax staat bovenaan met 10 uit 5 ,dat is normaal een garantie voor plaatsing en gewoon het beste resultaat tot nu toe in de poule, de omstandigheden zijn zo dat je kunt verliezen en uitgeschakeld kunt worden.
Met 2 van de drie resultaten die mogelijk zijn ben je geplaatste en er is een kleine kans dat je zelfs bij verlies door bent.

Maar ja ;alles is kut dat geeft de burger moed.
0 0
Ginoajax1
Er is inderdaad roofbouw gepleegd op spelers. Ten Hag had meer spelers zoals Ekkelenkamp, Lang, Traore, Gravenberch, klaar moeten stomen en meer laten spelen in Ajax 1. In plaats daarvan komt hij met Siem de Jong. Met alle respect voor de Jong hoor.
Nu zit je met wisselspelers die te weinig ervaring in het eerste elftal hebben opgedaan.
0 0
EuforischeRealist
Zeg droeftoeter leg dan eens uit hoe we zonder Neres, Blind en Veltman de op dat moment 1e vervanger Labyad wonnen uit bij Lille?

Ajax heeft op dit moment de pech dat de blessures allemaal op ongeveer dezelfde positie vallen (vleugelspelers), 1 of 2 is op te vangen maar 3 (Neres, Labyad en Promes) wordt te veel van het goede.
5 0
Pierre Heno
Inderdaad ...Lille was kansloos tegen een superieur Ajax . Welke wedstrijd heb jij eigenlijk gezien? Van der Sar zal weer de eerste zijn die ' pure pech' zal aanvoeren mochten we de KO fase CL niet halen. Nou volgens jouw zienswijze klopt dat dus aardig dus wasr maak je je eigenlijk druk om? Het is gewoon allemaal pech . Niks aan te doen.
0 -4
EricAjax1
Wat een onzin schrijf jij zeg. Je legt alleen maat woorden in zijn mond die hij nooit gebruikt heeft. Snap dat je gespannen bent maar waarom praat je nu al over wat er evt zou gebeuren bij uitschakeling? Verman jezelf een beetje kom op zeg je bent toch ajacied? Ga ook eens achter je club staan ipv alle slechte dingen uitvergroten
1 -1
AlexIbarra
Het gaat er toch om dat we de wedstrijd winnen, niet dat Lille volledig kansloos hoeft te zijn?

Iemand droeftoeter noemen vind ik niet heel chique maar je hebt wel een erg bedroevende kijk op de zaak. 10 uit 5 in de CL en 7 verliespunten in de competitie is prima, we scoren veel, sfeer lijkt goed.
Promes, Dest, Alvarez, Schuurs, Klaas en Lang zijn allemaal al van waarde geweest hoewel ze niet als basisspeler begonnen.

Niemand hoeft van mij gedwongen positief te zijn maar waarom nu al anticiperen op het meest negatieve scenario?
1 -1
EuforischeRealist
Waar schrijf ik superieur? Volgens mij nergens. Volgens mij behaalden we in Frankrijk ondanks de nodige afwezigen een degelijke zege op CL-niveau. Precies wat jij bestrijd dat we missen.

Maar leef vooral verder in een wereld waarin je blijkbaar als Ajax zijnde een compleet schaduwelftal kunt hebben dat even de CL wint.
2 -1
EricAjax1
Ongekend he.. na vorig seizoen slaan mensen weer volledig door en eisen ze elke wedstrijd een niveau als tegen real uit. Kijk eens om je geen in Europa. Alle topploegen spelen mindere wedstrijden de laatste tijd. Ik zie het in ieder geval positief tegemoet..
3 0
Frank1978
Als iedereen fit is, heeft Ajax voor Nederlandse begrippen gewoon een ongelooflijk goede selectie. Wij verkeren (nog) niet in een positie waarin je zoals een Manchester City op elke positie twee gelijkwaardige spelers hebt. Verder hebben wij in het tweeluik tegen Chelsea heel erg veel pech gehad met de arbitrage. We hadden minstens drie punten meer verdiend en dan waren we gewoon al door als groepswinnaar. Nu zal het morgen moeten gebeuren, hopelijk met Promes en Onana erbij. Ik heb er veel vertrouwen in, de CL lijkt extra krachten los te maken bij onze spelers. Overigens hoop ik stiekem wel op een kwaliteitsimpuls in de winterstop.
2 0
Redrum
Juist de spelers die niet het hele seizoen vorig jaar alles hebben gespeeld zijn nu geblesseerd. Labyad heeft sowieso amper gespeeld bij Ajax en Promes heeft de eerste wedstrijden van dit seizoen niet in de basis gestaan (en was vorig jaar nog niet bij Ajax). Neres heeft vorig jaar ook bij lange na niet alles gespeeld. Ik denk dus dat de blessures niet toe te wijzen zijn aan zogenaamde roofbouw die er gepleegd is. Het is gewoon pech. Dat Ajax geen CL-waardige vervangers op de bank heeft zitten is ergens ook wel logisch. Dat gaat simpelweg teveel geld kosten aan salaris.
1 0
Frank1978
Precies en vergeet ook niet dat we in een onaantrekkelijke competitie spelen. Een CL-waardige speler komt niet heel snel naar Ajax en al helemaal niet voor de bank.
1 0
Redrum
Exact ja. We moeten wel realistisch blijven. Het is al een wonder wat voor selectie Ajax nu heeft, terwijl we in zo'n kleine en zwakke competitie spelen.
1 0
Pierre Heno
Overmars heeft er simpel gesteld het geld niet voor over. Dat is een kwestie van beleid maar dan moet je ook accepteren dat blessures je snel terugwerpen, zeker op CL niveau.
0 -4
ajaxdordtt
Tja, zonder die 2 kun je net zo goed afbellen.
3 -4
Frank1978
Misschien belt Valencia wel af als Jasper geblesseerd is. ;-)
0 0
josajacied
Wij zijn Ajax, wij hebben vorig jaar hard gedomineerd.
Dit jaar doen we het, op willem 2 thuis na, prima.
Ziyech, Tadic, Tagliafico, Van de Beek, Martinez, Blind en mogelijk Promes en Onana zijn mensen met wie je de strijd kunt aangaan.
Daarnaast hebben we 50.000 fans die de noodzaak van deze pot inzien en het team vooruit zullen schreeuwen.
Wij zijn Ajax, allemaal vol gas morgen!!
9 -1
Inhartennieren
En niet 10 min.
95 minuten lang, volle bak je Club naar de overwinning schreeuwen.
Als al die azijnzeikers zich daar nu eens mee bezig houden.
4 -1
MLMV
Zoals tegen Twente, voor de 3e ster. Toen golfde het hele stadion, kippenvel. Morgen weer zo'n wedstrijd!
2 0
Wimmel
Die azijnzeikers zitten niet in het stadion :).
3 0
EricAjax1
Hahaha zeker wel. Zit er helemaal vol mee
0 -1
Pierre Heno
Goed nieuws is ook dat Siem de Jong na zijn invalbeurt van vrijdag weer volledig hersteld is en inzetbaar tegen Valencia.
6 -6
koppensneller
Topsupporter ben jij . Zo langzamerhand ben ik het afzeiken van je eigen spelers helemaal zat . Leg maar eens uit wat Siem de Jong dit seizoen allemaal verkeerd heeft gedaan.
1 -1
Pierre Heno
Hij heeft helemaal niks gedaan maar zit wel bij de selectie. Wat doe je dan goed? Hij denkt zelfs CL niveau aan te kunnem. Jij dus blijkbaar ook.
0 -1
OKP-AFCA
Siem heeft niets gedaan, dat is het fucking probleem. Hij heeft gewoon de kwaliteiten niet om hier iets aan toe te voegen.

Maar als je wilt mag jij uitleggen wat Siem goed heeft gedaan?
0 0
koppensneller
Laten we het zo zeggen . Ik vond hem tijdens zijn schaarse invalbeurten niet negatief opvallen t.o.v de rest . In ieder geval niet genoeg om zo ongenuanceerd , volledig misplaats hem met niet-lollige grappen continu af te branden.
1 0
Zuiderling
Laat Erik het maar niet horen. Zet hem zo in de basis !
0 -1
NUL20
Chelsea speelt gewoon gelijk tegen Lille, klaar...
1 -4
soewares
lolll absoluut niet. Lille speelt helemaal nergens voor en proberen marseille in te halen
1 0
jaribombari
Een overwinning levert een paar ton extra op. Lijkt mij voldoende motivatie.
0 -2
soewares
want die spelers leven van een wedstrijdpremie... Het enige wat je nog kunt zeggen is dat ze misschien zichzelf willen laten zien aan de top van Engeland, iets wat toch voor veel jongens de ideale en gedroomde competitie is
0 0
jaribombari
Denk ik ook
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ach het een voordeel, we kunnen weer intensief juigen als we scoren, dat miste ik een beetje dit seizoen, het is allemaal zo gewoon geworden.

Het gaat vast een mooie spannende wedstrijd worden, hopelijk in ons voordeel.
2 -1
AFCAPolarBear
Ik weet niet waar jij zit? In je woonkamer? Want rond mij heen wordt erg enthousiast gejuicht. Natuurlijk is het minder uitbundig als je tegen Emmen scoort, dan tegen Juventus. Je verwacht een aantal goals tegen Emmen, en tegen Juventus hoop je op een goal. Ik denk dat morgen iedereen in het stadion (buiten het overgrote deel van de hoofdtribune) het belang van de wedstrijd en goals inziet en (als ik voor mezelf praat) volle bak zullen gaan!
0 0
Inhartennieren
We hebben helaas anders ook heel veel bioscoop supporters.
Ik probeer in ons vak de zaak wel eens aan te zwengelen, maar sommige vallen nog net niet in slaap.
0 0
AFCAPolarBear
Daar heb je wel gelijk in. Maar merk een groot verschil tussen CL en Eredivisie. Bij elk duel in de groepsfase (voorrondes zat ik niet op eigen plek) was de sfeer en enthousiasme beide keren opperbest. Morgen verwacht ik daarom niets anders
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Kan er ook allemaal nog wel bij.
Onana heeft practisch elke cl wedstrijd een onhoudbare kans weten te stoppen, ballen die andere keepers gewoon niet kunnen pakken.
Eigenlijk is dit wel de grootse aderlating.

Wil niet de pessimist uithangen, maar ik denk ajax een loer word gedraaid tegen valencia.
Het loopt voor geen kanten op dit moment, aanvallend is het zeer goed, maar de rest raakt een beetje in verval. Je ziet ook geen progressie meer.

Ik hoop op een mooie overwinning maar ik
Denk 0-1 valencia.
2 -2
AFCAPolarBear
Heb jij kranten of die debielen op TV zitten kijken? Want waarom raakt het middenveld en verdediging in verval? Was het tegen Lille uit slechter dan Lille thuis? Naar mijn mening was het juist beter. Was het omdat we alleen afgelopen vrijdag niet scherp waren en de 2 van de 3 kansen van Willem II erin gingen en de 4 kansen van Ajax niet? Als ik de spelers van begin dit seizoen en nu vergelijk, kan ik weinig verdedigers of middenvelders opnoemen die geen progressie heeft doorgemaakt. Misschien alleen Nico en Dest/Mazraoui. De rest vind ik ijzersterk. Ik denk dat als je cijfers erbij pakt Ajax minder kansen weggeeft, niet-aanvallers meer betrokken zijn bij goals per wedstrijd en meer duels winnen. Je moet die gasten op TV en in de krant niet gaan geloven. Want opeens kan Ajax er helemaal niets meer van na 1 wedstrijd. En als ze morgen weer als gewoonlijk spelen, is het weer de torenhoog favoriet voor de CL.
1 0
MalukuAjax
Stelletje negatievelingen en azijnzeikers hier op AS, de tering!
3 -3
Pierre Heno
Ik denk dat Ajax met 5-1 wint morgen ( zo beter?)
1 -3
Web
Begin jij nu maar over Siem de Jong
1 0
Pierre Heno
dan ben ik dus snel uitgepraat Web.
0 -1
Mocrodammerr
geen stress boyz. iets meer zekerheid inbouwen op het middenveld en dan gelijkspel eruit slepen als het moeilijk wordt
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Dit gaat nooit een gelijkspel worden.
0 0
PetrusKeizer
is ook een test voor de medische staf.
0 0
fc Barcelona_ke
Onana kan niet spelen is erg klapper voor ajax dan ziyech en tadic samen!
1 -7
AFCAPolarBear
Ik heb totaal geen beeld van Varela. Heb hem nooit zien keepen, dus weet niet hoe groot het verschil is als Onana niet kan spelen. Ziyech is voor mij in deze selectie van Ajax niet te vervangen. Zoveel creativiteit gaat dan verloren. Ik wil best stellen dat we zonder Ziyech moeizaam in EL kunnen overwinteren. En met hem jaarlijks kunnen strijden voor een 1/4 finale plek in CL
0 0
ajaxrulesz
De cl doorgang staat op de toch wat mijn betreft, helemaal als Onana ook niet mee kan doen.Ajax kan dit helemaal niet opvangen, de reservespelers zijn veeel minder en een deel daarvan is ook nog eens langdurig uitgeschakeld(labyad). Ik denk dat dit teveel is voor een club als Ajax, Valencia is echt een sterke ploeg, ik vrees een nederlaag. Overmars heeft dan weer gefaald met zijn zuinige aankoopbeleid. Zijn 2 topaankopen zitten beide langdurig op de bank!.
1 -7
MalukuAjax
ONZIN! Gewoon pure pech dat Promes, Neres en Labyad geblesseerd zijn. Had je verwacht dat Overmars nog meer aankopen had gedaan in de voorhoede?
5 0
afcajax033
Haha Overmars gefaald? Hoe krijg je het je strot uit... Zonder (onder anderen) zijn beleid stonden we afgelopen jaar bijna in de CL finale of ben je dat alweer vergeten?
5 -1
EricAjax1
Voorbarig allemaal weer zeg
4 0
Biornha
Uitgerekend deze week lijkt alles maar dan ook alles echt tegen te zitten..

Rekening houdend met alle blessures zou ik zo beginnen.. het is niet anders.. maar Huntelaar basis kan gewoon niet in mijn ogen, dat heeft vrijdag wel bewezen, dat is te statisch.. dus zou ik zo spelen..

Varela
Mazraoui of dest- Veltman-Blind-Tagliafico
Martinez-Alvarez
Ziyech-vd Beek- Lang
Tadic

Dan blijf je toch zoveel mogelijk op de normale manier spelen.. Zou het ook liever anders zien maar het is gewoon niet anders op dit moment..
7 0
Wereld
Prima, ik zou beginnen met Mazraoui en als hij zwak speelt na 20 min wisselen voor Schuurs en dan Veltman rb zetten. Dest komt momenteel nog zwaar tekort voor dit niveau.
1 0
Pierre Heno
Yep. Dest moet je nu niet inzetten, hooguit als 12e man...maar dan zal de VAR misschien wel ingrijpen dus ook maar niet doen.
1 0
MalukuAjax
Prima alternatief!
0 0
GrandMasterFlex
Absoluut, de 0 houden is belangrijk en zelf scoren doormidden van een actie Ziyech,Tadic of Lang
1 0
Pierre Heno
Varela naast Onana in de goal zetten om de nul te houden.
0 0
jollie18
Tadic begint morgen sowieso in de spits
1 0
Erik1966
Krijg hier de zenuwen van :-)
0 0
Labrador
Dus dan kan Ten Hag hier tijdens de persconferentie meer duidelijkheid over geven?
0 0
MelleAfca
Zou ik niet vanuit gaan. Ik verwacht dat ze allebei niet kunnen spelen en in dat geval gaat Ten Hag dat natuurlijk nooit prijsgeven aan de tegenstander.
4 0
Mokum31
Ik ga ff bidden
2 0
Frank1978
Steek ik hier een kaarsje aan... ;-)
1 0
ZuenAFCA
Pfff de stress voor matchday nu al flink te pakken hoor
2 0
PetrusKeizer
ach, de wereld draait gewoon door, hoor. als de sterren goed staan hebben we niks te vrezen. angst hebben de jongens sowieso niet. gaan er morgen vol voor.
0 0
Jaze
Maak daar maar matchweek van..pff
1 0