Ajax O19 wint mini-Klassieker in De Kuip

NielsOpdam, 07-12-2019 om 16:30, 24141 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van zaterdag 7 december. Ajax O16 won op De Toekomst met 4-2 van Excelsior, terwijl Ajax O17 in Amsterdam van Vitesse won. Ajax O19 ging op bezoek bij Feyenoord. De Amsterdammers wonnen de Mini-Klassieker, die werd afgewerkt in De Kuip, met 0-3. Terwijl ook Ajax O15 won van de Rotterdamse leeftijdsgenoten. 

FT | Ajax O16 - Excelsior O16 (4-2)

Ajax O16 heeft zaterdagmiddag op Sportpark de Toekomst met ruime cijfers gewonnen van de leeftijdsgenoten van Excelsior: 4-2. De wedstrijd bleef tot het laatste moment spannend, want pas in de laatste minuut van het duel schoot Julian Rijkhoff Ajax naar de beslissing.

Niet Ajax, maar Excelsior kwam zelfs op voorsprong in deze wedstrijd. Een makkelijk gegeven vrije trap werd in eerste instantie nog gekeerd door Ajax-keeper Roy Steur, maar in de rebound was het Noa Dundas die de score opende. Heel lang konden de Rotterdammers niet genieten van hun voorsprong, want Divaio Bobson maakte op aangeven van Nassef Chourak al snel de 1-1.

Na een minuut of dertig spelen kwam Ajax op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant viel goed voor Loed Klaasen, die met een omhaal de Amsterdammers op 2-1 wist te zetten. Vlak erna was het opnieuw raak voor de jonge Ajax-talenten. Gabriël Misehouy ontving de bal in de zestien van Excelsior, ging drie man voorbij en schoot vervolgens de 3-1 binnen.

Vlak na rust deed Excelsior meteen wat terug. Een vrije trap van een meter of twintig werd binnen geschoten en zodoende was de marge weer één. In de fase daarna was het qua stand spannend, maar de kansen waren voor Ajax. Het duurde echter tot de laatste minuut voordat de Amsterdammers het duel definitief konden beslissen. Invaller Rida Chahid gaf de bal voor vanaf de linkerkant, waarna een andere invaller - Rijkhoff - voor de 4-2 kon zorgen. Opvallend verder: oud-Ajacied Steven Pienaar werd op de bank gespot bij Ajax O16.

Opstelling Ajax O16:

Steur; Doest (Camara 57'), Henry, Milovanovic, Aning (Chahid 41'); Klaasen (Oughcha 70'), Chourak, Misehouy; Jermoumi (Rijkhoff 57'), Banel (Jansen 70'), Bobson.

Wissels Ajax O16:

De Graaff, Chahid, Oughcha, Van Bohemen, Jansen, Rijkhoff, Camara.

Doelpunten:

0-1 Noa Dundas (6')
1-1 Divaio Bobson (9')
2-1 Loed Klaasen (30')
3-1 Gabriël Misehouy (33')
3-2 Kymani Nedd (50')
4-2 Julian Rijkhoff (80')

FT | Ajax O17 - Vitesse O17 (1-0)

Ajax O17 heeft de competitiewedstrijd tegen Vitesse O17 met 1-0 gewonnen. Op De Toekomst werd het enige doelpunt gemaakt door Alen Karahasanovic. De Amsterdammers eindigden de wedstrijd echter zonder keeper Tom de Graaff.

Na een paar minuten spelen, maakte keeper De Graaff een verkeerde keuze in de opbouw. De daaropvolgende kans voor Vitesse werd niet benut. Daarna kregen de Amsterdammers een kansje via Jay Enem. De Ajacied raakte de bal niet goed en schoot daardoor over. 

Daarna kreeg Ajax O17 nog een paar kansen. Eerst schoot Karahasanovic na een goede actie op de goal, maar de keeper van Vitesse was op tijd in de hoek om de bal te stoppen. Hierna schoot ook Ar'jany Martha op de goal, maar die poging ging ruim naast.

Even later kreeg de ploeg van Dave Vos een kans uit een vrije trap. Eja Dakriet schoot de bal richting de kruising, maar keeper Nigel van Haveren plukte de bal uit de kruising. De Amsterdammers kwamen toch nog op voorsprong voor de rust. Karahasanovic kopte een voorzet van Martha binnen en daardoor kwam Ajax O17 op 1-0. 

Na de rust kregen de bezoekers uit Arnhem een grote kans. De counter van Vitesse eindigde met een schot, dat rakelings naast ging. Even later kreeg Martha een kans namens Ajax. Hij stuitte eerst op Enem en daarna op de keeper. Tien minuten voor tijd was er nog een mooi moment bij Ajax O17. Julian Brandes maakte na enkele maanden blessureleed zijn rentree bij de Amsterdammers. 

Vitesse O17 kreeg nog een enorm grote kans. Invaller Rik van ‘t Wout schoot de bal op de goal, maar De Graaff redde Ajax. De daaropvolgende rebound werd hoog over geschoten door Vitesse O17. De Ajax-goalie moest het veld even later verlaten, nadat hij hard werd geraakt bij het uitkomen. De Graaff werd vervangen door Roy Steur. In de slotminuten kreeg Ajax nog kansen via Gibson Yah en Martha, maar scoren lukte niet meer. Ajax O17 won uiteindelijk dus met 1-0 van Vitesse.


Opstelling Ajax O17:

De Graaff; Dakriet, Aertssen, Hillen, Baas; Fitz-Jim, Campagne, Karahasanovic; Sarfo, Enem, Martha.

Wissels Ajax O17:

Steur, Oostwoud, Yah, Braspenning, Brandes, Aning.

Doelpunten:

1-0 Alen Karahasanovic (38')

14.30 uur | Feyenoord O19 - Ajax O19 (0-3)

Ajax O19 heeft de Mini-Klassieker in De Kuip gewonnen. De ploeg van John Heitinga won met 0-3 van Feyenoord O19. Naci Ünüvar, Tunahan Tasci en een eigen doelpunt van Sem Valk zorgden voor de overwinning van de Amsterdammers, die twee keer rood kregen. 

Na tien minuten spelen was de eerste kans voor Feyenoord O19. Wouter Burger schoot de bal echter hoog over. Even later kregen de Rotterdammers een écht grote kans, maar Calvin Raatsie redde Ajax met een geweldige redding na een vrije kopkans voor Feyenoord.

Daarna volgden er twee kansen voor Ajax O19. De eerste kans was voor Sontje Hansen, nadat hij de bal kreeg van Ünüvar. Echter werd de bal net over het doel gekruld. De volgende kans was voor Ünüvar zelf. De Ajacied kreeg de bal na een vlot lopende aanval, maar de bal werd uiteindelijk geblokt door een Rotterdamse verdediger. 

Na de Ajax-kansen kreeg Feyenoord O19 weer een grote mogelijkheid. Uit een corner volgde een schot van Burger, maar de bal werd van de lijn gehaald door een Feyenoorder. Even later schoot Burger de bal op de lat. Na de rust dacht Feyenoord op voorsprong te komen via Naoufal Bannis, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de 65e minuut kwam Ajax op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Valk. Een voorzet van Joshua Pynadath werd achter zijn eigen keeper gewerkt door de Feyenoorder. Tien minuten later was het weer raak voor de ploeg van Heitinga. Via invaller Tasci werd het 0-2 in De Kuip. Hij werkte de bal binnen na een goede aanval via Ünüvar en Hansen. 

Tasci kreeg wel rood na zijn doelpunt, want de Ajacied trok zijn shirt uit en dat was zijn tweede gele kaart. Een paar minuten later bouwde Ajax de voorsprong nog verder uit. Ünüvar krulde de bal op fraaie wijze in het Feyenoord-doel en maakte de 0-3. In de laatste minuten pakte Ajax voor de tweede keer rood. Invaller Max de Waal kreeg, net als Feyenoorder Burger, rood na een opstootje. Ajax O19 eindigde de wedstrijd dus met negen man, maar pakt wel drie punten in De Kuip.


Opstelling Ajax O19:

Raatsie; Van der Sloot, Q.Timber, Musampa, Douglas; Warmerdam (Tasci 62'), Salah-Eddine, Taylor; Pynadath (76' Frei), Hansen (De Waal 79'), Ünüvar (Dostanic 87').

Wissels Ajax O19:

Reiziger, Frei, De Waal, Tasci, Dostanic, Dirksen.

Doelpunten:

0-1 Sem Valk (65')
0-2 Tunahan Tasci (74')
0-3 Naci Ünüvar (80')

Overig duel:

FT | Feyenoord O15 - Ajax O15 (1-4)


Opstelling Ajax O15:

Nog niet bekend.

Wissels Ajax O15:

Nog niet bekend.

Doelpunten:

-

Volg de wedstrijden via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kaatje
Mooi dat onze jeugd gisteren mooie resultaten heeft geboekt. Voor veel jongens is het 1e elftal een voorbeeld. Gisteren hebben ze kunnen zien hoe het vooral ook niet moet en dat je altijd voor de winst moet gaan. 200%. Streep er onder en focus. Dinsdag.
1 0
eros
Voorlopig hebben ze nog wel wat punten goed te maken.
Die Suslov van Groningen vond ik wel een leuke 10. Halen? Als t niks is kan hij altijd nog naar Trecin.
0 -4
ajaxxcied4life
Gameiro scoort drie keer voor Valencia. We zijn gewaarschuwd.
4 0
BRAMHOUTEN
Die is toch geschorst?
0 -1
DeWijsneus
Garay is geschorst.
1 0
rickyboy1444
Rasmussen en van Axel Dongen geblesseerd?
0 0
wolterx
Van Axel Dongen brak zijn neus bij Oranje o16 tijdje geleden, deze week trainde hij met de o19 mee en raakte hij weer geblesseerd. Dikke knie, waarschijnlijk vocht erin. Rasmussen geen idee.
0 0
TimAFCA
Ik wil met wat maten dinsdag naar Amsterdam komen om in de stad de wedstrijd te gaan kijken. Wat zijn leuke en gezellige plekken die jullie kennen?
1 -1
Engeltje
Ziggo dome
0 -1
18Maart1900
Pathe
0 0
TimAFCA
Ik bedoel meer een cafe
1 0
Mokumnorth
zijn helaas niet zo veel cafe's in amsterdam....
0 -1
Lane 8
In noord niet wss
1 0
Radie125
Weet niet wat Heitinga die gasten leert maar weer 2 keer rood kan echt niet. #Heitingaout
1 -4
Ajax95Duivendrecht
Heerlijk! Joden de baas in Rotjeknor, zoals het hoort.
3 -5
wolterx
Het meest bizarre is dat op groot veld Ajax nog ongeslagen is tegen Feyenoord in de jeugd. 10 overwinningen, 1 gelijk (o17), dat is bizar.
6 0
Red Devil
Helemaal top.
Nu dinsdagmiddag van Valencia -19 winnen.
4 0
WZAWZDB14
En dan te bedenken dat de jeugdspelers van ajax eigenlijk helemaal niet tegen leeftijdsgenoten spelen, maar meestal tegen jongens die 1,2 of zelfs 3 jaar ouder zijn.
3 0
willieovertoom
Hoe speelde Nac? Buiten zijn goal nog noemenswaardige acties/passes?
0 0
jeugdvolger
De enige 4 kansen van Ajax in de 1e helft gecreëerd.. aantal succesvolle dribbels en goeie combinaties met Hansen.

Hansen 80ste en Unuvar 85ste minuut eruit vanwege kramp.

Buiten deze 2, vond ik het ondermaats.

Zowel van der Sloot en Douglas waren in balbezit erg matig, te trage handeling snelheid waardoor de bal naar Sontje en Ünüvar niet werd ingespeeld.

Warmerdam en Salah-Eddine op 6 kan niet, niet aanspeelbaar en vaak balverlies. Hierdoor kon ajax niet via middenveld opbouwen.
Kenneth stond op 10 en dus te ver van de opbouw, daar waar dit juist zijn kracht is. Speelde onwennig op 10.

Pynadath moet mij na 4 jaar nog steeds overtuigen en mist gewoon voetbal intelligentie en meer aspecten.
3 0
Hakkie
Ozy?
0 0
DeWijsneus
Ik mis Ozy.
0 0
MK77
Waar is Ozy?
0 0
DeWijsneus
Don't know bro, iemand bekend wat er is gebeurd?
0 0
Knalpot
Weggepest
0 0
DeWijsneus
Kan mij er iets bij voorstellen maar zo zonder bericht... Ozy? Where are you!?
0 0
Hakkie
Zou zomaar kunnen dat hij zich omgedoopt heeft tot "jeugdvolger". Ik mis zijn inbreng, maar die hierboven staat lijkt hem sprekend al vermomt hij het wellicht door een andere alinea opbouw.
0 0
DeWijsneus
Ik mis ook zijn inbreng. Vrees dat de schreeuwers en trollen het hier hier gaan winnen. Kunnen wel wat uitgebreidere analyses gebruiken op AS. Ozy, geef een teken van leven! Of misschien te druk met de Brexit!?
0 0
Thymo10
De Waal is ook wel echt een treurige vent hoor, laatst al allemaal dwaze acties tijdens een youth league pot. En het interesseert hem allemaal vrij weinig.
1 -1
appeltje
Waarom krijgt De Waal direct rood voor dat opstootje en Burger alleen maar zijn tweede geel?
0 0
Bjorn
Ik kan niet wachten tot Unuvar klaar is voor Ajax 1.
2 0
Dennis1964
Altijd lekker om te winnen in de kuip xxx
1 0
Huntelaar020
Wat is die verslaggever een gek:)
Gaat even de kerstgedachten zeggen.
5 0
Bramzel
Wat zei hij dan? Deze commentator was net zo objectief als de commentatoren van Fox Sports.
1 -1
ElPistolero9
Deze commentator was sowieso objectiever dan Leo Driessen
1 0
Suarez16_
Hahahaha burger weer rood tegen Ajax. Wat een ei is dat zeg man man man.
2 0
Duif63
2x rood nu. De Waal en één van 010.
1 0
MK77
Aardige prentencollectie zo de laatste wedstrijden
2 0
IboAFCA
5 rode kaarten in 2 wedstrijden voor Ajax O19, lekker man
0 0
Suarez16_
Ajax zonder Brobbey, Kasanwirjo, Van Gelderen, Rensch, Llansana, Regeer, J. Timber en Gravenberch geeft feyenoord dat spelers die al bij de selectie van 1 zitten een jantje in de kuip. Hahahahaha.
2 0
Dick
Oei....een Jantje.....mag je dat nog wel zeggen ?
0 0
IboAFCA
Met 9 man zou je nog van dit Feyenoord kunnen winnen
2 0
Duif63
Gaat ook gebeuren na 2x rood ;-))
2 0
sdjt01
Die commentator is wel een erg sneue gast zeg. Noemt de bal teruggeven nadat je hem hebt uitgeschoten voor een blessure “een merkwaardige ongeschreven regel”.

Verder o19 uiterst effectief. Spelen nou niet echt hun beste pot. Toch 3 goals is prima.
2 0
SouthAjax9
Haha hoorde het. Enge vent
1 0
Duif63
Nette goal van Naci. Dat worden 3 overwinningen vandaag in Rotterdam-Zuid. Lekker hoor
2 0
MK77
Lol
1 0
3*stars*3
Lekker man
0 0
Mbaku
Ik weet dat ze nog jong zijn maar het er zitten wel een paar arrogante mannetjes bij Ajax die uit de jeugd doorstromen. Noa Lang, Dest, Gravenberch, Hanssen hebben imo allemaal een houdingkje die neigt naar arrogantie. Vooral in het geval van Lang heb ik zware twijfels of hij wel over de juiste mentaliteit beschikt. Bravoure hoort bij Ajax, arrogantie niet. Ik vind echt dat Ajax hier wat nee moet.

Zo 'n Tasci schorsen tot de winterstop. Wat een oliedomme actie.
3 -6
3*stars*3
Dom van Tasci om zo een 2e gele kaart te pakken.
Die captain van Fey is ook een gluiperd.
Ff wijzen naar Tadic en daarna klappen nadat die een kaart kreeg.
Zeker geleerd van gluiperd Kuijt.
3 0
Duif63
Schitterende goal, maar wat dom van die idioot om zn shirt uit te trekken. Sta je met 10 man.
5 0
3*stars*3
Idd dom maar om zo’n jochie nou een idioot te noemen?...
2 -2
IboAFCA
Tasci wat doe je man
4 0
Spectre
Heeeel erg dom
0 0
3*stars*3
Poeh heerlijk gedaan zeg!
0 0
appeltje
Grensrechter is echt blind. Hansen stond minimaal een meter achter de laatste verdediger van Feyenoord.
1 0
IboAFCA
Lekker man, Edje
2 0
Thymo10
Sontje heeft sinds het wk ook geen knikker Meern geraakt. Zijn er ook nog eens mensen die hem direct in het eerste willen zien. Net als unuvar overigens. Grote talenten maar laat ze zich nog maar even lekker ontwikkelen bij 019 en wellicht af en toe bij jong.
3 -1
jeugdvolger
O19 middenveld staat niet.. Dreiging komt alleen van Ünüvar.
1 0
Duif63
Vooral een wedstrijd met veel inzet en weinig voetbal. Overspelen naar elkaar is blijkbaar verboden.
1 -2
MK77
Goed dat Hansen niet meer geblesseerd is
1 -2
AjaxDaniel
Hebben jullie gezien hoe de W2 supporters de overwinning hebben gevierd? Zegt toch wat over dit Ajax. Een totale off day kan helaas gebeuren.
2 -2
3*stars*3
Laat alleen maar zien hoe groot Ajax is.
Ze wonnen ook an PSV maar dat is niet zo heel speciaal. ;-)

Denk trouwens niet dat dit heeft te maken met een anti-Ajax gevoel dat daar zou leven.
Heb daar jaren geleden een tijdje gewerkt en zag veel gasten met Ajax pakken op straat.
Sowieso zit een groot deel van Brabant vol met Ajacieden.
1 0
Persian07
Poehhh het is geen beste wedstrijd aan onze kant. Ok, we missen paar spelers, maar de sterkhouders die wel mee doen zijn niet al te best..... 25 minuten gespeeld en helaas nog geen kans gecreëerd....
1 0
ElPistolero9
Ik krijg telkens een lichamelijke reactie als die commentator Burger uitspreekt
4 -2
Spectre
Haha ja die gast heeft wat moeite met de R
3 -1
RayJordaan
Wat komt die Douglas voetballend te kort zeg
0 -1
3*stars*3
Haha wat een overdreven gedoe van die commentator.
Volgens mij een stagiair bij RTV Rijnmond ofzo...
2 -1
Spectre
De Rotterdamse versie van Jack van Gelder, van iets simpels ,iets heel spannend maken
2 -1
3*stars*3
Ja joh, echt overdreven gedoe heel de tijd, om het spannender te maken dan het is en dan met een overdreven plat Rotterdamse accent erbij.
Die Koert Westerman is ook zo’n type maar zonder zo’n accent.
1 0
rickyboy1444
Het kan aan mij liggen maar ik herken de naam Steur niet bij O17. Kan iemand mij iets meer vertellen over hem?
0 -1
wolterx
Doelman van de o15, keepte net bij o16 mee en nu bank bij o17. Setford keepte deze week bij Engeland o16 dus is er niet, Dijkstra is geblesseerd dus is het even passen en meten.
2 0
Sunstridr
Is keeper van O15.
1 -2
IboAFCA
Oh Feyenoord heeft Burger weer laten opdraven zo te zien
2 -1
3*stars*3
Als ze maar winnen en hoe maakt niet uit.
Die Azarkan is volgens mij ook lid van A selectie.
Bannis heeft ook al debuut in het 1e gemaakt.
2 -1
RayJordaan
Douglas naast Musampa mag ik toch hopen? Salah Eddine is 10 duizend keer beter als back namelijk.
0 -1
DUDE92
Is Rasmussen geblesseerd?
0 -1
trodat4030
Heb begrepen dat hij ziek was.
0 0
Persian07
Iemand een idee hoeveel onder 15 heeft gespeeld?
0 -1
wolterx
O14 zou 0-3 gewonnen hebben, o15 nog geen idee.
1 -1
Duif63
Onder 15 1-4 gewonnen. O14 inderdaad 0-3.
0 -1
wolterx
Bij o15 Kalokoh met 2 goals en 1 assist, die draait echt een belachelijk seizoen. Jammer dat Amourricho weer geblesseerd is, die is ook bezig met een topseizoen. Kalokoh nu al 10 assists en 14 goals in 13 wedstrijden als buitenspeler. Dat zijn belachelijke cijfers.
2 -1
ajaxdordtt
Is Rijkhoff tegenwoordig wisselspeler??
0 -1
wolterx
Neehoor, afgelopen week nog 4x gescoord waaronder een fraaie hattrick tegen Feyenoord o16. Zal me niet verbazen als hij bij o17 erbij zit zometeen.
3 0
frisooooooo
onder 19 is live te volgen via het YouTube kanaal van 010
0 -1
Persian07
Ik zie dat Fey-ajax onder 15 live te zien zal zijn. Is onder 19 ook vandaag live te zien aangezien het achter gesloten deuren gespeeld zal worden. En onder 15 is toch onze beste lichting momenteel?
0 -1
Duif63
Is niet achter gesloten deuren. Schijnt vrij toegankelijk te zijn en nog gratis ook. Is wel in de Kuip
1 0
wolterx
O19 is een livestream voor ja. O15 gaat momenteel ongeslagen aan kop, doen het heel goed dit seizoen.
2 0
Toon meer reacties