Pas volgende week duidelijkheid omtrent AZ - Ajax

BartVeenstra, 04-12-2019 om 14:10, 8971 views, NH Nieuws |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De gemeente Alkmaar beslist pas volgende week of de competitiewedstrijd tussen AZ en Ajax in het AFAS Stadion gespeeld kan worden, zo meldt een woordvoerder van de gemeente aan NH Nieuws. Het duel tussen AZ en Ajax wordt gespeeld op 15 december.

Het is nog altijd niet duidelijk waar de wedstrijd gespeeld wordt tussen de twee titelconcurrenten. In de zomer stortte een deel van het dak van het stadion in en zodoende speelde AZ haar thuiswedstrijden in de eerste seizoenshelft voornamelijk in het Cars Jeans Stadion in Den Haag. 

AZ heeft alle gevraagde documenten bij de gemeente aangeleverd, maar de gemeente kan nog geen groen licht geven. Mocht de wedstrijd niet in Alkmaar gespeeld kunnen worden, lijkt het erop dat Ajax alsnog moet afreizen naar Den Haag. In dat geval speelt Ajax de wedstrijd zeer waarschijnlijk zonder fans, omdat de Ajax-supporters niet welkom zijn in Den Haag.

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Willem II? Zet in en krijg 7,85 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
strafschop
Aanstaande maandag (9 december 2019) wordt de laatste stap in de beoordeling gezet en wordt er een definitief advies voor het college van burgemeester en wethouders opgesteld. Het college neemt op basis van dit advies op dinsdag (10 december 2019) een gemotiveerd besluit of het stadion wordt vrijgegeven voor de wedstrijd AZ-Ajax van 15 december. U wordt na afloop van de collegevergadering op dinsdag geïnformeerd.
0 0
RuffRhythim
Je merkt aan alles dat dit mis gaat lopen en wij dus de Sjaak gaan zijn hierom als het gaat om waar die pot gespeeld gaat worden en of er Ajacieden bij kunnen zijn.
1 0
Lazell
Ik stel voor: kun je in eigen stadion niet voldoen aan de eisen van de KNVB, dan wordt de wedstrijd op terrein van de tegenstander gespeeld. Het is toch te gek voor woorden dat een probleem van de thuisploeg in de schoenen van ons wordt geschoven.
1 -1
Simon1
Toevallig ken ik mensen die werken bij AZ en die zijn zeer boos over de gang van zaken bij de gemeente en in het bijzonder de rol van de burgemeester.

Alle partijen zijn in alles meegenomen, maar zijn moedwillig de boel aan het vertragen. Jammer en vooral lullig voor AZ. Ze zijn daar met man en macht bezig om alles op orde te krijgen.

Ik mag dan een Ajacied zijn, dit verdient AZ niet.
0 0
niquedegraaff
Tja, wie wilde in eerste plaats het goedkoopste stadion?
0 0
booya4afca
Lekker makkelijk natuurlijk.

Als er tijdens de eerstvolgende paar wedstrijden in Alkmaar iets gebeurt dan hangt de gemeente. Vandaar dat zij alles maar dan ook alles willen uitsluiten voordat er weer in dat stadion gevoetbald wordt. Intern wordt er nog gewacht op uitslagen op een aantal onderzoeken. Het lijkt mij volstrekt logisch dat men die resultaten eerst afwacht voordat zij ook maar in hun kop halen het stadion vrij te geven.
0 0
kampioen0809
Alle nodige papieren zijn aangeleverd maar er kan volgende week pas naar worden gekeken...nu weer ik dat het bij gemeentes altijd overdreven lang duurt allemaal, maar dit neigt naar een 'bewussie'. Vanaf dat moment is er natuurlijk geen tijd meer om iets voor de uitsupporters te regelen.
0 0
Lazell
Ze doen bij de gemeente Alkmaar meer dan beoordelen of het AZ stadion veilig is. Wachttijd is de normaalste zaak van de wereld.
0 0
pieke
De oplossing is simpel. Ajax staat nog een straf te wachten na de incidenten met vuurwerk en fakkels bij RKC Waalwijk tegen Ajax. De KNVB veroordeelt Ajax rot een wedstrijd zonder uitfans. Probleem opgelost.
0 -2
f*ck010
Ik heb voor de zekerheid alvast kaarten via az gekocht, dan ben ik er sowieso bij!
0 0
de_pitbull
Ik wil niet piepen maar dit zou wel neigen naar competitievervalsing. Dan zou Ajax geen fans mee mogen nemen omdat AZ in Den Haag speelt?
1 0
FSideMaluku
Dus dan speel je zonder uitfans nog een keer extra op ku***tgras, omdat AZ zijn stadion van luciferhoutjes heeft laten bouwen..
Dat is gewoon het probleem verleggen en daar kun je op basis van de reglementen best wel iets mee, denk ik.
Ik denk dat er dan niks anders op zit dan te verplaatsen.
1 0
Labrador
Precies. AZ heeft een kut stadion. Niet ons probleem Simpel.
1 0
Van Reenen
Oplossing is simpel. Gewoon de wedstrijd omdraaien. De JC Arena is veilig en de wedstrijd volgend jaar einde seizoen is dan waarschijnlijk niet belangrijk meer, Win-win situatie. Er kunnen ruim 2x zoveel mensen veilig de wedstrijd zien en in mei 2020 is het AZ-stadion ook weer veilig.
5 -2
Joseph
Niet te simpel denken hoor, dit moet een enorm probleem worden en resulteren in het weren van Ajax supporters, als het aan de KNVB ligt.
2 0
Web
Dan is de wedstrijd omdraaien de minst slechtste
1 0
TontoKarnaggel
Liever niet, vind het altijd wel lekker om op het eind van de competitie zulke wedstrijden het thuisvoordeel te hebben.
1 0
BrandjeXL
Als je wint is het beslist dus lekker omdraaien die wedstrijd
0 0
tmvde
Ach als de competitie zich zo blijft voltrekken, zijn we in maart al kampioen ;-)
0 0
MeneerJ
Gewoon in de JC Arena laten spelen. 17.000 kaarten beschikbaar voor AZ (hun stadion capaciteit), de rest van de kaarten beschikbaar voor ons. Opbrengst - kosten voor AZ. ;)
0 0
MankeNelis
Als dat kan, dan kan je beter uit/thuis omdraaien. Twee vliegen in een klap.
0 0
Labrador
Ideale oplossing. 1 ring vrijgeven en je hebt met 25.000 man ongeveer dezelfde capaciteit als in het AFAS stadion.
0 0
Redrum
Alle AZ-fans nog een klappertje geven en het is net of ze thuis zijn.
0 0
Labrador
Weigeren te spelen als er geen uitfans mogen komen. Schandalig.
3 0
chloorbestendig
Ajax loopt te hard weg van de rest van de eredivisie, de knjb zal de handrem er wel op gooien, ik voorspel een wedstrijd op kunstgras, geen Ajax publiek en Bassie Naaihuis achter de knoppen.
4 0
Antafca
Gewoon in Utrecht of Enschede spelen. Anders maar incognito
0 0
Joseph
Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op, AZ wijkt uit en als gevolg daarvan zijn de supporters van Ajax niet welkom..

Ajax moet gewoon weigeren te spelen, is niet de eerste keer dat de KNVB Ajax benadeeld. Wordt tijd voor wat meer respect voor de enige club die de eer van de competitie nog een beetje hoog houdt in Europa.
8 0
mgtow
God wat is het moeilijk om uit en thuis om te draaien. Poehee.
0 0
Joker
Heel apart dat de verkoop op az.nl er al even is ...
0 0
rdewaart
Ajax, nooit accepteren AZ-Ajax zonder publiek
0 0
Redrum
Al maanden geleden kon je zien aankomen dat Ajax weer keihard genaaid gaat worden in deze kwestie. Dat wordt gewoon zonder publiek in Den Haag spelen.
0 0
Van Reenen
Burgemeester, toen nog zij van Krikke, en nu Remkes hebben aangegeven aan AZ dat de wedstrijd tegen Ajax niet gespeeld zal worden in Den Haag. Daarvoor wordt geen toestemming gegeven, En dat is al een paar maanden geleden gecommuniceerd, Dus?
0 0
ThereCanBeOnlyO
En jij denkt dat er alleen maar AZ supporters tussen de AZ kaarten zitten?
0 0
Redrum
Dat doet er niet toe, je hebt dan een leeg uitvak. Die jongens die tussen het thuispubliek zitten gaan echt niet Ajax lopen aanmoedigen.
0 0
Joker
precies de mijne al geregeld ;)
0 0